Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

aliconda 04.01.2004 21:29

Schon mal falsch von mir

das ich alpha-numerische Zufallszahl geschrieben habe.
Wenn dann müsst ich es eher Zufahls-"Wert" nennen ;-)

Habe auch schon überlegt ob ich NGC1907 einen Liebesbrief schreiben sollte.
Schließlich hat es die selbe numerische Zahlenfolge wie meine Sari-Lacicert-Liebe ;-)

Al"

aliconda 04.01.2004 21:31

ScheissTROLL

der nur mit seinem HINTERN denken will!

darya 04.01.2004 21:44

Es ist...

... sehr einfach für den Menschen, sich als Opfer des Teufels darzustellen. Das ist typisch Mensch: Er sucht stets einen Sündebock.

Wir haben einen Verstand & eine Seele/ein Herz. Beides in Einklang zu bringen mit den einhergehenden organischen, oft auch destruktiven Trieben, ist gewiss schwer, aber bei schädigendem Verhalten anderen gegenüber können wir die Schuld nicht auf einen Sündenbock schieben. Wenn wir weiter in dem Glauben bleiben, wir seien nicht Herr über unsere "bösen" Entscheidungen, können wir sie immerwieder begehen und nachträglich legitimieren.

So wird sich nie etwas ändern.

.

darya 04.01.2004 21:48

Und nun...

... Edelster, sag´ mir doch, worauf Du eigentlich hinaus willst? Ich bin heute einwenig träge im Geist.

Willst Du mir damit sagen, dass Gott genauso "identitätlos" ist wie diese Zahl? Dass ich genauso gut auch dieser Zahl einen Liebesbrief hätte schreiben können?

Ich weiß es nicht.

Es war ja kein Liebesbrief im Sinne von: "Ich bin verliebt in Gott". Es war eher Agape...

.

kruemel26 04.01.2004 21:57

Allahi kim bulabilir sorusuna..

akilla pek alakasi yok. Allahi sadece ariyan bulabilir. Aramiyana akilda fayda etmez :)

nazliceylanim 05.01.2004 00:29

önemli olan.....

Kendini kanitlama ugrasinda istedigini elde ettiginde ve dünya seni bastaci yaptiginda, aynaya gidip kendine bir bak ve o kisiye kulak ver.
Cünkü senin hakkinda hüküm vermesi gereken arkadasin,baban, annen ya da esin degil, yasaminda en belirleyici olan, aynadan sana bakan kisidir.
Bazilari, senin iyi bir arkadas ve harika birisi oldugunu söyleyebilir, ama aynadaki kisi sana bir serseri oldugunu söyleyecektir, gözlerinin icine bakamiyorsan eger.
Asil memnun edilecek kisi odur ,cünkü bu yolculugun sonuna kadar seninle olan odur.
Aynadaki adam dostunzsa eger, en tehlikeli ve zor sinavi basardin demektir.

Yasam yolunda herkesi kandirabilir, ardindan övgüler,tebrikler alabilirsin,kendinide kandirabilirsin....ama ALLAH`i asla.
Yalan ile gecen bir ömür, hüsran ile biter.
sevgilerle

nazliceylanim 05.01.2004 00:39

Warum schiebt ihr alles auf den TEUFEL

zu.
Findest du nicht, dass du dir das etwas zu einfach machst, indem du für alle Fehler den Teufel verantwortlich machst?
Hat der Mensch nicht einen FREIEN WILLEN?
Wird der Mensch zu irgendetwas gezwungen?
Jeder Mensch ist für seine Taten(ob gut oder schlecht) selber verantwortlich...darum sollte sich jeder an der eigenen Nase fassen.

Ps.Sen hakk yolunda gidiyorsan, seni hic bir güc o yoldan sasirtamaz...eger yolunu sasirmissan,kendi özünü yargila derim.

Kim iman ehli kim degil, bunu ancak yüce Rabbimiz bilir...Allah hepimize, son nefeste iman ile ölmeyi nasip etsin.

aliconda 05.01.2004 09:48

Kannst du deutsch?

