Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Foren Archiv (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=402)
-   -   Kopftuch (http://localhost/forum/showthread.php?t=4433)

kes 18.08.2004 19:58

meine problemzonen löl :) o.T.

ohne Text

coach01 19.08.2004 03:37

bla bla bla Betuchte ?!?

Erstmal heisst das nicht *Betuchte* ! Man nennt ja auch nicht Frauen ohne Kopftuch *die Nackten*. Bitte etwas mehr Respekt.

Zum Thema:
Woher weisst du das eine Frau mit Kopftuch einen Modelvertag hat? So weit ich weis sind das sink normale Models die auch Bikinis tragen.

Übrigens:
Kopftuch allein ist nicht Vorteil gegenüber Männern OK. Klar es gibt Frauen die tragen nur ein Kopftuch weil sie keine Haare mehr haben. Aber Kopftuch allein reicht nicht aus.
Auch wenn du was zu verbergen hast in der ersten Nacht wird doch sowieso alles enthüllt! Der Iman und der Ruf eines Menschen ist wichtig und nicht ob sie ein Kopftuch trägt oder nicht.

kafkasguezeli 19.08.2004 10:39

Das ist absoluter schnick schnack!

Ich glaub ich bin im falschen film..

kendinize gelin artik lütfen ya. Bugün kandil gecesi..Tövbe edelim..

Dualarinizi eksik etmeyin..

lala1 19.08.2004 10:57

spinnst Du ?

nimm mal bezug auf den Beitrag ! das war gestern einer der Headpoints hier in Vaybee !!!

Kafkas mi nesin - ist mir egal - aber so wie DU mit den Leuten hier umgehst und sie absolut nichtswissend und wie Ungläubige behandelst, solltest Du wissen, dass Du hier wirklich keine reine Seele ausmachst.

Evet bugün kandil - ve mahalle cocuklari gibi kandilin anlamini seninle tarisacak degilim .

****** insanda biraz olsun mütevazilik olmali ! ibadette günahda gizlidir ...

saygilarimla

lala1 19.08.2004 11:12

Betuchte ...örtülü,kapali, wie dem auch

sei ...

Du willst Dich hier wohl nicht auf eine semiotische Diskussion einlassen.

Den Begriff Betuchte sit nicht das Adäquat zu Kopftuchträgerin - aber wie will man das denn heute noch untersceiden ...

die Heuchler, die Bauern und die Gläubigen ?
Aber das ist wohl ein anderes Thema.

Zum Thema

Es war gestern/vorgestern noch ein Beitrag von Vaybee auf der ersten Seite, also nichts eigenes erfundenes.

Mir persönlich ist es ziemlich egal, ob man einen Modelvertrag als verschleierte hat oder nicht. Mir ist aich die Doppelmoral ziemlich egal, die dann dahinter steckt. Dünyayi ben kurtaracak degilim.

Ich bin nur Zuschauerin in einer verrückten Welt

kafkasguezeli 19.08.2004 12:05

Burda sen mi mütevazilik tasliyorsun?

"Eine soziale Initiative für Blinde?"

Es ist doch klar, dass dieses Model sich nur wichtig machen wollte und deshalb mit einem Kopftuch auf den Laufsteg getreten ist..
Sende gelmis bunu neden yapti diye soruyorsun?!
Bu sacmaliga akli sir ermez!
Hic mi mantikli düsünemiyorsun ya? Dieses Model trägt das Kopftuch nur, weil es eine Art von "Schaut mal her! ich bin anders! Ich trage ein Kopftuch!" ist..
Insan biraz düsünürde yazar.Eger o kizda iman olsaydi, hic böyle bir sey yapar miydi?
Tabi ki yapmazdi!

Deswegen ist dein Beitrag zu diesem Thema völlig sinnlos..

Sorry aber, wenn die Menschen solchem Schwachsinn einen so hohen Wert geben, heißt das, dass sie genauso wertlos sind.

Vesselam.

lala1 19.08.2004 12:26

cart curt .. eine indonesische Kopftuch

trägerin nimmt an einem Schönheitswettbewerb teil ... das ist fakt und genauso ist es passiert.

Was Dich angeht - da Du leine Angriffsfläche findest gehst Du auf nichtssagende Detailpunkte ein, die nonsense sind.

