Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

12.11.2004 17:08

Nakil ?? was ist das o.T.

ohne Text

cecenkiz15 12.11.2004 17:09

önce sorulani anla

hangi kindergartendan geliyorsun sen..sizin camideki kindergarten pek iyi calismiyor galiba sorulani bile anlamiyorsunki böyle sacma sapan bir cevab veriyorsun

cecenkiz15 12.11.2004 17:10

seriat sakal birakmak ve türbandir

böyle cevab verseydin daha yakisirdi sana HAHAHHAHAHAHAHHAHA
ne beyinsiz cahil cocuklar varmis burda...

cecenkiz15 12.11.2004 17:13

yan yana götgöte namaz kilmak istemiyor

san ozaman camilere erkekler gelmesin kadinlar sadece namaz kilsin..
neden sizin cükleriniz ve igrenc duygulairniz yüzünden kuranda olmayan birsey kural haline gelmis..
oglum bu dünya dingonun ahirimi kafaniza göre din cikarmissiniz -? birde utanmadan pismis kelle gibi savunuyorsunuz bu karaktersizligi

12.11.2004 17:29

Sen erkek olsan bile Cuma Namazi

sana farz olmaz, cünkü hastasin sen. Akli Dengen bozuk senin.

Büyük gecmis olsun!
:)

12.11.2004 18:21

Cehalet ist leider eine Volks-

krankheit..... so ist es Leider...

2 Sachen Regieren die Welt....

1. Geld
2. Cehalet

12.11.2004 18:28

Idiot

Eger Heykel Put olsaydi, Türkcede iki ayri kelime türemezdi....

PUT:
kimi ilkel insanlarin tapindiklari heykel yada Resim

HEYKEL:
Tas tunc gibi dayanikli madenlerden yapilmis insan, hayvan bicimi, yontu

Put ile Heykeli ayird edemeyen benim gözümde kara cahil insanin tekidirki..... biz böylelerini lanaetliyoruz.... bizi bos ver Allah onlari cehaletleriyle basbasa birakmistir....

Iste isin bitti... Cahil bir kisi oldugunu isbatladim.... ama sen onuda kabul etmezsin....

lala1 12.11.2004 18:37

bismillah !

Adamina göre seriyat kuran demektir ... ama nafile wenn man den Koran nur rezitiert und nicht liest können solche Missverständnisse ausftreten ....

12.11.2004 18:38

Put ve Heykel

Degerli arkadaslar.....
Bazi Kafirler, dini yozlastirip kendi Amellerine ibadet etmesi icin yalan yalis be uyduruk Hurafetlerle, hem devletimize hemde Kurana cok büyük zarar vermektedirler....

Cehalet denilen kanseri söküp atmamiz gerek.....

En büyük isbati iste bazilarinin Put kelimesinin veya Heykel kelimesinin ne anlama geldigini bilmeyen Cehaletul kisileri aydinlatmak icin bir Putun ve Heykelin, Türkce sözlükten ne anlama geldigini okusunlar.....

Bir Abileri olarak Cehaletlerini gidermek benim boynumun borcudur....

PUT:
kimi ilkel insanlarin tapindiklari heykel yada Resim

HEYKEL:
Tas tunc gibi dayanikli madenlerden yapilmis insan, hayvan bicimi, yontu

Bunlari okuduktan sonra, hangi Allahsiz Atatürkün Heykeline veya Kanuni Sultan Süleymanin Heykeline yada, diger Hayvan veya Tarihdeki Üstadlarin heykeline Puttur siz ona tapiyorsunuz derse......

Acikliyorum Allahsizin ta kendileridir...... onlarin Allahi Muhammedin Allahi degil yada dieger Resüllerin Allahi degil......

Onlarin Allahi kari ve paradir..... cünkü 4 kari pesinde kosan geceleyin sirk ve fitne düzen kara Cahil bir Teröristin ta kendisidir....

Isteyen ile karsilikli lanetlemeye varim.... bakalim Muhammedin bize tanittigi Yüce Allah kimin belasini verir..........

lala1 12.11.2004 18:51

Welchen Sinn hat dieser Beitrag ?

Da kocht es nur vor Aggression und Vergeltungsdrang !

Wozu ?

