Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Türkei: Schwere Ausschreitungen in Istanbul und Ankara (http://localhost/forum/showthread.php?t=10165)

03.06.2013 18:33

Zitat:

Zitat von the_last_time (Beitrag 2066500)
Bu protestolar ekonomik gidisatimizi kötü etkilemez umarim. Olaylari dogru görmek gerekir. Bu milletinin her kesimininden Erdogan'nin ailesinin ve yandaslarinin gemileri ve gemicikleri paralarla doldurmalarina karsi bir eylemdir. Ülkücüsü de var, Kommunisti de var, liberali da var, hatta muhafazakar dedigimiz insanlar bile yiginlarcaca var.. Basörtülüsü var, mini eteklisi var var var..
Simdi umarim Erdogan ve tayfasi firavunlasmaz ve biraz olsun yola gelir. Demokrasi demek insanlarin onayi ile insanlarin katkisi ile ülkemizi yönetmektir.
Sagcisi da bu topraklarin cocugu solcusu da, MHP'lisi de, CHP'lisi de, AKP'lisi de BDP'li si de.. Keske AKP'de sagduyulu yönetim kadrolarinin üyelerine hitap edebilsem de su mesaji iletebilsem.. Üniversteyi bir takim özel ve ailevi sorunlardan dolayi birakmak zorunda kaldigimda bana bir profesörüm sunu demisti "bazen yol almak icin, ilerlemek icin, bir adim geri gitmekte lazim olur hayatta demisti"
Demek istedigim su. Herkes bi geri adim atsim. Erdogan bu projeyi geri alsin ve protesto eden millette bi eve gitsin.
Yoksa her yarali, her ölü daha fazla kitleleri sokaga döker, AKP'nin cekirdek kesimi de sokaga dökülür ve size ic savasin tohumlari atilir ve cabukta yeserir.. Cünkü bizde böyle olaylar bazen futbol machlari gibi algilanir.. Fener süper de oynasa, mühtis bir gol de atsa, bir Galatasaray'li yine de Nuh der peygamber demez

Kaybeden ülkemiz ve milletimiz olur... Ve is cirigindan cikti miydi da DARBE OLUR!! Ama darbe olmadan önce, olanlar olur..

Dolmabahce Sarayi onunde linc edilen polisleri de biliyoruz. Lafebesi'nin arkadaslari nedense bunlardan bahsetmemis. Burada da baska bir linc girisimi: http://www.youtube.com/watch?v=Fq2URZxAugQ

Uyanmismis artik, uyanip Turkiye'yi zarara ugrattiniz. 20 milyon TL zarari polis degil orayi burayi yikan sonra mazlum edebiyati yapan protestocular verdi. Cami yapilmasin deyip polise saldirdiktan sonra camilere siginanlar da yine kendileri oldu. Camiileri alet ettiler. Bununla da yetinmeyip camiide sigara ve bira ictiler.

bakalim kim protestolarda silah kullaniyormus

https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1

Borsa dustu diye buna sevinenler yine protestocular, o kadar kafasizlar ki sanki bu ulke batinca onlar batmayacak. Bu kadar cahil, batinin masa olarak kullandigi kiralik magandalar ulkem adina utanc verici. Almanya'nin bunlari kabul edecegini mi saniyorlar acaba? :D Daha 17 yasinda, gelmis hukumet istifa diye bagiriyor, beyni yikanmis yozlasmis bir genclik.

''Tayyip 3. Koprunun Adini EMİNE Koy Ki Butun Turkiye Uzerinden Gecsin'' deyip bir kisinin esine, karisina cinsel saldirida bulunabilecek kadar terbiyesiz mide bulandirici da oldular: https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1

Olaylarin bu konuma gelmesinden bati masasi magandalar sorumludur. Polis bizlerin guvenligini ve bu magandalari durdurmakla mukelleftir. Eger su ana kadar halen bir ic savas baslamadiysa bunun sebebi 21.5 milyon AKP taraftarlarinin sokaga dokulmemesinden, sabrindan kaynaklanmaktadir. Onlar da sokaga dokulup protestocularla catisirsa bundan protestocular ne kadar memnun olur acaba? Kisacasi kendine 'direnisci' diyen bu magandalar insani zorla AKP'li yapar :)

Sen ortaligi yakip yikarken polis emniyet mudurlugunde oturup cay icecek degil ya.

Dostum darbe olmaz, olsa bile protestocular darbelenir. AKP kozunu henuz oynamadi olaylari yatistirmakla mesgul. Darbe planlari yapanlar su an hapiste. Polis ve asker tamamen devlet kontrolunde, zaten de oyle olmasi gerekiyor. Asker devletten ayri bir yapilasmaya gidemez. Askere emri Basbakan verir, Cumhurbaskani onaylar. Genelkurmay Baskanligi direkt Basbakanliga baglidir. Darbe artik eskisi kadar kolay degil.

03.06.2013 21:21

@Bos_phorus

Argümanlarin cok zayif. Türkiyenin doga koruma tedbirleri Taksimde belli bir Parkin yikilmasiyla alakali degil, iki Milyarmis. Ayni mantigi kullanan, buraya okula/hastaneye gerek yok baska yerde var diyebilir. Ordaki Parkin yikilmasini istiyorsan, neden bir alisverismerkezin daha faydali oldugunu söyleyeceksin.

Zitat:

Olay AKP hukumeti ve Turkiye'nin gelismesinden rahatsiz olanlarin ulkeyi karistirmasi. Bunun icin manpiulasyonlara basvurmasi.
Tam tersine hükümetin ve Türkiyenin gelismemesinden rahatsiz olanlar tepki göstermekte. Yoksa hangi gelismeden rahatsiz olanlari söyleyebilirmisin? Manupulasyona basvuran Manipulasyon suclamasini kullanmak isteyen ayni kisi olmadigini kanitlayabilirmisin?

Zitat:

...eden BDP'li PKK'li teror sempatizanlari ne cabuk Ataturkcu kesildi ? Amaclari Turk milletiyle polisi karsi karsiya getirmek.
Sokaga cikan halkin amaci ayrim yapmadan farkli siyasi görüste olanlarla beraber birlesip ayni hedef icin direnmek, ilk önce barsicil eylemcilerin dilegine karsi asiri siddet uygulayan Polis müdahalesini kabul etmemek. Senin yazdigin amac Atatürkcülerin, BDP’li ve PKK’li sempatizanlari ve polisi karsi karsiya getirmek kadar sacma.

Zitat:

„İddiaya göre Ulusal Kanal spikeri, dün akşam saatlerinde olaylarla ilgili canlı yayın yaparken..
Evet Ulusal Kanallar olaylarla ilgili canli yayin yaparken, büyük türk haber kanallari neden gerektigi sekilde yayin yapmiyor? Bu utanc verici, Medya sansürlügü, hani gelisme?

Gösterdigin video linc girisimiyse polsisin günlerce yaptigi halka katliam. Bilerek uygun olmayan kelimeleri kullaniyorsun ayni yanlis bilgi olup olmadigini bilmeden buna Manipulasyon dedigin gibi. Ciddi olmuyor böyle.

Tayyip Erdogana karsi olan birinin küfürünü bile buraya kopyaliyorsun, durumun bukadar aciz.

Kisaca bos konusuyorsun.

03.06.2013 21:33

Ucuz propaganda kokuyor

Kusuruma bakma Bosphorus ama su cami de icki haberi bana hic inandirici gelmiyor. Aksine propaganda kokan bir habermis gibi geliyor. Ayni 1950'de Atatürk'ün evinde bomba patladi deyipte Rumlarin hedef gösterilmesi gibi, ayni 1978'de Kahramanmaras'ta, Corum'da Aleviler cami bombaladi yalanani uyduran su cehemmen zebanisi var, yüzüne bakinci tiksindigim birisi var su Ökkeş Şendiller, hangisi daha cirkin, cirkef ve bir insanin midesini bulandiracak kadar tipsiz? Haluk Kirci mi? Ökkeş Şendiller mi? Bilmiyorum :D hhha burada ne Yunanlilar Ata'nin evini, ne de aleviler cami bombalamisti... Hepsi yalandi..

Türkiye'de 100.000'den fazla cami var, ve cumadan cumaya camiye giden birisi olarak sana söyleyebilirim öyle herkesin gelisi güzel gizli sakli girildigi bir yer degil.
Bu resimler sonradan eklenme ve amaci da belli.. Baskan Erdogan'nin hedef gösterdigi, bir damla bile icki icen birisini bile alkolik ilan ettigi kesim.. Kus ucurtmayan polis zanlilari niye yakalayipta karsimiza cikarmadi? Zaten onlarin da gercek kimliklerine bakinilacak olursa öyle bir durumda, "malum zihniyetin bebeleri" oldugu ortaya cikar... :D
Orasini gecelim...

