![]() |
Was ist denn der Buddhismus???
Was sagt diese angebliche Religion denn aus ???
Purer Schwachsinn!!! Basi belli degil, sonu da degil!!! Alter, Krankheit und der Tod werden als Leid wahrgenommen :)) hehe was ist Leid ??? adamin kicina rahatlik batmis gitmis kendi basina birseyler uydurmus und dann heisst es Religion :) geri zekali AHMAKLAR!!! meine meinung :)) ciao bambinos :) |
VEDA HUTBESI !!!
Bismillahirrahmanirrahim
EY INSANLAR! Sözümü iyi dinleyin!Biliyorum,belki bu seneden sonra sizinle burada ebedi olarak bir daha birlesemeyecegim. INSANLAR! Bu arife gününüz,bu hac ayiniz ve bu Makke sehriniz nasil hürmete deger seylerse canlariniz,mallariniz namuslariniz da ayni hürmete sayandir,her türlü tecavüzden korunmustur. ASHABIM! Yarin Rabbinize kavusacaksiniz ve bugünkü her hal ve hareketinizden sorguya çekileceksiniz.Sakin benden sonra eski sapikliklara dönüp de birbirinizin boynunu vurmayiniz!bu vasiyetimi burada bulunanlar,bulunmayanlara bildirsin!Olabilir ki bildiren kimse burada bulunup danisitenden daha iyi anlayarak muhafaza etmis olur. ASHABIM! Kimin yaninda bir emenet varsa onu sahibine versin!Faizin her çesidi kaldirilmistir.Ayagimin altindadir.Lakin borcunuzun aslini vermeniz gereklidir.Ne zulmediniz,ne de zulme ugrayiniz.Allah"in emriyle faizcilik artik yasaklanmistir.Cahiliyetten kalma bu çirkin adetin her türlüsü ayagimin altindadir.Ilk kaldirdigim faiz de Abdülmuttalib"in oglu(ancam)Abbasi"in faizidir. ASHABIM! Cahiliyet devrinde güdülen kan davalari da tamamen kaldirilmistir.Kaldirdigim ilk kan davasi Abdulmuttalib"in torunu(amcazadem)Rabiya"nin davasidir. INSANLAR! Bugün seytan sizin su topraklarinizda yeniden tesir ve hakimiyetini kurma gücünü ebedi surette kaybetmistir.Fakat siz,bu kaldirdigim seyler disinda,küçük gördügünüz islerle ona uyarsaniz bu da onu memnun edecektir.Dininizi korumak için bundan sakininiz! INSANLAR! Kadinlarin haklarini gözetmenizi ve bu hususta Allah"tan korkmanizi tavsiye ederim.Sizizn kadinlar üzerinizde hakkiniz,onlarinda sizler üzerinde haklari vardir.Sizin kadinlar üzerindeki hakkiniz,onlarin,aile yuvasini hoslanmadiginiz hiç bir kimseye çignetmemeleridir.Eger razi olmadiginiz herhengi bir kimseyi aile yuvaniza alirsa,müeyyide kullanarak engel olabilirsiniz.Kadinlarin da sizin üzerinizde ki haklari,dine ve gelenege uygun olarak,her türlü yiyim ve giyimlerini temin etmenizdir. MÜ"MINLER! Size bir emenet birakiyorum ki ona siki sarildikça yolunuzu hiç sasirmassiniz.O emenet Allah"in kitabi Kur"an"dir.Mü"minler! Sözümü iyi dinleyin ve iyi belleyin!Müslüman müslümanin kardesidir,böyleçe bütün müslümanlar kardestir.Din kardesinize ait olan herhengi bir hakka tecavüz etmek baskasina helal degildir,meger ki gönül hoslugu ile kendisi vermis olsun. ASHABIM! Kendinizede zulmetmeyiniz.Kendinizinde üzerinizde hakki vardir. INSANLAR! Allah Teala her hak sahibine hakkini (Kur"an"da)vermistir.Varise vasiyet etmege luzum yoktur.Çoçuk kimin nikahinda dogmussa ona aittir.Zina edenin çoçuga sahip olma hakki yoktur.Babasininkinden baska bir soy idda eden soysuz,yahut efendisinden baskasina baglilik öne süren nankör,Allah"in gazabina,meleklerin lanetine ve bütün müslümanlarin ilencine ugrasin!Cenab-i Hak,bu gibi insanlarin ne tevbelerini,nede adalet ve sahadetlerini kabul eder. INSANLAR! Rabbiniz birdir.Babiniz da birdir;Allah yaninda en kiymetli olaniniz,en çok saygi göstereninizdir.Arabin arap olmayana-Allah saygisi ölçüsünden baska-bir üstünlügü yoktur. INSANLAR! Yarin beni sizden soracaklar,ne diyeceksiniz! "-Allah"in elçiligini ifa ettin,vazifeni yerine getirdin,bize vasiyet ve ögütte bulundun,diye sahadet ederiz."(Bunun üzerine Resul-i Ekrem sahadet parmagini göge dogru kaldirarak,sonrada cemaat üzerine çevirip indirerek söyle buyurdu:) Sahit ol ya Rab! Sahit ol ya Rab! Sahit ol ya Rab! WAS SAGT UNS DIESE REDE ??? ICH WILL EURE MEINUNGEN LESEN, ICH SCHREIBE AUCH NOCH!!! Fatih |
Das agt nur eines
das diese Religion ausgestorben ist und wir sie gar nicht kennen....