Ich frage mich, nur mal rein hypothetisch :

Wenn einer dieser Autoren mit diesen hassbeladenen Sätzen, mit einer unheilbaren Krankheit bestraft wäre, würde er dann auch soviel Zeit und Energie in den Glauben/-Unglauben Anderer investieren ?

Yaw Millet Ramazan ayindayiz - biraz iyi niyetli olun barisci olun ... ne bicim örnek oluyorsunuz ?

Bana düsmez burada nutuk cekmek ama okudukca gina geliyor bana.

ich würde hier gerne etwas lernen und nicht das mitansehen, was ich tagtäglich in den Medien verfolgen kann.

Beispielweise finde ich die Frage von WeaponlessPower sehr gut !
Darüber sollte man diskutieren, denn das gibt auch einem was !

Bu Bayram Arifesinde güzel seylerden bahsedelim ...

12.11.2004 18:58

Überlieferung, überliefertes etc. o.T.

ohne Text

oezsu 12.11.2004 21:07

Cok iyi biliyorsan, ...

...buyur anlatda biz de senden ögrenelim cecenkiz15.. Pardon, diger isimlerin neydi senin???? Önce Elazigla mi baslamistin? Daha sonra hangi taklit yollarina bas vurup isimlerini degistirdin???

Iste Sizofroni hastalarinin tepkileri. Cok acik ve net... Acima duygum yavas yavas kabarmaya basladi..

adnanhoca 12.11.2004 21:20

AKIL ile NAKIL ancak birbirini bütünler

Insanlarin bazisi (bu sitede galiba HEPSI) aklina cooook güveniyor, AKILLA pek cok seyin cözülecegine inaniyor. Aklin fonksiyonu peki nedir?

Kurani Kerim derki: Kim Islamdan baska bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, Ahirette ziyan edenlerden olacaktir. (Ali Imran/85)

Dinin esasina dayanan temel prensipler, vahye (Allahtan gelen mesajlara) dayanan bütün dinlerde aynidir. Degisiklikler daha ziyade ibadetler ve toplumsal iliskilerde (beseri münasebet) konusunda olup bu degisiklikler insan topluluklarinin gelismesinin bir sonucudur.

Islam dini daha önceki peygamberlere gönderilen ve degisiklige ugramamis, dejenere olmamis dini prensipler bakimindan kendisine aykiri, olmayan bütün HAK dinleri kabul eder.
Ancak Islam dini, ilahi dinler zincirinin son halkasi ve devrinin insanliginin manevi, ahlaki ve ictimai ihtiyaclarini eksiksiz karsilayan tek din oldugundan, Islam geldikten sonra baska bir din taniyan, bir yol tutan kimsenin bu tutumu ile Islama aykiri davranmis oldugunu beyan eder (aciklar).

Su halde, onun bu dininin ve bu yolunun Islam dini nezdinde bir gecerliligi olamaz.

Din, Allah tarafindan vaaz olunmus bir kanuni mübindir ki (acik, secik ve aydiklik), insanlari yaratilistaki gaye ve hikmetten haberdar eder. Insanlara hidayet ve saadet yollarini gösterir.

Islam dini enternasyonal bir dindir. Peygamberimiz (a.s.) peygamberlerin sonuncusudur. Teblig etmis oldugu dinin ahkami umumidir. Kiyamete kadar insanlik icin gecerli ve yeterlidir. Bütün dinlerin sonu ve hepsinin en mükemmeli olan Islam dini, kendisinden evvel gecen seriatlarin ahkamini neshetmistir. Günes dogunca ay ve yildizlar nasil sönük ve hükümsüz kalirsa önceki dinler de böyledir. Zamanimizda Islam dinine tabi olmayip tahrip edilmis, asli ile de hic alakasi olmayan dinleri takip edenler dalalettedirler.

A K I L ve N A K I L:

AKIL, bilgi vasitalarindandir. Allaha iman etmek AKILDANDIR. Bunun icindir ki, her insan Allahu Tealanin varligini, birligini AKIL ile bulmakla mükelleftir.

Fakat ahiret meseleleri, cennet ve cehennem NAKLIyedendir. Ibadet ve muamelat, zarurat-i diniyyenin degismez prensiplerinin, kisaca Islam ahkaminin kaynagi Kuran ve sünnettir. AKIL, hüküm koymak icin degil, ilahi hükümleri aslina uygun olarak anlamak ve uygulamak, insanlar icin ilahi bir görevdir.