Wenn dieser Beitrag völliger Schwachsinn ist, dann hättest Du nicht darauf reagiert. So einfach.

Was das indonesische Mädchen angeht - Du sagst es selber- es ist eine zur Schaustellung- und genau das schreibe ich in meinem Beitrag (Tipp: genauer lesen bitte ! )

Ausserdem- verurteile sie nicht ! Du hast nicht das Recht einen Menschen zu verurteilen ! Du kannst höchstens Deine Meinung abgeben - aber nicht werten !

:))

Und ärgere Dich nicht zu viel- ist nicht gut für Deinen Blutdruck ;)

kafkasguezeli 19.08.2004 12:34

hic gülesim yoktu...

Ancak sunu söyleyebilirim: seviye!

Bir insanin seviyesi ayni olmayinca.. Tartismada sonucsuz olur tabiki..

Beni anlayabilmen icin biraz daha beyin antremani yapman gerekiyor..Anlamadigindan daha fazla anlatmaya gerek duymuyorum.

Anlayan anlamistir coktan...

Allah SANA bu mübarek günde hidayet versin!

nejo 19.08.2004 12:49

ne kadar kendini begenmis...

kafkasgüzeli diye kendine nick verenden ne beklersin...

hamsiye61 19.08.2004 12:50

Reagib kandili

bütün islam aleminin regaib kandilini kutlarim,
herkesin gözü aydin olsun mübarek üc aylara girdik ve bütün islam aleminin huzur dolu, savassiz bir sene dilerim.

artik tartismayi birakin, gereksiz buluyorum, birbirimize laf sokmaktan baska bir isimiz yok. ondan dolayi herkesin kendi düsüncesi kendisine ve sadece saygi olmasini dilerim

saygilarimla
sevgilerimle

lala1 19.08.2004 12:51

sana katiliyorum

daha fazlada yorum yapmak istemem ...

kafkasguezeli 19.08.2004 12:55

Önyargili davranmanin sonuclari.. o.T.

ohne Text

lala1 19.08.2004 12:55

lütfen kavga etmeylim-sana yakistirmiyor

yakistiramaiyorum bunu.

burada ben sana hakaret etmedim - ne sahsiyetine nede zihinsel yada sosyal seviyenden laf ettim.

burada ilk yazdigim gibi insanlari kücük düsürüyorsun ve bu bence iyi degil .

seni egitecek degilim, zaten bu yasdan sonra ancak kendin kendine muafak olabilirsin.

Allah hepimize akil fikir versin ve yanlis insanlarda korusun.

KafkasGüzeli - umarim Allah gercekten sana yüregindeki güzelligi yüzüne yansitmiski sende bu niki layikliyle tasiyorsun !

benim gercekten ne sana nede baskasina bir art niyetim var.

hamsiye61 19.08.2004 12:56

bacim gereksiz buluyorsan yazma o zaman

bacim eger gereksiz buluyorsan yorum daha yapma. ne sen kendi kafani yor nede baskasi yorsun.

birbirinizi kirmaktan ne aliyorsunuz??
basörtülü girmisse güzellik yarismasina bize ne, onu yaptiysa kendi sahsi adina yapti, ama malesef genellendirme oluyor ve diger kapali olanlarda beraber yargilaniyorlar.

ben kapandiysam kendi adima kapandim, kendi sahsime kapandim, sizler icin degil!! kapanirken kimselere sormadim kapana bilirim mi diye!

neyse, dedigim gibi gereksiz yere birbirinizi kirmayin, birbirinizi asaglamayin, birinize gereksiz yere kötü sözler kullanmayin.

lala1 19.08.2004 13:02

Trabzonlu hamsiyem

bunu bana yazdigin gibi diger bacinada yazsan ?

yoksa kizim sana diyorum gelinim sen anla anlamindami ?

herneyse ... yazma ihtiyacihissettigimde yazarim ben ama tartisma gerekmiyor gercekten hele öyle kirici bir derecede ...

nejo 19.08.2004 13:15

dogrusu..