Allaes was er gasagt und getan hat war in 100% tiger übereinstimmung mit dem Kuran.... Ausserdem war dies eine Überlieferung und kein Wört Wörtlich Dokumentierter Hutbe von dem Propheten...... Aber man kann dennoch die unglaubliche Weißheit und das Zeitlose des Kurans erkennen.... er hat ja auch von nichts anderem geredet....... Selamlar Enis PS: Der Rekonstruktionsvorgang des Islam in Zeiten des Resuls ist im vollem gange.... ich denke es wird knapp eine Generation dauer bis wir den Islam so verstehen wie die Menschen, in der Zeit des Propheten......... Dies ist keine neue Religion sondern nur Rekonstruktion des vergessenen und verleumdeten....... also des Kurans selber..... |
wie definierst du eigentlich...
aussterben ???
Wenn der Islam ausgestorben sei, warum leben und beleben wir den Islam ??? Warum diskutieren wir über den Islam ??? Warum streben die Menschen einem Leben nach dem Islam ??? Wie haben denn die Menschen damals den Islam verstanden ??? Was fehlt uns im gegensatz zu den Menschen aus dieser Zeit ??? Oder haben wir zuu viel ??? Man braucht nicht etwas zu rekonstruieren was Zeitlos und unvergänglich ist!!! Weltweit gibt es über 1 1/2 Millionen Hafiz die tag täglich den Kuran rezitieren und so von Generation zu Generation weitergeben, wie gesagt der Koran, der Islam ist NICHT vergänglich und wird NIE austerben!!! LA ILAHE ILLALLAH!!! |
Kendi sözlerinle yazarmisin lütfen
Önce oku sonra kendi sözlerinle kisacasina yaz, önemli olan okudugunu sen kendin anladin mi diye.
Saygilarimla |
Yazamazki
zaten bunlarin tam anlamiyla Resulün sözleri oldugu mechuldur...... kesillikle 1000 lerce eksiklikleri vardir veya ilaveleri vardir.....
Dogrusunu ancak Allah bilir..... bizler bu veda hutbesine ancak bir Rivayet degeri verebiliriz....... ama suda bir gercekki, Kuranin ruhunada uyuyor..... keske Hadisler ve diger rivayetlerde uysa...... Ne demisler Hurafet erken kalkar...... Selamlar ENis |
Fatih cigim anlayamadigin nokta nedir
hizli yazmaya calistigim icin imla hatalari cok oluyor.... bunun disinda yazdigimda anlayamadigin nedir.....
Ben Islamin kaybolup giceceginimi söyledim.... ???? Du bringst da etwas durcheinander..... piyasada dolasan din Islam dini degildir.... Hurafet dinidir.... Islam dini yani Kurandaki din ise, anacak ve ancak Üniversitelerde kaldi.... normal vatandas bunda uzak, o yüzden Hurafet diniyle ugrasiyor...... Binbir gruba bölünmüs olan Islam dünyasi.... tamamiyle Hurafet dinini birakip Kurandaki dine dönmesiyle ancak kurtulus olur....... öyle Alinin Velinin, Süleymanin ve digerlerinin pesinde kosmakla degil...... Ne demisler HURAFET ERKEN KALKAR Selamlar Enis |
nein, das stimmt nicht
ich empfehle Dir das Buch des letzten Dalailamas mit dem Titel "Menschlichkeit" ...
