Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

11.12.2004 02:26

Ot olacaktin

Kerhaneye seni Kemalmi yolladi veya omu zorladi......

Sen kendi dalgandan bile Kemali sorumlu tutuyorsun, tabiki hayatinizdaki bütün beceriksizlikleri Kemalden bileceksiniz....

Zaten Cehaletin birinci maddesine göre, suc her zaman baskalarindadir...... cünkü Cahil insan kendini Peygamber kiliginda gördügü icin, her zaman hedefi Saltanat olmustur.....

Dedim ya HZ. Muhammedin Mülümanligi sizlerinkinden farkliydi......

Sana bir Kitap önereyim ve onu mutlaka oku...

Okumayan adam cahil kalir ve Mürid konumuna düser.... annesinin babasinin Hurafet dinini red etmeyen insan zaten Allah varamaz, cünkü su anki din Hurafetlerle dolu...

... Cahil Toplumlarda Tarih Tekrar Eder. Gelişmiş Toplumlarda Tarih Tekrar Etmez. Onlarda Her Şey Yeniden Başlar, Her An Yeni Bir Şey Yapılır. ... Insan Bilmeden Bir Iş Yapamaz. Bilginin Başı Okumaktır. Bilgi Iyidir, Bilginin Kötüsü Olmaz. Insan Bilgiyi Iyi Veya Kötü Kullanabilir. Bundan Dolayı Insan Iyilik Için Yetişmelidir. ...ilim Elde Edilir, Kazanılır, Çünkü Varlıksal Bir Nesnelliği, Açıklaması, Kavramı Ve Anlamı Vardır. Cehalet Olumsuzluktur, Yokluktur, Nesnelliği, Ne"liği Açıklanamaz Ve Kavramı Da Yoktur. Öyle Ise Cehaleti Tahsil Etmenin Anlamı Nedir, Bu Saçma Değil Mi?

LINK dazu..... kauf es dir es nicht all zu Teuer

<a href="redirect.jsp?url=http://www.tulumba.com/icy_itemdesc.asp?ic=zBK970664LR072" target="_blank">http://www.tulumba.com/icy_itemdesc.asp?ic=zBK970664LR072</a>

11.12.2004 02:32

und noch was

öyle Müslüman olurdum falan lafini bir gec.....

HZ. Muhammedde Resül oldugu halde 23 yilda tam anlamiyla egitilip bir Müslüman oldu.....

Proflar bile ömrünü arastirmalarla geciriyorken, tam anlamiyla dini zor kavriyorlar.... hatta aralarindan cok azi bu erdeme variyor....

Piyasda insanlarin ortalama yüzde 85 i Allahi tanimiyor...... cünkü onlarin beynindeki Allah Kurandaki tanitilan Allahla uyusmuyor.....

Sen biraz söyle geri cekil ve dur....... nefes al ve Objektif bir sekilde düsünmeye basla...... aninda icini bir sikinti basar ve dersinki, acaba beynimdeki Allah gercekten HZ. Muhammedin Allahimidir..... kaldiki o Resül oldugu halde, ancak 23 yilda tam anlamiyla Müslüman oldu..... yani VAHYII resüveni 23 yilda tamamlandi.......

Fanatismus ve kendini baskalarindan daha iyi Müslüman görmek insanlarin en büyük zaafi ve o yüzden baslarinin belasidir...

Iyi geceler

11.12.2004 02:56

Senin anlamadigin

Devletler ne amacla kurulur ve yönetilir....

Bak kocum, seni benden koruyan tek bir mekanizma vardir, oda devlet mekanizmasidir...... aynisi benim icinde gecerli.....

ben diyorumki senin devlet düsmanligin cahilliginden ve yanlis egitiminden gelmektedir......
Her seyden evvel ögrenmeyi ögrenmelisin..... yani bilmedigin bir seyi ögrenmenin metodlarini ögreneceksinki, bir seyleri arastirip analyabilesin.....

Simdi sende diyorsunki..... sen Kemalistsin dinsizsin.... küfürbaz sistemin cocugusun falan filan....

olabilir, bu senin görüsündür, bizler Saygi duyariz, cünkü devlet mekanizmasi cercevesinde bunsa seninde hakkin var ve seninde din özgürlügün korunacak ve korunuyorda.....

