Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

23.11.2004 02:15

Sen istedigini yapmakta

veya yeni lisan gelistirmekte.... binbir cesit kelimeleri ayni anlamda algilada hürsün.....

Istedigin gibi algila uygula ve yasa.... o senin sorunun... ama kalkip bize ne din nede Türkce dersi vermeye kalkma.....

Sadece bizler gibi piyasadan alabildigin bilgileri palas ve görüs bildir.....

Hepsi bu kadar.....

23.11.2004 02:20

Neresi ters ????

Sen Yasar Hocanin Mathematik dersi verdigini gördünmü veya Ekonomi dersi ???? heeee

Ich auch nicht.... ama din dersi verdigini gördüm ve dinledim okudum... diger Üstad Hocalarla kiyasladim ve arastirdim..... sonuc hemen hemen ayni....

Bu söylediklerim din hususu icin gecerli....
Yasar Hocamiz bizim acimizdan dinde Üstaddir, ama Politikada degil cünkü ömrünü Politika arastirmalariyla degil, din arastirmalariyla yürütmüs.....

Politikaya atilma hevesi insan olmasinda kaynaklanir...... denensin... yolu acik olasun deriz.... ama oy alamaz... bu kesin.....

Ne demisler Kralin hakki Karala......

23.11.2004 02:28

Kafasi karismayan insan düsünemyen

insandir... yani mürittir..... Sihsiz veya baskasi olmadan baska bir sey üretemeyen yada yürütemen kisidir.....

Müslüman ise evrensel bir insandir... arastirir sorar ugras gösterir.... Allah yolunda hayat ile cihat eder..... savas anlaminda degil..... zaten karaborsa savas yok.... canilik var.... o ayri bir konu....

HZ. Muhammed Allahi bizlerin algiladigi gibi yukarda oturan ve herseyi gözetleyen birisi olarak algilamiyor...... onun algiladigi Allah baska..... Kures Müsriklerin sorusu üzerine Ihlas Suresi vahyolmustur..... ve Allahi piyasadaki algilayis seklinde anlatmiyor.....

Allah insanin özünde var olan sinirsiz tektir....yani Ahad"dir......
O yüzden biz bunun icinde yada disinda olayinin disindayiz... cünkü bir parcasiyiz...

Eski müfessirler ne derdi... Allahi gökte yerde arama , o senin icindedir.....

Muhammedin Allahi kesinkes baskaydi....... o Allahi sen veya ben gibi algilamyiyordu..... hele hele bazi zorba insanlarin algiladigi sekilde asla

Selamlar.
Enis

23.11.2004 02:41

Kafasi karismayan insan düsünemyen

insandir... yani mürittir..... Sihsiz veya baskasi olmadan baska bir sey üretemeyen yada yürütemen kisidir.....

Müslüman ise evrensel bir insandir... arastirir sorar ugras gösterir.... Allah yolunda hayat ile cihat eder..... savas anlaminda degil..... zaten karaborsa savas yok.... canilik var.... o ayri bir konu....

HZ. Muhammed Allahi bizlerin algiladigi gibi yukarda oturan ve herseyi gözetleyen birisi olarak algilamiyor...... onun algiladigi Allah bambaska..... Kures Müsriklerin sorusu üzerine Ihlas Suresi vahyolmustur..... ve Allahi piyasadaki algilayis seklinde anlatmiyor.....

Allah insanin özünde var olan sinirsiz tektir....yani Ahad"dir......
O yüzden biz bunun icinde yada disinda olayinin disindayiz... cünkü bir parcasiyiz...

O yüzden eski müfessirler ne derdi... "Allahi gökte yerde arama , o senin icindedir"

Muhammedin Allahi kesinkes bizler gibi algilamiyordu....... hele hele bazi zorba insanlarin algiladigi sekilde asla

Kannatimce Allahi anlamak söyle yaklasik bir 10 yil derin bir arastirma gerektirir.......

Derseniz sen anladinmi.....
Hayir tam anlamiyla anlayamadim.... anlama asamasindayim.....
Simdiye kadar vardigin durum ise.... Allahin kesinkez piyasada algilanan yukarda bizleri gözeten ve yatip kalkmamizi seyreden birisi ve yukardan para pul dagitan birisinin olmadigidir......

Tüm yapilan ibadetlerin hepsinin kendimiz icin oldugu ve Allahin dini olmadigidir.....

Ama gel görki bazilarina bunu sorunca.... Allah Müslümandir diyorlar.....
Buda kara cehalet icinde yanip kavrulduklarini göstermektedir......

Abdesti temizlik icin derler.... alakasi yok halbuki...... Resul bir bardak su ile bile Abdest almistir....... topragi alip yüzüne sürerek abdest almistir......

Insan her seyden evvel ne oldugunu anlamaliki.... ondan sonra Allaha varabilsin......

Hayirlisi diyelim hepimize

Selamlar.
Enis

23.11.2004 02:47

Piyasadaki din olayinin

neresini düzelteceksin.... ???

Deveye demisler, bir tarafin yan..... devede nerem dogruki demis....

Piyasadaki dinin neresini düzelteceksinki..... her tarafi yamulmus/yamutulmus.....

Ancak ileride sifirdan HZ. Muhammedin hayatindan baslayarak herkesi en azindan belirli zaman icin baglayici bir sekilde din egitimi verilirse, bunlar düzelebilir...

Buda Internetten ziyade Televizyonlarla olabilir.... hemde cok güzel olur....

Üstdalarin din aciklamalari yada din sohbetlerini, sifirdan Hurafetsiz, uyduruk Hadissiz bir sekilde izleyip Allahi tanimak en dogru yol olsa gerek....

Cünkü bizler müfessir yada uzman degiliz..... ne yazikki bu böyle

joy 23.11.2004 04:16

selbstkritik vertragen

viele moslems fühlen sich durch "submission" angegriffen. in ihren werten. in ihrer glaubenswelt, in ihrem inneren. da will jemand ihr liebstes kind besudeln, so scheint es.

sicher sind die darstellungen grotesk.
aber, bevor man sich in die opferrolle begibt und sagt "alle machen den islam schlecht. der islam ist gegen gewalt, er ist für frieden..." sollte man sich klar darüber sein, dass die im film geschilderten situationen nicht aus der luft gegriffen sind. auch sie kommen im islam vor.

statt die völlige blokarde aufzubauen, sollte man die augen für die "angewendete gewalt in allahs namen" öffnen. man sollte gegen die gewalttätigen vorgehen. nicht gegen diejenigen, die dieses manko darstellen.
bekämpft die "gewalt im namen allahs" und ihr schützt den islam.
ihr besudelt den islam aber nur dadurch, indem ihr die urheber des filmes hinrichtet.

wer seid ihr, die ihr richtet?
ihr seid blasphemisch.
allah kann richten.
ihr maßt es auch an, dass ich versucht seinen platz einzunehmen?
vielleicht war dieser film ein zeichen allahs, auf die missstände hinzuweisen, damit die gläubigen gemeinsam gegen diese missstände arbeiten, um dem glauben seine würde und ehre wiederzugeben.

denn nimmt man den gläubigen (frauen, kindern wie männern) die würde, so leidet der glaube darunter. denn die gläubigen und ihre art den glauben zu leben, repräsentiert ihren glauben.

seid würdige repräsentaten.
sonst seid ihr eurem glauben nicht würdig.

lala1 23.11.2004 08:35

cemmi, was hat Dich genau schockiert ?

