Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

15.09.2004 10:18

Bu olay ayni erkek icinde gecerlidir.

Sen simdi Kurandaki Ayetemi karsi geliyorsun ?????

Ama nereden bileceksinki inen Vahyilerin hepsinin arkasinda Resul zamaninda yasanan bir sosyolojik olay oldugunu ve bizler zamanimiz icin bu vahyideki evrensel mesajdan faydalanacagimizi.....

Dedigim gibi din uzmanlik ve cok genis sosyo-kültürel genelbilgi ister.

Kim ne veya ne gibi anlarmis veya anlamazmis bu kimseyi baglamaz, cünkü herkesin Ideolojisi kendisinedir......

Das wars wieder mal
Enis

15.09.2004 10:24

Senin Arapcan olduda ne oldu

burda beni assagalamaya ugrasmandan daha baska neye yaradi......

HZ. Muhammed nasil yesadigini nerden biliyorsun soruyorsun.... cok basit ve net bir cevap

HZ Muhammed Resul olip Müslümn olduktan sonra, Kurani Kuranin cercevesinde kendi zamanina göre yorumlayip.... sade ve sadece bir Müslüman olarak yasadi.... yani senin anlayacagin.... Ideolojisiz veya Mezhepsiz, Alisiz Velisiz herneyse iste.....

Ama dedigim gibi dini anlamak öyle kolay degil genis bir sosyo-kültürel birikim ister.

Nereden bileceksinki inen Vahyilerin hepsinin arkasinda Resul zamaninda yasanan bir sosyolojik olay oldugunu ve bizler zamanimiz icinde bu vahyideki evrensel mesajdan faydalanacagimizi, faydalanmamiz gerektigini.....

Dedigim gibi din uzmanlik ve cok genis sosyo-kültürel genelbilgi ister.

Kim ne veya ne gibi anlarmis veya anlamazmis bu kimseyi baglamaz, cünkü herkesin Ideolojisi kendisinedir......

Das wars wieder mal
Enis

15.09.2004 10:28

Bunlara karsi gelen yokki

neden bana bunlari anlatiyorsun.... Kuran evrimi tamamiyle kabul ediyor.....

Hatta evren sayesinde insanlar arasinda genetik farkliliklar bile meydana geldi.
Misal Sichelzellenanemie diye sadece zincilerde bulunan bir Gen.

Insan ve diger yaratiklar zamanla yasadigi cografya ve yiyecek durumlarina göre tip ve renk alirlar....... bunada evrim denir.....

Ich weiss gar nicht was du willst ???

15.09.2004 10:49

es heisst doch

glaube nur an das geschriebene "Koran" - definationen können verändert oder ....... sein von irgend ein Prof.Dr.

Ama herneyse

15.09.2004 10:58

o.T.

Zaman nasil herseyi degistiriyor enis
benim görüsüm insanlar herseyi duymak veya görmek yani kisacasi istedikleri gibi ceviriyorlar, her dinlerde zamana göre degisiklik yapilmistir.
Dogayi ise insanlar kabullenmek zorundalar :))

15.09.2004 12:42

Dogayi herkes kabul ediyor zaten

bu konuya sen neden ve nerden geldin... ben bunlara karsi bir sey yazmadimki......

Insanlar ilerledikce hayat sartlari ve kanunlar ilahi dinlerin gösterdigi cercevede her zaman yeni yorumlanir ve hic bir zaman misal Kuran ön gördügü ana kanunlar ezilmez.

Ich versteh dich echt nicht..... wenn du mir sagen würdest was du willst könnte ich dir evtl. Helfen..... aber du bist vom Thema weit weg

15.09.2004 12:58

Beim Kuran geht es nicht nur um

galauben oder ähnliches, es geht viel mehr darum, das was dort geschrieben ist auch Realität ist. Z.B. Allah ist nicht nur eine Erfindung oder Vermutung, die existenz von Allah ist eine Realität, den der Mensch trägt das Licht von Gottes in sich.... das sagen auch die anderen Religionen auch.....
Du wirst kein unterschied zwischen Propheten feststellen können, im weitesten sinne predigten alle das selbe.

