![]() |
Haufen Elend ???
Was ich hier sehe ist einfach nur traurig. Diese Diskussionen so erbärmlich wie es nur geht, alle sagen sie was ihnen gefällt, alle wissen immer alles!!!
Dieses typisch türkische getue ist einfach zum kotzten... dann diese scheinheiligen die hier so tun als wären sie die Wegführer zum Himmel... all diejenige die denken zu allem ihren senf beizugeben, kotzen mich an!!! Es ist einfach nur erbärmlich hier reinzugucken geschweige denn hier was zu schreiben... ich habe dieses recht sowas zu schreiben als einer der hier tagtäglich reingeschrieben hat... finde ich es sehr traurig!!! Warum müsst ihr euch denn immer vergleichen und mit blöden diskussionen anfangen, wie z.b ob es verboten ist während des Fastens zu rauchen oder geschlechtsverkehr auszuüben... all diese primitiven unterhaltungen hier zeigen doch nur wie intolerant und ahnunglos wir alled doch sind!!! Wenn einer mal eine enrste Frage stellt und dazu was erfahren will, wird man hier gleich attackiert.... hohoho du gavur... müsrik usw. Ganz schnell wird ein Informationsaustausch zu einem hefitgen persönlichen Streit zweier vaybee user... einfach nur zum kotzen !!! Ich weiss auch nicht mehr was ich sagen soll!!! Herkese Saygilarimi sunarim, kimseyi de üzmek istemedim ama bunu da söylemek gerekmekdi!!! Eyvallah Fatih |
Dogru söyleyeni, sözü acik olani bende
sayarim ve severim.
|
Neue Alternative
Ich habe ein neues forum gefunden. Da wird niemand wegen einer Frage oder Aussage beschimpft oder belächelt.
Ein Forum nur für muslime :) Es werden Unterhaltungen und Diskussionen nur mit Quellen aus dem Quran und Sunnah geführt :) Auch werden respektlose User gesperrt. Einfach Toll :) ich möchte euch die Adresse gerne weitergeben aber ich bin mir nicht sicher ob ich das hier darf??? |
Warum nicht???
wenn die hier was dagegen haben, sollten die Ihre Geschägtspraktiken neu überdenken.
Amacimiz bilgi ve görüs alisverisinde bulunmak, da ist es ja ganz natürlich, wenn man andere Web-Seiten vorschlägt..... und so soll es auch sein..... Also mach ruhig...... würde mich sehr interessieren... Herzliche Grüße Enis |
raus damit !
spricht doch nichts dagegen !
|
kuranda namazlarin
rekatlerini nereden cikarttin? ayetlerini versene.ayet numarasini yazmak yatmiyor.
|
du wiederholst dich
stattdessen solltest du mit "gutem Beispiel" vorangehen.
ehrlich gesagt ist dein posting so sinnlos wie all die anderen die du für sinnlos hälst. |
ayeti biraz daha dikkatli okusaydin?
kendin de okurdun ki burada namaz vakitleri mevzuu degil.
|
Das hat kein Sinn...
farkindaysan schreibe ich auch nicht mehr so viel!
Tja man muss den Leuten eben immer wieder auf die Nuss hauen damit sie es checken... wiederholung ist die beste Methode um sich etwas zu merken!!! wie es jeder will, ist mir wurscht!!! |
mantik yürütmek
kolay bir iste, bir yere varmiyor. herneyse.
|
Yapma yauuuuu
demek bütün dünyadaki bilim adamlari keriz hic arapcalri falaln filan yokta senin var........
Sen Peygamberden Ilham aldigina göre sen göster Kurandaki yerlerini............ Farz etki ben kafadan attim veya uydurdum......... sen o zaman Namazla ilgili Kurandaki vakitleri belirleyen ayetleri göster.......... cehalteimizi gider......... |
wenn es dir wurscht ist
dann verstehe dein posting nicht! entweder ists dir wurscht, dann erübrigt sich das posting oder ... ist ja auch egal!
|
sIkistin bakiyorum kendi
delillerini dahi sunmaktan acizsin. ben bir iddiada bulunmadim, sen bulundun. bunu isbatlayamiyacaksan, sussan?
|
Yani simdi bu ayetlerde namaz
anlatilmiyor.... namazin vakitleri anlatilmiyormu???????