...die Gedanken einer Frau ?
...die Darstellung einer fromm wirkenden Muslima in der transparenten Kleidung ?
...die Kombination aus der Darstellung und den Gedanken der Frau ?

kerio 23.11.2004 09:12

man kann vielem viel abgewinnen

aber dieser schund so wie er da steht als eine reine kritik der Gewaltbereitschaft muslimischer Männer, deren Gewaltbereitschaft aus dem islam herrührt, schliesslich ist es Gebot Allahs, dass die Frau sich verülle, ist in meinen Augen keine Kritik sondern ein Zeig mit dem Finger auf den Islam.

Dagegen hat man die eine Frau die sich befreit hat in dem sie den Islam den Rücken kehrte und in der nicht muslimischen Gesellschaft holland politisch aktiv ist.

Und dann soll ich Kritik vertragen müssen? Jeder Art der Inkompetenz soziale Zusammenhänge zu interpretieren fehlten diesem Bauern und gerade er muß sich anmaßen zu Urteilen über meine Religion?

Gewalt gegenüber Frauen ist kein Phänomen welches sich auf die muslimische Gesellschaft beschränkt und dessen Ursache im Islam liegt.

Wenn dies aber so dargestellt wird dann ist es schlicht weg falsch. Wenige Männer verprügeln ihre Frauen im Namen Allahs. Auch sehr wenige Männer zwingen per Prügel ihren Ehefrauen das kopftuch auf. Noch wenige Männer verprügeln ihre Frauen weil Allah es ihnen befiehlt.

Aber für den Europäer ist dies eben nicht so. Wenn in Irland Kinder zerfetzt werden, dann ist es nicht christlicher Terror und es wird kein Generalverdacht gegen den Christen ausgesprochen.

Wenn Bush, heute weiß es die ganze Welt, anhand von Lügen in zwei Länder einmarschierte, dann heißt es auch nicht es abendländischer Terror, jeder Amerikaner ist ein Lügner und ein Terrorist usw.

Doch Van Gogh und die anderen haben ja die Weisheit mit Löffel gefressen und wissen sowieso alles besser, und lt. Bassam Tibi sind die Muslime sowieso lt. Gogh Ziegenficker.(Hat er dabei die ehefrauen der Muslime gemeint oder wirkliche Ziegen?)

Tatsächliche Kritik, der eine Ursachenforschung vorging ist nicht zu erkennen. Es ist schlichtweg der Vorurteil eines Bauern, der blöder weise von einem Muslim getötet worden ist.

Ich als Muslim lasse das nicht gelten, dass jeder daher gelaufene Bauer meint meinen glauben kritisieren zu müssen, dabei völlig Vorurteilen unterliegt. Derartigen Mißt hören sich die Muslime schon seit jahrzehnten an. Dass in Amerika min. genausoviele Ehefrauen verprügelt werden, dass dieses selbst in Filmen als auch in Musikvideos zu sehen ist, führt bei weitem nicht zur gleichen Empörung, wie wenn man eine muslimische Frau zeigt die von ihrem muslimischen Ehemann geschlagen worden ist.

Wir neigen immer dazu immer in selbstmitleid zu versinken wenn wer meint uns kritisieren zu müssen.

Die sollen mal den eigenen Dreck vor der Türe kehren. Ihre angeblich fortschrittliche moderne Zivilisation hat binnen 3 Jahren mehr als 10.000 Menschen ermordert, das bedeutet 30.000 Menschen ohne Vater ohne Ehemann ohne Sohn ohne Mutter ohne Schwester ohne Ehefrau.

Dann soll ich mir diesen Scheiß erlauben lassen?

cemdean 23.11.2004 11:11

Mich haben mehrer dinge schockiert...

... zum einen, dass sie halbnackt auf dem Teppich hockte und die Worte Allahs rezitierte. Zum anderen, was Ihr die Männerwelt angetan hat und sie sich dem immer "nur gefügt" hat, weil es im Koran steht und sie den Allmächtigen nicht anzweifeln wollte.
Dann, während sie so daherbetet, wurden immer wieder verstümmelte und misshandelte frauen eingeblendet, Koranverse auf den Körpern der Frauen und Peitschenhiebe....
Dann hat mich erschüttert, dass sowas tatsächlich in vielen arabischen Ländern Gang und Gebe ist... Ich habe unter anderen berichtet bekommen, wie es in Afghanistan unter dem Talibanregime zugegangen ist... Nicht mit dem Verstand zu fassen.

cemdean 23.11.2004 11:17

Und hier stellt sich mir die Frage:

Warum fühlen sie sich so angegriffen, so dass zu einem Mord greifen um Kritiker Mundtot zu machen?
Vielleicht, weil wahrheit in den Kritiken der Welt steckt?
Ein ehrenhafter Moslem würde die Kritik an seiner Religion vielleicht mit unbehagen betrachten, aber niemanden dafür töten, denn die Pflicht eines Moslems ist, jedes Geschöpf und vor allem den Menschen zu achten und zu respektieren, weil Allah sogar die Menschen den Engeln vorgezogen hat...

cemdean 23.11.2004 11:18

Vang Gogh war dissozial.....

....und Der Araber verruchter Mörder. Wer von beiden ist der bessere?

cemdean 23.11.2004 11:27

Das Problem ist doch und vor allem...