Diyelim devlet falan olmasa, ben veya benim benzerlerim, asla sen ve senin gibilerin emrine girmeyi birak..... 100 km yaninlarina biel yaklasmayiz ve kendi yanlarimizada yaklastirmayiz.......

Sizlerin amaci baskalari hakkinda hüküm vermek....
Ben hürüm arkadas kimse bana ne kendi dinini veya kendi Ideolojisini dayatamaz...... bu senin icinde gecerli......

Ama gel görki, sen baskalarina emir verme pesinde kosuyorsun, su kaldirilsin söyle yapilsin böyle yapilsin..... falan filan....

Anlamadigin noktaa su....... bizler öyle din kardesi falan degiliz sizlerle.... insanlar zaten mecazi anlamda kardeslerdir, akldiki bazi kardesler birbirleriyle sürekli kavga icindeler....

Sizlerle bizlerin tek ortak noktasi var.... oda TC devletinde ortak degerlerle yasiyoruz....

Tek basörtüsü zulmü var.... bu bir gercek, ama onunda nedeni, gecmis Hükümetlerin yan yatip gezmelerinden olmustur....

Seninde Hür bir sekilde dinini yasama imkanin var benimde.......
Yoksa seni namaz kilarken, Allahi tesbih ederken aliverenmi oldu....yoksa seni Kerhaneya veya baska Haram yerlere cebri götürenmi oldu..... ???

Benim akrabalarim hatta ailemde senin gibi düsüneneler kiyamat gibi....... ama bos lafla dünya dönmüyor..... dünya dönmekta ama onun bile bir cok insan farkinda degil

11.12.2004 03:23

Sizlerce TC de dinde zorlama

veya cebri ibadet veya baska bir din hususunda zorbalik yapan varmi.....
Devlet milleti zorlami camiye sokuyor, zorlami kerhaneye ysokuyor veya zorlami din veya namus adina cinayet isletiyor veya zorlami icki ictiriyor, eroin kullandiriyor ???????

Simdi devlet bunlari zorlami insanlara yaptiriyor......

Bazilari diyorki, küfür devletiymis...... ???

Yahu arkadaslar, devlet HZ. Muhammed degildir.... devlet din uzmani degildir..... cünkü devleti yöneten sen ve benim gibi insanlar..... onlarda ancak kendi kapasitelerine göre, tüm vatandaslarin ortak ihtiyaclarini dikkate alarak kanunlar cikaririlar....

Ve bu kanunlkarda, o toprakta yasayan herksei baglar.... cünkü bunlar Meclis karariyla cikan kanunlardir.... Hiristiyani, Musevis, Müslümani, hurafetcisi, dinsizi veya baska bir ideolojiye sahip kisiler, bunlarin hespsini tüm o bölgede yasayan insanlari baglayici kanunlardir....

Yani tüm bu kanunlar dünyada sadece bölgeseldir.... TC topraklarini terk edersen, baska bir toplulugun icine girer ve onlarin kanunlari cercevesinde yasarsin......

Iste bazi arkadaslar bunun farkinda degiller.....

Devlet mekanizmasi senin dininden sorumlku degildir ve senin beynindeki dine görde yürümek zorunda degildir....... ve yürütülemezde....
Su anki en iyi devlet Ideolojisi demokrasidir.... cünkü hemen hemen tüm dünya deokrasiyi kabul etmis bir topluluklar yasantisi mekanizmasi.....

Bir Budisti, Müslümani, Hiristiyani veya Ateisti ancak ortak bir deger anlayisiyla bir arada yasayabilir.....

Nusevisi, yok benim anlayisim altinda, Müslümani yok benim anlayisim altinda yasayacagiz derse ne olur..... ?????
besbellei ne olur oldugu savas cikar ve kan gövdeyi götürür.....

Bazilari aklini basina alsinlar ve bilip bilmedikleri yere ne kafa nede fetva cersinler.....

DINDE Fetva da yoktur, fetva Resule ait olna bir özellikti onun ölümüyle olayda bitti.....

Bizler ancak tüm dinlerin ortak yönleri cercevesinde demokrat bir devlet mekanizmasinda bir arada yasama imkanina sahibiz....