Ordakiler oraya alem yapmaya gitmiyorlar, milletin ve devletin malini Erdogan'nin oglu Ahmet Burak'a ve enistesine peskes cekilmesine karsi gittiler.. Ve polisler orantisiz güc kullandi. Yakma yokken, yikma yokken, bu orantsiz güc neyin nesiydi?..

Ama halkimiz bunlari yutmaz..Emin Cölasan'nin da degimi ile "* * *

Meclis’teki kelle hesabına dayanarak çıkardıkları yasalarla, baskı rejimiyle, polis gücüyle korkutup sindirilen millet günün birinde ayağa kalkıverir.
Kafanın kıyak olması için ille de alkol gerekmez.
İktidar sarhoşluğu insanın başını alkolden fazla döndürür.
Bunlar şimdi iktidar sarhoşu oldular, bu kıyak kafayla ülke yönetmeye kalkışıyorlar."

Darbe meselesine gelince: Milli istihbararat'a calisan birisinden duydum.. Eger olaylar ic savasa dönüsürse en gec 500 ölüden sonra Ordu kisladan cikacak ve siki yönetim ilan edecek. Bu durumda polisin geri cekilmesini bekliyecek. Eger polis geri cekilmezse, polis genel merkezi yerle bir edilip bombalancak...

03.06.2013 21:37

“Anıtkabir’i de yıkarız elhamdülillah”

AKP'nin 'gençlik başkanı' istifa etti!

twitter’den yaptığı açıklamalarla gündeme gelen AKP İnebolu Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu, istifa ettiğini açıkladı. Vatandaşların tepkisi üzerine internet hesaplarını da kapatan Küpoğlu sırra kadem bastı.

Kastamonu’nun İnebolu ilçesi AKP Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu, Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle , “Taksim Gezi Parkı’ndan sonra Anıtkabir’i de yıkarız elhamdülillah” demiş ve tepkilere neden olmuştu.

Küpoğlu’nun bu açıklaması, kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Başkan Küpoğlu, istifa ettiğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AKP İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, ‘Hasan Ferhat Küpoğlu’nun şahsına ait sosyal medya hesaplarından paylaşmış olduğu fikirler ve ifadeler, parti teşkilatımızın görüşü ve düşünceleri ile hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.’ dedi.

İŞTE O TWEETLER

sevtap05 03.06.2013 22:02

tamam güzelde, son zamanlarda türkiyenin ekonomisinin o Kadar iyi oldugunu bütün dünya medyasi bile gizlemezken, daha bir hafta önce borsa Istanbul rekor kiriyor haberleri gazetelerde yer alirken (ve bu gün borsa Istanbul 10% düsüs, 2,48%dollarda artis bir kac maddi zarardan örnek) birden bu olaylarin simdi olmasi tesadüfmü? bence türkiyenin kaosa gitmesini destekleyenler var. bende türkiyenin cok iyi bir yolda olduguna inaniyorum. Hayat kalitesi yükseliyor, yabanci yatirimcilarada atraktif olurken ülkemiz 2.bir suriyeye cevirmeyelim.
bu degisimi ben son yillarda gördüm, daha önce degil maalesef.

daha bir kac hafta önceki haber: türkiye iwf deki borclarini kapatiyor:http://portal.wko.at/wk/format_detai...1736&dstid=585

borsa Istanbul ne Kadar lukrativ:
http://www.wiwo.de/finanzen/boerse/t...4641356-2.html
ve ntv dede cok güzel Istanbul borsasi üzerine gecen hafta bir haber vardi suan bulamadigim ama bulup ekleyecegim.

03.06.2013 22:14

Zitat:

Zitat von sevtap05 (Beitrag 2066507)
tamam güzelde, son zamanlarda türkiyenin ekonomisinin o Kadar iyi oldugunu bütün dünya medyasi bile gizlemezken, daha bir hafta önce borsa Istanbul rekor kiriyor haberleri gazetelerde yer alirken (ve bu gün borsa Istanbul 10% düsüs, 2,48%dollarda artis bir kac maddi zarardan örnek) birden bu olaylarin simdi olmasi tesadüfmü? bence türkiyenin kaosa gitmesini destekleyenler var. bende türkiyenin cok iyi bir yolda olduguna inaniyorum. Hayat kalitesi yükseliyor, yabanci yatirimcilarada atraktif olurken ülkemiz 2.bir suriyeye cevirmeyelim.
bu degisimi ben son yillarda gördüm, daha önce degil maalesef.

daha bir kac hafta önceki haber: türkiye iwf deki borclarini kapatiyor:http://portal.wko.at/wk/format_detai...1736&dstid=585

borsa Istanbul ne Kadar lukrativ:
http://www.wiwo.de/finanzen/boerse/t...4641356-2.html
ve ntv dede cok güzel Istanbul borsasi üzerine gecen hafta bir haber vardi suan bulamadigim ama bulup ekleyecegim.

Allah muhafaza, akli basinda olan hic bir insan Türkiye'nin ikinci bir Suriye falan filan olmasini istemiyor.

Sermaye, sakinligi sever. Sermaye gürültüyü patirdiyi, irticayi sevmez..
Ama Tayyip aklini basina almasi gerekiyor..

Eski dava arkadasi Edip Yüksel'den eski dostuna bir nasihat..

Edip Yüksel (T) Sağır sultan işitsin

Edip abi sen bir nuramasin. Seninle Dortmund'a görüsemedik bu sene. Ama bir daha Almanya'ya gelirsen yanina gelirim. O da olmazsa Tucson'a yanina gelirim. Senin gibi müslümana da, Kürde de can kurban :D

Edip Yuksel

Protestocuların arasında lümpen ve provakatör tipler var ve normal olarak olur. Zira protesto edenler bir örgüt değil; hele her üyesi üniformalı ve maaşlı bir örgüt değil. Aralarına provokasyon için sızan sivil polislerin bile olduğu karma karışık bir gruptur. Böyle olunca bir protestocunun yaptığından dolayı diğerini suçlamak doğru olmaz.

Ama polis ve asker öyle değili. Taksim'de başlayan olaylarda polisin gösterdiği vahşet ve şiddet Tayyib'in meşruiyetini bitirmiştir. Aşağıdaki video gibi bir çok video gördüm. Bunlar istisnai sahneler değil. Faşist bir polis devletinin dişlerini görüyorsunuz. YAKALADIKTAN sonra muhaliflere böylesine vahşice davranan bir polis örgütü ve ona bu cesareti veren iktidar yüzde 90'ın oylarını bile alsa zalim bir iktidar olur.

03.06.2013 22:16

o konuda endisen olmasin...

Zitat:

Zitat von sevtap05 (Beitrag 2066493)
"türkiye bahari" olabilmesi endise edici yinede kan akmasin ilk istedigim.

..Türkiye de öyle de böyle de kan akiyor...kani kutsallastiran ve degerlerini onun etrafinda sekillendiren bir toplum yasiyor o diyarlarda...what happens in Turkey is a cultural-clash between educated middle-class and un-educated (=mal) goverment...

nieTzsChe-geZi

sevtap05 03.06.2013 22:39

Zitat:

Zitat von nietzsche (Beitrag 2066509)
..Türkiye de öyle de böyle de kan akiyor...kani kutsallastiran ve degerlerini onun etrafinda sekillendiren bir toplum yasiyor o diyarlarda...what happens in Turkey is a cultural-clash between educated middle-class and un-educated (=mal) goverment...

nieTzsChe-geZi

endisem var ve umarim gereksizdir. hizla ilerleyen türkiyeyi durdurmak icin bir tuzak olabilir bu durum. daha bir hafta oldu istanbulun "yasgünü"kutlamalarinda "Istanbul yine bizim olacak "diyenler
http://www.hurriyet.de/haberler/gund...e-bizim-olacak

eylem yapilsin, herkes mesajini versin amaaa gaza gelip ülkeyi zayif düsürmemeli.100% herkesi memnun hic bir Devlet edemez, ama durum iyiye gidiyorken dikkatli olmak gerek. Bertold Brecht ne demis: Erst Brot, dann Bildung, o yüzden türkiyenin belirli bir standarta gelmesi icin, ekonomide ilerlemesi sart ve buda gerceklesmede ve umarim devam eder

birde bunu buldum: yorum sizin, benimde endiselerim gercek oluyor gibi:

03.06.2013 22:43

@Sevtap bak buraya bir link ekledim. Edip Yüksel'nin linki.. Basbakan Erdogan'nin ögrencilik yillarindan sinif arkdasi ve Akincilar vardir, dava arkadasi idi..
Bi göz at lüften... Cok bilgilendirici bir konusma..

