Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

13.04.2005 22:32

Evet peygambere itaat!

O"Nun agizindan cikmis gibi uydurulan yalanlara degil. Muhammet peygaber toprak oldu. Allah"tan bu peygamberlik ile görevlendiren bu KULUNA gani gani rahmet diliyorum. Peygambere itatt demek, Kuran"a iman etmektir, dolayisi ile de Allah"a kulluk görevini de yerine getirmektir. Allah"a kulluk görevi diyorum, KULA KULLUKTAN KACININ! Seytan ayrintilarda gizlidir. Muhammet peygamber artik bizlere ömür! Bu saaten sonra O"na ne soru sorabiliriz ve ne de ondan yardim dilyebiliriz. Kuran"i Kerim Allah"tan tarafindan bosuna korunmuyor. ALLAH"IN HADISI (hadis arabca söz manasina geliyor) VARKEN BASKA HADISLERI KIM DINLER! Kuran"da bu böyle belirtiliyor! Zurnanin zirt ettigi delik iste burasidir.

13.04.2005 22:39

iste yine peygambere itaat!

Allah"in kelamini dille getirmekle görevlendirilen Muhammet peygamber, Kuran"a rehber bilerek Hakkin yoluna düsün diyor. Nerede belirtiliyor bakalim, yasantisinin sözde her ayrintilarin igneden iplige detayli bir sekilde "katip"ler tarafindan yazilli olarak tutulupta gelecek nesillere iletileceginden? Iste gene ayni sorunlari yumaginin basina vardik.

Katip al kalemi bir de benim icin ahvalimi yare böyle yaz

xstudentxnrw 14.04.2005 00:20

Kein Hass mein Lieber ;O)

Kuran, laflarla oynayip, bakin yanlis diyenleri anlatmis. Illada kendini onlar gibimi yapmak istiyorsun? Neden yazilanlari degistirmeye calisiyorsun? Kurana uydugun anlatmaya calisiyorsun. Zavalli! Senin kildigin namaz, tutdugun oruc beni ilgilendirmez, ondan yapip yapmadigini simdi sormiyacagim!

Biz surda Kuranin Peygamberimiz hakkinda söylediklerini söylüyoruz. Uyduruk seyler, gercek müslümanlardan gelmez. Sizin anlattiginiz kadar uyduruk olsa idiler, son yillarda bazi hadislerin icindeki bilim katkilarinin gercek oldugu ortaya cikmazdi. Gercekden iman etmis insanlar peygamberimizin sözlerini degistirmemeye gayret ederler, cünkü perygamberimiz onun sözlerini degistirmek isteyenleri acik bir sekilde uyarmistir. Allahin izniyle bu ikazlar oldu. Zamaninda uydurulmus hadisler olmadi demiyorum. Ama büyük imamlar yazdiklari kitaplarda, kaynagi belirsiz olan hadisler almamis zaten. Bunlar bilinirken halen uyduruk hadisler var demek yanlis olmazmi?

Bu iddialarda bulunup, sacma sapan sorularla milletin vaktini calmaya calisanlar, gercekden dedikleri gibi inansalarda en azindan kendi namazlarini kilarlar, oruclarini tutarlar ve yalan söz söylemekten kacinirlardi.

Allahim yanlis yolda olanlari dogru yola yönelt! (Amin)

14.04.2005 00:34

Arkadasim... ben Kuranda yeri olmayan

neyi söyledimki simdiye kadar ?????

NICHTS..... cünkü bunlari ben degil uzmanlar sölüyor....

Mesela basin agirdigi zaman bir doktora gitmene gerek yok... iki aspirinle gecer, ama aspirin nedir ne icindir, basagrin ne sekilde oluyor ve neden olyur bunlari gidip kasaba sormuyorsundur galiba.....
Tibbi sorunun oldumu doktora gidiyorsun, olay bu kadar basittir...

Sende dinde sikinti icerisindeysen, bir seyleri bilmiyorsan aynen vucud hastaliginda Ilahiyatcilara gideceksin.... HURAFECILERE degil.....

Yahu sen bunu ne zaman anlayacaksinki.....