&gt&gtKimileri Islam dini, AKIL dinidir&lt&lt derler.

&gt&gtAma Islam dini NAKIL dinidir.&lt&lt

Zira kaynagi VAHIYDIR ve vahiy ise daima NAKIL edilmistir.....

Ancak akla uygundur. AKIL, Kuran ve Sünnet hamuru ile yogrulur. Ruh ikliminde yasar, ihsan ve ihlas baharinda yeserir, marifetullah okulunda okursa AKIL deger kazanir.

Aksi halde AKIL, nefsin esiri olur, seytani dost edinir; bütün münkerat penceresinden bakar, küfür ve sirk sistemini hayatinin vazgecilmez unsuru olarak kabul ederse vay böylesi aklin haline.

Peygamberimiz (a.s.) AKIL´la ilgili söyle buyuruyor: "AKILLI, Allahu Tealaya iman edip, peygamberine inanan ve emirlerini yerine getiren kisidir."

Hz. Ali diyor ki: "Biri tabii digeri kisbi olarak iki AKIL buldum. Görmeyen göze günes isiginin kari olmadigi gibi, fitri AKIL olmadan, kisbinin kari olmadigini bildim."

Peygamber Efendimiz (a.s.) buyurur: "Ey insanlar! Rabbinizi biliniz ve anlayiniz. Emrolundugunuz ve kendisine nehyolundugunuzu anlayacak olgun AKIL tavsiye ediniz. Rabbinizin huzurunda sizi kurtaracak olan, aklinizdir. Bilmis olunuz ki, ne kadar cirkin suratli degersiz ayak takimi, pejmürde olursa olsun, AKILLI kimse Allaha itaat edendir. Buna mukabil cahil ve ahmak; ne kadar hüsn ve cemal sahibi, hatirli, yüksek mevki sahibi, sik kiyafetli, hüsn ü beyana sahib olursa olsun, Allaha isyan edendir.!"

Allah (cc) akla söyle hitab ediyor:
"AKIL sahipleri hatirlasinlar icin..." (Sad/29 )

"Kuranda müyesser kildik düsünmek icin, fakat hani düsünen?" (Kamer/32)

"Onlar Kurani düsünmüyorlar mi? Yoksa kalbleri kilitli mi?" (Muhammed/24)

KISACASI:

AKIL ile NAKIL ancak birbirini bütünler ve tamamlar

Selam ve Dua ile
Adnan Hocaniz

12.11.2004 21:25

Insanlari aydinlatiyoruz

Öyle bana bilmeden anlamadan olumadan yasayip görmeden kimse kalkip Puta tapiyorsun diyemez....

Biz Atatürkü sadece aniyoruz ve ayni zamandada Ismet Pasayi ve diger devlet üstanlarini sükran ve sevgiyle aniyoruz.....

Biz var isek onlarin sayesinde variz.... Cehalet möchte gern Hocalarin sayesinde degil.....

Adamlar kalkmis dini anlamadan Kuranin ruhunu anlamadan, devlet dinsizdir diyor.....

Yahu devlet bir insan degilki dini olsun...
devlet maneviyattir canli degilki dini olsun.....

Devletin yada dinin ne anlama geldigini bilmeyenler aydinliga mutlaka ihtiyaci var....

Sen benim uslubuma bakma.... biz karadenizliler her zaman biraz sert oluruz ve Tempramenvoll de......
Ayni bizim Üstadlardan olan Hocalarda sert usluplu insanlardir..... ama dediklerinde asla sasma olmaz.....

oezsu 12.11.2004 21:30

Seriat,"Allahin ahlâkiyla ahlâklanmaktir

Yahu Devletin Seriatla alakasi ne? Niye sakiz gibi ayni konuyu cigniyoruz?

Seriat Kur´an ve Rasulullah aciklamalrina dayanan Evrenin Sistemin uymamiz gereken hükümlerdir. Seriati inkar eden tüm hakikati Allahin hakikatini inkar etmis olur. Seriat yasanilan Sistemden baska bir sey degildir.

Seriati yasayamayan, hakikatida yasayamaz. Allahin hükümleri, yani Seriati tabiatiyla beraber yasayabilen bi üst bilincte, yani "Cennet" boyutunda yasar, yani ortadan beseriyet kalkar ve aliskanliklarini yok sayar.