Yoksa ben acik söliyeyim...... anne babamim dinlerini red ederim, birisi bunu bana din budur dayatirsa veya baska bir dini dayatmaya kalkarsa.....

O yüzden bende kimseye din falan dayatmaya kalkmam.... görüs bildiririz sadece....
--------------------------------------------

1.)
Devleti olmayanin, devlet mekanizmasi cercevesinde, evrensel tüm dinlerde mevcut olan haklari korunma iltina alinmayan bir insanin Hürriyeti yoktur....

2.)
Hürriyeti olamyanin, yani kendi beynindeki dini koruma altinda bulunmayan, baskalari tarafindan öldürülen, düvülen, zülm ve haksizliga ugrayan bir kisinin dinide yoktur.
Yani Hürriyeti olmayanin dinide olamaz....

-----------------------------------------

Simdi bana deyin bakalim, bas örtüs olayi hakkinda devlet size nerde küfür ve nerde sizleri dininizden etmis ve ediyor....
Nerede sizleri zorbalikla bir seylere tesvik ediyor..... ?????

Aslinda beynimde ne söylemek istedigim besbelli tasarlamis haldeyim, ama kapasite ve türcemiz yeterli olmadigindan, elbette ÜSTADLAR gibi anlatamiyorum, ama eminimki, biraz duyarli ve aydin insanlar ne demek istedigi anlamislardir....

Selamlar
Enis

11.12.2004 03:30

düzeltme Bas örtüsü haric olacakti

Simdi bana deyin bakalim, bas örtüsü olayi HARIC, devlet size nerde küfür ve nerde sizleri dininizden etmis ve ediyor....

So sollte es eigentlich sein....
Ama onun bunun hakkinda kelimesini cok fazla kullandigim icin, yanlis yazdim...... kusura baymayin.....

Kisacasi Bas Örtüsü Zulmü haric devlet hangii hakki ciginiyor..... ??

---------------------------------------------

Simdi bana deyin bakalim, bas örtüs olayi HARIC, devlet size nerde küfür ve nerde sizleri dininizden etmis ve ediyor....
Nerede sizleri zorbalikla bir seylere tesvik ediyor..... ?????

Aslinda beynimde ne söylemek istedigim besbelli tasarlamis haldeyim, ama kapasite ve türcemiz yeterli olmadigindan, elbette ÜSTADLAR gibi anlatamiyorum, ama eminimki, biraz duyarli ve aydin insanlar ne demek istedigi anlamislardir....

Selamlar
Enis

11.12.2004 03:36

Tesekkür edrim dostum

bizlerde senin Forum yönetiminden menunuz, diger arkadaslar adinda aynisini söyleyebilirim................

Und so sollte es auch eigentlich sein.....
Bizlerin yeni nesil medeni insanlara cok cok ihtiyaci var.... ancak o zaman AB ve diger daha aydin topluluklari yakalariz.....

o yüzden ista yillar okullarda geciyor....

Aber was sag ich da.... das weisst genau so gut :))))))

Hadi görüsmek üzere Selamlar
Enis

berlinfatih 11.12.2004 10:41

Müslümanim elhamdülillah :-)

evet anadoluda kerhaneleri actiran ve nonosluga davet eden ayyas kemaldir, genelevleri hangi pezevenk bayrak altinda korunduguna bir bak kör degilsen.

berlinfatih 11.12.2004 10:45

ilim kitaplarini hep okurum

yalniz senin önerdigin kitap seni sapikliga sürüklemis, onun icin sana tavsiyem hayatina yön verecek ve kendini kurtaracak kitaplara yönel.Kitap okumak istiyorsan ve üstelik te bedava, parada vermene gerek yok, bu sayfadaki kitaplar bölümüne gir orada dünyadaki tek olan siyasi ve fikri kitaplari bulacaksin, örnek olarak Demokrasi Küfür Nizamidir.... www.hilafet.com

berlinfatih 11.12.2004 10:49

Insan yasadigi kanuna kuldur :-)

Kanun kuldan ise kula kuldur. Kanun ALLAH tan ise ALLAHa kuldur. Senin aciz sinirli ve muhtac olan insana kul oldugun böylelikle tekrar kesinlesmistir. Tekrar hatirlatayim Cumhuriyet ve Demokrasi küfür nizamlaridir.

