Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

aslanlazo 11.11.2004 22:25

bizim Din i mizin neresi kolay??

Ciddi bir soru sorcam millet.. TV de deniliyoki, Müslüman dini en kolay ve seffaf din dir, zorlama yoktur.
Bende bizamanlar 5 vakit namazi cemaat ile kilmaya calisan bir lazo idim. Din de derinlere girdikce, nekadar mantiksiz, birbiriyle celiskili bir din i mizin oldugunu gördüm. Camii de sordugum kisiler de koyun gibi yazilanlarin arkasindan kosuyolar, kendi fikirleri, sorulari yok;anladim ki millet öyle sine ot gibi yasiyo.
Din adina söylenen sözlere 2-3 tane karsi misal getiriyorum, ama kimse: bak orasini hic düsünmedik,acaba bizmi yanlis anladik demiyo, koyun gibi önceki sözlerin pesine kosuyo.

gerisini yukarida yazicam..

11.11.2004 22:26

Weisst das ist sehr schwer

Eger bana cocukken Admed Üstad veya Yasar yada Süleyman Hoca dini anlatsaydi ben kesin daha tezden Müslüman olurdum...... ama Allahin kara Hocalari laga luga anlattiklari icn ve arada sirada dayak bile yiyenleri görünce, tam anlamiyla nefret geldi bu kisilerin dinine... oysa adi Islam uygulama siddet diniymis, sonradan farkina vardim.......

Ahmed Üsrad dogruyu söylüyor....

Bence en iyi Müslüman Atalarinin Hurafet dinini red eden ve Orijinalini arastirmaya koyulan kisiler oluyor......

Selamlar
Enis

aslanlazo 11.11.2004 22:35

Yazin 16 saat hangi din de ac geziliyo?

En kolay din bizim din deniliyo, malesef ben hic biryerde kolaylik göremedim, tam tersi, en zor din Müslüman dini gibi geliyo bana.

1.) Kimse namaz kilmaya, oruc tutmaya zorlana maz deniliyo, ama her kilinmayan namazin ahirette 30 bin sene cehennem cezasi var, bunu neden kimse söylemiyo. Bu dünya da ne yaptiysan, ahirette saniyesi saniyesine hesap vercen. Bunu bilen bi kisi, bu dini severek mi yasiyo, yoksam korku dan mi?

2.)Yazin Ramazan bilindigi gibi nerdeyse 15-16 saat sürüyo. Bütün dini ALLAH gönderdi ise, hristiyanlar neden ayni zorluga tabir tutulmuyo? hani bizim din kolay idi?

Tutulan Oruc ALLAH in isine yaramiyo, hersey sözde bizim icin, sihatimiz icin mis. Thyssen demir celik fabrikasinda 8 saat o sicakta calisan birini düsünün, vucudun okadar zaman susuz kalmasi sihatin neresine yariyo anlamis degilim.

daha neler var neler, kimse okumuyosa neden yazip kafa sisireyim..

11.11.2004 22:37

Ben düsünen ve sorgulayan birisiyim

sen o 2-3 tane dedigin ssorulari bana sor.....

Kaldiki cammatla 5 vakit namaz pesine kosman dinin ruhunu anlamamandan geliyor....

Camaatla Cuma namazi kilinir... sen namazlarini evde kil.... Allaha yaliniz en yakin oldugun andir.... bilhassa geceleyin....

Ben neredeyse her gece namaz kilarim....

Cumadan baska Camiye gidip o cehalet Hocayi vede onun müridlerinin yüzünü görmek istemiyorum... canlari cehenneme, haksizsam benim....

Sor arkadasim sorularini bizlere.... burada bazi aydin kislerde var hem senin sorduklarini zamaninda soranlardan....

11.11.2004 22:49

Thyssen dedine aklima geldi

zamaninda Canakkaledeki gemileri dümdüz eden o nerede insan boyundaki toplari ThyssenKrupp Stahl dökmüstü..... das nur nebenbei....

1 soruna gelince... sana o aciklayayi yapan tam bir din cahilidir ve serefsiz yalancinin biridir... isterse baban olsun..... yanlis anlama.......

Ne denek 30 bin sene cehennem cezasi var..... kim söylemis nerde yaziyor..... HZ Muhammed Resül olduktan sonra namaz kilmaya baslamis.... eeee simdi ne olacak....