Herhangi bir Prof kalkip Kurani kendi zevkine ayarlayamaz, bu Allaha sirk kosmak olur.
Ancak Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlamak söyle bir seydir.......
Misal Türk Ceza Kanunu TCK cok genis bir kitaptir binbir cesit kanunla doludur.... bu Kanunlarin bir cogu degil hatta 100 de 90 Kuranda detayli bir sekilde anlatilmamistir....... ancak Kuran tüm bu kanunlara isik tutmaktadir...... hemen her cesit insani olaya bir cevap vermektedir.... bizlerde bu Kurandaki cevabi dikkate alarak Anayasamizi kullanisli ve Kuranin ruhuna uygun bir hale sokmamiz lagzim....

Kuran evrensel Ilahi ana Kanunlari icerir.... öyle fazla detaya girmez, eger detaya girse..... tüm dünya Kitap ve kanunla dolardir ve Kitap evrenselligini yitirir...... böyle bir sey olabilirmi ????

Bak ben Insaat Mühendisiyim..... ev Plan projesi ciziyorum..... ve her zaman Insaat kanunlari degisip duruyor..... simdi Insaaatin ve tibbin kanunlari Kurandami yaziyor ??????

Sen ve senin gibiler Kuranin ruhunu anlamamissiniz, Kurani veya Kuranin ruhunu anlamak insanin yillarini alir, böyle anne baba nasihatiyla falan filanin lafiyla olacak seyler degil bunlar.

Cihadin 4 formundan bir taneside, insanin kendi icndeki seytana karsi Cihad ilan etmesi denektir.... bunu Kuran söylüyor, ama gel görki, bu zamanki dünyada Cihad kelimesi deforme edilip Terör slogani olmus.....

Aslinda denecek cok sey var, ama ich lass es jetzt dabei, wenn Fragen hast werde ich es soweit es mir Möglich ist beantworten und dir die stellen im Kuran zeigen.

Selamlar
Enis

kerio 15.09.2004 13:22

amma da geveleyip durdun

sosyo kültürel konjünktürü yorumlarken sen birtek sosyo kültürel dogrudan yola cikiyorsun. ne kadar da mantiksiz birsey. birtek dogrudan bahsedecek kadar gerceklere yoksunsun.

ama iste birtek dogru yok. toplumu ve insanlari onlarin hayat anlayisini yasamini ve yasantisini, bunun sürdürülmesini birtek "yol" ile tarif edemezsin.

cünkü kuranin birtek yorumu yoktur. peygamberin yorumda eksiklikler oldugunda onlarin Allah tarafindan düzeltilebiliyordu. senin böyle bir sansin olmadigina göre, ortaya sundugun sosyo-kültürel yorumun mutlak dogrusunu buldugunu nasil iddia edebilirsin ki? bu insanin tabiatina aykiridir. neticede bir yorumdan ileriye gitmez.

demekki kuran ekseninde birden cok yorumlar olacaktir ve hepside dogru olabilecektir.

bu bir avantajdir desavantaj degildir. yani farkli yorumlar bir zenginliktir.

onun icin peygamberin hangi mezhebe mensup olup olmamasi gibi sacma bir soru ile ugrasmak abes ile istigaldan baska birsey degildir.

ideoloji kavram olarak olumsuz birsey degildir. onun icin böyle ikide bir zirt pirt bu kavrami ortaya atmaninda ne gibi anlami olmus cikarmis degilim.

iq130 15.09.2004 15:57

yanlis bilgi

sichelzellanämie sadece zencilerde bulunmuyor...fakat afrika ülkelerinde sikca rastlaniyor...bunun nedenide bu anämie tarzinin malaria hastaligina karsi bir korunma getirmesidir...
ama bu sizin icin evrim ken, bizler icin hikmet tir...cenabi hakkin takdir buyurmasiyla canlilarin vücutlari bulunduklari ortama en optimal sekilde uyarlar...bunun bilimsel bir aciklamasi yok...tesadüf diye kestirilip attirilamazda...iste bu hikmet-i ilahiyedir...

15.09.2004 23:35

Sen nasil istersen öyle gör

sonunda insan oglu yasadigi böylegeye ve iklim sartlarina, bir nevi mutasyonlarla cavap veriyor..... iste buda evrimin ta kendisidir.
Kuran ilk hayatin suda basladigini söylerken, sen hikmet ara dur.... zaten bunlarin hepsini Kuran kabul ediyor..... Ademide ilk insan degil, ilk Peygamber olrak kabul ediyor....
Yani Adem ilk insan degil, ilk Peygamberdi......

Yoksa inzuchtlan dünyanin cogalmasini kime yutturabilinirki......

