Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

28.09.2004 23:46

YEPYENI KURAN MEALI

Sevgili arkadaslar....

Ankara Üniversitesi, Ilahiyat Fakültesi bölüm dekanlarindan ünlü ve bir nevi Yasar Hocaninda üstadi olan Prof. Dr. Salih Akdemir yepyeni bir Kuran Meali cikartmak üzere.

Cok uzun yillar sami dilleri, yani asil ibraniceyi son 2500 yil ötesine kadar varan Arschivlerden arastirip, bir nevi manasi degismis olan Kuran Arapcasinin orijinalini yakalayip, o sekilde cevirmek.

Ibranice bildigimiz gibi Arapcanin kolaylastirilmisi.... ama bizler tabi aslindan bahsediyoruz, bundan 1500 yil önce konusulani, yani simdikini degil...... nasil simdiki Arapca bundan 1500 yil önceki degidiyse, ayni sekilde simdiki ibranice 1500 yil önceki ibranice degildi.....

Alimlerin en büyük derdi, dil Ansiklopedileri olmustur...... Resulün ölümünden yaklasik 600 yil sonra yazilmaya baslanilan dil Ansiklopedileri, tam anlamiyla Resulün zamanindaki dili vermiyor.... buna karsin 2500 yila kadar varan ibranice Arsivler bulunmakta......

Bu cercevede Mealini hazirlayan Salih Hoca, yaklasik 4 yildan beri ugrasmakta ve en yakin zamanda piyasaya cikacaktir...... diger Hocalrin tümü cok kisa zamanda Meal yazmalarina karsin bu yeni Meal yok uzun sürdü..... Insallah hayili olur....

Misal olarak sunu vermek isterim....
Sevgi ve baris dini olan Islam dinini zamanla Merhamet dinine cevirmis olmalari....
Yani Allah bize merhamet etmez, bizleri sever, yani merhamet duygusu iyi bir duygu degildir....assagilayicidir... Allah bizleri severken neden bize acisin.... ????

Salih Hocanin Mealindeki Besmeleyi söyle acikliyor....

"Cok seven ve müsfik olan Allahin adiyla" veya

"Cok seven ve sevgisini (insanlarin) üzerine yayan Allahin adiyla"

Bu Melai ilk okuyanlardan olmak ve Kurani ruhunu anlamakta eminim cok yardimci olacaktir..... hatta diger Proflar bile bu calismaya cok deger verip sonularini merakla bekliyorlar......

Meali almanizi tavsiye ederim......

Selamlar
Enis

29.09.2004 12:50

Hos geldin nami diger

Frankfurtlu Mehmet....... beni kopyalamadan vaz gectinmi ??????

xpancaro 29.09.2004 14:22

enise bak hele :=)))

su hemserime arasira kizarim ama bazi seyleri dogru söylüyor kerata :=)))))))))

bence bir insanin basina fazla gitmiyelim hehehhee

xpancaro 29.09.2004 14:24

ulee zirtoo

su 19 cular simdide ressamligami basladi hahahahahhaa

yakinda basimiza tas yerine sitik yagacak Enis abin birazdan sana cevab yazar hehehehhehe

29.09.2004 17:44

VAYBEE DE COK SEREFSIZ CIKTI

uzun zamandir Vayee-Forumunda sohbet ediyoruz, son zamanda ya Vaybee"nin kendi plani yada gercekten bazi arkadas demiyorum, olsa olsa hayvanlar aleminin krallari olsa gerek.

Bir kac sefer Vaybeeyi uyardim, ama nedense bu tip insanlarin Forumlarda gezmelerine ve küfür basmalarina izin veriyorlar.......

Gönül isterki, en azindan DIN-FORUMU VAYBEE tarafindan daha güzel bir sekilde denetlenip, küfürbazlari kopyacilari hemen disari atsalar.........

Yani en azindan böyle olmasi gerek.... bazilarinin yüzünden, bir cok arkadaslarim bu Forumda yazi bile yazmamaya basladilar......

Kisacasi bende fazla düsünmüyprum...... VAYBEE kendi DIN-FORUMU"nun, küfürbazlar Forumuna dönmesine göz yumuyorsa, na dann bitte schön, da kann ich nichts machen......

