Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

06.11.2004 15:40

Tefsirden de anliyorsun demek

Vaay beyefendi Kurani Kerimi tefsir edecek kadar ilim sahibi olmus da kimsenin haberi yok. O zaman günümüzdeki bütün tefsir kitaplarini cöpe atalim, nasil olsa hepsi yanlis. Senin ortaya koydugun dine uyalim.

Hic gülesim yoktu ama su an kendimi tutamiyorum. Du machst dich lächerlicher als du es sowieso schon bist. Allah seni islah etsin. Sana baska söyleyecek sözüm yok. Dedigim gibi okursun anlamazsin, anlarsin ama inanmazsin.

06.11.2004 15:50

Bende Sana cevabini vermistim!

Gül bakalim gül ;-) Görürüz kim son olarak gülcek ;-)

Senin gibi tornadan cikip meczupluk yapmiyorum autodidaktisch lernen, yani bilgilerimi inceleyeyerek iman ediyorum. Kuran"i Kerim süs kitabi degil günlük okunan kitap olmali. Hic okumadan Kuran"i duvara asmak ve seyhlerinin kitabciklarini sabah, aksam gece gündüz yat kalk okumak degil mesele. Mesele Kuran-i Kerimi okumak. Aslinda ben sizlere gülüyorum. Yeni dogmus oglum bile sizleri zeka yönünden bine katlar

06.11.2004 15:53

Said-i Kurdi bilir tefsiri degil mi?

Istanbul sokaklarinda radyodan cinlerin sesi isitiliyor tren yollari seytan icaatidir diye, nur risaleleri denen ve hic bir derinligi olmayan sacmaliklari kagida kötü bir Türkcen ile döken Senin taptigin ve benimde teptigim sait biliyordur degil mi? :-))))

06.11.2004 20:05

Gec kaldim galiba

Wirus yüzünden basim biraz agirdi ama onu hallettim, o yüzden gec kaldim biraz....

Bak Hemserim... Resulün yolu sade ve sadece Kurandir... yani Resül hic bir zaman olsun Kuranin disina cikmamistir......
Her ne yapmissa Kuranin ruhuna uygundur....
Kuranin disinda hic ama hic bir sey ilave etmemistir....

Iste CEHALET BURADA BASLIYOR......

Senin bahsettigin uyduruk bir dindir ve ayni zamandada Resüle iftiradir... SIRKIN TA KENDISIDE BUDUR.....

Yani Kurandan baska bir yobaz dini aramak....

Ne yazikki sen bunlari anlayamamissin.... Objektif penceren yetersiz...

06.11.2004 20:08

Genau so ist es

Der Trick ist die Seele des Kurans zu erfassen und nicht Kopien anderer zu übernehmen....

Vor allem keiner Weiss genau wie es damals der Prophet getan hat.....

Aber das interessieret auch nicht...

Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlamak gerekir..... yani tüm aciklamalar bu zamanin cercevesinde olmali......

Eger Resulün zamaninda PC olsa Internete girerdir... bu kesin...

06.11.2004 20:15

Hangi Ahzap Suresidir o

Ahzap 56

Şu bir gerçek ki, Allah ve melekleri, o Peygamber"e destek verirler/onun şanını yüceltirler. Ey inananlar! Siz de ona destek olun/onun şanını yüceltin ve ona içtenlikle selam verin.

Bizim bildigimiz Ahzap suresi böyle..... sen hangi Kurandan bahsediyorsun ????

resit23 07.11.2004 00:05

Krieg gegen Islam?

wer glaubt das der westen einen krieg gegen den islam führt bzw. führen will???
Damals habe ich das für Unfug gehalten aber wenn man sich mal näher damit beschäftigt ist es gar nicht so falsch. Habe videos aus tschetschenien usw gesehen, ganz schön übel was dort gemacht wird, christen zwingen muslime dazu schwein zu essen usw.
dann in europa die integration, man sieht es
an den Türken wie schön sowas klappen kann, aber eins will ich den Westen sagen:
"IHR KÖNNT MIR DEN ARSCH RUNTERRUTSCHEN, IHR BEKOMMT MICH NIE"!!!!!!!!!!!!!!!