Ilim, Fen ve Kuran icicedir...... hic bir zaman birnirlerine aykiri gelmezler.

Eger catisiyorsa, o zaman ya Kurani anlamada yada arastirmalarda bir yanlis yapmis olursun....

Selamlar
Enis

coach01 16.09.2004 06:52

Alinti Enis !

Asidaki yazdiklarinin kaynagini yazarmisin ???

-------------
Öğleyle ikindi, akşamla yatsı namazları cem edilebilir. Yani birlikte kılınabilir. Peygamberimiz, yolculuk esnasında böyle yaptığı gibi zaman zaman normal durumlarda da yapmıştır. Bugün de yolculukta ve önemli işler dolayısıyla anılan iki vakit namazları cem edilerek kılınabilir. Öğlenin vakti içinde önce öğleyi ardından bir kametle ikindiyi kılmaya takdim cemi, ikindinin vakti içinde de önce öğleyi ardından da bir kametle ikindiyi kılmaya da tehir cemi denilir. Aynı şey akşamla yatsı namazları için de geçerlidir.

İkindi namazından sonra nafile namaz kılmak mekruh görülmüştür. Özürsüz olarak, bile bile kılınmamış eski namazların kazası yoktur. Onlar için Allah"tan af dilemek gerekir. Hz. Peygamber zamanında böyle bir uygulama olmamıştır. İbadet insanların akıl yürütmeleriyle değil, ya Kur"ân veya sünnetle sabit olur. Ama bir özür dolayısıyla kılınmamış namazlar, sırasıyla kaza edilir. Tutalım ki adam iki gün hiç namaz kılamadı. Hasta oldu,
engellendi. Bir özür dolayısıyla kılamadı. Bu adam önce o iki günlük namazın farzlarını sırasıyla kılacak, sonra içinde bulunduğu vaktin namazını kılacaktır. Yahut dünün akşam ve yatsı namazını bir özür dolayısıyla kılamadı. Sabahleyin kalktığında önce dünün akşam ve yatsı namazlarını, ardından da içinde bulunduğu vaktin sabah namazını kılacaktır.

coach01 16.09.2004 06:59

Ah nerdeeeeeeeee !

Hersey dedigin gibi Kurana uyuyorsa ne güzel olurdu. Kanunlar o kadar tos pembe degildir. Yani hepsi degil. Hele hele o yoruma acik olan kanunlar varya onlar berbaat türkiyede.

TR yasalarinin Kuran Seriatina yakin oldugunu iddia ediyorsun. Bunu nasil kanitlayacaksin bilmiyorum. Kerhane acma iznini sadece TC kanunlarinda var.

kerio 16.09.2004 09:02

acaba mutasyon ilahi hikmet degilde

nedir? evrimin yaraticisi kimdir?

tabii ki erkek kardesin kiz kardes ile evlenme hikayesi, ilime burada gerek dahi yok, kuranin icerdigi evrensel kanunlara tersdir. bugün inana haram olan bir evlilik o zaman farkli olmasi düsünülemez.

evrimin ve ilmin kabul etmedigi ama yine kuran gercegi olan Allah"in devamli "yaratmasidir". sen bu hikmeti göremedigin icin buna mutasyon dersin. Bende derim bu bir ilahi hikmettir. Yüce Mevlam sürekli yaratmaktadir. Sürekli müdahale etmekte, sürekli insanlara hakikati göstermekte. devamli bir isik sacmakta, yani hakikati müsahade edebilecek bir isik, bir yol yaratmakta.

sen buna yine bilimsel kalmasi icin mutasyon diyebilirsin.

16.09.2004 11:34

Süleyman Ates

kac sefer dedim sana bunlar Süleyman Atesden alintin diye...

Iste Linki.... benim kaynaksiz öyle kafadan konustugum nerde görülmüstür..... man man man

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?Newsid=35243&Categoryid=29&wid=31&aid=0" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?Newsid=35243&Categoryid=29&wid=31&aid=0</a>

16.09.2004 11:48

Kolay

bunu sen ispatlayacaksin..... sen bana TR Anayasasinda bulunan kanunlarin hangisi Kuranin ruhuna aykiri oldugunu bize Kurandaki Ayetlere dayanarak söylersen bizde hangileri uymazmis diye ögrnenebiliriz.... nbede olsa sen cok iyi biliyorsunya Kurani ve Kuranin ruhunu........