YOK BÖYLE BIR SEY, BUNLAR UYDURMA .... ne Kuranda cgecer nede baska bir yerde..... ancak Erbakan ve Süleymancilarin camisinde gemekte bu gibi Hurafetler... diyanette ondan cok iyi degil ya....

Bunu sana diyen Allahin kitabini tahrip etmekte ve Allaha demedigi bir seyi demis diyere, Allaha sirk kosmakta.... cehennem kendi mevksi olacak....

2 Yazin 16 saat günesin Horizontta göründügünü ben hic hatirlamiyorum....... gün aydin iken degil...... günesin görünür seklinde oruc tutacaksin.....
Oruc hem sihhat hemde aclik cekmen icindirki... ac olanin halinden anlayip, Allahin sana lütfettigi nimetleri anlaysin ve sükredesin diyedir.....

Tok olan acin halinden anlamaz......
PUNKT AUS....

Senin ne yaptigin ibadet nede tuttugun oruc Allah gidiyor.... sadece senin kontona iyi veya kötü yaziliyor......
Allahin varligi tartismasiz..... sen bu sistemde nerdesin ona bakacaksin....

Allahin hic bir seye ihtiyaci yoktur..yani sameddir... digerleri ve bizler ona muhtaciz.... Allahin dinide yoktur....

11.11.2004 22:53

dass du das nicht weisst is mir klar

o.T.

oezsu 11.11.2004 23:00

"Sen teblig et...

..üzerlerinde zorlayici degilsin!" iste bu yüzden en kolay din Islam dini. Her koyun kendi bacagindan asilir. Ister uygula bu önerileri ister uygulama. Ölüm tadildiktan sonra yasam yine senin yasamin, ister sonsuzluga merhaba de ister buhar olup kal.. Sana Oruc, Namaz, Hac toplu bi paket halinde gelmemis. Yapabildigini yaparsin, yapamadigin senin eksigin.. Yapabiliyorsan yine senin arti puanin, kimseye hesap verme borcun yok.. Seni sopali tonton bi dede´de beklemiyor...

Allah Kurani lapa lapa kar yagar gibi göndermedi herhalde. Kuranin tamamlanmasi 25 senesini almistir Resulun.

Sen söylenilen seyleri Oruc, Namaz, Hac vesaireleri ister yaparsin, ister yapmazsin. O senin kendi bilecegin is.

Su dünyada ben namazi kiliyorum diyen sahis, gercekten namaz kilmismi? Namazin, yani Salatin ruhunu cözüp, Secdenin ne demek oldugunu biliyormu?!?!?

Oruc tutmanin saatler boyu ac kaliyorum deyip anlamini cözemezsin.. Nedenmi? Bu düsünce seni dünya düsüncesine iter ve sende su an zaten dünya alemi ile ugrasmaktasin. Oysaki yapilmasi gereken sey, kendi yoklugunu hissedebilmendir ki, o zaman Salatin ruhunu , yani Namazi anlayabilesin!

"Ölmeden önce ölünüz" Evliyalarda bunu yapmislardir...

Oruc niye gelmis. Fazla yemek zaten zarar. Vücudunu kimyasal birikimlerden temizliyorsun, bundan güzeli varmi? Bi Diyetisyen sana oruc tut, perriz yap diyince iyide, o zaman sagligini düsünüyorsun, senede bir kere "TEKLIF", zorla yptirilan bi sey degil, edilen Orucu hor görüyorsun, anlamis degilim...!?

Iseviler niyemi tutmuyor?

Peki ben sana bi soru sorayim... Iseviler niye Incili degistirdiler????

cobanim 11.11.2004 23:19

ALLAH in KANUNLARI!!

Ne yani sen Allah in kanunlarini cagdisi demeyemi getiriyorsun???

cobanim 11.11.2004 23:21

TABI..