07.11.2004 01:16

o.T.

pardon, diyalogunuzu bölmek istemezdim ama, peygamber (sav) elbette faniydi, nitekim insandi. ama o (sadece) insansa biz neyiz; onun makamina uzak oldugumuz kadar insanliga da uzak kalmis olmuyor muyuz?.. cok merak ediyorum.

cobanim 07.11.2004 08:45

o.T.

Arkadaslar neye üzülüyorum biliyormusunuz??? Peygambere "Arap Muhammed" diye hitab eden ona salavat getirmeyi inkar eden, Kuran da yazanlari göz göre göre inkar eden insanlar bize Allah cc. nin dinini ögretmeye kalkiyor. Ben buraya ilk yazdigimda kirici olmayin delikanli olun demistim . Insanlara sifatlar takmadan, onlari cehenneme yollamadan düzgünce anlatin demistim ne anlatacaksaniz. Ama nerde ENIS kardes ve weaponloss insanlara saldirmayi kendilerine görev bilmisler. Insanlari genelleyip, onlara kötü sifatlar takiyorlar. Bumu sizin anladiginiz din.
O ZAMAN BENI DINLEYIN. SIZ DIN FORUMUNDA NE ARIYORSUNUZ. SIZ POLITIKA FORUMUNA GIDIN. SIZ TAGUTA TAPANLAR HER ON KASIMLARDA GIDIN TAGUTUNUZUN ÖNÜNDE EL PENCE DIVAN DURUN AMA PEYGAMBERE ARAP MUHAMMED DIYIN. SIZIN KIBLENIZ MALESEF ANITKABIR OLMUS.SIZ KEMAL ATATÜRK E TAPIYORSUNUZ VE DININIZ KEMALIZM SIZ IZMLERIN KULU BIZ ALLAH CC NIN. SIZIN ÖNDERINIZ ATATÜRK. BIZIM MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V)SIZIN INSANLARIN SACLARINA SAKALLARINA KIYAFETLERINE SALDIRMAKTAN BASKA BIR MEZIYETINIZ YOK.BIRKAC YOBAZIN YAPTIGI KÖTÜ SEYLERI BÜTÜN MÜSLÜMANLARA MAL EDIYORSUNUZ. BUNLARI YAZMAYACAKTIM AMA ZORLADINIZ.BILIRMISINIZ MEKKE KAFIRLERIDE ALLAH A INANIRDI. AYNI SIZIN GIBI. HEM ALLAH A HEM PUTLARINA. SIZDE HEM ALLAH A HEMDE ATATÜRK E IBADET EDIYORSUNUZ. ALLAH IN KANUNLARINI YETERSIZ BULUP ATATÜRKÜN KANUNLARINI UYGULUYORSUNUZ. YOKSA SIZ AJANMISINIZ MISYONERMISINIZ. SIZ GIDIN ATATÜRK PUTLARININ ÖNÜNDE SAYGI DURUSU DURUN. GERCEK MÜMINSE ANCAK RABBININE SAYGI VE HU§U ILE SECDE EDER SIZIN GIBI TAGUTLARA DEGIL.SIMDI SIZ YINE BANA GENELLEME CEVAPLAR VERIP KIVIRMAYA CALISACAKSINIZ. BUNU IYI YAPIYORSUNUZ.ALLAH CC YA SAMIMIYETLE YAKLASIN VE HIDAYET BULUN. ALLAH ICIN BIR KEZ OLSUN ICINIZDEN GELIPTE GÖZYASI DÖKÜN. SEYTAN SIZE AMELLERINIZI YALDIZLI VE GÜZEL GÖSTERMESIN! SEYTANA KANMAYIN.ARKADASLAR MASKENIZ DÜSTÜ SIZIN. SIZ BURDA IRKCILIK YAPIYORSUNUZ. PEYGAMBER EFENDIMIZ HIC BIR IRKIN BASKA BIR IRKA ÜSTÜNLÜGÜ YOK DERKEN SIZE NE OLUYORDA BURDA IRKCILIK YAPIYORSUNUZ. TÜRKÜNDE KÖTÜSÜ VAR ARABINDA KÜRDÜNDE IRANLININDA AMERIKANINDA. SEN HANGI HAKLA GENELLEME YAPIYORSUN. DEDIM YA SIZI ...IZMLER KUSATMIS VE SARMIS. BIRAZ HÜR OLUN. vE BILINKI HIDAYET YALNIZCA RABBIMDEDIR TAGUTLARDA SEYTANDA ...IZMLERDE ATATÜRK DE DEGILDIR.