Dann bitte das ganze nochmal auf "gut Deutsch"... sonst stimm ich wieder irgendwetwas zu oder lehne es ab, weil ich es mehr oder minder falsch interpretiert bzw. verstanden haben!
Danke.
Al"

aliconda 05.01.2004 14:05

o.T.

&gt&gt&gt
Yasam yolunda herkesi kandirabilir, ardindan övgüler,tebrikler alabilirsin,kendinide kandirabilirsin....ama ALLAH`i asla.
&lt&lt&lt
Ben kendimden gayet memnunum!
Ve hic kimseyi "kandirma" gerekgini de duymuyorum!

&gtYalan ile gecen bir ömür, hüsran ile biter.

Onun icin "zor" yolu seciyorum, "sürüyün" inandigini iyi bulmadigim icin takip etmiyorum!

&gtsevgilerle

dito

Ali

nazliceylanim 05.01.2004 15:25

Merhaba..

&gt&gt&gt
&lt&lt&lt
Ben kendimden gayet memnunum!
Ve hic kimseyi "kandirma" gerekgini de duymuyorum!
&lt-- kandiriyorsun,veya kandiracaksin demedim....sadece kandirabilirsin dedim, insan olarak.Yani bir olanak dedim.

&gtYalan ile gecen bir ömür, hüsran ile biter.

Onun icin "zor" yolu seciyorum, "sürüyün" inandigini iyi bulmadigim icin takip etmiyorum!
&lt-- herkezin inanci kendine...saygi göstermek bizim insan olarak vazifemiz

sevgilerle

aliconda 05.01.2004 15:28

Bana kabul etmek düsüyüor ...

... anladigima göre.

tsklr
Al"

nazliceylanim 05.01.2004 15:29

:) ... bende tesekkür ederim o.T.

ohne Text

aliconda 05.01.2004 15:36

Farkindaysan, ben tek öne sürdügüm

elestirileri göründügüne göre yanlis yerde yaptigimi gösterdin. Cünkü yanlis anlamis oldugmu gösterdin!
Gener olarak sana katilmiyorum, ama elestiri yapmak bu anda polemikten baska birsey olmaz.

Niye tesekür ettigini de anlamiyorum?
Cünkü haksiz yere elestiri yapmissim ... onu geri almak ben borcum!

Ali

nazliceylanim 05.01.2004 15:41

Hemfikir olmak mecburiyetinde

degilsin.Zaten herkes ayni fikire mensup olsaydi, ilerleme gibi birsey olmazdi...fikir alisveriside olmazdi.
Benim tesekkür etmem, senin yanlis anlasmani düzeltmenden dolayi :)

aliconda 05.01.2004 15:46

Ben hatami itiraf etmezsem, senden veya

baskasindan aynisini bekleyebilirimiyim ?

O yüzden ben davranisim "egoist" bir davranis!

Demekki "bosu bosuna" tesekür ettin ;-)
LOL
Ali

nazliceylanim 05.01.2004 15:50

Sen egoistce düsünmüs olabilirsin :)...

bunada benim saygim var.
dedigim gibi, benim icin insanligin bir sifati oldugu icin, ben beklentisiz yaparim :)

Cok güzel bir gün dilerim.
sevgilerle

nazliceylanim 05.01.2004 15:53

Rica edebilirmiyim,

bana su LOL kelimesinin maanasni yazarmisin.
Fark ettim, bu burada cok kullaniliyor....ama ben maalesef tanimiyorum..
Tesekkür ederim

aliconda 05.01.2004 16:48

"LOL"