Aber sehr Europareif ist das nicht und vor allem ist es mit Sicherheit nicht Islamreif, da ich und recht viele Freunde hier, sich in der Tehemtik auskennen.....

Insallah en kisa zamanda DIN-FORUMUNDA temizlik yapilir ve eski zamandaki gibi sohbetlerimizi devam ederiz.....

Ama bu konuda VAYBEE kendiliginden bir sey yapmasi lagzim....

Selamlar
Enis

nemrudunkizi 29.09.2004 23:19

Kadin Haklari...

Allah askina kadin haklari da neymis??
Biz kadinlar kölemiydik te hak ariyoruz kadin hakki diye savunup duruyorlar tv ler bas bas bagiriyorlar!!
Ben erkege esit yaratilmisken sonradan cikan kadin hakki nankörlükten baska bir sey degildir bence.
Allah cc simdi benim dualarimi benim namazlarimi kabul etmiyormu,karsilik vermyiormu?Beni kul olarak kabul etmiyormu?Bunlari savunanlar kimler yahu?
Simdi bunlar allah bize hak vermemis bizde hakkimizi ariyoruz demek anlamina gelmiyormu!!
Müslüman kadini vazifesini bilir,vakarli olur iffetli olur,ne hak yer nede yedirir nede arar,rabbimiz bize dinimizde güzelliklerin en alasini sunmusken nankör ve hak yiyen kim oluyor acaba.??

Ey insanlar,biz sizi bir erkekle bir disiden yarattik sonrada birbirinizi taniyip kaynasasiniz ve aranizdaki münesebetleri bilesiniz diye milletler ve kabilelere ayirdik.Allah katinda en serefliniz ondan en cok korkaninizdir.Muhakkak ki Allah herseyi hakkiyla bilir herseyden hakkiyla haberdardir. Hucurat suresi 13.ayet

Böyle bir ayetten sonra kalkipta kadin haklari diyenlere ne demeli?

Cenneti dahi yüce cenneti annelerimizin ayakalri altina sermis baska bir aciklamasi varmidir??
Hangi din´de kadina yardimci tutunuz ev islerinde yardimci olsunlar diye??Islam degilde hangi din?
Ev isinde ve ev halkinda dahi yardimci olan Peygamberimizden baskasi degildi.

Kadin haklarin arasinda büyük yer alan ekonomik özgürlük dene bir sacma söz daha var.
Kocasinin eline bakmasin ona muhtac olmasin anlamina geliyor.Tabiki ekonomik özgürlügü olasun kadinin ama bu anlamda olmaz!!!
Hz Zeynep dahi dericilikle ugrasirdi,
Hz Hatice is hanimiydi ama onlar hicbirzaman eslerine karsi kafa tutmamislardir,isine gelmezse git ben özgürüm dememislerdi.

Hangi paraki,erkegin ve kadinin yerini tutabilir????

Özgür olmali kadin...!
Kadin özgür olmali derken erkege bagli kalmamali,yanliz yasayabilmeli,aile cocuk vs gibi meseleler ona ayak bagi olmamali,istedigi zaman gelip gitmeli,cinsel özgürlügü olmali...
bunlar ahlaksizligi savunmaktan baska bir sey degildir,rezalati savunmaktir.

Kadin özgür olsun diyenler neden peki basörtü yasagina karsi cikmadilar,neden müslüman kardeslerimizin yaninda bulunmadilar onlar kadin degilmiydi?
Bunlar sade ve sadece CINSEL özgürlük istiyorlar.

insanlar hür oldular fakat yinede Abdullahtirlar.

vesselam
nemrudunkizi

29.09.2004 23:41

Hespsine katiliyorum... ama sen isin

nedenini arastirmamissin veya kabullenmiyorsun......

Senin bekledigin kadariyla özgürlük yoktur.....

Ünlü bilim adami Lord Kelvin söyle demis....

"Eine Familie ist eine Tyranei, der schwächte mitglied bringt es zur Fall"

Familede genelde schwächste mitglied erkekeler olur...... isin icinden cikamayan erkek kadinina zorbalik yapar, siddet gören kadin cocuguna siddetle karsi verir.....

Cehaletin verdigi agresiyon bir yerden cikacak........ bu insanin ruhunda var.....