03.06.2013 22:59

Zitat:

Zitat von sevtap05 (Beitrag 2066510)
endisem var ve umarim gereksizdir. hizla ilerleyen türkiyeyi durdurmak icin bir tuzak olabilir bu durum. daha bir hafta oldu istanbulun "yasgünü"kutlamalarinda "Istanbul yine bizim olacak "diyenler
http://www.hurriyet.de/haberler/gund...e-bizim-olacak

eylem yapilsin, herkes mesajini versin amaaa gaza gelip ülkeyi zayif düsürmemeli.100% herkesi memnun hic bir Devlet edemez, ama durum iyiye gidiyorken dikkatli olmak gerek. Bertold Brecht ne demis: Erst Brot, dann Bildung, o yüzden türkiyenin belirli bir standarta gelmesi icin, ekonomide ilerlemesi sart ve buda gerceklesmede ve umarim devam eder

birde bunu buldum: yorum sizin, benimde endiselerim gercek oluyor gibi:

Edip Yuksel'den alinti....

Protestocuların arasında lümpen ve provakatör tipler var ve normal olarak olur. Zira protesto edenler bir örgüt değil; hele her üyesi üniformalı ve maaşlı bir örgüt değil. Aralarına provokasyon için sızan sivil polislerin bile olduğu karma karışık bir gruptur. Böyle olunca bir protestocunun yaptığından dolayı diğerini suçlamak doğru olmaz.

Ama polis ve asker öyle değili. Taksim'de başlayan olaylarda polisin gösterdiği vahşet ve şiddet Tayyib'in meşruiyetini bitirmiştir. Aşağıdaki video gibi bir çok video gördüm. Bunlar istisnai sahneler değil. Faşist bir polis devletinin dişlerini görüyorsunuz. YAKALADIKTAN sonra muhaliflere böylesine vahşice davranan bir polis örgütü ve ona bu cesareti veren iktidar yüzde 90'ın oylarını bile alsa zalim bir iktidar olur.

03.06.2013 23:54

sicip batirdin bu basligi deniz.. Ich kenne meine Bilder, die musst du mir nicht noch mal zeigen, oder siehst du etwas was da nicht gesehen habe..

Du schadest mir und meienr Sache eher, als dass du ihr nützt deniz..

04.06.2013 03:32

Zitat:

Zitat von crom (Beitrag 2066503)
@Bos_phorus

Argümanlarin cok zayif. Türkiyenin doga koruma tedbirleri Taksimde belli bir Parkin yikilmasiyla alakali degil, iki Milyarmis. Ayni mantigi kullanan, buraya okula/hastaneye gerek yok baska yerde var diyebilir. Ordaki Parkin yikilmasini istiyorsan, neden bir alisverismerkezin daha faydali oldugunu söyleyeceksin.

Tam tersine hükümetin ve Türkiyenin gelismemesinden rahatsiz olanlar tepki göstermekte. Yoksa hangi gelismeden rahatsiz olanlari söyleyebilirmisin? Manupulasyona basvuran Manipulasyon suclamasini kullanmak isteyen ayni kisi olmadigini kanitlayabilirmisin?

Sokaga cikan halkin amaci ayrim yapmadan farkli siyasi görüste olanlarla beraber birlesip ayni hedef icin direnmek, ilk önce barsicil eylemcilerin dilegine karsi asiri siddet uygulayan Polis müdahalesini kabul etmemek. Senin yazdigin amac Atatürkcülerin, BDP’li ve PKK’li sempatizanlari ve polisi karsi karsiya getirmek kadar sacma.

Evet Ulusal Kanallar olaylarla ilgili canli yayin yaparken, büyük türk haber kanallari neden gerektigi sekilde yayin yapmiyor? Bu utanc verici, Medya sansürlügü, hani gelisme?

Gösterdigin video linc girisimiyse polsisin günlerce yaptigi halka katliam. Bilerek uygun olmayan kelimeleri kullaniyorsun ayni yanlis bilgi olup olmadigini bilmeden buna Manipulasyon dedigin gibi. Ciddi olmuyor böyle.

Tayyip Erdogana karsi olan birinin küfürünü bile buraya kopyaliyorsun, durumun bukadar aciz.

Kisaca bos konusuyorsun.

crom, ayin 2'sinde uye olmussun. Yoksa yine sen Remix-Today filan misin? Hani su 50 tane profili silinen? :-)

Soyledigin hicbir seyi desteklememissin. Gerisi senin sahsi dusuncen olarak kalmis. Ben ne kadr gozune soksam da onlar senin sahsi dusuncen olarak kalacak, bana gore de komik tezler olarak. Lak lak yapip durmussun. Bir tezin varsa konus. Mahalle kadinlari gibi vidi vidi yapanlarla harcayacak zamanim yok. Ustelik daha ne yazdigimi okumayan.

Zitat:

Zitat von crom (Beitrag 2066503)

Kisaca bos konusuyorsun.

Okumayan, gozleri gormeyen bir cahilsin sanirim. Tayyip'e degil karisina edilen kufuru yazdim. Bundan niye bu kadar rahatsiz oldun hayirdir? Yoksa hani su yesili seven bariscil protestocularin maskelerinin her gun teker teker dusmesinden mi korkuyorsun? Artik cok gec. Pisliklerini herkes goruyor, her seferinde Kemalizmi kullanmaya calismalari ne kadar caresiz olduklarini gosteriyor. Yakip yikarlar, polis gorunce kuyruklarini uyuz olmus kopekler gibi bacaklarinin arasina sikistirarak topuklarini kiclarina vura vura kacarlar. Bayagi erkekce durus ;-)

Yazdiklarimi okumadan cevapladigina gore sana gore bos konusmak, gercekte dolu konusmak olarak algilanmali :-) tesekkurler.

Bu fotograflar ekstra gelsin. Uzgunum, ama durumlar boyle. Ne kadar inkar etsende.

tipik provokator

... 1/2

04.06.2013 03:34

.. 2/2

yesili cok severler

kahraman gibi atilirlar (korkak gibi kacarlar, polisi gorunce)

04.06.2013 03:48

** the_last_time **

AKP'yi istedigin kadar sevmeyebilirsin, ama gercekleri de gormek lazim.

Camiide ben de bira icmezler, komplo filan saniyordum. Ama camiinin icindeyken ve camiiden ciktiktan sonra cekilen video kayitlari var. Ayakkabilariyla girip, sigara ve alkol kullanip, yaralari varsa onlar sarilip, yemek yiyip cikip gitmisler. Son hali bu:
https://www.youtube.com/watch?v=kkvCfca0EHs

Istedigin kadar inanma, orada sabahlayanlar oldu.

Tayyip alkole kisitlamalar getirince millet INADINA bira alip sokakta icmeye basladi, sirf inat olsun diye, meydan okuma adina. Ben bile gunduz vakti elinde siselerle dolasanlari gordum.
Sokaklarda artik ''protestocular'' bira standi kuruyor:

FB sayfasi sana gore tarafli olabilir ama fotograflar gercek.

Istanbul'daysan gel yarin beraber Akaretler, Besiktas, Taksim'e gidelim sana mojito ismarlayayim :) kendin gor. Anlasilan uzak kalmissin. Bazi seyler o kadar kotu ki, inanilmaz gelebiliyor. Bunu anliyorum.

04.06.2013 04:19

Butun provokasyonlara, gosterici siddetine yagmalara yikmalara ragmen 5 gun icinde on binlerce siddet yanlisi arasindan sadece 1'inin hayatini kaybetmis olmasi mucizevi bir polis teskilati basarisidir. Keske o olum olmasaydi, ulkeyi karistirma pesinde olanlar simdi cok mutludurlar. O olumun de nasil oldugu kimin oldurdugu mechul su an icin.

Siz bu siddeti gidin israil'de, amerika'da, ingiltere'de yapin.. Asarlar sizi, ozellikle israil'de cesedinizi bile bulamazlar, molekullerinize kadar ayirirlar, onunla da yetinmez ailenizin evini de buldozerle yikarlar (israil tanklarina 10 gramlik tas atan 15 yasindaki Filistinli cocuklara yaptiklari gibi). Abartmiyorum. Hic mi dunyadan haberiniz yok arkadaslar. Hic mi yabanci basini takip etmiyorsaniz? Bazilarini oneririm, BBC News, the Boston Globe, Washington Post (sagci-cumhuriyetci kaynak) & W.P'un kolu olan Foreign Policy, Jerusalem Post, Haaretz, the Guardian, Daily Mirror vb. gider.

