![]() |
Kapitalizm, Komunizm yada ISLAM
1. Eğer fikir, akıl ile yerleşik kılmazsan
Fıtrata uygun olan fikre sahip olmazsan Akli akideden doğan nizamı almazsan İnsan icadı demokraside kalırsın Bu halde iken ömrün olur da yaşarsan Ya bir kapitalist, ya bir komünist olursun. 2. Asıl olan gayede karar kılar olmazsan Fehmü idrakinle hedefi bulur olmazsan Tek düstur, Kitap ve Sünnet’ i alır olmazsan Hayat düsturunu şarktan, garptan alırsan Bu halde iken ömrün olur da yaşarsan Ya bir kapitalist, ya bir komünist olursun. 3. Hak’tan gelen şeri hükmü kaldırıp atarsan İnsan icadı kanunları alıp tutarsan Hak Nizama batıldan bir şeyler katarsan Ya kraliyet ya cumhuriyet kurarsın Böylece kapitalist, ya da komünist olursun. 4. Demkaratik hayatı düstur kılar isen Bu düstura dayalı partiler kurar isen Düstur yapan o mecliste karar kılar isen İslam Devleti Hilafet’ten uzak kalırsın Bu halde iken ecel gerlir de gidersen Hak huzuruna hüccetsiz, delilsiz gelirsin 5. Eğer olmazsan Halife nasb etme yolunda Bey’at farizası düşmezde kalır boynunda Şayet halifesiz olursan, ömrün sonunda Eğer boynunda bey’at olmadan ölür isen Cahiliyye ölümüyle ölür gidersin. 6. Olmazsa olmaz olan davanı bilmezsen Hükmetme nizamı Hilafet’i kurmazsan Kitap, Sünnet’i hayata hakim kılmazsan İslami hayatı yaşamaktan mahrum kalırsın Ve demokrat olmaya da mecbur olursun. 7. Tanımaz , korumaz isen İslam Akidesini Aleme duyurmazsan İslam Daveti’nin sesini Bulmaz isen İslami hayatı yaşama çaresini Tutunacak kulpun olmaz dayanaksız kalırsın, Ehli küfre boyun eğmeye mecbur olursun 8. Mana ve cevher değişmez, değişmekle zaman Değişen vesile ve şekildir, bilmelisin müslüman Metod şeri hükümdendir, fehmetmelisin ehli iman Tanımazsan metodu, usluptan kılarsın Mana cevher yerine, şekilleri alırsın. 9. ‘Hüküm yalnız Allah’ındır ‘ kavline uymaz isen Hevadan kanun koyan, müşrik olur, bilmez isen Hak hükmü inkar eden kafir olur, duymaz isen ‘Hakimiyeti’ ya millete ya da cumhura verirsin Böylece demokrat ya da cumhuriyetçi olur kalırsın. 10. Hilafet’in kurulmasını ol Resul buyurdu Ona çalışmanın farz olduğunu duyurdu Onu, ashabı ile bizzat kendisi kurdu Kurmak için çalışmazsan, Devletsiz kalırsın Aynı ashab gibi çalışmadığın sürece de Ya krallığı ya da cumhuriyeti seçer alırsın 11. Fatih ‘ Haktan gelen rahmettir’ ey müslüman Ümmetin izzeti çiğnenmekte, gafletten uyan Dinin hayattan kovulmasından sensin sorumlu olan Hilafet’i kurar isen Dini hayata hakim kılarsın Hilafet’i kurup, halife nasb etmedikçe de Küfür sömürgeci ayağı altında çiğnenir kalırsın. |
bir soru................................
aslinda cogunlukla müslümanlarda hiristiyanlik, hiristiyanlar ve onlarin kutsal saydigi seylere ayni seyleri düsünüyorlar ve söylüyorlar.
simdi ben hiristiyanlarin bize bakisini yanlis buluyor ve reddediyorum. onlarin, öyle yanlis düsünmelerinin sebebi, hiristiyan dincilerin ögrettiklerinde aranmasi gerektigi kanaatindeyim. acaba, bizim müslüman hocalarimizda, hiristiyanlar hakkinda bize kasitli olarak, yanlis bilgiler veriyorlarmi? |
Islam dini toleranz bazinda temelleri
bulundugu icin sanmiyorum öyle durumlar mevcut oldugunu, fakat insanlar hatasiz degil ve mutlaka bizim hocalarimizda kusurlu davranislari vardir ama bildigim kadariyla stratetjik bicimde öyle kilisedeki gibi diger dinlere karsi lobbilesme yok.
|
Amma sacmaladin sende
senin yaptigin rsmen dinler arasi,kine ve nefrete tesviktir..hangi hristiyan böyle düsünyüormus??
ben müslümanlarin daha önyargili oldugunu düsünüyorum..hristiyani kafir gören cehennemlik yapan sizlersiniz |
kattiyen haramdir
ama söyle bir olayda var tabi....
Mesela Lebensverlängernde Massnahmenleri yapmayabilirsin....... bence bu ötenazi icerisine girmese gerek..... Ama akli suuru herseyi basinda bir insani öldürmek tabiki caiz olamaz... ama zaten makinesiz yasayamayan ve bitkisel hayata düsmüs olan insanda bu olay farkli anlam kazanir... Der eine ist schon tot der andere aber wir getötet |
Hacca gitmekle Müslüman olunmuyor
kaldiki agzini topla.... burasi evin degil ve bizlerd esenin akraban degiliz o yüzden adam gibi davran herkese
|
Neden olmasin... dince mahsuru yok o.T.
ohne Text
|
Ama dogru söylüyor o.T.
ohne Text
|
So ist es... ve dediginin sirrida
Bakara 62, MAide 69 ve Ali.Imran 113-114 gibi iyi yürekli ve SDalih Mael pesinde kosan mümin insanlari kast ediyor....
Dünyada amac hayir icin yarismaktir.... yani Salih Amel islemektir.... oda insanlari sevmek ve mutlaka yardim etmekten geciyor... Yoksa Müslümanlik bir kelimedir, o kelimeyei agizda sakiz etmekle Müslümanlik olmuyor |
Hayir yok öyle 5 veya 32 sart usw...
Bence ilk ve son sarti Kurani bastan dibe kadar arastirmak ve ruhunu anlamak....
Gerisi kendiliginden gelir.. ve 500 sarti bile gecer... öyle saaadece 5 sartla Müslümanlik olmaz |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 14:58 Uhr. |