Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

27.11.2004 22:05

ALLAH (C.C) VARMI ?

Bu soru dil bilgisi kurallarina göre bir soru özelligi tasisa bile, mantik yönü ile yanlis bir sorudur. Cünki INSAN YA INANIR YA INANMAZ... Bu soru belkide Insanligin en eski tartisdigi sorudur arkadasim...

Her seyin bir sebebi oldugunu görenler (rönesanscilar, pozitivizmciler) ALLAH (c.c) icinde bir sebep ariyorlar, bununla da akillilik yaptiklarini zannediyorlar. ALLAH (c.c)’in her seyin sebebi oldugunu bilmiyorlar. Her seyi bir yaraticiya dayandirmadan hic bir seyi aciklayamayiz. Her seyi bir seye dayamadikca bu sorularinin arkasi kesilmez.

Mesela binlerce sifiri yan yana dizelim sifirin disinda rakamlardan birini onlarinin önüne koymadikca sifirlar milyonlarca da olsa hic bir sey ifade etmeyeceklerdir.
Soralim basimiz nerede duruyor, omuzlarimizin üzerin de omuzlarimiz neyin üzerinde, gövdemizin, gövdemiz ayaklarimizin, ayaklarimiz dünyanin, dünya neyin üzerinde ?????

Ayni soruyu degistirerek kendimize soralim beni annem dünyaya getirdi, annemi anneannem, onu onun annesi, onun annesini kim....??? Bu sorulari ilk insan Hz. Adem ve Havva’ya kadar götürürüz ya ondan sonra.... Bu türlü mantik yürütmeler, tavuk mu yumurtadan cikti, yoksa yumurta mi tavuktan cikti sorusunun tekrarina benzer, bu soru birinden birine öncelik vermeden bitmez, tavuga öncelik verirseniz, tavugu yaratan birini kabul etmeniz gerekecek, siz burada durmayip tavugu kim yaratti, baska bir tavuk, baska bir tavugu kim yaratti daha baska bir tavuk diye devam ederseniz, halinize tavuklar bile güler. isi mutlaka bir tavuga dayayacak ve onu yaratan da ALLAH (c.c)’tir diyeceksiniz, yada ömrünüz yeterse tavuk sülalesi sayma gibi bir mirasi ölümünüzden sonra sizden sonrakilere birakip gideceksiniz.

Hasa ALLAH (c.c)’i kim yaratti sorusuna, mantiksiz olmasina ragmen cevap olarak ALLAH (c.c)’i da baska bir ALLAH (c.c) yaratti desek, bu cevap da yetmeyecek cünkü, soru bu seferde ALLAH (c.c)’i yaratan ALLAH (c.c)’i kim yaratti seklinde sürüp gidecek. Her sey bir sebeptir. Bu sebepleri kendisinin sebebi olmayan biri yaratabilir o da ALLAH (c.c)’tir. Bu kadar sebebin varlik sebebini ALLAH (c.c)’in yaratmasina vermez tabiat yaratti veya sebepler yaratti derseniz, yaptiginiz is binlerce sifirin yanini bir kac sifir koymaktan öte gitmez. Sifirlarin cogalmasi hic bir sey ifade etmez.

Bu soruya cevap aramak yerine HERKEZI inandigi gibi KABUL edip (kirici olmadan) mümkün mertebe POSITIF ilimler cercevesince tartismak asil hedef olmali...

PS: Kirici kelimeler kullandiysam daha evvelki yazimda AF OLA :-)

27.11.2004 22:08

BU cahil toplumda KAMASUTRA üzerine...

konusacak olursak ismimiz SEKSCI usw... olur : Hele Enis bizi yerden yere vurur...

Cünki bu CAHILLER Kama Sutranin daha ne oldugunu bilmiyorlar.. Ama bunun yeri bu Forum degil :-) Onu diger kanalda konusabiliriz...

akshalil 27.11.2004 22:36

Güzelll..bak nick2in den biraz farkli

oldugunu anlamaliydim:-)

simdi tartismya devam..
aklin caresizliginden dolayi sen takip ettigin sorular zincirinde bir mutlak yaraticiya bir ilk sebebe bir sebebsiz sebebe variyorsun..yani daha dogrusu bir varsayimla bir yaraticinin olmak zorunda oldugunu söylüyorsun.. bu konuda diyebilecegim tek sey sabir etmen..insanoglunun surda kacyillik tarihi var ki? mezara herseyi bilerek,mutlak hakikati cözerek gitmen sartmi?:-) bak insanlar daha 1000-2000 yil önce yagmurun-karin vb. tanrilarin keyfine göre aglamasi,kusmasi vs.saniyorlardir..bir kac yüzyil önceye kadar düny&ltanin bir öküzün tepesinde durduguna bile inaniliyordu..

ama mesele bu degil..benim meselem tanrinin,allahin, bir yaraticinin gücün olup olmadigi ile degil..
bütün insanoglunun iyiligini isteyen yüce bir iradenin,tanrinin oldugunu kesin kabul etsek bile benim derdim ve anlamadigim sey;bu allahdevleti ve kurallari icin allahin iradesini nasil ortaya cikaracagiz? allahin nasil bir toplum istedigini,kadin erkek iliskilerini nasil tanzim etmek istedigini nasil ortaya cikaracagiz? herhalde bunun incil-tevrat daki 10 emirle ortaya cikacagini veya kuranin icinde sakli oldugunu ve bunlarin bütün toplumsal iliskileri tanzim etmeye yetecegini iddia etmeyeceksin?

Ben kendi hesabima kesin olarak sunu diyebilirim:tek tanrili dinlerde tarif edildigi gibi bir tanriya inanmiyorum..Hele islamdaki tanri daha cok korkutuyor,ve ataerkil(son derece patriarkal biri)

27.11.2004 22:56

:-)) Nikimin neyi var :-)))

"Islam devleti" ifadesini kirilgan ve mahzurlu buldugumu belirteyim önce.

