![]() |
![]() |
Zitat:
mal varligi arastirmasi gerceklestiriliyor ... |
Zitat:
|
ahjaaaa
günün resmi ..
|
>>>
![]() |
cal Keke cal
suraya bak ...
![]() |
![]() |
Emine Ülker Tarhan CHP Milletvekili
![]() |
![]() |
Bülent agam la bir gece den felek calmistik ozaman ..
![]() |
![]() |
Selanik ve Makedonya vilayetinin son valisinin torunu olan büyk sair Nazim Hikmet'i de yad etmek istiyorum.. Bugün yasasaydi o da en atesli Atatürkcü olurdu diyorum..
Yoldaşlar, nasip olmazsa görmek o günü, ölürsem kurtuluştan önce yani, alıp götürün Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni. Hasan beyin vurdurduğu ırgat Osman yatsın bir yanımda ve çavdarın dibinde toprağa çocuklayıp kırkı çıkmadan ölen şehit Ayşe öbür yanımda. Traktörlerle türküler geçsin altbaşından mezarlığın, seher aydınlığında taze insan, yanık benzin kokusu, tarlalar orta malı, kanallarda su, ne kuraklık, ne candarma korkusu. Biz bu türküleri elbette işitecek değiliz, toprağın altında yatar upuzun, çürür kara dallar gibi ölüler, toprağın altında sağır, kör, dilsiz. Ama bu türküleri söylemişim ben daha onlar düzülmeden, duymuşum yanık benzin kokusunu traktörlerin resmi bile çizilmeden. Benim sessiz komşulara gelince, şehit Ayşe'yle ırgat Osman çektiler büyük hasreti sağlıklarında belki de farkında bile olmadan. Yoldaşlar, ölürsem o günden önce yani, - öyle gibi de görünüyor - Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni ve de uyarına gelirse, tepemde bir de çınar olursa taş maş da istemez hani... 1953, 27 Nisan Barviha Sanatoryumu ![]() |
Zitat:
|
Zitat:
Dava adamı deyince, benim için akan sular durur. Elimi başıma koyar, uzun uzun düşünürüm; davalarında nasıl sebat ettiklerine hayran olurum. Mesela Nazım Hikmet ve Aziz Nesin’le düşüncelerim taban tabana zıddır amma onlara da dava adamı olma yönleriyle hayranımdır. Hekimoglu ismail |
Zitat:
Benim de fikirlerine karsi ciktim ama saydi duydugum bir cok insan var.. Bosuna denmiyor, kücük insanlar sahislarla büyük insanlarda o sahislarin tutundugu fikirlerle ugrasirlar.. |
Zitat:
uçurtması geçiyor ağaçlardan, siz de böyle koşmuştunuz bir zaman. Çocuklara kıymayın efendiler. Bulutlar adam öldürmesin. Nazım hikmet Evet dogru, bunu herkesin bilmesi lazim ama ne yazik ki herkes bizim gibi davranmiyor biliyorsun.. |
Zitat:
|
Bunu da benekalice duymasin yoksa isyan bayragini ceker, ve Vaybee'nin bütün erkeklerinin tepkisini üzerine alir.. Yine de bir kadin basina nasil da dayanakli savunuyor ama degil mi kadinlarin davasini :D
![]() |
Biraz cok harbi olmus bu sözler ben söyle derdim:' devlet terrörünü, siyasi fark gözetmeksizin ha asker ha polis yapmis farketmeksizin kiniyorum ve lanetliyorum... Her ölüm bir ölüm fazladir..!
![]() |
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ailelere uyarı mesajı:
"Kız çocuklarınızı kontrol altına alın, erkeği rahat bırakın." dogru yoldasin Hukumet ,kim tutar seni ![]() |
cok sevdigim Basbakanimim
"Aglama - Agenda " sini sizlerlere paylasmak istedim ![]() |
Zitat:
Heee, wann kann kommen dıe 1TL Scheıne mıt seıner Rübe? Bei der kommenden Inflation könnte man eine Rolle daraus machen und überall mitnehmen *lol* |
Bu paylaşımı dün yapacaktık aslında. Ama yinede zarar vermesin dedik. Şimdi gerçeğin resmini yayınlıyoruz..!
