Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

cecenkiz15 12.11.2004 00:42

ISLAMDA KÜFÜR

arkadaslar (mustafa kemalci yobaz olmayan arkadaslar yani)
islamda küfür varmi ?
hz muhammed yahudilere budistlere ve hiristiyanalra günde kac kez küfür edyiordu ?
arkadasalr bazi sarlatanlar burda islami koruyorlar gibi görünüyorlar ama sizce ne kadar samimiler..
bakin bu forumda arkadasin biri ne yazmis halen schoktayim....
bu forumda ve islamda küfür sevab galiba...---------------------
So ist es mein Freund

Nicht nur ein Volksheld, ein Vorbild für alle Menschen.....

Nur sehr wenigen ist so eine karriere gegönt gewesen......

Atatürke dinsiz veya baska bir sey diyen orosbu cocuklari, gitsin Arschivleri izlesinlker bakalim...

Diyanet islari Baskanligini kim kurdurmus... yada Dünyada ilk Kuran Tefsirini Elmaliya kim yaptirmis......

Serefsiz insanlar dünyada coktur ve onlarin kalbini cehalet ve mahlukatsizlik doldurmustur...... onlar artik adam olamazlar....

Bos ver hemso.... bizim beyinlerimiz Milyarlarca cehalet ve Ararap beynine bedeldir....

Inanmayan gelsin bizim dünyadaki ve bölgemizdeki konumumuza baksin...

Kim medeni ve kim medeni degil ögrensin...

Selamlar
Enis

cobanim 12.11.2004 00:48

ALLE ACHTUNG....

PUNKTGENAUE Selbstanalyse. Hätte ich dir nicht zugetraut. Kuran Hayat kitabidir kocum bu hayatin icinde devletde var..
Ben burda artik fazla birsey yazmayacagim. Tartismak insanin nefsine hizmet gibi geliyor bana. Sizlerde tartisirken icim karariyor. Seytani sevindiriyoruz. Islami yasa kocum Benim sana tek tavsiyem. YASA KAMUSAL ALANDA YASA KIRDA YASA BAYIRDA CAYIRDA YASA EVINDE CAMIDE SOKAKTA YASA. Yasamayanlara güzel örnek ol. Ama saf Islami.Dayatma Kemalizm le karismis Islami degil. Kuranin en basit kanunlari bile bir hicmis gibi cignenirken bana detay sorma. Ben alim degilim, sende degilsin. Allah hepimizin basiretini acsin. Rabbim belki 100 lerce kere Kuranda sayiyor, bana ve peygambere uyun diye. Insanlar napiyor?? Kemalizm denen hastaliga uyuyor. Ilahiler yerine Türkiyede Atatürkü ha§a ilahlastiran siirler okunuyor. Bunun adinada cagdas uygarlik deniyor. Hani uygarlik. ABD nin, AB nin, IMF nin kölesi Kemalist Türkiye. Siz dine uyamiyorsaniz dini kendinize uydurun felsefesi ile nereye kadar. Islam iliklerimize islemedikce bu is zor Enis Bey..

cecenkiz15 12.11.2004 00:49

Tüylerim diken diken oldu......

Gazetede okudum. Haberin başlangıcı aynen şöyle:

"Diyarbakır"ın Silvan ilçesinde 34 yaşında Haci olarak bilinen bir lokantacı, ahır kapısına bağladığı koyuna tecavüz ederken yakalandı."

Haberin devamını eklemeye gerek görmüyorum.

Böyle bir iğrençliği yapan insan olamaz, bunları Haci hoca adı altında başka bir yaratık türü olarak kabul etmek gerekiyor. Bu yaratık lokantacı olduğuna göre tecavüz ettiği koyunu daha sonra kesip pişirip müşterilere yediriyordur.

allah bizi hacilardan hocalardan yobazlardan kurtarsin ..bundan sonra kebab yerken dikkatli olun her an tecavüz edilmis bir koyunun etini yiyebirlisinizki...hanefi mezhebine göre o koyunun eti mundar olmustur kesilip gömülmesi lazim...

cobanim 12.11.2004 00:49

www.nethaber.com o.T.

ohne Text

cecenkiz15 12.11.2004 00:54

nüzün bunlari hulusi hocandanmi ögrendin

sarlatanin kralidir o sonra söylemedi deme ..

cecenkiz15 12.11.2004 00:57

sana kolay din nerden bulalim

git putperest ol puta tap dans yap..ayrica bize sikayet edecegine allaha yalvar ona sikayetini bildir...yani burdaki misminti beyinliler birseymi degisterecekler sanki ...

cobanim 12.11.2004 00:59

IZM..

