Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

kerio 11.08.2004 08:07

sen telefonu bir doktora göster

ariza var.

bountyy 11.08.2004 09:12

sen nesinki ? idealist postmodern

müslümanmi?

hic gülecegim yoktu ...

henüz biyigin terlememis ...sen aslinda baska seyler pesinde olmalisin

bountyy 11.08.2004 09:22

Din her önüne gelen istedigi gibi yorum

yorumlamasa ilim acisindan bir cok faydasi olurdu...

tipda mesela ...

losmuertos 11.08.2004 11:13

In Memorium

Ich habe diese Gedankengänge gerade in einem Gästebuch gesichtet . Sie entsprechen zu 100 Prozent die der meinen . Ich wollte euch nur daran teilhaben lassen :

"Die Welt dreht sich und ich mit ihr. In jeder Sekunde, die ich erlebe, rasen Jahre an mir vorbei. Und ich sehe wie gelähmt dieser Entwicklung zu. Stagniert, robotisiert und leer sehe ich sie in der Ferne verschwinden, alle im selben Boot, volle Fahrt voraus, und ich an morschen Planken geklammert, ein Stück Vergangenheit, die sich aufzulösen beginnt. Höher, schneller, weiter heißt das Motto, und alle glauben fest daran, den ihnen zugewiesenen Platz in der Gesellschaft eingenommen zu haben.
Das alles läßt mich kalt! Ich lebe jetzt, nur für mich, in meiner eigenen Welt, niemand wird jemals Dinge so sehen, wie ich sie sehe, wie sie in meinem Kopf existieren. Deshalb bin ich ein Träumer und Visionär...weil ich Möglichkeiten fernab der Realität sehen kann und diese Phantasien erwecken eine Sehnsucht in mir, daß mir das Herz krampft. Gedanken habe ich, nicht am richtigen Platze zu sein, in einer Welt gelandet, in der sich keine Perspektiven für mich zu ermöglichen scheinen...oder in der niemals welche vom Schicksal für mich vorgesehen waren! Das ganze irdische Treiben kommt mir so nutzlos vor und diese unsägliche Alltagsmonotonie macht mich krank! Narren, die durch die Weltgeschichte wandeln wie Marionetten, verlache ich innerlich, ein einzig großes Irrenhaus und ich mittendrin als einer der wenigen Patienten, dessen Verstand noch beisammen ist, scheint mir! Oder bin doch ich die Verrückte? "

Du bist nicht allein !! :)

cecenkiz15 11.08.2004 11:59

cecenistani yobazlar bu hale getirdi

ey türk milleti bu forumdaki hain arap hayrani yobaz cerkezlerin laflarina aldirmayin...
onlar cecen halkinin arab isbirlikcisi hainleridir
afganistani amhevttikden sonra cecen halkini gaza getirip seriat seriati getirecegiz diye süper devlet rusyaya sözde karsi cikmaya calisip güzel yurdumuzu savasa sokup insanlarimizi öldürten zengin iken fakirlige iten bu arab hayrani seriat ütopyasi icindeki hain insanlari kiniyalim..
cecenistani savasa sokan tanklara karsi insan etini sunan ve saf cecen halkini telef ettiren bu zalim seriatci terörist zihniyettir..
güzel yurdum cecenistan su an depremden beter durumdadir
bizi tuzaga düsürmüsrlerdir bu cihad manyagi yobaz arab hayrani sözde müslüman alcaklar
simdi cecen halki caresiszdir ve bu caresizlikle terör yapmaya tesvik edilmektedir..
ama diger yandan hiristiyan kafkasya halki cok rahat yasamaktadir ayrica cecenlerin hiristiyanlarida gürcisatanda cok rahat refah yasamaktadir..
iste bu takkeli türbanli cihad diyip tekbirler insanlarn beynini kursun sikan serefsiz insanlar güzel yurdumuz cecenistani rus cizmesi altinda ezilmesine sebeb olmustur..cok ama cok üzüntü icindeyim..
tüm gercek yobaz olmayan kafkas halkina ve akli selim türk milletine selam olsun

kafkasguezeli 11.08.2004 12:20

Seni bu hale getiren ney acaba? o.T.

ohne Text

kafkasguezeli 11.08.2004 12:23

BiR iNSAN BU KADAR UCUZ OLAMAZ!