Aliskanliklariyla yasayan varlik zaten kendi kendine azap vermektedir. Buradan ancak Seriat dedigimiz Allahin ahlâkiyla kurtulur..

adnanhoca 12.11.2004 21:32

ENISKAYA laf üretmekle Peynir Gemisi...

yürümez !!!

Zitat: "...Üniversiteler bile yok ve onlarin ürettigi bilgilerde yok....!!

Bu senin yazindan alinis bir cümle Enis... Diger ifadelerinin ici bosch ve fos oldugu icin fazla ugrasmayacagim yazinla ama bu tek cümle üzerinde durmak istedim.

Senin Devlet dedigin "TÜRKIYE CUMHURIYETI" (ugrunda canimi vermeye hazir oldugum devletim) ne zaman kuruldu ?

El-Cevap: 29. Ekim 1923 yani 81 yil olmus...

Birde ISTANBUL UNIVERSITESININ kurulusuna bakalim:

"TARİHÇE

Bizans ve Osmanlı geleneklerinin birlikte incelenebileceği görüşünde olan Alman hukuk tarihçisi Richard Honig, İstanbul Üniversitesi tarihinin 1 Mart 1321"e götürmektedir . Bugünkü Merkez Bina"nın bulunduğu tepede kurulan , Roma üniversiteleriyle eşdeğer olan , tıp, hukuk, felsefe ve edebiyat fakültelerinden oluşan bu üniversite aslında İstanbul"da Üniversite"nin başlangıcı olabilir .

TÜRK araştırmacılar ise İstanbul Üniversitesi"nin köklerini 1453"e götürmektedir. Gerçekten, Fethin ertesi günü 30 Mayıs 1453"te Ayasofya ve Zeyrek"te yapılan bilimsel toplantılar Türk-Osmanlı bilim yaşamının ilk günü ve takiben bir külliyenin kurulması başlangıç sayılmaktadır. Nitekim, Sıddık Sami Onar, "Türklerin İstanbul"da bir üniversite bulamadıklarına ve kendi uygarlıklarını yerleştirdikleri bu kentte kendi tarzlarında kurdukları" üniversite eğitime dikkatleri çekmektedir. Yine, Cemil Bilsel Tıp, Hukuk, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin ve bunların bir arada İstanbul Üniversitesi"nin en uzak başlangıcının Fatih Kulliyesi"nin açıldığı 1470 yılı olduğunu ifade etmektedir. Bu arada, Sovyet tıp bilgini Danişefski Dünya"nın en eski tıp fakültesinin İstanbul"da olduğu görüşündedir." (Alinti: <a href="redirect.jsp?url=http://www.istanbul.edu.tr/universite/tarihce.htm)

Yani" target="_blank">http://www.istanbul.edu.tr/universite/tarihce.htm)

Yani</a> 550 yil olmus yaklasik....

Fazla söze hacet yok bence...

Gecmisini tarihini yok sayan TOPLUMLAR yok olmaya mahkumdur....

adnanhoca 12.11.2004 21:39

Yuhhhhh yani...

Yahu PES dedirtecek bir Makale (Makale demeye bin sahir gerek)....

12.11.2004 21:41

Offffff yahu

Benim sözüm sana degil....

Kurandan herseyi cikarmaya calisan Cehaletullahlara.....

Hem birde Peygamber zamaninda Unimi vardi.... bunlar ayri konu......

Ben sadece Kuranda her seyi aramakta olan kisilerin bana cevap verirp benim Cehaletimi gidermelerini bekliyorum.......

Burda senin sandigindanda cok devlet ve medeniyet düsmanlari var.... nedeni ise, kendi akillari ermedikleri icn, erenleri düsman olarak görmekteler....

12.11.2004 21:44

Lütfen bunlari yeni

bir Beitrag olrak yazarmisin....

hepsi dosdogru ve güzel..... bunlari biliyorum....

Ben senden veya senin gibilerden cevap beklemiyorum....

Bana cevabi herseyi Kurandan bekleyen Cehaletullahlar versin.....
Merak ediyorum Kuranin nesesinden 5000 yillik devlet sistem degerlerini cikaracaklar... ben onu merak ediyorum....