Bence dogru yaklasim sudur:

&gt&gt Islamin ümmeti vardir, ümmetinse siyasal iradesini temsil eden kurum ya da kurumlari. Kendisini hayata dönüstürecek bir toplum olusturmak, Dinin vazgecilmez bir talebidir. Iste, dini temsil eden bu topluluktur. Devlet ise bu toplulugu temsil eder ve dine göre "dolayli" bir enstrümandir.&lt&lt

Din mesruiyetini ilahi kaynagindan alirken, devlet mesruiyetini toplumdan alir. Toplumu aradan cekip devleti din ile yanyana getirince, dini istismar ederek toplumun tepesine oturmus "DINCI" (din pazarlayan) bir "CANAVAR" (Leviathan) cikar ortaya.

Bu acidan devlet canavarlastiktan sonra ha JAKOBEN LAIKLIK (dinsizlik) adina canavarlassin, ha din adina; degisen pek bir sey yoktur ve iste o "ideolojik devlettir"..!

"Ideolojik devlet" ister DINLI ister DINSIZ olsun, benim acimdan COK TEHLIKELIDIR...!

28.11.2004 03:29

Peygamberin kurdugu devlet neredeydi

gercekten merak adiyorum.....

Allah Allah.... bizde Kurani Allahi tanitan insanligi Allaha tasiyan bir Kitap olrak bilirdik....

Birde devlet kitabi olaral cikti....

Yahu sen bana Mathematik veya Vergi kanunlarini su anki haliyle en güzel sekilde Kurandan cikarirmisin lütfen ....

Sizlerde derler ya... Amerikalilar Kurandan ucak yapimislar... sizde Kuran okuyarak birak devlet kurmayi... bir Uzay araci yapsaniza.....

Ve üstelik Muhammed Resüle iftira attigin Hilafet devletinin Anayasasini cikarirmisin lütfen... görelim okuyalim....

Simdi kalkip Kurandir deme... cünkü bizim okudugumuz Kuran öyle devlet kitabi falaln defil... sizlerin Kuranindan haberdar degiliz.. o sizlerin sorunu.....

Sen bana güzel kardesim... yazdigim senaryonya karsilik devletini kur ve senin Kuranda yerlerini göster....

Her nedense bizim Kurnaimiz baska gözüküyor...

Yoksa acaba beyinlerdemi arza var... varsa hangimizinkinde......

Senin kafani kim bu kadar yikamis arkadas..... das ist fast schon unverschämt....

Sen laga lugayi birak.... senaryoya cevap ver....
Ammada dahice bir senaryo yazdim.... tüm Müridleriniz bir araya gelseniz bir Trabzonlu aydin bir insana cevap verecek beyini bir araya toplayamazsiniz...
Iste bu Allahin Sünnetullah sistemidir... schon mal gehört.....

Akifi hatirla... hic biloele bilemyen bir olurmu...

Olmaz ya tabi birisi insan biriyisi hayvan....

Akif nede süper bir beyinmis dimi

28.11.2004 03:34

Yahu sende yaz senaryonu....

hadi kurdsana devletini...

Senin dünya kalitesi oloan tataürk yada benim gibi aydinlarla ne isin var...

Sen devletini kur ve sana göre cehaletimizi gider bakalim...

Burda yok su bunu yapmis yok bu bunu yapmis laflariyla ayak yapma.....

Senin ve dostunun dini geregi kalk bie sistemini sade ve sade kendi Kurnalarinizdan beslenerek kurun....

Nasil olsa sizler biliyorsunbuz bizler bilmiyoruz...

Oysa sizler insan bizlker hayvan olmamiz lagzim......
Cünkü Akif ne diyor...
"Olmaz ya tabi birisi insan birisi hayvan"

Hadi insan arkadasim, ben hayvanligi kabul edecegim...

Sen yeterki kur bakalim devletini ve acikla bize nasil olacak nasil yönetilecek...
Agaclar toprak veya evler hangi dinden olacakmis falan filan iste.....

Aklina nasil geliyorsa devlet sistemini acikla bize...... nede olsa sen bilen insansin... bizde degil....

Bakalim hangimiz hayvan hangimiz insan

28.11.2004 03:49

Üstadim... bunlar insan degil

Akif ersoyun söylemiyle hayvan....

Bu simdi küfür degil.... Akifin siirinden alinti.... (Siehe Link)

Simdi arkadasim Üniversite insani adam etmez.... sadece Cehaleti giderir ama esseklik kalir.....

Bu arkadaslar Mürid insanlardirlar... yani Cehaletle yogrulmus kandirilmis Hacilarin yada Hocalarin... ama hic biri Üniversite okumamis Hocalaklaklarinin cocuklaridir.... ben bunu cok yakindan biliyorum....

Hemso bunlardan ne köy olur ne kasaba...

Kendisini Allahin Jandarmasi sanan bir insan zaten Müsriktir, yada kafirdir... cünkü allahi tanimamis ve HZ. Muhammedin Allahini red ediyordur.....

Ösle Allahi tanimak anlamak Müslüman olarak yasamak öyle Üniversite bitirme ile anlasilacak bir sey degildir.....

Ben kendi Üniversite hayatimdada bu gibi insanlarla karsilastim.....
bunlarin elinden gelse seni diri diri keserler.... hele Almanlaa kafir derler...... ama paralari kafirin paralari degildir.... cok entressanttir bu husus..

Uzun Lafin kisasi.... Akifin lafini hic unutma.... Mehmet-Akif Ersoy Üstadimiz hem dini hemde devletin önemini hemde farkini anlamis bir insan olarak....