Cecenim diye gecinmeye calisan fikirsiz kiz sen kim oluyorsun da cecen halkina bu kadar hakaret ediyorsun!

Sana acikca görüsme imkani sunuyorum..

Gel görüselim..Sana cecenler kimmis ögreteyim!

bountyy 11.08.2004 12:35

ne bu kadar basit yaziyorsun sen ?

seninle hem fikirde degilim !

Insanda biraz asalet ve görgü olmali, magedem sana göre toplumuna kara leke sürüyor sana mi kalmis o kara lekeyi temizlemek ?
Birak kendi halinde yasasin ve hayatini sürdürsün- sen ne muhattap oluyorsun ?
Yani sende az degilsin bu arada - pislikle pislik oluyorsun.

Gelelim yazilanlara:
Aceba sen ne kadar yasadin o bölgede söylermisin ?
Senin ninelerin/dedelerin orada yasamislar belki ve onlarin Atalari yasamis, ama sen aceba kac yil yasadin Cecenistanda yada diger bir kafkas ülkesinde ?

Sende Almanyanin bir Möchtegern Prodüksiyonusun on Islamic Way of Life !

Yani daha Türkcesi sen kendin kulaktan dolma utopik söylesilere göre bir kafkas irki yaratmissin kafanda - gercek disi bir sey yani ...

Belki bende cecenkizina 100% katilmiyorum ama gercek payi olan fikir kirintilar VAR !!!

cecenkiz15 11.08.2004 12:36

agzini topla benim babam asil bir cecen

dir hem sizin gibi yobaz cihadici arab hayranlari yüzünden cecenmi kaldi güzel yurdum cecenistanda
derdiniz neydi o cecen genclerini tanklarin askerin ucaklarin helikopterlerin önüne atmaya
efendim neymis seriat gelicekmis cecenistana
ne oldu cecenlerin suyu kurudu analar agliyor
babalar sakat ve ya mezarda
simdi allah sana ciplak ol yüzbinlerce aslanin arasina git ve aslanlari yen mi diyor cihad yapmi diyor
iste cecenistani seriat ve ci9had diye kandirip ruslara yem eden zihniyet simdide cecenleri terörist olarak kullanip masum insanlarin boynuna tekrbbirle kursun siktiriyor paralarida arab pertol seyhleri veriyor...
yazik cok yazik bu yobazlarin oyunuan gelmis serefli cecen halkim...allah türk devletinden razi olsunki bize anadolu topraklarinda yer ver di toprak verdi biraz rahat yasiyoruz,.,,,cihadci terörist arablar nerde peki ?

kafkasguezeli 11.08.2004 12:40

Adresini yaz korkmuyorsan!

dann komm ich dich mal besuchen. Babanin ismini de söyle.. Cecen mi degil mi hemen ögreneyim!

cecenkiz15 11.08.2004 12:43

tebrik ederim seni arkadasim

bu kafkaszillilerine iyi cevab vermissin
seriat seriat savas yapacaklarina cecen halkim biraz akilli olsaydi politik davransaydi su an rusyadan cokdan özerklik almisti ve bir tane bile cecenin burnu kanamamisti.. ne yaptilar usama bin ladin gibi serefsiz simarik petrolcü teröristlerin gazina gelip yobazlar cecenistani yönetmeye kalkdilar..ve moskof cizmesi altinda cocuguyla kiziyla kadinyla ezildirler..
sebeb neydi ? cihad...ve seriat gelicek cecenistana... halen bu haiinler utanmadan bunu savunuyiorlarki cecenistanda tas üstüne tas kalmadi...bu vatan haini yobazlar almanyalarda göbek büyütüp cecenistanda seriat diye derneklerde angiriyorlar...

kafkasguezeli 11.08.2004 12:44

ben bu kizin cecen olmadigini biliyorum!

