Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Mevlana ve Sems Sözleri (http://localhost/forum/showthread.php?t=9227)

30.12.2013 15:37

Eğer
Bir gün Dünyaya Ait Çok Büyük Bir Derdin Olursa, Rabbine Dönüp 'Benim Büyük Bir Derdim
Var!' Deme. Derdine Dönüp 'Benim Çok Büyük Bir Rabbim Var!' De..

''Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz.
Ama ağlayana neden ağladığı sorulur..
Sen de dualarında ağla ki ..
Rabbin sebebini sorsun.''
- Hz. Mevlana

Yaşlanmaktan kork, gençliğinin kıymetini
bilememişsen. Unutulmaktan kork, arkanda iyi bir eser
bırakamamışsan. Ölmekten kork, ölmeden önce ölmeyi becerememişsen...

16.01.2014 21:40

Ey susmak! Benim özüm sensin, sevdiğimin perdesi de sensin.
Susmanın en değersiz lütfu, insandan korkunun da, recanın da yok
olup gitmesidir. însan kaderin getirdiklerine karşı susarsa, şikayet
etmezse, onda ne korku kalır, ne de reca.

HZ. MEVLANA - DİVAN-I KEBİR..

Yahya35 22.01.2014 14:16

İçinde azıcık nur olmayana, dışarıdan verilen öğüt fayda vermez. [1]

İki parmağının ucunu gözüne koy. Bir şey görebiliyor musun dünyadan? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir.

İnsan dostunun huyunu alır.

İnsan içki içmekte serbest, ama sarhoş olmakta serbest değildir.

İnsanlar, güller arasında dikenler bulunduğundan şikayet edeceklerine, dikenler arasında güller yaratıldığına şükretmelidir.

İnsanları iyi tanıyın, her insani fena bilip kötülemeyin, her insanı da iyi bilip övmeyin.

İnsan gözden ibarettir aslında, geri kalan cesettir. Göz ise ancak gerçek dostu görendir.

İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.

İnanan kişi, işlerini Allah emretti diye yapar.

İnanmayan ise, mücadele ve gösteriş olsun diye yapar. Böyle inatçı kişilerin başlarına toprak saç.

Lara_ 16.03.2014 22:27

BenimIe ömür geçer mi ki dedim. SenIe geçirmeye ömür yeter mi? dedi. İşte bu bana bir ömür yetti.

Lara_ 16.03.2014 22:29

GeImesen önemIi degiI, geIsen önemIi oIurdu.

Lara_ 16.03.2014 22:31

Beni öyIe bir yaIana inandır ki, ömrümce sürsün doğruIuğu.

WpumaC 16.03.2014 23:17

Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

WpumaC 16.03.2014 23:19

Kısmet ederse Mevlâ; el getirir, yel getirir, sel getirir… Kısmet etmezse Mevlâ; el götürür, yel götürür, sel götürür..

WpumaC 16.03.2014 23:22

Zor diyorsun. Zor olacak ki imtihan olsun.

Lara_ 17.03.2014 21:23

Kimseye dur diyemem, huyum böyle giden için üzülemem! O, bensizliği seçiyorsa, bende onsuzluktan bir şey kaybetmem.

Lara_ 17.03.2014 21:26

Yokluğun seni haklı, beni suçlu gösteriyor. Oysa varlığına duyduğum sevgiden daha şiddetliydi yokluğuna duyduğum ‘Nefret’…

Lara_ 17.03.2014 21:26

“Belki de insan sevmeyi bilmediğinden değil, sevgisine layık biri olmadığından yalnızdır.” Özdemir Asaf

Lara_ 17.03.2014 21:29

Tek kişilik miydi ki bu şehir, sen gidince bomboş kaldı…

Lara_ 17.03.2014 21:31

Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat herşeye bedeldir.

Lara_ 17.03.2014 21:33

Güzel bir kafe kesfettiginde, güzel bir film seyrettiginde, güzel bir sarki dinlediginde eksik kaldiklarini hissettin mi paylasamadigin için onunla…

WpumaC 24.03.2014 09:06

Yürürken başımın yerde oIması sizi rahatsız etmesin. Benim tek derdim; yere düşen edebinize takıImamak.