Aydin insanla aydin olmayan hele hele din olayinda bilmeyen insani tanimlamis....
Hemde Kurandaki en ünlü Ayetin üzerine

Nasilmi yukarda belrittigim gibi....

------ Akiften Alinti ------------

"Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu? " (Kuran-ı Kerim)

Olmaz ya... Tabii... Biri insan, biri hayvan!
Öyleyse &lt&gt denilen yüz karasından

---------- Alinti Ende -------------

Sende bu gibi insanlari bu hususta gör.....
Bilenle bilmeyen bir olamaz..... birisi insan biri hayvan.... tabi mu mecazdir... ama tam isabetli bir Mecaz....

CÜNKÜ ALLAHI TANIMAYAN KENDISISNI ALLAHIN JANDARMASI VE DEVLETI BIR INSANMIS GIBI; TASI TOPRAGI KENDI DINIYLE SULAMAK ISTEYEN BIR INSAN OLMAMAZ,..... OLSA OLSA AKIFIN DEDIGI GIBI BIR HAYVAN OLUR......

Yaaaaa iste sende bu gibi insanlari özürlü olarak gör... cünkü Kuranin tabiriyle
"onlarin gözlerinin önünde perde vardir onlar göremezler"

Simdi AhmedDursun kizar bana ve sen insanlari hayvan yaptin der.... ben sadece mecaz anlamda Akifin bunu kullandigini ve tam isabet ettigini belirttim...
Ve kaynagida veriyorum...isteyen birazda Edebiyat dersi alir ve faydalanir diye...

Hier Link dazu...

<a href="redirect.jsp?url=http://www.siraze.net/antoloji/mehmetakif/olmazya.htm" target="_blank">http://www.siraze.net/antoloji/mehmetakif/olmazya.htm</a>

28.11.2004 03:53

Yahu sen su kafandaki Allah yapisini

bir aciklarmisin.... gelelim görelim....

Nasil bir seymis senin beynindeki Allah....

Yani Allahi senin dilinle anlat bize bakalim... bizde senin gibimi Allahi anliyoruz....

Ha gayret...

28.11.2004 04:04

DEVLETSIZLERE

....

Burda bazi arkadaslar..... daha dogrusu Mürid arkadaslarimiz var.... bambaska bir dinde bahsediyorlar.....

Kalkmislar topraga din verecekler... yani tasin dini varmis gibi....

Diyelim devleti dini var yaptin.... ve 75 Milyon Türk Türk topraklarini terk edip Uzaya cikti veya diger devletlere dagildilar....

YAHU SIMDI TÜRKIYE CUMHURIYETININ VARLIGI ANANYASASI YADA DINI KALDIMI ??????

Bu arkadaslar cevap versinler..... simdi Türk topraklari yani Agac ve diger seyler Müslümanmi kaldilar yada dinsizlestilermi.....
Veya Tuz Gölü Hiristiyan gölümü oldu...

Haaaa veya havasi ne oldu ... Mezhep falanmi degistirdiler..... ve kuslar ve diger Hayvanlar ne oldu... onlardami Müslüman oldu.... yoksa bu din olayi baska bir seymide bazilari farkinda degil.....

Bu arkadaslar bir cevap versinler.....

Hadi arkadaslar beyinlerinize gayret.... ama sizde hicte is yokmus yahu.... benim sorularimi hep es geciyorsunuz.... bu iste Müslümanliga aykriri... en azindan bizimmine......

Ne senaryoma cevap verebildiniz nede bu soruya verebileceksiniz.......

Mümkünmü ir bilenin sorusuna cevap verebilmek, elbette degildir..... cünkü bilenle bilmeyen bir olurmu ???

Mehmet-Akif Ersoy Üstadimiz hem dini hemde devletin önemini hemde farkini anlamis bir insan olarak....

Aydin insanla aydin olmayan hele hele din olayinda bilmeyen insani tanimlamis....
Hemde Kurandaki en ünlü Ayetin üzerine

Nasilmi yukarda belrittigim gibi....

------ Akiften Alinti ------------

"Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu? " (Kuran-ı Kerim)

Olmaz ya... Tabii... Biri insan, biri hayvan!
Öyleyse &lt&gt denilen yüz karasından

---------- Alinti Ende -------------

Hadi bakalim kurun Meclisinizide tanimlayin tastaki dini.... ???

28.11.2004 04:13

Ach was....

sana ciplak karini gezdirmi dedi sana simdi Yasar Hoca veya digerleri...

Sadece Allahin kadinlara verdigi haklari onlara anlattiginda neden sizlere bir seyler oluyor....

Einbildung ist auch eine Bildung nicht war...

28.11.2004 10:28

Bence sen "belhüm adal" ´sin arkadas...

Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik...

"Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!" şuurunda bir gençlik...

Devlet ve milletinin büyük çapa ermiş yedi asırlık hayatında ilk ikibuçuk asrını aşk, vecd, fetih ve hakimiyetle süsleyici; üç asrını kaba softa ve ham yobaz elinde kenetleyici; son bir asrını, Allah"ın Kur"an"ında "belhüm adal" dediği hayvandan aşağı taklitçilere kaptırıcı; en son yarım asrını da işgal ordularının bile yapamayacağı bir cinayetle, Türkü madde plânında kurtardıktan sonra ruh plânında helâk edici tam dört devre bulunduğunu gören... Bu devirleri yükseltici aşk, çürütücü taklitçilik ve öldürücü küfür diye yaftalayan ve şimdi, evet şimdi... Beşinci devrenin kapısı önünde dimdik bekleyen bir gençlik...

Gökleri çökertecek ve yeni kurbağa diliyle bütün "dikey"leri "yatay" hale getirecek bir nida kopararak "Mukaddes emaneti ne yaptınız?" diye meydan yerine çıkacağı günü kollayan bir gençlik...

Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün davacısı bir gençlik...