Kerhaneye gelince...... fuhus gewerbesi en eski gerwerbedir ve görünüyorki öylede devam edecek..... elbette olmasini kimse istemez, ama ayni sekilde savaslarin olmasini ve insanlarin hepise atilmasini kimsede istemez...... Kuran insanlari hür kilmistir ve ayni zamanda yaptiklarindan sorumlu tutmustur, yani her savas yapan, yalan atan, Allaha sirk kosan veya fuhus yapan kesinlikle cezaya carptirilir, ya bu dünyada yada öbür dünyada.

Kerhanelerin olmasi elbette hos bir olay degil, ama zamanin sartlari mevcut olan fuhus gewerbesini azda olsa düzene sokmak gerekir. Eger kapatirsan, senin o cok deger verdigin din yobazlari bile kesin bodrum katinda bir tane kacak seklinde acarlar ve bazi aileli apartmanlarda bunlar türer gider....... ve bunlarin mutlaka düzenlenmesi gerekir.....

Hem üstelik Kuranda fuhus kanunlari yok.... o yüzden bizler onu zamanimizin sartlarina göre düzenlememiz lagzim.......

Sizler zannediyorsunuzki, Allah sizleri Jandarma diye dünyaya göndermis, oysa önemli olan Kuranin ruhunu anlayip salih Amel islemektirki, Bakara 62 de tam bunu emrediyor.... salih Amel isleyen Hiristiyanlarda cennete girecektir..... bunu duyan bir kendini sofi zanneden din yobazlari tümü tavana kalkiyorlar.... yok biz daha iyi biliriz, onlar giremez ben sokmam........

Hemso nunlar bos laflar..... ben sana diybilirdim, sen bana fuhusu tam anlamiyla yasaklayan bir Ayet göster, eger desem gösteremezsin, cünkü zinadan ve diger kötü seylerden söz edilir..... tam anlamiyla TR veya diger devletlerin kanunlari detayli bir sekilde yazmaz......

Ve zaten sen istesende istemesende mevcut olan fuhus olayini, düzenleyip genel ev veya bir kernahede toplamak hem akla hem medeniyete hemde Kuranin asil ruhuna uygundur.......
Fuhusu yer yüzünden Resuller bile kaldiramamistir.... bu mümkün degil und das wird es immer geben....... so ist das halt.

Und Tschüß

16.09.2004 11:55

Heeee ich nix kapiert

Was jetzt was sagt Kuran ???

War Adem der erste Mensch oder nicht ??????

Sen evrime istedigin ismi verebilirsin, bunda bir sakinca yok..... ama evrim gercegi muhakkaktir ve Kuranda bunu söylüyor.....

Istersen ikimizde meclislerimizi toplayip, yani burada karsilikli Kuran Ayetleriyle konusalim ve bakalim nerde ve nerede yaziliymis bu husus.

Sen bena Ademin ilk insan olduguna dahil Kurandaki Ayet yerini veya Ayetleri gösterebilirmisin ???? cünkü ben yerlerini bilmiyorum daha dogrusu bizlerin Kuraninda yok....

Selmalar
ENis

16.09.2004 12:17

deine erklärung ist mir Grob

cami yapmakla dogayi böyle bozuyorsunuz dogrucasi birde insanlari kontrol edebilmeniz icin!!!!

İslâmiyette “câmi yapmak” yok mu?

19 Aralık 2003 Cuma
Ankara-Batıkent’te bulunan “Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Câmii”nin minârelerinden biri, 2000 yılında çıkan bir fırtınada, bir vatandaşın aracı üstüne yıkılmış, o vatandaş da, [burada ismini belirtmiyeceğimiz] bir Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, alacak dâvâsı açmış, Mahkeme de, yakın zamanda, Hazine’yi, yıkılan minâre altında kalan araçtan dolayı, tazminâta mahkûm etmiştir. Tabii biz, mes’elenin hukûkî yönüyle ilgilenecek değiliz.
Fakat adı geçen mahkemenin nihâî karârında, “İslâm dininde câmi diye bir kavram yoktur...” denilmiştir.
Karar şöyle devam ediyor: “Yapılan yargılama, toplanan deliller ve dosya kapsamına göre, İslâm dininde, esâsında câmi diye bir kavram yoktur... Kul, evrenin her yerinde ibâdet yapabilir. Câmi yapmak, bir anlamda, dini şekle boğmaktır. İslâm dinine inananı, şekil karşısına geçip ibâdet etmeye mecbûr kılmaktır. Mamâfîh Hazret-i Muhammed zamanında yapılan bir câmi veya mescidin olduğunu kimse öne sürememektedir. Hattâ Hazret-i Muhammed zamanında yapılmaya kalkışılan bir mescidin bilfiil Hazret-i Muhammed tarafından yıkıldığı, İslâm dini üzerinde söz sâhibi olan, aklı başında, çıkarcı olmayan din adamlarınca kaynak kitaplara yazılmaktadır...”