Cok cok yazik....... bosuna dememisler.... bazilari Kurani apacik inkar eder...... tekrar oku..... umulurki sakinirsin Kurana iftira atmaktan...... tse tse tse "Ey müminler! Ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeleriniz) ve içinizden henüz ergenlik çağına girmemiş olanlar, sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza gireceklerinde) sizden üç defa izin istesinler..........." Yani burada namaz vakitleri belirlenmemis öylemi........... Ben müsrik kelimesi kolay kolay kullanmam... ama bazilari icin tam kendisidir...... |
bos ver
din, evren, sosyal hayat, devlet sana göre degil....
Allahim kelamini kabul etmeyen birisiyle tartismam mümkün degildir....... Acikca Kuran veriyor "sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza gireceklerinde) sizden üç defa izin istesinler" Sen simdi kabul etmiyormusun.............. banane kardesim, senin kabul veya kabul etmemenden........... benim yerimemi cennete gideceksin......... herkes hürdür istedigine inanir..... ve istdedigini apacik inkar eder..... Dein Problem ist du hast eine große klappe nichts dahinter...... sen yerini göster kuranda bakalim...... AYETLERLE......... hikayelerle degil..... Merak ediyorum dogrusu, senin Kuranin nbaska neresinde vakitleri belirleyen Ayaetler varmis..... Ne yapalim bütün islam dini Alimleri.... bu Ayetlerde bulabilmisler.......... Cevabini ver bakalim |
nede güzel demagoji yapiyorsun
cikardigin sonuc fevkalade yanlis. ben ayetin mevzuunun senin cikardiginin olmadigini düsündügümü söyledim.
kuranin baska yerlerinde sadece sabah namazindan bahsediyor, namaz vakti bire inmis oluyor? hayir. ama senin gibi böyle isi bilmeyince, birazda olsa kendi aklini kullanma yetenegine sahip olunmayinca, bir kitaptan sadece kopyalamak ile birilerine dogrunun ne oldugunu isbatlayabilecegini düsünüyor. biraz derine in denilince böyle iskalayip duruyorsun. |
Senin Türkcen yokmu?????
Bu cehaletine ceza olarak 40 sefer yazimi okuyacaksin..............
Benim burada zamanimi calmaya ugrasma......... ---------------------------- Üc vakti belirleyen ayetler, Bakara 238 ve Nur 58’dir. 24 saatte kac rekat namaz kılınır? Peygamberimizin kıldıgı sekliyle yani farz ve müekked sünneti birlestirerek, sabah 2, Ögle 4, İkindi 4, Aksam 3, Yatsı 4 olmak üzere toplam 17 rekattır. ------------------------------------------- Vakitleri Kuran belirler, ama namazin seklinde bulunan rekatlari Peygamber uygulamasiyla bellidir........... 1500 yildir degismedi..... Ahhhhhhhhhhhh ahhhhhhhh arkadas bu bos beyinler dolmuyor, dolmuyor dolmuyor................. |
ARKADAS
yerden göge kadar haklisin.......
Bazilari Allahin apaciki Ayetlerini inkar ediyorlar.............. sen yerini göster dedigimde........ basliyorlar laga lugaya. Bazilari tam cahil degil ayni zamanda taliban rihlu kafirler..... cünkü cahil insandan müslüman olmaz..... Bilgisayari 5 yasindakide kullanir.... ama onu müslüman yapmaz.......... Herkesin görüsüne saygi duyarim, ama bu demek degildirki... sen Ayetleri inkar et..... ondan sonra, yok sen isbatla............ ben sana yerini gösteriyorum ister inan ister inanma banane...... benim icinmi cennete gideceksin...... hallah hallah.... Görüsümü biraz degistiriyorum ve ilave ediyorum. Akli olmayanin dinide yoktur. Bazilari gidip ilk önce genel bilgilerini alsinlar..... ondan sonra dine yönelsinler, aksi takdirde, baskalarinin kölesi olurlar....... |
Namaz vakitlerini hangi Ayetler
belirlermis gercekten merak ediyorum......