Halka değil hakka inanan, meclisinin duvarında "Hakimiyet hakkındır" düsturuna hasret çeken, gerçek adaleti bu inanışta ve halis hürriyeti Hakka kölelikte bulan bir gençlik...

Emekçiye "Benim sana acıdığım ve yardımcı olduğum kadar sen kendine acıyamaz ve yardımcı olamazsın! Ama sen de, zulüm gördüğün iddiasiyle, kendi kendine hakkı ezmekte ve en zalim patronlardan daha zalim istismarcılara yakanı kaptırmakta başıboş bırakılamazsın!", kapitaliste ise "Allah buyruğunu ve Resul ölçüsünü kalbinin ve kasanın kapısına kazımadıkça serbest nefes bile alamazsın!", ihtarını edecek... Kökü ezelde ve dalı ebedde bir sistemin aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip bir gençlik...

Birbuçuk asırdır yanıp kavrulan, bunca keşfine ve oyuncağına rağmen buhranını yenemeyen ve kurtuluşunu arayan Batı adamının bulamadığını, Türkün de yine birbuçuk asırdır işte bu hasta Batı adamında bulduğunu sandığı şeyi, o mübarek oluş sırrını çözecek ve her sistem ve mezhep, ortada ne kadar hastalık varsa tedavisinin ve ne kadar cennet hayali varsa hakikatinin İslâm"da olduğunu gösterecek ve bu tavırla yurduna İslâm âlemine ve bütün insanlığa numunelik teşkil edecek bir gençlik...

"Kim var!" diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert "Ben varım!" cevabını verici, her ferdi "Benim olmadığım yerde kimse yoktur!" duygusuna sahip bir dava ahlâkını pırıldatıcı bir gençlik...

Can taşıma liyakatini, canların canı uğrunda can vermeyi cana minnet sayacak kadar gözü kara ve o nisbette strateji ve taktik sahibi bir gençlik...

Büyük bir tasavvuf adamının benzetişiyle, zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı farkedecek kadar gözü keskin bir gençlik...

Bugün, komik üniversitesi, hokkabaz profesörü, yalancı ders kitabı, çıkartma kağıdı şehri, muzahrafat kanalı sokağı, fuhş albümü gazetesi, şaşkına dönmüş ailesi ve daha nesi ve nesi, hasılı, güya kendisini yetiştirecek bütün cemiyet müesseselerinden aldığı zehirli tesiri üzerinden silkip atabilecek, kendi öz talim ve terbiyesine, telkin ve telbiyesine memur vasıtalara kadar nefsini koruyabilecek, tekbaşına onlara karşı durabilecek ve çetinler çetini bu işin destanlık savaşını kazanabilecek bir gençlik...

Annesi, babası, ninesi ve dedesi de içinde olsa gelmiş ve geçmiş bütün eski nesillerden hiç birini beğenmeyen, onlara "Siz güneşi ceketinizin astarı içinde kaybetmiş marka müslümanlarısınız! Gerçek müslüman olsaydınız bu hallerden hiçbiri başımıza gelmezdi!" diyecek ve gerçek müslümanlığın "ne idüğü"nü ve "nasıl"ını gösterecek bir gençlik...

Tek cümleyle, Allah"ın, kâinatı yüzüsuyu hürmetine yarattığı Sevgilisinin âlemleri manto gibi bürüyen eteğine tutunacak, O"ndan başka hiçbir tutamak, dayanak, sığınak, barınak tanımayacak ve O"nun düşmanlarını ancak kubur farelerine denk muameleye lâyık görecek bir gençlik...

Bu gençliği karşımda görüyorum. Maya tutması için otuz küsür yıldır, devrimbaz kodamanların viski çektiği kamıştan borularla ciğerimden kalemime kan çekerek yırtındığım, kıvrandığım ve zindanlarda çürüdüğüm bu gençlik karşısında uykusuz, susuz, ekmeksiz, başımı secdeye mıhlayıp bir ömür Allah"a hamd etme makamındayım. Genç adam! Bundan böyle senden beklediğim, manevî babanın tabutunu musalla taşına, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dâva taşını da gediğine koymandır.

Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!

Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..

Allah"ın selâmı üzerine olsun!

28.11.2004 10:30

Ne edepsiz haysiyetsiz bir kisiligin var

/ig ENIS...!

berlinfatih 28.11.2004 13:19

Saat 12 den sonra kafan calismiyor senin

Birincisi ALLAHa sükürler olsun ki, benim beynim yikanmistir ve tertemizdir.Beynimde pisligin ve küfrün yeri yoktur.Sana önce sormak zorundayim su an:Sen Müslümanmisin??? Eger Müslüman oldugunu söylersen, neye inandigini bilmedigin kesin ve ISLAM dan bihabersin.Benimle konusurkene gözlerini ve kulaklarini acmak zorundasin yoksa anlasamayiz.Ben sana Peygamber efendimizin ne zaman ISLAM Devletini ve nerede kurdugunu bir önceki yazimda yazdim, orayi tekrar dikkatlice oku ve gercekleri inkar etme hicbir zaman yoksa kaybeden kendin olursun her zaman. Sana kisaca ISLAM Devletinin tarihini yaziyorum tekrar ve bunu arastir önce istedigin yerlerede sor.
ISLAM Devleti 622 yilinda Medinede kurulmustur.
632 den 662 ye kadar Rasidi Hilafet dönemi olmustur.
Sonra Hilafet Emevilere gecmistir.
Yine Hilafet Abbasilere gecmistir.
Abbasilerden 1512 yilinda Hilafet Yavuz Sultan Selimin Komutanligi altinda Istanbula getirilmistir ve dolayisiyla Hilafet 1513 den 1924 yilina kadar Osmanlida kalmistir.Simdilik sana bu kadar bilgi yeter. ISLAM bir hayat Nizamidir, bunun icinde ekonomi, ictimai,egitim,ukubat,muamelat, ic ve dis siyaset herseyi kendisine has siyaseti vardir bunuda unutma.