Es ist eine Abkürzung aus den Urzeiten des Internetzeitalters! LOL!
Zu anbegin der Zeit war Netmeeting sogar ICQ noch nicht einmal ausgedacht! Die Web-Adressen lauteten z.T. <a href="redirect.jsp?url=http://145.125.32.17" target="_blank">http://145.125.32.17</a> und es gab Internetbrowser Namens "NCSA Mosaic".
Zu dieser Zeit gab es ein Kommunkationsnetz Namens IRC (Internet Relay Chat) ein reines textbasiertes (NUR ASCII-Zeichensatz!= US Zeichen-&gtkeine Umlaute) Chat System. Dieses IRC gibt es heute sogar immer noch (Leider ist es nicht mehr so wie damals *sniff*) und da man in diesem System seine "Emotionen" nicht "zeigen" konnte, griff man zu hilfsmitteln. Mann umschrieb sie!
Da so ziemliche alle "Volksschaften" durchs IRC nomadisierten setzte sich (US-)Englisch als Hauptsprache durch.
Wenn du über etwas lachen mußt .. hättest du zu Bsp. schreiben müssen: "Laugh out loud" ... nun war das immer müßig. Das Lachen verging einem schon wieder, weil es sooo lange dauerte bis man dies zu Ausdruck bringen konnte.
Ergo bürgerten sich Abkürzungen ein!
LOL ;-)
Nöööö waaa

Al"

nazliceylanim 05.01.2004 17:07

DARWINS FEINDSCHAFT GEGENÜBER DEN TÜRKEN

Die rassistischen Auffassungen von Charles Darwin zielen besonders auf die Türkische Nation.
Wie in dem Buch „The Life and Letters of Charles Darwin", das Darwin"s Briefe enthält, nach zu lesen ist, hat er über die Türkische Nation als eine "minderwertige Rasse" gesprochen und vorausgesagt, dass "solche minderwertigen Rassen bald untergehen werden".

Charles Darwin schrieb in seinem Brief an W. Graham am 3 Juni 1881:
"Ich kann zeigen, dass der Prozess der natürlichen Auslese mehr für den Fortschritt der Zivilisation getan hat und immer noch tut, als Sie bereit scheinen, zuzugeben. Denken Sie daran, dass, als vor einigen Jahrhunderten Europa von den Türken bedroht war, mit welch großer Gefahr die europäischen Nationen konfrontiert waren; heute ist dies jedoch ein ganz unsinniger Gedanke. Die zivilisierteren Rassen, die sogenannten kaukasischen Rassen, haben die minderwertigen Türken im Kampf ums Dasein besiegt. Wenn ich über die nähere Zukunft der Welt nachdenke, sehe ich, welch große Zahl minderwertiger Rassen von den höher zivilisierten Rassen auf der ganzen Welt eliminiert sein werden."75

.....

Ich selbst bin überzeugt, dass die Theorie der Evolution und speziell ihre uferlose Ausweitung als einer der größten Witze in den Geschichtsbüchern der Zukunft zu finden sein wird. Künftige Generationen werden sich wundern wie eine solch substanzlose, dubiose Hypothese mit dieser unglaublichen Naivität akzeptiert werden konnte, wie es tatsächlich geschehen ist :)

Aber bekanntlich, ist ja IRREN menschlich ;o)

sevgilerle

flatfox 05.01.2004 23:58

bir ayetin müsakeresi

enbiya_105. ayet: "und wahrlich, wie schon zuvor (in den schriften) erwähnt, schrieben wir in den psalmen, dass meine gerechten diener die erde erben werden."

wie versteht ihr diesen vers? ist hiermit gemeint dass das PARADIES auf der erde sein wird?

fox

tugra27 06.01.2004 02:37

Seyta bu yaziya cok kizacak!(4)

“Süpesiz seytan, insanin bedeninde damarlarinda kanin dolastigi gibi dolasir." Buhari-Müslüm. Hayat bir yönüyle de rüyadir ve insanoglu zaman zaman hayal kurdugu olur. ((Icimdeki seytani konusturdum.))