Cecenleri karalamak icin elinden geleni yapiyor. Bende bunu onunla görüsmek istiyorum.

cecenkiz15 11.08.2004 12:48

benim babam elmasi ile meshur cardakli

asil sen kafkas nickini almis bir fitnesin..arab hayrani fitnesi....

kafkasguezeli 11.08.2004 12:49

DiNLE!

Cecenler mi savasi baslatti? Sen ne biliyorsun ki? Savasi baslatan Hain RUSYA federasyonu..
Senin gibileri de bu rusyanin yandaslari cikiyor..Elbette cecenler kendilerini koruyacaklar.. Gel beni katlet izin veriyorum mu desinler? Bunu cok beklersiniz hanfendi!
Cecenler senin gibi pisirik degiller..

Sen ne konustugunu bilmiyorsun.. Aslinda bountyy hakli.. Senin seviyene düsende kabahat!

ALLAH AKIL VERSiN SANA!

kafkasguezeli 11.08.2004 12:52

ismi ney acaba babanizin hanfendi?

elmasiyla meshur oldugunu söyleyipte kime hava atiyorsun sen? Sen kendin babanin bir arapla evlendigini orda burda söylemiyor musun?
Nedir senin araplarla derdin?
Kim onlardan bahset dedi ki sana?
Kendi kendine düsman edinmisin bosta kalinca..
Önüne gelene arap fitnesi diyorsun.
Baska derdin yok mu senin?

Babanin ismini söylede acikca CECEN oldugunu bileyim.

cecenkiz15 11.08.2004 12:57

sen savas dansi yapip

cihad ilan edip cecenistan islam cumhiriyeti diye sacma sapan bir ideolijide alt yapisi olmadan türkiyeyi arkasina almayip arab seyhlerin gazina gelirsen tabi rus tanklari cecenistana girer cünkü hazazr denizi petrol borulari cecenistandan gecicekti..
ne oldu sonuc ? seriat isteyenler birbir öldürüldü iyi mi oldu ?
geriye sakatlar kaldi ve köylere kactilar..
simdide cecenistandan usama binladinin terör örgütlerine adam cikariyorlar..yazik degilmi arabin masa askeri oldu yigit delikanli cecen gencleri..
islam savasmi demekdir barismi ? ayrica babam tulstoy kabilesinden son kalanlardan cihad cihad savas müslümanlik diye diye kabilemizi cökerttiniz...rus tanklarina yem ettiniz arab seyhleriniz size mubarek olsun...

kafkasguezeli 11.08.2004 13:22

Ölürler ama boyun egmezler!

"Çeçenler,bu övgülere layık olduklarını tarihleriyle,kanlarıyla,canlarıyla kanıtladılar ..."

Çeçenlerin milli karakteri üzerine çok şey söylenir. Bütün dağ halklarında olduğu gibi onların yapısında da coğrafi muhitin, sert iklimin tesirinden söz edilir. Çeçenler psikolojik açıdan melankolik sınıfa dahil edilirler. Bu sayılarının az, topraklarının küçük olmasından; asırlar boyunca yabancıların işgaline karşı mücadele etmelerinden, büyük devletler kuramayışlarından kaynaklanır. Melankolik olmalarının ikinci sebebi ise, Çeçen milli karakterinin bir özelliği olan "Ciddiyet"tir. Çeçenler hiçbir zaman yüksek sesle konuşmaz, yerli yersiz gülmezler. Laubali ve bayağı davranışlardan uzaktırlar. Çeçenler çok terbiyeli bir millettir. Konuşurken yabancıların, özellikle başka bir milletten olanın gözünün içine bakmazlar. Cevapları ve soruları kısa ve açıktır. Şartları nasıl olursa olsun muhtaçlara ve düşkünlere yardım elini uzatırlar. Doğru sözlü ve dürüsttürler. Yalan konuşmak onlar için ölümden de beterdir. Verdikleri sözü mutlaka yerine getirirler. Vefa ve sadakat duyguları son derece gelişmiştir. Aynı zamanda temiz kalpli ve saftırlar.
Kolaylıkla yalan ve hile tuzağına düşebilirler. Ancak kandırıldıklarını anlayınca deliye dönerler. Hileyi bağışlamazlar. Her konuda kin tutmazlar ama aynı zamanda öçlerinden korkmak gerekir.