Das mußt Du Dir unbedingt durchlesen, Du wirst feststellen, dass Du krasse Vorurteile hast ggü. Buddhismus. Diese Religion beruht auf den Grundprinzipien jeglicher Religionen, es ist die Suche nach der Erlösung und nach der Glückseligkeit und dem Frieden auf Erden. Wir Menschen in den Industrienationen haben alles und doch sind wir fast alle unzufrieden? Und weißt Du warum? Weil unser Leben auf niederen Instinkten/Werten basiert, das heißt wir achten darauf, dass unsere Körper schön aussehen, aber wie unsere Seele aussieht, das ist uns egal, wir achten darauf, dass unser Konto genährt ist, aber unser Kontostand der Gefühle und unseres Innenlebens ist uns egal, wie könnten wir je tatsächlich glücklich sein mit solch einer Lebenseinstellung. Für uns Menschen in den Industrienationen ist doch das wichtigste im Leben Reichtum, Eitelkeit/Schönheit und vor allem Macht. Das Buch des Dalailamas spricht alle Religionen an und ganz wichtig hierbei zu erwähnen ist, dass es nicht darauf aus ist, irgendwen zu konvertieren. Buddhismus trägt den Hauptsinn dem nächsten zu dienen, ihn/sie glücklich zu machen und damit selbst ein wichtiger Faktor des Friedens und der Harmonie ist, durch diese Einstellung, der bedingungslosen Auflösung der eigenen niederen Instinkte erlangt man selbst das Glück... |
Man mag zwar den Verrat aber nicht den
Verräter. Mehmet Akif Ersoy hat die Türkei verraten in dem er sich den notwendigen Veränderungen der Türkei querstellte.
|
Gercek din...
Üniversitelerdeyse vay bizim halimize!!!
neden dinimiz kalbimiz ve aklimizda degil de unilerde dolasip duruyor ??? Hem senin veya benim proflerden yani dini Uzmanlardan farki ne ??? Uzman olduklarindan daha iyi bir Müslüman midirlar ??? Müslüman olmak icin ilk önce Insan olmak gerektirir, ama malesef ben o cogu din preflerde birak müslümanligi Insanligi bile göremiyorum!!! Din Allah ile Kul arasindaki INTERFACEdir ne kadar büyk ve ve saglam olursa okdada da iyi olur!!! Elhamdulillah!!! |
Al - Azhar Universitesi
dünyaca en iyi Üniversitelerden biri sirf dini kitaplarla ugrasirlar Misirda.
Misiri da fakir cahil bir devlet olarak görmeyelim lütfen - beyin zenginligi hep vardi daha halen de var bence. |
Ich kenne Menschen ...
aus meinem Umfeld die in dieser Uni studiert haben, trotzdem kann man nicht sagen wer nun ein besserer Moslem ist!!!
|
Das siehst du Falsch
sen birinde öbüründe kendi Ideolojini arayacagina Kurandaki dine kulak vermemn lagzim...........
Ve sunu hic unutma. Dini anlamak icin sosyo-kültürel hayati anyip yutmak lagzim, yani yasamak gerek... yoksa Kurani anlayamazsin, cünkü hemen hemen her Ayetin arkasinda sosyo-kültürel bir hadise yatmakta....... eger o hadiseyi bilmezsen, Kurandaki cözümü anlayamazsin..... Bu dedigim bir gercektir... ister kabul et ister etme... das ist mir gleich. Und denke nicht das du den Islam besser verstehst als einer der sein Leben lang sich mit dem Islam auf aller höchster niveu beschäftigt hat...... Der trick ist einfach.... Tefsir okumalisin..... baska türlü Müslümanlik olmaz..... Nemim dayim cok kaliteli bir Hafizdir ve babamda hafizlik yapmis..... aber die haben nicht die geringste Ahnung von dem was Sie lesen........ simdi bu sence dinmi oldu....... Kurani öyle ezbere beyine tikamak marifet degil.... marifet olan, Kurani okuyup, anlayip ve hayata uygulmaktir...... Ich will darüber hier mit dir nicht diskuttieren, sen bana sadece hatami göster yeter........ Su neden böyle, sunlar niye öyle yapiyor ????.... sowas will ich nicht hören, ich bin nicht für andere Verantwortlich....... Selamlar Enis |
Evet o Üniversite dünyaca ünlüdür
ama söyle bakalim en son onlardan hangisi bir Islam kitabi yazdi veya Kuranin cagdas tefsirini yayinladi.......
