Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

coach01 10.08.2004 10:12

Ich habe dir eine frage gestellt

Wie betest du ? Auf türkisch oder arabisch ??

coach01 10.08.2004 10:15

Tamam iste !!!

Biz sana anlayasin diye vermiyoruz öyle linkleri. Dinlesin diye veriyoruz. Anlamani bekleyemeyiz. Ama sen isi büyütüyorsun! VAY anlamadim bir seyi okumam dinlemem diyordun. Bende bunu okumakla dinlemekle ne zararin olur dedim. Konu istedigin yöne yönlendiriyorsun. Konu anlamak degil dinlemekten basladi. Sen anlamaya dogru cevirdin! Hatirlatayim ben hic bir seyi karistirmam OK.

Selamlar

coach01 10.08.2004 10:36

Türkiyeyi kim kurtardi ?

Selamünalleyküm arkadaslar.

Ikide bir vay su sahis türkiyemizi kurtardi vay o olmasaydi söyle olmazmiydi böyle olurdu gibi laflari duymaktan biktik artik. Türkiyeyi kurtaran tek bir sahismiydi. Yani onca düsmani kendi bilekleriylemi topraklarimizdan uzaklastirdi? Tabiiki hayir. Bunu basaran MILLETIMIZ dir. O zamanki milletimizdir. Yobaz diye medreseden cikmayan millet olarak tanimladiginiz insanlarimiz kurtarmistir bu ülkemizi. Kastamonulu degilim ama Kastamonuyu iyi tanirim. Simdiki Kastamonu merkezi ve o zamankide denize 110 km uzaklikta. Bu 110 km de düz yol degildir. Daglai tepeli yoldur. Arabayla 3 saatlik yoldur. Kurulus savasinda gemiyle gelen cephaneleri köylülar öküzleriyle bu 110 km yolu haftalarca yürümüsler. Erkekler savasta oldugu icin bu yolu cocuklariyla birlikte o zamanki basörtülü analarimiz bacilarimiz yapmistir. Rivayetlerde gecer dogrulugunu garantileyemem ama sancili bir kadin cocugunu yolda doguruyor. Soguktan cocugu ölüyor. Vatanim icin tüm cocuklarim feda olsun diyor.

Kisacasi ben Milletimle övünüyorum. Bir kisiyle degil. Sakarya benim icin anit kabirden önemlidir. Su Komutan sevdasi varya tüm kanimizi sarmis. Birakin su gereksiz sevdalari.

Evet Türkiyemizi takkeli dedelerimiz ve basörtülü ninelerimiz türtardi !! Gerisi palavra !

bountyy 10.08.2004 10:49

Propagandaya bakarmisin ...

Türk milleti demiyorsunda BASÖRTÜLÜ ninelerimiz diyorsun ...

Yaw yangina kürekle gidiyorsun vatandas !

Mustafa Kemal zamaninda tek basina Türkiye Cumhuriyetimizi kurmadi ama o zamanin insanlarina ihtiyaci olan güvenini verdi, öz verisini hatirlatti- kiminligini hatirlatti ...milletimizin sadece bir öndere ihtiyaci vardi... en azindan senin kücük gördügün Mustafa Kemal milletimizdeki bu özelligi görebildi - ve bunu en iyi sekilde degerlendirdi !!!

Mükavatida oldu !!!

Anadolu insanimiz toplandi-birlik oldu ve öylece basardi herseyi

Vahdettin Bey bizi satarken dört bir yanimizi sarmis olan ülkemizi Mustafa Kemal has anadolu halkina güvendi ve el ele mücadele etti !!!

cecenkiz15 10.08.2004 11:05

bu 4 yil önce yazilmis bir yazi

utanmiyormusun baskasinin yazisini burda kopyalamaya ..sen yüzdeyüz elazigli sünni kürdsün onlar böyle uyanik olurlar !
4 yil boyunca bu yaziyi nerde sakladin hayret hayret sen ya sapiksin veya bir dahi !

cecenkiz15 10.08.2004 11:08

peki ya sen ?

uyusturucu kacakcisi mafya rolleriyle fasistlik yaparak seyhlerinin etegini muzunu öpmekten baska ne yaptiniz..
ara sirada vali kaymakam muzu yiyip malkocoglu alpertunga filmleri seyrettiniz..
ayip cok ayip....