berlinfatih 28.11.2004 13:23

Erbakanda Tayyipte Sahtekardir

Bunlarin ISLAM la bir alakalari yoktur, ikiside küfür olan cumhuriyet icin yasiyorlar.Al birini vur digerine vesselam.

berlinfatih 28.11.2004 13:27

TC Müslümanlarin Devleti degildir

Kendi yazdigini kendin bir anlayabilsen ,ne kadar sacmaladigini görürdün velakin insanda saglam bir dima olmadikca sürünmeye mahkum kalacaktir haliyle. Sacma sorulara cevap vermemek daha hayirli oldugunu düsünüyorum su an vesselam.

berlinfatih 28.11.2004 13:31

Hör mal gut zu du unwissende :-)

Im ISLAM gibt es weder Gottesstaat noch Teokratischer Staat.Das Regierungssystem im ISLAM ist es Khalifat, der genau 1302 jahre lang in Weltmacht position war.

berlinfatih 28.11.2004 13:35

Egemenlik Seriatindir :-)

İslâm"da egemenlik şeriatındır. Egemenliğin manası; iradeyi uygulamak ve yürütmektir. Fert kendisi bizzat iradesini uygular ve yürütür ise, egemenliği kendisine aittir. Ümmet iradesini kendisi uygular ve yürütürse egemenliği kendisine aittir.
Ancak bu egemenlik hakkında İslâm"daki hüküm ise, egemenliğin şeriata ait olmasıdır, ümmete değil. Şeriata göre ferdin iradesini yürüten, istediği gibi hareket eden ferdin kendisi değildir. Bilakis ferdin iradesi Allah"ın emir ve nehiyleriyle yürür. Aynı şekilde ümmet de istediğini yapan bir şekilde iradesini yürüten değildir. Bilakis ümmet de Allah"ın emir ve nehiyleriyle yürür. Allahu Teâla şöyle dedi:
"Hüküm ancak Allah"ındır." (Yusuf: 40)
"Hayır, Rabbine and olsun ki, aralarında çıkan ihtilafta seni hakem kılmadıkça … iman etmiş olmazlar." (Nisa: 65)
"Ey iman edenler! Allah"a itaat edin. Resülüne ve sizden olan yönetim sahiplerine itaat edin. Eğer bir şey hakkında çekişirseniz, Allah"a ve Ahiret gününe inanıyorsanız onu Allah"a ve Resülü"ne götürün." (Nisa: 59)
Allah ve Resülü"ne götürmenin manası, şeriatın hükmüne götürmektir. Ümmette ve fertte hakim olan, ümmet ve ferdin iradesini yürüten sadece şer"î hükümdür. Bundan dolayı egemenlik şeriata aittir.

akshalil 28.11.2004 13:49

lan kus beyinli..ne isin var senin

gavur memleket almanyada..dinsizlerin icinde..hem adin niye berlin fatih..sunu mekkefatih yap,ve git sattülarap da yasa ve seriat memlektini orda kur düdük herif..hem orda zemzem suyu icersin,develere binersin..insanoglu icin tehlikelisiniz siz..

akshalil 28.11.2004 14:01

hör mal gut zu,und nimm dir die Religion

nicht als Rauschmittel.
Es gibt kein wesentliche Unterschied zwischen gottes-theokratisches oder khalifatstaat..
der islam war nie weltmacht

akshalil 28.11.2004 14:22

bunlar bir sürü problemi olup,günümüze

ayak uyduramayan ve günümüzü anlayamayan ve buna reaksiyon olarak dine sarilip dini afyon gibi uyusturucu gibi ceken insanlar..hepyini toplayip arap cölerine kumlarina toplayacaksin.ne halt edeceklerse orda etsinler..keci deve pesinde kosup vahabi cadirlarda yasasinlar..zemzem suyu icip ve seytan taslayip iman tazelesinler..seytan taslarken birbirlerini ezer-cigner ölürler ve nesillerini biter nasil olsa..:-)

28.11.2004 14:43

Halilllllllllll :-)

hani benle tartisacaktin :-)))))

28.11.2004 14:46

GERCEK OLAN KIM...

Daha düne kadar PESINDE gittiginiz adamlara simdi TÜÜKAKA demeyin DELIKANLI....

28.11.2004 16:19

Sen ENIS Hocana cevap ver

öyle laga luga yok sacmaliyorsun falan filanla benimle ugrasilmaz.....

Sen kur bakalim Seriat devletini her ne ise....

Sizin gibi Arap Teröristleri yüzünden Islam dini pis bir din görünümü aldi...

SADECE SIZLERIN YÜPZÜNDEN....

Beyinsiz geri zekali... 9 kari pesinde kosan sexomanyaklarin yüzünden....

Hatirlarsan zamaninda Kaplan diye bir mahlukat devleti ele gecirecekti.... ama ne oldusa ona öyle bir gectiki Allahi bile onu kurtaramadi...... elbet kurtaramaz cünkü Sizlerin ALLAHI baskadir... benyinizdeki bir PUTTUR.......

Hadi Üstadim sen Enis Üstadina cevap ver ve senaryonu kursana....

bakalim neymis bu senin seriatin yahu...... meraktan catlayacagiz

28.11.2004 16:27

Bizim anladigimiz seriat

Rahmaniyet seritaidir.....

Siztlerin seriati ise Seytanin seriatidir....
Sizler ALLAHA degil Seytanan tapiyorsunuz.....

Sizler ALLAHIN Sünnetullahinda kafir yada müsrik olrak tanimlanirsiniz.....

Devletinin senaryosunu kur deyince ot gibi ortada kalirsiniz................