Üstelik sen zannetmaki, tüm erkekler kadinlara Kuran veya diger kitaplar yaziuyor diye, Allahin verdigi haklari verirler......
Vermezler bosuna bekleme.... akilli ve bilgin kadinlarin karsisinda erkekler her zaman bocalar ve zorbalikla karsilik verir....

Bizim devletimizdeki erkeklerin yüzde 70 i kafadan gontaktir, bu Forumdaki erkaklerin yüzde 90 i kafadan gontaktir..... yani Türkiyedeki insanlar biraz daha iyi yolda gözüküyor..... ama bu sadece dis topluma davranis icin gecerli.... aile ici siddette Türkiyedekiler cok daha ilerdeler.....

Uzun lafin kisasi.... isiniz zor.... Allah size verdigi haklari erkekler vermiyor..... nedeni ise yeterli Müsküman ve ehli bir insan olmamalari..... bu sorunu ancak yeni nesiller cözer...... sizler anne veya anne adaylari olarak kocalrinizin izledigi siddet fikihiyla beslenmis cehalet dinini ve yasam ortamini cocuklariniza ögrettirmeyin....... onlari bu tip ortamlardan ve insanlardan uzak tutun.....
onlari okutun, ancak okuyan bir kisi okulun ve bilginin verdigi cazibeyle sosyolojik yapilarini gelistirip, birer efendi toplum fertleri olabilirler......

Yani bence cözüm sizlerin elinde, yani kadinlarin.......

Umarim beni anlayabildin.....

Selamlar
Enis

30.09.2004 12:15

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı böyle dedi.

"Alevilik, İslam"ın dışındadır"

Yillardir diye diye agzimizda tüy bitti, ama nedense kendine Alevi diyenlerin 100 de 99,99 u Aleviligin ne oldugunu bilmiyor....

Bugün Baskanlari acikladi..... ALEVILIK ISLAM DISIDIR...... yani Samanizm Hiristiyanlik ve diger dinler mix edilmis halidir.....

Allah Baskanlarindan razi olsun, erkek adammis, neye inandigini ve ne oldugunu ancak acikladilar...... elbet Alevilik Islam disidir.... yasadiklari toplumun dini altina gizlenmis ISlam disi uygulamalardir....

Evet bizlerde simdi mutluyuz, en azindan Aleviler artik Islam disi oldugunu Baskanlari kabul etti ve tek istedigimizde buydu......

Selamlar
Enis

----------- Alinti -------------

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Doğan, "Alevilik, İslam"dan binlerce yıl önce vardı. İslam"ın dışındadır ve kendine özgüdür" dedi.

Doğan, federasyonun genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Aleviliğin yok sayılmaya devam edildiğini savundu. Nüfus kağıtlarından din hanesinin kaldırılması gerektiğini ileri süren Doğan, din hanesinin bulunmasının, Anayasa"nın 24. maddesinde düzenlenmiş olan inanç özgürlüğü ve 2. maddesindeki laiklik ilkesine aykırı olduğunu savundu. Konuşmasında, Sinan Işık isimli bir vatandaşın, nüfus cüzdanının din hanesinde yazan İslam ibaresinin Alevi olarak değiştirilmesi için İzmir 11. Asliye Hukuk Mahkemesi"ne açtığı davayı anımsatan Doğan, bu davanın “Aleviliğin İslam"ın farklı bir yorumu olduğu” gerekçesiyle reddedildiğini, oysa Aleviliğin İslam dininden binlerce yıl önce var olduğunu ve İslam"ın dışında yer aldığını bildirdi.

Doğan, nüfus cüzdanlarından din hanesi kaldırılıncaya ya da din hanesine "Alevi" ibaresinin yazılmasına izin verilinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi
-------------- Alinti ende -----------

Kaynak:
<a href="redirect.jsp?url=http://www.nethaber.com/haber/haberler/0,1082,130705_3,00.html" target="_blank">http://www.nethaber.com/haber/haberler/0,1082,130705_3,00.html</a>

30.09.2004 12:19

Bu iste anlamadigim bir seyde var

Eger Alevilik, Islamdan önce vardiysa, neden Resulün damadinin ismini almislar.....

