![]() |
Yani isteyen cirilciplak gezebilir ...
Kafayi yemissin sen kocum.
Sen isersen öyle gez ... |
Statt mich zu kritisieren solltest Du...
Statt mich zu kritisieren solltest Du mir lieber antworten.Was bezweckst du mit deinem Märchen?
Ich bin nicht hier um mit dir Argumente auszutauschen,ich erwarte bloß ne Antwort(en) auf meine Frage(n).Du kannst mich nicht in irgendeine Schublade stecken,in dem Du versuchst darzulegen dass ich die "Kunst" der Konversation und Diskussion nicht beherrsche.Bloß es gibt Themen da gibt es nix zu diskutieren. Also Antworte mir!(Auf den ersten Beitrag) |
www.ataturk.net
Sayin arkadaslar...
Bos konusmaya gerek yok..... Bazilariniz Atatürke deger vermeye bilir... önemli degil... vatan hainleri her ulusta vardir... önemli olan bu cahilleri bilgilendirmektir.. Ben sadece dünya ve dünyadaki üstadlar Atamiza ne gözle bakiyordu sadece onu ziyaret edenlere bakin... Kendisi dis devletlere gitmedigi halde... Atamizi Ingiliz Krali Edvard VIII; Rus Marasallar bile ziyaret etmis.... Herkesin amaci bu Kahramani ve ani zamanda devlet adamini tanimakti.... Tarihte benzeri görülmeyen bir basari ile, tüm Islam Aleminin parasal destegiyle essiz bir basariya imza atmistir..... Ruhu saad olsun..... Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl: Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk"a tapan, milletimin istiklâl! <a href="redirect.jsp?url=http://www.ataturk.net/bizimle/ziyaretcileri/" target="_blank">http://www.ataturk.net/bizimle/ziyaretcileri/</a> |
bravo ...
TÜRKÜK atatürkden sonra baslamadi hatirlatayim. Senin beynin o zamana kadar geri gidebiliyorsa ne ala. Yani onu sevmek veye sevmemek bir ifade etmez. Türklügü sadece bir kisiye baglarsan vay türklerin haline. Türkük 1000 lerce yillardan beri var. Tarihini okumani tavsiye ederim.
Sunuda belirteyim. Atatürke karsi bir negativ düsüncem yoktur. Ama Türkügü o yaratmadi ! Bu böyle biline !!! |
Peygamber yapsaydin be enis... o.T.
ohne Text
|
Hatta Atatürke karsi savasanlar bile
hayran kalmiki Son Büyük Taarruz ve Baskomutanlık Meydan Muharebesinden sonra ele gecirilen Yunan General, Yunan Ordusu Başkomutanı Trikopis, Yunanistana döndükten sonra yazdigi Kitapta....
Mustafa Kemal icin en zarif Asker diye hitap etti...... yani adini duymus ama kendisini görmedigi ve bu kadar becerikli ve genc bir generali karsisinda görünce cok sasirmis..... bu kadar genc bir üstadla karsilasacagini zannatmiyorsu.... Sen sadec Atatürkü görmeye gelen devlet adamlarina bir göz at, hemde resimlerle.... gerisi yalan...... bu eski kafalar tarih oldu... <a href="redirect.jsp?url=http://www.ataturk.net/bizimle/ziyaretcileri/" target="_blank">http://www.ataturk.net/bizimle/ziyaretcileri/</a> |
hangi Türklükten bahsediyorsun Sen?
Osmanli Türklük"ün simgesi degildi bir kere. Yoksa adina Kizilbas denilen Alevi-Türkmenlerini katli vacip diye kirip geciren ama ayni zamanda siirlerini farsca yazan Yavuz Sultan Selimi Sen milliyetci mi sandin? Onun rakibi Sah Ismail Hatayi azeri kökenli olmasina ragmen Iran Sahi idi ama siirlerini Türkce yaziyordu. Sen hangi milliyetcilikten söz ediyorsun?
|
Olsa ne yazar
Sen kimsinde Atatürke karsi negativ düsünmüyormusunda laga luga.....