İşte iddialara cevabımız...
Şimdi, bu cümleleri tek tek ele alıp cevaplandıralım:
Buradaki üç iddiânın cevâbını bir makâleye sığdırmamız mümkün değildir. Onun için, bugünkü makalemizde ilk 2 iddiâyı ele alacağız. “İslâm dininde, esâsında câmi diye bir kavram yoktur” cümlesinin cevâbıyla işe başlayalım.
1- Karârda: “Hazret-i Muhammed zamanında yapılan bir câmi veya mescidin olduğunu kimse öne sürememektedir” denilmiştir.
Bu iddiâ, külliyyen yanlıştır. Şöyle ki, Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), hicret esnâsında, Medîne-i Münevvere yakınındaki Kubâ köyüne uğradı; burada 10 günden fazla kaldı; ilk def’a “Kubâ Mescidi” denilen câmiyi yaptırdı. Bundan sonra yapılan ve ilk Cum’a namazının kılındığı câmi, Rânûnâ Vâdîsi’ndeki “Mescid-i Cum’a”dır.
Bütün kitaplarda yazılı olduğu üzere, Sevgili Peygamberimiz, kısa bir müddet sonra da, Medîne-i Münevvere’ye intikâl etmiş ve orada, günümüze kadar da gelen “Mescid-i Nebevî”yi yaptırmış, kendisi de bizzât sırtında taş taşıyarak, inşâata yardım etmiştir.
Peygamberimiz ve Eshâb-ı kirâm zamânında daha birçok câmi yapılmıştır.
2- Yine karârda: “İslâm dininde, esâsında câmi diye bir kavram yoktur. Nedenine gelince, dinin kaynağı Allah’dır. Evren Allah’ın mülküdür... Kul, evrenin her yerinde ibâdet yapabilir. Câmi yapmak, bir anlamda, dini şekle boğmaktır. İslâm dinine inananı, şekil karşısına geçip ibâdet etmeye mecbûr kılmaktır” denilmiştir.

16.09.2004 12:25

Adem zenci miydi

yoksa cekik gözlü müydü veya sari tenli miydi ....... ???????

yoksa Doga ve iklim mi Adem oglularini simdiki hallerini verdi :)

Saygilarimla

kerio 16.09.2004 12:42

anliyamadigin seylerin olduguna da

itiraf etsen?

Adem ve Havva kurana göre tabii ki ilk "INSAN"lardi. Ama Kuranin bahsettigi INSAN ile senin bahsettigin insan arasinda büyük bir fark var. Kuranin bahsettigin "INSAN" "INSAN-I KAMIL" olan insa. Adem önünde meleklerin dahi secde ettigi yüce varlik.

evrimin bahsettigi insanlar meleklerin tarif ettikleri insanlardir belki. Allah bilincinden yoksun, Allah karsi sorumluluk bilincinden yoksun.

Fakat Kuran insani INSAN-I KAMIL olsun istiyor. erdemli imanli ahlakli dogru sözlü vs.

bilmem anlatabildimmi?

16.09.2004 15:36

Mutabikiz

simdi biraz Kurani tartismaya basladik, simdiye kadar hep ideolojilerle ugrasip duruyorsun.

Meleklerin bahsettigi insanlar evrenden yani tabiaatan türeyen insanlardir. Kuran bu kanuda cok aciktir.

Bakara Suresi 30.
Diyanet Meali.

Düşün ki, Rabbin meleklere: "Muhakkak Ben, yeryüzünde bir halife tayin edeceğim." dediği vakit, "Biz seni tesbih ve takdis edip dururken orada fesat çıkaracak ve kanlar akıtacak bir yaratık mı yaratacaksın?" dediler. "Her halde Ben sizin bilmeyeceğiniz şeyleri bilirim!" buyurdu.