Misirin durumu malum....... su an duraklama döneminde..... Allah sonlarini hayirli etsin... kolay degil..... Bence sen onlarin tümünü toplasan bizim Ilahiyatcilardan birisini etmezler........ Hangisi insanlik icin Kurandaki dini anlatti Misirlilarin....... üne sahip olmak önemli degil, ününü korumaktir marifet olan...... Su an dünya üzerinde en ünlü Ilahiyatcilar bizim devletimizden yetismektedir...... evet diger devletlerdede yok degil...... var ama bunlarin yeterince devlet yönetim bilgisi olmadigindan, Kuranin cagdas Tefsirini yapamiyorlar, Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlayamiyorlar..... Mzhep ve Ideolojiye dayali din egitimi veriyorlar.... bu Buharada böyle Pakistandada böyle....... Selamlar Enis |
Dostum Uniye gitmek adam olunmaz
zaten....
Insanlik Müslümanlik bunlar zamanla ögrenilen seylerdir..... sadece Unilere gidenlerin zihin ve arastirmaci ruh yapisindan normal bir vatandastan ileridirler..... Yani bilmedigi bir seyi, daha kolay arastirip bulur ve daha kolay kavrar.... hepsi bu kadar..... Müslümanlik ise, öylke dünden yarina olacak bir sey degildir..... insanin ömrünü alir.... yillarca rastirma ister, belki söyle 20-40 sene arasinda bir ehli Müslümanliga ulasabilirim...... Bilki, Müslümanlik ibadetle olacak bir sey degildir, ibadet sadece önemli bir parcasidir....... ibadetin nedenlerini, Kuranin ruhunu Allahi, sosyo-kültürel hayati ve evreni kavramayan bir insan tam anlamiyla Müslüman olamaz... olsa olsa bir Ideoloji bagimlisi olur... Ideolojilerde bir nevi uyusturucu gibidir.... insani uyusturur ve cahil birakir... ki bastakiler bundan profit elde etsin..... Yaaaaaa bu isler böyledir...... dünyada en cok din susistismar edilir, yani din diye insanlar kendi emellerinin pesinde kosarlar..... Misal, Erbakancilar, Ladenciler, Yahudiler, Aleviler, Sünniler, Süleymancilar, Mezhepciler, terikatlar....... Bunlarin hepsi din yobazlaridir..... Kurandan bey haberdirler... ama kendi Ideolojilerini yürütüp din diye kendi müritlerine yuttururlar....... Belki daha genc oldugundan bunlari anlamayabilirsin.... ama bunlar gercektir.... Sana tavsiyem.... hic bir önyargin olmadan, sadece Objektiv bir sekilde Kurandaki dini arastirmaya koyul...... sonunda bu dinin neredeyse yok oldugunu anlayacaksin.... Selamlar Enis |
abartma Lütfen!!!
Peygamberimiz ve yahut Peygamberimize katilanlar bütün ömür boyu arastirma mi yaptilar ???
Kisa bir Zaman icinde Peygamberimize katildilar, onlara ne demeli ??? kimi Insanlarda bir asir sürer kimisinde ise 10 dakkika. Allah herkesin icindeki temizligi görüyor!!! |
eger...
seni o söyledigin bir gercek ise ve bundan adin kadar emin oldugundan neden beni ikna etmekden ali koyuyorsun ???
Gercekden uzak duranlardan, uzaklasicaksin!!! wortspiel ??? nein die Wahrheit :)) Hersey yüce rabbimizin elindedir... neden dünyadaki yasanmis olaylara göre ayet, ayet bir Kitab indirmisdir ??? Yasananlar ve yasanacakler BELLIDIR!!! Allah kerimdir !!! görünen Köy kilavuz istemez!!! |
JAAAAA GENAU ...
aufgrund der Tatsache dass Mehmet Akif Ersoy ein Verräter ist wird jeden Morgen an allen Schulen in der Türkei sein Gedicht mit stolz gewölbter Brust aus der Lunge emporgesungen !!!