Erbakan manyagida begenmiyordu... ama mezarinin basinda o auranin icinde döktügü terleri bir hatirla...... Öyle kolay degil Atatürkü anlamak veya bizlerin icin cepelerde cektigini... Devleti olmayanin dinide olmaz...... sen bun farkinda degilsin....... kaldiki Atatmiza deger vermeyen yoktur.. Sen sadece Atatmizi ziyaret eden devlet adamlari listesine ve resimlerine bir bak ve agla....... ne gibi Krallar, hatta ingiltere Krali bile ziyaret etmis..... Bir göz at.... belki kalbinde tasidigin düsmanlik erir gider..... <a href="redirect.jsp?url=http://www.ataturk.net/bizimle/ziyaretcileri/" target="_blank">http://www.ataturk.net/bizimle/ziyaretcileri/</a> |
Türklük nedir ?
Türklük türkceyi latin harflerlemi yazmak? Osmanlida türkce konusyordu onlar arab alfabesini kullaniyordu bizler ise latin alfabesini kullaniyoruz. Atatürk türk afabesinimi bulduda yenilik oldu. Iki millette ayni dili konusuyordu.
Yani Türklügü sadece dile baglarsan. Her türkce bilen türkmü oluyor. Onca insan var türkce bilen ama milleti farkli olan. Türklük tarihini oku birkes sen *ATESGÜCÜ* |
Anlamayana davul zurna saat
Sen kim oluyorsun bana türklügü ögreiyorsun derim bende o zaman. Yani sen kendini üstün bir varlik olarakmi görüyorsun. Sadece ben atatürke tapiyorum demekle?
Benim türklügümü sen tartisamazsin. Benim Türklügüm 80 senelik degil benim türklügüm asirlar boyu biriken türklüktür ... Sen anlaymazsin onu. Yine tekrar ediyorum negativ düsünmüyorum onun hakkinda. Ama oda sadece bir insandi senin ve benim gibi. Sunuda hatirlatayim sadece o dökmedi terleri. Terleri döken tüm millettir ben milletimle o yüzden gurur duyarim. |
Birak onu
Türklük Türkistandan yayilmadir... onunda asli su an CIN topraklarindadir....
Osmanlilarda onlarin bir boyutuydu..... evet asliyla Yavuzda bir Türktür sende bende.... Kalkip burda Alevilik malevilik martabina girmeyelim.... bunu apacik bir sekilde Basbakan acikladi...... daha neyin pesindesin.... Ben sahsen Alevilik veya Sünnilik diye bir din tanimiyorum..... Müslümansan Müslümansin, Müslüman degilsen ne olursan ol........ Bu tüm insanlik icin gecerli..... Herkes bir hikaye pesinde.... veya kendini bir yere baglayip identität kazanma pesinde.... Bir Üstadlik bir Universell insan olmak duruken, bazilari kendini, Sünnilik, Alevili, Atatürkcülük, Particilik bu gibi bilmedikleri veya kapasite yetersizliginden dolayi düstügü taraikatci ortamlara müritlik yapmakta...... Hayatin ve insanligin gerceklerini anlamak nedense herkese mahsus olmuyor... |
Ilk basta sectigim rumuzun adi...
ates gücü degil, silahsiz kuvvet. Sonra O"na bakarsan arabca haydi haydi Türkce alfabesi degil idi. Sen hic ORKUN alfabesi nedir bilirmisin? Göktürkler kullanir idi. Madem Orkun alfabesini kullanmiyoruz o zaman dünya ile iletisim kuracagimiz alfabeyi latinceyi kullanlamim. Eller gider mersine sen gidersin tersine.
Aslinda daha ciddi yazilar bekliyorum bu forumda, sirf objekt görüslere dayali ama senin gibi ahmaklari görünce kendimi tutamiyorum. Biraz Türk Tarihini ögrende gel ve ondan sonra bana yaz. Ümmetcilige milliyetci kilifi verilmekle insan milliyetci olamaz. ATATÜRK dedigin sahis FATIH"INI senin sulu dereye bin kere götürür getirir idi. B |
hosuna gitmiyor galiba yazdiklarim ...