Bakara Suresi 30
Yasar-Nuri Öztürk Meali.

Bir zamanlar Rabbin meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."

-----------------------------------------

Gercekler iste bu.... ha bundan sonrasi felsefe ve tasavvuf gerektiri beni asar.
Allah neden böyle bir seye karar vermis veya niyeti neydi, onu ancak tahmin edebilirim, ama Ayetin inis sebebini bilen ve arastirmis olan Alimler buna daha iyi cevap verebilir.

Görüsmek üzere
Enis

16.09.2004 15:40

Keine Ahnung

kimse bilmezki senin dedigini..... yok söylemiydi yok böylemiydi......

Bizler Ademi Kuran ve Incilden taniriz, ilk Halife olarak taniriz, ilk insan degil.

Ademin ne zaman ve hangi sartlar altinda yasadigini bilmiyoruki, tahminen bize benzese gerek...

Daha fazla detay icin Allaha veya Ademe Mail cekmen lagzim...

Selamlar
Enis

16.09.2004 15:44

Bir konuyu bitirmeden baskasi

baslanmaz..... bu senin yaptigin hem medeniyete hemde Kuranin ruhuna aykiri.

Elbette Kuranda camii yapin diye bir sey yok, ayni zamanda evde yapin diye bir sey yok, veya yol yapmak.. etc.

Camiilerdeki namaz cuma namazi icin düsünülmüstür, hem camaatle namaz kilmak daha faziletlidir, ama kesinkes cuma namazi camaatle kilinmalidir, o yüzden her köyde genelde bir camii bulunur.

Ideolojinden kurtul ve sadece objektiv bir sekilde hem hayata hemde dine bak, göreceksinki hepsi icicedir.

Selamlar
ENis

kerio 16.09.2004 15:50

ama mesele oradadir

kuran darvinin isini kolaylastirmak icin vahyolunmadi. Kuran insani INSAN yapabilmek icin vahyolundu. asil mesele o asilmasi güc olan sirri cözmektir.

malini mülkünü ailesini vatanini din ugruna terkeden muhacirleri anlamaktir bur sIr. ensarlar ki herseyini muhacirler ile paylasan insanlari anlamaktir bu sIr.

matematiksel sayisal dini degerlendirmek bir yere vardirmaz insani.

bunlari fizik kimya vsler yapiyorlar.

16.09.2004 17:42

Sen anladiysan ve sadece

kendi üzerine bagladiysan o senin sorunun benim ve Allahain yada Kuranin degil.....

Kalkip bana su veya budur diye deme.... üstelik son zamanda sende DangalaginAbisi gibi bir konuyu bitirmeden sosyo-kültürel olan diger konulara geciyorsunuz....

Bir konu bittikten sonra digeri acilir.

Benim demek istedigim, Ademin sadece ilk Halife oldugunu anlatmakti ve bunuda Ayetlerle gösterdim.... mehr kann ich für euch nicht tun... den rest muss ich selber erforschen und vielleicht in 20 Jahren werdet ihr und ich auch verstehen..... dini anlamak insanin ömrünü alir...

Grüße
Enis

16.09.2004 23:23

Doga konusunun icindesin

seyirci degilsin.

Nasildi DIN AKIL SAHIBI INSANLARA YARATILMISTIR!!!

Konular hepsi bir birine zincirleme

yazismak üzere

16.09.2004 23:40

Dalgani geciyorsun ama simdide Adem le

Sizleri bosuna mi yarattik ???
Sizleri bosuna mi fen ve ilimi ögrettik??
Sizlere bosuna mi zamani verdim??
Sizleri bosuna mi doga ya ve cesitli iklimi tattirdim??
Sizleri bosuna mi gönderdik bu Doga ve iklim Ortamina ??
.
.
.
.
.
.
.

Simdilik bu kadar

hayirli aksamlar

kerio 17.09.2004 09:10

cok tuhafsin su oturdugun koltuktan

biraz asagiya in, yada en azindan yazdiklarini bir ikinci sefer oku.

wenn ich sowas höre wie:das ist dein problem, weder das des koran noch Allahs oder sonstwem? was für ein blödsinn ist das ???