Iste bilenle bilmeyen bir olmaz.....
Bilen Üstad olur devlet ve millet icin fadali iylerde bulunur...
Hayvanlari ise aynen Akifin tarif ettigi gibi hayvanlik yapar..... insanligin devletin ve dünyanin yüz karasi olurlar ve Terörist olarak tanimlanirlar.....

BEN SIZLERIN DININE DÜSMANIM...... ARKADAS.....

SIZLER MÜSLÜMAN DEGILSINIZ..... ALLAHSIZSINIZ.....

SIZLERIN ALLAHININ BIR AYIDAN FARKI YOK.....

ADINI SEN KOY.... Kaplanmi dersin Seymi dersin, Humeniumi dersin yada Erbakan veya Süleymancimi dersin... yahut Talibancida olabilir.....

BU SAYDIKLARIM VE ONLARIN MÜRÜDLERI KAFIRIN TAAAAAA KENDISIDIR......

Topunuz bir araya gelse bir tek HZ. Muhammedin Allahina ibadet eden bir sahih Müslüman etmezsiniz....

Cünkü bilen insan bilmeyen hayvandir....

OLMAZ YA TABI..... nasil olsunki bana bir cevap veremezsen sen neye yararsin... haaaaa
Neye yararsiniz.... Teröristlikten baska......

Allah size öyle bela vermiski..... tek bir bilen bile her zaman ve her yerde sizleri yerle bir etmektedir......
Dünyada her nereye giderseniz gidin..... Sizleri beyinden hasta olarak algiliyorlar.....

Allah sifanizi versin... ama ne varki Allahtan yardimi Sünnetulklah diye sisteminden yani Sünnetullahin mekanizmasindan bulacaksin...

Sünnetullahin ne oldugunu bilmediginiz icin...... sonunuz haraptir.....

Sizlere Selamda yok... cünkü Selam iyi insanlara verilir Teröristlere degil.....

28.11.2004 16:32

Bunlar onlara gavur der ama

asil gavur kendileridir...... insanliga faydali olmayan insan degil hayvandir....
Bunu Akifde bas bas bagirarak söylüyor.....

Bu ot Heriflerin tümü Alman kizlarinin pesinde ve Eros Centerlere istimlak eden kisilerdir....

Yahu bu serefsizlerin icinde yasiyorum ben bunlar insan degil.... bunlardan hayvanda olmaz....

Simdi diyorsunki... sen uslubu bozdum.....

Bak arkadas... bir köpek bile insana faydalidir... seninle arkadaslik yapar faydali olur ve insanda onu sever ve beraberce yasama imkani yaratirlar.....

Bunlar bunu bile yapamaz... cünkü seni en kisa zamanda öldürür ve canini alir.....
bunlar kafa kelle ayap bacak her seyi keser atarlar....

Bak Talibanlara sen... iste Taliabn beyinlki insanlar iste bunlar.....

ALLAH verir böylelerinin belasini..... vermis bile.....

28.11.2004 16:37

hah söyle

dünyanin en ucra kösesindeki en gerici kafalar bile bunu böyle bilsin: türkiye cumhuriyeti müslümanlarin devleti degildir, türklerin devletidir! cumhuriyetimizin uzaklarinda ne devlet kurarsaniz kurun, hic umurumuzda degil; ama sonrada birilerini islamin son kahramani keloglan ilan ederken amerikan veya rus balyozunu kafaya yiyip topunuzu sara cöle sürerse sakin bizden aman dilemeyin! allah versin kocum, caniniz cehenneme! derken bir mevzuu daha var. sakin ha burasi sanal alem, kim beni nerden tanir diyerek devletlerin aleyhinde bol keseden atmayin. seriatin kilici keskin oldugu icin darbesi acitmaz, türkiye cumhuriyetininse kör bicak, inim inim inletir azimallah.

28.11.2004 16:52

So ist es

So steht es geschriben so ist es und so wird es geschehen.....

Bunlarla tartimak bile dogru degildir.... ama ite bir umut adam olurlar....

Ama essegi dövmekla at olmazki....

Nasil oluyor görüyorsun iste.....
Adam devletini 4 ve 9 kari icin satan tiplerden.... tipki cöl hiyarlari Araplar gibi...

Selamlar
Enis

28.11.2004 16:55

Sen kimin icin yasiyorsun

Snein Hocan veya Allahin kimdir.....

Senin devletin nasil olmali.........

Hadi cevap versene.... karsimda dilini yutan ilk insan degilsin onun icin hic sasirmadim.....

Ya iste Cehalet insani rezili rüsvayi eder.... ve agzindan beyninde tek bir kelime ürettirmez insana... dimi ??????

28.11.2004 16:57

Hic olurmu....

O beni olmayan Lazlar icindir....

Bnde ise iki tane var..... yani cift beyin gece gündüz calisiyorlar....

Was für ein Witz dimi..... ????

Terörist kardesim cevabin nerde sen devletini nasil kuracaksin bana bir anlatsan adam olacagim ama nedense bir türlü kuramiyorsun...???????

Allah Allah... yoksa senin beyin istopmu etti

28.11.2004 16:59

Sen beni bos ver

Sizler beni adam edemezsiniz... cünkü bizler devletini milletini ve Tarihi bilen kisleriz....
Alinin Velinin pesinde kosup Allahin Jandarmaligini yapmiyoruz...

Sen bana su sizin Seriat devletinden bahsedermisin veya bahsedecekmisin onu söyle...???

Mehr will ich von euch nichts wissen... nur das... hadi beynine gayret

28.11.2004 17:06

Yahu artik bu kadarida kriminell

olmaya basladi....

Adamlara seriat sisteminizi anlatin diyoruz....

Adam kalkmis laga luga lag luga.... baska bir sey yok.....