Eger 10 tane agacin oldugu bir yeri isgal edip, IZINSIZ bir gosteri duzenleyip, POLIS BURAYA GIREMEZ diyorsaniz bu anarsi degil midir? Ve bu inatci toplulugu goz yasartici bomba ve tazyikli su haricinde nasil dagitabilirsiniz? Bazilari haric gunlerdir sokakta yatip kalkan polis oldukca sabirli ve kontrollu hareket etmektedir.

Gosterilerin ve siddetin ana sorumlulari BDP-PKK-TKP (diger komunist ve sol orgutler) ve CHP'dir. CHP bugune kadar ne zaman ''arkadaslar yakip yikmayan'' gibi telkinlerde bulunmustur? Tam tersine akli sira onumuzdeki secimlerde bu olaylardan nemalanacagini saniyor Kilicdaroglu, ama herkes Tayyip'in oyunu 50%'den 55%'lere cikaracagini dusunuyor. Gosteriye katilanlar bile. Ona oy vermemis olanlar bile. Sezar'in hakki Sezar'a. Maalesef bazilari gibi dayanaksiz muhalefet yapilmasindan dolayi adamin onunu kimse alamiyor oylarini artirarak ilerliyor.

Simdi bu yukarida soyledigime de kusenler olacak, yapacak bir sey yok. Eger bir ordek ordek gibi ses cikariyorsa, ordek gibi yuruyorsa, ordek ozelliklerini gosteriyorsa, ordek oldugunu diger insanlar da soyluyorsa, o ordektir.

Zitat:

Zitat von deniz1008 (Beitrag 2066520)
test, test... wie viele "agent provocateure" trollen hier rum ?

Dostum sen cok yalniz kaldin. Senin gibi koseden laf atip kacan troll'leri onlarca sitede gordum, hepsinin koltugunun altina tavlayi verdim gonderdim. Herhangi bir entelektuel bilgi birikimin, gozlemin, dayanagin, argumanin, tartisacak bir seyin olmadigindan anca ya soyledigime Turkce bilmene ragmen almanca cvp veriyorsun (o da konu disi) ya da herhangi bir tartismaya giremiyorsun. Durumun cok vahim :D buraya her mesaj yazisimda profilime her girisimde sagolsunlar 2-3 tane, sirf forumdaki yazilarimdan dolayi bana olumlu mesaj atan kisiler var ise bu soylediklerimi gercekten anlayanlarin oldugunu gosteriyor. Sen oyle kosede otur sakiz cigneyip yayvan yayvan lakayt konusmaya devam et.

BDP ve PKK'nin protestolardaki ic yuzunu gosterdim diye mi bana darildin yoksa? Almanya'da PKK'nin bu kadar destekcisi var mi? Cok sasirdim. Belki de Almanya'daki Turklerin kotu taninmasinin sebebi budur? Almanya'daki Turkleri severim ama seni bir turlu sevemedim :D belki de ne oldugun belli olmadigindandir. ''Ne idugu belirsiz'' deniliyor halk arasinda.

Cesaretini topla ve fikrin ne varsa destekleyerek rasyonellik ve medeniyet cercevesinde bana sun, en azindan cabala. Senin gibi okumayan, arastirmayan, gozlemlemeyen kisiler benim icin cerez niyetinde olsa da ;)

04.06.2013 04:52

Bos_phorus, zayif olarak degerlendirdigim ve elestirdigim sözlerinin hic birini kurtaramamissin, yani.

Ancak Tayyip’e degil karisina edilen küfürü yazdim diyorsun, ki ben aksini iddia etmedim.

Ama lak lak mis, vidi vidi mis, mahalle kadinlari, uyuz olmus köpekler gibi, gözleri görmeyen bir cahil, böyle bos gevezeligi beceriyorsun.

lafebesi 04.06.2013 06:23

04.06.2013 11:35

Bosphorustaurus,

bu devrimci arkadaslar her seyi senden benden iyi bilirler.

Akpyi cözmüsler, bizi sorsan sana neler anlatirlar neler. amma kendilerine bakmazlar
Cünkü mükemmeller, kötülük ile hic alakalari olmaz.

Türkiyeyi cok severler, Mustafa Kemal Pasamizin dogum tarihini biliyorlar.

Cok rahatlar, hayatin tadini cikarmayi severler. psikolojileri hic bozulmaz. Türkiyeye hic zarar gelmeyecegini garanti edebiliyorlar. düsün Dünyada hic bir Millet Ülkesine,'' Biz bir sey yapmasakta, yan gelip yatsakda Ülkemiz en iyi ülkedir, bir sey olmaz '' demezler ama devrimciler, Akp düsmanilari der.
dedim ya, cok rahatlar ve kendilerini daima iyi hissederler..

daha fazla anlatmama gerek var mi? :)

04.06.2013 14:36

Zitat:

Zitat von BosphorusTaurus (Beitrag 2066528)
** the_last_time **

AKP'yi istedigin kadar sevmeyebilirsin, ama gercekleri de gormek lazim.

Camiide ben de bira icmezler, komplo filan saniyordum. Ama camiinin icindeyken ve camiiden ciktiktan sonra cekilen video kayitlari var. Ayakkabilariyla girip, sigara ve alkol kullanip, yaralari varsa onlar sarilip, yemek yiyip cikip gitmisler. Son hali bu:
https://www.youtube.com/watch?v=kkvCfca0EHs

Istedigin kadar inanma, orada sabahlayanlar oldu.

Tayyip alkole kisitlamalar getirince millet INADINA bira alip sokakta icmeye basladi, sirf inat olsun diye, meydan okuma adina. Ben bile gunduz vakti elinde siselerle dolasanlari gordum.
Sokaklarda artik ''protestocular'' bira standi kuruyor:

FB sayfasi sana gore tarafli olabilir ama fotograflar gercek.

Istanbul'daysan gel yarin beraber Akaretler, Besiktas, Taksim'e gidelim sana mojito ismarlayayim :) kendin gor. Anlasilan uzak kalmissin. Bazi seyler o kadar kotu ki, inanilmaz gelebiliyor. Bunu anliyorum.

Benim derdim AKP ile degil, AKP'nin iyi yaptigi seylerin dogru oldugunu da söylerim. Ama Erdogan'nin konusmlarini dinleyince bir baskbakana yakismayan cümleler, küfürler, hakaretler ve ilimden bilimden uzak ifadeler görüyorum.

Ben CHP'ye sirf Atatürk'ün kurdugu parti oldugu icin yatkinim yoksa, CHP'de de elestirdigim bir cok konu var. Kendine yakin gördügü bir partiyi elestiren birisi elbette ki görüslerini fazla desteklemedigi bir siyasi olusumu da elestirme hakkina sahiptir.
Bosphorus kardes, ben Almanya'da okudum orada herkese, kendi fikirini üretmeyi ögretirler. ezberlemekle, ezberceyle olmaz..
Sana acik söylüyorum, CHP Kemal Kilicdaroglu'na bes numara büyük geliyor, ya Muharrem Ince, ya da Mustafa Sarigül genel baskan olmasi lazim..

O cami olayi öyle ya da böyle provokasyondur. Biz milletce, dinli ya dinsiz dine ve dindarlara saygili bir insaniz..
Bunu yapanlar toplumun her kesimini icine alan bir protestoyu parcalamak icin yapmistir bence.. Cünkü camilere öyle gelisi güzel girilmez.. Bahcivani vardir, kapicisi vardir.. Birak icinde icmeyi 100 kenarinda icmezler..

Bu olaylar hic ortaya cikmazdi, eger Polis, Almanlarin degimi ile topla sercelere ates etmeseydi..

Bende Türkiye'de ic huzursuluk istemiyorum, faturasi cok agir olur. Insan cani kaybindan tut, ekominik külliyen zarara ve Türkiyenin imajina kadar..
Ama böylesi de olmaz.. Hele su an hic istemiyorum. Ama baskanda keyfi kararlar alamaz..Isine gelmeyen insanlri kücümseyemez...

her önüne geleni terrörist ilan edemez bu basbakan...

http://sozcu.com.tr/2013/ekonomi/bel...-aciliyor.html

04.06.2013 14:45

Tayyip’in yardımcısının yaptığına bakın!