Lara_ 24.03.2014 14:29

Hic Bir kafire hor gözle bakmayin
Müslüman olarak ölmesi umulur cünkü

Suphi

ORHANAFACAN 24.03.2014 16:20

Torunum Bugün 18 Mart

Torunum //bugün// 18 mart
Sevgili torunum: bak yarın 18 Marttır.
On sekiz Mart ne! Bilmen ‘’Var Olman’’ için şarttır.

Otur şöyle yanıma birazcık anlatayım.
Dünü, günü, yarını birbirine katayım

Kuruluşa gidelim biz ilk önce özetle
Olacakları olmadan sen, çok güzel gözetle.

Bir çınar çıktı 1290 da Söğütten
Güç aldı Edabali’nin verdiği öğütten-

Dallandı, budaklandı, güçlendi, köklendi
Sonra İstanbul’a fetih için yüklendi.

Böylece Fetih hadisiyle muhatap oldu
Fetihle, haçlı daha çok kin, ıstırap doldu

‘’Cihan Devleti’’ oldu kaç asır ecdadımız.
Hasta Adam’a çıktı daha sonra adımız.

1453 ten 1915’e
Gelibolu’yu verdiler Cehennemi bir ateşe

Denizden, karadan havadan tam muhasara
Hayatı bırak, ölüme bulunmuyor ara.

Dedesiyle, babasıyla yan yana torunlar
Canlarını alan oyuncakları, kurşunlar.

Siperi, zırhı oldu yığılan boş kovanlar
Mehter marşı söylerdi mermilerle, avanlar..

Ölümü bile yendi imanı, cesareti.
Vatan aşkıyla bitti hayata esareti.

Çocuk canıyla yaptı en güzel ticareti.
‘O’du Kutlu asker “”diye resulün işareti.

Makberi değil O’nun Çanakkale Cenneti.
Başındaki gül, Selvi Resule şahadeti

18 Martta yeni bir çağ girilmedi
Ne yaptılarsa da Çanakkale geçilmedi.

Ağlama ki kalmasın şehitlikte gözyaşın
Çanakkale ruhuyla sen ahirete taşın.

Vatanı, hilali sözde değil özünle sev
Emeğinin teriyle yıkanan, yüzünle sev.

Aklın gözden dökülsün, dizde bağın çözülsün.
Ruhun tenden sökülsün belin, başın bükülsün.

İhramla, cüppeyle değil, kefen giyerek gez
‘’Cephedeyim, şehit oldum ben’’ diyerek gez.

Vatan, bayrak aşkını tüm hücrelerinde sez
“”Ömrünün Doktorası “”hazırlayacağın tez.

Ecdadımız anlamış ,çok iyi biliyordu.
Madde de, manada lazım bir güçlü ordu.

ORHAN AFACAN

WpumaC 25.03.2014 11:46

İnsanı ateş değil, kendi gafleti yakar. Herkeste kusur görür, kendisine kör bakar. Neye nasıl bakarsan, o da sana öyle bakar.

Calikusu81 30.03.2014 03:02

biri gelir seni sen eder,
biri gelir seni senden eder.

Calikusu81 30.03.2014 03:03

Zitat:

Zitat von Lara_ (Beitrag 2080514)
Güzel bir kafe kesfettiginde, güzel bir film seyrettiginde, güzel bir sarki dinlediginde eksik kaldiklarini hissettin mi paylasamadigin için onunla…

Bunu Mevlana veya Sems mi söylemis? :D :D

resadonya 11.04.2014 10:30

En Güzel Hz. Mevlana Sözlerini bulabileceğiniz bir site. http://www.resadonya.com/hz-mevlana-sozleri/

Yerimlan 13.04.2014 09:16

Zitat:

Zitat von WpumaC (Beitrag 2080866)
Yürürken başımın yerde oIması sizi rahatsız etmesin. Benim tek derdim; yere düşen edebinize takıImamak.

Der Text, den Sie eingegeben haben, ist zu kurz. Bitte erweitern Sie den Text auf die minimale Länge von 10 Zeichen.