Sen izmlerin kölesi olmussun. Nerde Kuran cercevesinde yasiyoruz ya? Sen neden bahsediyorsun kocum. Ahlaksizlik yol almisken memlekette sen biz kuran cercevesinde yönetiliyoruz diyorsun.Yalan söylüyorsun. Türkiyede nerde ibadet özgürlügü var??? Orduda birak namaz kilmayi, erkeksen besmele cek, gör gününü. Irticaci diye gösterirler adama. Niye, Kemalizm tehlikede diye. Al sana ibadet özgürlügü. Bacilarim üniversitede okuyamiyor. Neden? Tabi herhalde özgürüz diye.

cecenkiz15 12.11.2004 01:01

kayip oldugunu BABAN mi dedi

yoksa gece aksakalli dede mi sana bildirdi kayip oldugunu..ne cahil insanlara catmisiniz yahu...nerde bu kuran sayfalari seytan aldi götürdü saklamadan getirdi...halen kindergartene gidiyorsun galiba..kizkardesininde basörtüsü var kesin!!!!!

cobanim 12.11.2004 01:04

KARDES:)

Benim yazdigim demokrasinin temel kanunudur. Yani cogunluk ha$a harami helal kilabilir. Bu temeldir ve istismarla ilgisi yoktur. Yani bu demokrasinin özüdür. Istismar cok ayri bir konu. Istismar demek o sistemde yasak olan birseyi yapmaktir.

cecenkiz15 12.11.2004 01:13

ATATÜRK DİYOR Kİ:

Baylar ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar sufiler falcilar memleketi olamaz. En doğru ve en hakikî tarikat, medeniyet tarikatıdır."

türk gencligi cevab veriyor..:

BILESIN KI EY BÜYÜK ATAM,
BILESIN KI EEEYYYYY ULU BASBUGUM,
BILESINKI EYYY SANLI ÖNDERIMIZ !!!
KUTSAL EMANETIN LAIK TURKIYE CUMHURIYETİNE CANIMIZ PAHASINA SAHIP CIKIP YOBAZLARA DERSINI TEK TEK VERECEGIZ !!. MUHTAC OLDUGUMUZ KUDRET DAMARLARIMIZDAKI ASIL KANDA MEVCUTTUR.

GOZUN ARKADA KALMASIN. RAHAT UYU SEVGILI ATAM.

12.11.2004 02:10

Hay Allah senden razi olsun

Iste medeniyet budur.....

Atamiz bunu tam 80 yil önce söylemis... demekki dogrularin zamani veya yeri olmaz... dogrular her yerde dogrudur....

Cehalet kesimi, medeniyet yerine, kendilerinin uydurdugu din pesinde kosuyorlar.....
SankI kuran din icin yeterli degil....

12.11.2004 02:20

Sasiracak bir sey yokki

Zaten bu Haci Hoca manyaklari yeryüzünün yüz karasirdirlar..... birak sen onlarin okumuslugunu..... hic ama hic bir sey yapacak kapasiteye sahip degillerdir... ayni Ararplar gibi....

Ilahiyatci olmadan Haci Hocalik tastalyanlar benim izledigim kadar cok tehlikeli Terörist kilikli insanlardir...

Islam dininin Terör dini olarak tanimlanmasininda bu gibi ibnelerin yüzünderdir...

Medeniyet dünyasi ne diyor....
"Muhammad Replaces Marx"

Nasil olurda aslinda medeniyetlerin ve dinlerin temeli olan Kurani Kerim bu kadar assagilik bir tabir görür.....

Nedenmi..... iste Araplar ve bu gibi... seyinin pesinde olanlar yüzünden.....

Dikkat ederseniz Araplar Türkiyeye geldiklerinde, karilarini arkasina dizerek yolda yürürler.... sayisi zenginligine göre.....

Yazik günah vallahi, Allah insanin belasini verir.... ve iste durumlari malum.....

