Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

04.01.2005 19:31

So ist es

Atayi sevmeyen ancak hayvan olabilir.....
Insallah bu sene gidip bir Anitkabiri ziyaret ederim ve Müzeyiede gezmis olurum.....

Atatlarimiz can versinler.... Seriat altinda Cahiller gelsin... biz bas olacagiz desin........ devlet orda git al.... kolaysa....

Belli olmaz belki Tayip Erdogan günün birinde Erbakana yarini verir..... :)))))))))

Yeryüzünün en büyük kanseri Islam Aleminde dolsan CAHILLIKTIR.....

ABD bile bu kanser üzerinde oyun yaparak, ellerinde Petrolelrini alip kendisi pazarliyor..... ekmegini baskasina veren manyak degilde nedir...... ama 20-30 kari laip hayvan gibi besleyip üzerinde gecmekle Müslümanlik olmuyor......

HZ. Muhammed su anki islam Aleminin yüzüne türkürüdü...... bundan Türkiyede nasibini alirdi......

04.01.2005 19:38

Baslarim Lazina mazina

40 sefer dedik sana ben türküm, Türkiye icinde Türkiyenin manevi baskenti Trabzonluyum...... bunu anlamayacak ne varki ?????

Hem benim Aleviler hakkiindaki görüsüm evrenseldir, degismez.....
Ben sadece iclerinden Kurana dayali olanlarda varmis..... bunu ben tam manlamiyla fark edemeistim....

Ama Aleviler varki... TAM ANLAMIYLA DINSIZDIRLER....... hemde süper dinsiz... super Plus.....
Ne namaz ne zekat, ne oruc ne Kuran... almislar dedenin dalgasini ellerine.... ondan sonra ben Müslümanim....

HAYIR DEGILSIN.... dinsizsin... adini koyalim....

Ama ayni zamanda, ibadet eden orucunu tutan zakatini veren, devlet millet icin hayirli is yapan Alevilerde var......

Bu suna benzer.... Iranda müslüman bizde, ama arda cok acik fark var.....

Aynisi Alevilerin arasindada var.......

Bazilari dine Sünnilerden daha yakin...

Bazilarida TAM ANMAIYLA DINSIZ.......

Anlayabildinmi........ umarim Cehaletin simdi giderilmistir

04.01.2005 19:40

Yemedi dimi ?????

Olamz ya tabi.... hic bilenle bilmeyen bir olurmu...

Birisi insan digeri hayvan.....

Anladinmi Erdoganla arandaki farki....... ?????

Iste Bilmedigin yani Cahil oldugunicin, Enis Abine karsilik yazamadinj.....

Yazamazsin tabi...... Cahillik kanseri insani lafsiz birakir

04.01.2005 19:45

Warum den ???

Saddamin ölmesi yada Bushun ölmesi, yada Bin Ladeni gebermesi. insanligin hayrina degilmi ????

Elbette hayirina, ama Allah insanlar arasinda Adaletin olmasi icin, dini göndermis...

Du sollst nicht töten....

Was gibt es da nicht zu verstehen.....

Al adami tika iceri...... Hapisnaneler ne iyin yapilmis.......

Insan evrensel olamli her seyi ve herseyin nedenini kavramak zorunda.... iyi niyetli ol ama kimseden kazik yema... kazigi ancak Kerizler yer...... buda LAlahin sistemine aykiri...

Cinler ne der......

"Betrügst du mich einmal, Schande über dich
Betrügst du mich zweimal, Schande über mich"

Anladinmi Allahin mekanizmasini...

Adi "Sünnetullahtir" Kuranda gecer

04.01.2005 19:48

Atatürk ölmüs, geri gelmez

yokmu senin tanidiklarindan, dedesinin kafasini tatürk kestirmis olsun....

Yani sen simdi bana bir tanedemi bulamyacaksinki, Atatürk dedesini öldürtmüs olsun usw.....

Hemen TV ye cikaririz... kaldiki bizde gercekleri ögrenmis oluruz.....

Biraz arastirda kaynakli konus......