Misafirperverlikleri dillere destandır. Evlerinde misafir olan bir kimsenin bir şeyi beğendiğini hissederlerse değeri ne olursa olsun onu misafire bağışlarlar. Çeçenler"in yiğitliği, mertliği hakkında konuşmak ise yersizdir. Onları mahvetmek mümkündür, ancak itaat altına almak, asla !
Kısacası Çeçenler karakter itibarıyla çok seçkin bir millettir. Korkup çekinmenin, riya ve hilenin ne olduğunu bilmezler. Vatanperverlikleri ise dillere destandır.Dünya buna şahittir.
--------------------------------------------------------------------------------

Kaynak: Azerbaycan"ın başkenti Bakü"de yayınlanan Hak Gazetesi"nin 2 ekim 1996 tarihli sayısında Çeçenlerin karakteristik özellikleri adlı yazıdan alıntıdır.

Simdi bak bakalim bu özellikleri tasiyormusun cecenkiz15!!!!

akshalil 11.08.2004 14:12

gantarmali kadir derler babasina

asil bir cecendi ever dogru söyler cecenkizi

11.08.2004 14:25

Also langsam wird es echt kindisch!

Yok Nick´i dogru degilmis cünkü bir cecenkizi öyle laflar agzina almazmis ... Ispat olarak babasinin ismini istersin... onunla görüsmek, gercek cecenler nasil oldugunu göstermek istersin... usw.

Komm doch mal wieder runter Kafkaskizi :-)

kes 11.08.2004 15:53

wieso reden wir hier über krieg??? o.T.

ohne Text

tavsan 11.08.2004 16:57

Elazispor Cecen olmus hehehehhee

ulem gecenlerde türbali türkanhanimdin hahahahaa

tavsan 11.08.2004 17:00

Senin laik sisteminin

Türbanlan ne alib veremedigi var bu ülkeyi basi kapali kadinlar canakkalede kurtarmadimi.

Hem Kuranin hangi Ayetinde laiklik diye bir cümle geciyor suss mikrop zindik seni.

Daha laik düzeniniz dini ve politikayi ayiriyor peki elin hiristiyaninin Pazar tatilini neden tatil günü olarak sectin.

Yada yahudi nin cumartesisini neden kendine tatil olarak sectin o günler hiristiyan ve yahudi lerin kutsal günleri.

Sizi putlanmis heykel diktatörleri sizi.

tavsan 11.08.2004 17:01

Yanliz Kuran

Bana Kuranda laik ligin Dinde yerini göster putperest heykelci?

tavsan 11.08.2004 17:05

Sen askerin icine girdinmi hic

Daha avrupanin en büyük uyusturucusu Dogu vilayetinden gecer nasil olurda her 30 kilimetrede bir konrolden okadar uyusturucu geciyor anlamis deyilim.

Asker disiplinli uyusturuculara yol vermeklen kadinlara tecavüz etmeklen disiplinlimi olunur.

Yada benim vergilerimlen mersedeslere binip kizini oglunu o arabalarlan evlendiren yemegini karnini benim vergilerimlen doyuran bir asker ne kadar disiplinli olabilirki.