Sen yinede bir zahmet o Linki verde... Haci Hocalar görsünler kendilerini.....

Hoca dedikmi bizimkisi Prof. olanlardan baslar....

12.11.2004 02:24

Kuranin tabiriyle her insan

cehennem temizliginden gececek... Resüller bile cehennemden gecip temizlendikten sonra Allahin ona lütfettigi cennete kavusacaktir...

Cehennem islahat yeridir... yanip döner veya izgara olacak yer degil... sadece bir azabin cekilecegi kesindir....

Nasilmi... gidince görecegiz

imparat 12.11.2004 02:25

herseye maydonoz oluyon cecenkiz15

Bir kez kendim Aleviyim o yüzden kiz kardesimin basini kapatmam. Cahil insan senin gibileridir. Kalkmis bana diyo kindergartenme diyo ya sen nerden biliyorsun o zaman Kuran Kerim gercegi nasil oldugunu bunun gerceginide senin dedenmi ögretti sana kendini bilmez. Yargisiz infaza gerek yok öyle herseyede düdük gibi ötme birinci yazma terbiyeni düzelt insanlara hakaret ederek cevap yazma. CÜnkü kimse senin sevyende degildir ve olmakta istemezler. Sanki kendisi cok biliyor kuran´i kerimi. Töbe Töbe

12.11.2004 02:26

Allah Allah

Imanin kimde olacagini senmi yoksa Allahmi bilir ????

Sen Enis Abine cevap ver..... Atatürkcülük bir devlet yönetme anlayisimi yoksa dinmidir..... nedir..... Kuranla nedir alip veremedigi... Kuranin neresini tahrip etmistir.....

Ben dinler Tarihini okudum.... ama senin bahsettigin bir din göremedim.....

Ben Türküm ve Müslümanim..... hemde e aydin kesimine talip bir sekilde...... ya sen ????

12.11.2004 02:35

Seninkisi din degil

Fanatismus..... tam anlamiyla fanatismus yapoiyorsun......

Oysa Kuranda yoktur böyle bir sey.......

Atatürk dedigimiz adam bir Halk kahramanidir ve bir devlet üstadidir... din degil... kaldiki bir Müftü kadar dini bilgisi vardir...

Karisinin annesinin zamana göre basi bagli..... ve o ladar dünyada keskin Askerlik ve devlet zekasi sayesinde.... Ingiltere Kralindan alda.... senin ruhunu tasidigin Ararplarinda akinina ugrayan bir insandir....

Nicht mehr und nicht weniger......

Atatürk benim mensubu oldugun Kurandaki dine herhangi bir sey ettigi yok, hatta su an devletimizde dinde bir Renösas yasanmakta.... Kitaplar tefsirler yazilmakta, Üstadlarimiz tüm dünyada deger görmekte...
Islam Aleminin tek Lider kapasitesi ve model devlet anlayisiyla Tükiyemiz bir degerler tolulugudur...

Kaldiki zamaninda bir din azmani olan Tayip Erdogan bile... kisisel din anlayisiyla devlet yürütme diye bir sey yoktur Allahin sisteminde..... hele sükür bunu Erbakan manyagindan ayrildiktan sonra ve dünyayi gezip gördükten sonra anladi..... ve su an bir ehli devlet Üstadina yetisti.....

Bu isler Ali Velinin isi degil

cobanim 12.11.2004 02:37

o.T.

ohne Text

12.11.2004 02:41

Ben bu yil Türkiyeyi

Trabzondan alda ta Izmitte Istanbula uzun uzun gezdim gördüm.....

Dinsiz dedigin devletimizde o Süleymaniye Camiisi Sultan Ahmet Camiisi gibi Sultanlarin saltanat mevkilerini gezdim gördüm.....

Ben dinsizlik diye bir sey göremedim..... herkes medeni bir yapi icerisinde, efendice hayatini yasamakta..... Bilhassa Istanbul ve Izmit cok süoer bir konumda.... sadece Ekonomik anlamda degil... ayni zamandada maneviyat anlaminda.....

Ben Türkiyede dinsizlik diye bir sey görmedim.....