cecenkiz15 10.08.2004 11:17

keramet takkede türbanda olsaydi

carsaf giyip orusbuluk yapan kadinlar ollmazdi..
hem bok kadar minnacik israil 6 günde tüm takkeli türbanli 6 arab ülkesini 6 günde dize getiirmisti...70 li yillarin ortadogusunu oku
misir suriye lübnan libya..........
ermeniler karabagda türbanli takkeli azerilerin kuyrugunu dügümledi..halende ordalar..
kerameti takkede türbanda zanneden salak!
o atalarinin baska giyecek alternativi varmiydiki ? takkeliler türbanli yobazlar onun bunun mandasi olalim fransizlara ingilizlerin altina girelim diye planlar kuruyorlardi yobazin dölleri....simdide kurtulusa sahib cikiyorsunuz demek..ozamanlar sizin hacilariniz hocalariniz seyhleriniz birbir kiclarina bu gün irakta oldugu gibi avrupa askerlerine pendik atttiriyorlardi...

cecenkiz15 10.08.2004 11:21

senin kicina bir sogan .................

agzinada bir domates tikayip tavsan yahnisi yapmak gerekir bence ;] KILLI kürt ! senin atalarin bir numarali atatürkcülerdi ziya gökalpi ne cabuk unuttun... bir numarali silah arkadasi sagir ismet inönüde kürtün kiraliydi ayrica dogu cephesinde atatürkü kurtaran yine kürt asiretleriydi....senin atalrin bir numarali atatürkcü idi unutma keltös killi kürt...

10.08.2004 11:23

nasil gülmeyim

makaleni okurken aklima ilkokulda zoraki sergiledigimiz berbat piyesler geldi; hem basi, hem ortasi, hemde sonu birbiriyle ahenkten uzak celiski icindeydi. garip oldugu kadar da güldürücü durum, degil mi? eh, simdi sende hatamdan döndüm diyorsun. ne güzel, olgun insanlara yakisan davranis, ama yinede bilmedigin konularda mangalda kül birakmiyorsun. habire hatadan dönmektense hata yapmamaya gayret göstermek daha eftaldir. (üc kere ölc, bir kere bic) derdi ecdad. ölcüsüz dogradiktan sonra enkazi bir (döndüm!) kelimesiyle kaldirmak olurmu? hatandan dönmeden önce bundan vazgecsen daha az komik, üstelikte daha cok inandirici olacaksin sayin koftiden seyhim... aslinda bakacak olursak, yazilarinda otokompliman dan baska pek birseye rastlamadim. bunlar elbette sadece senin icin gecerli degil.

kafkasguezeli 10.08.2004 11:26

UTANIYORUM!

Buna inanamiyorum.. Namina yakisan sekilde konusmadigina cok üzüldüm.. Cecenkizlari böyle mi olurdu? Seyh Samil bu halini görseydi ne derdi kim bilir? Hic yakismiyor bu sana CECENKIZIYIM diye ismine isim takmaya deger miydi?

Cok üzülüyorum.. Ne oldu bizim Müslüman cecen milletimize? Böylesi küfürlerle mi konusacaktik bir gün..

utaniyorum..

hemde cok.

cecenkiz15 10.08.2004 11:32

Türkün türkden baska dostu yok

bakiyorum bu forumu yine arab taklitcisi bin ladin hayrani yobazlar sarmis.. bizler arablari 600 yil yönettik bir 6000 yil daha onlar bizden korkarlar...türk dendimi akliniza ne geliyor bilmiyorum ama benim aklima mongol kazak mazak özbek azeri gelmiyor
türk demek siyasi görüsü ne olursa olsun kani ne olursa olsun binlerce yildir anadoluda yasiyan avrupaya kök söktürmüs atalari olan vatanini seven cecen kürt zaza türkmen bosnak macar arab arnavut laz evladi insanlar geliyor..
aramizda yasayip vatan hainligi yapanlar hacilara hocalara parmak attirip ümmetcilik yapan savunmasiz kisilere kursun sikan tekbirle insanlarin boynunu kesen korkak karaktersizleri kast etmiyorum...
arab hayrani yobazlardan dost domuzdanda post olmazmis !

bountyy 10.08.2004 11:34

Cecenleri onlari bunlari birak

kiz burada düsüncesini yaziyor ve haksizda degil ...