dün vaybeedeki yaziyi okudugumda lala"nin yazdigi soru benimde kafamdan gecti.. yani madem din icin kapaniyorsun.. güzellik yarismada ne geziyorsun... mankenlik sana göre degil gibi.. ben soruyu buraya yazmadim ama iddaya girerdim böyle cevaplarin geleceginden... hele su yeni bir konu acildiginda ...aaaay bula bula bu konuyumu buldunuz yada ulan bu tartisilirmi sorunuz varsa gelin bana sorun ben cevaplarim diyenlere hayranim.. cogu tartismakta hep kendini üstün göstermek istiyorlar... amma havalara giriyorlar.. konu önemli degil.. bakti üste cikamiyor... seviyeden carttan curttan baslarlar... seviyenizi yesinler...
uzun lafin kizacasi.. isteyen istedigin yazar.. kimsedende izin gerekmez ...

lala1 19.08.2004 13:21

zaten en büyük sorun da bu

bu Forum tartismak icin sunuluyor
Fikir alis verisi yapmak icin ama ne yazikki saglikli saygili bir tartisma yapilmiyor.
Hele hele dini yada dinle ilgi bir konu varsa..
Kusura bakmayin ama burada bilgisiz yada cahil olabiliriz ama kim 100% bilgiliki ...burada aslinda fikirler toplansa tartisilsa ve güzel bir sekilde birbirini tamamlasa ne güzel olurdu ....

kafkasguezeli 19.08.2004 13:26

Cok yanlis anladiniz!

Öncelikle: insanlara önyargili yaklasmayiniz lütfen!
Benim nickim kafkasguezeli olablir ama ben bu nicki neden sectigimi gb mde acikladim yeterince.

Önyargili davraninca insanin konustuguna deger verilmiyor her ne kadar dogruyu söylesede.Ve bu ne yazik ki toplumumuzda cok normal karsilaniyor.

Ben asla kimseyi kücük görmedim, görmemde!
Bu ne insanliga yakisir ne de bana!

Beni bu forumda yanlis anlayan cok insan vardir belkide ama aslinda ne kadar dogru söyledigimi er ya da gec anlayacaklardir.
Ve tekrar söylüyorum.. Hic kimseyi yargilamaya hakki yoktur hic kimsenin. Isteyen istedigini söyleyebilir..Ben sadece biraz düsünün diye yaziyorum bunlari..

Allah´im beni mahser gününde utandirmasin diye elimden geleni yapmaya calisiyorum.

Ve benim gibi düsünenlerin böylesi yerlerde daima yanlis anlasildiklarini da bilirim.

Söyleyeceklerim bu kadar..

ALLAH CÜMLEMiZE AKLIMIZI DOGRU YOLDA KULLANMAMIZI NASiP ETSiN!

nejo 19.08.2004 13:37

öyle deme..

burde yüzde 95"i dini yüzde ikiyüz sekilde biliyor... hatta benden daha iyi din bilen varmi yarismasida vardiya bir ara.. yok ibn oglu bibin.. sakali kac zantimdi? gibi sorular vardi..

kafkasguezeli 19.08.2004 13:40

Hem insanlari yargilamayin diyorsun..

..hemde kendin yargiliyorsun..

Birak istediklerini yazsinlar..Dalga gecmenin ne geregi var!

Bunlar senin söylediklerindi.. Bir hatirlatayim dedim.

:)

hamsiye61 19.08.2004 13:43

bacim

ben orda sana direk olarak söylemedim niye kendi üzerine tek aliniyorsun, ben iki taraf icinde söyledim.

ama sunuda belirteyim. burda benim basörtüme cok cirkin yakistirmalar yapildi! bu bana ve diger bacilarima reva miydi? bunlari bizler hak ediyormuyuz bu gibi cirkin yakistirmalari! ben demiyorum ki sen söyledin diye. veya sen seviyesizce davrandin diye. ben genel olarak söyledim, eger bir tartisma varsa bunu seviye icinde, saygi icinde sürdürmemiz gerekiyor. basörtüye, yok acikliga cirkin yakistirmalar yapmadan. zaten bir insan cirkin yakistirmalar buldugu takdir o insanda, söz hazinesi azdir ve hemen saldirya gecer.

dedigim gibi bacim, ben tek olarak sana söylemedim herkes icin söyledim.

ve kizim sana söylüyorum gelinim sen isit gibi bir atasözüne de deginerek yazmadim. ben bunu bir zarf olarak ortaya attim ve belirttim.