Sen yoksa Libyayami gitmistinde Türkiye ile karistirdin

Simdi senin anlattiklarinin dinle ne alaksi var ben onu anlamis degilim....

cobanim 12.11.2004 02:49

ELHAMDULILLAH Muslumanim

Senin dinler tarihi okuman hicbirsey ifade etmez. Senin sorunun nedir biliyormusun? Sen bazi karacahil hocalari butun bir kesime malediyorsun.. yazik. Senin gibi sozde bir aydin bunu yapmamali. Bolucu olacagina birlestirici ol. Ben bunu denedim ama olmadi.

"SANA BU MUAZZAM KITABI INDIREN ODUR. BIR KISIM AYETLERI MUHKEMATTIR (ANLAMI VE IFADE TARZI ACIK OLAN AYETLERDIR).ONLAR UMMUL KITAB (KITABIN ANASI) DIR. DIGER BIR KISMI DA MUTESABIHAT (MANASININ NE OLDUGU BILINMEYEN AYETLERDIR. AMA KALPLERINDE BIR KAYMA OLANLAR,FITNE ARAMAK VE OLMADIK YORUMLARINI ARAMAK ICIN SADECE ONUN MUTESABIH OLANLARININ ARDINA DUSERLER. HALBUKI ONUN YORUMUNU ANCAK ALLAH BILIR. ILIMDE DERINLIGI OLANLAR DA DERLERKI: BIZ ONA INANDIK, HEPSI RABBIMIZDENDIR. BUNUNLA BIRLIKTE BUNLARI OZU TEMIZ OLANLARDAN BASKASI DUSUNMEZ (AL-I IMRAN 7)
Yanlis anlama sana kalbinde kayma var demiyorum, yani zan edmiyorum. Sadece dikkat etmek gerekir.

Selam ve dua ile

ELHAMDULILLAH Muslumanim

Senin dinler tarihi okuman hicbirsey ifade etmez. Senin sorunun nedir biliyormusun? Sen bazi karacahil hocalari butun bir kesime malediyorsun.. yazik. Senin gibi sozde bir aydin bunu yapmamali. Bolucu olacagina birlestirici ol. Ben bunu denedim ama olmadi.

"SANA BU MUAZZAM KITABI INDIREN ODUR. BIR KISIM AYETLERI MUHKEMATTIR (ANLAMI VE IFADE TARZI ACIK OLAN AYETLERDIR).ONLAR UMMUL KITAB (KITABIN ANASI) DIR. DIGER BIR KISMI DA MUTESABIHAT (MANASININ NE OLDUGU BILINMEYEN AYETLERDIR. AMA KALPLERINDE BIR KAYMA OLANLAR,FITNE ARAMAK VE OLMADIK YORUMLARINI ARAMAK ICIN SADECE ONUN MUTESABIH OLANLARININ ARDINA DUSERLER. HALBUKI ONUN YORUMUNU ANCAK ALLAH BILIR. ILIMDE DERINLIGI OLANLAR DA DERLERKI: BIZ ONA INANDIK, HEPSI RABBIMIZDENDIR. BUNUNLA BIRLIKTE BUNLARI OZU TEMIZ OLANLARDAN BASKASI DUSUNMEZ (AL-I IMRAN 7)
Yanlis anlama sana kalbinde kayma var demiyorum, yani zan edmiyorum. Sadece dikkat etmek gerekir.

Selam ve dua ile

ELHAMDULILLAH Muslumanim

Selam ve dua ile

12.11.2004 02:49

Elbet cevap veremzsin

cünkü cevabi yokki.....

Yok böyle sey......

Alinin Velinin kisisel din anlayisiyla devlet veya Askeriye yönetilmez...... cokuki oyuncagimi......

Herkim dine tecavüz edip kendi Amellerini yürütmeya kalkmissa dünyaya hüsran getirmistri....

Misal 30 yillik Avrupa mezhep savaslari...
Veya Hacli seferler......

Hcli seferleride ecdadimizdan Selcuklular durdurmustur.... yani Selcuklu hani.... bir öncekinide Selattin... Almanlarin tabiriyle Salladin.....

Din savas veya diktatörlük degildir.... din kisisel ruh tedavisidir....

Sen birak bunlari...Allaha yönel... ve dini Muhammedin ilk Alak Suresinden baslayip nasil algiladigini bir arastirmaya koyul....

Muhammed Allahi senin veya benim gibi algilamiyordur.....