cobanim 07.11.2004 08:48

MASKENIZ DÜSTÜ:(( o.T.

ohne Text

cobanim 07.11.2004 10:34

YINE OKU VE OKU ENIS

Allah Resulu na Kuran i Kerim inmis ve oda buna göre yasamistir. Iste bizim örnek almamiz gereken onun hayatidir. Eger Kurani Kerim bir peygmbere degilde sadece öyle inseydi o zaman herkes kendi anladigi gibi yasardi. Biz bir ÜMMETIZ, Liderimiz MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V) KITABIMIZ KURAN. BENIM MESAJIM BUNDAN IBARET.

cobanim 07.11.2004 10:35

OKU DIYORUM OKUMUYORSUN

PUTperestlik dedigin Atatürk e ve Kemalizme tapmaktir. Bu modern putperestliktir

cobanim 07.11.2004 10:36

SELAM

ANlamiyorlar Yasemin kardes anlamiyorlar. Düsmüsler bir iki entel gecinen Profössörün pesine gidiyorlar.

affenmensch 07.11.2004 12:53

schwach, schwächer, am schwächsten

ist das alles ?
ok, eine RICHTIGE Antwort konnte ich ja erwartungsgemäß schon im Vorhinein ausschliessen, aber zumindest

1x Du Nerd

sowie

1x Ich bin der Beste

hätte ich schon noch von die erwartet.
Du enttäuschst mich
LLLoooLLLL

affenmensch 07.11.2004 12:55

etwas Nachhilfe...

yazik yaaa...yahu irkciligi bile dogru dürüst beceremiyorsun.
Edip Yüksel maymun cinsinden degilmi? bunu nasil bilmezsin ?
Metin Kaplan ise Dada$....yani kanda$in...bu ne i$ ????
LLLooLLL

ps. größenwahsinnig klingt echt lustig , wenn es von DIR kommt....

07.11.2004 12:59

Kalite farkida burdan doguyor

Biiz BMW sürerken sen devemi biniyorsun..... binanali Resulde deve ninerdi.....

Sen Kurni birakmissinda, kimsenin bilmedigi ve sadece uydurmalara mahsus kalan Resulün hayatinimi örnek alacaksin... alamazsinki cünkü Resül yaninda degilki...ölmüs gitmis ve onunla beraber yasanti seklide...

Kimse bilemezki Resül nasil yasamis nasil yasamamis.......

Resül Kurani kendi zamanina yorumnlamis... sende kendi zamanina yorumlamak zorundasin... yoksa sonunda Araplar gibi deveye mahkum kalirsin..... Tse tse tse

07.11.2004 13:03

Die Kriegen dich nieee... ???

Dann kann ich dir nur eines sagen.... es liegt bei dir was du aus deinem Leben machst und nicht an anderen... du sollst aggieren und nicht reagieren... das heißt du sollst für deinen existenz und für dein Land in bestform repräsentieren....

Ob die Deustchen oder die Christen dich erwichen weiss ich nicht... aber deren Sprache sprichst du schon..... und in deren Land bist du auch....

Du solltest schon etwas Taktvoller sein..... denk erstmal Objektiver... mit fanatismus erreicht man nixos.

07.11.2004 13:04

Dogru düstü, yüzümüz apaydin

altinda cehalet ve taklitci maskesi olmadigindan üsteki maskede ayni.....

So sind wir halt... nur einfache und gebeildete Mosleme, die es nicht nötig haben Menschen zu kopieren.....

und Tschüß

07.11.2004 13:18

Hemso ganz Objektiv bleiben

Arap Muhammed diyen Resüle apacik küfür etme pesindedir... cünkü assagilayici bir uslüptur....

Resül Muhammed ve diger Resüller, bunlarin hepsi serefli ve evrensel insanlardir......
Tartismaya gerek yok, cahil insan ve evrensel ruhlu olmayan insan Resül olamaz zaten..... bu ayri konu....

