![]() |
Allahtan baska hic biri bir sey yaratama
z!!! halen anliyamadinmi. kendi yarattigin RAB diyorsun.. Kuranda gecen Allahin isimlerini inkar edeceksen onu sen bilirsin. ben kafadan yeni bir sey atmadim. AMA 1400 sene boyunca cogu kisi yanlis anlamis, ve BEN daha dogru anladim diyen elemana sasarim.
Allah vardir ve birdir, ondan baska ilah yoktur. |
Allah"a (cc) "tanri" dememeliyiz.
Allah"a (cc) "tanri" dememeliyiz. Çünkü insanlarin uydurdugu bir sürü tanri var. Homeros"un "Odessus"unu okuyanlar bilir, orada bir sürü tanri var. Zeus"tan baslayalim yok yildirim tanrisi, yok savas tanrisi yok deniz ve okyanuswlarin tanrisi.... Mesela "Thor" isimli çizgi romanda yildirim tanrisi Thor var.... Güzellik tanrisi venüs falan filan. Insanlarin uydurdugu binlerce tanri vardir. O yüzden ben All"a (cc) "Tanri" denmesine karsiyim. Siz "Tanri" kelimesini "Allah" anlaminda kullaniyor olabilirsiniz ama ben "Tanri denince aklima insanlarin uydurduklari tanrilar geliyor ... ve hatta aralarinda nefret ettigim uyduruk tanrilar bile var mesela Homeros"un Odessa"sindaki "Zalim Atlasin Kizi Kalypso" ; Homerosu bir adada tutsak tutarak onunla beraber olmak isteyen/olan kötü bir kadin tanri"
Saygilar |
Biz baskasimi yaratti diyoruz..
Yahu senin kelime hafizan genis degil..
Hz. Muhammed´in belirttigine uyuyorum ve devam etmiyorum sirf sana zulm etmemek ve beynini yormamak icin! "Insanlara akil ölcüleri kadar konusun"! Nede olsa bizler efendinin ayak izlerini takip ediyoruz..( sen simdi bunuda anlamazsin :))) Allah in SELAM´eti acilir insaallah..(sana tavsiyem, hani o 99 isimler var ya.. Selam ismini zikretmeye basla...!) o zaman belki RABBINI tanirsin!Ne dersin? halami düsünemiyorsun.. hiclik denizinde bi hic!!!!! |
Lütfen kirici olmayalim
Elbette Allah"a (cc) "Rab" da denebilir. Camide bile dua ederken "Ya Rabbi ..." diye
|
Allahin yarattiklarini kabul etmeyebilir
sin. o senin bilecegin!
"..kendi yarattigin RAB dan kurtulup dönüsün Hu´ya dir yani.." bunu sen dedin. halbuki tek yarataci Allah(c.c.)tir! sen kelime hafizayi biraktin, kendi dediklerini bile unuttun! |
o.T.
Allah vardir ve birdir, ondan baska ilah yoktur. Onun yarattigi seylere yok diyemezsin! Rab Allahin ismi seriflerinden oldugu gibi.
El-Melik: Mülkün sahibi,mülk ve saltanatı devamlı olan. SADECE ALLAH varsa, onun El-Melik ismini nasil anliyorsun? El-Samed: Her şey O na muhtac,fakat O hiç birşeye muhtac degil. bunu nasil anliyorsun? Hüvallahü´l-lezi La ilahe illa huAllah O kendinden başka hiç bir ilah bulunmayan tek bir Allah´tır. |
Rainbow...
yahu ben Rububiyetten bahsediyorum, yanlis yerlere cekmeyin lütfen!
not:bu arada yazis uslubun cok güzel! Allah eksik etmesin... |
o.T.
Allah vardir ve birdir, ondan baska ilah yoktur. Onun yarattigi seylere yok diyemezsin! Rab Allahin ismi seriflerinden oldugu gibi.
El-Melik: Mülkün sahibi,mülk ve saltanatı devamlı olan. SADECE ALLAH varsa, onun El-Melik ismini nasil anliyorsun? El-Samed: Her şey O na muhtac,fakat O hiç birşeye muhtac degil. bunu nasil anliyorsun? Hüvallahü´l-lezi La ilahe illa huAllah O kendinden başka hiç bir ilah bulunmayan tek bir Allah´tır. |
RAB RAB RAB´dan bahsediyorum...
RAB´BINI terbiyeden bahsediyorum..
Rabbi degil..oooff ooff |
HZ Isa Muhammedi degildi
simdi onsuz bu adami kim Resül ve Allahi taniyan yapti....
Yapan kafadan catlak olsa gerek... Sen biraz fazla kaliplasmis düsünüyorsun |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:24 Uhr. |