...wenn man sich Stellung der Frau im Islam betrachtet, dass Gewalt gegenüber Frauen und die Hierarchien strikter strukturiert sind. Die Frau hat nun mal zu dienen und sich dem Mann zu unterwerfen. Natürlich wird der Islam, je nach Region, in der er gerade vorherrscht, mal strenger, mal weniger streng ausgelebt. Ich würde behaupten, dass beispielweise die Frauen in der Türkei bessere Möglichkeiten haben, der Gewalt des Ehemannes und der Gesellschaft zu entfliehen, als eine Frau in Saudi Arabien.
Ein fundamentaler Unterschied von islamsichen Frauen im Westen ist es doch auch, dass sie "rechtstaatlich" gegen ihre Peiniger vorgehen können, während das Recht in islamischen Ländern von der Schia abgelöst wird und von Männern praktiziert wird.
Natürlich hast Du recht mit der Doppelmoral der Weststaaten, wenn man das Thema Gewalt betrachtet, aber wenigstens haben dort die Menschen eine rechtstaatliche Zuflucht. Wer schützt die Frau denn in islamischen Staaten?
keiner!

lala1 23.11.2004 12:19

es ist wirklich schlimm

sowohl mentale als auch physische Gewalt.
Und leider ist sie mehr als nur ein Männer Frauen Problem - je südlicher man geht desto mehr entfernt man sich von zwischenmenschlichen Werten...

am schlimmsten kommen mir die Sitten und Gebräuche mancher afrikansicher Länder vor !

Stichwort : Frauenbeschneidung

Dummerweise sind das auch zum grössten Teil Moslems, die ihre Tradition fortsetzen, welche sie damals beim übertreten in den Islam nicht begelegt haben.

Hier ist auch das zentrale Problem.
*Verstehen* bzw *NichtVerstehen*

wer kann es beurteilen ?
wer kann richten ?
wer darf richten ?

eine fastnackte Frau, die so dargestellt wird.... nach aussen betend nach innen nachdenkend,plädierend und auch mahnend ....zeigt doch irgendwo auch buchstäblich die nackte Wahrheit.

Nicht jeder Moslem ist auch Überzeugung Moslem und nciht Moslem denkt über den Inhalt seines Gebets nach...es wird nur runtergerattert - die Gedanken sind aber ganz wo anders !

23.11.2004 13:01

Enis abi AHMED HULUSI´ye (yani senin)

...üstadina göre :-)) FETVA konusu söyledir:

FETVA

FETVA VERMEK DEMEK,

“ALLAH ADINA KONUŞMAK” DEMEKTİR…

HİÇ KİMSE “ALLAH ADINA” KONUŞAMAZ!

İslâm dininde din adamları sınıfı yoktur.

İslâm dininde istişâre vardır.

Bildiğini düşündüğün kimselerle istişâre eder, danışırsın, fikrini sorarsın!. Ama sen, kendi aklınla kendi mantığınla, kendi vicdanınla yolunu çizersin. Ve, sonucuna da katlanırsın.

Bana sorarsanız, fikrimi söylerim, fetva verme hakkım yoktur!.

Fetva veremem, fetva verme olayı yanlıştır ve bâtıldır, geçersizdir.

Fetva vermek demek, Allah adına konuşmak demektir.

Ben, Allah adına konuşamam!.

Ben, Allah Rasûlü adına konuşamam!.

Ben, çalıştığım konuda, yaptığım çalışmalar kadar, etüd ettiğim kadar, kişisel kanaatimi söylerim ve benim görevim orada biter.

Otomobil konusunda;

“şu arabanın motoru nasıldır?. Performansı, gücü nedir? Yeterli midir?” diye sorar, danışırsan, Ve, benim de, bu konuda bir fikrim varsa ;

Arabanın motoru, kaportası, aksesuarı vs hakkında bilgi verir, fikrimi söylerim.

Veyahut “bilgisayar konusunda danışmak istiyorsan, bilgisayar hakkında bilgimi söylerim.

Ya da, din hakkında sorarsın, fikrimi söylerim.

Ama, benim bütün bu tavsiyelerim, sözlerim kimseyi bağlamaz!.

Çünkü, herkes kendi aklı, fikri, idrâkı ile kendi yolunu çizecek, sonuçlarını da kendisi yaşayacaktır!.

Lûtfen bu yazdıklarımı iyi değerlendirin...

Kimsenin benim hakkımda dedikleri; ya da, benden naklen diyerek söyledikleri beni bağlamaz!..

Ben diyeceklerimi, kitaplarda yazmış ve kasetlerde konuşmuşumdur...

Benden nakil yapanlar, kendi anladıkları kadarıyla, kendi düşüncelerini dile getirir; bense yazdıklarımlayım...

Ben yalnızca yazdıklarımdan veya kasetlerimde dediklerimden mesûlüm...

Kimsenin de benim adıma konuşma yetkisi yoktur!.

Herkes dilediğiyle görüşür, ama o kişilerin görüşleri beni bağlamaz...

Kitaplarımı okuyanları görüyorum ki, her biri başka şeyler anlıyor ve anlatıyor!.. Esasen geçmişte de bu böyle olmuştu...

Dolayısıyla, siz kendi anlayışınızla, vicdanınız müsterih olacak şekilde yaşayın, kimsenin görüşüyle kendinizi bağlamayın, kimseye tâbi olmayın Allah Rasulü’nden başka kimseye tâbi olmayın!..

Bize, istişâre tavsiye edilir; körü körüne bağlanmak değil!..

Tahkik tavsiye edilir; taklit değil!.

İstişâreler sonunda kişi kendi aklıyla kendine rota çizer... Tâbi olmada ise akıl nimetini değerlendirmeyip, onu körletmek vardır...

Öyle ise, tavsiyem; kendi aklınızla, ilminize göre yol çizmektir...

Unutmayın ki, kişinin ameli, niyetine göre değerlendirilecektir...

İşte Allah’ın yaratmış olduğu sistem ve düzen budur.

İNSANLAR FETVA MERCİİ DEĞİLDİR!

Biz fetva mercii değiliz. Kurân ve Rasûl’den haram hükmü gelmemiş şey için haram diyemeyiz.

Helal-haram hükmü, Allah ve Rasulü’ne aittir!.

FETVALAR, KİŞİSEL İNDİ YORUMLARDIR

KİMSEYİ BAĞLAMAZ, MESULİYETİ KALDIRMAZ!

Hz. Rasûlullah’ın getirdikleri, istisnasız her insanın ölümötesi yaşamda karşılaşacakları dolayısıyla, yapması-hazırlanması gerekenlerdir!.

Ölüm ötesinde yaşamı devam eden yapıya, varlığa hitâben DİN yani “SİSTEM” bildirilmiştir... “İSLÂM”, bu “sistem”in adıdır.

Ve “Din” denen yapının getirdiği teklifler, kurallar, özellikler Hz. Rasûlullah tarafından bildirilmiştir.

Bunları, başka birinin ne değiştirme şansı vardır; ne bunlara ilâve getirme şansı vardır; ne de bunlardan birşeyi eksiltme şansı vardır bir başka kişinin.

Çünkü Hz. Rasûlullah, VAHYE dayalı bir biçimde içinde yaşadığımız SİSTEME bağlı ve dayalı olarak yapmamız gereken teklifleri bize bildirmiştir.