SEnde haklisin. Atatürk ün sisteminde kamusal alana girince dinini gardroba asacaksin. Evine girince ancak müslüman olabilirsin.

bacho 11.11.2004 23:22

Thema verfehlt! ->Din ayri devlet ayri

ohne Text

acizkiz 11.11.2004 23:22

din kolay!

selamunaleykum..
hiristiyanlarada ORUC vardir onlar tutmuyosa yapabilecek birseyimiz yok! ayrica yapilan bütün amelleri CENNEt icin diil, ALLAh rizasi icin yapmali....Hasta, hamile, cocuk, agir iste calisan insanlar v..b. gibi insanlar oruc tutmak zorunda diil eger hali vakti yerindeyse bunun parasini verir! yani namaz kilmak bir sigara icmek kadar sürmez bile, bir ayet okumakda o kadr sürmez! hersey insanoglunun elinde birseyi kolay veya zor yapmak acisindan! inanmak vede IMAN ise hic vaktini almiyo! yani zor olan nedir? oruc tutmak sadece agzini kapamak su icmemek v.b. diildir, kendini günahlardan arindirmak ve o gibi seylerden uzak durmakdir, gününü tefekkürle gecirmekdir, yani ALLAhtealanin yarattigi güzellikleri düsünmekdir! eger düsünmek size zor geliyosa birsey diyemem:-)-----------------------------------------------
hayatinin bir kismini seni YARADANa ayirmissin bu zor gelyiosa insana diyecek söz yok!
ALLAha emanetsiniz, Kalbinizden IMAN yüzünüzden NUr eksik olmaya
VESSELAM

oezsu 11.11.2004 23:26

Günahlardan arinmak??...

nedemek sence?

cobanim 11.11.2004 23:26

Kuran senin icin...

tabiki sadece bir ibadet kitabi:) Bunu bilmeliydim. Sen ne anlattiginin farkindamisin? Kuran tabiki genel bir cerceve veriyor.

1. Biz o cercevegi bile kullanmiyoruz. Sanki kesin hüküm verilen kanunlar uygulaniyorda is detaylara kaldi.

2. Cercevegi Peygamberimizin sünneti dolduruyor. Nasil sen onun namazini kiliyorsan, onun fetvalarinida islerini cözmek icin kullanirsin.

3. Buda yetmezse akil ve kiyas var.

cobanim 11.11.2004 23:27

SEcim.. o.T.

ohne Text

acizkiz 11.11.2004 23:29

o.T.

bence tövbeden gecer, yaptigin seyden PIsmanlik duymak ve yinelemeyeceginize dair bir nevi söz vermek.
ALLAhteala söyle buyuruyor: tövbe kapisi ölüm anina gelene dek acikdir..

cobanim 11.11.2004 23:32

secim..

Kardes o kisi tabiki secimle is basa gelecek.Sen ne zannediyorsun. Müslüman olmayanlar tabiki serbesttir herseyde, tabiki kimseyi rahatsiz etmedikden sonra. Sonra kimse kimseyide ibadet icin zorlamaz sadece tavsiye eder. Halkin cogunlugu isterse kanun degisir diyorsun. Yani halk harami isterse bu o.k mi??? Size herseyi yanlis dayatip korkutmuslar kardesim. Kimse senin hayatini degistiremez. HAyatin ve o hayatinla ne yapacagin senin elindedir. KAnunlari ise bizi yaratan ALLAH koyar.

cobanim 11.11.2004 23:36

EN BÜYÜK DAYATMA KEMALIZM..

Kimse kimseye din dayatmiyor. Ama kemalizm hastaligi dayatiliyor, ondan hic bahsetmiyorsun. Kardesim Amerikanin bile kanunlari Islama daha yakin. Hersy bitti is banka ceza kanunlarina kaldi. Onlar kolay isler kocum. O islerde cag neyi gerektiriyorsa harama kacmadan düzenlenir.

cobanim 11.11.2004 23:38

RUH..

Sen okusana kurani, ruhuna islesene. O zaman bulursun. Ama kamusal alanda kurani beynindan silersen belki doktor, mühendis , ögretmen olursun ama adam olamazsin.

cobanim 11.11.2004 23:39

ISIMIZ ZOR USTA. o.T.

ohne Text

oezsu 11.11.2004 23:41

olabilir...

Kime söz veriyorsun?verdigin söz kime yariyor?

Günah denen terim, tabiri caizse, yapilan negatif yöntemler ile etrafa sacilan ve dagitilan negatif enerjidir. O negatif enerji senin beynine yüklenir. Temizlemen icinde Hac gelmistir.. neyse, baska konuya atladik yine.. ;)

cobanim 11.11.2004 23:42

BU NE YA...?