Hatta Islam dini vahyolmadan dünyada devlet düzeni vardi.... Araplarin aralarinda kanun ve intizam elbette vardi.... yoksa tam anlamiyla hürriyet zaten yoktur

12.11.2004 02:59

Muhammede Din vahyolmadan

Araplarin yada diger toluluklarin arasinda, devlet kanunlari yokmuydu ?????

Cin devleti 5 bin yil tarihe sahipken Müslüman degil..... ama tüm Islam Alemini cebinden cikaracak beyin ve Maddiyata sahip....

Iste dine tecavüzde burda basliyor.....

Din ise ferdi olaydir.... ayni cinlarin uyguladigi gibi...... din sahsidir, ama devlet ise degerler toplulugudur..... herkes uyacak.... din aratmaksizin....

Kaldiki tüm dinlerin temelide ayni insalik ve ruhaniyet degerlere dayanmakta......

Müslümalik herseyi nedense dinde ariyor.....ama herseyi....

Arkadaslar.... dinde yemek tarifi yoktur, dine ucak tarifi yoktur..... din sadece Allaha tasir ve ayni zamanda insan hayati icin evrensel kanunlarla bir cerceve cizer....

Isteyen yemek yer isteyen yemez...

Hekes istedigini yapmakta hürdür, sadece dünyada baskasina zarar verdinse cezan kesilir ve Hpisi boylarsin, bir nevi dünyadaki cehennem.... sonra ölümden sonra Allaha olan borclar masaya yatirilir.... din olayinin ferdi olay oldugunu en gec o zaman anlarsiniz....

cobanim 12.11.2004 03:18

COk guluncsun

Ben senin simdiye kadar butun sorularina cevap verdim tam tersi sen benim yazilarima hep kivirarak cevap verdin. Hem senin cevaplarin supermen yasar dan alinti. Senin hic kendi fikrin yokmu?

"Onlar yapti.... ama sen ne... yaptinki baskasini elestiriyorsun"

Yanlislari herzaman elestiririm bu Ataturk de olsa. Tabi sizin gibiler icin o dokunulmaz. Peygambere Arab Muhammed diye hitab edenlere cikismazsin ama is Ataturk e gelince... Yazik sana. Benim ne yapip yapmadigimida sen hic bilemezsin...

Ne cahil adamsin ya.. Senin sordugun o sorular cozulmek icin heyet toplansa yillar alir. Yoksa sen Anayasa daki kanunlari vaybee de chattlesirkenmi cikardin. Biz sana yol gosteriyoruz Kuran ve sunnet. Ama senin aklina sunnet deyince neler geliyor onu bilemem...

"Eminim hayatindan muluda degilsin, cünkü dinin veya dinlerin ruhunu anlamyan kisi mutluluga ermesi coooook zor...... "

Falciligi ve zanni birak Enis "Abi" elhamdulillah cok memnunum hayatimdan cunku kendini nebi ilan eden insanlarin arkasindan gitmiyorum.

Bana matematigi feni tibbi soruyorsun. Ac oku Ibn-i Sina nin ve Musluman fenbilimcilerinin hayatini gorursun. Onlar bunu taaaaa Ortacag da kesfetmisler. Kuranin bu ozelliklerini ilk sen kesfetmissin gibi davranma ayip oluyor. Bu goz boyamadan baska birsey degildir. Bir tarafta "aydin , cagdas "Enis diger tarafdan benim gibi "cahiller" .. gulunc. Iste senin Yasarinin ve 19cularinin cozmek istedikleri bu sifreyi Islam fenbilimcileri ortacagda cozmusler. Ac oku. Yasar ve Atesin kitaplarinda baska seyler okuyorsan tabi.

cobanim 12.11.2004 03:24

YAZIMI IYICE OKU ONA GORE CEVAP YAZ

OK? Hani bana diyorsun ya..

cobanim 12.11.2004 04:01

Lahana tursusu

BANA fanatik diyen adam fasistlik yapiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu

cobanim 12.11.2004 04:04

Askerdenmi tanisiyorsunuz.