Oder ist das ein anderer Ali......
Das ist eine gute Frage ????

divanee3 30.09.2004 15:18

PERRÜCKE ALS ERSATZ FÜR KOPFTUCH?

Hey Leute habe gestern gehört das viele Studentinnen die in der Türkei so kein Kopftuch tragen können, es einfach weiterführen mit einer Perrücke! (weil man unter der Perrücke die Orginal Haare ja auch nicht sieht)

Stimmt das? Hat jemand auch schon was davon gehört?

30.09.2004 16:07

Bu iddiada bulunanlar en az Senin

kadar cahil.
Enis ne zaman bu din forumuna göz atarsam beni bir kahkaha tutuyor. Dinime küfür eden bari MÜSLÜMAN OLSA demek geliyor icimden.

30.09.2004 16:17

Warum das denn

Bunu ben degil, sizlerin dernek baskani söylüyor.... yani sen derneginizin üstadlarini redmi ediyorsun..... onlar yada sen onlarin dininden degilmisin....

Ich kapiere gar nichts mehr......

Aber tatsache ist, das was euer Vereinspresident gesagt hat stimmt......

Es ist so auch, wenn das für dich wie ein küfür aussieht....... sogar der dagt zu sich selbst kein Moslem, sondern Alevi

Ich glaube ihr habt unter euch viel zu große unterschiede.... das müsst ihr klären

30.09.2004 16:20

Ja das stimmt

das tun die Geisteskranken, Erbanci und Süleymanci kizlari...... Allah neden tüm geri zekaliklari onlarda toplamis ve bizleri gerizekaliktan mahrum kilmis.....

Dinin veya Kuranin ruhunu anlamayan kisiler ancak böyle davranir......

Sanki disardakiler onun sacina yada peruguna hasta..........

Das ist so ein zurückgeblieben Ideologie, der diese Leute folgen, egel wo ich diese Ärsche sehe, mache ich die fertig..... den die wissen gar nichts, absolut nichts... die haben auch nicht mal den Kuran gelesen, geschweige den verstehen...... dafür brauchen die erst einen neuen Gehirn.....

Selamlar
Enis

sagun 30.09.2004 16:41

Helal olsun

Evet nihayet onlarda artik anladi,

Aleviler Karanlik bir Dine ayit degiler, gurur duyun.

Halis muhlis türk dinin devami okan Alevi Insanlarimizi candan tebrik ederim !!!

Tanri türkleri ulu kilsin !!!

Kafa kesen kesimede dötümü yiyin.

sagun 30.09.2004 16:43

Tja ja

Die kurdischen Aleviten sind anders als die türkischen vergesst das nicht, die arabischen Alawiten sind wiederum Stark islamisch geprägt !!!

Es sind die regionalen unterschiede .

Aber das Alevitentum (Alev-i) ist ursprünglich zentralasiatischer Schamanentum.

Tanri türkleri ulu kilsin

30.09.2004 17:22

Evet Tanri Türkleri ulu kilmis

olabilir.... ama aralarinda olduguna eminmisin....... sen ne zaman gördünki, Türkiyede Müslümanlar kafa kesiyor ????????

Öyle sacma sapan konusma.... bende Müslümanim hemde en aydin kesiminden ve zannetmiyorumki bir Alevi hem ruhaniyette hemde Kuran bilgisinde ben ve benim gibilere 40 yil yaklassin.....

Zaten her kim Ideoloji sahibiyse, onlardir istikameti sasiran.......

Ich werde mich nicht mehr wiederholen....

Selamlar
Enis

30.09.2004 17:27

100 % tig richtig

"Aber das Alevitentum (Alev-i) ist ursprünglich zentralasiatischer Schamanentum."

Ben bunlari aylardan beri burda söylüyorum, ama ne Alevi olani nede baska bir sey olani anliyor.......

Adamlarin hic biri ne tarihi ne Kurani nede baska bir seyi arastirmislar.....

Haaaa simdi anlastik, Alevilik Ideolojisinde, Schamnizimden cok ilkeler var, ayni zamanda Hiristiyanliktan ilkeler var ve tabiki Oslam dinindende ilkeler var.....