Yani ALLAH ADINA konuşma yetkisi Hz. Muhammed Mustafa aleyhisselâm’da idi. Onun boyut değişimiyle birlikte bu özellik insanlıktan alınmıştır!

FETVALAR, kişisel indî değerlendirmelerdir, kimseyi bağlamaz!… FETVALAR, kişisel mesuliyeti kaldırmaz!

FETVA, MÂZERET OLMAZ VE KİŞİYİ KURTARMAZ!

YANLIŞ ADAMA SORMANIN PAHASINI,

KEMİKLERİN KIRILARAK ÖDERSİN!

Hiç kimse, hiçbir insan, hiçbir fert ;

“Efendim, ben falancadan fetva aldım, ben filânca şeyhten duydum, filânca müftüden duydum, onun için böyle yaptım” diyerek mesuliyetten kendini kurtaramaz!.

Bunu çok iyi anlayın! Çevrenize de anlatın!

Fetva, mâzeret olmaz!.

Fetva, DİN’den sayılmaz!.

Fetva ancak istişarî fikirdir!

Hiç kimse, hiç kimseyi bahane ederek, bana yanlış bilgi verdi diyerek, kendini kurtaramaz!.

“Sistem”de mâzerete yer yoktur.

“At buradan kendini aşağı!.” diyen adama inanır da dokuzuncu kattan aşağı kendini atarsan, kemiklerinin kırılmamasını bekleme!. Aşağıdaki mermerden de, merhamet dilenme!.

“Atladığımda bir şey olmayacağını söyleyen adama ben inanmıştım!.” demenin de bir yararı yok artık!.

Yanlış adama sormanın pahasını bütün kemiklerin kırılarak ödersin.

guelpinari 23.11.2004 14:32

Zaza tam olarak neydir?

Bu konuda bilgim yok...ve aydinlanmak istiyorum..

cemdean 23.11.2004 14:59

Das Zaza-Volk

Geologische Lage

Das Zaza-Volk ist auch unter dem Namen "Dimili" bekannt.
Das Territorium der Dimili erstreckt sich in Ostanatolien über die Provinzen Siverek (Urfa), Gerger (Adiyman), Pütürge, Araphir (Malatiya), Kangal, Hafik, Zara, Susehri (Sivas) und Refahiye (Erzincan) vorbei am Gebiet von Kelhit und Bayburt nach Tercan und Hinis (Ezurnum). Zum Territorium der Dimili gehören ebenfalls Varto (Mus), Mutki (Bitlis), Sasan (Siirt) und davon südlich Lice, Hani, Dicle, Egil, Cermik, Cungüs und Siverek. In diesen Provinzen bilden Dimili-Bewohner die Mehrheit, ebenso wie in den Städten Bingöl, Diyarbakir, Elazig, Erzincan und Tunceli.

Sprachliche Wurzeln

Die Zaza-Sprache findet ihren Ursprung in der Familie der iranischen Sprachen.
Man kann die iranische Sprache in 2 große Gruppen unterteilen. Ostiranisch und Westiranisch . Wobei jeder dieser Gruppen wiederum eine Nord- und Südgruppe hat. Die verbreitetsten iranischen Sprachen nach Rangfolge sind: Neupersisch, Neumedisch, Neuavestisch, Neuparthisch und Neusarmatisch. Neupersisch beinhaltet die Sprachen Farsi (eine arabisierte Form), Tadschikisch. Neumedisch beinhaltet die Sprachen Kurmanci, Sorani, Belutschisch, Tatisch, Lurisch, Larisch. Neuavestisch beinhaltet Paschtunisch. Neuparthisch beinhaltet die Mazandaranisch/Gilanisch und die Zaza Sprache. Neusarmatisch beinhaltet Ossetisch.

Religion der Zaza-Sprecher

Der großteil der Zazasprecher formiert sich aus Aleviten. Es ist aber auch einen geringen Teil sunnitischer Anhänger unter den Zazasprechern.

cemdean 23.11.2004 15:07

Meiner Meinung nach müßte der....

...Islam in allen Ländern "entpolitisiert" werden.
Es müssen mehrSchulen gebaut werden und jeder Mensch Bildung erfahren, damit die menschenverachtenden Verhältnisse wie in Afrika oder Afghanistan bekämpft werden können.
Ich finde es wirklich traurig, das viele westlichen Staaten die Armut und den Bildungsmangel der Menschen in unsere Ländern schandhaft ausnutzen.
Über die Frau brauchen wir uns nicht länger unterhalten, sie wird am schlimmsten von der "Bildung" ferngehalten....

joy 23.11.2004 15:22

nimm dir die augenbinde ab

"Wenn dies aber so dargestellt wird dann ist es schlicht weg falsch. Wenige Männer verprügeln ihre Frauen im Namen Allahs. Auch sehr wenige Männer zwingen per Prügel ihren Ehefrauen das kopftuch auf. Noch wenige Männer verprügeln ihre Frauen weil Allah es ihnen befiehlt."

les" dir bitte mal die berichte des amnesty international durch.

du solltest dich mal über deine mitgläubigen informieren, bevor du sie in schutz nimmst.

verlangt wird hier nichts anderes, als dass du deinem nachbarn, der seine frau schlägt, will er meint, er habe das göttliche recht dazu, aufhälst.
aber dein nachbar ist ja sicherlich bloß eine ausnahme. wie abermillionen nachbarn auf der ganzen welt.

du ignorierst gerade tatsachen(gewalttätigkeit), um eine ideologie(religion) zu rechtfertigen.
der muslim ist verbunden mit seinem cemaat.
er ist dazu verpflichtet cihad zu üben.
seine religion vorleben.
indem man vor missständen bei den mitgläubigen die augen verschliesst, verbessert man die situation seines cemaat und seiner religion keineswegs.

nimm dir deine augenbinde ab.

ps: es sind nicht irgendwelche frauen, die gepeinigt werden (über die ihr nicht zu richten, nicht zu verfügen, nicht ihre ehre und somit sie zu beschützen habt)
aber es könnten eute mütter, eure schwestern, eure tanten sein.

nur weil es wildfremde frauen sind, heisst es nicht, dass sie es nicht wert sind, für sie wort einzunehmen.

nimm dir deine augenbinde ab.

guelpinari 23.11.2004 15:51

yahu bisey anlamadim

....saol yazdiklarin icin güzel kardesim,ama tam olarak yine anlamadim..yani Kürtlük le alakasi varmi? Türk kökenli degiller ama türkler anladigim kadariyla..aber warum haben die eine eigene Sprache? und können sich Kurden und Zaza´s denn verständigen? haben die eine gleiche Sprache?

lala1 23.11.2004 15:52

aus Schulen werden Medresen

es ist mehr die Macht des Wortes als die Macht des Glaubens Cemmi ....

das ist ja das Dilemma !

kerio 23.11.2004 16:04

was schreibt denn amnesty international?

ohne Text

kerio 23.11.2004 16:12

was ist denn an der türkei als Staat

islamisch?