berlinfatih 11.12.2004 10:51

ISLAM Devletinde küfre yer yoktur :-)

İslâm akidesinin devletin esası oluşu, İslâm Devleti"nde İslâm akidesinden kaynaklanmayan yani Allah"ın Kitabı ve Resülü"nün Sünneti"nden alınmayan herhangi bir fikir, kavram, hüküm ve ölçünün yer bulmamasını gerektirir. Zira, İslâm akidesini ismen devletin esası yapmak yeterli değildir. Bilakis bu esasın; devletin varlığı ile alakalı her şeyde, küçük büyük bütün işlerinde temsil edilmesi kesinlikle gerekir. Onun için, devlette herhangi bir demokrasi ya da milliyetçilik kavramının varlığına izin verilmez. Çünkü bunlar İslâm hükümleri ile çelişmektedirler.

coach01 11.12.2004 10:58

Manyaksin sen !

yaptigin yorumlardan artik utanmiyorsun dimi !

haydut007 11.12.2004 11:13

Tabii canim...

Dieser einer hat das Schicksal der Menschen geschrieben!!!

Imanin sarti 6. ne diyorlar ???

Hayir ve serrin Allahdan geldigine inanmak! :)

Ausserdem ne degisecek ki ??? Ha Hans ha Hassan solange er moslem ist!!!

machs gut kinder :)

Fatih :-)

11.12.2004 20:38

Ya ben senin dininden degilsem

ne yapacaksin o zaman ???

Senin Ideolojin ne diyor bu duruma.... nasil bir cavap vereceksin simdi.....

Ben su anki din anlayisimi gelistirmek ve onu digerlerine tanitmak istiyorum.....

Senin Ideolojinde buna izin varmi ???? yoksa zorbalikla kendi Ideolojinimi bana dayatmaya kalkacaksin ??????

11.12.2004 20:42

Haaaa Kemal seni kerhaneye

zorluyor demek....

Demekki sen beline ve dinine bagli kaliteli insan degilsin....

Ancak CEHALET insanlar kendi dalgalarindan baskalarini sorumlu tutarlar.....

Ama bes vakit namazla beraber kerhaneye gidende onlardir...... cünkü manyaklik kanlarinda oldugu icin, kiz falan bulamazlar.....

Iste hayatin gercegi bu

11.12.2004 20:44

Ben manyak olabilirim

aber das ändert nichts das geringste......

Sende manyak olabilirisin, auch das ändert nichts.....

Degisikligi adece ortak görüsler saglar..... wer aus dem Rahmen fällt wird ignoriert..... das Gesetzt der Demokratie

11.12.2004 20:46

Hmmmmm

Bak ben ehli ve aydin bir sekilde devlet senaryomu yazdim ve yazabildim.....

Sen ne zaman benimle benim kalite ve ayarimda yazisacaksin ?????

Yaz be kardesim senin o meshur olan Demokrasi disi Ideolojinin sirrini.....

Yani artik bilme zamani geldi....

HADI YAZ SENARYONU.....

berlinfatih 11.12.2004 22:36

Kafir lere yasama hakki vardir

ISLAM Devleti Hilafet te gayrimüslimlere yani Kafirlerede yasama hakki vardir.Dinde zorlama yoktur burada gecerlidir kafirler icin.Yalniz kafir olanlarda disarda baslarini örtmek zorundadirlar, zimmileri ISLAM Devleti korumak zorundadir.Gayrimüslimler kendi dinlerini yasayabilirler, hatta evlerinde ickilerini dahil icebilirler, disariya yansitmamak suretiyle.