Kuranda yeri olmayan sey din degildir... din olamaaaaaaaaaazzzzz olay bu kadar basittir....

HZ. Muhammedde Kurandan baska bir seyi aciklamadiki... also wo ist dein problem ?????

Ben sizleri anlamiyorum gitti.... piyasada dönen Hurafe dinini HZ. Muhammedin dini zannediyorsunuz.......

Hadilser din degildir... hele hele Kurana uymayani ASLA HZ: MUHAMMEDIN sözü olamaz......

O yüzden Hadis sunu demis bunu demis... ist mir Egal.. ne demisse demis... Resül degil, insanoglu yazdi... olay bitmisitir...

kaldiki HZ. Muhammed Kurani yeterli görürken, sizler nasil olurda Kurani yeterli bulmayip... RESÜLÜN yazdigi kitaplar olmayan Hadis Hurafe kitaplarina inanir ve onlari KURANIN üstünde tutarsiniz.....

Bence bu Allah katindaki dinlerin ortak Teolojisini anlamamaktan geliyor..... burada Kuranin ruhunu anlamak sarttir....

xstudentxnrw 14.04.2005 00:48

Önce kuranin dogurlugunu kabul ediyormu-

sun?
Ediyorsan, ozaman peygamberimizin kendi keyfine göre konusmadigini bilirsin, degilmi?
Peygamberimizin yasantisi kurana göre degilmidi? Kurani uygulamak icinde peygamberimizi örnek almak neden yanlis olsun? Örnek almak istemeyenler simdi gercekden kurani peygamberimizden daha iyi anladiklarinimi söylemek istiyorlar? Yoksa sussunlar, kendileri inkar etmek istiyorlarsa onlarin bilecegi. Bunun icinde kuran ayeti var. Acin okuyun, gözünüzü ama acik tutun, kalp gözünüzüde ;O)

xstudentxnrw 14.04.2005 00:53

Gercekden iman edenler bilir:

Alî b. Ebî Tâlib (r.a.)"dan :
Şöyle demiştir: Resûlu"llâh salla"llâhu aleyhi ve sellem"den işitdim, buyurdu ki benim ağzımdan yalan uydurmayınız. Her kim benim ağzımdan yalan söylerse Cehennem"deki yerine hazırlansın. Buhârî"ye göre: Rib"ıyy b. Hırâş, Alî b. Ebî Tâlib (r.a.)"den Resûlu"llâh salla"llâhu aleyhi ve sellem"in "Benim ağzımdan yalan uydurmayınız. Her kim benim ağzımdan yalan söylerse Cehennem"e girsin." buyurduğunu işittiğini kendisinden duymuş.
----------------------------------------------

Bunlari bilen yalan hadis uydurmaz. Iman etmemis bazi kendini bilmezler cikartmis olabilir. Peygamberimizin kurani en iyi uygulayabilen olduguna dahil asagiya bakabilirsin. Sen daha iyi yasayabilidigini iddia edenlerdenmisin yoksa?

kerio 14.04.2005 10:56

sen kendi kurallarina

göre öyle, fakat bircok islam alimi hadis konusunda senin iki hocandan farkli düsünüyor. eger cogunlugun fikri gecerli ise sen burada haksizsin her ne kadar ben hakliyim diye bagirsanda. mesele bu kadar basittir.

14.04.2005 11:15

...

Don"t panic! I am islamic!

donpepelino 14.04.2005 11:40

Karsiliginda 80 senelik kanli kemalizim

ohne Text

donpepelino 14.04.2005 11:42

muahahahahahaha

Siz Aleviler 1 numarali pkk lisiniz Haci Bektasi veli senliklerinde devrimci zaza larin ve kürtleri davet edenlerin kimler oldugunu biliyorum.

Gecc onlari oglum sen daha buranin hava gazini alirken bizler biyan gibi eskitüfek leri buralarda toz duman ettik.

senin gibi bir kitabsiz alevinin yazdigini bilmedigi gibi birde it gibi ötüyorsun ben hic bir zaman ilticaciyim demedim nahhhhhhhhhh

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 07:53 Uhr.