Peki ya Peygamberimiz Islam Devleti kurmamismidir. Islam Devleti demek azinliklara Islami dayatmak demek degildir. Osmanlida kimseye Islami dayatmadi. Gül gibi gecinip gittiler 700 sene. Ne zamanki Islami unutup padisahlar haremlerde zevke sefaya daldi. O zaman is bitti.

cobanim 11.11.2004 23:44

ISTE..

ISTE UYGULANMADIGI ICIN MÜSLÜMANLAR REZIL BIR HALDE..

11.11.2004 23:45

iki cümle ile anlatamam,

ama haklisin aslinda din diye Sana ögretilen bidatlar mukallitlikler ve hurafeler insani Allah"a yakin kilan Islam dini ile hic bir alakasi yoktur. Islam"da reform istemiyorum, Islama geri dönüs istiyorum o zaman görürsün ne güzel ve ne kadar kolay bir dinimizin oldugunu. Sana kitabini okududugum ama internette de yayinlanan kitabin sitesini tavsiye ve okumani umut ediyorum. Ondan sonra dine bakis acin degisecek kardes. Bir Alevi annenin ve sol görüslü sünni babanin oglu olarak yetistigim icin dine fazla ilgi duymamistim 14 yasima kadar ama Allah"a sükür herseyden memmun oldugum halde icimde bir bosluk ve bir huzursluk hissediyordum. 7 yasimda babam "adet yerini bulsun" diye beni Kuran kursuna yollamisti ve orada saclarim biraz uzun diye hoca denen piskopat serefsiz bana "ders olsun diye" bir "Osmanli tokadi" patlatmisti. Ondan sonra Kuran kursuna gitmemistim ve Kuran kelimesinden bu olaydan duydugum nefretten dolayi nefret ederdim. O zamanlar hadis denen alcakligin Kuran ile esdegerde oldugunu ama öyle olmamasi gerektigini bilmedigim icin sünnilikten nefret etmistim. Aradan uzun yillar gecti icimde baglama olarak bilinen saz calma hevesi gelmis idi. Derken Alevi Kültür Dernegi"ne gitmistim. Orada güzel kisa sapli baglama calmasini ögrenmistim ama oradaki serefsizler de Aleviligi solculuk olarak algilatmaya calisirlardi. Solculuga "imanli" bir sekilde inanmistim üniversite yillarimda hatirliyorum da Evrensel gazetesi yazari Metin Göktepe öldürüldügü icin bir kac arkdasla nizam-i alem ocaklarini basip bir kac kisiyi evire cevire dövdügümü biliyorum. Sonra televizyonda türk ve islam sentezi ülkücülerin sol görüslü ögrenciler ile tartismalarini izlemistim ve bahsi gecen konu Türkiye"de escinsel olarak bilinen azinlik mensubu birisi (ibne) onlardan dayak yemisti ve benim kaderbirligi kurdugum zannettigim sahislar atesli bir sekilde bu dejenere olmus sahisin haklarindan söz ediyorlardi. Hepsi uzun sacli almanca"da punk, independent olarak bilinen züppe lümpen takimlari idi.Bunlarin solcugu ile benim örnek aldigim solcularin (Deniz Gezmis, Mahir Cayan, Hüseyin Inan vs) arasinda daglar kadar fark var idi. Deniz Gezmis kiffer degil idi tam tersine hayatta yasadigin yasin degil yaptigin icraatin önemi sayilir diye babasina yazdigi satirlari hatirladim. Artik solculuk bana göre degil idi. Derken 20 yasimi bitirdigimde bir kiz arkadasim bana Türkiye"den bir zamanlarin solcu atheistlerinin kitabini getirmisti. Cenk Koray"nin 19 mucizesi adli kitabi idi. Sonra bir baktim ki Kuran ile benim mürsitlerimin, yani ilim ile bilimin, hic bir alanda cekismedigini. Tam tersine bir birilerini tamamladiklarini. Bana tokat atan sözde müslüman din adami olacak hocanin putperest bir hokkabaz oldugunu. Islam ile barismistim, KURAN"DAKI ISLAM ILE. Umarim Sen"de barisirsin.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.kurandakidin.net" target="_blank">http://www.kurandakidin.net</a>

cobanim 11.11.2004 23:45

FASISTLER

FASISTSINIZ KARDESIM SIZ.

cobanim 11.11.2004 23:54

Senin Atan..