11.12.2004 23:18

Hilft mir bitte

Hallo Leute. Das gehört zwar nicht hierhin, aber wie kann mein Nick ändern. Den habe ich schon total lange und ich finde inzwischen, das es sich anhört wie "ich bin geil macht mich an" oh, wie peinlich. Kann ich ihn überhaupt ändern?

berlinfatih 11.12.2004 23:40

Kafir lerden Yardim Talep etmeyin

İslam topraklarındaki yöneticiler, herhangi bir cürümü işlemekten çekinmemektedirler. Onlar şeref ve itibar hakkında düşünmedikleri gibi, bunu başarmanın yolunu da araştırmamaktadırlar. Tüm bunlardan ziyade onlar, kendi zayıflıkları ile alçak ve rezil yönetimlerini -Amerika ve İngiltere gibi kafir bir devletten koruma talep etmeyi gerektirse de- herhangi bir fiyata nasıl koruyacaklarını düşünmektedirler. Yalan gerekçeler üretip, ortaya aldatıcı fetvalar sürmektedirler. Belki de onlar ve onlara fetvalar verenler, Allah Subhanehu ve Teala’nın şu ayeti gereğince; kafirlerden koruma talep etmenin haram olduğunu bilmektedirler:
“Ve Allah müminler aleyhine kafirler için asla bir yol vermeyecektir.” [Nisa 141]
Ve belki de eğer onları desteklerse ümmetin, kuvvet ve nüfuzlarının devam etmesine müsaade edeceğini zannediyorlar. Onlar kendi özlerine dönmedikçe, ümmet bunu yapmayacaktır. Fakat onlar kendileri yönetici olarak dikenlerin üstündedirler. Bunun için onların kafirlerin korumasını talep ettiklerini, onların menfaatlerinin bekçisi olduklarını ve onların, bölünmelerinin ve zayıflıklarının sağlam bir şekilde yerleştirilmesine çalıştıklarının görülmesi şaşırtıcı değildir. Ümmet bilmelidir ki; bir İmam’ın arkasında birleşmediği sürece korkulardan ve güçsüzlükten kurtulamayacaktır. Aksi takdirde o, perişan ve utanç verici durumda kalmaya devam edecektir. Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle dedi: Birlik rahmet, ayrılık ceza (azab)dır.

12.12.2004 01:08

EBU CEHIL EFENDI

bu kanunlar milletvekilleri cercevesinde meclisten cikan kanunlardir..... Erbakanin kicindan degil.....

Kuranin ruhuda ayni seyi söyler.... yani meclis bazinda Kanunlar.....

Sen zannediyorsunki, sen ve senin gibi düsünenlerin kanunlarini bizler veya baskalari kabul edecek...... acayip beyin yikamsi yapilmis sana.... artik beyin diye bir seyde kalmamis.....

Sen git kendi devletini kur ve kendi ailene önderlik yap.....

Bizlere önderlik yapacak adam aydin ve bizden daha üst konumda olmasi gerek.....

Sen beyin olarak alt konumda oldugun icin..... OTTAN farkin yoktur biuler icin....

Begenmiyorsan, GiIranda yasa..... onlarla beraber sera yaparsin..... yani saatligine parali nikah kiydirirsin.... sadece kerhanenin sizin dininizce ismi....

SERA

12.12.2004 01:15

Ben disarida icecegim

varmi diyecegin......

Ben Hürüm ve senin dininden degilim ve sendende daha aydinim.... ve ben ickimi disarida icecegimj....

Sen hangi Ayete dayanarak bana disarida icki icme yasagi koyuyorsun....... heeeeee ????

Iste seninkisi zorbalik.... arkadas.... zorbalik..... Orijinal Islam dini senin dinini red ediyor..... kurandaki din ve Allah baska senin din ve Allahin baska....

KIMSE BENIM VEYA SENIN HÜRRIYETINI ELINDEN ALAMAZ.......

Al bakalim.... ve bunu nasil becereceksin merkak ediyroum

12.12.2004 01:41

Nein das ist hier leider nicht

möglich...

Vaybee kann dein Link nicht mehr ändern......

Du musst es Löschen und dich mit einem neuen Nick anmelden....

Selamlar
Enis

12.12.2004 01:44

Kopyalamayi birakta

senin su Islam devleti dedifin Anayasayi göster veya cercevesini ciz bakalim...

Yahu benim kadarda aklin yokmu..... bak ben ne güzel Demokrat bir devlet mekanizmasini cizcim.....

Demekki benim kadar aklin yokki, kendi Ideilojinin devlet mekanizmasini buraya cizemiyorsun......

Senden ne olurki daha

12.12.2004 01:58

Resmi nikâh kıymadan olmaz

Din Üstadlarindan ve CEHALET Hocalarin korkulu rüyasi haline gelmis ve klasiklesmis bir isim olan Süleyman Ates Hoca, nikah hususunda cok süper bir aciklama yapmistir....