CNN International’ın ünlü muhabiri Christiane Amanpour telefon bağlantısı yaptığı AKP Kurucu Üyesi ve Başbakan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu’na öyle sorular sordu ki… Çavuşoğlu, Gezi Parkı direnişçilerinin arasında Ankara’da ABD elçiliği’ni bombalayanların da olduğunu söyleyince bakın Amanpour nasıl tepki gösterdi.

Tayyip’in yardımcısının yaptığına bakın!

04.06.2013 15:06

http://www.youtube.com/watch?v=aFdW8oyOyg4

04.06.2013 15:11

Zitat:

Zitat von _Sleeper_ (Beitrag 2066542)

muhtesem bir yourm...

04.06.2013 16:26

“Koyun sürüsü (!) uyanınca” EMIN CÖLASAN

Sevgili okuyucularım, olaylar Taksim’deki Gezi Parkı için başladı, eyvallah! Sonra giderek büyüdü… Çünkü Tayyip vesairenin “Koyun sürüsü” olarak gördüğü toplum bir anda uyandı, silkelendi, üzerindeki o inanılmaz ölü toprağını attı. Türkiye’nin tam 67 ilinde olaylar dün de sürüp gidiyordu. Bizim medyadan izlediklerimiz, olanların binde biri bile değil. Protesto eylemleri her yerde devam ediyor. Sizler sadece İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerin merkezlerindeki protestoları -eksik bile olsa- izleme olanağına sahipsiniz. Bir de görünmeyenler var ki, esas hikaye orada! Kentlerde tencere tava tıngırtıları sürüp gidiyor. Eylem zamanı gelince araçlar korna çalmaya başlıyor. Özellikle evlerin ışıklarında yak söndür yapılıyor, semtler göz kırpmaya başlıyor. On binlerce, yüz binlerce insan sokaklarda. Peki bunlar niçin oluyor? Bunları Gezi Parkı ile özdeşleştirmek son derece yanıltıcı. Orası sadece ilk kıvılcımı ateşleyen yer. Olanlar, baskı rejimine ve padişah özentilerine karşı bir milletin uyanışını simgeliyor.

Bugün sokaklardaki büyük kitlelere sorun. Çok iddialı söylüyorum, yüzde 99’u Taksim’deki bu gezi parkının ne olduğunu bilmezdi. Oraya adımını atmadığı gibi, adını bile ilk kez duymuştu. Örneğin ben adını duymuştum ama oraya hiç girmemiştim. Gezi Parkı protestolarını başlatan insanların ellerine ayaklarına, yüreklerine sağlık. Muhteşem bir iş başardılar, Türkiye’yi ayağa kaldırdılar, “Koyun sürüsünün (!)” uyanmasına ön ayak oldular. Tayyip’lerin mayyiplerin artık oradan söz etmesi, orada neler yapılacağını anlatması, boş yere nefes tüketmektir. Olay artık bellidir: Adam yerine koymayıp tam tersine eşek yerine koydukları Türk Milleti, tepkisini göstermeye başlamıştır. Baskıcı bir tek adam yönetimi… Acımasız bir polis devleti… Meclis, hükümet, yargı, hukuk, iş dünyası ve her şey, adına Tayyip denilen o şahsın emrinde ve hizmetinde…

Evet, olaylardan korktular. 10 yıllık iktidarları döneminde ilk kez ciddi biçimde korkuyorlar. Bu süreç boyunca hep ezip sindirdikleri, hor gördükleri Türk Milleti meydanlara ve sokaklara dökülünce ne yapacaklarını şaşırdılar… Topluma bugüne kadar her gün afra tafra yapanlar, cart curt edenler 180 derece dönüş yaptılar. Üzerlerine haşerat öldürür gibi acımadan, gaddarca gaz sıkan polisler için soruşturma açtıklarını bile ilan ettiler! “Aman sayın vatandaşlarımız, lütfen sağduyulu davranın, sakin olun” demeye başladılar. Tayyip dil döktü: “Vatandaşlarımdan eylemleri bitirmelerini rica ediyorum.” Siz bunların daha önce böyle “Yumuşak ve alttan alan” çağrılar yaptığına, rica ettiğine falan hiç tanık olmuş muydunuz? Korkuyorlar… Devrilmekten ve hesap vermekten korkuyorlar. Başta bir tek adam var. İktidarının, partisinin vesairenin onun yanında esamesi bile okunmaz. Küçük dağları o yaratmıştır! Hiçbir şey bilmez ama bildiğini zanneder. Kulaktan dolma bilgilerle öylesine konuşur, başkalarının yazdığı metinleri önündeki görünmez cam aygıtlardan okuyup toplumu kandırmaya yeltenir. İşi gücü milletin sinir sistemini germek, asabını bozmak, ağzından çıkan nefret söylemleriyle ortalığı istisnasız her gün kızıştırıp bu kargaşadan siyasi rant elde etmeye çalışmaktır.

Adına Tayyip denilen şahsın birkaç gün içerisinde ettiği şu laflara bir bakınız: “Çapulcu…” “Alkolik…” “Onlar meydanlara 100 bin kişi toplarsa, biz bir milyon kişi toplarız…” “Partimize oy veren ve evlerinde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var. Onlara aman sakin olun diyoruz…” Ne o, iç savaş mı çıkaracaksın! Böylesine duyarlı bir ortamda bile tehdit ediyor, aba altından sopa gösterip çok tehlikeli oyunlar oynamaya kalkışıyor. Yangına körükle gidip ortalığı tutuşturuyor. Bu gibi tehditler, vıcık vıcık sözler ülkeyi yöneten bir insanın ağzına yakışır mı? Bu şahsın çok bilmişliği (!), iktidar ekibi dahil herkesi küçümseyen ve aşağılayan tavırları ve acımasızlığı, Türkiye’nin önündeki en ciddi sorunlardan biridir. Uzman doktor olmadığım için bilemiyorum ama vatandaş gözüyle izlediğim kadarıyla, ciddi bir tedavi sürecinden geçmesi gerekir.

Evet, “Sokak” bunlara “Yeter artık” dedi… Ve paniklediler… Çünkü kendilerinin böylesine “Dokunulmaz ve ilah” olduğunu zannedenlere, kendilerine böyle dev aynasında görenlere kitleler tavır koymayı başardı. O beğenmedikleri, aşağıladıkları, “Biz ne dersek odur” anlayışıyla baktıkları “Çapulcular (!)” artık sokakta! Cuma ve cumartesi geceleri Ankara’da Kuğulupark önündeki gösterilere vatandaş kimliğimle katıldım. Ortalıkta polis olmadığı için hiçbir olay çıkmadı. Binlerce genç insan hem slogan atıyor, hem de eğleniyordu: “Bir baba hindi heeeey Allah, Tayyip’e bindi heeeey Allah…” “Mustafa Kemal’in askerleriyiz…” “Tayyip papucu yarım, çık dışarıya oynayalım…” Kim dışarı çıkacaktı!.. Üç bin kişilik koruma ordusunun arkasına sığınan Tayyip mi!

Böyle gergin ortamlarda ortaya mutlaka “İyi polis” rolü oynayan birileri de çıkar. Aynen Atatürk’ün “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözünü “İlkellik” olarak tanımlayan Abdullah Gül gibi! Sen o partinin içinden geleceksin, Çankaya’da oturduğun sürece önüne gelen her şeye otomatik olarak imzanı atacaksın, Tayyip’in vesairenin attığı her adıma ortak olacaksın, sonra olaylar kızışınca rol yapmaya başlayacaksın: “Polis ölçülü müdahale etmelidir. Orantısız güç kullanılmasın… Yönetenler kaygılara kulak vermelidir. Herkes sakin ve sağduyulu olsun. Herkesin düşüncesi saygıdeğerdir. Demokrasi demek sadece seçim değildir. Bu ülke hepimizindir!..” Günaydın beyefendi günaydın! Şimdiye kadar aklın neredeydi? 2002 yılından beri yapılan hangi işe karşı çıktın da, şimdi ortalık karışınca yol göstermeye kalkışıyorsun? Ayıptır yaaa, komik oluyorsun.