Carsaf altinda kulu kandirirsin ama Allahi nasil kandiracagini bilemiyorum.

bana öyle geliyorki sanki Türkiye Cumhuriyeti genc kizlarimiz bazilarin gözünde pek dogru ve dürüst görünmüyorlar....

Yaw ne cabuk gözünüz boyaniyor , bi iki cift Allah sözünü agizina alarak ne Müslüman olunur nede eli ayagi imani düzgün helal süt emmis bir aile kizi !

kafkasguezeli 10.08.2004 11:41

SEN ANLAYAMADIN!

Ben kizin söylediklerine bisey demedim.. Yazdigi o küfürlü tarzi begenmedigimi belirttim..Bu bize yakismaz!! Basta!
Eger CECEN´im diyorsan onlar gibi SEREFLi VE DÜZGÜN KONUSACAKSIN! Asla onlarin onurunu zedeleyecek tarzda konusmayacaksin.. Eger agzin küfürle doluysa.. Otur ve CECEN´im deme! CECENLER böyle olmaz! CECENLiGiN C sini bile agzina alma! bu kiz benim ne demek istedigimi biliyordur.. Tekrar söylüyorum:

Her insan düsüncelerini söylemekte özgürdür! Kiz söylediginde hakli olabilir.. Ama bunu güel bir dilde söylemek varken neden bu küfürleri kullaniyor??? Bu ASAGILANACAK bir durum ne yazikki..

ben buna cok üzülüyorum!

bountyy 10.08.2004 11:54

bende sana yöneliyorum ...

küfürlü tarzi HIC BIR GENC kiza yakismaz !

TÜRK, CECEN, AZERI vs ....

burada ayirim yapmak yakismaz !

kafkasguezeli 10.08.2004 12:05

Bak iste..

Ayirim yapan ben miyim?

Kiz nickini CECENKIZ15 diye yazmis bi kere..
Eger CECENiM diyorsa bir insan, onlara uygun yasamali.. Eger Kürdüm diyorsa bir insan onlar gibi yasamali.. Aynisi Türkler icinde gecerli.. Ve eger CECEN lakabini kullaniyorsa bir insan,ki bu müslümanim demektir, MÜSLÜMANLIGA UYGUN KONUSMALI!

Ben asla ayrim yapmam.. Müslümansan bir müslüman gibi konus diyorum..

10.08.2004 12:08

anayin ... emi ?

vatan kacagi seni

bountyy 10.08.2004 12:15

bunu o zaman tüm Vaybee üyyelerine

yazamalisin !

Sadece bir kiza degil ....

10.08.2004 12:15

insansan, bir insan gibi konus desek

olmazmi? bir yaratik ilk önce insandir... sonra din karisir ise...

biktim artik dogrusu.

bir türk hiristiyan küfürlü konus´sa ne fark eder? yok müslüman, müslüman gibi konusacakmis... ilk önce insan olun!
bunu bile beceremeyen "müslümanlar" var... ne yazikki.

kuralim 10.08.2004 12:31

carsaf degilki bölünsün

bu vatan icin nice canlar gitti nice ocaklar söndü bölünmedide simdimi bölünecek senin söyledigin asma yapragi oda mayis ayinda olur hic bir türk evladi kendini bilen gecmisini bilen bi türk buna izin vermez ...
bide eger dogu anadolu kürdistan olursa ben türklügümden vazgecerim öyle sacmalikmi olur bayrak inmez vatan bölünmez onlarin istedigi zaten bu kiclarini yirtsalarda olmayacak olamazda bizler öldükmü ya e ozaman atatürk ve askerleri bosa savasdi bosa o kadar canlar gitti.. bide su var eger kürdistan kurulursa zaten yine tc ye muhtac olacaklar sanki kendi ayaklari üstünde dura bilen bi irk onlar alismiz daglarda asalak gibi bi magrada yasamayi ne anlarlar birde cakal cok olur sen kurt olki ynaina yaklasamaz kimse
o kadar.............

kafkasguezeli 10.08.2004 12:37

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN!

Size laf anlatmaya calisanda kabahat...

Büyüklük yapip sizinle daha fazla tartismiyorum..

