Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

14.05.2005 15:09

THY yi neden yasaklamadilar ???

ama kesin Politik boyutu olduguda acikca ortadadir

14.05.2005 15:10

Besser gesagt.. Kirgizistan KAFIRLERI

ayaklandi.....

Ne demek devlete karsi silahli saldir...

Bunlar hep serefsiz KARA HOCALARDAN cikiyor....

Topu SATANISTTIR bu KARA HOCALRIN......

14.05.2005 15:25

Resüle Safaatci diyenleri yalanla.. Ayet

Ahkaf Suresi
9- Ey Muhammed! De ki: "Ben Peygamberlerin ilki değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmem. Ben ancak bana vahyedilene tabi oluyorum. Ben ancak apaçık bir uyarıcıyım.

"De ki: Ben türedi bir elçi değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmem. Ben sadece bana vahyedilene uyuyorum ve ben apaçık bir uyancıdan başka bir şey değilim"

-----------------------------------------

Yahu gelecegini bilemyen Resül bile.. nasil olurda Sefaatci yapilir......

Yahu HZ: Muhammedin DINI resmen bambaska DINmis yahu.....

Bu ne serefsizlik ne Cehalet yahu...... kalkip kendinin ne olacagini bilmeyen bir Resüle bile bu kadar iftira ve SAFSATA eklemek.....

Allah resmen insanligi bu manyakliklari yüzünden uzun zaman cezalandiracaktir..... cünkü ebedi azap yoktur Allah katinda....

Mesela Zümer
44- De ki: "Bütün şefaat Allah"ındır. Göklerin ve yerin mülkü O"nundur. Sonra hep döndürülüp O"na götürüleceksiniz."

TÜM SEFAAT ALLAHINDIR...... artik gecin su yada bunun Sefaat edecegini...... bazi ALLAHSIZLAR gidip MEZARLADAN bile medez umuyorlar.....

HZ. MUHAMMEDDEN MEDET UMMAK ALLAH SIRKTIR..... resmen SIRKTIR.......

Sen medeti Allahtan arayacaksin..... Aliden Veliden yada Resüllerden degil...

-------------------------------------------

Hatta bari müfessirlere göre... tabi bu bir görüstür kesinlikle Kurandaki SAHIH DIN anlayisiyla karistirlmamali...

Gün gelecek Allah tüm kaiinati ortadan kaldirip seslenecek.... Benden bsaka Ilah varmidir... benden bsaka bu kaiinati yaratacak varmidir.... diye Yüce Rabbimiz seslenecek...

Ve kaiinati yeniden kuracak....

Düsünün bizim anlayisimizlka her seyi ortadan kaldirip... bosluga seslenmek.... benden baska Ilah varmi dye seslenmek.... bunun MECAZI anlamini idrak edebiliyormusunuz ??????

Bazen geleceri yildizlarain ENGIN bosluklarina bakip bir yaraticinin bir gücün o UCSUZ BUCAKSIZ TEKIN gücünü Kuderetini rahmaniyetini hissedibiliyormusuz ?????

Iste Allah budur.... her an ve her yerde görünmekte..... bir agac bile Milyarlarca kitap tutacak kadar Allahi anlatiyor.... ama gercek anlamda bu ERDEME erenler cok cok azdir...

Bunu Kuranda Ayetle belirtiyor... yani gercek anlamda Allahi taniyanlar Kullarim arasinda azdir deniyor...

O yüzden DOGRULUK DÜRÜSTLÜK... hyatin ve ISLAMIN ILK sartidirki... ancak DOGRU KAREKTERE SAHIP OLAN KISI... ancak Kurandaki ALLAHI Objektiv bir sekilde idrak edebilir

Allahin... yani kurandaki HZ: Muhammedin Allahinin Rahmeti... üzerinize olsun....
Insanlarin kafasindaki SAFSATA ALLAHTAN medet umanlar ASLA HUZURA eremezler....

Selamlar, Sevgiler
ENis

henrymiller 14.05.2005 18:50

Du bist doch nicht mehr ernst zu nehmen!