Konusmasini bimiyorsan.... git okulda ögretsinlerde gel o zaman anlat..... Fesuphanellah...

Yahu be adam.... bgurada bir iki lafla senaryoyu yani devlet sistemini anlat bizde anlayalim..... ama kesinlikle bizimkine uymamasi lagzim... cünkü sizlerin terimiyle... bizimkis Seytanlar Cumhuriyetidir... oy yüzden yapilan her sey Seytana aittir.....

Biz topraklarimizi Avrupa devletlerinden tamizledigimizde sizlerden bir tanesei yoktu..... simjdi birakin biz yönetecegiz......
Sizler ancak Hapiste duvar yönetirsiniz....

Kurun bakalim devletiniz nasil olacakmis görerlim....

ANSONSTEN HALTET EURE KLAPPE....... bilmiyorsaniz devletin ne oldugunu ögreninde gelin........

28.11.2004 17:21

Bumu senin senaryon veya

devletin......

Olmaz ya tabi... Enisin karsisinda bu cevabi Müslümandan baska kim verebilirki..... ???

Ancak bu erdeme aydin Müslüman kisisler varabilir....

28.11.2004 17:22

Erkekce söyle

sen okudunmu ?????

omer2000 28.11.2004 18:23

AYAĞA KALK MÜSLÜMAN!

“Tarihte her hareket, hep bir kişinin ayağa kalkmasıyla başlar!”

(Sezai Karakoç)

İnsanlık nice tarihî olaylar yaşayarak gelmiştir bugünlere! Herkesin susup, boyun eğdiği bir zamanda, kölelik ve esaret zincirlerini kırarcasına zalim ve dikta yöneticilere karşı hep bir kişinin ayağa kalkmasıyla insanlar cesarete gelip harekete geçmişlerdir. Böyle kişilerin yanında yer almayıp ötedeberide dolaşarak zilletle yaşamayı onurlu ve şereflice ölmeyi tercih edemeyenler ise zalimlerin şakşakcılığını yapan gönüllü kölelerdir. Öyle olaylara şahid olursunuz ki, herkes onu kınar, onun öyle olmaması gerektiğini söylerler. Fakat, “Geliniz, hep beraber bu zulmü ortadan kaldıralım!” dediğiniz zaman ise kimseyi yanınızda bulamazsınız.

Meseleyi biraz daha müşahhas hale getirmek için tarihî hakikatlardan örnekler verelim:

Tıpkı bugünkü gibi nice tarihî olaylara sahne olan Kûfe halkı, bir zamanlar başlarında bulunan, kişinin kendilerine zulmettiği bunlardan kurtuluş yolu olarak, Hz. Hüseyin’in önderliğinde kıyama kalkılması gerektiğini ifade ederek, Hz. Hüseyin’e (r.a.) haber salarlar. Kûfe halkı olarak topyekün kendilerinin yanında yer alacaklarını belirttiler. Hz. Fatıma’nın sevgi, şefkat kolları arasında büyüyen ve Peygamberimiz’in özel ilgisine mazhar olan sevgili torunlarından Hz. Hüseyin de Kûfeliler’in istek ve arzuları üzerine yanında yetmiş kişiyle beraber zulmü bertaraf etmek için Medine’den Kûfe’ye doğru yola çıkar. Çileli ve yorucu bir yolculuktan sonra Kûfe’ye varan Hz. Hüseyin, heyhat! Ne yazık ki, daha önce kendisine destek için söz verenlerden kimseyi yanında bulamaz ve bir avuç Allah erleriyle beraber ne pahasına olursa olsun zulme rıza göstermeyip, tarihin bir daha kolay kolay şahid olamayacağı o şanlı kıyamı başlatır. Netice, hepinizin bildiği gibi şehadetle noktalanır! Allah (c.c) bizleri onların şefaatına mazhar kılsın!

Maksadım, İslâm tarihinde kapanması güç bazı yaraları yeniden tazelemek değildir. Fakat o müthiş bir cesaret ve nasıl bir inkılap ruhudur ki, “Mağlübiyetini bile bile ölüme koşan ve şehadete susayan o insanların cesaretinden bizlere de ihsan eyle Ya Rabb!” demek zorunda kalıyoruz.

Diğer taraftan günümüzde de akıllı zannedilen insanların beton yığınlarından ve taştan yontulan heykellerden medet umup, yardım istediği bir ülkede, her konuda atalarından ilham aldıklarını söyleyen kara cahil ve çağdaş putperestler, yine kendilerinin ifadesiyle, “Yurtta sulh, cihanda sulh!” safsatalarını niçin şimdi tatbık etmediler de yangına körükle gittiler acaba? Filistin, Çeçenistan ve dünyanın diğer bölgelerinde binlerce müslüman ölümün pençesine terk edilirken, “Yurtta sulh, cihanda sulh!” ilkesini tatbik eden insanlık düşmanı çağdaş canavarlar bugün koşar adımlarla efendileri olan ABD’nin çıkarı için nasıl da utanmadan binlerce insanın kanının dökülmesine yardımcı, hatta ortak olabiliyorlar. Körfezde asırlarca İslâm’ın bayraktarlığını yapan ve Çin seddinde bir müslüman’ın düşmanlar tarafından burnu kanatılsa, onun dahi hakkını korumak için anında ulemayı toplayıp orduyu hümâyunu hazırlayarak, uzak-yakın demeden ulaşım imkânlarını dahi hesaba katmaksızın bir müslümana yapılan zulmü önlemek, hak ve adaletin ayakta durabilmesi için dünyayı İslâm medeniyetiyle aydınlatan bir neslin torunları bugün, kâfirlerin yanında ve safında nasıl yer alabiliyorlar? Malesef bugün milletçe ve milletin ahmakça seçtiği akılsızların tahakkümü altındayız!...