"birsey budur sudur deme" de ne demek oluyor?

senin devamli yaptigin sey.

ademin ilk halifeligini(bu kelimeyi tc konjünktüründe agzina alman tuhaf. tc laik cekmecelerine sigmayan bir kelimedir bu)tartistigini ben yeni okuyorum. senden özellikle okudugum onun ilk insan olmadigi idi.

neyse.

kerio 17.09.2004 11:35

cumaniz mübarek olsun !!! o.T.

ohne Text

17.09.2004 13:02

genau das ist es eben

Ilk insan dagil ilk Halife olmasi.....

Insanlar dünyada zaten vardi, ama anlasildigina göre vahsi olmalari, o yüzden onlara benzemeyen onlardan daha iyi bir insan yaratmak istemis canabi Hak ve bunun üzerine melekler itirazda bulunmuslar.

Eine sehr einfache und sehr reale Geschichte, yok efendim adem ilk insandi, die haben voll die Inzucht getrieben, das ist geleogen ve Allahin kanunlarina sirk kosmaktir. Bunu hem Kuran belgeliyor hemde arastirmalar.

Mehr habe ich zu diesem Thema nichts gesagt und mehr werde ich auch nicht sagen....

Grüße
Enis

17.09.2004 13:05

Daha iyi biliyorsan sen cavapla ve

tüm insanligin meragini ve cehaletini gider....

Allah sana sevap yazar

17.09.2004 13:07

Tamamda

bilmek istedigin veya benim söylediklerimde Kuranin ruhuna ve Ayetlerine uymayan hangisi......

Ne tartisiyorken nereye geldik....

Grüße
Enis

17.09.2004 13:07

Tesekkürler seninde o.T.

ohne Text

xpancaro 17.09.2004 16:48

sülü Ates peygambermi?

simdi süloyami inanalim Kuranda size bir Peygamber yolladik ondan Islami ögrenin Ayetinemi inanalim.

sülö asker devlet ne derse o olur nede olsa devlet memurlugunu yapmis birisi tabiki askere laikci cenabetlere yag cekecektir....

xpancaro 17.09.2004 16:51

Bati Herzaman Barbardi?

En iyi görümündeki Demokrasi leri bile kanlan yazilmistir tarihleri barbarlik lan sömürüylen yazilan bu medeniyetsizlerden ne ögrene bilirizki.

Neymis Düsünce özgürlügü varmis insan haklari varmis TC ABD Rusya AB Dünyanin en büyük Demokrasi ülkesi olan Hindistanda ne kadar Düsünce özgürlügü yada insan haklari varki?

Demokrasi ülkelerinde hapishanalerinde olan iskence Kominist Cin Cumhuriyetindede var.

Annan geç uyandı

Başta Filistin, Irak, Afganistan, Çeçenistan, Keşmir olmak üzere birçok İslâm cografyasında yaşanan katliam ve zorbalıklara ses çıkarmayan Hıristiyan asıllı BM Genel Sekreteri Kofi Annan, geç de olsa nihayet gerçeği gördü ve zorba ABD?nin Irak savaşını ?yasadışı? ilan etti. Bugüne kadar ABD?nin işgaliyle ilgili fazla ses çıkarmayan Annan, daha çok İslâm ülkesi İran ve Sudan?ı hedef göstererek bu ülkelere yaptırım uygulanması için çalışmıştı.
ONLARCA İNSAN ÖLDÜKTEN SONRA GELEN AÇIKLAMA
Annan, ABD?nin BM Güvenlik Konseyi?nin onayı olmaksızın Irak?ta savaşa gitme kararının ?yasadışı? olduğunu söylemesi geç kalmış bir açıklama olarak yorumlandı.
Annan, İngiliz BBC televizyonuna verdiği demeçte, ?Umarım, BM?nin onayı ve uluslararası toplumun daha geniş desteği olmaksızın Irak benzeri bir operasyonu uzun süre görmeyiz? diye konuştu. Bir soru üzerine Annan, ABD?nin konseyin onayı olmadan savaşa gitmesi ?Bizim görüşümüze ve BM Tüzüğüne göre yasadışıdır? dedi. Annan, ayrıca Irak?ta hüküm süren şiddetin ülkede ocak ayında yapılması planlanan seçimlere gölge düşürebileceğine ilişkin endişelerini yineleyerek, ?Güvenlik durumu şu anki gibi olmaya devam ederse, seçimler güvenilir olmayabilir? dedi.
ANNAN?IN AÇIKLAMASINA TEPKİ VE ÖFKE VAR
Siyasi uzmanlar ise Annan?ın açıklamasını skandal olarak değerlendirirken, ?Binlerce sivil katledildi, binlerce insan da yaralandı. Madem savaş yasadışıydı neden BM, ABD?ye engel olmadı. Katliama izin verdi. Irak kan gölüne döndükten sonra mı Annan uyandı? diyerek tepkilerini dile getirdiler.
ABD ve Batı beslemesi terörist İsrail?in uygulamaları karşısında sessiz kalan Annan?a bir suçlama da Filistin konusunda geldi. Siyasi uzmanlar, ?Filistin?de her gün onlarca insan terörist İsrail devleti tarafından soykırıma, katliama maruz bırakılıyor. İsrail?e neden dur denilmiyor. Bir de Sudan?ın Darfur bölgesindeki azınlık Hıristiyanlar için ayağa kalkan BM neden, Müslümanlar öldürülmeden önce önlem almıyor. Annan artık ikiyüzlü uygulamalarından vazgeçmeli. Bütün ülkelere eşit mesafede olmalı? yorumu getirdiler.