T. Insanlari nicin ve nasil kandirdigini, vesveselerini anlatirmisin?

S. Önce hangi seyden yaratildigimdan bahsedeyim. Biz yaratilis olarak siz insanlardan ve meleklerden farkliyiz. Insanlarin bir cogu bizlerin önce melek olarak yaratildigimizi daha sonra da cinlere dönüstügümüzü saniyorlar. Oysa ki biz dünde cindik, bugün de ciniz. Ve yarin da Allah“in huzuruna cin olarak cikacagiz. Yani bizler cinoglu ciniz. “İblis cinlerdendi…“18:50

T. Insalarin topraktan meleklerin ise nurdan yaratildigini biliyoruz. Peki sen hangi seyden yartildin?

S. Bizler önüne geleni kasip kavuran, yakip yok eden atesten yaratildik. Hamde ne ates! “Cinleri de daha önce zehirli ateşten yaratmıştık.“15:27

T. Yaratildik ifadesini kullandin, gercekten de Allah tarafindan yaratildigina inaniyor musun?

S. Ben hicbir zaman yaraticim alemlerin Rabbi olan Allahi inkar etmedim ki? Her ne hikmetse ateist olarak suclaniyorum. Ben ateistlerden beriyim. Yaratici nasil inkar edilir ki?

T. Secde edin! Emrinden önceki atmosferden bahseder misin?

S. Ortada hicbir sey yokken Allah ile melekler arasinda söyle bir diyalok gecti; "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi." 2:30 Iste ne olduysa o anda oldu. Bu söz üzerine, üstüne kuma gelecegini isiten bir kadin gibi kiskaclik damarim kabardi.

"Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım.” Allahin bu sözüne melekler de sasirdilar. Hatta bunu söyle dile getirdiler; "A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediler.2:30

T. Melekleri bu sorusuna Allahin cevabi ne oldu?

S. Allah meleklerin bu sorusuna söyle yanitladi; (Rabb"in): "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." 2:30 "Ben size, ben göklerin ve yerin gayblarını bilirim, sizin açıkladığınızı da, içinizde gizlediğinizi de bilirim" dememiş miydim?" dedi.2:33

Daha sonra sizleri yakindan ilgilendirecek olan, tüm meleklere ve biz cinler tek soruluk bir sinava tabii tutulduk "Secde" sonra bize söyle seslenildi; "Ben, kuru balçıktan, şekil verilmiş kokuşmuş çamurdan bir insan yaratacağım. Ben, onun yaratılışını tamamladığım ve ona ruhumdan üflediğim zaman, siz hemen onun için secdeye kapanın."15:28-29

T. Peki, bu soruyu cevaplaya bildiniz mi?

S. Bu soruya biz haric bütün meleklerin tamami cevapladilar; “Âdem"e secde edin!" dedik, hemen secde ettiler.“2:34 Biz, basimiz iblis ve bir gurup cin bu soruyu cevaplamayi ret ettik; “İblis hariç hepsi secde ettiler. O yüz çevirdi ve büyüklük tasladı, böylece kâfirlerden oldu.“2:34

T. Peki diyer melekler neden itiraz etmediler de, siz neden secde emrine itiraz ettiniz?

S. Onlar iradesiz varliklardir. Sadece verilen görevi yaparlar. Eger Allah onlar karincanin bagirsagina secde edin dese idi yine secde ederlerdi. Allahin emir ve yasaklarina itiraz eden siz insanlardan bircok insan gibi biz de bu soruyu aklimiza vurduk. Kendisine secde edecegimiz varligin gücüne baktik, yani yaratilisina. Bizden gücsüz yaratildigi icin secde etme iyhtiyaci hissetmedik.

T. Bana kalirsa ya siz, Allah“tan cok daha bilgilisiniz ya da akliniza cok güveniyorsunuz? Bence akliniz sizi yanitmis. Cünkü, eger Allah “dileyen secde etsin“ dese idi secde etmemekte hakli olabilirdin. Ama soru biraz farkli… Sizin itiraziniza karsi Allah“in cevabi ne oldu?

S. Söylediklerini adim gibi hatirliyorum; "Ey İblis! Ne oluyor sana da, secde edenlerle beraber olmuyorsun?"15:32 "Sana emrettiğim zaman, seni secde etmekten alıkoyan nedir?"7:12

T. Peki basiniz iblis ve yandaslariniz ne dediniz?

S. Basmiz; (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi.7:12 "Kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattığın bir insana secde edemezdim."15:33 dedik.