KARdesim en büyük laga lugayi sen yapiyorsun burda. Hangi kanundan bahsediyorsun. Iste su anda Senin taptigin Atatürkün kanunlari uygulanmiyormu??? Millet 80 senedir kan agliyor. Kemalizm denen hastalik sayesinde Hacli zihniyetine yaltaklik yaptik. Devlet olarak kendimizi sattik. Sömürdüler bizi. Senin Kemalizmin azinlik sorunlarina care bulamadi. Senin Kemalizme dayali ekonomin, bankacilik sistemin milleti aclik sinirina itti. Sen neden bahsediyorsun be..
Dahada dayatmadan bahsediyorsun. Dayatmislar dayatilacagi kadar. Agzini acsaniz fasizm kokuyor. Bu millet Atatürk sayesinde degil., önce Allahin lutfu sonrada Kahraman milletin Allah a olan inanci ve sevgisiyle kurtuldu.
Sen burayi bos buldun konusuyorsun...

cobanim 11.11.2004 23:55

DAYATMADAN BAHSEDEN`LER BUYRUN...

CENAZE NAMAZINA..
Ankara"nın Yenimahalle İlçesi"ndeki bir parktaki Atatürk Anıtı"nda, saat 09.05"te anma töreni yapılırken, siren seslerinin çalındığı sırada bir camiden sela okundu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), DYP ve CHP ilçe başkanlıkları ile yöneticileri savcılığa ve kaymakamlığa suç duyurusunda bulundu. ADD Yenimahalle Şube Başkanı Derya Kocabay, Atatürk için sela okunmasını kasıtlı bulduklarını belirterek, Cumhuriyet Savcılığı"na hem imam hem de olay yerinde bulunan ve kayıtsız kalan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

cobanim 12.11.2004 00:03

ZIRLAMA

Ne zirliyon? Ülke onun ilkeleriyle yönetiliyor, daha..??

imparat 12.11.2004 00:07

Kim neyi nicin yaptigini biliyormu

Ne desem Allah inancimi göstermek icin gece yarisi kalkip namaz kilmama gerek yok. Eyer ben Kalbim ile inaniyorsam eyer ben kalbim ile seviyorsam o Yaradani demek oluyorki 5 vakit namaz kilmak ile hersey bitmis degil. Ne yazikki artik camilerimiz Inanc icin gidilen yerler degil, ayni zamanda baska dinlere kiskirtici örgüt toplanti yerleri olarak kullaniliyor ve bunu hergün tv´lerde veya Gazetelerde görüyoruz....

12.11.2004 00:09

Sela ayip kacar

Yillar önce ölmüs bir kahramana böylesine terbiyesizluk olmaz.....

Hangi gastede okudun bu olayi...

Kaynagini veya Linki verirmisin......
Kimbilir hangi manyak möchte gern Hoca hat das gelesen

12.11.2004 00:12

acaba :))))

yoksa isinje gelmeyen ne oldu ?????

Cehaletimizi gider o halde...

12.11.2004 00:14

Senin icin ne Kitabi devlet kitabimi ??

Sen beni bos ver... ben kara cahili bir adamim.... okuma yazmamda yoktur belki....

Ama senin icin Kuran ne ifade ediyor... bir devlet kitabimi... eger öyle ise, ne gibi devlet yönetilmeli... Kuran ne diyor bu hususta.... ??????

12.11.2004 00:16

Kemalizim sence dinmidir

vya Kemalizimin bir dini kitabi varmi ?????

Sen nerde gördün öyle bir dini ?????

Seninde kendi yazdigin veya Sihinin yazdigi yeni bir dinin varmi ?????

Yemekle dinin ne alakasi var ????

12.11.2004 00:22

Onun ruhunu ancak benim gibi

beyni yikanmamis cahil olmayan kisiler anlarsa anlar........

Sen bana cevap vermekten acizsin... cünkü verecek bir seyin yok... sadece alma pesindesin... hayatta beceriksizlikleri bazi kesimler... ya Yahudilere ya Hiristiyanlara yada Atatürke baglar...

Onlar yapti.... ama sen ne... yaptinki baskasini elestiriyorsun...

Ben Kuranda Matemetigi nerde bulabilirim sen onu göster....

Ve daha sonra Türk ceza kanunun yerine gelecek olan kanunlar nerde yaziyor onlari göster....

Son olarakta Tibbi kanunlar nerde yazmakta sen onuda gösterki ben okuyup bir doktor olayim.....