Daha 20 capulcu dedikleri bir örgütlen hala bas edemediler bumu disiplinleri.

Askerin icine gir herseyi gör sonra konus.

tavsan 11.08.2004 17:09

Ulem dingil cecenkizi15

Elazizspor denen zibididir kendisi erkektir burda baska kadin nickleriylende yazi yazdi.

bu kadarda geri zekalilik görmedim.

tavsan 11.08.2004 17:43

Elin Avupasinda ne isin var.

Siktir olub gitsene TC ne ne ariyorsun buralarda öldürülen Tircinizda Iraka is yalvarmaya gitmisti.

Daha 5 milyon vatandasin avrupa ellerinde sürünüyor nerde o atanin düzeni ne mutlu türkümmüs.

Bunu bir almana söyleyin bakalim size nediyecek :=)))

TC de yabanci konsolosluklarin önüne git bir bak millet oralardan kacmak istiyor sense elin tuvaletini temizledigin yerlerden ötüyorsun.

tavsan 11.08.2004 17:48

80 Senedir Türkler :=))))

Cok zekilesti heryerde heykel var hortumcular cirit atiyor teknolojileri avrupanin mayosunu ve cikletini üretmek.

Yakinda Marsada ayak basacakmissiniz oralarada heykelleri dikecekmissiniz cok zekisiniz cok akillisiniz hehehehehehee

akshalil 11.08.2004 18:10

Tavsan ve Power:

kardesim yazilarinizi okudum biraz..
biriniz kürt düsmani fasist,
digeriniz de atatürk düsmani bir fundamentalist

sizi sagduyuya davet ediyorum

11.08.2004 18:17

Fasist ne demek?

Ülkesinin cikarlarini düsünmek, bir baba olarak ogulun huzurlu bir ülkede yetismesini istemesi fasistlik mi oluyor? Her toplum milliyetcidor, ama bir Türk Milletine milliyetcilik cok görülüyor, ya ümmetciligin vermis oldugu evrenselikle yok edilmeye calisiliyor, ya da kommunizimin beraberinde getirdigi evrenselikle yok edilmeye calisiliyor. DAGDAN GELIP BAGDAKINI kovmaya calisina engel olursam adimiz fasiste cikiyor. Ben fasist degilim. Fasist Italyan milliyetcilerine derler. Ben yurtseverim.

akshalil 11.08.2004 18:28

Keske Yurtsever olabilsen!, Yurtseverlik

bir irki yüceltmek degildir..Yasadigin,dogdugun bölgeyi topragi sevmektir,ona asik olmaktir..ama siz daha cok soyut bir "türklük" sevdasindasiniz..
her ülke milliyetcidir diyosun ama bu milliyetciligi nasil uyguladigina bagli:
Bizler gibi her tarafi bayrakla donatmak,ikide bir ne mutlu türküm demekle milliyetcilik ne boka yararki?
Üreteceksin,calisacaksin.. iste o zaman milliyetcilik yapmana gerek kalmaz cünkü herkez seni takdir eder..ve sende o gururu duyarsin memleketinin adini yükseklere tasimanin..
yoksa her yil erciyese cikip kurt gibi ulumakla milliyetcilik yapilirsa o dedigin ic baris hic bir zaman memlekete gelmez

11.08.2004 18:29

@akshalil

Malatya Eleskirtli Ali Haydar ile Buenos Aires"li Ernesto "che" guevera"nin ne alakasi var?

Hic bir alakasi yok, ancak Rusya"ya belles askerlikten baska. Birakin bu "romantik devrimci" ayaklarini. Che Guevera yoldasi tarafindan yol tasi olarak kullanildi. Che"ye gelince, silahli devrimcilik bitip is masa basina gelince bunalip Afrika"ya kacti. Hayalperest olmayi birakin.

11.08.2004 18:31

kurt gibi uguluyanlar sentezcidir.