T. Adem"den üstün oldugunuz da nereden cikariyorsunuz? Sizce emre itaatte midir yoksa yaratilisinizin maddesinden mi? Keza ates topraktan üstün olsun… Yinede secde etmeniz gerkmez miydi? Iste sizi seytan eden Allah"in lanetini üzerinize ceken bir suc! Seni yaratan, sana akili veren Allah sana emredecek ve sen de bu emri dinlemiyeceksin!

S.???????????????

nazliceylanim 06.01.2004 03:51

...

Hayirli geceler,

Ölümden sonraki hayat iki sekil alir. Cennet hayati, Cehennem hayati.
Cennet hayati, bu dünya icinde tasvir ve idrak olunamaz. Çünkü bu dünya nimetlerinin cinsinden degildir.
Kuran bunu da anlatarak der ki:
Hicbir kimse islediklerine mükafaat olmak üzere kendisi icin saklanmis olan göz aydinligini bilemez(17: 42)
Hz. Peygamber Efendimiz"in (S.A.S.) de Buharide rivayet olunan bir Hadis-i Serifde bunu izah ederek
"Allah dogru ve dürüst kullarina hicbir gözün görmedigi, hicbir kulagin duymadigi, insan hatirindan gecmeyecek mükafaatlar hazirlamistir."buyurur.
Buda bizim insan olarak, bazi konularda sinirlarimizin oldugunu gösterir.

Biraz düsünürsek zaman ve mekanin ahirette yeri olmadigini derhal kavrariz. Kuran Cennet"in göklerle yer genisliginde oldugunu söyler. Bu ayeti kerimeyi isitenler Rasülü Ekrem Efendimiz"e (S.A.S.) basvurmuslar ve söyle demisler:
" Cennet göklerde yer genisliginde olduguna göre Cehennem nerede?"
Rasülü Ekrem Efendimiz (S.A.S.) söyle buyurmuslar:

" Gün dogdugu zaman gece nerede?"

Bu da gösteriyor ki, Cennet ile Cehennem birer yer olmaktan fazla birer haldirler.

Sonra Kuran"i Kerim"in bir ayetinde Cennet ile Cehennem arasinda bir "duvar" bulundugunu(57:13) anlattigi halde diger bir ayette Cennet"likler ile Cehennem`likler arasinda bir "perde" bulundugunu anlatir. (7:46)

Böylelikle cennet ile cehennemin varligi birer gercekdir, fakat nerede olduklari bizim bilgimizin disinda kalacakdir.

sevgilerle

flatfox 06.01.2004 08:51

psalm = zebur

psalm 37_10,11: "und nur noch eine kleine weile und der böse wird nicht mehr sein; und du wirst dich sicherlich umsehen nach seiner stätte, und er wird nicht dasein.

aber die Sanftmütigen werden die ERDE besitzen, und sie werden in der tat ihre wonne haben an der fülle des friedens."

psalm 37_29 "die gerechten selbst werden die ERDE besitzen, und sie werden immer darauf wohnen."

zebur kurandaki bu düsünceyi destekliyor...

aliconda 06.01.2004 18:31

War Darwin amerikaner ? ;-)))

Oder warum "verwechselt" er Osmanen mit Türken? ;-)))

Nicht "DIE" Türken haben zum Beispiel Wien belagert, sondern das Osmanische Reich.
Wenn er tatsächlich die Türken aus dem Osmanischen Reich meinte hehhehehhe dann sind WIR hier die Widerlegung seiner These ;-)))

Schliesslich sind "WIR" jetzt hier ;-))))

Al" der Türkische "unaussterbare" LOL

flatfox 08.01.2004 23:52

ein schöner schluss!!!

war sehr aufregend - ein applaus für Al.

fox

anarsist 09.01.2004 13:47

hahaha

bu seytan anarsist yaw
baskaldiri var
alayina isyan var
efendilik yok
allaha bile kafa tutuyor ve hic bir yaptirimla karsilasmiyor yüzyillardir!
sizce hersey normalmi?
bence yukarda bir dolaplar dönüyor valla!
birileri bizi isletiyor!
neyse uyaninca haber verinde baliga cikalim!

aliconda 10.01.2004 16:35

Stimmt der ist doch ganz symBADISCH !! o

ohne Text

aliconda 10.01.2004 16:36

Sensin OT

:-P

10.01.2004 16:37

Seytan in cevabi

Ey her seyi yaratan yapip eden..