Yanalncinin mumu yatsiya kadar yanar..... schon mal gehört

04.01.2005 19:52

Kur"ân"a göre İsa Allah"ın oğlu değil

Meryem"in oğludur

Soru: Hâlâ Hz. İsa"nın, Yüce Allah"ın oğlu olduğunu zanneden Müslümanlar var. Lütfen bu konuyu bir kez daha açıklar mısınız? (Atilla Alper)

Cevap: Hz. İsa (selâm ona), Allah"ın bir mucizesi olarak bakire Meryem"den Beyt-lahm"de doğmuştur. Yusuf, İsa"nın annesi Meryem"in nişanlısıydı. Henüz evlenmeden önce Meryem, Rûhu"l-Kudüs"ten gebe kalmış ve bu kendisine rüyasında bildirilmiş, doğduktan sonra Yusuf, karısını ve İsa adını verdiği çocuğu Mısır"a götürmüştür. Kral Herodes"in ölümünden sonra tekrar ülkesine dönüp Nâsıra"ya yerleşmiştir. Artık büyümüş olan İsa, Ürdün Irmağı kıyısında, insanları suyla vaftiz eden Yahya"nın yanına gidip onun tarafından vaftiz edilmiştir. Yahya"nın yakalanıp öldürülmesi üzerine İsa, Nâsıra"dan ayrılıp Zebulun ve Naftali sınırlarında deniz kıyısında bulunan Kefernahom"a gelmiş, bölgedeki yerleşim yerlerinde dolaşarak Yahudi dinini asli sadeliğine kavuşturmaya çalışmıştır. "Benim şeriat yıkmaya geldiğimi sanmayın, ben yıkmaya değil, tamamlamaya geldim" demiştir (Matta: 5/17).

Kur"ân"a göre İsa, Allah"ın oğlu değil, insan olan "Meryem"in oğlu" (Âl-i İmrân: 40; Nisa: 169; Meryem: 35 ve başka yerler), bakire Meryem"den, bir mucize olarak babasız doğmuş, Allah"tan bir kelime yahut Allah"ın kelimesi (Bakara.40, Nisa. 169), Meryem"e Allah"ın düşürdüğü "Ol" buyruğunun sonucudur.

Meryem Suresi"nin 16-21"inci ayetlerinde Hz. Meryem"in, melekle karşılaşması anlatılıyor. Âl-i tmrân Suresi"nde açıklandığı üzere, annesi henüz gebeyken, karnındaki Meryem"i, mabete hizmetçi olarak adamıştı. İşte çocukluğundan beri vaktini ibadetle geçirmekte olan Meryem, mabedin doğu yönünde, tenha bir yerde bulunuyordu. O, bu haldeyken Allah, ruhunu Meryem"e gönderir. Düzgün, yakışıklı bir insan biçimine bürünerek kendisine gelen ruhu görünce Meryem, Allah"a sığınır, onu kendisine saldırmak isteyen bir delikanlı sanarak, "Eğer Allah"tan korkuyorsan beni bırak, bana dokunma, senden Allah"a sığınırım" der.

Fakat ruh, Allah"ın elçisi olduğunu, kendisine tertemiz bir erkek çocuk hediye etmek üzere geldiğini söyler. Kendisine insan eli değmediği için nasıl çocuk doğuracağına şaşan Meryem"e ruh, bunun Allah"a kolay bir iş olduğunu, insanlara bir mucize olmak üzere bu çocuğu böyle babasız yaratacağını söyler ve iş olup biter. 22-26"ncı ayetlere göre Meryem gebe kalır. Çoğunluğa göre Meryem"in gebelik süresi normal süredir, yani dokuz aydır. Bunun sekiz ay, ya da altı ay sürdüğünü söyleyenler yanında, gebe kalır kalmaz doğurduğunu söyleyenler de vardır. Çoğunluğun görüşü daha doğrudur.

------------------------------------

Üstad Hocamizdan aciklama..... bu arada, Sayin Erbakan, Kaplan, Süleyman, yada diger möchte gern Hocalar mekalari din husunda varsa.... buraya yazilmasini rica ediyorum.....

Bakalim onlarin din anlayisi kaynakli nasil oluyormus......

Neden hic bir Beitrag onlarin imzasini tasiymiyor ???????

Ben söyliyeyim.... cünkü hic biri Islam Profesörü degilde ondan.... hicbiri 60 yil dinle ugrasmamis

LINK
<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29
" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29
</a>

<a href="redirect.jsp?url=http://www.suleyman-ates.com" target="_blank">http://www.suleyman-ates.com</a>

tecos 04.01.2005 23:33

Sakin kalpten gitme!!

Bu görüntüler kabus gibi üzerinize çöktügü icin
yalan ve palavralara basvuruyorsunuz.
<a href="redirect.jsp?url=http://www.reuters.com/newsPhotoPresentation.jhtml?type=topNews&imageID=1 001626582" target="_blank">http://www.reuters.com/newsPhotoPresentation.jhtml?type=topNews&imageID=1 001626582</a>

xbaburx 05.01.2005 00:15

sizin sorununuz da bu zaten!