---------- Alinti ---------

Soru: 17 yaşındayım, bir kız arkadaşım var. İmam nikâhı kıymak istiyoruz. Bunun şartları nelerdir? Veli izni gerekli mi?

Cevap: Nikâh oyuncak değil, ciddi bir şeydir. Taraflara sorumluluklar yükler. Ve nikâh aleniyet yani açıklık ister. Bunun için şahit şart olduğu gibi kızın velisinin muvafakati de gerekir. Kimsenin haberi olmadan kendi kendinize, "biz evliyiz" demekle olmaz. Bugün namusunu pâymâl ettiğin kız, yarın gidip kiminle evlenecek? Kimlere yalan söyleyip kendini bakire gösterecek? Bu işin, sizin kız kardeşinize yapılmasına razı olur musunuz? Öyleyse siz de başkasının namusunu kirletmeyin. Evlenmek istiyorsanız veliler araya girer. Kız ailesinden istenir. O zaman dini nikâh da kıyılır, resmi nikah da. Dini nikâh, icap ve kabulden ibarettir. Yani erkeğin evlenme önerisini kızın kabul etmesi ve bunun, en az iki şahitle tespit edilmesidir. Dinin nikâhın unsurları budur. Bu nikâh, karı kocayı birbirine helal kılar ama resmi nikâh olmadan böyle bir ilişkiye girmek, özellikle kızı büyük risk altına atar. Çünkü ayrılma veya ölüm durumunda, taraflardan biri diğeri üzerinde yasal açıdan hiçbir hak talep edemez.

Dinde kesinlikle zorluk yoktur

LINK

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a>

kerio 12.12.2004 11:07

evladim su igneyi önce bir kendine

batir.

burada edebiyat yapip duruyorsun. su an pratikte ve gercekte senin ideolojin insanlara kendi ideolojisini dayatmakta.

bunun örnekleri türkiyede binlerce.

velhasili kelam: sen g. bush gibi, milleti öldürttürüyorsun ondan aa ben size sadece hürriyeti getirecektim, deyip geciyorsun.

kerio 12.12.2004 11:21

ebu sapik efendi

peki bu meclisteki milletvekillerinin kicindan cikti ise bu kanunlar ne yapacagiz?

yahut meclisten cikiyor diye bu kanunlar adil mi oluyorlar?

gavur moskofta da kanunlar meclisten cikiyor, putinin kicindan cikmiyor. binlerce cecenlinin kanina giriyor.

kanunlar adil olmasi icin kanunun meclisten cikmis olmuslugu yeterli bir gerekcemidir ki hala burada zirvalayip duruyorsun.

israilde de kanunlar meclisten cikiyor, yinede filistinli insanlar katl ediliyor.

peygamberi öldürme kararida mekkeninin ileri gelenleri tarafindan yani mekke meclisinden cikmis bir karar idi.

anliyana sivri sinek saz, anlamiyana davul zurnada az.

kerio 12.12.2004 11:42

evet zaten cehalet hocalari

bu ismi duyunca, bizim köydeki bir kadinin deyimi ile sidikleri su kesilmis, korkularindan tabii.

ben resmi nikahtan yana olmakla beraber, insanlarin bir imam tarafindan nikah kiydirma isteklerini inkar eden laik düzenbazlar millete iste böyle kendi ideolojilerini dayatiyorlar.

halbuki devletin resmi imamlarina veya bir üst kademedi diyanet görevlisine böyle bir yetki verseler, kimsenin sorunu olmayacak.

maksat nikah kiydirmak degil, maksat enisin ideolojisini insanlara dayatmak.

kerio 12.12.2004 11:44

lan zirto,

demokarsi modelini sen kendi kendiliginden mi cizdinde burada akildan konusuyorsun.

kopyalamayi birakta otantik ve orjinal seyler yaz buraya da aklinin ne mal oldugunu ögrenelim.

kerio 12.12.2004 11:47

ben görmedim ama

anlatirlar ki peygamber namazlarini kilarmis. napcaz simdi? devleti yönetenler kafir yada inancsiz olurlarsa kilmazlar, devlet te inancsizlar külübü olur gibi birsey cikar.

kerio 12.12.2004 11:52

hakeza atatürkün yaptiklarida

deforme idi, cünkü sonucu ortada.

bigpuma 12.12.2004 15:01

Geri kafali odun

Hangi din adamlari o saydiklarini inkar ediyor :=)))

Bir ikincisi imam nikahi diye birsey yok Islam nikahi vardi imam bir daletmidir nikah kiysin.