Biz amerikadan geliyoruz diye yazmiyoruz hatirlatayim !
|
Türlügün tarihi Türkistanda kadar
dayanir... ve Atatlarimizin asli su an Cinde devam yasamaktalar....
Eskiden onlarin boyutlarina karsi Cin seti bile yapilmisti..... Bunlari bizler biliyoruz..... Tarihimizi ve kültürümüzü okuyup arastirdiktan sonra, din arastirmalarina koyulduk.... ve bunlarin hepsini en ehli merkezlerden topladik.... Alinin Velinin merkesinden degil... O yüzdendirki, kücüklügümüzdeki Hurafet dinleriyle bir alakamiz yoktur... Selamlar Enis |
...
Ben isimini Weapenpower olarak görmüstüm...
Sende manyaksin o zaman... Ahmakmis... Sen kendin yazdiginin farkindamisin ? |
Devletinin tanimadiktan sonra nerden
olursan ol... kaldiki Amerikalilar Atatürkü senden iyi tanir.... ki Adamlar Genelkurmay Baskanini onu ziyaret etmesi icin yolladilar...
Tja... Hart aber Wahr |
Farkinda isen ben mezhepcilik yapmiyorum
..Sadece tarihdeki olaylardan söz ediyorum. Ben mezhepler meselesini coktan asmis bir insanim.
|
Manyakmisiniz nesiniz
Ben ne diyorum ? Ben asirlardir var diyorum türklügü sadece atatürkden sonra türk olmadik diyorum. Anlama kapasiteniz az galiba
|
Bakis acini biraz netlestirmeni tavsiye
ederim, her alanda o zaman bazi seyleri dogru olkuklari gibi görürsün
|
Devletimi tanimiyormusum ...
Devletimi tanimak sadece atatürkü sevmekten ibaretse. Niye onca atatürkü seven insanlar hortumcu oluyor. Atatürkü sevenler kacak elektirik kullaniyor ? Devlete niye zarar veriyorlar ? Vergilerini niye vermiyorlar ??
|
Cumhuriyet Filmi 21,30 da TRT Int te
Bu aksam Atatmizin anisina Cumhuriyet Filmi TRT Intte oynayacaktir..
Basrolünü Rutkay Azizin oynadigi Film Klasigini kacirmayin... hele bilmeden konusanlar bir seyresinler bakalim.... ki kime ne borclu olduklarini anlasinlar... Birde lütfen herkes cagri Filmini seyretsin, yani Peygamberimizin hayatini..... Ve ondan sonra Alevimi olacak, yada Sünnimi olacak yada her ne olackasa olsun ve kalkipta bir daha kendi dinini Islam dini diye dayatmasin.... Su anki yasanan din Islam dini degildir.... smamanizimden, Yahudilikte, Budistlikten ve Hiristiyanliktan karismis bir misch masch dini var piyasada ve adinada Islam demisler..... Orijinaliyle uzaktan yakindan alakasi yok..... sanki Resül terikatciydi yada Sünniydi veya Aleviydi.... Evet Red ediyorum sizlerin dinini.... cünkü Islam degil..... Selamlar Enis |
...
die kunst der wörter !
Önce ahmak ondan sonra tavsiye ... Sen kendine muhalefet yapan bir bakis acin var bunu düzet bir kere !! |
PS: Türk olmak Türk Milliyetcisi olmak
anlamina gelmiyor. Adam Balkanlarin milletlerini hayran idi ama Türkleri kücümserdi. Arastir bakiyim Osmanli arsivlerinde Türkler adi gecti miydi Türk bildigin Osmanlilar nasil kin ve nefret kusuyor idi. Kendisi yörük Türkmeni olan Yavuz Türkmen kelimesini hakarete es deger bir yorumla kücültü..Aslini inkar etmis bizim Yavuz. Tarih bunu böyle biliyor
|
sagol ...