Sevgili okuyucularım, son olaylardan söz ederken yandaş medyanın o yüz kızartıcı, utanç verici durumuna da mutlaka değinmek gerekiyor. Bunların bol kepçe yandaş gazeteleri var. Sabah, Habertürk, Hürriyet, Milliyet, Vatan, Star, Yeni Şafak, Akşam, Zaman… Say sayabildiğin kadar. Bunlar olayları görmezden geldi. Dün bile birinci sayfa manşetlerinin çoğunda Tayyip’in sözleri yer alıyordu. Televizyonların tamamına yakını yandaş: NTV, CNN-Türk, Habertürk, Kanal-D, Show, atv, Fethullahgiller… Bunlar olayları gizleme çabasındaydı. Taksim’de halk bunların canlı yayın araçlarını ters çevirdi. Burada sadece iki kanalı içtenlikle kutlamak gerekiyor: Ulusal Kanal ve Halk TV. İkisi de çok iyi, çok başarılı yayınlar yaptılar ve yapıyorlar. İkisinin de olanakları yetersiz. Arkalarında sermaye gücü, Aydın Doğan, Turgay Ciner, Ferit Şahenk ve AKP döneminde biti kanlanan öteki yandaş patronların parası yok. Çok zor koşullarda görev yapıyorlar. Bu iki kanalı da kutluyorum. Ellerine, yüreklerine sağlık

sevtap05 04.06.2013 21:47

Zitat:

güzel ve dogru konusmus cogu yerde. chpli olsada:) cünkiii kilicdaroglunun birkac konusmasini takip ettim. ama suda bocalar gibi bir tablo birakti bende.sözlerinin cogunu tekrarlayan, asil konulardan dolasip baska konulara atlayan.
benim icin sadece ve sadece türkiyenin ileri gitmesi halkin hayat kalitesinin yükselmesi ön sirada

04.06.2013 22:25

O camide içki içilmedi

Benim bastan beri camide icki icilmedigini savunmustum ve bunu propaganda olarak degerlendirmistim.. Ne yazik ki hakli ciktim..

Gezi Parkı olaylarında eylemcilerin sığındığı camide yaşananlar...

İstanbul Beşiktaş’taki eylemlerde göstericiler Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ne sığınmış, cami revire dönmüştü. O caminin müezzini o gece yaşananları anlattı. Aksam.com.tr’den Alaz Kuseyri’ye konuşan müezzin, ‘Polis camiye gaz sıktı’ ve ‘camide içki içildi’ iddialarını yalanladı

İşte o gece yaşananlar:

“Olaylar cuma akşamı başladı. İstiklal’deki kalabalığın 2-3 kat fazlası buradaydı. Camide ibadet yapıyorduk. Cuma ikindiden itibaren insanlar gelmeye başladı. Pazar günü kalabalık ve olaylar o kadar çoğaldı ki pazar günü yatsı namazını kılamadık. Gazdan etkilenen ve yaralanan 16-17 yaşında gençlerle yaşlılar da dahil olmak üzere buraya sığındılar.

İÇKİ İÇİLMEDİ
Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı. Fakat ben de bazı şeyleri fark edemezdim çünkü 14 yaşında çocuğum ve eşim de yanımdaydı ve can güvenliğimizi de düşünüyordum. Twitter ve Facebookta burada içki içildiğine dair bilgiler çıkınca araştırdık. Bir tane bira kutusu vardı polis kamerasında görünen ezik bir bira kutusuydu.

PAZAR GECESİ VAHİMDİ
Sağlık ekibi burada organizeydi. Onların da hassasiyeti yüksekti kendileri de dahil olmak üzere kimse ayakkabıyla içeriye girmedi. Pazar günü de sağlıkçılar ayakkabısızdı fakat pazar gecesi durum o kadar vahim hale geldi ki camiyi yakacaklar korkusu bende oluştu. Gaz sıkılınca insanlar camiye girip, kapıyı da odunlarla kapattılar. Dışarıda kalan insanlar camiye sığınma amacıyla girmeye çalıştı. Giremeyince de tepkiler büyüdü.

KONUŞUP SAKİNLEŞTİRDİM
Eğer müdahale etmeseydim camiide ikinci Madımak yaşanmasından korktum. Ve arabuluculuk yapmaya başladım. Mikrofonu açıp konuştum ve grubu sakinleştirdim. Sonra polislerle görüşüp grubun müdahale edilmeden, slogan atılmadan, polisi taşlattırmadan camiiden çıkarıp gönderdik. Onlar camiden çıkıp Kabataş’a doğru gittiler.

POLİSİN CAMİYE GAZ SIKTIĞI DOĞRU DEĞİL
Polisin bu esnada camiye gaz sıktığı doğru değil. Dışarıda o kadar çok gaz vardı ki içeriye de sızdı. Ben buradaki insanlara olaylar büyüyünce caminin müezzini olarak tanıttım. Çünkü insanlarda bir imdat çağrısı görüyordum. Özellikle gençlerin birçoğu olayların bu noktaya geleceğini düşünememişti, tahmin etmemişlerdi.

KADERİMLE BAŞ BAŞA KALDIM
Herkes Gezi Parkı’na odaklanınca beni kaderimle başbaşa bıraktılar, 3 gün boyunca buradaki insanlar dışında çocuğum ve eşimle hiçbir yere çıkmadan yoğun gaz baskısı altında kaldık ve hayati tehlike endişesi yaşadık. Polisin girmediği yerde bize ekmek ve su bile gelmedi. Cuma akşamından Pazar gecesine kadar hiçbir şeyimiz yoktu. Pazar gecesi yemek, su, tıbbi malzeme geldi.

ÖĞRENCİLERLE KONUŞTUM, YUMUŞADI
Çoğu lise üniversite öğrencisi olan gençlerden oluşan gençlerle birlikteydik. Kendimi tanıtıp yardımcı olacağımı söyleyince yumuşama ortamı oldu. Onlara slogan alkış yok burasının Allah’ın evi olduğunu söyleyince yumuşadı insanlar. Artık Twitter, Facebook sosyal medya ortamlarında karşılıklı atışmalardan vazgeçilsin. Burada bir olay yaşandı ve bitti.

MÜHİM OLAN İNSAN HAYATIDIR
Mühim olan insan hayatıdır, burada ölüm olmadı sevindirici olan budur. Çünkü insan önemlidir. Bir insanın hayatı kaç bin ağaca bedeldir. Ağacı dikersin ama insanları geri getiremezsin. Temennimiz Allah bu ülkeye, insanlarımıza bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Şahsıma yönelik bir tepki yok. Gelse de önemli değil. Takdir, teşekkür beklemiyorum. Eleştiri gelse de durum ortada. Polisin, basının, STK’ların, cemaatin olmadığı bir ortamda ancak bu kadar başarabildim yalnız başıma. Şimdi hasar tespiti yaptık ve ilgili kurumlarla halledeceğiz.

04.06.2013 23:44

that's nationalistic bullshit...

Zitat:

...was für ein seelenloses Gefassel, das so sehr an Natiionalsozialistisches Propaganda erinnert..

...Faschismus pur, wiedermal in einem seiner so vielseitigen Facetten...

fUcK-faScism-nIetzSche

04.06.2013 23:56

Zitat:

Zitat von nietzsche (Beitrag 2066566)
...was für ein seelenloses Gefassel, das so sehr an Natiionalsozialistisches Propaganda erinnert..

...Faschismus pur, wiedermal in einem seiner so vielseitigen Facetten...

fUcK-faScism-nIetzSche

Anscheinend kennst du dich weder mit Nationalsozialismus noch mit Faschismus aus. Doch eigne dir erst mal profundes Wissen darüber an, bevor du hier statements ohne Sinn und Verstand machst..

05.06.2013 09:22

https://www.facebook.com/photo.php?f...e=1&permPage=1

05.06.2013 09:25

TÜRK POLİSİ

https://www.facebook.com/photo.php?f...e=1&permPage=1

BİZ, MİSAFİR KALDIĞI ODANIN DUVARINDA
KUR'ÂN-I KERİM ASILI OLDUĞU İÇİN
SABAHA KADAR AYAKTA BEKLEYEN
OSMAN GAZİ'NİN TORUNUYUZ.(!)

05.06.2013 12:15

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2066539)
Bosphorustaurus,

bu devrimci arkadaslar her seyi senden benden iyi bilirler.

Akpyi cözmüsler, bizi sorsan sana neler anlatirlar neler. amma kendilerine bakmazlar
Cünkü mükemmeller, kötülük ile hic alakalari olmaz.

Türkiyeyi cok severler, Mustafa Kemal Pasamizin dogum tarihini biliyorlar.

Cok rahatlar, hayatin tadini cikarmayi severler. psikolojileri hic bozulmaz. Türkiyeye hic zarar gelmeyecegini garanti edebiliyorlar. düsün Dünyada hic bir Millet Ülkesine,'' Biz bir sey yapmasakta, yan gelip yatsakda Ülkemiz en iyi ülkedir, bir sey olmaz '' demezler ama devrimciler, Akp düsmanilari der.
dedim ya, cok rahatlar ve kendilerini daima iyi hissederler..

daha fazla anlatmama gerek var mi? :)

Bazi sol gorusluler var, onlar gayet makul konusur. Ama cogu anarsizmi, artistligi bir meziyet kabul ediyorlar. Cogunun dogru duzgun isi gucu bile yok. Alanlardaki 20 yas altindaki cocuklar bunun en onemli kaniti.