"bizim tanidigimiz ve sevdigimiz dindar insanlar, kendilerini dünyalik hirs ve garezlerden arindirmis, etrafina ve kendine yarari dokunan, cennete gitmek icin kendi halinde ibadet eden insanlardir"

bu senin yazın..dini de dindarı da insanı da belirleyip kafanıza göre bi din bi dindar ya da insan tip YARATMAK sevdanız terörizm dediğiniz canavarın türemesine sebep olmusken salakça bi tutumla hala musluman insanları sucluyorsunuz.Dini Allah belirler..Kuran ve sünnettir din.Allah mı zannediyosun kendini ki dindar insan söle olmalı din böle olmalı diosun..

sucladıgın islam ülkelerinin yöneticileri de birer atatürk olarak tasarlanıp dikilmiş birer kukladan ibarettir.islam devletleri yoktur.halkı musluman devletler vardır..bircogunda uyduruk rejimlere uyfuruk sahsiyetler oturtulmu ve işlerine gelmediği vakit tasfiyeye sokulmuşlardır...biriisi saddam..işi bitti indirdiler..

bazı salaklarda terörizmin merkezi haber alma teskilatlarının ve silah sirketlerinin yedeginde sistemin uydurdugu bi canavar oldugunu anlamaktan yoksun sarskça bi tutumla gösterilen yere bakıyolar...bakınız efendim..at gözlüklerinizi cıkrsanız bile boyunduruklarınız size baktırdır istenilene..yok onuda cıkarsanız bile size yapılmıs kafesinizde sanal duunyanızın aldatıcılıgında hapsinizin zevkini sürerken gerceklere sövmeye devam edersiniz..

İslam sizin söylediğiniz sey diildir..Allahın bildirdiği Kuranı merkez alan peygamberin öğrettiği dindir..HADDİNİZİ BİLİN!!

xbaburx 05.01.2005 00:20

hihihihihihih:) o.T.

ohne Text

berlinfatih 05.01.2005 00:27

ISLAMin tek Devleti Hilafet olmayinca

Bu Şiir:Dünya müslümanlarının tek devleti, HİLAFET devletinin yıkılmasıyla sahipsiz Devletsiz kalan müslümanlara yapılan zulüm ve katliamlardan etkilenerek yazılmıştır. Bu şiir 12 kıtadır.

1. Yıkılınca o mübarek Hilafet devleti,
Sahipsiz kaldı dümyada bütün İslam ümmeti,
Kapladı tüm dünyayı küfrün zulmeti,
İslamın tek devleti Hilafet olmayınca.

2. Hak buyruk sadece yazılı kaldı Kur’an da
Kitap, Sünnet hükmü geçersiz oldu cihan da
Had safhaya ulaştı cinayetler her yan da

3. Kapitalizim hakimiyeti millete verdi,
Eş cinseller yaşantısına hürriyet dedi,
Şahsi menfati için kardeş, kardeşini yedi,

4. Görülmemiş böyle zulüm Firavunda, Nemrut da,
Kitle katliamları Filistin de, Beyrut da, Irak ta
Müslümanın bulunduğu her yerde, her yurt da,

5. Halifeden başka kim gelirse gelsin başa,
İster cumhur reisi olsun ister bir paşa,
Ginede mazlumun feryadı yükselir arşa,

6. Filipinde,Elitrede, Hindistan da dahi,
Arşı titretiyor feryad eden mazlumun ahı,
Her yerde müslüman vuruyor kafir silahı,

7. Bosna/Hersekte, Viyana, Kosova ve Balkanda,
Kol, bacak, kelle kesilmiş vücut hep Balkanda,
Bir şimdi değil, her yerde ve her zamanda,

8. Feryad ediyor müslümanın masum yavrusu
Ne intifade kurtarıyor ve nede Fekosu
Yok kurtaracak mescidi Aksayı Kudüs’ü

9. Filistinli kardeşimin kırılıyor kolu
Mescide giden ecdadimin kesiliyor yolu
İşlenen bu cinayetlerin gelmiyor sonu

10. Bu zulümden, işkenceden asla kurtulmazsın
Bu halinle asla huzur sükun bulamazsın
Şer’i Mübini hayata hakim kılmazsın
İslamın tek devleti Hilafeti kurmayınca.