Sen daha adini tanimiyorsun, gelip ban Mehmet Akif Ersoyu anlaticaksin!!! Sen ne anlarsin Istaklal marsindan !!! gecmis olsun !!! Fatih |
Hazrat M.T.Ahmad
"Riba" iyi ve net sekilde ekenomi dünyasina sure 2/275,2/278-279,3/130 güzel ve net bir sekilde aciklamistir.
Ben baskasi icin reklam yapmiyorum lütfen kendiniz arastirin ve degerini bicin. |
du bist aber gemein zu deinem
Beitragveräußerer, Fatih:))
|
Kabul olabilir el elden üstündür
ama benim derdim bir nevi Islamin bölünmesinden sikayetci olmamdir.....
|
10 dakika Lächel Lächel
Dediginde biraz dogrulukta var....... ama egri olanida sudur.....
Peygamberimiz zamaninda ne Sünnet vardi ne Hadis vardi ne Mezhep vardi nede Rivayet vardi....... Bilmedigin diger unsurda..... Kuranin bir gecede inmedigidir...... Ayetler insanlari egite egite inmistir....... yani Alak suresinden baslayip sonuna kadar..... Kuran 23 senede tamamlandigina göre, Resulün yanindakiler tam anlamiyla 20 yiye yakin sene en ehli kaynaktan dini ögrendiler...... Senin o on dakika dedigin belki Kurani acma olabailir..... görüyorsun hemserim, Kuranin disindaki her yol insani ucuruma götürüyor ve icinden cikamayacagin aciklmalarla karsi karsiya birakiyor...... Hatta HZ. Muhammedide egite egite Vahyiler inmistir ve bazi Ayetlerle HZ. Muhammed uyarilmistir.... nede olsa oda bir insandi..... Sen öyle Isalmiyeti anlamyi yabna atma..... HZ. Muhammede 10 dakikada Müslüman olmadi.... Vahyilerle egitim göre göre son Peygamber haline geldi...... Cocuk oyuncagi degil bunlar.... Selamlar Enis |
benim bildigim tek bir ISLAM vardir
bunu da o uni den birisi aciklamis.
Cok üzücü bir durum mehsepleri ayirmamiz, tatlilikla olmuyorsa ISLAMI yasatmak, kimi mehsepciler bedeninle inanacak o konuda da amerikanin eli var (insallah anlamissindir) iyi aksamlar |
Ich hab nichts verstanden...
was meinst du...... ve sadece Kurandan bahsedelim...... öle sosyo hayattan degil..... cünkü herkesin ortami ayridr, yasadiklari farklidir....
|
Amerikanin degilde din yobazlarinin
eli var..... Amerika yokken bizim dinciler dini parcalamislar..... hatta Resulden sonra Saltanat kavgalarina baslamislar.... HZ. Alinin ölümü Mevyerin zaferi usw. und so fort.............
Ancek Mezhepcilik, Ideolojicilik ve diger cehalat din yobazlari piyasa disi birakilirsa, Islamiyet eski haline dönebilir.... yani HZ: Muhammedin zamanindaki din anlayisina...... Bu husuta ben Türkiyeyi öncü görüyorum.... keske medeni bir devlet olan Misirda bize yardimci olsa.... en azindan ortak bir sekilde toplanip bildiri veya calismalar yapilsa..... Ne güzel olur dimi..... Hadi sanada iyi geceler Selamlar Enis |
War Mehmet Akif Ersioy der
Staatsoberhaupt ????
Hat er Türkei Regiert, war er der vormund von Atatürk das du Ihn als Staatsfeind darstellst ????? Worauf beruht deine Behauptung und im welchem Archiv ist der beweiss für seine Verrat..... Er war ein nichts.... ausser einem Dichte und Islam Wissenschfatler...... er hatte nichts das geringste zu melden.... Wir mögen diesen Mann als Dichter.... zu mehr war er auch nicht fähig...... Nur Mächtige Männer können mit Ihrer Macht sein Vaterland verraten.... normale Menschen und Akif können nichts ausrichten..... Die bleiben in der Zeit und Geschichte unberücksichtigt... Selamlar Enis |
Glaubt ihr daran, dass Gott den Menschen
nach seinem Ebenbild erschaffen haben soll?
|
Wenn Mehmet Akif ein nichts ist...
was bist du dann ???