Sen Secde etmemi emrettin ama irade etmedin..Yani senden baska hic kimseye secde etmemi istemedin..Eger irade etseydin Secde ederdim..

IRADEN karsisinda kim durabilir ?

Simdi top sizde Tugba hanim

:o)

11.01.2004 21:53

GERCEK

Burada amac Seytan i masum göstermek degildir..Önemli Olan gercegin Cemal ( Güzellik Mutluluk,rahatlik,rahmet) seklinde tecellisi Muhammed Mustafa da dir ki o:

Biz Seni alemlere rahmet olman disinda bir sey icin Yaratmadik ( Enbiya 107 ) ayetinde ortaya konmustur.

Ayni gercegin CELAL ( cirkinlik,kahir istirap,mutsuzluk ) tecellisi Iblis de vucut bulmaktadir ki o:

Lanetim Kiyamet gününe degin senin üstündedir ayetinde Ifadeye konulmustur.

Ayni gercek Iblis de DELALET Hz. Muhammed te Rahmet ve hidayet seklinde tecelli etmektedir.

Bu ikisi Gercegin Varligi ve islevselligi acisindan kacinilmazdir.

Bunlarin birini iyi ötekini kötü ilan etmek bizim KISIR BAKISIMIZIN sonucudur.Esasta bu ayrimlar mecazidir GERCEGIN özüne Ruhuna Ilisik degillerdir.

Bunlar Ilahi gercegin Cift kutuplu karsilikli Uclaridir. Biri ötekisiz düsünülemez..

Iblis le dertlenen Hz. Muhammed te DEVA bulur..

Küfür ile Iman birbirine muhtactir Fena olmadan beka anlasilamaz..

Tartismak isterseniz Derinlere gidebiliriz :o)

Hoscakalin

12.01.2004 14:42

yanlis denklem

hayr ve ser ancak allahtan gelir. onun müsaadesiyle rizasi arasinda ince hat cizilmis. bizi allaha inandiran ve allahin bize inandirdigi elcisi ve en sevgili kulunun üzerinde yine allahin rizasi oldugunu tartismiyoruz herhalde? zira yaratan onu bizzat öyle deklare etmis... seytaniysa onun zit kutbu olarak kabul edebilmem icin onunda öyle deklare edilmesi gerekiyor. yani onunda bir nevi allahin rizasini -dikkat edersen lanetini degil- almis olmasi gerekiyor. hal bu ki, o ancak bizim gibi müsaadesini almis durumda. öyleyse senin deyiminle bunlar, ilahi gercegin cift kutuplu karsilikli uclari, olamaz... ama sen yinede derinleri gir bakalim ne hazineler cikaracaksin. merakla bekliyorum, vesselam.

12.01.2004 20:05

guter beitrag

vielen dank für den guten beitrag.

mehr über darwin könnt ihr bei www.harunyahya.de finden...

saygilarimla

12.01.2004 22:11

$EYTANNNNNNNNNN

bu seytan anarsist yaw
baskaldiri var
alayina isyan var
efendilik yok
allaha bile kafa tutuyor ve hic bir yaptirimla karsilasmiyor yüzyillardir!
sizce hersey normalmi?
bence yukarda bir dolaplar dönüyor valla!
birileri bizi isletiyor!
neyse uyaninca haber verinde baliga cikalim!

12.01.2004 22:12

gut das du nix mod

denn du nix möge meinungsfreiheit

ANARCHIIIIEEEEEEE!

12.01.2004 22:53

o.T.

Hazineleri Cikariyorum ortaya:
Yaratici tek olduguna göre ISIK ve IMAN gibi karanlik ve Sapiklikta Allah in mahlukudur !. Bu Mahluklardan biri ( HIDAYET ) Muhammed e ötekisi ( DELALET ) Iblis e havale edilmistir.
Yani Muhammed de Iblis de Allah in verdigi görevi yapmaktadir,.