11. İslam hayatı yaşamaktan mahrum kalırsın
Ölünce cahiliye ölümüyle ölürsün
Huzuru hakka hüccetsiz, delilsiz gelirsin
Hilafeti kurma çalışmasına girmedikçe

12. Fatih der kardeş yokmu sende ALLAH korkusu
Payimal olmakta müslümanın ırzı namusu
Hep öldürülen müslümanın masum yavrusu
İslamın tek devleti Hilafet kurulmayınca.

xbaburx 05.01.2005 00:33

üslubunuz sahsiyetinizin inceliğini

gayet güzel seriyor ortaya..ne gibi konustugunuz sizin ne denli bi ne idüğü belilrli oldugunuzu gösteriyor..

ordu peygamber ocagı kabul edilir türklerde..ver herkese peygamberi ismi verilir..mehmetcik..Muhammet in türkçesi..saygı olsun aynı ad olmasın diye muhammedi mehmede ceviren türk insanı buna bi de cik küçültme eki getirerek tevazu ve saygısını katbekat artırmıstır..türkler ordularına muhammedin ordusu adını vermişlerdir..ordunun da peygamber ocagı kabul edilmesi peygamberin kafirlere karsı verdiği savasın ne yönde ciddi oldugunu gösterir..türkler de ordularını bu adı vererek peygamberin baslattıgı savası sürdürme gayelerini ve bu konudaki öncülük ve önceliklerini tüm tarihi belgelerde ve özellikle kurtulus savasında göstermişlerdir..istiklal marsını okumanı öneririm ..anlıycagını sanmam baya baya soysuzlasmısın..orduyu bu asli köklerinden koparmaya kalkıp soysuzlastıran ve zulme YOLSUZLUGA VE İŞBİRLİKCİLİĞE malzeme eden guruhun beyinsizliğini algılama yoksunu sizler 28 subatt dalavaresiyle çalınan 10larca milyar doları ve ülkenin neredeyse yıkılmanın esğinie getirlmesini büyük bi iştahla alkıslayacak kadar densiz ve salaksınız..size ne denirki..güya vatanperversiniz.pardon yurtsever..

ruhumun ilahi senden sudur ancak emeli
degmesin mabedimin gögsüne namahrem eli
su ezanlar ki sahadetleri dinin temeli
ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli

delahoyaa 05.01.2005 00:35

Paar aufs Maul? o.T.

ohne Text

xbaburx 05.01.2005 00:48

yazularını hep begenmişimdir :)

valla güzle yazıyon..bunların bi şeyden haberi yok.zavallılar..

delahoyaa 05.01.2005 00:49

Bunlara bosuna softa, yobaz demiyoruz!

Evet arkadaslar,

bir kac örnek:

Canakkale Zafer"ini Atatürk"ün Osmanli ordusu degil de evliyalar, seyhler kazanmis. Toplari düsmana dogru geri atmis ve Mehmetciklerimizi korumuslar, yani bu zaferde Atatürk ve Osmanli ordusunun payi cok azdi.
Bu evliya ve seyhler neden 1915 Sarikamis"taki 90.000 askerimizi korumadilar? Mehmetciklerimiz donup ölürken bu evliya ve seyhler nerdeydiler?

1999 depremi dinsiz Türk orduya karsi Allah"in cezasi imis... Allah orduyu cezalandirirken 20.000 masum Müslümanlari da mi cezalandiriyor bu depremle?

Ya arkadaslar, gene sinir oluyorum, daha fazla misal yazmayim fakat bir Türk Müslüman olarak bu tür uydurmalara gercekten cok sinirleniyorum ve bir Türk yurtsever olarak yüregin sizliyor.

Biz bunlara bosuna softa, yobaz ve din sömürmeci demiyoruz. Insanlari kandirip, beyinlerini yikayip böyle uydurmalarla Islam"a en cok zarari ta kendileri veriyorlar.

05.01.2005 03:26

Was ist den so Lustig daran ???? o.T.

ohne Text

05.01.2005 03:29

Evet bize yazik Seyhlere girsin kazik

BU serefsiz maymunlar yüzünden basimiza gelmedik kalmadi.......

Tüm dünya bizleri.... Sizlerde manyak dinciler var diye assagiliyor.....

05.01.2005 03:35

Seyhler ve Tarikatcilar Satelit

yukari cikaracakmis.....

Anadolu Ajansina göre... bir grup Seyh ve din Ülemalari bir araya gelip TR icin göge Sattelit cikaracaklarmis......
Amac Türkiye fazla para vermesin....
Yaklasik 6 Milyar dolar bir sateliti calisima cabilmek... tarnsport usw... Schtichwort ARIANE....

