Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

24.06.2004 01:35

ince ayrinti........hihihihi........

mazzallah
sizin bir kücük baciniz olsa..8 yasinda
bir hicada gelip allahin emri peygamberin kavliyle kücük 8 yasinizdaki kiziniza nisan takmak istyiyorum 9 yasindada gerdege gireriz dediginde..sizde tabi tabi buyrun alin bebegi guidin..nasilsa peygamberin böyle bir süneti var sevaba gireriz mi dersiniz bu ayrintida ince ince merak ettim simdi ?
size bunlari hangi camilerde ögretiyorlar..sapiklar camisimi ?????

24.06.2004 01:37

o.T.

kendine saygin varsa bu hasta mahlukata yazma derim.ist sinnlos.niyeti belli.

24.06.2004 01:38

inkilap tarihi istiklal mahkemelerini

okursan kac bin kisinin kafasinin kesildigini okursun...
biz sizin gibi mit ajani diyanetcilerle calismiyoruz..
camimizde büyük bir kütübhane var..16 ciltlikde istiklal mahkemeleri diye kitaplar var..
sen sahiden marsdan geliyorsun galiba...

24.06.2004 01:40

Ama yasi cok genc

nasil olurda bu zamanki zamanka, böyle serefsizlerin eline düser.......

inan icim kan agliyor bunlari görünce duyunca.....

24.06.2004 01:40

Bir kadin olarak senin sübyanci sapik

erkekleri desteklemenden utanc duyuyorum
..
rabia.de
selam
tüm bedualarimiz bu cocuk tecavüzcüsü sapiklara!!!!!! aman allahim birde sünnet diye yapiyorlar bunu aman allahim!!!!!!!!11111

24.06.2004 01:42

özür dilerim beyfendi

yani milli görüsün eline düsmeyelimde sizin gibi bu sübyanci sapiklari destekleyenlerin camisinemi gidelim..
allah korusun

24.06.2004 01:45

ach wass

baksana ap acik milli görüse karsi kiskirtmak niyetinde.kack einfach auf sie oder ihn.zaten ne oldugu belli degil.marsdan herhalde ;)

böyle timarhane kacaklarini kafaya takacak olursan isin yas.bunlar neki.gercek tehlikeler disarda arkadas...bunlarin lafi ancak itin osurugu olur.net mehr und net weniger.

gute n8 jetzt

24.06.2004 01:49

Bir kisinin ismini rica ettim

Kitap demedim.....

Sen bana bir kisi bulacaksinki bu adamin babasinin kafasi kesilmis olacak......

Seninle tartismayi vac gectim......

Olsun kader diyelim, lekum dinikum veliyedin...

Hayatta bir cok seyden mahrum birakildin, beni üzende o oldu..... kimbilir belki hic asik olmadin, bir erkekle bile tokalasmadin... sinif arkadaslarinla geziye cikmadin.... bir yaz aksami deniz kenarinda arkadaslarinla gezmedin..... disco, bar bile olsa dünyada diger mekanlara gitmedin...... sadece kendi kurallari icerisinde birakilip, anlamadigin halde, arapca harfleri birbirine katip Kurani ezberlettiler.....

Bence senin yillarini caldilar, bunu Allah senin annen babandan ve bunu sana yapanlarda soracak...... bundan süphen olmasin, Allahin kelamini inkar eden bu kisileri, sen affetsen bile Allah effetmeyecek....

Yinede sana kizmiyorum, seni buna zorlayanda suc.....

Simdilik iyi geceler.... esen kal
Enis

24.06.2004 02:22

bir bayan böyle KÜFÜR etmemeli

caminizde bayan hoca size islami adab ve ahlak cercevesinde peygamberin hanimlarini örnek alarak nasil toplum icinde konuslur hareket edilir ..anlatmadi ögretmedi galiba...
böyle ossu....it felan bir kisi bayan olamaz olsa olsa cingene olur !!!!!
ne günlere kaldik akiyamet yaklasiyor yarabbim!!!!ümmeti muhammed uuyormu
erkekler cinsi sübyanci sapik bayanlar ise agzi bozuk birer cingene olmus..sefaat ya muhammed

aliconda 24.06.2004 02:31

Von wem hast du das Bild geklaut ???

Du bist doch garantiert ein FAKE !!!

Findest du das lustig das Bild einer anderen Person zu missbrauchen?

al"

aliconda 24.06.2004 02:48

Mustafa Kemal ve Silah Arkadaslari

olmasaydi bunlar hangi camide namaz kilardilar farkinda degiller!

Yunanlar Ege Bölgesinde cami yaptirirdilar mi?
AB Üyesi oldugu halde, hala Gümülcine ve Kuzedogu Yunanistanda Türk azinlik baski altinda!

Daha "ileri" gitmemelerinin nedenide MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"ün kurdugu TÜRKIYE CUMHURIYETIDIR !

Hala bagiranlar cigiranlar bir de Kibris gecmisine baksin! (Müslüman Türkleri ne yaptilar?)

Gelelim öbür bölgelere!

Kuzeydogu Anadoluyu Ruslar nasil yönetecekdi acaba???
Trabzon hala müsülman mi kalirdi ?
...

Türkiye Cumhuriyetinde beslenenler simdi kalkmislar T.C. kirletmeye basliyorlar!