Yerimlan 13.04.2014 09:17

Zitat:

Zitat von Lara_ (Beitrag 2080508)
Yokluğun seni haklı, beni suçlu gösteriyor. Oysa varlığına duyduğum sevgiden daha şiddetliydi yokluğuna duyduğum ‘Nefret’…

Der Text, den Sie eingegeben haben, ist zu kurz. Bitte erweitern Sie den Text auf die minimale Länge von 10 Zeichen.

resadonya 20.04.2014 17:31

Hz. Mevlana'nın En Güzel Resimli Sözleri

Hz. Mevlana'nın En Güzel Resimli Sözleri http://www.resadonya.com/hz-mevlana-resimli-sozleri/

20.04.2014 19:48

Katrani kaynatsan olur mu seker, cinsini belledigim cinsine ceker. Mevlana'dan milli iradeis picin yedi süalesine gelsin.

janset12345 20.04.2014 20:21

"Das Wasser des Meeres trägt einen toten Körper , der sich vollkommen hingegeben hat , auf seinen Schultern .
Wie kann ein Lebender , solange er noch den kleinsten Vorbehalt hat , aus den Händen des Meeres gerettet werden ? Wenn du dich von selbstsüchtigen Wünschen befreist , indem du der spirituellen Regel, stirb bevor du stirbst´Folge leistest, wird das Meer der Geheimnisse dich auf seinen Schultern tragen ."

20.04.2014 20:26

Zitat:

Zitat von janset12345 (Beitrag 2083651)
"Das Wasser des Meeres trägt einen toten Körper , der sich vollkommen hingegeben hat , auf seinen Schultern .
Wie kann ein Lebender , solange er noch den kleinsten Vorbehalt hat , aus den Händen des Meeres gerettet werden ? Wenn du dich von selbstsüchtigen Wünschen befreist , indem du der spirituellen Regel, stirb bevor du stirbst´Folge leistest, wird das Meer der Geheimnisse dich auf seinen Schultern tragen ."

Komm mal mit was neuem an Janset. Die Menschheit ist drauf und dran bemannte Flüge zum Mond und zum Mars zu starten und in der Türkei werden die Sprüche eine homosexellen Typen, der sich anmaßt den Namen Allah's sich anzulegen, ohne Sinn und Verstand in Mode gebracht..

janset12345 21.04.2014 23:02

OK ask sehidi ich habe mir gedanken gemacht und du hast recht :) .ich denke was neues wäre nicht schlecht wir sollten auf dem mond eine mosche bauen lassen in zukunft werden dort auch die moslems landen .

07.06.2014 12:21

Bazen, anmak gerekir anılmak için. Bazen de, susmak gerekir duymak için.

- Şems-i Tebrizi

21.10.2014 17:28

Ey gönüldaş, sakın duadan ayrılma. Kabul edilmiş, edilmemiş, bununla bir işin yok senin.

- Hz. Mevlana

Lara_ 21.10.2014 22:33

Aşka yanmalı...

Can dediğin...

Ya canın olmalı;

Ya da,canını almalı...

Yar diyemezsin ki herkese...

İçindeki yaran olmalı...

Herkesin de bir yüreği vardır amma...

Yürek dediğin de,

Bir Aşka yanmalı...

kitapsozlercom 16.11.2014 23:31

Hz. Mevlana Sözleri

Hz. Mevlana'nın En Güzel Sözleri http://www.kitapsozler.com/hz-mevlana-sozleri/

kitapsozlercom 16.11.2014 23:32

Hz. Mevlana Sözleri http://www.kitapsozler.com/hz-mevlana-sozleri/

kitapsozlercom 16.11.2014 23:33

Şems-i Tebrizi Sözleri

Şems-i Tebrizi Sözleri http://www.kitapsozler.com/sems-i-tebrizi-sozleri/

14.02.2015 14:35

Zitat:

Zitat von Calikusu81 (Beitrag 2081539)
Bunu Mevlana veya Sems mi söylemis? :D :D

:D

Evet, Mevlananin yüzyillardir bulunamayan bir kac tane sözü varmis, demek ki aramalar netice vermis :)

Caka_Bey 27.03.2015 23:57

"Allah her sıkıntının ardından o gönüle tecelli ve teselli ile gelir yeter ki seni evde bulsun."