Benim tanidigim butun ateistlerde senin gibi peygamberimize Muhammed diye hitab eder. Hristitanlar bile kutsal kisileri anarken "Sankt" ekini koyarlar basina. Herseyden once uslubunu degistir.

cobanim 12.11.2004 04:08

PUT

Sende putuna 10 kasimda 9 u 5 gece saygi durusunda durdunmu ustad. Helal sana..Degil sela ezani bile keserler eger o saatte okunsa.

imparat 12.11.2004 04:15

FASISTLIK ILE ATATÜRKÜN NE ALAKA?

FASISTLIK ILE ATATÜRKÜN NE ALAKASI VAR BANA BUNU BIRI ACIKLASIN ?

Benim bildigim FASISTLIK milleti sömüren, kendisini Mafya sanip ulu orta tepinen, Sonra Yargisiz infaz yapip 37 canin diri diri yakarak öc alan ( Sivas olaylarinda 37 can yandi) nicin yandilar bunlar cünkü aydin görüslü, Atatürkcü ve Alevi olduklari icin yandilar.... Siz hangi dinden bahsediyorsunuz. Benim bildigim Allahin verdigi cani Allah alir nicin Kul aldi o 37 cani ne bok yeme yaktilar o güzelim kalbi temiz insanlari......

Video kayitlarinda bile belli oluyor duyuluyor yani ( Komserim Hotel´i yakiyorlar ne yapalim - Komser Cevap veriyor: Hic birsey yapmayin.....

Ve Mehmetcik orda Film oynar gibi baka kaldi cok ama cok utandim bölye bir askerimiz var diye. Zaten polis´ler icin birsey söylemem cünkü onlar satilmislar....

cobanim 12.11.2004 04:39

o.T.

Bunu neden bana anlatiyorsun kardesim?

cobanim 12.11.2004 05:02

BILIMIN MUSLUMAN ONCULERI...

Kuran da Matematigi sordun. Bu zatlarin biyografisiyle ilgilenirsen nereden ilham aldiklarini görürsün. Sanki Kuranda tip i bilimi matematigi ilk sen kesfettin...

Ebul İz El Cezeri: Tarihte sibernetigi kurucusu olma şerefi onundur. Sibernetik; haberleşme, denge kurma ve ayarlama bilimidir. İnsanlarda ve makinelerde bilgi alışverişi, kontrolü ve denge durumunu inceler. Bu bilim, zamanla gelişerek bugün kullandığımız bilgisayarların ortaya çıkmasına imkan tanımıştır.

Hazini: Hazinî, kimyasal maddelerin yoğunluk ve özgül ağırlıklarını ölçmek amacıyla icat ettiği hassas terazilerle, kimya bilimine de önemli katkılarda bulundu.

Harizmi: algorithmusun babasidir.

Ali Kuscu: astrnomici

ve bunlar gibi daha niceleri....

Sence bunlar ilhamlarini nerden aldi saniyorsun. Tabiki Kurandan. Ama simdi sen labaratuara gidersen kamusal alan oluyor ve orda kuran senin aklina göre gecerli olmuyor:)

Ama o degerli alimler icin öyle degildi. Onlar Kuran i yasamlarinin her noktasinda yasadilar..

Umarim bu cevap sana yeter. Lütfen daha fazla laf cambazligi yapma burda. Bende uzun süre burda olamayacagim, o yüzden benden kurtuluyorsun.Cünkü daha önemli islerim var Insaallah. Sana vaybee de iyi eglenceler.

Not: Beni hayal kirikligina ugrattin, senden daha fazla seyler beklerdim, kaliplasmis sözlerle genelleme yaparak karsima geldin. Cevaplarin hic tatmin edici degildi. Yazilarimdaki ayrintilara girmekten sakindin, yazik..

cobanim 12.11.2004 05:05

BILIMIN MUSLUMAN ONCULERI

Kuran da Matematigi sordun. Bu zatlarin biyografisiyle ilgilenirsen nereden ilham aldiklarini görürsün. Sanki Kuranda tip i bilimi matematigi ilk sen kesfettin...

Ebul İz El Cezeri: Tarihte sibernetigi kurucusu olma şerefi onundur. Sibernetik; haberleşme, denge kurma ve ayarlama bilimidir. İnsanlarda ve makinelerde bilgi alışverişi, kontrolü ve denge durumunu inceler. Bu bilim, zamanla gelişerek bugün kullandığımız bilgisayarların ortaya çıkmasına imkan tanımıştır.