Hayatta amac Kuranin cercevesinde dini ibadetlerimizi yapip ve bunun sonunda Allahin 8 cennetlerinden bir tanesine nail olmak.....

Ama bu taklitcilikle.... su Alim bunu dedi yok Resül söyle yapmis yok böyle yamis yok su bunu dedi yok bu bunu dediyle olamaz......

Burda sade ve sadece Kurani Kerim ne cerceve veriyor ona bakacagiz......

NEDENMI..... cünkü Resülde Kurandan esinlenerek yasiyordu....... baska kaynaktan degil....... KAYNAK KAYNAK KAYNAK.... baska hic bir sey seni dogru yola iletemez......
Kaldiki Resülün ne sekilde ve ne gibi uygulamalarda bulundugu bilinmeyen olaylardir ve rivayetlere dayalidir.....
Gercek sudurki Resül asla ve asla Kuranin disni cikmamisdir... cünkü onun ruhu Kurandir...

O halde Kuranda cevap ara.... ve Reulü sevgi ve saygiyla hatirla kalbinde kalitali insan olusunu yasat......

Eger Mezhep imamlarini veya Resülü taklite kalkarsan..... CEHALET DÜNYASINA KAPILIRSIN...... ve sonun felaket olur...... ve bundan dolayi Allah seni sorumlu tutar...

Kuran yetmedimide kalkip Alinin Velinin pesine gittin.........

Bunlari 40 bin sefer Enis burada anlatmaya calisti... ama nedense seviye farkindan olsa cogulari anlamiyor, benim kanaatimce anlamak istemiyor, cünkü kabul etse sonunda din cahili oldugu meydana cikar....

Selamlar, Sevgiler
Enis

PS: Allah ilk önce akli yaratmis, o yüzden akil her seyde evvel gelir... akla mantiga sigmayan bir sey dinde yoktur..... var diyenin Kuranin tabiriyle "üzerine pislik yagar"

07.11.2004 13:18

Hemso ganz Objektiv bleiben

Arap Muhammed diyen Resüle apacik küfür etme pesindedir... cünkü assagilayici bir uslüptur....

Resül Muhammed ve diger Resüller, bunlarin hepsi serefli ve evrensel insanlardir......
Tartismaya gerek yok, cahil insan ve evrensel ruhlu olmayan insan Resül olamaz zaten..... bu ayri konu....

Hayatta amac Kuranin cercevesinde dini ibadetlerimizi yapip ve bunun sonunda Allahin 8 cennetlerinden bir tanesine nail olmak.....

Ama bu taklitcilikle.... su Alim bunu dedi yok Resül söyle yapmis yok böyle yamis yok su bunu dedi yok bu bunu dediyle olamaz......

Burda sade ve sadece Kurani Kerim ne cerceve veriyor ona bakacagiz......

NEDENMI..... cünkü Resülde Kurandan esinlenerek yasiyordu....... baska kaynaktan degil....... KAYNAK KAYNAK KAYNAK.... baska hic bir sey seni dogru yola iletemez......
Kaldiki Resülün ne sekilde ve ne gibi uygulamalarda bulundugu bilinmeyen olaylardir ve rivayetlere dayalidir.....
Gercek sudurki Resül asla ve asla Kuranin disni cikmamisdir... cünkü onun ruhu Kurandir...

O halde Kuranda cevap ara.... ve Reulü sevgi ve saygiyla hatirla kalbinde kalitali insan olusunu yasat......

Eger Mezhep imamlarini veya Resülü taklite kalkarsan..... CEHALET DÜNYASINA KAPILIRSIN...... ve sonun felaket olur...... ve bundan dolayi Allah seni sorumlu tutar...

Kuran yetmedimide kalkip Alinin Velinin pesine gittin.........

Bunlari 40 bin sefer Enis burada anlatmaya calisti... ama nedense seviye farkindan olsa cogulari anlamiyor, benim kanaatimce anlamak istemiyor, cünkü kabul etse sonunda din cahili oldugu meydana cikar....

Selamlar, Sevgiler
Enis

PS: Allah ilk önce akli yaratmis, o yüzden akil her seyde evvel gelir... akla mantiga sigmayan bir sey dinde yoktur..... var diyenin Kuranin tabiriyle "üzerine pislik yagar"

07.11.2004 13:32

Bos konusuyorsun diyenlere

Sebe" Suresi 5. Ayet

Ayetlerimizi hükümsüz kılmak uğruna koşuşup duranlar var ya, onlar için pislikten, inletici bir azap vardır.