Du bist schon ein seltsamer Vogel und sehr widersprüchlicher Zeitgenosse...aus dir werde ich nicht schlau und will es auch nicht werden! Entweder bist Du ein politisches Chamälon, ein Wendehals oder als was man dich auch immer bezeichnen könnte! Wenn ich ich deine üblen Pamphlete bzgl. des Armenien-Thema"s oder Mischehen lese, bekomme ich das Grausen; denn Du unterscheidest dich mit deinem rassentrennenden Gedankengut nicht ein bißchen von der Südafrikanischen Apartheidspolitik der Vergangenheit! Du hast dich nicht doch gegen Mischehen ausgesprochen! Hm?!

Du schreibst hier, das Du angeblich nichts gegen das Zusammenleben mit Kurden und anderen Etnien in der Türkei hättest. Und warum machst Du bei dem Armenieschen-Thema einen pauschal Rundumschlag gegen alle Armenier?

Warum stellst diese unverschämte Frage in meinem GB mir gegenüber? Ich rezitiere Buchstabengetreu:

Cimbomyilmaz an HenryMiller:

"Ach übrigens, du hast Turanyuecels Frage nicht beantwortet. Was bist du nun ermeni, kürt yada pic? du scheust dich wohl diese frage zu beantworten:-)"

Henry an Cimbomyilmaz: Ahlaksiz terbiyesiz herif benim anam belli, benim babam belli! Ben kökünden türküm! Ermeni, Kürt, Alevi vs. vs olsamda senin icin sorun mu olacakti? Afferdersin götüne mi batardi?`Wenn es so wäre, Du Dumpfbacke, hätte ich kein Problem damit! Ama bu mu senin anlatdin vatanlik, milliyetcilik? Bu mu senin bahsetdin insanlik, kardeslik ve dostluk vs. vs.? Dein Worte sind Worthülsen! Senin türklüne aciyorum!

Arme Türkei! Solche Menschen wie Du, mit solchen gefährlichen Gedanken, sind es, die unser Land, unser Volk spalten und trennen wollen! Du bist kein Patriot, Du bist ein verblendeter, blinder National-Ereiferer! Kurzum: ein Pseudo-Türke!!! Ein wahrer Türke spaltet und unterscheidet nicht zwischen Abstammung!

Ne mutlu türküm diyene!...ob Kurde, Türkmene, Armenier, Kaukase, Tscherkese, Alevit, Sunnit, Jude, Christ etc., wir sind ein Volk, was unter dieser türkischen Flagge lebt! Nur Idioten und Landesverräter, die immer wieder daraus eine Religions-und Rassenfrage machen, sind die jenigen die unser Land und unser Volk spalten! Böyle insanlar benim icin vatanhainler"dir! Und für solche Landesverräter sollte man wieder den Strick einführen!

15.05.2005 00:14

said-i kurdi kürttür ve nur risaleleri

sacmaliktir. Ben yazmaktan biktim sen okumaktan bikmadin mi? NUH dersin ama peygamber demezsin. Senin zihniyetin böyle. Kuzey Irak ya da baska bir tabirle güney kurdistan dediginiz bölgede de sünni kürtler ayaklaniyorlar. onlara nasil davranilmali. Hatta Diyarbakir"a göz dikiyorlar örnegin. ne yapilmali kermanji hal böyle olursa?

15.05.2005 00:18

Islam"da irkcilik yok ama senin

hak dedigin tabir mechul sünni mezhep imamlarinin yazilarini bir arastir bakalim, görürsün o zaman neresinde irkciligin oldugunu. Hadi arastir bakalim. ve yaz sonrada bir de ben yazarim taliban

cimbomyilmaz 15.05.2005 03:49

Henry Millers Faschistenverständis!!!

Aha,

für leute wie mich sollte man also den strick einführen. Das ist also dein Demokratieverständnis und die Menschenrechte, von denen du immer schreibst lieber Henry Miller.

Nur, weil dir meine Meinung nicht passt, willst du mich am Strick sehen. Mich würde es mal interessieren, ob du auch für Apo die Todesstrafe willst. Aber nein doch! Der Terroristenführer Apo hat ja Menschenrechte und sowas.