Bir nevi kokteyl... ich glaube man hat verucht von allen Religionen der Welt, das beste zu Filtern, aber über die Kahrtausende ist daraus etwas anderes geworden, eine Art Ideologischer Resligion, der keine Grundzüge mehr zu den Weltreligionen hat....

Endlich mal jemand der sich auskennt..... ausser mir natürlich.....

Selamlar
Enis

divanee3 30.09.2004 20:28

Aber irgendwie..

Aber irgendwie finde ich die Idee gar nicht so schlimm aber wenn man den Sinn dahinter unterfragt hat es überhaupt keinen Sinn!

Man zeigt nicht die eigenen Haare aber dafür eine Pracht an künstlichen Haaren die wohlmöglich noch anziehender und sexier als die eigenen sind...

und auf der anderen Seite wenn sie schon keinen Kopftuch tragen dürfen... hmmmm

komische situation!

Yukari tükürsem biyik, asagiya tükürsem Sakal gibi...

;)

akshalil 30.09.2004 20:35

Eevet!! iyiki de disinda! islam ülkeleri

icinde biraz da olsun cagdas demokrat ve laik olani neden türkiye saniyorsun??
cünkü icinde islam disi olan aleviler var!(siilikle karistirmayin, ben anadolu aleviliginden bahsediyom)
düsünsenize onlarda islam ici olsa birazcik islam alemi icinde az bucuk idare eden tr nin diger aptallardan bor farki kalmazdi...
dua edelim ki islam disilar...

30.09.2004 22:24

Dann kennst du die Geschichte nicht

du musst etwas mehr Geschichte Studieren....

Das Türkei ein Model Staat ist verdankt es nicht den Aleviten... die max. 5 Millionen in der Türkei gibt und in 1000 kolonien aufgeteilt sind.

Sondern viel mehr dem Osmanischen Reich, deren Hiterlasuung war es auf dem wir unseren staat gegründet haben und nichts anderes.....

Die Türkei ist nach wie vor Islamisch geprägt in vielen Richtungen sind sie dem wahren Islam sehr nah, im vergleich zu den Arabern..... die Aleviten zählen nicht dazu, da sie dem Schmanismus dienen und nicht dem Islam....

Die neue Islamische zurück zur Kuran Bewegung, kann nur in einem Demokratischem Land stat finden........

Und das alles verdanken wir nur der Kuvayi-Milliye, bzw. Kemal Atatürk und seinem gefolge (Ismet, Fevzi, Sükrü Pasa usw......)
Und alle waren Moslems, keine Aleviten.....

Das müsst Ihr einfach akzeptieren, sogar Atatürks Frau hat einen Kopftuch getragen, sowie all die anderen........

Ama sizlerin Ideoloji ruhu bunlari kabul etmiyor..... ama olsun sizler kabul etmiyorsunuz diye, Jupiter veya Resul Muhammed veya Resul Isa, yasamadi degil......

So einfach und so exzellent ist der Islam, aber nur für die jenigen, die es Studiert haben, nicht bei Kara Hocas und schon gar nicht bei den Dedes.... was immer die auch sein mögen....

Selamlar
Enis

30.09.2004 22:27

So ist es mein Lieber so ist es

Ich betone hier im Forum das immer wieder...

CAHIL INSANA DIN FARZ DEGILDIR, erst ein gebildeter Mensch ist in der lage, Gott und die Welt zu verstehen..... erst wenn du es verstehst kannst du es deinem Leben verwenden

Grüße
Enis

01.10.2004 00:13

zu lang... Lese ich nicht o.T.

ohne Text

01.10.2004 00:16

okuda biraz kültürsüzlügün belli olmasin

yani ilkokul sevyesindeki bilgilerini sen ancak kindegartenda yuttur..:) smile smile

01.10.2004 00:20

Jetzt hast du mich Tillt gemacht.......

ohne Text

01.10.2004 00:33

ALEVILIK HAKKINDA SIKAYETLER LÜTFEN

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Doğan Beye sikayetlerini iletsinler......

Burada ben ne Alevilerin avukatligini yaparim nede müslümanliklarini tayin ederim......

Adamlar hic olmazsa gercekleri söylüyorlar..... zamanin ve cagin geregini yapiyorlar.....