Farkindaysan, o tiplerden zerre kadar ne elestiri nede cevap var.....

adnanhoca 12.11.2004 21:46

Offflama....

Ama burda senden ve 3-4 kisiden baska kimse yok yahu Enis....

Benim "Babam senin Babani" döver gibi yazilar yaziyorsunuz....

Ayrica sen CAHIL degilsin.... Sadece DILIN (parmaklarin) cok keskin :-) ....

oezsu 12.11.2004 21:57

Yazsam ne degisecek? o.T.

ohne Text

adnanhoca 12.11.2004 21:57

Alakasi yoksa bile yaziyla, cok begendim

...ve ekliyorum....!

&lt&lt Herhangi bir tehlike anında ben ortaya çıktımsa beni bir Türk anası doğurmadı mı? Türk anaları daha Mustafa Kemaller doğurmayacak mı? Feyz milletindir, benim değildir...!&gt&gt

M. Kemal Atatürk

Atatürk Enis´in dedigi gibi ne bir PUT nede bir HEYKEL.... Bakiniz bu sözü ile ulu önder, sadece "basit" bir ANADOLU EVLADI oldugunu dile getirmekte....

12.11.2004 21:58

Sade ben olsam bir sorun olamz

Mesela.. keiro, veya Coach01, vaya cobanim......

Ben bunlardan cevap bekliyorum.... iste bunlar Kuranin ruhuna varmamis kisiler....

Din baska Devlet baska..... devlet isnsan degildir... degerler toplulugunu yönlendiren Sistem...... bu sistem zamana göre degisir.....

Uslubum sert kabul ediyorum... ama yazdiklarima cevap keske onlardan gelse....

12.11.2004 22:06

Vermutlich nichts

ama yazmazsan hic bir seyin degismeyecegi kesin...

oezsu 12.11.2004 22:08

Buyur... "Seriat"

Seriat,"Allahin ahlâkiyla ahlâklanmaktir"

Yahu Devletin Seriatla alakasi ne? Niye sakiz gibi ayni konuyu cigniyoruz?

Seriat Kur´an ve Rasulullah aciklamalrina dayanan Evrenin Sistemin uymamiz gereken hükümlerdir. Seriati inkar eden tüm hakikati Allahin hakikatini inkar etmis olur. Seriat yasanilan Sistemden baska bir sey degildir.

Seriati yasayamayan, hakikatida yasayamaz. Allahin hükümleri, yani Seriati tabiatiyla beraber yasayabilen bi üst bilincte, yani "Cennet" boyutunda yasar, yani ortadan beseriyet kalkar ve aliskanliklarini yok sayar.

Aliskanliklariyla yasayan varlik zaten kendi kendine azap vermektedir. Buradan ancak Seriat dedigimiz Allahin ahlâkiyla kurtulur..

adnanhoca 12.11.2004 22:10

<<Din denilen olgu VICDAN özgürlügün

&lt&ltDin denilen olgu VICDAN özgürlügüne&gt&gt

&lt&ltDevlet denilen olgu ise halk yönetimine ve yönlendirilmesine&gt&gt

dayanan bir olaydir…!

Yani biri BIREYIN yasadigi sinirlar cercevesinde ki özgürlügü ile, digeri kendi dünyasinda ki soyutlugunun özgürlügü ile alakalidir.

Bu nedenle tabii ki din ve devlet birbirinden ayri olmalidir. Siz birbiriyle hic alakasi olmayan iki olguyu bir araya getirirseniz ortaya cok yanlis ve belki de cok CAN YAKICI seyler cikacaktir...!

ISLAM dini herkesin kafasina göre söz söyleyebilecegi bir din degildir diyorsun. Zaten din elestiriye ve sorgulamaya kapali oldugu icin ortaya tarikatlar herseye körü körüne inanlar insanlar cikiyor. (Itikadi ve Tevhid konularini ve Kurandan gelen kurallari bunlardan ayri tutuyorum)

Herseyi günah sayan , kelimenin anlamini bile hazmedememis bir yigin insan...

Asil günah Allahi algilama seklinden gecer. Su anda cok fazla üstünde durmayacagim polimiye yol acacak cünkü….!