- Hz. Mevlana

Bosphorus_ 13.04.2015 12:18

Zitat:

Zitat von Lara_ (Beitrag 2080868)
Hic Bir kafire hor gözle bakmayin
Müslüman olarak ölmesi umulur cünkü

Suphi

Niye? Muslumanlar onun musluman olarak olmesini umarken kafir halen muslumanlara ve islam'a kufur ediyorsa muslumanlar niye o kafirin musluman olarak olmesini umsun? Esit yaklasim olmaz. Ne ekersen onu bicersin demisler. Benim tek dilegim muslumanlara ve islam'a karsi hayatini adayanlar son nefesleri geldiginde Allah'in onlarin tovbelerini kabul etmemesidir ;) bunu umuyoruz. Cunku onlarin da tercihi bu yonde.

Ateistler olunce neden cenaze namazlari kilinir, ailesi neden cenaze namazini kildirir bilmiyorum. Bir ateist de cikip 'kardesim ben olunce benim cenaze namazimi kilmayin' demedi, diyemiyor, oyle vasiyet birakmiyor. Demek ki olum yaklasinca gt korkusu hicbir seye benzemiyor, o reddettikleri tanriya siginmasini iyi biliyorlar gtleri zora gelince :)

Lara_ 13.04.2015 23:01

Zitat:

Zitat von Bosphorus_ (Beitrag 2111968)
Niye? Muslumanlar onun musluman olarak olmesini umarken kafir halen muslumanlara ve islam'a kufur ediyorsa muslumanlar niye o kafirin musluman olarak olmesini umsun? Esit yaklasim olmaz. Ne ekersen onu bicersin demisler. Benim tek dilegim muslumanlara ve islam'a karsi hayatini adayanlar son nefesleri geldiginde Allah'in onlarin tovbelerini kabul etmemesidir ;) bunu umuyoruz. Cunku onlarin da tercihi bu yonde.

Ateistler olunce neden cenaze namazlari kilinir, ailesi neden cenaze namazini kildirir bilmiyorum. Bir ateist de cikip 'kardesim ben olunce benim cenaze namazimi kilmayin' demedi, diyemiyor, oyle vasiyet birakmiyor. Demek ki olum yaklasinca gt korkusu hicbir seye benzemiyor, o reddettikleri tanriya siginmasini iyi biliyorlar gtleri zora gelince :)

bunu cok mu aradin..))

Lara_ 13.04.2015 23:23

Zitat:

Zitat von Bosphorus_ (Beitrag 2111968)
Niye? Muslumanlar onun musluman olarak olmesini umarken kafir halen muslumanlara ve islam'a kufur ediyorsa muslumanlar niye o kafirin musluman olarak olmesini umsun? Esit yaklasim olmaz. Ne ekersen onu bicersin demisler. Benim tek dilegim muslumanlara ve son nefesleri geldiginde Allah'in onlarin tovbelerini kabul etmemesidir ;) bunu umuyoruz. Cunku onlarin da tercihi bu yonde.

bunu cok mu aradin..))

müslümanlar da hiristiyanlara küfür ediyorlar ,küfür etmekle de kalmiyorlar dini kendi pis emelleri icin kullanmaktan cekinmiyor ...ibadetin di$inda bir hiristiyan müslüman ya$amasi gibi ya$iyor,haramdan cekinir,hakkini yemez ve yedirmez,iftira atmaz,yalan konu$maz,körü körüne yardim etmez,ettigi yardimi gider görür,insan haklarini korur.türkiyede kadin cinayeti ortalama günde 2 cikti..müslüman ülkeyiz .nerde türk oarad kazik...bu dünyanin her yerinde öyle,avrupa,america ,paris ,fark etmiyor. sen istemyiorsan bir ateistin cenaze namazini kilmayabilirsin bu snein tercihin ,gerekirse ben seve seve kilarim...

daha önce belirttigim gibi bir insanin inancini sorgulamak ne sana ,ne bana yada bir ba$kasina dü$er,bu tanriyla kedisi arasinda .

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 17:52 Uhr.