Was ist an Ägypten, Marokko, Tunesien islamisch am Staatsapparat?

Leute ihr müßt langsam lernen wirklich zu unterscheiden und nicht alles in einen Topf werfen.

Es ist hier kein Freispruch für derer die ihre Frauen schlagen(welcher Religion sie auch angehören mögen) aber dies ist kein Phänomen welches aus dem Glauben herrührt.

Die Gründe hierfür liegen wo anders begründet.

Und wer sich nicht den wahren Gründen widmet, wird nie einer Gesellschaft zu irgend etwas verhelfen. Die Botschaft van Goghs ist schafft Islam ab und ihr habt Frieden. Dem ist aber nicht so.

Wer immer noch derartigen blödsinn fordert ist einfach schief gewickelt. Wenn Schavan fordert dass in moscheen auf deutsch gepredigt werden solle, dann ist das keine Lösungsfindung sondern nur braune scheisse. Wer keine wirklichen Lösungen anzubieten hat, kommt mit solch billigem geschwätz daher.

Wenn deutsche Sprache der Weg zur Integration und identifizierung mit rechtstaatlichen Werten wäre, dann dürfte es in deutschland keine Nazis geben, oder sprechen die auch eine andere Sprache?

So billig kommt eben van Goghs pamphlet. Mehr ist dieser Schrott nicht.

23.11.2004 16:33

Zazaca, Kurmançça (Kürtçe) ve Farsça...

....arasındaki Fark Üzerine Küçük Bir Karşılaştırma

Asmêno Bêwayir

Bu yazida Zazaca"yi (Dimilki, Kirmancki, Zazaki), Kurmançça (Kurmancî, Kuzey-Kürtçesi) ve Farsça (Zäbâne Fârsî, yeni-Farsça) dilleriyle kelime ve gramer farkliliklari açisindan karşilaştirmaya çalişacagiz. Ele alacagimiz örnekler yer darligi nedeniyle daha çok günlük dilin kelimelerini içerecek. Zira bu konuda bir kitap oluşturabilecek kadar örnek verilebilir.
Bilindigi gibi, Zazaca, Kurmançça ve Farsça ayni dil ailesindendir. Ancak ayni dil ailesinden olmalari birbirlerinin lehçeleri olmalarini gerek-tirmez. Günümüzde yapilan en büyük yanlişlik işte bu noktadir. Bu diller arasindaki fark, Türkçe-Türkmence veya Ispanyolca-Portekizce dilleri arasindaki farkla ayni şey degildir.
Zazaca, Kurmançça (Kürtçe) ve Farsça Hint-Avrupa dillerinin Bati-Iranî alt-dil grubuna girmektedirler. Farsça ve Kürtçe Güney-Bati Iranî diliyken, Zazaca bir Kuzey-Bati Iranî dilidir. Fakat Kurmançça kendi içinde daha çok Kuzey-Bati unsurlari içermektedir.
Iranistik dilbiliminde Zazaca başlibaşina bir dil olarak görülmektedir. Ayni şekilde ünlü Alman dilbilimci Oskar Mann da Zazaca"nin başlibaşina bir dil oldugunu savunmuş ve bunu "Mundarten der Zâzâ. Hauptsächlich aus Siverek und Kor" (Zazaca"nin Agizlari. Özellikle Siverek ve Kor yöresinden) adli çalişmasinda ispatlamiştir. Oskar Mann"in ölümünden sonra Karl Hadank bu çalişmayi Berlin"de 1932 yilinda bir kitap haline getirmiştir. Kitabinin 18"den 23. sayfasina kadar olan "Das Zaza nicht Kurdisch" (Zazaca Kürtçe degildir) bölümünde bu konuyu bilimsel olarak irdelemiştir.
Resmî ideolojinin iddia ettigi gibi Zazaca Kürtçe"nin veya Kürtçe Farsça"nin bir lehçesi degildir. Bunun böyle yanliş irdelenmesinin nedeni politik olmasindan dolayi ve dilbilimcilerin yeterince bu konunun üzerine egilmemesindendir.
. Zazaca"da Dersim lehçesinin Pülümür şivesine agirlik verilmiştir. Açiklayici olmasi için gerektiginde parentez içlerinde başka diyalektlerden de örnekler verilecektir.
. Kurmançça"da yazi dili olarak Cizre-Botan lehçesi kullanilmaktadir. Buna ragmen yer yer Kuzey-Kurmançça (Dersim, Malatya) lehçeleri de saptanmiştir.
. Farsça verilen örnekler günümüzde kullanilan Farsça"nin edebiyat dilidir. Halk agizlari bazen farkli degişiklikler içerdiginden parentezlerle, veya italik yaziyla belirtilmiştir. Farsça genellikle Arap harfleriyle yazilir, ama burada okuyucunun rahat anlayabilmesi için Latin harfleri kullanilmiştir. Söyleyiş özelligi ise Zazaca ve Kurmançça"ninkine yakindir. Bu nedenle, Farsça için burda kullanilan bazi harflerin telaffuzu üzerindede durulmuştur:

ä: kisa "a", "a" ve "e" arasi bir ses.
â: uzun "a", "a" ve "o" arasi bir ses. Bu "â" halk agzinda bazen uzun "u"ya
dönüşür. Örnegin: män be xâne mîräväm (ben eve gidiyorum) yazilirken, halk
agzinda ise mîräm xune denir.
e: kisa "e" Türkçe"nin "e"sinden daha incedir.
e: uzun ince bir "e"
î: uzun "i"
u: uzun "u"
o: kisa "o"

23.11.2004 16:34

AYRICA ASAGIDAKI HP ye BAKMANI TAVSIYE..

..:EDERIM :-)

<a href="redirect.jsp?url=http://www.zazaki.de/" target="_blank">http://www.zazaki.de/</a>

cemdean 23.11.2004 16:53

Kurden sprechen Kurmanci.....