Zeig mal ein wenig respekt vor solchen Menschen !!! Vatansevgisi nedir ne demek oldugunu ondan baska kim daha iyi bilicek ??? Beni kizdirdin!!! |
Kizmana gerek yok
amacim, onun bir Vatan haini olacak pozisyonda olmadigini göstermekti... elbette ona sevgimiz sonsuzdur.... ama Vatan hainini definieren etmektedede fayda var.....
Arkadasimiz onu Vatan haini ilan etmesine karsilik yazdim o yazilari, Akifi kücük düsürmek niyetinde dedildim... Elbette onun kadar güzel kelimeler sececek insan nadir cikar devletimizde (istiklal Marsi 3 kitasi) Yazilarimi vatan haini definitionu cercevesinde aldila..... Uslübum seni kirdirsa gerek.... tatli sert yazarim..... anlamak kolay olmuyor haklisin..... ama anacak bu stilde her zaman ve her yerde dediklerimi tekrarlayip ve arkasinda kalabiliyorum..... Akifin bir Vatan haini olma imkani zaten yoktu elinde..... Vatan haini omak icin, insanin elinde devlete feci sekilde zarar verecek sistemi allak bullak edecek kudrete ihtiyac vardir.... bunlarin hic biri Akifte yoktu...... ben onu söylemek istedim... Umarim bu sefer kizmazsin Selamlar Enis |
DUUU REDEST VON ...
Sozio-Kulururellen Ereignissen die ALlah dazu gebracht haben soll bestimmte Verse den Menschen als wegbegleitung zugesandt zu haben.
Allah kerimdir, herseyi gören, duyan ve bilendir!!! Onun icin Kuran komple bir Kitabdir!!! |
Bu bir mecazdir
yani biz Allaha falan tip olarak degilde, enerji bakiminda ruh bakimindan Allahin isigini icimizde tasiyoruz.....
Yüce Kurani Kerimde bunu anlatiyor ve aynen Ehli Kitapla bu hususta paraleldirler..... Bazi insanlar dehasini kullanarak cok ama cok faydali eserler birakirlar...... Bu anlamda algilamalisin sen o Ayetleri..... yoksa tip anlaminda degil.... bizler evrende gelerek su anki tipimize kavustuk..... oysa Allah ebedidir, nurdur.... nasil oldugunu ve nasil göründügünü hic kimse bimez... Zaten Ihlas Suresinde kendini yeterince tanimlamis...... onda daha ilerisi yokturki..... Selamlar ENis |
Bizim icinde komple bir kitaptir
ama simdi sen Kuranin bir gecede degilde.... insanlari, yani o zamankileri egite egite yaklsik 23 yilda indigini inkarmi ediyorsun...
Ben yillardir Kuranla ugrasirken, bence fazla bir seyde anlamammisken, sen nasil kisa bir sürede Müslümanligi yutacaksin veya bir baskasi...... Allaha inanmakla ehli Müslümanligin arasinda fark vardir... Allaha Hiristiyanlarda inaniyor...... bu marifet degil, zaten Allahin varligi tartisilmaz.... mutlak tüm kainati düzenleyen bir Enerji gücü vardir.... Allahi görmek isteyen sadece tabiata baksin yeter.... kendiliginden hic bir seyin olmayacagi kesin..... bunlari yöneten o Ilahi güce iste biz Allah diyoruz..... Senin kabul etmedigin nedir.... ????? Söyle yardimci olalim..... Selamlar Enis |
Ich sage ja nicht...
dass der Koran innnerhalb eines tages oder einer kurzen Zeit auf die Erde gekommen ist.