Bence Alevilik diye bir dinin oldugunu, bunun Islam disi azinlik statüsünde bir din olarak kabul edip, devletimizde ayni Hiristiyan ve diger dini azinlik toplumlar icin uygulanan kanunlar uygulanmasi, en dogru yol olsa gerek.... o zaman her Alevinin, Nüfus-Cüzdanina din olarak ALevi yazilir......

Devletlerin statüsü yani Anayasalari bu cercevede.....

NBe demisler, zamana uymayan zamanla kaybolur........

Belki ben olmasaydim bu ve bunun gibi haberlerden mahrum kalacak, kendi dinlerinizden bile haberiniz olmayacakti.....

Hayat iste.... ne demisler, hic bilenle bilmeyen bir olurmu, bunu ben degil Kuran söylüyor....

Selamlar
Enis

sagun 01.10.2004 02:42

Yava$ Len :-)

Süpersin , öldüm lan gülmekten !!!!!!

($aka degil ama catladim)

01.10.2004 13:39

Hayirli Cumalar hepinize ...............

ohne Text

originalgueler 01.10.2004 18:37

Was denkt ihr über den Buddhismus? o.T.

ohne Text

01.10.2004 19:37

Sektierisches Treiben,

etwa gleichwertig wie diese sogenannte ehliyetsiz sünnet ve cemaat. Zunächst erfinden sie ihre 4 Konfessionen und anschließend behaupten sie, diese wären "hak".

Mein seliger opa sagte uns als wir noch kinder waren:"Allah katinda kirk safiinin bir hanefi kadar degeri yoktur.)

:-)) ehliyetsiz sünnet vel cemaat.

Meine Meinung zu Budismus; Heidentum wie die "sunnitische" Lehre des Islams. Sunnitische Lehre und Islam sind etwa so vereinbar nach dem Katechmus der Katholiken die Liebe des Teufels zum Weihwasser

01.10.2004 21:48

Yazis seklin hic hosuma gitmedi Enis!

Simdi belki kendi dinlerini bilmeyen ve her haberden mahrum kalan Alevilerden tesekkür bekliyor olabilirmisin?

Nede olsa senin sayende bu gibi haberlerden bilgimiz oldu, ve yine senin sayende dinimizi ögrenmis olduk!

Enis, affina siginiyorum ama, yazis seklini gözden gecirirmisin Lütfen? Ne demek "ben olmasaydim bunun gibi haberlerden mahrum kalip kendi dininizden haberiniz olmayacakti?"
Kendini dev aynasinda görüyor olabilirmisin?

Kendini bilen herkezin dininden haberi vardir, her din kitlesinde, kendi dini ile ilgilenmeyen insanlar vardir herzaman.

Alevi olarak simdi allahami sükredelim, Aleviligi belki bir din olarak kabul edebilmenize? Ne büyük seref efendim, sonunda bizlerde bir dine kavustuk .. ne büyük seref ...

insanlar git gide dahda gülünc bir duruma düsmeye basladi, ne dersin?

Seninle belirli bir muhabbetimiz gecmis olmasaydi, bunlari yazmazdim simdi, akilli bir insan oldugunu düsündügümden yaziyorum.

Yoksa gülüp gecebilecegim bir yazi birakmissin buraya.

Selamlarim olsun ..
B.B.

01.10.2004 22:11

Ich muss mich bei Vaybee entschuldigen

entschuldigen......

Ich war etwas zu vorlaut und habe mich auch im Forum darüber geäußert......

Hatami kabul ediyorum ve özür diliyorum, Vaybeeden ve diger arkadaslardan.....

Umarim bundan sonra efendice sohbetler sürebiliriz.... bizlerin amaci eskisi gibi Forumda sohbet etmek...

Insallah diger arkadaslarda sohbetlere yine katilir ve eski halindeki gibi burada ve diger Forumlarda sohbet ederiz.....

Selamlar, Sevgiler
Enis Kaya

01.10.2004 22:28

Tesekkür ederim

nede olsa ikimizde az cok aydin kisiler olarak sohbetle cözeriz bu sorunu..... aslinda sorunda degil, bir yanlis anlasilma.....

Yazis seklim biraz igneleyicidir.... ama bence tatli sert diyelim ona.... yani yanlis olan seyi siddetle elestiririm......