Ama sadece su iyi bilinmeli:

&lt&ltBu din benim dinimse üstünde söz söyleme hakkim vardir... Tipki körü körüne savunanlarin yaptigin gibi...Ve bu hak herkese aittir...&gt&gt

12.11.2004 22:11

Kesinlikle

Zaten o kudret damarlarimizda akan asil kanda mevcuttur.....

Ve bu bir söz degil.......

Medeniyet din icin gerekli olan sartlari söyle siralar.....

1.) Devleti olmayanin Hürriyeti yoktur
2.) Hürriyeti olmayanin dini yoktur

Demek dini ve Hürriyetimizi yasamak icin her seyden evvel devlet sisteminin korunmasi gelirki, evimizde adam gibi rahat rahat oturalim.....

Bazilari bilmeden Laga luga konusur......
Devletini ve milletini kriz aninda standa onlardir

adnanhoca 12.11.2004 22:24

Özsu „hocam“ :-))

....icinde yasadigimiz toplumda son derece carpik bir ahlak anlayisi var. Insanin ruhundaki bencil tutku ve hirslarin bir ürünü olan bu ahlak anlayisi, insanlari:

&lt&ltkibirli, bencil, alayci, küstah, acimasiz, kaba ve zalim...&gt&gt

olmaya yöneltiyor...!

Herkes, kendi yükselisini saglamak icin diger insanlari ezmek gerektigine inanir ve bunu her firsatta uygular.

Oysa Allah, yarattigi insana böyle bir ahlak belirlememistir. Senin bahsettigin ALLAH´in AHLAKI benim terimim ile KURAN AHLAKI´dir. Kuran, insanlara:

&lt&ltasil, mütevazi, güvenilir, sefkatli, fedakar, olgun, ve icli...&gt&gt

olmayi emreder. Insanin yürüyüsüne dahi dikkat cekilerek su emir verilir:

"Insanlara yanagini cevirip (büyüklenme) ve böbürlenmis olarak yeryüzünde yürüme. Cünkü Allah, büyüklük taslayip böbürleneni sevmez." (Lokman Suresi, 18)

Müslümanin görevi, kuskusuz Allahin VAHYETTIGI bu üstün ahlaki en ince ayrintisina kadar uygulamaktir.

Ancak müslüman da, bu ilahi ahlaki terketmis ve üstte sözünü ettigimiz carpik ahlak anlayisini benimsemis olan fasik bir toplum icinde yasamaktadir. Bu yüzden, bu sapkin ve ilkel kültürün nüfuz edici etkisinden tam anlamiyla kurtulmak icin, son derece hassas ve dikkatli olmak zorundadir. Kendini sürekli tartmali, cahiliye ahlakindan tam anlamiyla uzaklasip Kuran ahlakini uygulamak icin büyük bir dikkat göstermelidir…!

oezsu 12.11.2004 22:28

Adnaaaaannn, bana Hoca deme demedimmi? :

ohne Text

adnanhoca 12.11.2004 22:30

:-)))))

ohne Text....

abizettin 12.11.2004 23:04

Dinin ahlakla direk bir baglantisi yok

Ikide bir ahlaki dinin ve kuranin zorunlu bir sonucuymus gibi yorumlar da yapmayin..dine ve kurana inanmayan biri(yani allahsiz kitapsiz biri),elinde kuran,dilinde allah kelimesi düsmeyen bir dindardan pekala daha ahlakli olabilir..
Bati dünyasi-pek cok olayda oldugu gibi- bizim anlamadigimiz,anlamakta da zorlandigimiz,ve anlamamak icinde hala direnc gösterdigimiz bu gercegi gördükleri icin "Religion" u ayri tartisir ve okullarda ögretir,Ethik"i ise ayri ögretirler..Kldiki din ile ilgili ahlaktan bahsetseler bile "hristiyan ahlaki" derler
Bizde ise malum hala dersin adi "din kültürü ve ahlak bilgisi"dir..Ahlakli olmayi dindarlarin tekeline alivermisiz vesselam

12.11.2004 23:40

Sehr gut

bunu Beitrag olarak Foruma lütfen yaz......