Fransizlar gibi, lafta dinsizlerin Uzaya cikarmamasi ve bizim Satelite kafir eli sürülmemesi icin, din Ülemalari Allahtan aldiklari beratla, yeni Sateliti okuyarak havaya ucuracaklarmis......

Bunun yani sira Fransizlar, bizim Ülemalari kücümseyerek, "Onlar sinegi bile havaya kaldiramaz" diyerek bizim Ülemalara hodri meydan demis......

Bu olay insanlik tarihinin en büyük deneyi olarak tarihe gecege benziyor......

Bakalim sonu ne olcak....

Benim tahminim, Allahi ve Sünnetullahi daha iyi anlamis olan kazanacak.....

-------------------------------------------

NE SENARYO AMA...........

xbaburx 05.01.2005 09:09

alamanyacam yok:) o.T.

ohne Text

bigpuma 05.01.2005 11:16

hahahahhahaa o.T.

ohne Text

bigpuma 05.01.2005 11:19

hava nasil oralarda :=))

parcali bulutlumu yoksam karla karisik yagmurmu yagiyor :=))))))))))

bigpuma 05.01.2005 11:21

muahhahahahahahahahaa

yahuu senin civatalar baya gevsemis valla kim öyle diyorrr sülooo muuu :=)))

bigpuma 05.01.2005 11:23

atatürkü savunmuyorlarmi

breeeeeeeeeee ahmakkk adamlar hepside bir numarali atatürkcü kendi ideolojisini bize asiliyorlardi ama asi tutmadi

bigpuma 05.01.2005 11:33

DEPREM PROPAGANDA AMACLI

GÖSTERILERE SAHNE OLDU NE YAZIKKI......

ABD nin durub dururken Indonezya ya asker gönderib askerlerin paket dagitmasina kadar hersey TV lerde gösterildi.

Neymis Müslimanlara yardim ediyorlarmis bugün dakika saygi durusundada bulunacaklarmis.

Peki Irakta Afganistanda Ölenler insan deyilmiydiler.

Önce öldür sonrada Afatlatda bakin ben Müsliman larin dostuyum de.

Demokrasinin diktatörlügün böylesini görmedim hayatimda.

Rusya Basbakani Putin bile ABD ve Batinin politikasina kirli politika ismini koydu.

Terörle savasmis Iraka demokrasiymis hersey bos onlarin amaci Islami yok etmektir.

Demokrasiyi önce Israile getirsinler sonrada ABD ye hapishanaleri iskence ile dolu tibki Türkiye Demokratik ülkesi gibi.

Eyer demokrasi buysa Osama onlardan daha demokrat.

Birde ABD görevlisi bir görevli bizler Müslimanlarada yardim ediyoruz diyor kameralar karsisinda.

Kardesim sana yardim et diyen oldumu ettiysen neden kameralar karsidinda gövde gösterisi yapiyorsun.

Yani Irakta köseye sIkismasaydin bunlari demiyecektin öylemi.

Demokrasiyi savunan ülkelerin sanayisi bir yikilsin Sosyal Haklar kaldirilsin bakalim Bati medeniyeti ne kadar Insanlara saygili.

Kim bilir heremiz yanimizda yangin söndürücüsü gezdirmek zorunda kalacagiz.

bigpuma 05.01.2005 11:34

burda sabah saksam

Türk demokratini cici göstermek istiyen ve illada atatürk iyi bir insan dir diyen ikide bir dinin icine bunu sokanlari unutmusa benziyorsunuz.

Ne yazikki kendi kendinizi yaktiniz zorla güzellik olmaz hem her insaninda illa sizin gibi düsünmesi gerekmiyor deyilmi.

bigpuma 05.01.2005 11:37

Batmandaki Petrol

Sirnaktaki kömür Urfadaki pamuk Istanbullarda islenmiyormu?

Sizin caylar ve findiklarda bizim oralarda üretilsin nolcak yani?

CEyranimizlan istanbulu aydinlatmiyormusunuz hani demokrasi vardi vani Arablarin sizlerden örnek almasi lazimdi........

bigpuma 05.01.2005 11:39

hangi gezegende yasiyorsun :=))

daha dünya seni ne oldugunu biliyor Seh Atana tabtigin icin yüz vermiyor.

bir Afrikali zenci bile size rest cekti Sehlere deyil.