Nasilsa anlamayacaksiniz..

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

kerio 10.08.2004 12:45

vaybe demek icimizde ne yobazlar

varmis. bunlardan biriside kesinlikle sensin.

böyle sacmalamayi degisik seyleri birbirine karistirip burnu seksen metre havalarda soluklamayi ne kadar cok beceriyorsun.

kerio 10.08.2004 12:50

vay alcak serefsiz

demek sen canakkalede minik etek ve bikini ile mücadeleni verdin. onlar carsafli degillerdi mermileri tasiyanlar. düsmanin önüne evladini gönderip sehit olmadan gelme diyen babalarin takkesi degildi.

anamin bir sözü vardir
hoscht köpek!!!bu sana uyar.

kerio 10.08.2004 12:59

kula kullugun ölcüsü nedir?

yavrum böyle kendini avutmayi birak.

bana göre siz fevkalade kula kul olmussunuz. sIkistiginizda anit kabire yürüyüp atam sen kalkta su yobazlara bir bak, bizi kurtar, seni seviyoruz, senin izindeyiz atam. bu atanin kabrini ziyaret etmiyen bir basbakani ne yapar senin jandarmalar? asarlar. niye asarlar? cünkü onlarin belirledigi ilaha boyun egmedikleri icin.

hadi yavrum sen ancak gidersin. sen ve senin gibiler sadece bu asagilik tavirlarini ört bas etmek icin böyle saga sola camur atarlar. yok onlar sunun bunun kulu en klas insanlar cart curt. hepsi palavra. hepsi bos.

76er 10.08.2004 13:21

Ich wollte nur Odin anrufen

aber er war nicht da...the person you have called is personally not available..... anladinmi kardes!

tek1 10.08.2004 13:37

soysuz it seni

soysuz it seni

cecenleri ve cerkezleri kötülemeye calisiyorsan bosuna ugrasma

bu nickin arkasinda hangi it saklandigini bilmiyorum ama

bir cerkez cecen kendi dilini bilir ve konusur

defol ve cecenlerin cerkezlerin adiyla oynama

seni ben arastirmadimmi saniyorsun eyyyyyy it oglu it seni

cardagi alt üst ettirdim ne senin baban var o köyde nede bir arabla evlenmis cecen var

ayagini denk al

türkiyede cerkezler ve cecenler bir birini tanirlar DÜNYA KÜCÜKTÜR

tek1 10.08.2004 13:38

SEREFSIZ

CARDAK KÖYÜNÜ BILMIYORUM SANIYORDUN HERALDE

YALANCI IT

kerio 10.08.2004 13:40

temporarily degilmiydi?

yoksa sektreteri mi var????

tek1 10.08.2004 13:45

sen 15 yasinla pek cok sey biliyorsun

SI DOCS HO WOXU!

KIZIM LAN SENIN ANAN ARAB DEGILMIYDI HE?

NE OLDU BIRDEN ARABLARA KÜFÜR ETMEKLE ANA NA ETMIYORMUSUN????

HADI ARTIK MASKEN DÜSTÜ SEREFSIZ

SIDOCSHOWOXU

kafkasguezeli 10.08.2004 14:00

VAYYYY! o.T.

ohne Text

tek1 10.08.2004 14:08

kafkasgüzeli

adige sidawusit sigos?

kafkasgüzeli baksana hemso bosuna sinirlenme ok?

vumugubj cecenkizi pci yeo

tham dogu vuysh"

xxadanalixx 10.08.2004 15:11

isin gücün küfür

senin bu konusuna (küfürüne) göre sende ALLAH korkusu yok sen nasilda her insani her arabi bir cuvala sokarsin bilki peygamber efendimizde arapdi
ama senin gözlerin görmez ALLAH senin kalbini mühürlemis sen o insanlara nasil iftira attarsin yanindamiydin gördünmü
sen sapikliga ugramisin ALLAH seni nasil biliyorsa öyle yapsin

tavsan 10.08.2004 16:31

KÜRT SÜNNI PARTISI

Artik Kürt Sünni partisi kurulmasinin zamani geldi.