....Zaza sprechen Zazaki und Türken die Turksprache. Wie schon erwähnt, haben Zazaki eine eigene Herkunft und eine eigenständige Sprache. Zazaki verstehen kein Kurmanci und Kurmanci kein Zaza.

cemdean 23.11.2004 16:59

Was "islamisch" am staatsapparat ist...

oder es nicht ist, ist der Einfluß des Islams auf den Staat. Die türkischen Gesetze sind eher der europäischen Gesetzgebung angegliedert, während in anderen islamischen Ländern die Rechtsgebung sich noch am Koran richtet.
Ich finde die Interpretation des Van-Gogh-Films ein wenig kleinkariert. Die zentrale Aussage ist mit Sicherheit nicht, den Islam abzuschaffen. In dem Film konzentriert er sich sehr stark auf die Stellung der Frau in islamischen Gesellschaften und die Definition von "Unehrenhafitgkeit" in islamischen Ländern.

balikiz 23.11.2004 17:16

Genau!

Vielleicht sollte man ein Demo organisieren, dass man Muslime in Falludscha nicht tötet wie die Schweine und dass man wehrlose Zivilisten im Irak nicht foltert und abschlachtet und dass man gegen Terror von Sharon und Israel demonstriert, aber nein! Nicht die Spur!

Was haben Muslime gemacht, dass man sagt, sie sind Terroristen? Wenn paar Muslime etwas gemacht haben, dann sind alle Moslem dafür verantwortlich???

Wenn ein amerikanischer Soldat einen wehrlosen Iraker tötet vor allen Augen, warum macht man kein Demo??? Dann heisst es, das ist ein Soldat, der einen Fehler gemacht hat. Wir werden ihn zu Gericht bringen. Und wenn Muslime Fehler gemacht haben, dann sollten sie auch zu Gericht gehen, aber dem ist nicht so! Warum sollen immer Moslems sich ?entschuldigen?, während die westliche Welt die Sau rauslassen kann, wie sie will??? Wo steht es, dass Europäer und Amis die besseren Menschen sind??? Wo???

Muslime werden getötet! Sie werden massenweise umgebracht! Sie werden gedemütigt und geschlachtet wie die Tiere!
Wo sind die Demos dagegen??? Warum werden immer die Moslems beschuldigt, obwohl die Westler genug Leichen im Keller haben???
Das ist ein Zeichen, dass der Akt des Verbrechens nicht ist, dass jemand etwas ?Schlimmes? getan hat, nein, sondern, dass der Täter ein MOSLEM war!!! Und weil er Moslem ist und ?Islam Terrorismus heisst?, werden Moslems massenhaft bekämpft!

Es ist kein Geheimnis, dass unter dem Deckmantel des Anti-Terrorkampfes in Wahrheit ein Krieg gegenüber den Muslimen und dem Islam geführt wird.

joy 23.11.2004 22:04

eigeninitiative

die hast dich zu dem thema ausgesagt, ohne weitere zahlen zu nennen.

es ist nicht meine, sondern deine aufgabe, dich kundig zu machen.

hol nach, was du versäumt hast.
im internet gibt es genügend quellen.

ahmetdursun 23.11.2004 22:42

Ben Zazayim hehehe :) o.T.

ohne Text

ahmetdursun 23.11.2004 22:43

genauo so ist es o.T.

ohne Text

24.11.2004 00:01

Also somit

bleiben die Kurden ein Volk von wer weiss wo.... ????

Naja ich habe da etwas mehr Glück...

24.11.2004 00:03

Sen benim Üstadi veya baskasinin

Üstadini birak... onlar her zaman Allahi bilirler....

Sana göre fetva verme olayi kime aittir....

Hadi bir görüs bildir bari.....

24.11.2004 00:16

Noch nie von diesen Sprachen gehört

Bir aralar TV de bu dillerce yayin yapiyorlardi..... galiba fazla izleyici yada önemseyen olmadi....

Bence yavas yavas iki cesit insan tipi Cumhuriyetimizde belirmeye basladi...

1.) Türkiye Cumhuriyeti ve Türkce lisan altinda gelisen ve yasayan bir kimlik.... yani Atatürkünde arzuladigi bir kimlik...

2.) Kiroc, Laz maz gaz gibi gruplar.... .....
ve bunlar gide gide azalmakta, cünkü önemsenmeyen bir dil veya kimlik zamanla kaybolur.... ve kaybolduda...

Devletimiz ne kadar medeniyetlesirse o kadar önemsizlesecek bu husus...

Misal Amerika.....
Binbir insan topluluklarindan bir araya toplanmis insanlar ve hepside bir deger merkezi cercevesinde Amerikaliyiz demekteler....

Medeniyette iste budur....

Bir Amerikali kalkip devletini milletini satmaz...

Ama Türkiyedeki bazi insan gruplari bunu acik acik yapmakta ve hem devlete hemde kendilerine zarar vermekte...

Ben acik konusayim....

Kendisine acikca ben Kürdüm veya ben Lazim diyip, Türkiye Cumhuriyetine söven veya Terör yaratip herhangi bir sekilde hak talep eden birisi.... benim gözümde 3 sinif insan kategorisine düsmüstür...
ve böylelerine karsi af yoktur

Yani Akifin sözüyle...

Hic bilenle bilmeyen bir olurmu (Kurani Kerim)

Olmaz ya tabi
Birisi insan birisi hayvan....

Bu olayin dinle alakasi yok... sadece sosyolojik bir olay....

Medeniyetin ve demokratik bir degerleri anlamayan birinin insanliga faydali olmasi cok cok zor..........

Acik ve net bir sekilde hitap ettim..... eger babam bile yapsa ayni muameleyi onada uygularim.......

Bu kadar nettir olay......
Herkimse yaptiginin sonucunu aninda alir.... ve onunla yasamak zorunda kalir....

Selamlar
Enis

akshalil 24.11.2004 00:45

Enis bak sana iyi niyetle bir tavsiyede

bulunacagim..
tamam din konusunda oldukca iyi ve gercekci yorumlarin var..onlari zevkle okuyoruz..ama din disinda hele hele millet ve irklar-kültürler konusunda tam sacmaliyosun ve kusura bakma ama cahil cahil konusuyorsun ..sana diyecegim din konusunu nasil ince ince arastiriyosan diger konularda da arastir..
amerika örnegini veriyosun ama elma ile armutu karistiriyosun..
Biz tr de yasiyan ve T.C ye vatandaslik bagi ile bagli olan herkes TÜRK"tür diyoruz..Amerikali ise senin ne olduguna bakmaz,irkina kültürüne karismaz..ama amerikali olmani sart kosar..farki anladin mi? biz de herkez "türktür" diyecegimize amerikanin dedigi gibi "Türkiyeli" desek,o söyledigin terör ve vatan hainliklerinin cogu olmaz..

akshalil 24.11.2004 00:56

Da die Zazakis als Teil der Kurden

bisher angenommen wurden,hat man sich kaum um die Herkunft des Zazavolks bemüht.
Im Grunde,was die Tradition,Bräuche,usw.Lebensweise angeht,sind sie Von Kurden kaum zu Unterscheiden..Jedoch die eigene-verschieden Sprache der Zazaki weisst auf ihre eigene Herkunft auf..

akshalil 24.11.2004 01:12

Man fragt sich erstaunlicherweise,warum

ausgerechnet immer Moslems auf harte Kritik-Angriff der Ungläibiger mit Messer-Waffen reagieren?
Kann es sein,dass die Moslems nicht dazu Fähig sind,mit derselben Instrumenten wie ihre Kritiker-Angreifer (auch Film machen,Bücher schreiben) einen gegeneffekt zu schaffen..