Mandele neden Atatürk baris ödülünü ret etti Sehler yüzündenmi yoksam Insan haklarinin cignendigi bir ülke yüzündenmi....

bigpuma 05.01.2005 11:43

bizim pamugumuz

neden istanbullarda isletiliyorda oralarda isletilmiyor yazikkk sizi gibi heykel kafalilar devlet ozaman oralara tesfikte bulunsun....

05.01.2005 12:35

Araplar gibi neden P harfi yeine

B harfi koyuyorsun ? ayrica " eyer" degil
" eger" yazilir. Komik olma :)

Ya türkce yazin ya da almanca. Yazara taninacak saygi, yazarin yazdiklarina ve okurlarina gösterdigi saygidan ibarettir!

05.01.2005 12:52

ZDF Spendengala " isimli porgramda

dün aksam cok yüksek paralar toplandi.Ekranin alt seridinde, para hibe edenlerin isimlerini geciyorlardi...cok bekledim fakat ben bir tane türk veya arap ismi göremedim.Gectiysede milyonda bir gecmistir.Neredesiniz? Dinimizde yardimseverlik, fitr ve zekatin yeri hani yüksekti..hani komsumuz ac iken biz tok uyumayacaktik. Bu konuda en önemli nokta herseyini kaybetmis insalara yardim etmektir.
Nerede sucuk ve döner imal eden firmalar nerede öger..nerede gazi... Onlar sadece hürriyet gazetesinde tüm sayfa ilan verip bayram kutlamasini bilirler.

kerio 05.01.2005 13:12

kurani anlamiyan bircok seye

fransiz kalir.

delihiyarcik:
Allah ayetinde devamli yaratmakta oldugunu beyan ediyor. O bu alemde devamli müdahalede bulunmakta oldugunu ifade ediyor. cahil cühela bati teolojistler Allah"in insanligi yaratip elini etegini geriye cektigini düsünüyorlar.

Halbuki islam böyle birsey söylemiyor. eger dünyanin bir yerinde deprem oldu ise, bunun yaraticisi yine Allah"tir.

Allah inkarci kavimleri cezalandirdiginda, nuh tufaninda oldugu gibi, cocuklarda ölüyor. bu cocuklarin sucu ne idi? Yaratan Allah! "Sen kullarini cezalandiracaksan, senin kullarin istedigini yapabilirsin affedersen buda senin lütfundandir"(ISA nin duasi).
Hostur bana senden gelen
Ya gonca gül
Ya hilatü yahut kefen
Kahrinda hos lutfunda hos!

islamist laik kesim burada Allah"in müdahalesini kabul etmeleri mümkün degil, cünkü o zaman Allah"in herseye muktedir onlardan daha güclü olduklarini itiraf etmeleri gerekecek. mesele bu kadar basit.

müslümanlar niye baskalarinin cezalandirilmalarindan hoslaniyor bunuda anlamak güc.

kerio 05.01.2005 13:17

en büyük bela

sizin gibi serefsizlerden gelmistir baska kimseden de gelmemistir.

kerio 05.01.2005 13:29

bu sokak veledinin kustugu kine bakalim

seriatci fasitler bosuna kin kusuyorlar

dinden imandan bu kadar cok bahseden adamlarin iyi niyetli birer dindar olmadigini anlamak icin foruma astiklari kin ve nefret kusan yazilara bakmak yeter.

-&gtsen bu dini nereden ögrendin? dinin d"sini tarif edermisin?

bizim tanidigimiz ve sevdigimiz dindar insanlar, kendilerini dünyalik hirs ve garezlerden arindirmis, etrafina ve kendine yarari dokunan, cennete gitmek icin kendi halinde ibadet eden insanlardir.

-&gtAllah Allah! kimmis bunlar?

fakat buradaki, akillari ve yürekleri nefretin karanlik pisligine batmis dinci fasistlerin ne kendilerine ne de cevrelerine hicbir faydasi olmaz. onlar asagilik kompleksi altinda kivranan, ruhsal acliklarini ve nefretlerini islam terörüne taparak tatmin etmeye calisan zavallilardir.

-&gtislam terörü - ilginc bir kavram. Allah inkar edenlere kin ve nefretinizle geberin diyor ayetinde. Acaba Allah"tami islam terörü estiriyor?

bu kaz beyinli yaratiklarin yazdiklarina ve heveslendiklerine tanik oldukca, ülkemizi bu rezillerin seriatindan kurtarip laikligi hakim kilan atatürk"ü sükran duygulari ile aniyorum. eger laiklik olmasaydi, bu rezillerin heveslendigi islamci terör devleti basimizin belasi olacakti ve tipki günümüzde it gibi sürenen seriatci ülkeler gibi yüzkarasi bir geri kalmislik batagina saplanip kalacaktik.