Burda Türk irkcilari fasistleri gördükce benimde Ruhumun Irkimin kanlari diriliyor.

gerek apo nun usaklarina gerekse kemalist düzene SEH SAITIN SAIDI KÜRDININ TORUNLARI OLARAK Artik bir tokat atmanin zamaninin geldigini saniyorum.

Suana kadar hep bati kesimindeki partilere oy verdik birde capulcu koministlere.

Sünni Ehli Sünnet yolunda olan yer kurman zazaki kinin artik Dogu vilayetine bagli bir Sünni partiye oy vermesi gerekir.

Daha Türkce bilmiyen köylerin daglarina ne mutlu türküm yazanlara ve dagda cocuk öldüren capulculara Hizbu Tarikin cevabini verme zamani geldi de geciyor.

Bütün Dogu Vilayetlerideki millet vekillerine Email gönderecegim ve elimden gelen hertürlü olanagi kullanip bu isin olmasi icin gayret sarf edecegim.

Bati illerinde ne isimiz var onlari orospu hotellerinde tabak bulasik yikayiptami zengin olacagiz.

Zaten sogan ekmek yiyiyoruz isterseler dostumuz ismemeselerde düsmanimiz olabilirler.

Kürt Sünni Partisinin Ermeni köpekleriylen vede yezit serefsizleriylen asla ve asla bir isi olmuyacaktir.

Ermeni ve yezit köpeklerin bizleri senelerce nasil katlettiklerini unutmadik.

Yahudi dönme kürtler lende goranilerlende isimiz yok bizim.

Türkiyede 72 millet yasiyorsa neden bizler Kurmanclar Zazaki ler Gorandiler beraberce bir parti kurmuyalim.

Müsliman Ehli Sünnet Türkleri herzaman kardeslerimizdir kemalist dürzi yahudi hiristiyan ateist türk ve kürtlerlen isimiz olmuyacak.

tavsan 10.08.2004 16:33

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE

Korkma; bitmez bu hazineleri hep çalsak
Sönmeden asgari ücretlideki en son ocak
O benim milletimin kerizidir,parlayacak
O benimdir,o benim Rantiyemindir ancak.

Çatma,kurban olayım,çehreni ey zavallı hilal
En kahraman kölelere bir gül!Ne bu şiddet,bu celal
Sana olmaz verdiğimiz faizler sonra helal
Hakkıdır,haktan sapan milletime istibdat.

Ben ezelden beridir soydum,hep soyarım
Hangi çılgın hortumumu kesecekmiş? Şaşarım
Doymayan fil gibiyim,hortumu atar çalarım
Yırtarım TL.leri, dolara sığmam,taşarım

A.B.nin afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim para dolu kasam gibi serhaddim var
Ulusum,kaçma! Nasıl krizler seni boğar
"Enflasyon" dediğin otuziki dişli canavar.

Arkadaş! Yabancı sermayeyi kaçırma sakın
Bonfile et gövden,içecekleri olsun kanın
Doğacaktır sana vaadettiği günler hakkın
Kabirde bekliyor seni özgür yaşamın.

Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme,tanı
Yahudiye satılık her santimi, hem gramı
Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır atanı
Kim çok verirse ona sat, bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmazki feda
Yolsuzluk fışkıracak toprağı sıksan şurada
Vatanımı, milletimi, sakaryamı alsın da hüda
Etmesin menfaatimden beni dünyada cüda.

Ruhumun senden, ilahi şudur ancak emeli
Değmesin çıkarlarıma bu milletin eli
Bu ezanlar-ki milletime ninni gibi gelmeli
Ebedi yurdumun üstünde benim hep böyle inlemeli.

O zaman repo yüzde yüzbine çıkar-varsa-taşım
Her kasamdan boşanır para, canlıda kalmaz kârım
Belki yerden fışkıran ruhları da soyarım
O zaman yükselir dolar, arşa değer başım.

Dalgalan sen de serbest kur gibi zavallı hilal
Olsun artık verdiğimiz faizlerin hepsi helal
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok istikrar
Hakkıdır, rantiyenin mandaların hürriyet
Hakkıdır,haktan sapan milletime istibdat

tavsan 10.08.2004 16:36

pINGoFdet Sapigi.....

Kadin kilifina girmissin görüyorumda türkün türkten baska dostumu yok ulem zirto.

Demirel türkü arkadan vurmadimi inönü mofkofa satmadimi kasalar havada ucusmadimi kamyonlar meclise girmedimi?