bacim sen bide kendini bizim yerimize koy, sana durmadan cirkin yakistirmalar okuyorsun burda,kendini savunmaya kalktigin zaman sonra baska yöntemlere basvuruyorlar.

ben iki tarafida cok iyi biliyorum, acikligida, kapaligida. kapanip dini tam anlamiyla yaptigin anlamina gelmiyor. diger farzlarinida yerine getirmen gerekiyor, ama bunu tüm islam kardeslerimiz yapmasi gerekiyor

umarim simdi anlamisindir benim ne demek istedigimi seni sadece yargilamadigimi.

saygilarimla
sevgilerimle

nejo 19.08.2004 13:52

tam dogru degil...

..istiyen istedigini yazsin dedim dogru... ama dalga gecmeyin demedim.. bunu sirf izin almadan istedigimi yazabilirim anlamina getirmek istedim... son yazimda... herkez kendinde öyle eminki baska hicbir fikri kabul etmiyor ve o yüzden bu forumda sirf ben senden daha akilliyim sen bilmiyorsun ben daha iyi biliyorum tartismalar oluyor.. ve esastan sorusu olanlar yazmaya cekiniyorlar.. yani en kötüsü tam dinden soguyorlar.. televisionlarda müslüman denince .. kalasnikofla yüzü kapali bir teröristi gösteriyorlar.. buraya bakan sirf kavgalar görüyor.. bunu din?

19.08.2004 14:02

sorry

Kimse kusura bakmasin ama o kadar cok basini kapatim bilmem nerelerini acan varki!!! modele gelince belkide kapali olanlarin gercek yüzlerini gösterdi ,ne dersiniz??
ne insanlar var basi kapali ama insan degil önemli olan basinin kapali olamsi degildir insan olmasidir.

Herkesin kandili mübareak olsun

kafkasguezeli 19.08.2004 14:12

Cevap

Söyle bir durumla karsi karsiyayiz kardes..

Soru sormanin farklari vardir
.
Eger dinden haberi olmayipta bir sorusu olan varsa bu forumda ve sorusunu hic bir yargilama niteliginde olmayip ve insanlari asagilamayacak sekilde sormussa, asla hic bir kimse onu kücük düsüremez. Ve sorusuna ayni sekilde cevap verir.Yani benim gibi düsünenler öyle yapar.

Ama birde söyle insanlar vardir.. "Simdi ben su soruyu sorayim su aptallara" misali.
iste böyle sorulara soruldugu sekilde cevap verilir tabi.Ve buna seyirci kalanlar yok cevap veren asagiladi soru sorani, yok dalge geciyor, fealn filan der. Halbuki asagilamayi soruyu soaran sorusunda yapmistir bir defa. Ve buna kimse dikkat etmez.Hal böyle olunca ortalik birbirine karisir.Herkes birbirini yanlis anlamaya baslar.

Evet kardes durum budur iste.

Oysa kalbimizden gecenleri bilen biri varsa o´da yalnizca Allah- u Tealadir..

Burda kimseye hesap vermemiz gerekmez..
Önemli olan Rabbimize bunlari nasil sunacagimiz..

VESSELAM!

nejo 19.08.2004 14:18

eee bendende bir cevab olsun ...

dogru konusmak gerekirse... lala pek alay edilecek soru sormadi... dedigim gibi yaziyi ben okudugumda ayni soru aklimdan gecti... störst du dich an dem wort "betuchte" ? ansonsten passt deine antwort an lala nicht zu dem was du grad geschildert hast...

kafkasguezeli 19.08.2004 14:27

NEIN!

nicht nur das Wort "Betuchte" ist äußerst unpassend, auch der Ausdruck "eine soziale Initiative für Blinde?"ist unpassend.

Ich meine, es kann sich doch hier jeder Mensch, der einen gesunden Menschenverstand hat, die Antwort auf diese Frage denken..

Ne anlami var ki bunu aciga getirmenin..

Mü´min mü´minin hatasini örter, aciga vurmaz.
Eger o manken lala´nin dedigi gibi belkide iman sahibiyse, lala onun bu hatasini bu sekilde vurgulamaya calismazdi!
okisch? :)

lala1 19.08.2004 14:33

böse lala !

lieber sagt dir ein mümin (für die, die es nciht wissen, heisst dieses Wort Gläubiger der isl. Gemeinde) was, als dass ein *ungläubiger* dir die heuchelei vorwirft! Was es ja in diesem Fall ist.