Daha lisedeyken 16 yasindaki cocuk komunist bir dergiyi getirip sinifta dagitiyordu, bu kadar beyni yikanmis. Simdi ne isle mesgul diye soracak olursan? Surunuyorlar. 5 parasiz, egitimsiz.

Bunlar orayi burayi yikmayi delikanlilik saniyor, saldirip kacan tipler, saldirip kacarken yakalanip saglam bir sekilde dayagi yiyince mazlum edebiyati yapiyorlar.

Bana sorarsan polis bunlari DOVMEMELI, yakalayip sessizce gozaltina almalilar, sonra cezalari neyse onu hapiste gecirmeliler, sebep olduklari maddi zarar odetilmelidir. Bak bakalim bu herif hapisten ciktiktan sonra bir daha o olaylara karisiyor mu. Ama ne diyorum? Bizim adalet ve polis sistemimiz cok toleransli. Boyle cezalar verilmiyor. Amerika'da bilgisayarindan bir cihatci siteye merakindan girmis olan adama 10 yil ceza veriliyor. Hicbir gosteriye karismamis olmasina ragmen, kimseye zarar vermemis, patlayici bulundurmamis olmasina ragmen, sirf tehdit olarak gordukleri icin.

Dun isci sendikalari bir bildiri yayimladi ve taleplerinden biri de suydu:

* TUM gozaltindakiler kayitsiz sartsiz serbest birakilmali, cezalandirilmamali.

Yani bu ne demek? Milyonlarca dolar zarar vermis, 300'den fazla arac yakmis adamlar serbest birakilsin, tutuklanmasin. Her tarafindan hukuksuzluk akan bir talep. Ve bunu, isci sendikalari istiyor. Vahamet burada.

Gecenlerde borsa sert dusus yasadi, bu embesillerin ekonomiden iktisattan anladiklari yok. 2002 krizini bile hatirlamiyorlar, borsanin dususu, gecelik faiz ve dolain artisi. Bunlar hep ulkeye kaybettiren seyler. Ama elitistlerin umrunda mi? MAŞA gibi kullanilmaktan gozleri kor olmus.

Dikkatini cekti mi? Butun dunya, kendi yabanci kaynaklarina guvenerek Turkiye'ye uyarida bulunuyor, Allah'in Bulgaristan'i bile TR'ye ayar cekme cabasinda. BM ''yakindan izliyoruz'' diyor. Hepsi Turkiye'ye cokme pesinde. Ve bunlarin MAŞAlari da protestocular. Bunu anlamak icin uzman olmaya gerek yok.

O kadar anti-amerikan kesilenler İzmir'deki ve Incirlik'teki usleri neden protesto etmiyor? Bu anti-amerikan komunistler, simdi abd'den yardim istiyor. Boyle bir samimiyetsizlik.

Protestolar olmali mi? Elbette olmali. Protestolar ve muhalefet her zaman olmali ki iktidar partiler hizaya gelsin, yanlis yapmasinlar. Ama burada yapilanlarin %80'i terorizm, vandalizm. Ve makul protestocular da bunlardan kendini ayri tutmuyor, uyarmiyor. Suca ortak oluyorlar.

Zitat:

Zitat von the_last_time (Beitrag 2066540)
Benim derdim AKP ile degil, AKP'nin iyi yaptigi seylerin dogru oldugunu da söylerim. Ama Erdogan'nin konusmlarini dinleyince bir baskbakana yakismayan cümleler, küfürler, hakaretler ve ilimden bilimden uzak ifadeler görüyorum.

Ben CHP'ye sirf Atatürk'ün kurdugu parti oldugu icin yatkinim yoksa, CHP'de de elestirdigim bir cok konu var. Kendine yakin gördügü bir partiyi elestiren birisi elbette ki görüslerini fazla desteklemedigi bir siyasi olusumu da elestirme hakkina sahiptir.
Bosphorus kardes, ben Almanya'da okudum orada herkese, kendi fikirini üretmeyi ögretirler. ezberlemekle, ezberceyle olmaz..
Sana acik söylüyorum, CHP Kemal Kilicdaroglu'na bes numara büyük geliyor, ya Muharrem Ince, ya da Mustafa Sarigül genel baskan olmasi lazim..

O cami olayi öyle ya da böyle provokasyondur. Biz milletce, dinli ya dinsiz dine ve dindarlara saygili bir insaniz..
Bunu yapanlar toplumun her kesimini icine alan bir protestoyu parcalamak icin yapmistir bence.. Cünkü camilere öyle gelisi güzel girilmez.. Bahcivani vardir, kapicisi vardir.. Birak icinde icmeyi 100 kenarinda icmezler..

Bu olaylar hic ortaya cikmazdi, eger Polis, Almanlarin degimi ile topla sercelere ates etmeseydi..

Bende Türkiye'de ic huzursuluk istemiyorum, faturasi cok agir olur. Insan cani kaybindan tut, ekominik külliyen zarara ve Türkiyenin imajina kadar..
Ama böylesi de olmaz.. Hele su an hic istemiyorum. Ama baskanda keyfi kararlar alamaz..Isine gelmeyen insanlri kücümseyemez...

her önüne geleni terrörist ilan edemez bu basbakan...

http://sozcu.com.tr/2013/ekonomi/bel...-aciliyor.html

Cami olayi provokasyon degil. Gelisiguzel girildi, yaralilari orada tedavi etmek icin. Bunu inkar eden hicbir kaynak yok. Sol goruslu gazeteler bile bunu yazdi, kabul etti. Bahcevani filan yok, imamin izniyel yuzlerce kisi birkac camiyi doldurdu. Hep su cami insaatina karsi cikanlar.

Polisin kullandigi materyaller: GOZ YASARTICI GAZ ve TAZYIKLI SU. Bunlar avrupa'da yok mu? Babasi var. İspanya, yunanistan, fransa... polis yerlerde surukleyip jopladi. Occupy Wall Street'te biber gazini 10 cm mesafeden ogrencilerin yuzune siktilar.

Basbakanin dili dobra, Obama da oyle. Kesin ve net konusuyor. Bazi yerlerde doneklikleri var. Ama neden 90 derece dondugunu de dusununce anlayabiliyorsun.

Ornek:
1. ''NATO'nun Libya'da ne isi var?'' demisti. Birkac ay sonra:
2. ''NATO Libya'da guvenligi saglamalidir'' dedi.

Herkes ''basbakan donek'' vs. diye konusurken, olayin derinine bakarsan. Kendi alanimi cok ilgilendirdigi icin iyi biliyorum.

Libya'da on milyarlarca dolarlik insaat yapiyor Turk muteahhitlik sirketleri. 1500'u muhendis 20 000 tane Turk calisiyordu Libya'da. Bizden baska cok is yapan yabanci sirket yoktu orada. Ayrica Kaddafi, dunya Kibris Savasi'nda TR'ye ambargo uygularken Libya uslerini Turk ucaklarina acti, gemiyle TR'ye yardimda bulundu.

Ilk demeci Kaddafi'nin isyanlari bastirmada basarili oldugu zamanlardi, o zamanlar dogal olarak NATO mudahalesine karsi cikildi.

2. demecini de Kaddafi Libya'da kaybetmeye baslayinca verdi. Cunku Kaddafi kaybettiginde, sen halen Kaddafi'yi destekliyorsan, onun yerini alacak yonetim sana Libya'da INSAAT isi vermez. O milyarlarca dolarlik zarardan olursun. Erdogan bunu dusunerek, savasin gidisine gore, TR icin kararini degistirdi. Bunu kimse pek bilmiyor. Yoksa tamamen Kaddafi'yi destekliyordu, tum TR milleti gibi.

Bugun ABD'nin usakligini yapiyor mu? Evet bazen yapiyor. Ama dikkatini cektiyse Turkiye savas helikopteri, tank, askeri malzeme uretiyor artik. Hatta otomobil ve ucak yapimi projelerini de dusunuyorlar Turk sirketlerle gorusuyorlar.

Eskiden TR ne zaman otomobil, ucak uretmek istese basta ABD olmak uzere AB ulkeleri TR'yi bundan vazgecirdi, aksi takdirde TR pazarini kaybedeceklerdi. Ve TR, bati ulkelerinin araba, ucak (boeing-airbus) sattigi ulkelere otomobil ve TR ucagi satma tehlikesiyle korktu. Geldi'ler TR'de Renault, Ford fabrikalari actilar. TR'yi kendi projelerinden vazgecirdiler.