Soweit ist es also gekommen, dass man in der Türkei "vatanperver insanlari" hängen will aber Mörder, Diebe und Terroristen von den Menschenrechten profitieren lässt.

Ich habe nicht ein schlechtes Wort über Kurden geschrieben. Ben diyorum ki"Türkler ve Kürtler birdir" und ihr versteht "Kürtler bizim düsmanimiz". Sag mal gehts noch?

Oglum Henry sen Türk olsan ne eder, Türk olmazsan ne eder? Sonunda Türk kimligi üzerine kurulmus cumhuriyete karsi degilmisin?

Türkiyeye karsi olan dayatmalar Türkiye icerisinde yeni milliyetci bir reaksiyonu körüklüyor ve bu iyidir. Allaha sükürler yavas yavas kim oldugumuzu ögreniyoruz ve Türk kendine dönüyor. Ama sizin gibi liboslar ve AB hayranlarinizin beyinlerini yikamislar demokrasi hikayeleri ile.

Demokrasi sanki iyi bir idare sekli mi? Fikir üreten ve aydin olan insanlar demokratik dedikleri sistemide sorgularlar. Acaba Demokrasi, yani cogulcu demokrasi Türkiyeye yariyor mu yoksa simdi oldugu gibi zarar mi veriyor?

Hadi cevap verin yada sen ver Henry Miller. Birazcik elestiri kabiliyetin var ise Demokratik Sistemide sorgulamak zorundasin.

xstudentxnrw 15.05.2005 04:37

Kurandan kimin sefaat edebilecegine

dahir bir kac ayet, bunlari inkar ediyormusun yoksa?

Isra:79
Gecenin bir kısmında da sadece sana mahsus bir nafile olmak üzere uykudan kalk, Kur"ân ile teheccüd namazı kıl, Rabbinin seni bir makam-ı mahmuda (şefaat makamına) göndermesi kesindir.

Enbiya:26
Böyle iken dediler ki: "Rahmân çocuk edindi." Allah bundan münezzehtir. Doğrusu melekler (Allah"ın çocukları değil.) ikram olunmuş kullardır.

27- Onlar Allah"ın sözünün önüne geçmezler, hep O"nun emriyle hareket ederler.

28- Allah, onların önlerindekini de, arkalarındakini de (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar, Allah"ın hoşnud olduğu kimseden başkasına şefaat etmezler. Hepsi de O"nun korkusundan titrerler.

Rum:13
Allah"a ortak koştuklarından, kendilerine şefaat edecekler de bulunmaz. Onlar, o zaman Allah"a koştukları ortakları inkâr ederler.

Sebe":23
Allah"ın huzurunda şefaat da fayda vermez. Ancak izin verdiği kimseninki müstesna. Nihayet kalblerinden dehşet giderildiği zaman "Rabbiniz ne buyurdu?" derler. (Şefaat sahipleri de): "Hakkı söyledi" derler. O, her şeyden yüksek ve büyüktür.

Zuhruf:86
Onların Allah"ı bırakıp da tapdıkları putlar şefaat hakkına sahip değillerdir. Ancak bilerek hakka şahitlik edenler şefâat edebilir.

AMA sunuda unutmamak lagzim!

Bakara:255
Allah"tan başka hiçbir ilâh yoktur. O daima diridir (hayydır), bütün varlığın idaresini yürüten (kayyum)dir. O"nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O"nundur. İzni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir? O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O"nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. O"nun kürsisi, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Onların her ikisini de görüp gözetmek O"na bir ağırlık vermez. O çok yücedir, çok büyüktür.

(IZNI OLMADAN! diyor ayette)

xstudentxnrw 15.05.2005 04:39

Ucaklar, avrupa ülkelerinden kiralanmis

ve lufthansa tarafindan kontrol ediliyor.. hata varsa kendi sirketlerini kapatsinlar!

xstudentxnrw 15.05.2005 04:40

Dinim ISLAM ve islamda zorlama yok!

sen bunu bilmiyorsan sana yardimci olamam

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 09:17 Uhr.