Hazini: Hazinî, kimyasal maddelerin yoğunluk ve özgül ağırlıklarını ölçmek amacıyla icat ettiği hassas terazilerle, kimya bilimine de önemli katkılarda bulundu.

Harizmi: algorithmusun babasidir.

Ali Kuscu: astrnomici

ve bunlar gibi daha niceleri....

Sence bunlar ilhamlarini nerden aldi saniyorsun. Tabiki Kurandan. Ama simdi sen labaratuara gidersen kamusal alan oluyor ve orda kuran senin aklina göre gecerli olmuyor:) Yada sana bu yasaklaniyor.

Ama o degerli alimler icin öyle degildi. Onlar Kuran i yasamlarinin her noktasinda yasadilar..

Umarim bu cevap sana yeter. Lütfen daha fazla laf cambazligi yapma burda. Bende uzun süre burda olamayacagim, o yüzden benden kurtuluyorsun.Cünkü daha önemli islerim var Insaallah. Sana vaybee de iyi eglenceler.Bak o alimler chat odalarinda cözmediler bunca olayi...:)

Not: Beni hayal kirikligina ugrattin, senden daha fazla seyler beklerdim, kaliplasmis sözlerle genelleme yaparak karsima geldin. Cevaplarin hic tatmin edici degildi. Yazilarimdaki ayrintilara girmekten sakindin, yazik..

oezsu 12.11.2004 07:28

Dogrulari aciklayan her zaman..

...kötüdür degilmi??? Biz galiba nankörlükdede birinciyiz millet olarak!

Senin düsüncen, saygi duyuyorum... Nede olsa,Düsünce Özgürlügünü yasamakta serbestsin...

Biz senide seviyoruz.. ;)

oezsu 12.11.2004 07:30

Bumudur senin anlatabildigin????!

Güldürme beni... Yazik!

Bi aciklik getirsene arkadasin sorularina.... Tavsiyen mükemmel... Iste senin gibiler var oldukca, insanlar Islam dan sogucak...

Aciklama yapacagina, eh ben nebileyim canim, git o zaman PutPerest ol... Cok güzel devam et! Sonra kalk, laf ebeligi yap...

kerio 12.11.2004 08:16

medeniyet tarikati"na

söyle bir göz atalim:
türkiyenin en ciddi gazetelerindeki küpürler:
yeni yil faliniz !!!
Medyum Memis yeni yil icin sizin kartlarinizi okuyacak !!!
yine her ciddi atatürkcü gazetenin son sayfalarinda FALiniz medyum cart curttan sizin icin hazirlanilmis hemen acip okuyunlar.

Atatürk sizleri taniyamadigi icin bol keseden atmis. burada tabii birde hep digerleri kötü oldugu icin onlar falci, sufi vsler oluyor bizim baktirdigimiz fallar baska. milli piyango"da yine böyle birsey ama napacan ekmek teknesi.
yine böyle bir ekmek teknesi turistlere dönen dervisleri sunmak. sufilerle isimiz yok ama, cünkü medeniyet tarikatindaniz hepimiz ama para kazanmak icin ruhunu dahi satacak laik zihniyetine bunlar dokunmaz.

neyse ki sizin gibi aydinlarimiz varda kizlarimizi genc yasta mini eteklerle okullara gönderip 12-13 yaslarina erdiklerinde zina tecrübelerinde bulunmalarini sagliyoruz. yoksa kizlarimizi gözü kapali evleneceklerdik hicbirsey bilmeden.

böyle tarikatin

12.11.2004 08:20

Iste Hristiyanligi kopyaladiginizin

bir belgesi. Hristiyanlar da Allah"tan baskal ilahciklar yarattiklari icin aydinlanma devrinden sonra halleri ortada. Islam olarak algilanan putperestligin 600 yil ayakta kalacagina hicte inanmiyorum. Cünkü Islam neredeyse 650 sene sonra geldi. Ruhban sinifi yaratmak Islam"

12.11.2004 08:30

....