-------------------- Casiye Suresi -----------

7
Yazıklar ve azaplar olsun günaha batmış her yalancı iftiracıya,

8
Ki Allah"ın ayetleinin kendisine okunuşunu dinler, sonra böbürlenmiş olarak inadında devam eder. Sanki hiç duymamıştır onları. Artık acıklı bir azapla muştula böylesini.

9
Ayetlerimizden birşeyin bilgisine ulaşınca, alaya aldı onu. İşte onlar içindir horlayıp yere batıran bir azap.

10
Arkalarından cehennem! Kazanmış oldukları da Allah dışında edindikleri veliler de onlara hiçbir yarar sağlamayacaktır. Çok büyük bir azap vardır onlar için.

11
İyiye ve güzele bir kılavuzdur bu! Rablerinin ayetlerini inkâr edenler için, korkunç bir pislik azabı öngörülmüştür.

----------------------------------

Casiye 11 Ayetinde apacik ve net bir sekilde Kuranin degil Alinin Velinin pesine gidenlkerin üzerine pilik yagdigini anlatmaktadir.......

Inanmayan Iranin Humeynin pesinde gidisine baksin, Almanlarin Hitlerin pesinde gidisine baksin, Araplarin cehaletin pesinde gidisine baksin, Alevilerin kendilerinde bilmedikleri Alinin pesine gidisine baksin.....

Kuranin disinda giden kisilerin pesine gidenler her zaman felakete ugramislardir veya azap icinde hayatlarini sürdürmekteler........

Isteyen inkar etsin... her koyun kendi bacagindan asilir...

cobanim 07.11.2004 13:33

KULLANIM KLAVUZU

Tamam kardesim bak ne güzel düsündügünü yazmissin. Peki biz alimlere mezhep imamlarina uyuyoruz.Hadi bunu kabul ettik diyelim. Peki "SIZ"(Sizle kimi kastettigimi bile bilmiyorum) kime uyuyorsunuz???Mutlaka birilerinden esinleniyorsunuz. Yoksa 1 Milyar müslüman varsa Kurandan 1 Milyar yorum cikarirsin. Edip Yüksel emi? Yasar N. Öztürk emi? Beyaz Hocayami??? Aiberg emi??? Kime?? Mutlaka bu fikirler bir yerlerden türüyor! O halde senin tabirinle sende birilerinin pesinden yürüyorsun.
Peygamber ve Kuran a gelince...
Chefin sana bir kullanma klavuzu verse ve deseki su kullanma klavuzuna göre su makinayi islet dese.. Belki olur ya sen o klavuzu anlarsinda ama can alici noktalarini anlayamazsin ve makina harekete geciremezsin veya kismen harekete gecirirsin. Ama chefin sana o kullanma klavuzunun yaninda klavuzu tam anlayan birini yanina verse sen bu isi daha saglikli ögrenmis ve uygulamis olursun. ISTE Peygamber bu dedigim bu kullanim klavuzunu sana iyice ögretendir. Ve Kullanim klavuzuda hayatinin kullanim klavuzu KURAN dir.

cobanim 07.11.2004 13:39

BENI IZLEMEYE DEVAM ET

Kardes sen daha durumu tam anlayamamissin . Hala deveden BMV den bahsediyorsun ayip ya. Bunu neden yapiyorsun??? Ben araba seytan icadidir deveyemi binin dedim??? Yada fistan giyin pantolon giyinmeyinmi dedim??? COK YANLIS!!
Önemli olan ibadet, kalbin temizligi.. ve ben bizim elimizde yazili bicimde okudugumuz peygamerin hayatinda ve yasayisinda kötü birsey görmedimki o yanlis ulastirilmistir diye ona uymayayim

akshalil 07.11.2004 13:49

Muhammet(s.a.v) Pädophili miydi??