Simdi gelelim Alevilige...... farkindaysan uzun zamandan beri ben burada Aleviligin sosyo-kültürü en üst seviyede olan ama ve dikkat et..... Islam dini disinda olan bir Ideolojidir....... dememismiydim...... evet demistim...

Hatta samanizim elemetleri son derece derin bir din anlayisidir demistim.... bak iste Federasyon baskani iste bunu söylüyor.....

Bunlari eskiden sölüyemiyordu.... nedenmi, cok basit... din yobazlari yüzünden Aleviler kendi dinlerini aciklayamiyorlardi...... ama simdi 21 yüzyilin Türkiyesinde bu mevcut.....

Bence bütün bu demokrasi anlayisi, bir kac bilim adaminin sayesinde oldu.... bunlarin basinida Yasar-Nuri Öztürk ceker.... bu ve bu gibi bilim ve din adamlöari sayesinde, bizlerde gercek Islam dinini anlayip sevmeye basladik.... hatta ben Islam dinine asinayim..... ama dikkatini cekerim, annem babamin Islam anlayisindanda nefret ederim....... Ideolojileri asla ve asla sevmem.......

Bu yeni yapilanma cercevesinde, artik Aleviligin Islam safasinda yeri olmadigi apacik, bir nevi samanizim ve Hiristiyanliktan esinlenen, bir din Islam olamaz ve degildirde....

Ben bu aciklamayi, en az Yasar-Nuri Öztürkün Islam dinini temizleme harekati kadar hayati sayiyorum.......

Gelelim, ben olmasaydim sizler bunu anlamiyacaktiniza.....

Bak arkadasim, Yasar Hoca ve diger Hocalar olmasaydi... ben Müslüman falan olmazdim.... bir ot gibi hayatimi sürdürecektim belkide... cükü su anki Islam anlayisi bana az geliyordu... ebn onlari asmistim... ama görüyorumki asil Islam dinini kavrayabilmek icin, benim yillarca arastirmam lagzim.

Ben öyle Aleviler taniyorumki.... adamlar Aleviligin nasil yazildigini bilmiyorlar ve ayni zamanda Alevilerin aralarinda ayni Islamdaki gibi cok acayip gruplar var.....

Ne bir Müslüman Islamdan anlar ne bir Alevi Aleviliktenn anlar...... genel olarak bu benim kanatimdir...... cünkü o kadar bildigim halde, benim Islam bilgim sifir sayilir.....

Kabul ediyorum benim düsüncelerimi anlamak kolay degil... hatta kelimelere dökmek dahada zor.... ama zannediyorum bir nevi cerceveyi cizabildim....

Selamlar
Enis

01.10.2004 22:42

Budismuss ist eines

der angesagtesten Religionen der Welt...... weit über Milliarden von Budiesten auf dieser Welt..... also es muss schon was an dieser Sache dran sein......

Bence Budismuss Islamin bir parcasi oda su..... ruhaniyet olarak huzura erismek......
Budistler Budayada medet ve Rahmet diler, biz Müslümanlar ise, sadece Allahtan medet dileriz......

Bakin hatta bazi ibadetleride aynidir.... Budistler Budaya secde ederler.... ayni bizim sekilde.... yani saygi..... hatta tezbih olayini Budismustan Islam dinine gecmistir, ayni Irandaki recm olayi Yahudilerden Islam dinine gecmistir....

Kisacasi dinler icice komunikasyon icindedirler..... eninde sonunda birbirlerini etkilerler......

Son olarak sunu söyliyeyim, bir bütün halinda bakarsak, dünyada en Salih din Islamiyettir, cünkü tüm dinleri ve Ruhaniyetleri icnde bulunduran tek Ilahi dindir......

Tabi bunlar benim arastirmlarima ve Ilahiyat Hocalarinin görüslerine dayali bir anlayistir....

Ama Ilahiyatcilardan baska annelerimiz babalarimizmi dahga iyi anliyorlar Islam dinini, aohl kaum... den keiner von denen ist ein Wissenschaftler....... hatta Kuranda bunu söylker, "hic bilenle bilmeyen bir olurmu???" tabiki olmaz.....

Selamlar
Enis

oezsu 01.10.2004 22:59

Ich...

... BITTE DICH!!!!!