Yani milliyetcilikle alakasi olmayan ümmetcilerdir.

11.08.2004 18:34

Gene dozunu kaciracagim galiba!

Buralar bunlarin tartisilacagi mekanlar degildir. Buralar ancak Sibel Kekilliler ve Murat Kekilliler"in ele alinmasini kaldirabilir.

akshalil 11.08.2004 18:43

cok önyargili görünüyon power

kafanda hemen beni dinazor-orthodox solcu yapiverdin

11.08.2004 18:44

onlar nam-i diger "ülkücülerdir"

Aslinda Türk Milliyetciligi ile hic alakasi bulunmayan, ümmetciligin evrenseligini ve Türk Milliyetciliginin tutuculugunu kavramayan garibanlardir.

akshalil 11.08.2004 18:59

ama tabii yine de soldan düsünce olarak

etkilenmisligim vardir..
bence sende bu sol düsmanligi ve nefretini birak..türkiyede acayip bir sol kini ve düsmanligi var ve gecmek bilmiyor..varimiz yokumuz sagci ve milliyetcilik..sol diye bilinen partilerimiz bile kuru milliyetcilik yapiyor..ama aslinda sol milliyetci degil evrenseldir

11.08.2004 19:14

Babam "eski tüfek" solculardandir

Deniz Gezmisin hala doguru dava uguruna mücadele ettigini savunur. Arkadaslari ile "halk yoluna verdik bunca sehidi, kacar mi kavgadan devrim yigidi, ölümden korkmayiz viz gelir bize, demir bilezikler viz gelir bize" gibi misralar mirildanir raki masasinda. Ama kendim solcu degilim ve solculugu getirdigi ateizime hiddetle ve siddetle karsiyim. Evrensel olmak gibi bir niyetimde yok, cünkü Türküm ve baglamadan ve Türkülerimden vaz gecmem. Simdinin solculari cop-cop cocuklaridir. Homoseksuellerin haklarindan söz eden budalarlar. Iki satir darwin okumuslardir ve darwin"i bilmeden Allah"in varligini redd ettigini zanederler. Aslinda solculara aciyorum.

akshalil 11.08.2004 19:24

Bence yanlis yapiyorsun:-)

birincisi Baglamayi solculardan daha cok calan yoktur:-).

ikincisi; solculuk ideolojik olarak belki ateizme yakin olabilir ama bu demek degildir ki solcu mutlaka inancsiz-ateist olmalidir.
son olaarak da sunu deyim; homosexüeller hakkinda pek hos konusmadin..burda bütün gün dincileri-safileri gericilik yobazlikla sucluyosun..inan bana 50-100 yil belki daha erklen bir süre icinde homosexüellere karsi senin gibi düsünenlere yobaz diyecekler..

o zaman bütün avrupa solcu olmali..cünkü hepsi darwini ögrenir ve dogrulugunu tartismaz.. homosexüel haklarini ve evlenmelerini kanunlastiriyorlar usw

11.08.2004 19:34

Baglama solcularin enstrümani degil

Türk Halkinin enstrümani, sari tamburadir adim, göklere agar feryadim, Pir Sultan Abdal üstadim diyen Pir Sultanlarin calgisidir. Türkmen kizi yaylasina yürümez dagilmis asiret dil bozuk bozuk diyen Pir Sultan Abdali "solcu" göstermek galiba Atatürk"ü milli görüscü gibi göstermek kadar agir hakarettir. Solcular eger evrensel ise, yöreselikten vaz gecsinler, alsinlar ellerine gitarri, zaten öyle de yapiyorlar. Türk kültürünü solculugun etkisinden kurtarmak gerekir.

11.08.2004 19:37

Almanlarin bir degimi var!

Wir mögen zwar überall heimisch sein aber in Deutschland sind wir zuhause. Benim milletimin baska milletlere özenecek hic bir asagaligi yok hatta fazlasi da var diyebilirim.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 06:24 Uhr.