Islam"nin ruhuna ters düser.

kerio 12.11.2004 08:44

peygamber medine"ye gitmeden

önce mekkede toplu halda 13 sene dinin mücadelesini veriyordu. 3 sene müslümanlara ambargo uygulanmis insanlar sehrin disinda bir sekil yasamak zorunda idiler. bunlar dine inanmanin getirdikleri sonuclardi. isteyen yer istemeyen yemez diye birsey yok, cünkü alinan karar herkesi bagliyordu. burada isteyen dinden vazgecip sirk devletinin dinine mensup olup ambargodan kurtulabilirdi.

medineli müslümanlar peygambere tabii olmak istediklerinde, elciye biat etmeleri söz konusu idi. Amcasi Hz. Osman orada medinelilere böyle bir biatin getirecegi sorumluluklari tekrar hatirlatti. ve senin gibi ferdci forcdulara sunu da söyledi. zamani gelince malin ve canin ile bu dava icin mücadele etmen gerekirse din ferdi bir mesele ben sizin mücadelinize katilmam, benim isim kuzu kuzu evde kil besi kurtar basi dan baskasina gitmem diyenlere tekrar eve dönmelerini söylemeyi ihmal etmedi.

islam dininde ferdci fordculuk yoktur. olamaz. senin gibi düsünen bir vatandas zekat istenildiginde bu parayi ben kazandim kimseye zekat borcum yoktur deyince durumlar degismistir.

kuranda yemek tarifi yoktur sacma argümanlarin arkasinda yatan basit zihniyetin amaci ne olabilir acaba?

Bu din insanligin hem bu dünyada hem ahirette "selam" yurduna girmeleri icin mücadele eder. Selam Yurdu"nun gercekeslesmesi ferdlerin toplumda bulunduklari konumlari Allah"in cizdigi dogrultuda sorumluluk bilinclerine uygun bir sekilde doldurmalaridir.

Din sadece evin dört kösesinde namaz kilmak ile baslayip bayramda camide namaz kilmak ile bitmiyor. Allah insanlara etrafindaki insanlardan sorumlu olduklarini bildiriyor.
"Komsusu ac iken tok yatan bizden degildir"(Hadis) bunlar ferdci fordcu zihniyetine ters düsen ilkelerdir.

ve peygamber medineye gidipte diger kabileler ile modern terimlerle ifade edildiginde devlet düzeyi anlasmalarda bulunmadan önce müslümanlarin ilk devletlerinde ilk insa ettikleri bina ibadethaneleridir.

kerio 12.11.2004 08:50

burada ifade edilmek istenen

belli basli kisilerden bahsedildiginde gereken o kisinin sayginliginida unutmamaktir.

bügün cumhurbaskani necdet sezerden bahsedildiginde sadece sezer veya necdet diye bir ifade sekli kullanilmaz. bu ayiptir. bir manken dahi bahsedildiginde bu kadar saygisiz bir sekilde ifade edilmez.

bu arada sunuda ifade etmek gerekir, birtakim evrensel dogrular vardirki onlar insanligin malidir. simdi yalan söylemek kesinlikle afrika da en ilkel sartlarda yasayan insanlardada cirkin bir istir. gelipte bu yalan yasagini siz sundan bundan caldiniz demek yanlistir.

ama baskalarinin yanlislarini kopyalamak daha büyük bir hatadir.

12.11.2004 11:14

o.T.

güzel kardesim, varsayimlarin bana cok ütopik, hatta biraz hoppadan geliyor. hersey olabilir elbet, olmiyacagina dair kesin garanti yok. yalniz o derece kopacak kadar incelersen seriatta haramin helal kilinma ihtimali belki daha yüksek düser. milletvekillerinin keyfine göre karar alabileceklerini zanediyorsan yaniliyorsun. onlar da ancak anayasanin verdigi cercevede hareket edebilirler. herkesin kendi takdiri, ama anayasa da evrensel degerlerden olustugu söyleniyor. kaldiki, cumhurbaskanini da unutmamak gerekiyor.

velhasili, atamizdan devlete, devletten askeriyeye birsey birakmadin. mustafa kemal pasaya, devlete, askeriyeye, adliyeye ve egitime karsi gösterilen tavri dikkate alirsan bunlarin uygulamasini cok dogal karsilarsin. zaman ve sabir tükenmezse kisitli cercevemizde herseye rasyonel cevap bulmaya calisiriz; yalniz biraz relakkkss olman gerekiyor.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 05:37 Uhr.