Buradaki hareket noktasi sudur:

Allah in isimleri Zitlik ilkesine göre düzenlenmistir.Bu isimlerin her biri kendisinin Ziddi ile bilinir.Bu isimlerin varlik ve olusta CEMAL ve LUTUF ifade edenlerini Hz. Muhammed, CELAL ve KAHIR ifade edenlerini IBLIS temsil etmektedir.

O halde iblis de Muhammed kadar gereklidir.

Bu noktada Insanin durumuda diger varliklardan farklidir.Diger varliklarin her biri görev yapmak üzere sartlanmistir.Insan ise özgürlügü kullanmak üzere sartlanmistir.Onun icin secme imkan ve yetisi Insanin bir tür mecburiyetidir..Her varlik bir seye mahkum edilmistir ( Yaratilistan) Insanda özgür secme imkanini kullanmaya mahkumdur.Su icin söndürmek ates icin yakmak nasil onlarin dogasi ise Insanin dogasi da ÖZGÜRLÜKTÜR.Insan bunun icin sorumludur.Ürettigi isleri kendisi yarattigi icin degil.

O halde Iblis de Tipki MUSTAFA gibi Allah in iradesine uygun olarak görevini yapiyor Bu Görevin Karanlik ve SAPIKLIK konumunda olmasi Iblis i Görev yapmayan varlik durumuna düsürüp Allah in iradesi disina Cikarmaz.

Tam bu noktada KURANSAL GERCEGI ifadeye koyalim:

Kuran da Allah in yani göklerin ve Yer in NUR u olan ( Nur;35 ) Isigin isim ve sifatlari yani esmaül Hüsna ( eger tamlama seklindekileri de sayarsak ) 99 dur.

Kuran da Göklerin ve yerin karanligi,karanlik ilkesinin kotaricisi olan Seytan in da adi tam 99 kez geciyor 88 yerde seytan olarak 11 yerde Iblis olarak..

Baska bir ürpertici gercekte sudur:

Kuran da melek kelimesi 88 yerde gecmektedir.Melekler sadece kendilerine emir edileni yerine getirirler isyana gitmezler yani bir nevi emir Kuludurlar Rahman in isik ilkesini isletmekle görevlidirler.

Seytan ise Yine ayni RAHMAN in karanlik ilkesini isleten emir kuludur.Ve Kuran bu iki prensip arasinda 88 e 88 esitlik olduguna dikkat ceker..

Yani Yaratilisi özgürlükle esitlenmis olan insan esit gücteki iki merkezin ortasindadir.Kendi secimi ile bu yana ya da öbür yana gidecektir.

tartismasiz olan sudur.Ilahi plandan baktigimizda bir Dualite yani IKILIK yoktur Tek yaratici esastir. Isik ve karanlik Kuvvetleri O" nun emrinde O" nun Planina göre hareket etmektedir.

Gercek olan su ki Insan da da Iblis de de Allah dan olan bir sey vardir.

birinde CEMAL birinde CELAL !..

Hoscakal

aliconda 12.01.2004 22:57

Ja hauptsache blödsinniges gelabere

weil mit MEINUNGSFREIHEIT hat das ja wohl OFFENSICHTLICH NIX zu tun !

13.01.2004 10:24

o.T.

katiliyorum, yaratmak ancak allaha mahsustur. ama bundan nasil (madem o yaratti o halde ondan veya onun yankilarindan razidir) gibi bir ölcü cikariyorsun dogrusu anlayamiyorum. diger anlayamadigim meseleyse: (Yani o da Iblis de Allah in verdigi görevi yapmaktadir,.) acaba seytan neden mahser gününe dek lanetlendi? görevini yerine getirdi diye mi, yoksa aksine beceriksizliginden mi? mesela:

a1) sayet o ancak bir emir kuluysa, yerine getirdigi görevden dolayi neden cezalandirilsin? bu iki sekilde ilahi adalete uymaz:
- ne yapsin yani, emri yerine getirmesin mi?
- mahserde cehennemlikler, tövbe hasa, (rabbimiz, hem bizi peygamber vesilesiyle hidayete cagirdin, hemde seytana emrederek bizi senden uzaklastirdin. kaderimize razi degiliz, bize vaad edilen adalet istiyoruz!) diye haykirsalar ne konuma düserler?

