Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Mögt ihr Schiiten? (http://localhost/forum/showthread.php?t=7208)

DieWahrheit 04.08.2010 23:30

Dogru kisiyle muhatab olmak istedigimden sana sordum

antimedya 05.08.2010 01:13

Zitat:

Zitat von AydanIlayda79 (Beitrag 2021177)
sana da ne alaka. Benim sadece sinir oldugum herkesi ayni kefeye koymayin lütfen türk kizlarinda oldugu gibi alman kizlarinda da öylesi de var iyiside var. Was ist denn das bitte für eine Aussage ich schäme mich für unsere türkischen Mädels. Bizim türk erkeklerimizin ne pot kirdigini unutuyoruz galiba, was ich aber auch nicht verallgemeinern will tabiki aralarinda da iyileri vardir ama onlari bir bir secmek lazim.

genelleme yapmak önyargidir, evet. ben kendi izledigim toplumsal genel egilimden (auf deutsch Neigung) bahsettim. arada birkac agirbasli hareket edene, kitab okuyaninada rastgeldim; ancak cogu kizlarimiz basibos, asiri seksi görünmeye özenti icerisinde ne filmler tasarliyor, ne huzursuzluklar doguruyor. ve hic birisiyle muhatab olma ihtiyaci duymadim, duymamda.

Erkelerimiz: ayni egilim, hatta daha berbat.Okuma orani kizlardan dahada düsük, sokaktaki kiza laf atmayi hüner bilir, kendi kizkardesini hapsetmeyide vatani görev. Kumar, cok-kadinli iliskiler, cakallik, akildan uzak asiri duygusal hareket etmeler, dövüs, küfür... ne alametse cogusuda konu dine gelince hazirola gecerler. sanki cok inanip yasiyorlarmiscasina.
internetde foruma fazla takilmazlar.. isleri chat, tavlama, kandirma. yada tam tersi bilmem metro vs. takilan, kendini prenses, sosyete sanan sakatlar... ve birde arada kalan, bu ne boktan ortam ulan diyen erkeklerde var. ama kac tane?

yazdiklarimi üstüne alinaninda yarasini ben tedavi edemem.

Beni bunlari bosuna yaziyorum. Cünkü sende bal gibi biliyorsun bunlari.

05.08.2010 06:57

Zitat:

Zitat von DieWahrheit (Beitrag 2021211)
Dogru kisiyle muhatab olmak istedigimden sana sordum

benim dogru kisi oldugumu nerden biliyorsun. Netice net alemi :)))))

05.08.2010 07:00

Zitat:

Zitat von antimedya (Beitrag 2021215)
genelleme yapmak önyargidir, evet. ben kendi izledigim toplumsal genel egilimden (auf deutsch Neigung) bahsettim. arada birkac agirbasli hareket edene, kitab okuyaninada rastgeldim; ancak cogu kizlarimiz basibos, asiri seksi görünmeye özenti icerisinde ne filmler tasarliyor, ne huzursuzluklar doguruyor. ve hic birisiyle muhatab olma ihtiyaci duymadim, duymamda.

Erkelerimiz: ayni egilim, hatta daha berbat.Okuma orani kizlardan dahada düsük, sokaktaki kiza laf atmayi hüner bilir, kendi kizkardesini hapsetmeyide vatani görev. Kumar, cok-kadinli iliskiler, cakallik, akildan uzak asiri duygusal hareket etmeler, dövüs, küfür... ne alametse cogusuda konu dine gelince hazirola gecerler. sanki cok inanip yasiyorlarmiscasina.
internetde foruma fazla takilmazlar.. isleri chat, tavlama, kandirma. yada tam tersi bilmem metro vs. takilan, kendini prenses, sosyete sanan sakatlar... ve birde arada kalan, bu ne boktan ortam ulan diyen erkeklerde var. ama kac tane?

yazdiklarimi üstüne alinaninda yarasini ben tedavi edemem.

Beni bunlari bosuna yaziyorum. Cünkü sende bal gibi biliyorsun bunlari.

Kimsenin üstüne alindigi felan yok sadece genellemeye kiziyiorum. Tabiki anlatdiklarin sekilde insanlar vardir. Ama bunu ne sen nede ben düzeltebiliriz. Yasadigimiz nesil böyle gelecegi de daha parlak göremiyorum yani gitdikce zaten hersey daha da kötü olucaktir. Belki bir zaman icersinde illerde cocuklarimiz bile almanlasicaktir und das wiederum finde ich schade. Ama ailelere bagli bir sekilde de. Cünkü aile örfünü adetini cocuklarina ögretemiyorsa onlardan da baska bir beklentimiz olamaz dimi. Saygilarla antimedya

antimedya 05.08.2010 15:19

sen önce bir cümlenin icerisinde sadece türkce veya almanca yazmayi ögren.
sonra insanlarin para ve güc icin nelere basvurduklarini, ne oyunlara girdiklerini önündeki 30 sene icerisinde gözlerini acip izle..
ister türk, ister alman olsun, istersede cin olsun: bütün dünyadaki toplumlarin kültürlerinin, örflerinin ve adetlerinin asosyal, hayvandan farksiz ve hatta dahada beter oldugunu idrak et. Örf ve adetciligin inancla alakasinin olmadigini burnunun üstüne düserek ögren.
ve en sonundada karsima cik, bana ders ver.
o ana kadarda kendine muhatap ettirme beni. son

DieWahrheit 05.08.2010 19:55

Zitat:

Zitat von AydanIlayda79 (Beitrag 2021217)
benim dogru kisi oldugumu nerden biliyorsun. Netice net alemi :)))))

hast du doch selber geschrieben ;)

06.08.2010 07:08

Zitat:

Zitat von antimedya (Beitrag 2021236)
sen önce bir cümlenin icerisinde sadece türkce veya almanca yazmayi ögren.
sonra insanlarin para ve güc icin nelere basvurduklarini, ne oyunlara girdiklerini önündeki 30 sene icerisinde gözlerini acip izle..
ister türk, ister alman olsun, istersede cin olsun: bütün dünyadaki toplumlarin kültürlerinin, örflerinin ve adetlerinin asosyal, hayvandan farksiz ve hatta dahada beter oldugunu idrak et. Örf ve adetciligin inancla alakasinin olmadigini burnunun üstüne düserek ögren.
ve en sonundada karsima cik, bana ders ver.
o ana kadarda kendine muhatap ettirme beni. son

bu yazdiklarini yorumsuz birakicagim....

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:59 Uhr.