12.11.2004 23:41

Sayin Adnan Hocam...

sizler galiba kendinizi "cin" gibi uyanik zannediyorsunuz. Bir yandan benim savundugum düsünceleri aktariyoruz ancak diger yandan sanki bunlari ben reddetmisim gibi bir görüntü yankilamaya calisiyorsunuz. Hocam benim derdim Kuran-i Kerim ile degil. Benim derdim Kuran-i Kerimi süs ve ölülerin kitabi haline getiren zihniyet ile. Ama bunu bildiginizden süphe etmiyorum ya alimler ehli hocam ;-) Bir de Kuran-i Kerim-i tarif ederken niye her zaman dogrulugunun süphesi feci bir zan altinda kalan HADISLERDEN örnekler getiriyorsunuz? Allah"u Teala Allah"in Hadisi (sözü) var iken (Kuran-i Kerim) baska hadislere (mesela Halife Ömerin deynekle dövdügü Ebu Hurreye zindigi) ilgi göstermeyiniz diye acikca belirtmiyor mu? Eger hadislerin dogrulugu süpheli degil ise Allah"u Teala niye sirf Kuran"i kiyamete dek degistirilmezsizin korumayi gerek koydu ve Ademoglu"na bunu böyle bildirdi? Vahy diyorsunuz? Evellah basimizin üstüne. Ancak bu vahy sirf Kuran-i Kerim"dir. Bana hurma burma hikayeleri dinimimde fazla bilgi edindirmez. Resul, Ebu Talib oglu Muhammet artik aramizda yok. Ve O"na aitmis gibi gösterilen sözler de zan altinda, bunlarin gercekligini nasil ögrenebilirim. Bildigin bir gizli telefon hatti var ya hocam? ;-)) Kuran-i Kerim"de Allah belirtmiyor mu ki, süphelendiginiz seylerde süpheli seyin aleyine karar alin diye? Tartismasiz Hadis KELAMULLAH var iken sen bana nasil olurda bir faninin sözlerini ALLAH"IN SÖZLERI ILE ESDEGERDE TUTARSIN? HIC ALLAH"TAN KORKUNUZ YOK MU HOCAM? ;-)) Akil akil gelde buna takil demekten gecemiyorum be hocam. Ama sizler hoca olarak bu cemaatin önünde böyle batil bir sekilde inanirsaniz, YA CEMAATINIZ NE YAPAR HOCAM? Sizler seytana bile ILLALAH dedirtirsiniz. Anladiniz degil mi hocam ;-))))

12.11.2004 23:43

Aber indirekt

Dogus itabiriyle iyi bir ruhayniyete sahip Üstadlar Din ile daha güzellesir ve olgunlasir sonunda.... Ve ileyhi turceun.... yani Sonunda ona döndürüleceksiniz.....

Sünnetullahta bunu belirtiyor... Allahin sisteminde sasma osla yoktur o yüzden, sistemi kavrayip icinde kendimize yer edinmemiz gerek

12.11.2004 23:50

Tek kelimeyle süper

elbet anlayan icin.....

Kavramlara fazla takilmayacagim, cükü herkes dini farkli farkli algilar..... önemli olan dinin temel degerlerini en azindan benzeri sekilde algilayip uygulamak.... buda hehem hemen Islam toplumunda var diyebilirim.....

Burada bugübkü gayem.... Kurandaki Seriat anlayisila piyasadaki Yobazlarin seriat anlayisini ortaya koymak.

Ayrica din ile devlet kavramlarini aciklamak....
Cünkü bazilari kendi din anlayisini devlet saniyor ve zannediyorki.... benim kafam devlet yönetir... yada asip keserim....

Sen bunlari asmissin belli...... o yüzden önemsemiyorsun...... ama ben bu tip insanlarin ciddi cehalet merkezlerini yakindan bilen takip eden birisiyim......
Hatta millet Meclisinde Atatürkün Marasal resminden rahatsiz olan Vatan hainleri var... bunlarda Millet Vekili.....

Iste demokrasimizin evrenselligi burda yatiyor.... adamlarin tehlikeli olduklarini biliyor ama asiri gitmedikce onlarinda yasama hakki bulundugunu görüyoruz......

DIN VE DEVLET APAYRI SEYLERDIR.....

13.11.2004 00:03

Yazilarin hepsi güzel

Su an itibariyle bir kademe daha üst seviyede sohbetler basladi, Özsü, be veya senin algilayislarinda paralellilkler cok....