Ne zaman TR kendi malini uretirse ve bunlari ihraca baslarsa (ki silah ihracati su an TR tarihinde rekor duzeyde), o zaman abd'ye ve ab ulkelerine, tabir-i caizse daha rahat ''posta'' koyabilecek. Simdiden basladilar bile.

Tabi Koc gibi yahudi sermayeli sirketler Turkiye'nin buyumesini istemiyor. TR bakanlari Koc'a TR mali otomobil yapalim, tesvik verecegiz vb. deseler de Koc bunu kabul etmedi.

Kisacasi, TR'nin buyumesi bazi Turkleri bile rahatsiz ediyor.

05.06.2013 16:34

Divide et impera diye bir degim var latince de.. Türkcesi böl, parcala, yönet.. Hükümet bunun icin olaya sag-sol, alevi-sünni, laik-seriatci vs. görümü vermek istiyor ama kazin ayagi öyle degil.. Bosphorus olayi sag-sol olarak algilamak bu halkin protestosuna yapilan en büyük ahmakliktir.. Olay sag-sol meselesi degil. Olay duyarli halk koyun sürüsü gibi güdülmek istemiyor...
Biraz önce Kizilay'in ordan gectim ne kadar cok tencerili tavalli basörtülü kadin var orda biliyormusun? "Malum medya" bunu göstermiyor... Acun Ilicali denen düzenbazin, basbakanin annesinin öldügünde yalakaliktan ne yapacagini sasirip, yayini kesen o düzenbazin, Survivor'sina bakiyor..

BU OLAY SAG SOL OLAYI DEGIL, BU OLAY MILLETIN BAGRINDAN, TAM ORTASINDAN HAKSIZLIKLARA VE ARSA CIKAN ADALETSIZLIKLERE KARSI OLUSAN BIR TEPKININ DISA VURUSUDUR... NE AZI NE DE FAZLASI..

Daha fazla su yazacak vaktim yok.. Ama o klassik degimleri birakmak lazim..

05.06.2013 18:32

Zitat:

Zitat von the_last_time (Beitrag 2066580)
Divide et impera diye bir degim var latince de.. Türkcesi böl, parcala, yönet.. Hükümet bunun icin olaya sag-sol, alevi-sünni, laik-seriatci vs. görümü vermek istiyor ama kazin ayagi öyle degil.. Bosphorus olayi sag-sol olarak algilamak bu halkin protestosuna yapilan en büyük ahmakliktir.. Olay sag-sol meselesi degil. Olay duyarli halk koyun sürüsü gibi güdülmek istemiyor...
Biraz önce Kizilay'in ordan gectim ne kadar cok tencerili tavalli basörtülü kadin var orda biliyormusun? "Malum medya" bunu göstermiyor... Acun Ilicali denen düzenbazin, basbakanin annesinin öldügünde yalakaliktan ne yapacagini sasirip, yayini kesen o düzenbazin, Survivor'sina bakiyor..

BU OLAY SAG SOL OLAYI DEGIL, BU OLAY MILLETIN BAGRINDAN, TAM ORTASINDAN HAKSIZLIKLARA VE ARSA CIKAN ADALETSIZLIKLERE KARSI OLUSAN BIR TEPKININ DISA VURUSUDUR... NE AZI NE DE FAZLASI..

Daha fazla su yazacak vaktim yok.. Ama o klassik degimleri birakmak lazim..

Kadikoy'e gittigimde o tencere tava olayina ben BILE girisecektim, tencereciler sadece eglencesine takiliyor. Gecenin 3'unde caddeye cikip yollarip kapatip tencere tava darbuka kahve cezvesi vurmak eglenceli oluyor.

Bu protestolarda gosterilmeye calisildigi kadar harmonik degil, gercek neyse onu soylemek lazim. Meydanlarda olabildigince komunizm ve sol ideolojiyi gosteren bayraklar mevcut. Gosterilerde sag, muhafazakar ve diger turevler yok denecek kadar az. Olay 'halk' hareketi degil. 75 000 000 nufuslu Turkiye'nin sadece 350 000'i bu protestolara katildi.

Hangi haksizlik? Hep merak ettigim de bu. Hakkimizi ariyoruz ozgurluk istiyoruz vb. deniliyor. Calinan haklar nelermis biri anlatsin yahu. Herkes istedigi gibi istedigi yerde alkol aliyor, isteyen istedigi gibi istedigi kisiyle istedigi yerde sevisiyor vb. Eksik olan ne?

05.06.2013 20:36

Bak Bosphorus bu konuyu seninle enine boyuna tartismaya hazirim. Ama senden bir istegim olacak..
Edip Yüksel'nin linki.. Basbakan Erdogan'nin ögrencilik yillarindan sinif arkdasi ve Akincilar vardir, dava arkadasi idi..
Bi göz at lüften... Cok bilgilendirici bir konusma.. Ondan sonra bunun üzerinden konusalim mi? Ne dersin?

05.06.2013 22:35

Schön das Tarkan alias Anus Overload Flagge zeigt. Aus dem Fenser heraus, wie ein Adel der die Richtung angibt.

05.06.2013 23:30

Hani bize akıl veren ülkeler var ya!

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

06.06.2013 00:02

labbertasche...

Zitat:

Zitat von the_last_time (Beitrag 2066567)
Anscheinend kennst du dich weder mit Nationalsozialismus noch mit Faschismus aus. Doch eigne dir erst mal profundes Wissen darüber an, bevor du hier statements ohne Sinn und Verstand machst..

...mach dir mal keine sorgen um mein 'profundes' Wissen bezüglich Faschismus...diesbezüglich brauch ich keine Belehrung deinerseits....das tiefe Niveau deiner Postings und Links ist wirklich erschreckend...es ist gerade dieser Wissensarmut aus dem sich Politiker, Erdogan-Kalibers ernähren....cahil olmak suc teskil etmiyebilir ama onunla gurur duymak utanc verici..

nIetZschE

06.06.2013 00:20

Scheisslaberer

Zitat:

Zitat von nietzsche (Beitrag 2066590)
...mach dir mal keine sorgen um mein 'profundes' Wissen bezüglich Faschismus...diesbezüglich brauch ich keine Belehrung deinerseits....das tiefe Niveau deiner Postings und Links ist wirklich erschreckend...es ist gerade dieser Wissensarmut aus dem sich Politiker, Erdogan-Kalibers ernähren....cahil olmak suc teskil etmiyebilir ama onunla gurur duymak utanc verici..

nIetZschE

Was hast du denn dem Geschehen entgegenzuhalten ausser irgendwelche nihilistischenund anarchistischen dummes Dreckzeug von gestern. Damit lässt sich buchstäblich kein Staat machen..
Du weisst doch gar nichts was hier auf türkischen Strassen. Da halten junge Menschen, aller colour und parteiübergreifend zusammen machen der Regierung die Hütte heiss. Mit Theoretikern und Süsswasserduschern kann man den Wasserwerfen der Regierung nicht trotzen..
Was ist denn Faschismus? Sich für sein Land und Volk zu bekennen? Wenn das Faschismus ist, hast du echt ein Problem.. Aber versuche nicht deine Probleme die aus deiner Kleinkariertheit heraus resultieren zum Problem von anderen zu machen..

Kötü hoca adami imanindan, kötü doktor da adami canindan edermis..

06.06.2013 00:33

Fasching, statt Faschismus.

06.06.2013 08:42

yaziklar olsun

Yaziklar olsun o genclere. Türkten baska herseye benzer. Madem protesto ediyorsunuz, adam gibi yapin. Halkin devletin malina mülküne ne gerek var zarar vermek? Bu mu Protesto? Bunlari mi üniversitelerde ögreniyorsunuz?
Üniversiteler zaten solcularin anayuvasidir.
Misirda Lübnanda olanlari kiniyorduk. Ama bizim gencler onlardan daha asagi. Ordaki insanlar bare gereksiz yere saga sola zarar vermedi.
Bu olay artik ideolojik olayina döndü. 2 agaci bahane edip ortayi milleti birbirine karistirmak maksatlari. Türküm diyen, dün TV de görüldügü gibi, Türk bayragi yakmaz. Ermeni bozuntulari bunlar.

06.06.2013 13:34

Muharrem Ince

http://www.youtube.com/watch?v=IEc_skHTfNM

Emine Ülker Tarhan

http://www.youtube.com/watch?v=cfesdTBwgoM

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 17:45 Uhr.