Kim di onlar hehhehhehe

abizettin 10.08.2004 16:44

Yok leng! kurtulus kürt-alevi partisinde

bekleyin ben kuracam o partiyi..oyunuza talibim.
kürtler oldu olasi sünni partilere oy veriyor ama bir boka yaramiyor..

tavsan 10.08.2004 16:47

Senin chp ne shp nemi versinler

bak ülken batmis tuvalet kagidi kadar paranizin deyeri var :=)))

atanin heykelleri agir sanayiyi gecmis millet heykel sanayisinden as is bekliyor sizin gibi salyanlara artik rest cekecegiz

abizettin 10.08.2004 16:52

ne zaman vermislerki kürtler shp-chp ye

kürtlerin büyük cogunlugu sünniidir..ve sünni kürtler tarihin hic bir döneminde chp-shp ye oy vermediler..hep dini kullanan sagci partilere oy verdiler..onun icin hak yoluna gelin..
ama chp ye falan degil..cünkü bence chp bir boka yaramaz..
dedim ya bekle ben kuracam yeni partiyi

tavsan 10.08.2004 16:53

Enis Ve Atanin Alevi Düsmanligi.

Ata denen sahis Alevileri arkadan vurmustur Dersime cikarma yaptiginda Alevi Dedelerin elini ayagini öpmüstür.

Sivasta gine ayni seyleri yapmistir Cumhuriyet kurulduktan sonrada Alevilere hic bir hak vermemistir.

Bugün TC de yesil Gözlü yahudi dönmelerin Alevilerden daha cok haklari var.

Sinagog acip kafa salliyorlar

Enis denen sahisinda Ehlibeyti Islamin disina cikarib Alevi düsmanligi yaptiginida göre bilirsiniz.

Bugün Tunceli yerlen bir edilmis tuncelinin yüzde 90 ni bosaltilmis ABD askerlerinin yaptigi gibi Dersimli kadinlara tecavüz iskence edilmistir.

Bunu mustafa kemalin kemalist rejimine borcluyuz.

Bingöl Devlet hastanesinde bir aralar kadinlar cocuk aldirmak icin bir birleriylen yarisiyordu.

Bumu TC adaleti herkim olursa olsun insan insandir sen git köylerini bosalt kadinlarina tecavüz et cocuklarina pislik yedirt birde.
Alevilerin TC yi ayakta tutugunu millete yuttur.

Enis denen Fasist kemaliste hem dinci hem irkci hemde Alevi düsmanligini birak Müsliman ol Müsliman.

Autor: eniskaya
Datum: (09/08/2004 - 18:50)
Forum: Religion & Glauben

Wertung bisher:
Ihre Wertung: genial sehr gut gut keine mittel schlecht unserioes

Bunlarin bir cogu dogrudur

zaten bende o yüzden Aleviligi Islam dininden saymiyorum...... bir zamanla eigene Dynamik entsickeln etmis olan bir Ideoloji..... dinlke alakasi yok... bir nevi Hurafet.....

Ama saydiklarinin icinde birde cok ama cok degerli bir unsurda vardi.... oda Demokratik insan olmak..... Laiklikte bir Iedeolojidir.....

Laiklik seni hem Aleviden kurtarir hemde kara Hocalardan...... birisi seni dinsiz eder öbürüde Terörist eder...... her ikiside sakat....

O yüzden su Alemde Laik sistem sarttir..... Laikligin icinde adamca Islam dinin Orijinalini yasamaya ugras......

Tüm diger ugraslar yalandir..... insanlarin kafasini degistirmek kolay degil

tavsan 10.08.2004 16:54

Ulan Soytari

Son secimlerde SHP diyarbakirda yüzde 80 oy aldi.

70 li yillarda kizil kürtlerin cogu CHP liydi

Sen git anandan emzik em bu isler boyunu asiyor.

abizettin 10.08.2004 16:59

Ülen ta$$akoglani yüz verdik yine

yine simardin!!
Beyinsiz,mercimek kadar beyni bile olmayan fujitsu yawrum! onlar hadep-dehap cart curt oylaridir..shp-chp falan degildir..göt lalesi seni beyni calistir biraz

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 02:01 Uhr.