Bu cehalet düsünceyi kim ögretti sana...... yazikki ne yazik.... senin bu düsünce bu yastan sonra degismez..... ist vorbei....

Eminim hayatindan muluda degilsin, cünkü dinin veya dinlerin ruhunu anlamyan kisi mutluluga ermesi coooook zor......

Cvabini bekliyorum.... belki senin dinine dönerim

12.11.2004 00:27

Öyle oldu diyelim dinle ne alakasi

var.... Atatürk sana ibadet yasagimi koydurttu......

Veya Allahi Türk topraklarinami sokturmadi ????

Yoksa Diyaneti kurdurup, Kuranin tefsirini yazdirtan... kimdi sence... HZ. Isamiydi yoksa....

Hemso sen nerdesin..... Demokratik Cumhuriyet sistemini begenmiyorsan..... sen daha iyi olan bri sistem getir veya tavsiye et.....

Ama bilki bun Kuranda yazmaz...... insanlarin yasantilarindan meydana gelen degerlerdir...

Demokrasi
Sosyalizim
Komonizim....

Bir tanede sen söyle o cercevede yasayalim.....

Ama yine kalkip Kuran deme... o cercevede zaten yasamaktayiz..... biz din cercevesi degil, devlet yönetim cercevesi ariyoruz....

Bilir kisi olarak sen söyle bari

12.11.2004 00:30

Elbette degil

O benim sahsi din anlayisimdir... Allah ile beni ilgilendirir...

Din sahsi olaydir... ben sadece misal olarak verdim.....

Burada karistirdigin bir olay var.... bende eskiden... yahu benim kalbim iyi ben iyilik yaptimmi ist bitmistir.... hayir bitmemistir....

Eger ben Müslümansam ve Allahin cehenneminden en kisa süreyle gecmek istiyorsam, diger kanunlarida yerine getirmem lagzim..... öyle yagma yok..... kaldiki namaz ibadeti Kurnin bir anlamda gizli ruhudur.......
Namazdan uzak kalan Kurandan ve en önemlisi Allahtan uzka kalir

12.11.2004 00:36

So ist es Mülümanlarin

geri kalmasinin nedenide budur iste.....

Baslarindaki manyakalr herkese kendi Ideolojisini dayatmakta..... kaldiki din kolaydir kisiseldir ve özeldir..... sadece insanin kendisini baglar......

Etrafina dikkat et..... genelde okul bitirmeyen yasli dayilarimiz dedelerimiz, bunlarin hepsi din havasi basarlar....

Oturular koltuklarina.... baslarlar Hurafetten din devletinden manyak maynak konusmaya.... kapasiteleri olsa neyse... ama yokki..... akilli insan böyle seylere bos ne nefes nede kafasini yorar... gider uygular....

Bu gibi insanlarin nesli tükenmedikce medeniyeti tam anlamiyla yakalayamayiz.... bizlerin amaci... etrafimizdaki cocuklarimizi..... okutup cahilye döneminden cikarmak.... Allah muhafaza.. sonunda ö cöldeki Araplar gibi, yine Resül bekleriz

cobanim 12.11.2004 00:36

KUSURA BAKMA AMA..

IYICE ZIRVALIYORSUN. BENIM SIHIM YOK. KEMALIZMSE SENIN DININ..

imparat 12.11.2004 00:37

o.T.

peki sen gördünmü namaz kilmayan insan Cehenneme gittigini?

imparat 12.11.2004 00:41

Mesela bunu sen yazmissin Enis

ALINTI: [Bence en iyi Müslüman Atalarinin Hurafet dinini red eden ve Orijinalini arastirmaya koyulan kisiler oluyor......

Selamlar
Enis]

Bana orjinalini göster bunuda herkes biliyorki Kuran´da 110 sayfanin kayip oldugu ve kimsede aciklik getirmek istemedigi?

nicin kayip ?

imparat 12.11.2004 00:41

Mesela bunu sen yazmissin Enis

ALINTI: [Bence en iyi Müslüman Atalarinin Hurafet dinini red eden ve Orijinalini arastirmaya koyulan kisiler oluyor......

Selamlar
Enis]

Bana orjinalini göster bunuda herkes biliyorki Kuran´da 110 sayfanin kayip oldugu ve kimsede aciklik getirmek istemedigi?

nicin kayip ?

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 14:09 Uhr.