Die Einschätzung der Zeit inder ein Mensch zum Moslem werden kann also zwischen 100 Jahren und 10 minuten war eine hyperbel, eine übertreibung aber es ist trotzdem nicht so als wäre es nie passiert und es passiert immer noch !!! Wie lange hat es gedauert bis HZ. Bilal beschlossen hat und sich als Moslem bekannt hatte ??? Selbstverständlich muss ein Moslem sich weiterbilden den Koran untersuchen und lesen bis auf den kleinsten punkt :) um zu verstehen was Allah uns sagen will aber der Koran ist auch keine enigmatische Inschrift die nur von professoren und gebildeten Leuten begriffen wird. Ich sage es immer und immer wieder, der Islam ist eine logische Religion der Koran dem entsprechend auch und von daher reicht ein gesunder Menschen verstand um den Koran so zu verstehen wie es uns unser Erschaffer mitteilen will!!! |
SCHON OK!!! :)) o.T.
ohne Text
|
Kolaysa sen yaz...
Benim Veda Hutbem degil ki arkadas!
Ben anlamasaydim böyle bir konu hakkinda sizin düsünceleri okumak istemezdim, tabi ki herkes az da olsa biraz degisik türde düsünüyor iste bende bu araya kapatmak isterim, nicht mehr und nicht weniger :) |
ich gehöre nicht zu diesen Menschen...
dieser Industrienationen auch wenn ich hier lebe!!!
ALlaha sükürler meine Religion mein Glaube gibt mir das was ich brauche!!! HMMM... also kann man sagen dass der Buddhismus eine billige Kopie der anderen religionen ist... basierend auf rein guten und positiven sachen was ja natürlich selbstverständlich ist :)) Was ist denn Glück ??? Der Buddhismus ist ein Glücksspiel ??? hehe was passiert eigentlich wenn man seinen nächsten dient und er oder sie dich betrügt usw. was sagt dann der Buddhismus ??? Der Buiddhismus will niemanden konvertieren auch eine Eigenschaft die vom Islam geklaut wurde!!! Wie auch immer was diese Relgionen aus dem fernen OSten wie der Buddhismus usw. angeht hat Mehmet Akif Ersoy was sehr schönes geschrieben, ich werde es raussuchen und es dir schreiben !!! Eyvallah!!! p.s. verlieren nicht deine Identität :) |
es müsse ja
danach ein Anfag geben.
Und was ein Anfang hat, hat auch ein Ende!! Belki tamamen insanligin veya onun istedigi varliga gelemedisek geri dönüs yolundamiyiz? |
Kurdenproblem
was haben soviele leute gegen kurden? ich verstehe die ganze sache nicht so ganz. wir reden hier im ausland (deutschland) türkisch und keiner regt sich auf aber wieso dürfen kurden ZUHAUSE kein kurdisch reden? Wieso dürfen kurden keine autonomie innerhalb der türkei haben??? LEUTE wacht auf, wir sind MUSLIME und haben eine verantwortung gegenüber Allah, naja ich werd mich nicht schuldig machen, schliesslich gibt es im Koran keinen unterschied zwischen Muslime aber die kurden sollten lieber aufhören den kommunisten hinterher zu laufen.
|
Wir lieben hier klare Definitionen
sage einfach was du denks und meine was du sagst........
Was war daran Falsch von dem, was ich gesagt habe....... Hata varsa söyle hep beraber tasrtisalim..... Eger bulabilirsen...... cünkü bunlari ben degil Kuran söylüyor.... Selamlar Enis |
Alsolut
der Kuran entspricht 100% tig dem gesunden Menschen Verstand und der Wissenschaft...... den ist ja für die Menschen konzipiert...... was hätten wir davon, wenn wir es nicht verstehn würden.....
Super gesagt von dir.... Aber dennoch belibt der Kuran weit es gehend eine sache der Wissenschaftler...... den wir normale Menschen verstehen den Kuran Arabisch nicht, bzw. sind keine experten drin..... Aus diesem grund ist der Islam kein Spielzeug und sollte nur von führenden Proffesoren erklärt werden und nicht von Z.B Erbakan Süyleymancilar, Aleviler, Sünniler und 1000 andere verbrecher....... Den diese Leute sind keine wahren Moslems, das sind welche die den Islam nur zu ihren eigenen profit defromieren....... Wenn du diesen feinen unterschied erkennst..... dann wirst du inm Leben und auch in deiner Seele sehr sehr weit bringen.... Selamlar ENis |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 23:17 Uhr. |