-&gt"it gibi" bu ne sevimli tabir. görüyoruz arkadas ne kadar sevgi dolu, insanliga ne kadar hoslugu netligi sevgi ve muhabbeti vaaz ediyor. kendisinde herhangi kin garez ve nefrete dogru giden duygu ve his yok. o laikligin hosgörü abidesi. yillardir insanlara kan kusturan serefsizler tayfasinin mensubu. birtakim piskopatlar var, filimlerde konustuttururlar "seni cok seviyorum, sevgim sana karsi o kadar müthis ki, seni sana iskence yapip öldürmem lazim muahahahahaha"

nur icinde yat büyük insan !

-&gthangi nur? niye nur icinde yatsin? din devlet isi ayri degilmiydi. o insanin kendisini ilgilendiren bir meseledir. belki adam nursuz yatmak istedi ise. niye istemedigi bir nuru adama zorlamak istiyorsunuz.

ne güzel iste dinimizde, dinde zorlamak yoktur.

05.01.2005 14:52

seriatci ülkelerin sürünmesi

bu sözü hakaret manasinda algilamissin ama elden bir sey gelmiyor, ne kadar kocunsan yeridir.

aslinda seriatci olduklari icin dünyanin en geri ülkeleri olmaya mahkum yönetimleri ite benzetmek o güzel hayvanlara hakaret oluyor ama ne yapalim, dilimizde böyle kullaniliyor.
köpek muamelesi yapmak diye bir terim var. basta arab ülkeleri olmak üzere seriatin onursuz bir acizlige düsürdügü yönetimler, kendi zavalli insanlarini da geri birakiyorlar, rezil ediyorlar, köpek muamelesi uyguluyorlar.

seriatci ülkelerin durumu bu kadar acik gözler önündeyken, senin gibi agzi salyali ahlaksizlarin atatürk"e ve laik türk devletine küfür etmesi, demokrasi yerine seriat düzeni istemesi din falan degil siyaset pustlugundan baska bir sey degildir.

atatürk"ün cansiz bedenine dahi hakaret etmekten utanmayan, arsiz serefsizin tekisin, senin her bi tarafin dindar olsa ne boka yararsin?

05.01.2005 15:06

ekonominin basit bir kurali var

fabrikalar, tüketiciye yakin olan yerde ya da hammaddenin yogun üretildigi yerde kurulur. mardin pamugunu adana fabrikalarinda islemek herhalde daha ucuz ve ekonomiktir.

dogu"da yetisen tütün ise maalesef sigara yapim kalitesi tasimadigi icin islenemiyor.
devlet tütün üreticisi ac kalmasin diye taban fiati belirleyip tütünü satin aliyor, depolarinda bir yil bekletip yakiyor.

bir de utanmadan devlet doguya yardim etmiyor diyorsunuz.

05.01.2005 15:16

evet dindarlar ile dinciler farklidir

dindar kimseler dini siyasete alet etmeyen, inanclarini vicdanlarinda ve ibadetleri ile yasayan, devletine ve milletine saygili düzgün insanlardir. elbette bunlari sevmek gerekir.

dinciler ise kelimenin türkce "ci" takisindan da anlasilacagi gibi, yaptigi is, sattigi mal sirtindan gecinen insan anlamina gelir. taksici, simitci, ückagitci, siyatsetci gibi. dinciler ya da islamcilar da, "allah böyle emrediyor, kuran böyle yaziyor" yalanlari ile insanlari kandirip, cahiller üzerinde baski ve hakimiyet kurmak isteyen yaratiklardir.

benim dindari sevip, dincilerden tiksinme hakkima sen karismazsin.

kerio 05.01.2005 15:18

daha düne kadar

müslümanlar degilde atatürkün en güzide evlatlari laikler memleketi yönetirken acliktan agziniz kokuyordu.

devlet iflas etmisti ve dünya bankasindan para dilenmisti senin o cagdas müthis laik basbakanlarin hemde bunu(yani para dilenmeyi) ecevit yenilemek zorunda idi. hani "seriat" ile yönetilen ülkelerin sefaletini anladikta, siz cagdas modern ilerici batiklar niye böyle geri kalmis ülkelerdensiniz bunu anlamak güc.

hatirlarsak milli görüscü belediye baskanlari secimleri kazandiktan sonra insanlar HIZMET nedir görebilmisti.