Cek git isine bee kör cahilin topal cocugu burda ilim irfandan cok rezaletligini ortaya koyuyorsun.

berlinfatih 12.12.2004 17:01

Sana Söz veriyorum :-)

Ben sana ISLAM Devleti Hilafet in ne oldugunu nelerden mütesekkil oldugunu anlatacagim, yalniz ilk önce sen bana kendinin demokratmi veya müslümanmi oldugunu söyleyeceksin.Eger demokrat isen Demokrasinin kaynagi nedir? Ne zaman cikmistir? Ne üzerine kuruludur? bunlari bana acikla sonra seninle devam edecegiz.

12.12.2004 23:28

Sende nerden ciktin ???

bende sen veya baskasi inkar etsin diye yazmadim.....

Macimiz muhabbet ve bilgi ve görüs alis verisinde bulunmak.......
0 yilda bir Din Forumunu ziyaret edip ne hakla hakaret ediyorsun ?????????

Reszillik iste tam senin yaptigin...... bazi Cahiller kisisellesmeden yapamiyor.....

Ayip be

12.12.2004 23:33

Alakasi yok

Bir sefer Ideoloji kelimesi benim sayemde Forumda deger ve yanki buldu...... demekki Forumda iz birakabilmisim ve bazilarini düsünmeye davet edebilmisim....

Ben Ideolojimi falan dayatmiyorum..... üstelik Imamlara resmi nikah kiyma imkani verilmesinde yanayim.... o zaman kimse karisini sokaga atmadan uzak kalir..... cünkü su an kadinlari koruyan ve kurtaracak olan Imamlar degildir, sade ve sade devletin sistemi kadinin haklarini koruyabilir...

Yoksa kadin bir erkegin elinden asla hic bir hakkini koparamaza, cünkü erkekler o hakki kadinlara vermez....

Bir seferde persönlich olamdan elalem benim yazilarima ilimleriyle cevap verseler, kaliteli ve aydin insanlar karsimda var diyecegim ..... ama nerde....... ?????

12.12.2004 23:39

Asyanin derdi dumanani

Din ve toplumsal iliskiler nereye ve yöne yönlendiriyoruz!

12.12.2004 23:50

400 sefer Forumda yazdim

ama seni aydinlatmak icin son sefer yaziyorum....

Devlet sistemi olarak demokrat bir adamim, ayni zamanda Laik bir kimligim vardir.... kimsenin dinine karismam ve baskalarinin benim dinime karismasini engellerim......
Sadece ortak degerler cercevesinde insanlarla yasamayi kabul ederim....
Ne baskasi benim emrim altinda yasasin, nede ben baskasinin emri altinda yasarim......
Herkesi baglayan ortak deger olan Anayasa cercevesinde yasamayi bilen ve uygulayan bir insanim...
Tipki devletimizin Anayasasi gibi...... zamanin sartlarina göre, ortak degerler üretip tüm Türkiyenin Millet Vekilleri cercevesinde görüsünü alip düzenlenen bir mekanizma.....

Bu mekanizma cesit cesit Ideolojiye sahip olan insanlarin huzur icinde bir arada yasamalarini saglayan mekanizmadir...... Allah ile alaksi yoktur, sadece insanlar arasi sosyo-kültürel bir olaydir....
Cünkü, Hiristiyani, Musevisi, dincisi dinsizi.... aydini manyagi vs. insanlari barindirir.... ayni zamanda seni ve benide barindirmak zorunda

Iste bu mekanizmanin icinde, benim sahsi dinim, yani Allahi tanima mekanizmam KURANDAKI DINDIR.........