Fällt euch was außer "Cagri","Rabia" und "Minyeli Abdullah":-))

adnanhoca 24.11.2004 12:33

İNSANLIK ONURU İÇİN İŞGALE DUR DE!

Yılın ilk kar’ı yağdı İstanbul’a. Hem de sapsarı bir tül gererek tüm göklere. Sülalenin büyük kadınları, kar yağarken gök gürüldemesini hayra yormazlar pek. Bendeki tedirginlik bir başka bu sefer. Sanki birazdan gidecekmişsiniz gibi acayip bir vedalaşma hissi kaplıyor insanı.

Bugün kar yağdı gökten. Aklım ve sırtımın üşümesi sokakların ayazında bir başına kalakalanlarda.

Kediler bile evden çıkmak istemezken, bu bıçak havalarında, evsiz kalmış küçük bedenlere içim titredi.

Sonra aklıma Irak’taki katliamlar üşüştü.

Zaten hiç çıkmıyor ki, acaba Felluce’ye de vardı mı ayaz bulutları?

Bağdat’a kar ne zaman yağar?

Yağmasa keşke, ama Allah Kerim’dir…

Hızla yağan sert tanelerin arasında , bu kar tanecikleriyle yeryüzüne inen binlerce meleği de aklıma getirerek dua ediyorum : Allah’ım kurtuluş ver, zilletten kurtar milletimizi, razı olduğun güzel Müslümanlardan olmamızı nasip et!

Çaresizlik ne kötü. Sürekli yazılar, fotoğraflar ve haberler akıyor savaşla ilgili. Sanki dünya başından aldığı ağır bir mermi darbesiyle kanıyor, sendelemiş, kıyıya çökmüş. İnsan bedenleri, işgal tanklarını en fazla bir yada iki saniye geciktirmekle meşgul. Sıra sıra mezarlar, aralıksız katliamlar.

Sanki Firavun ile Haman ayakta, hiç ölmemişler, sanki Kasas Suresinde anlatılan yüksek zulüm kulelerini göğe doğrultmuşlar da Musa’nın Tanrısı’na meydan okuma budalalığına soyunmuşlar. Apaçık ve şeytani bir öfke!

Öğleden sonra ajanslar yeni bir haber geçiyor:

"USA, Irak’ta Napalm bombası kullanıyormuş...."

Uluslararası sözleşmelerle yasaklanmış bir kimyasal daha... Radyoaktif gaz içeren bir bombanın tesirinin ortadan kalkabilmesi için tam dört buçuk milyar yıl geçmesi gerekiyormuş oysa. Her bir bombanın zincirleme olarak, havadan suya, otlardan bitkilere, taşlardan madenlere kadar geçiştiği bir zehir tamlaması...

Kutsal Kitab’ımızda çeşitli yerlerde ‘’savaşı istemeyiniz!’’ diye öğütleniyor herbirimize. Savaş, el birliğiyle ölümünü getiriyor yaşlı gezegenimizin.

Peki ne istiyor bu adamlar? Diyelim ki dünyanın bütün Müslümanlarını, diyelim ki tüm üçüncü dünyayı, diyelim ki beyaz ırk dışındaki tüm renklerini insanlığın, katletseler?

Ne geçecek ellerine?

Bütün dünya onların olsa ne yaparlardı mesela?

Bush ve diğer katiller, asla ahirete inanmıyorlar. Bu yüzden bütün hırsları ve dünya tutkuları insanlığı kana buluyor.Bu insanın kanını donduracak tutkuyla nasıl baş edebileceğiz? Zira bir "SAVAS" değil sözkonusu olan. Camilere sığınmış ihtiyarlar, yaralılarla dolu hastaneler ve savunmasız kadınlarla çocuklar yok ediliyor. Üstelik de zaten uzun ambargo yıllarıyla açlık, yoksulluk ve sefalete mahkum edilmiş bir halk, gözümüzün önünde imha ediliyor... Hem de okulları, üniversiteleri, sanatı, tarihi, mimarisi ve şiiriyle insanlığı kurmuş bir coğrafyada, İbrahim’in,Nuh’un diyarında... Babil tekrar tekrar ve tekrar yıkılıyor. Fakat bu sefer, hayli uğursuz bir şekilde. Artık bütün gezegenin sonunun yaklaştığını haber veren büyük yangının ilk ucuyla gözgözeyiz.

Ne yapmak lazım?

Ne yapmalıyız?

Herkese aynı şeyi soruyorum. Nerede toplaşılıyorsa oraya koşup, yirmidört saat açık haberleşme siteleriyle bütün dünyaya yardım çağrısı yapıyoruz. IHH’nın yardım kampanyası var mesela.

Yekvücud olmanın zamanı değil mi?

Nerede Müslümanlar?

İşgalci İngiltere’de bile bir milyon insan toplanıyor savaşa hayır demek için. Bizse küçük guruplara ayrılmışız, kimse kimsenin toplantısına iştirak etmiyor. Parti parti, fırka fırka bölünmüşüz, sanki napalm Bağdat’a değil de yüreklerimize değmiş gibi, parçaparçayız...

Sadece Irak için değil tüm insanlık için bu çılgın savaş ve ilkesiz işgal hemen durdurulmalı...

Dualarımız, gece namazlarımız, Kuran’larımız da birer kolordu kurmalı.

Allah’ın kurtuluşu yakındır ve O vaadinden asla dönmez...

Es-Selam....

adnanhoca 24.11.2004 12:46

ANLAYANA KISSADAN HISSE ARKADASLAR :-))

Eski zamanlarin birinde bir öküz sürüsü yasarmis. Yasarmis yasamasina, ama civardaki aslanlar bir turlu rahat birakmazmis onlari. Hemen her gun saldirirlarmis suruye.

Öküz dedigin oyle yabana atilir bir hayvan degil ki, bir araya toplandilar mi kolayca defetmesini bilirlermis o koca aslanlari. Gerci bir iki siyirik alirlarmis, ama yine de boyun egmezlermis aslanlarin zorbaligina.

Gun gectikce aslanlari almis bir kaygi. Tavsan, fare gibi kucuk hayvanciklarla beslenir olmuslar. Git gide gucten dusmusler. Eee aslan bu, hic fareyle doyar mi.