a2) veya, görevini basarisizlikla yürütüyor. bu da....
- onun, senin deyiminle: (celal ve kahr)i temsil etmedigini, ki bu da senin tezinin kendi kendini cürüttügünü gösterir.
- allahin koydugu (hicbir nefse takatinin kaldiramiyacagindan fazla yük bindirmedik) ölcüsüyle örtüsmez. gecelim...

insanlar secme hürriyetine, bazilarida üstelik secebilme kabiliyetine sahiptirler; ama iki görevli varlik olarak gösterdiklerinden birisi -alemlerin efendisi- nitekim bir insandi, yani zaten senin degiminle: (dogasiyla özgürdü), digeriyse insan olmamasina ragmen aynen secme hürriyetine sahipti... bu nasil görev üstleme anlayisiysa?.. hadi bunu da gecelim... daha öncede belirtmistim ama belli ki (müsaade) ile (riza) arasinda pek bir fark görmüyorsun. benim anlayisimda allahin müsaadesi olmadan hicbir sey olmaz, mesela rüzgar esmez, yaprak düsmez; sevap veya günah islenmez vesaire. eger bütün bunlar direk veya indirek allahin emriyle olmus olsaydi isledigim günahtan benim payima ne düserdi? hani yazmistinya: (IRADEN karsisinda kim durabilir ?)... yani kastettigimde allahin rizasindan cok müsaadesi var. ancak bu sekilde hukuk modeli isleyebilir... rakam hokkabazligina tenezzül etmiyorum.

seni bilmem ama iblis bana hic gerekli olmadigi gibi, varligidan da pek memnun oldugum söylenemez. konuyu biraz daha genis ele alabilirdim ama buna gerek kalmiyor. bence sen bu hazineyi yine buldugun yere aynen defnet... saygilarla, vesselam.

(not: ayrica cok merak ettim, bu fikirleri aldigin kaynakta kurani kerimden de mahluk olarak bahsediliyor mu?)

13.01.2004 13:14

o.T.

Dostum bu fikirleri aldigim Kaynak ahmed GAZALI..Hallac-mansur,Aynulkuddat Hamadani ve Muhyiddin Ibn"ul ARABI dir.

Gazali nin deyisi:
Tvhisi Iblisden ögrenmeyen ZINDIKTIR !.. ( Ahmed Gazali ;Sevanihu"l USSAK )

Bu Konu Cok Ince bir konudur..Bildigin Gibi Bu insanlarin Yakilmalarina neden olmustur.

Mesela Hallac Emir ile IRADE arasinda kalmaktan dogan bu istiraba Isaret ederken su ünlü beyiti önümüze koyar

** Onu Suya firlatti,elleri basi üstünde bagli
Ve seslendi Ona: Dikkat et sakin Islanma !.. ** ( Hallac-i MANSUR ; TAVASIN ezel ve iltibas tasini )

Sevgiyle ayrilik olur mu yoldas
Ayrildim; ayrilik oldu arkadas
EY TEVFIKI veren,SENA HAMT sana

Seckin Kul Egilmez Baskasina..

dedigim gibi Burada kimse Seytan i Masum gösterme cabasinda degil Sadece tevhid i ortaya cikarma cabasi var..

Daha genis olarak anlatacagim..
TAVASIN den bölümler vererek..
Ve Final olarak Hallac in Seytan hakkindaki görüslerini bildirecegim..

13.01.2004 13:16

o.T.

TEVHID i IBLIS den Ögrenmeyen ZINDIK tir olacakti..
Düzeltir özür dilerim

13.01.2004 14:13

Ayrica..

Insanlarin Mahserde bir adaletsizlikten yakarmalarina olanak yoktur..
Neden dersen esit oranda temsil edilen güclerden birine kendi özgür iradeleri ile teslim olmuslardir..

Allah Kullarina Zulüm etmez !..
Insanlar kendilerine zulüm ediyorlar

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:31 Uhr.