Ama bu benim sahis ve bireysel anlayisimdir..... cünkü Allahi herkes ayri ayri tanir...... o yüzden senin beynindeki Allahla benim beynimdeki Allah ayni degildir ve bir Salih Akdemir Hocanin beynindeki Allahta bizim benimizdeki Allah degildir.... hele hele Muhammedin Allahi asla bizim beynimizdeki Allah degildir......

Misal ararsan. Resulün ölümünden sonraki Halifelik savasina bak... aradan 30 yil gecemden aralarinda savas cikardilar.....

Nedenmi savas cikardilar ????

cünkü bir devlet mekanizmalari olmadigindan, bir meclisleri olamdiklarindan, oylama veya benzeri medeni degerleri olmadiklarindan..... iste bir avuc insan eninde sonunda kendilerini bas göstermek icin dine tecavüz edip 30 yil sonra Kurandaki Islami katledeip yerine Putlastirilmis bir din yerlestirmisler....

---------------------------------

Sen simdi yine duvarlara cikmadan önce yazdiklarimi bir anlayabildinmi, ne demek istedigimi iyi anladinmi ?????
Anlamadinsa daha aciklayalim......
Eger anladiysan, sen simdi kendi Ideolojini ortaya koy....
Öyle bir mekanizma yaratki bana senin kendi sahsi dininden zerre kadar emirvaki gelmsin.....
Eger zerre kadar kendi dininden emir olarak devlet mekanizmasina sokarsan senin devletinde yasamak istemem....... ve git kendin yalniz yasa derim.....

Hadi kur bakalim devlet mekanizmani ve sonunda Allahi hangi mekanizma ve hangi din ve Mezhep yada Ideoloji üzerine tanimliyorsun.....

Insallah bu sefer, senden bir cavap alma imkanimiz olur.... cünkü acikla dedigimizde zerre kadar cevap yok..... cevap veremeyen bir kisi ancak kendi dediklerinden haberi olmayan kisidir.....

Hadei kolay gelsin

12.12.2004 23:51

Hangi cercevede ???

sorunu biraz daha aciklarmisin ???

berlinfatih 12.12.2004 23:52

Islam da Yönetim Hilafet Devlet i :-)

Hilafet’i özlerim özlememek mümkün mü?

Batıl düzenler sıktı zor gelir gayrı,

Ben tevhidi şuura erdim ereli

Tasa kuşum uçup konmakta gayrı.

Bu davayı yüklenmek omuz ister insanda

Mangal gibi bir yürek, iman ister insanda

Canı malı eliyle itmek ister insandan

Karanlıklar içindeyiz nuru bulalım gayrı.

Sistem İslam olunca güller açacak başka

Camiler tıklım tıklım her yaştan var her safta

İslam kardeşliğiyle hissler duygular başka

Bu nizam gelecektir, köstek olmayın gayrı.

Gözlerimizin önünde Halifem mimberinde

Biat için gelmişim uzattım ellerimi

Herderde bir çare, her müşküle bir cevap

Bu benzersiz bir yönetim fehmedin gayrı.

Halife’ye biatım aslında Allah’a dır

Hükümler hep Kur’an’dan uygulama Rasul’dandır

Kıyas, icma yoluyla bu sistemi besleyin

Nur tamamlanacaktır silkinin gayrı.

12.12.2004 23:53

Bir tane deforme kanun söylede

tüm yeryüzündeki insanligin zararina olmus olsun.....

Ama herkesin olacak.... TR de yasayan her dine veya ilkelere bagli olan herkesin zararina olmus olan bir kanun söyle bakalim.....

1 tane yeter......

12.12.2004 23:58

Sen kiliyormusun ???

veya benim kildigimdan haberdarmisin veya Tayip Erdogan kildigini biliyormusun.....

Allah hangi insani baskasinin dininin yada namazinin bekcisi kilmis ??????????

O halde Basbakan olan kisi sadece 8 saat günde TR milleti icin namaz kilsin ve aksama evine gitsin..... baska hic bir sey yapmasina gerek kalmaz o halde......

Kimsenin kimseye kafir deme hakki yoktur.......

Sana soruyarum, ama efendice cevap ver bana..... sana bunlari kim veya kimler anlatti ve sen neden hic bir seyi arastirmadan bazilarinin aciklamalarini öylesine yutuyorsun.... ?????

Ben senin görüsünü rica etsemmm

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 01:49 Uhr.