Millionen von Menschen bezeichnen sich als Muslime... Wieviel Prozent dieser Menschen leben nach Islam???!?!? Es kommt nicht darauf an, wieviele Angehörige die Religionen haben? Welcher Christ lebt nach der Thomas Evangelium???

Das innere Frieden kommt nicht vom Buddhismus...
Mesela Zikir olayi... Islam da beynine faydali olan arapca kelimeler var iken, Meditasyonda bu konuda dikkatli davranmak gerekir...vs. vs. vs.!!!!!!!!!!!!

Buddhismus ist keine Religion, auch keine Sekte... Kunst des Lebens...

missfortune 01.10.2004 23:04

Hari Krishna und so? o.T.

ohne Text

akshalil 01.10.2004 23:14

ülen zevzek herif, haddini bilsene..

önce cahil cühela sünni takimini aydinlat adam et de ondan sonra alevileri aydinlat!
alevilerin senden ögrenecek bir seyleri yok..
sen git cenabet,türban,2 bardak sarap günaha sokar mi? mastürbasyon günah mi gibi sacma sapan konularla ugrasan dindarlarini aydinlat..
alevilik üzerine nutuk atmak senin ne haddine..

kaldi ki neden hep islami refereans aliyorsun ki sen?? aleviligi, din oolup olmadigini illah islama göre mi degerlendirecegiz??
ama tabii gercek müslüman biziz diyen salak aleviler oldugu müddetce sana da burda laf dogar..
aleviligi kavramaya islamin sinirlari yetmez..

akshalil 01.10.2004 23:19

kardes sen su wahre islami bir anlatsan

da dinlesek diyorum..ikide bir wahre islama,gercek kurana dönmek seklinde zirvalayip duruyosun..
yok öyle bir sey..

akshalil 01.10.2004 23:24

cünkü islam cükü kalkan arabin zevkine

keyfine ce cöl bedevi sartlarina göre yazilmis bir dindir..

01.10.2004 23:46

Tja für dich mag es keine Religion sein

aber für die Chinesen ist es aber......

Jedes Ritual entspricht den alten Überlieferungen.

Ich habe auch nicht behauptet, das das innere Frieden vom Budismuss komme, sondern die ganau so wie wir auf der suche dannach sind........
Das ist eine Art Basis, was alle Religionen gemeinsam haben.....

Ich denke nicht das ich zweideutig geschrieben habe...

Gruß
Enis

01.10.2004 23:55

Gercek Islamiyet tüm dinleri icerir

Islamiyet tüm dinlerin Basisini ve ayni zamanda tüm evrensel insan haklari kanunlarinida icerir.....

Yani senin bir samanisim dininde Basis olan, bir dinin Alevilikten veya diger dinlerden daha üst konumda oldugunu, artik kimseye yutturamazsin..... yani bu ve bu gibi tartismalari, son yillarda Türkiyede gelisen Üstadlar sayesinde astik......

Islam senin tarif ettigin gibi degil, ayni zamanda Alevilikte senin tarif ettigin gibi degil.....

Islamiyeti Türkiyenin en önde gelir din bilginleri sayesinde ögrendik ve bu bizi mutlu ediyor....... ayni sekilde Aleviligide sizlerin Federasyonu sayesinde ögrendik.......

Sen ve senin gibiler, azda olsa kendi Federasyonunuzla kontaga gecip, asil kendi dininizin ne oldugunu anlamaniz lagzim.......

Ben sordum ve arastirdim..... Alevilik ve Bektasilik, sizlerin algiladiginizdan farkli...

Sen ise din yobazlari gibi hissi giriyorsun.... bu seni batirir...... tüm din olaylarina sade ve objektif bir sekilde bakmalisin, yoksa gercekleri ayird edemezsin......

Aleviligin Islam dini disinda oldugu ve Smamnisim elementleri icerdigi, bir hayati gerektir..... üstelik Federasyonun aciklamlari baglayicidir......

Artik bundan sonraki cagda Alevilik yeni bir din olarak tarihte yerini alacak......

Bunda ne kötülük varkide, sen kalkmis bana hakaret ediyorsun.......

Seviyeli ve ruhani bir sekilde tartisacaksak varim....

Selamlar
Enis

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:08 Uhr.