17.09.2004 17:50

Cenabet sen ve senin gibilerdir

cünkü Kurani okuma gabiliyeti olamyan ne yeterli Türkce ne yeterli egitim ne yeterli Arapca nede yeterli insan sevgisi olmayan sizler ne hayati nede Kurani anlayabilirsiniz.

Was stört dich an Süleyman Ates Hoca und was stört dich an Laik sistem...... hadi konusalim... bilki Enis Abin bu husustada cok ehlidir..... Süleyman Ates hangi konuda Kurana aykiri cikmistir veya Laik sistem nerede senin dinini engellemistir......

Hadi simdi seninle din ve Politikayi tartisalim......

und Tschüß

17.09.2004 17:56

Herkimse evrensel insan haklarina

larsi gelirse oda Barbardir....

Misal:

Humeyni
Saddam
Öcalan
Bin Laden
Stalin
Hitler
Busch
Mao
Erbakan
Süleyman (Süleymancilar)
.... etc.

ve zevkine savas yapan krallar Sultanlar dinciler veya dinsizler.....

Bunlarin hepsi insanligin yüzkarasi ve serefsiz mahlukatlaridir, bu gibi topluma kayit olan binbir kisileri her zaman ve her yerde taslamak en büyük ilahi görevimizdir.....

Kimse zannetmesinki, sadece Bati veya Araplar Barbardir.... Barbarlik insanin ruhunda vardir... bunu bu Forumdada görüyoruz, bu vahsiligi ancak dünya gezerek, okuyarak yasayarak ve görerek giderebiliriz...

Bu uzun ehlilik yolunda din sadece bir aractir, kim dini iyi anlayip hayatina yansitabilirse, hem bu dünyada hemde öbür dünyada huzur ve rahata kavusur.

Selamlar
Enis

xpancaro 17.09.2004 18:01

Atani unuttun?

oda 72 milleti unutub ne mutlu türküm demisti?

bu fasizim deyilde ney?

xpancaro 17.09.2004 18:04

seninlen tartisilmazki

hem ben kolay kolay pes etmem korkma daha cok cekecegin var benden?

sülü kim oluyorda 5 vakit namazi 3 indiriyor yasar nuri kim oluyorda kadinlarda ön saflarda cenaze namazi kilabilir diyor.

onlar peygamberlermi simdi Kuranin dedigini yapmiyalim da peygamberin yolunda gitmiyelimde iki kici bozuk taharetsiz Aylikci papaz hocalarinami inanalim?

Sussssss

17.09.2004 18:06

Evet ne mutlu banaki

Türküm ve ne gecmisimi nede gelecgimi inkar ediyorum......

Ne mutlu banaki annem babamda Türk..... ben bunuda Atamizin üstün Menejerligine sahibim....

Eger senin anan babanda Türkse bunuda Ataya borclusun... tabi eger öyleyse ???

17.09.2004 18:09

Ha birde su var

Sen bana Atamizin yaptigi bir hatayi söyle......

Ve bu hata hem evrensel insaliga karsi hem Anayasaya karsi hemde orijin Islam dinine aykiri olsun......

1 tane yeter......

Dedigim gibi bos laf gercekten cok bu dünyada... ama dünyayi bos laflar degil, zekasi ve dünya görüsü üst seviyede olan kisiler yönetiyor..... istisnalar gaydeyi bozmaz....

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:33 Uhr.