Alevilik sünnilik yoktur efendi.
Sen galiba bilgilerini sadece filimlerdena aliyorsun ! |
So ist es
Bazen Sünnilik Alevilik ve benzeri Hurafet dinlerini duyunca ve her kafadan bir ses gelince... kizdigim oluyor...
Hic bir kimse kücüklügünde yasadigi Hurafet dininden uzaklasamiyor nedense.... buda beni cok üzüyor... Yahu birak sen o eski sacma sapan dinide.... birde Üstadlarda Objektiv biur sekilde dini dinle.... Eger tüm insanlik bunu bir sefer dinlese... sonunda.... Dinler diye bir sey kalmayacak.... hespi Allahin bize lütfettigi tek din altinda toplanacagiz... Amam buda mümkün degil galiba... zaten Ayet var... "Eger Allah isteseydi herkesi Müslüman yapardi" diye... Simdi kendime diyorumki... iyiki birza kafayi calistirmisimda.... anna babamin Hurafet dinine ibadet etmemisim..... sayemde babamda bayagi döndü... ama annem israrci.... :)))) Da snur nebenbei..... |
Gercekler ne zaman küfür oldu ??? o.T.
ohne Text
|
Niye o zaman Anadolu Kaplanlari olarak
bilinen mezheplerin fikihci-seriatcilari helal vaad edip HARAM ile gövdelerini besliyorlar. Saadet zinciri tabiri ile bilen dolandiriciliktan yargilaniyorlar? Nasil her sakal birakan deden veya haci emmin degil ise, is yerinde bürosuna Atatürk resmini asanda Atatürkcü degildir. Metin Altiok, Ugur Mumcu, Cetin Emec ve digerleri Atatürkcü idi. Atatürkü daha da radikal yorumlayanlar da var da ama neyse ;-)))
Atatürkcülük uygar milletler ile yarismayi gözününe kestiren yüregi yigit insanlara denir |
Das ist unfug
yanlis anlama ama banada cocuklugumda ayni seyi söylerlerdi.... ve hala öyle söyleyen bile var...
Nach dem ich die Unis abgefragt habe und auch Ahmed Hulusi gelesn habe... steht fest, Alah Suresinde bulunan oku manasi.... okuma yazmakla iliskili degil..... onun manasi cok daha derin..... HZ. Muhammed Allahi tanimadigi ama varligini hissettigi ici onu cagiramadi/okuyamadi yani Allahi tanimlayamadi.... O yüzden Cebrail ona Allahi en gecerli Ayetlerle aninda tanimladi...... ALAK SURESİ (96/1. sure) 1 Yaratan Rabbinin adıyla oku/çağır! 2 İnsanı, embriyodan/ilişip yapışan bir sudan/sevgi ve ilgiden/husûmetten yarattı. 3 Oku! Rabbin Ekrem"dir/en büyük cömertliğin sahibidir. 4 O"dur kalemle öğreten! 5 İnsana bilmediğini öğretti. Sen yinede www.ahmedbaki.com a bak.... |
Leg dich nicht fest
Dinde hic bir zaman bir kisiye tabi olma....
Bilgi al... ama bu dindir diye sakin deme... fetva ancak HZ. Muhammed verebilirdi... insanlar degil... O yüzden sen sadece bilgileri zamanin büyük Alimlerinden al..... öyle cami imamlarindan degil.... kaldiki namaz veya ibadet yaptirmak icin para bile alinmaz.... Amam tabi bunlar Orijinal din icin gecerli... piyasda dönen Hurafet dini icn degil... Viel Spaß beim Forschen Selamlar Enis |
Elbet yoktur
ikiside Orijinal dinin disinda....
Biri dinsizlik biride Terör gurubu gibi..... Sen beni tekrarliyorsun... demek yavas yavas istikameti bulacaksin.... Insallah diyelim |
Resüller bunu disindadir
diye bir Ayet okunmu hic.... ????