Olimpiyatlar Tanıtımı için, niye kızlı erkekli, modern giyimli kızların fotograflarıyla tanıtım yapıyorsun da, Niye bu fotoğraflarla ülkeni tanıtmıyorsun ? İstedigin bu degil mi ? LÜTFEN PAYLAŞALIM ÇOK İSABETLİ BİR PAYLAŞIM HERKES GÖRSÜN... |
Ohne Bild,
Ohne Bild, |
![]() |
![]() |
Hadi diyelim ki basbakan danismani olarak 52.000 TL (yazili rakam elli iki bin TL) maas alan Sümmeyye türbani dolayi Amerika'da egitimini sürdürdü (ki kattiyen yalan) ya oglu Ahmet Burak Erdogan? O da mi türban sorunu yüzünden Amerika'da egitimini sürdürdü? Garibanin oglu kizi, adi güzel kendi hurafelerin harman olduguu imam-hatiplerde okurken, bizim müslüman basbakanin cocuklari Indiana'larda vs. egitimlerini aliyorlar...
![]() |
Müslüman-sosyalist Recep Ihsan Eliacik bir yalanci meczupu böyle rezil rüsfa etti..
|
![]() Orda bir AVM var uzakta O AVM bizim AVM'mizdir Gitmesekte görmesekte O AVM bizim AVM'zdir :D |
![]() |
|
wann wird eigentlich die Angie gefeuert ! ;)
![]() |
Cok haklisin Edip abi
Bu manzara istisna değil... İran'da ve Suudi Arabistan'da biraz daha örtülü biçimde de olsa aynı Firavuncuklar kadınlara köle muamelesi yapıyor. Cehennemin çoğunluğunu kadınlarla dolduran; kadını eşek, köpek ve domuzlarla bir tutan hadislere ve mezheplere uyarsanız dünyanızı cehenneme çevirirsiniz. Dahası, buradaki cehennem sadece kadını yakmıyor, tüm aileyi yakıyor... Ülkeyi herkes için bir cehenneme çeviriyor.
![]() |
dönek CHP
![]() |
Dindar olmak, dinin gereğini yerine getirdiğini düşünmek, dinini yaşamak Atatürk'ü sevmeye engel değildir... Bu gün bu hürriyete sahip olmanın Atatürk sayesinde olduğunun farkında olan herkese HELAL OLSUN.
![]() |
kamal'i cok sevenler icin eski bir pul
![]() |
Zitat:
Können die sich nicht normal kleiden? |
Zitat:
An den T.shirts sehe ich nichts radikales. Wenn du das als ''radikal' einstufst, dann kann ich mich dem Eindruck nicht erwehren, dass du nicht wirklich etwas radikales gesehen hast.. Gehe mal nach Ankara-Keciören und Pursaklar, da siehst gefährlich radikales in ganz schwarz und vermumt bis zu den Augen.. |
Für mich ist es sowieso nicht verständlich, dass einige in türkischen fahnen oder t-shirts rumlaufen, genausowenig gut finde ich es einen menschen so zu verehren, dass man ein t-shirt damit trägt. Wenn man eine ideologie vertritt oder die ansicht von jemanden gut findet, kann man das auch diskreter machen und nicht in ultra radikale weise das überall den leuten auf das auge drücken. Einigen tätowieren sich noch damit. Das ist für mich übertrieben und sieht nicht schön aus.
|
Zitat:
Ben bile arabamın arkasına Kemal Atatürk imzası yapıştıtırdım! Und ich werde diesen Aufkleber grösser machen :D Die Menschen in der Türkei sind vom Charakter her aufbrausend.. Ab einem Punkt will man dann zeigen dass man sich nicht beugt... Efeler ancak Zeybek oynarken eğiller :D |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:16 Uhr. |