9 yasindaki biriyle yatmanin baska adi varmi?
yoksa peygamberimiz Ayse nin adet kanamalri baslayana kadar beklemismi?
Netice olarak peygamberimiz akili ve kurnaz biriymis..önce dul ve zengin kendinden büyük bir hatunla evleniyor onun sayesinde zenginlik ticaret falan ..peygamber oluncada daha cocuk birini aliyor..

cobanim 07.11.2004 13:53

YALANNNNNNNNNNNNNNNN

BANA BAK LAVUK HERIF. ISTE YALAN HADISLER SENIN VE SENIN GIBILERIN TEK SILAHIDIR.BIR YANDAN SÜNNETE YALAN KARISTI DERSINIZ.ÖTE YANDAN FIKIRLERINIZI YAYMAK ICIN ORTAYA ATIP UYDURDUGUNUZ YALAN HADISLERI KULLANIR ONLARA SARILIRSINIZ. BU bir yalandir..

akshalil 07.11.2004 13:54

Islamiyet ve Sex..

Neden müslümanlikta sex bu kadar önemli?
hristiyanlikta ve yahudilikte böyle degil bildigim kadariyla..cennet anlatilirken tombul memeli hurilerden bahseden baska din varmi bilen varsa beni aydinlatsin lütfen..
gariban hristiyan din adamlari sex yapmadan bu dünyadan göcüp giderken bizim din adamlari neden 3-4 kari ile evlenip sinirsiz sex özgürlügüne sahip..bu yetmiyor bir de öte dünyada sex vaadi aliyor..

akshalil 07.11.2004 14:01

Islamiyet ve Siddet...

Neden Jesus sag yanaginiza saplak vuran olursa sol yanaginizi uzatin derken, veya kendini carmiha gerenleri "tanrim affet onlari, ne yaptiklarini bilmiyor derken, islam da neden detayli olarak kafirlere nasil siddet uygulanacagi söyleniyor:
"önce ikaz edin, susmazlarsa uzaklastirin..hala rahat durmuyorlarsa ayaklarini ve ellerini capraz baglayip sopa atin"
Neden sehitlik ve cihat kavramlari bu kadar önemli? bunlar siddeti beslemiyormu? örnegin hristiyanlikta dini yaymak icin misyonerlik varken müslümanlikta neden bu hep savas ile olmus? ve neden istanbulu fethedecek komutana övgü yagdirilmis? bu siddete tesvik degilmi?

cobanim 07.11.2004 14:05

MISYONER

MISyoner kardes Islam baris demektir.Peygamber efendimiz düsmanlarina bile lanet etmemistir. Allahim onlari hidayete erdir demistir. Hem sen ne kudurmus köpek gibi saldirip duruyorsun? Önce yazdigim yaziya cevap yaz. Tami isine gelmiyor degilmi. SEni gidi misyoner seni..

ahmetdursun 07.11.2004 14:07

Das Gottesbild

Der Islam verkündet die reinste Form des Monotheismus. Gott ist der eine Gott; Er ist unteilbar und hat niemand neben sich. Er ist unvergleichlich und nichts ist ihm auch nur ähnlich. Nichts geschieht ohne seinen Willen. Er ist der Erste, der Letzte, der Ewige, der Unendliche, der Allmächtige, der Allwissende. Er ist der Schöpfer und Erhalter aller Dinge. Er ist der Gerechte, der Allerbarmer, der Gnädige, der Liebende, der Gütige, der Erhabene, Preiswürdige, der Wahrhaftige. Er ist der Inhaber und Besitzer aller vollkommenen Eigenschaften.
Alle diese, und noch andere im Koran erwähnten Eigenschaften Gottes, müssen in ausgewogener Weise betrachtet werden, ohne dass die eine Eigenschaft zugunsten einer anderen vernachlässigt wird, oder zum Nachteil einer anderen überbetont wird; denn Gott allein hat sich mit all diesen Namen benannt.

ahmetdursun 07.11.2004 14:07

Die Familie

Der Islam misst der Familie innerhalb seines Sozialsystems die weitaus größte Bedeutung bei. Im Verhältnis zwischen Mann und Frau ist die Ehe die einzige legale Form des Zusammenlebens. Jeden intimen außerehelichen Verkehr zwischen den Geschlechtern lehnt der Islam ab.
Mann und Frau vervollkommnen sich gegenseitig, um in der Ehe einen gemeinsamen Beitrag zum Aufbau einer gesunden Gesellschaft zu bringen. Um den Aufbau einer gesunden Familie zu gewährleisten, verteilt der Islam die Verantwortungen in der Familie zwischen Mann und Frau. Während der Mann für den Unterhalt verantwortlich ist, ist die Frau bemüht, ihre Kinder in einer Atmosphäre der Fürsorge und Liebe zu erziehen, und das Haus zu einem Hort der Geborgenheit zu gestalten.