Bazilari Bakarav 238 ve Nur 58 Ayetlerini kabul etmiyorlar........... bende marak ediyorum, yokmu benim cehaletimi gidecek olan, bu arkadaslardan..... Göstersinler bakalim, baska nereye gizlenmis bu Ayetlerde, bizler varliklarindan haberdar bile degilmisiz............. Hadi bekliyorum, yazsinlar buraya........ versinler Furkandaki Ayetleri....... Laflarinin arkasinda duramayan lütfen buralara yazi yazip bizlerin zamanini calmasin |
cehaletin gözü kör olsun
kuran bakara suresinde yahudilerden örnek getiriyor onlar gibi olmayalim diye.
Allah onlara sigir kurban etmelerini emrediyor ve bunlar sigir hakkinda soru sormaya basliyorlar, sari sigirmi yesil sigirmi vs. bunlar Allah"in muradini kavramayinca veya kavramak istemeyince böyle sacma sorular sorup akabinda kendi islerini daha da zorlastirmis olurlar. bana göre yukaridaki ayette bahsedilen mevzuu baska birsey. ayetleri dikkatli okursan kontextine dikkat edersen, fazla laga luga yapmadan delillerini sunarsan mevzuu hallolur. ama kopyaladigin kitaplari iyi okumamissin. ortaya cikan sonuc bu. |
öglenin farzinin 4 rekat olmasi
sünneti müekkede mi yoksa farz mi?
imam hanefiye göre öglenin ilk ve son sünnet namazlari da sünneti müekkede. ayirimi neye göre yapiyorsun? |
basit bir soruya
cevap verebilmek icin bu kadar laga luga yaptin pes dogrusu.
tekrar sorayim namaz vakitlerini belirleyen ayetler yukarida yazdiklarin mi? lütfen bir evet yada hayir yeter. lakin hayir yazarsan digerlini de ekle lütfen. |
Keeeeees
be EBU CEHIL............
Ayetleri göster.... Ayetleri........ senin ilmin sende kalsin.............. Ayetleri göster Ayetleri..... yada sus. |
EVET
bütün bilim adamlarinin itifakkiyla
Vahyideki namaz vakitlerini belirleyen Ayetler.... yukardakiler.......... vahyide baskasi yok..... Veeeeeeeeee, sen simdi senin Ayetlerini göster bakalim.......... Ver bakalim senin Kuraninda hangi yerde vakitler belirlenmistir..... rekat demiyorum.... vakit..... Hadi cevapla.............. veya bekle biraz belki sana vahyi inerde cevaplarsin...... haaaaaaa haaaaaa... man man man |
Amin
Eger ben haksizsam beni kör etsin, eger sen haksizsan seni kör etsin........ varmisin Amin demeye............
Sen niye yerini göstermiyorsun, senin bes vakitini belirleyen Ayetleri............. Hadi göster.... agzimda tüy bitti be............ ne acayip birseysin sen........... nerde Ayetlerin????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????? wir alle wrten auf die Ayets ..... na was ist??????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????? |
Was was was
Rekatlara sonra geliriz........................................... ..................... ve istedigin kadar konusuruz........
Birak imami falan filani... Sen bana Vakitleri belirleyaen Ayetleri göster...... öyle Enis"e burada hikaye dizip.... lafi baska yere cekmek yok....................... Vakitleri belirleyen AYEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTTTler nerede???????????????????????????????????????????? ?????????????????????? na komm schon |
Hadi senin Ayetlerin nerede?? o.T.
ohne Text
|
tamam tesekkür ederim.
yani bilmek istediklerim bukadar idi.
|
Bana bu kadar zulmü
bunun icinmi yaptin.......
Senin 5 vakiti belirleyen Ayetlerin nerede???????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????? |
Münkirlerin kamasutra"yi tartistigi
bir forum biliyonmu peki?:-))
|
cemdean und sein wahres gesicht
...möchtegern "namuslu" Frauen, deren Vokabular nur "allah" und "insallah" besteht
yorumsuz |
was meinst du??? o.T.
ohne Text
|
was wohl?
sosyalist gecinen sümüklü,bir tarafi moklu devrimcilerin aslind ne büyük din düsmanlari oldugunu, insanliktan bahsedipte insanlarin en temel hakki olan inan özgürlügüne nasil saldirdiklarini gösteriyor.
dinine,Allah"a saygi duyanlari geri kafali olarak adlandiran ama ayni zamanda daglarda ot icip iscilik,devrimcilik özgürlük diye bagiran ve kokusan güya medeni -insan seklinde görünen-deccal olan pislikerden bahsediyorum. bana bakmasinlar.ben zaten gericiyim ElhamdulIllah. |
aha o.T.
ohne Text
|
ja genau ;))
aman Yarabbim!
bu millet aptallasmasinda kim?? weg hier! |
güle güle o.T.
ohne Text
|
Komisch
nicht im Sinne von "zum Lachen" sondern im Sinne von "seltsam"!