"bahsettigin ALLAH´in AHLAKI benim terimim ile KURAN AHLAKI´dir." diyorsun....

Iste bu konuyu ben degisik algiliyorum....

Allahi tanimlamak bence kolay is degil......
Bunu Türkiyede en iyi Ahmed Hulusi anlatmaktadir... oda benim kanaatimce...

Kuran bizim icindir, Kuranda Allahin bazi özelliklerini anlatir, nasil bir güc kuvvet oldugunu, Mesela Ihlas Suresi... Allah sameddir....... dogmamis ve dugurmamistir....

Kuranin bir cok yerinde benzeri Ayetler var.....

Ama tam anlamiyla Kurandan ne Allahi nede Allahin Ahlakini falan ögrenebiliriz...... Kuran sadece cerceve cizer...... ve bizim icin gönderilen Ilahi mesajdir....

Allahin ahlaki var bu gibi düsünceler bence yanlis...... tek güc ve tek kudret veya Samet olan Allah, bize karsi nasil davranacagi Kuranda belirtilmistir... yoksa kendisini ancak verdigi bilgiler cercevesinde taniyoruz.....

Ne demek istedigimi kelimelere dökmekte zorlaniyorum..... ne demek istedigimi biliyorum, ama kelime bulup anlatamiyorum.....

Bu iste Ahmed Huluyi cok cok usta.... ben onun üstüne Üstad görmedimki, ne demek istedigini bu kadar süpoer bir sekilde kelimeler döksün....

13.11.2004 00:10

Espiri veya mecaz anlamda algila

Ahmed Huluside Hoca kelimesini kabul etmiyor.... Üstad kelimesini tercih ediyor....

Ben Yasar Hocanin, Salih Akdemir Hocayla, oda Ankara Ilahiyat Proflarindan, kendisine Üstadim diye tanim ettigini gördüm...

Kaliteli ve medeni insanlar kendi aralarinda olduklari zaman birbirlerine mütevazi sekilde Üstad ile tanimliyorlar......

Bundan daha güzel ne olabilirki ???

aliconda 13.11.2004 09:58

Aba" sischa doch "Religionsbesessene" :)

Die erste Zelle entstand vor genau
3 498 856 156 Jahren 11 Monaten 14 Tagen in einer Pfütze Namens "Haaatschiiiii", als Gott gerade vom Andromedanebel hier rüberschaukelte und Niesen musste ...
Eines der Tröpfchen viel auf die Erde und der Teufel sagte, Gesundheit (das ist die zweite Pfütze nebendran ... aus dieser Pfütze entstammen die Frauen!)!

Jetzt BEWEISE MIR, das es NICHT SO GELAUFEN ist :-)))

muahhahahhaahha

13.11.2004 10:51

Yuuuu!!!

Uzaktan yakindan yuh cekme bana
Sana senin gibi baktim ise YUH
Efendi görünür bütün insana
HAKKIN kullarini ezdim ise YUH

YUH YUUH YUH YUUH doyanlara
Doyup kacip soyanlara
INSANA kiyanlara
YUH NEFESINE UYANLARA
YUUUUUUHHHHH

Ne demek efendim beyler ameller
Fakir soymak yakisir mi kemale
RÜSVETI HAKK bilip her dakka hille
YAPIP YAPIP INKAR ettim ise yuh

Ben "HOCA" degilim muska yazmadim
Ben "HACI" degilim ARAP gezmedim
Kuvvetliyi tutup mazlum ezmedim
YAPANLARA EDENLERE YUHHH!!

Ben insanim benden HAKK"IM alanar
Insani kandirip sevke dalanlar
Diplomaya olmaz hakim olanar
Sucsuzun basina cöktüm ise Yuhh

YUH YUUH YUH YUUH doyanlara
Doyup kacip soyanlara
INSANA kiyanlara
YUH NEFESINE UYANLARA
YUUUUUUHHHHH

YUHH Motorcu Adnan YUUUUHHH ;-))

Akan sular ile akasim gelmez
Cesmine girersem cikasim gelmez
Yezit cahilin yüzüne bakasim gelmez.

cecenkiz15 13.11.2004 12:00

zorda kalinca gercekleri görmemek icin

kafani kuma gömüyorsun ama dikkat popon disarda ve havada hehehe allahin putperesti seni

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 01:44 Uhr.