Nein also.... sn sokma istersen... Allah herkesi temizledikten sonra cennetine sokacak... nicht vorher... Gruß Enis |
Elbette onun görüsüdür
ama nedense tüm Alimlerde ayni seyi söylemekte... uslüp farki önemli degil... sonuc anlami önemlidir....
Bu cercevede, adam dogrulari söylüyor... |
Ben örtünmek emiri diye var dedim
sen yine ciplakliga gittin.....
Simdi Allah örtün demisken.... sen niye ciplakliktan bahsediyorsun ??? anlamis degilim..... galinba her zamanki gibi isi carptimak...... Kuranda T schirt veya pantolon giyinin diye bir sey yok.... Amac zamanin sartlarina ve ortamina göre giyinmek..... Dünyada her an ve her yerde sartlara göre giyinme tarzi vardir, sende o sekilde giyin kusan...... |
Allah onu kahraman yapti
hadi sen gel indir bakalim....
Sen gel anlat dünyaya ... deki arkadas.... bu adam önderlik yapti ama yaramz.... onu degil beni dinleyin.... Belki sana inanan bulursun... Haaa Erbakancilar ve Süyleymancilar sana destek verir.... Bunlar karida verir..... herseyi verirler... para pul etc.... bunlari yasadik gördük...... neler neler.... sen bir bilsen.... |
Hayir senin gibi degil
Kuran ne diyor... hemserim...
"Hic bilenle bilmeyen bir olurmu ?????" Akif Ersoy bu Ayet üzerine bir siir bile yazmis Olmaz ya... Tabii... Biri insan, biri hayvan! Hic sen bir Kahraman olan ve basariya ermis ve ulasmis bir devlet üstadiyla bir olabilirmisn..... elbette bir olamazsin..... Insanin kalitesi ve degeri, sadece insan olmakla cizilmez..... yaptigi Salih Amel ve hayattaki basarilariyla cizilir..... Man man man ...... amma da ettin... Resülede bir insandi.... simdi onunlada biriz diyelimmi....... was für einen Blödsinn du redest... Hatta Martin luther bile demisti.... "Lieber 10 bauern Sterben, als ein Fürst".... Das war bei dem Baueraufstand in Europa seiner Zeit Alint--------------- OLMAZ YA... TABİİ... "Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu? " (Kuran-ı Kerim) Olmaz ya... Tabii... Biri insan, biri hayvan! Öyleyse <> denilen yüz karasından Kurtulmaya azmatmeli baştan başa millet. Kafi değilmi, yoksa bu son ders-i felaket? ------- Alinti ende Hier der Link dazu....... bizde bos konusma yok.... <a href="redirect.jsp?url=http://www.siraze.net/antoloji/mehmetakif/olmazya.htm" target="_blank">http://www.siraze.net/antoloji/mehmetakif/olmazya.htm</a> |
Wunderbar... terk et tüm o
chalet ve fitne kaynaklarini.....
Ve sadece seni aklin nereye tasirsa oraya git... nefsin degil |
Biz terinimi idda emistik ??? o.T.
ohne Text
|
Öyle insana baglanilmaz
sen karistirdin yine.... Atatürk sadece anilir sevilir sayilir.....
Atatürk ölmüstür... ondan yardim gelmez.... bizler sadece o ve onun arkadaslarinin cektigi izdirabi unutmamamiz lagzimki, böyle bir Buhran yine yasanmasin....... Eger bunu anlayabildinse... ne mutlu sana... |
Aklim bana diyor ki...
leiste Schützenhilfe für deinen von allen Forumteilnehmern in Bedrängnis geratenen, ebenso konfessionslosen Glaubensbruder, da er das braucht ;-)))
Ich war 21 als ich mich mit diesen Dogmen der sogenannten Gelehrten kritisch auseinandersetzte. Das habe ich längst hinter mir gelassen. ;-)) |
Korrektur: Bedrängnis getriebenen... o.T
ohne Text
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 11:30 Uhr. |