Ancak yillar sonra yine müslümanlar idareyi ele alinca bu milletin yüzü güldü. niye laikligin en güzide veledleri bu vatani har hurup harman savurdu? Madem o kadar iyi idiniz.

Demek hicte bir ise yaramamissiniz. size ragmen bu devlet geri ac fakir ve sefil kalmis. eskiler derlermis, kendi götündeki kazigi görmez baskasinin gözündeki cöpü görür. sen o arkana gecmis kazigi bir bertaraf et.

bigpuma 05.01.2005 15:36

autsch* o.T.

ohne Text

bigpuma 05.01.2005 15:40

autsch* :=)))

Yahuuu gazi peynirinin sahibi yahudi :=))

EGetürk sucugun sahibide Gayserili ögere gelince adam önce Iraka Afganistana yardim etsin sonra sira Asya ülkeleri gelir.

05.01.2005 15:46

bati medeniyetleri insanlara saygili

bati"da insana deger veriliyor ama terör destekcisi yönetimlere deger verilmiyor. Bu konuda islam ya da hristiyan ayirimi da yok.

sivil halka gözünü kirpmadan terör uygulayan yöneticilerin adlarinin milosevic ya da saddam olmasi fark etmiyor.

soguk savas sona erdikten sonra, olumlu gelismeler oldu. eskiden terör rejimleri iki süper gücden birinin arkasina siginir icerde kendi bildikleri gibi eziyet ederlerdi. uluslararasi güc dengesinin hassas dengeleri nedeniyle özellikle bati ülkeri bu diktatörlere istemeyerek de olsa göz yummak, destek olak zorunda kalirlardi.

fakat artik zorba ülkelerin "ic islerine karismamak" kalkani arkasina kolayca siginmalari mümkün degil. bosna ve irak örneklerinde oldugu diktatörlük rejimleri birlesmis milletlerin onayi ile birer birer yikiliyor, yikilacak.

afganistan"da osama, irak"da saddam yönetimleri müslüman olduklari icin degil terörist katil rejimler olduklari icin yikildi. eger bati müslüman düsmani olsaydi, müslüman bosna halkini milosevic katilinin katliamlarindan kurtarmazdi.

bati"da insan haklari ve yardimlasma duygusunun ne kadar gelistiginin bir örnegi de sivil halkin tsunami bölgesine yaptigi bagislardir.

suudi arabistanin rezil yöneticileri müslüman "kardeslerine" 3 milyon dolar yardim yaparken, batili sivil halkin devlettebn ayri olarak yaptigi 3-5 gün bagislari yüzlerce milyon dolar tutuyor.

buradaki bazi seriatci dümbeleklerin icki haram olmadigi icin gavur diye küfür ettigi abd, almanya gibi devletlerin bagislari ise
milyarlarca dolar tutuyor.

batiyi müslüman düsmani gösterip, insanlarimizi bati aleyhine kiskirtma komikliginiz size bir fayda saglamaz.

bigpuma 05.01.2005 15:47

Tabiyat Bizden Intikam Aliyor.

Bir Agac kesildiginde Ormanlar yandiginda hayvanlar yok edildiginde neden insanlarin sesi cikmiyor.

Dünyayi kapitalizim ugruna zehirliyenler nerdeler.

Savas ugruna milyonlarca insan katlediliyor o insanlara saygi durusunda bulunulmuyor.

Ama bir Afat oldugu zaman herzaman ayni sahneleri görüyorum herkes Insanlara yardim etmek icin yarisiyor.

Ve bunuda propaganda aleti olarak kullaniyorlar bak ben yardim ediyorum ben demokratim deme cürreti göstere biliyor.

Benim merak ettigim seyy acaba o insanlar Ormanlar yok oldugu zaman nerdeler hayvanlar katledildigi zaman nerdeler.

Dünyayi zehirli gazlarla zehirlendigi zaman nerdeler acaba bunlar icin neden yardim toblanmiyorda.

Insanlar afatlarda öldümü yardimlara kosuluyor acaba gösteris olsun diyemi yapiliyor bu yardimlar yoksam insani duygulari oldugu icinmi yapiliyor.

Halbuki o insanlar zamani gelincede bombanin en kuvvetlisini ve tabiyatin en büyük yok edicisi deyillermi.

Allahin verdigi nimetleri yok eden insan oglu Acaba o nimet veren Allah icin napmistirki.

Herzaman yok etmek icin birbirleriylen yarismislardir ve yokta ettiler tabiyati.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 23:24 Uhr.