akshalil 07.11.2004 14:10

yok cobanim beni karistirdin:-)

ben o hadisleri tukaka edip bir kenara atan ve kurani yüceltenler grubundan degilim..ben kurani da yüceltmem..ben sadece insanlarin beynini ve yüregini yüceltenlerdenim..
Kuran her derdin dermani sihirli bir anahtar degil..sadece kurani okuma kafayi yersin sonra..biraz da tarih, sosyoloji,antropoloji oku derim sana..

cobanim 07.11.2004 14:14

BAK

Ben senin ne mal oldugunu biliyorum senin söylemene gerek yok. SEn ya misyonersi ya Ilhan Arsel cisin. Iste Islam adina uydurmalari yapanlar sizlersiniz..

akshalil 07.11.2004 14:15

Iste senin gibi tarihsel gerceklerden

bihaber müminler elstiri duyduklari ve kafalarinda yarattiklari dünya yikilinca kudurup saga sola saldirirlar..
birak bana papagan gibi tekrer etmeyi..yok islam baris diniymis!! islamiyeti dogusunda kan ve savas var..bedir-hendek-uhut usw. herhalde bu savaslarda peygamberin askerleri cicek ve güllerle savasmadi..Peygamber öldükten sonra islam dünyasinda dökülen kanlarin haddi hesabi mi var?? osmani,emeviler, kerbelasi

cobanim 07.11.2004 14:16

BACH BACH BACH BACH:)

SENI GIDI ILHAN ARSEL CI SENI :)

akshalil 07.11.2004 14:23

Din ve Ahlak dersi :-)

Und was ist,wenn eine der Frauen dem Mann den Sex entzieht?
was sagt der Koran oder Hadis darüber?

cobanim 07.11.2004 14:25

Ne yaparsan yap..

Senin niyetin bozuk.BEN de suc senin gibi kalbi mühürlüye cevap veriyorum...

akshalil 07.11.2004 14:29

wallah tanimiyom..ben sucu bucu olmayan

kendine ait düsünceleri olan aksaraylihalil:-)
sen beni karistiriyon..sen beni o irkci ve atatürkü putlastirmis w-poewer ve eniskaya ile karistirma..onlarin dinle ilgili söyledikleri cok sey dogru aslinda ama kemali putlastirmislar iyice..benim görüslerim orginal

07.11.2004 14:35

Öyle degil

yeni Beitrag einfügen etmenin yerine cevap yazsan daha iyi olur..... dann weiss ich das es auf mich bezogen ist....

Kuran zamansizdir... aciklamalari hep aynidir... yani tüm Alimler ayni seyi anlatiyor... senin o saydigin Limlerin aralarinda fark yoktur... ancak zaman ve üslüp farki vardir... herkes Kurani kendi zamanina göre yorumlar... sonucta hepsi Kuranin ruhuna uygundur...

Sen su anda yasadigin icin su anki Alimlerin yorumuna bakacaksin.....

Ansonsten musst du eine Zeitreise unternehmen

07.11.2004 14:37

Ganz einfach

biri seksiz Allaha ulasma pesinde biride zina ile Allaha ulasma pesinde......

Beide sind keine Religionsleute sondern nur beklopte Vollidioten des Lebens

akshalil 07.11.2004 14:38

Iste mesele burda coban..

Senin kalbin mühürlü deyip kendi iman kozaniza cekilip iman tazeliyosunuz sadece..senin hic hristiyan,yahudi,budist veya ateist arkadasin oldumu beraber din ve insanlik üzerine konustugun??neden bir papaz bir ateist ile cok rahat konusuyor da bir imam bunu yapamiyor..
olamaz cünkü müslümanlarin cogu senin gibi cevreye kapali durmadan iman tazeleyen ve kendi calip kendi oynayan insanlar..

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 11:41 Uhr.