Bir kişinin ayağa kalkması:

Ve işte Maraş! Maraş’ta Fransız bayrağının kaleden indirilişi ve böylece Maraş halkının Sütcü İmam’ın önderliğinde düşmana unutamayacağı tarihî bir ders vermesi, hep bir kişinin ayağa kalkmasıyla olmuştur. Fakat, bugün ne garip ve ne hazindir ki, o ruh ve o şuur nerdeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Çünkü 70-80 senedir bu milletin cihad ruhunu söküp attılar. Dinde olmayan şeyleri dindenmiş gibi göstererek, mevcüd düzenin çatılarını müslümanların üzerine bina ettiler!.. Bununla da kalmayıp, bazı bel’am kılıklı yamyamlara kendilerine dua ettirdiler Allah’ın mescidlerinde. Hiç de uygun olmayan bir elbiseyi zorla giydirdiler milletimize; Zorla giydirilen bir elbise içindeki insana ne kadar fayda sağlayabilir sizdüşünün. Milletimiz bazen dar gelen bu elbiseyi çıkarmak istediği zamanda ise korkunç zulümler ve tehditlerle karşılaştılar. Yapılan tehditler ise cellat çeteleri tarafından düzmece mahkemelerle darağaçlarında sallandırıldılar. Ama unutmasınlar, milletimiz artık bu cinayet şebekelerini yavaş yavaş tanımaya başlamıştır, inkılapçı müslümanların sayesinde! Zor olanı da zaten burasıydı! Artık, şafak sökmek üzeredir. Yalancı tarih yeniden yazılacak, sahte kahramanlar gıyaben de olsa yine yargılanacak ve milletçe tarih önünde lânetlenecektır. Yere düşen bu Tevhid bayrağı yeniden kaldırılacak, inmemek üzere kıyamete kadar Anadolu topraklarında ve İslâm âleminin tümünde ebediyyen dalgalanacaktır!..

28.11.2004 19:21

Okumadim nedeni de

bir iki bos saatimi anlamsiz seylere harcayamam!!

Hemso, bikmadin mi buradan ya sen A diyorsun bunlar B diyo, genel bilgileri az olduklarinin farkina varmadin mi daha ;))

4 Büyük halifelik diye bir kitap aldim onu okuyorum.

Saygilarimla

berlinfatih 28.11.2004 19:45

Schlaffff weiterrrrr :-)

und Thschüssssss

berlinfatih 28.11.2004 19:46

Aptalligin ortaya cikmistir

Cehennem bosuna yaratilmamistir :-)

ahmetdursun 28.11.2004 20:41

üfürükcüklüge inaniyormusunuz ?

diinimize bence böyle bir sacmaliga yer vermelimi ?

A.D.

28.11.2004 21:17

Farkindayim

ama cevabimi aldim... sende okumadin... ve gayet dogal....

Adamlar B diyebilir... önemli olan onlari ikna etmeye calismak... olurlar veya olmazlar.... das ist mir Egal... Haupsache ich habe es versucht...

Selam
Enis

28.11.2004 21:30

Dinde yoktur ama piyasa dosdolu

bu gibi Sarlatanlarla.... ayni sekilde geri zekalilarda. onlarin pesine gider para yagdirirlar....

Veya bazilari gider Peygamberin hirkasindan medet umar... yada birisnin mezarindan medet umar.....

Üfürükcülük olayi ancak geri Zeklali veya zamani yakalamis insanlar icin gecerli bir Islam disi ibadet yöntemidir... veya kisa yoldan zengin veya birisinin canina okumak yöntemleridir....

Büyü gercedi vardir.... Kuran ise büyüyü yasaklamistir..... ve Büyücülügü yasak kilmistir... yani HARAM....
Genelde büyü olyayi Hindistandan ve Cin bölgesinden dagilmakta... adamlar süper Büyüyücü olmuslar... parayi veren düdügü calar misali büyü yapiyor ve parasini aliyor Haramda olsa.... temiz para... cünkü paranin üzerinde kan lekesi veya nerden geldigi yazmaz....

Iste buna benzer bizim dinimize Serefsizler tarafidan monta edilen birde Mevlid HURAFETI vardir....

Cehalet kesimleri.... bunda benim Aile cevremde dahil... hepsi Mevlid okutma pesinde kosarlar....

Yahu be adam bir ZATIN BIRI... Süleyman Celebi adinda birisi zamaninda Peygamber icin bir siir yazmis ve geri zekali Müslüman adini tasiyanlarda kalkip bunu alarak din yapmislar.....

Iste bu PUTTLUKTUR...... sen nasil olurda Mevlidi din edersin.... benzeri olayida Aleviler yapmakta..... Cem evinde Müsik calarlar ve ibadet sayarlar... aynisini diger kendini Müslüman diyenlerde Mevlid ile yapmakta... kalkip Camiide Müsikhal oynatmaktalar....

Akif ne diyor bu gibi olaya....

---- Mehmet Akif Ersoyada alinti ---------

MÜSLÜMANLIK NERDE

Müslümanlık Nerde

Müslümanlik nerde! Bizden geçmis insanlik bile...

Adem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile!

Kaç hakiki müslüman gördümse, hep makberdedir;

Müslümanlik, bilmem amma, galiba göklerdedir;

---- Alinti Ende -----------

Evet Müslümanlik bilmem ama galiba göklerdedir

Bu arada kendi Tarihini arastirmayanlar yada evinde bir dil sözcügü bile bulundurma serefini bile zayiflik sayanlar icin....

Kaç hakiki müslüman gördümse, hep makberdedir

Makber kelimesi Mezar anlamini tasir....
yani eski Osmanlicadir... ama su an sözlüktede kullanilsa piyasada kullanilmamakta.....

Selamlar
Enis

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 12:08 Uhr.