Und Du äusserst jetzt auch direkt, dass man die Fehler lieber unter den Teppich kehren sollte !

Sehr falsche Einstellung!

ich gehe davon aus, dass ich es mit Menschen zutun habe und keinen prophetischen Erscheinungen. was ich meine ist, das Menschen Fehler machen können, und besser ist es diese Fehler in den eigenen Kreisen zu diskutieren als das lächerliche Schild von Ungläubigen zu sein.

Häng Dich nur auf dem Begriff *betucht* auf - es wird dich nicht besonders weiterbringen, eine semiotische Diskussion- lächerlich.

kafkasguezeli 19.08.2004 14:43

Al iste!

simdi de gel bunu sana anlat.
Ben sana "MÜ´MiN iN" hatasini örteceksin, yüzüne vurmayacaksin diyorum! Özellikle Mü´min kelimesini vurguluyorum! Mü´min kelimesini bu kadar hafife alma. Mü´min= iman eden, Allah´in emirlerini yerine getirmekle mükellef olan anlamindadir.

Benden bu kadar. Anlamadiysan kusura bakma lala!

nejo 19.08.2004 15:06

?

häää???? warum soll man nicht darüber sprechen...?

"Ne anlami var ki bunu aciga getirmenin.. "
bunu lala degil vaybee aciga getirdi.. warum willst du das vertuschen? tanidikmi o manken? akrabami? ich fand das war eine ganz normale bischen humorvoll gestellte frage...
fühlst du dich angegriffen weil du auch ein kopftuch trägst.. sana laf atan olmadiki.. sadece o manken icin soru soruldu... war nichts verallgemeinerndes dabei..
bischen humor würde dir auch nicht schaden.. ama dur.. birisi ne demisti.. müminler icin sesli gülmek yasak ve günahtir.. onun icin yavas gül kimse duymasin okisch...

lala1 19.08.2004 15:35

Mü´min mü´minin hatasini örter, aciga vu

Mü´min mü´minin hatasini örter, aciga vurmaz.

Zitat von KafkasGuezeli ...

vergiss es einfach ... ist besser so

kafkasguezeli 19.08.2004 16:24

o.T.

ALLAH SANA DA AKIL VERSiN BACIM!

lala1 19.08.2004 16:29

du bist einfach heftig :)) o.T.

ohne Text

hamsiye61 19.08.2004 18:22

YETER AMA

yiyin birbirinizi, belki öyle rahatlarsiniz. tavsan hec kendini yorma, aslinda sen benden iyi bilmelisin:))

tavsan 19.08.2004 18:36

Susss?

Kimleri savunuyorsun sen burda?

OrginalGulerde tanga giyip ona buna kendini ellettiriyor sonrada burda Dincilik yapiyor?

Sen kim beni kinamak kim kesssss??????

Seni ve Guler Gibilerini iyi tanirim tangaci mini etekci Dinci Yobazlar sizi?

Pic doguran zillileri koruma dernegimi kurdunuz burda?

Burcu birde Almandan dogan cocugunu cok seviyormus ulan bir pic ne kadar sevilirki?

hamsiye61 19.08.2004 19:30

sen en iyisi bir doktora görün daha iyi

ohne Text

originalgueler 20.08.2004 00:27

HAHAHAA bir de cevap veriyor :)

lan sana ne oldu böyle, iyice sacmalamaya basladin... milleti de allak bullak ettin :)

originalgueler 20.08.2004 00:29

sen ne bicim müslümansin böyle???

kalkmis forumda dedikodumu yapiyorsun, bravo sana!

Istersen kellemi de kes

originalgueler 20.08.2004 00:46

türkcene hayranim :))) o.T.

ohne Text

originalgueler 20.08.2004 00:53

evet yani!

üfleyip püfleyen hocalari da cok gürdü zavalli insanlarimiz!

Masal zamani ve milleti aptal yerine tutmak bitti artik, mantikli tartismak ve konusmak gerek.

originalgueler 20.08.2004 01:02

ben cahilsem eger sende

cahillerin kralisin okimi

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 20:55 Uhr.