"Her halde bize bu otlagi terk etmek dusuyor" demis aslanlardan birisi. "Evet" diye tasdik etmis digerleri. Nereye gideriz diye dusunurlerken "bir dakika !!" diye bir ses duymuslar gerilerden.

Herkes donup bakmis sesin geldigi tarafa. Surunun en celimsiz, ama kurnaz mi kurnaz bir ferdi olan Topal Aslan"mis soze atilan.

"Hayir" demis, "hic bir yere gitmiyoruz. Siz bana birakin, ben hallederim bu isi."

Inanmamis kimse ona, ama haydi bir sans verelim ne cikar diye dusunmusler. O da almis yanina bir iki aslan ve gitmis okuzlerin yanina. Beyaz bayrak cekmeyi de unutmamis. Öküzlerin lideri olan Boz Öküz basta olmak uzere bes irikiyim Öküz yaklasmis onlara. Sormuslar ne istediklerini. Topal aslan baslamis konusmaya. Bir yandan da Boz Öküz´ün sivri ve kocaman boynuzlarina bakip ürperiyormus.

"Saygideger Öküz efendiler" diye baslamis lafa. "Bugun buraya sizden ozur dilemek icin geldik. Biliyorum, sizleri cok defa incittik, kimbilir kacinizda su pencemin izi vardir. Ama inaniniz bunlarin hic birini isteyerek yapmadik. Biliniz ki biz aslanlar, barisci bir milletiz. Hele Öküzlerle hic bir alip vermedigimiz olamaz. Evet, size defaatla saldirdik, ama niye biliyor musunuz? Hep o sizin aranizdaki Sari Öküz yuzunden. Onun rengi oyle sizinkiler gibi degil ki. Gozumuzu kamastiriyor, aklimizi basimizdan aliyor. Onu gorduk mu ne kadar barissever oldugumuzu unutup size saldiriyoruz ve surunuze zarar veriyoruz. Yoksa bizim sizinle hicbir alip veremedigimiz yok. Onun yuzunden hepiniz zarar goruyorsunuz. Bir turlu rahat rahat otlayamiyorsunuz, belki geceleri bile kukrememiz uykunuzu kaciriyor. Bunlarin hepsi Sari Öküz"ün sucu. Verin onu bize, siz kurtulun, biz de baris icinde yasayalim" demis.

Boz Öküz, diger onde gelenlerle gorusmek uzere geri cekilmis. Hepsi de sicak bakmislar bu teklife. Bir tek yasli Benekli Öküz olmaz demis, ama kimseye dinletememis sesini. Zavalli Sari Öküz, kurban edilmis aslanlara. Hepsi birden saldirmislar zavalli okuzun uzerine. Bir ikisini firlatmis ustunden, ama bitkin dusmus az sonra. Cirpinmis, haykirmis, yardim istemis, yalvarmis, ama yokmus onu isiten. Digerleri uzulmusler uzulmesine, ama elden ne gelir ki. Butun surunun selameti icin gerekliymis bu.

Gercekten de gunlerce suruye hicbir saldiran olmamis. Huzur icinde gecer olmus gunleri. Ama aslan milleti bu, ne kadar sabreder ki. Hele okuz etinin tadini aldiktan sonra. Aciktik demisler Topal Aslan"a, daha bir kac hafta bile gecmemisken. O da yine almis yanina bir kacini, bir defa daha gitmis Boz Öküz"ün yanina.

"Selam" diye girmis soze. "Gordunuz ya, biz aslanlar ne denli uysal milletiz. Dogru karariniz icin sizi bir daha kutlamak isterim. Siz de huzur icindesiniz, biz de. Ne mutlu. Yalniz buraya bunlari soylemek icin gelmedim. Buyuk bir problemimiz var."

"Nedir?" demis Boz Öküz merakla ..

"Su sizin Uzun Kuyruk Öküz" demis Topal Aslan, "öyle uzun bir kuyrugu var ki, nereden baksak gorunuyor. O kuyrugunu salladikca bizim de aklimiz basimizda gidiyor. Gozumuz donuyor, suruye saldirmamak icin kendimizi zor tutuyoruz. Halbuki siz oyle mi ya, hepiniz normal kuyruklusunuz. Bir onun sucu yuzunden, korkarim hepiniz zarar goreceksiniz. Gelin verin onu bize, bu mevzuyu burada kapatalim. Eskisi gibi baris ve sevgi icinde iki taraf da hayatini surdursun."

Boz Öküz, yine istisare yapmis surunun ululariyla. Yine sadece Benekli Okuz olmus karsi cikan. Hepsi de verelim gitsin demisler. Istisare daha da kisa surmus bu defa. Dislamislar Uzun Kuyruk"u suruden. Saatler surmus zavallinin cirpinislari ama sonunda o da yenik dusmus aslanlara.

Tekrar tekrar yinelenmis bu olanlar. Her gecen gun daha da semirmis aslanlar. Alabildigince guclenmisler. Okuzlerse her gecen gun daha da zayiflamislar, seyreldikce seyrelmisler. Aslanlar, kustahlastikca kustahlasiyorlarmis. Artik bir sebep bile soyleme geregi duymuyorlarmis.. „Verin bize su okuzu, yoksa karismayiz” demeye baslamislar. Zavalli okuzlerin hayir diyebilecek gucleri kalmamis. Hepsi birer birer can veriyormus, aslanlarin pencesinde. Boz Okuz de aralarinda olmak uzere bir kaci kalmis en sona.

"Ne oldu bize, ne zaman kaybettik bu harbi aslanlara karsi, oysa ne kadar da gucluyduk?"
diye sormus biri Boz ÖkÜz"e.

"BIZ" demis Boz Öküz, gozleri nemli ve sesi pismanlikla titreyerek,

"Sari Öküz’ü verdigimiz gun kaybettik bu harbi."

(Yorumsuz arkadaslar)

kerio 24.11.2004 14:16

ich sehe du hast nicht verstanden

die zahlen die amnesty international angibt und die schlussfolgerung derer, die gegen muslime nun mobil machen ist falsch.

vielleicht liest du mal die texte etwas genauer und nimmst mal selbst die augenbinden ab.

allerdings habe ich eher den eindruck dass du selbst überhaupt nicht weißt was amnesty international immer so erfaßt hat.

also bitte, mit solch billigem geschwätze beeindruckst du vielleicht nur dich selbst.

coach01 24.11.2004 15:05

Bizde üzgünüz haydut kardes

ama yapacak neler var ...
dedigim gibi isine geldigi gibi davraniyor bu serefsizler!

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:54 Uhr.