Epeyden beri kendime bu forumdaki yazilari okumayi men etmistimki, sevgili eniskaya sayesinde son bir kere daha bu aciya katlanmak zorunda kaldim. Aslinda simdi, eski arkadaslarin neden bu foruma ayak atmadiklarini cok daha net görebiliyorum... Aslinda güya hepsinin docent, prof veya daha yolun basinda üniversiteli olmalari, bu isi daha aglanilacak hale getiriyor. Ama aglamak yerine agzimda kalan igrenc bir tadin varligini hissediyorum okuduklarimdan. Yargisiz infas"dan kacinanlardanim ki bu bile su anda türklügümüzü yine gösteriyoruz demekten ali koyamadi beni. Acaba, diyor icimdeki ses, acaba burada saatlerce namaz üzerine tez"lerini aciklayanlar, hic alinlarini indirmislermi seccadenin üzerine? Hic fark etmislermi, namaz 3, 5 hatta 50 rekatte olsa, degisen sey"in ne oldugunu? " Ben sizinle söz dalasina girecek yasta degilim, bagislayin. Ne yasim, ne de mantigim el vermiyor buna. Herseyi daha iyi bilen insanlarla boy ölcüsmekten sakinirim. Biz buyuz: "Hohe Töne von sich geben, die meist keine Stellung zum Thema beinhalten" Bei den Ausnahmen entschuldige ich mich. So, jetzt bin ich den Balast los! |
sonuc olarak
sevgili eniskaya, yanlis bir se söylemediki........ namaz 5 vakittir dedi ve sadece nasil 5 vakitler meydana gelmis onu acikladi.......
Birde bunlari ben söylemiyorum yüce Kurani Kerim söylüyor....... Takdir edilecek bir husus var burada, oda yeterli bilgim olmadigini söylüyorsun........ yahu Allah razi olsun..... keske herkesde anlamadigi konularda veya bir derin bilgisi olmadigi konularda, bilmiyorum diyebilse....... Ben yazdiklarimda hakliyim..... ve kimsenin dogrulamasinada ihtiyacim yok...... yüce Kurani Kerim öyle söylüyor..... baska yazsaydi baska söylerdim...... Üniversiteli olmakla bir alaksi yok bu hususlarin....... bunu sende biliyorsun...... Üniversitede insana adam yapmiyor... o insanin ruhaniyetinde olmasi gereken bir olay.... Üniversite sadece genel bilgiyi genisletir ve hizli düsünmeyi ve elbet kendi branjinda uzmanlsamayi saglar.......... insanlari müslüman yapmazki......... üstelik cehalet Hocalari görünce, piyasadaki uydurk dinden tamamiyle uzaklastirirki... o zaten islam dini degildir..... |
entel dantel yine bakiyom osuruktan
teyyare selam söyle o yare misali sacmalama edebiyatinda bayragi kimseye birakmiyosun..anlasilan cemdean sana yüz vermiyor..onu provozieren yapmakla emeline ulasacagina saniyosan cemi o tip erkeklerden degil canim..
gösterdigin bok cukuruna atlayan saftirik enise laf söyleme geregi de duymuyorum.. yok dantel sen gerici falan degilsin..sadece beynindeki dolasan bir iki örümcek arasira sistemin calismasini engelliyor sara hastalari gibi..abuzittin abin killifircasi ile temizlerse problemin kalmaz... |
gerade von dir...
habe ich nicht sowas erwartet... hätte gedacht dass du das auch so siehst!!!
Mit gutem Beispiel voran gehen, wie denn wenn einem gleich die Lust vergeht??? Wenn ich schon das was hier steht lese, schüttel ich den Kopf, zevk vermiyor artik, leider !!! |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 20:37 Uhr. |