"Yemek yedigin yere ..."

al"

kerio 24.06.2004 10:19

devleti olmayanin dini olmaz sacmasi

ben bu sözcükleri duyunca hep hadis uyduran rejimler aklima geliyor. onlarda yedikleri naneleri halka biraz olsun dayatmadan kabul etmeye kalktiklarinda hadis diye yutturmaya calisirlardi. simdide bu yalanlari laiklerden duyuyoruz. bu kesinlikle yalandir ve hakikat ve din ile hicbir alakasi yoktur.
iste asagida bu yalanlari dizisi:

1000 tekrar ettim ama yinede tekrar edeyim.
-&gtyalan oldugu icin daha cok tekrarlamalisin.
1.)Devleti olmayanin Hürriyeti omaz
-&gt ilticacilar fevkalade güzel ve hür yasamaktalar. almanyaya iltica eden ex tc vatandaslari.
2.)Hürriyeti omayanin Dini olmaz
-&gt bu aslinda dogru gibi görünsede vahye yani kurana bakildiginda, hic alakasi olmadigini görüyoruz. köleler icin birtakim uygulamarin olmasi bunun delilidir. hür olmasa bile insanin dini inanci fevkalade vardir ve sorumluluktan kurtulmamistir.

3.)Laik sitem, evrensel din boyutlari cercevesinde anaysasasini kurup, her cesit dine mensup kisilerin huzur icinde beraber yasamasini saglayan, bir degerler hazinesidir.

-&gtlaik sistem kemalist sistem olunca bu iste olmuyor, degerler hazinesini bilmem ama, ortaya tc modeli cikiyor. annesi basörtü takiyor diye asker evladini ziyaret etmeye gittiginde generalin tanklari ile karsi karsiya kaliyor.fransada yine böyle sapik bir laik sistem var. inanci olan insana inancinda taviz vermesini emreden daha dogrusu zorlayan bir sistem inancli bir insan icin hazine olamaz. bir cöküntü olur.

4.) 3.) noktadaki cercevesinde uygulanan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi, tamamiyle Kuranin asil metniyle tam ic icedir.
-&gt bu nasil olacak? türkiye generalleri bunu duysa, seni kursuna dizer. ben buna inanmiyorum.

5.) Kuran cerceveyi verir, zaman sartlarina göre, Kurandan beslenerek, devletlerin Anayasalari tazelenir.
-&gt bu kesinlikle öyledir. kuran prensibleri belirler ve insanlar bu prensibleri uygulamak ile yükümlüdürler. prensiblerden degiskenlikten ziyade uygulamada degiskenlikler mümkün olmasi lazim.

Aksini söyleyen, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasinin bir kanunu cikaripta, Kurandaki su ayete veya devletl isleriyle ilgili aciklamaya, karsi cikiyor desin.
Böyle birisinin anlini karislarim..... bos laf coooooooooook
-&gtyobaz

Insallah bu din ve devlet iliskisini sizlerde anlatabildim
Eger bunu anlayabilirsek, o zaman hem dini ve hemde devletin kutsalligini anlayabiliriz.
-&gtdevletin kutsal oldugunu düsünmüyorum. kutsal olan dindir. devlet kutsanirsa, devlet ayakta dursun diye dinin prensiblerini ayaklar altinda cigneriz ve cigneniyor. en güzel örnegi amerikanin irakta ki zülmü.

Acik ve net söylüyorum... Ilahiyati bitirmeyen, 5 – 15 yil arasei arastirma yapmayan kisi kolay kolay Hoca olamaz....

Oysa piyasada Hoca adinda dolasan bin bir din azmani var, bunlarin bir cogu bos ver Ilahiyati, Erbakan mahlukunun arka bahcesi olan imam hatip liselerini bile okumamislardir.
-&gt tuhaf. kemalist zihniyeti bu bazan gercekten basmiyor. bu hocalari yetistirenler bu devlet degilmi? bu devlet bunlari hoca olarak atamiyormu? diyanet hocalarinin hangisi 5-15 yil arastirmada bulunmus?

Birde su var, devletini sevmeyen zaten Müslüman olamaz.
-&gtniye? imanin sartlarindan mi oldu simdi devletini sevmek? amentüye simdi birde muhabbeti türkiyemi eklenecek? müslüman olmanin sartlari kuranda belirlenmistir. hicbir yerinde türkiye yada devlet gecmez. cünkü gerekmez. tam tersine kuranda, oldugu beldede dini yasayamiyorsa göc etmek ile emrolunmustur. habesistana göc edenler ilk müslümanlar degilmiydi? mekke devletinde bölücük yapipda halki kafir müslümanlara ayiran peygambere gelen vahy degilmiydi. yine mekke devletinden medineye göc edenler müslümanlar degilmiydi?

Devletimizin kaybolmasini engelleyen, kurtulus ve kurulusa önderlik yapan, Atatürkü sevmeyen Türk olamaz.
-&gtolabilir.

Türk omayaninda Atatürkün hakkinda agzini acmaya hakki zaten yoktur, onun kani bizden degildir, o tiplerin gidip genetik test yaptirmalari gerekir.
-&gtniye?tirt(yani trt int) arada sirada ingilizlerin atatürke olan övgülerini gösteriyor. yani ingiliz konusabiliyordu, en azindan o topraktan gelenler konusamiyor. bu yasakci zihniyetten ne zaman kurtulacaksin?

24.06.2004 11:25

sonuna kadar haklisin

Mustafa Kemali sevmeyenlerin zaten temelinde mutlak bir kan tersligi yatiyor......

Bunlarin kaninda Hiristiyan kani yatiyor..... buda ne anlama geldigini bilirsin.... kendiliginden o kan oraya gelmedi dimi.....

Bildigim tek sey var Atatürkü sevmeyen bir kesim Türk olamaz, hele hele müslüman hic olamaz........ Allah belalarini versin bu tip serefsizlerin ve vermis bile..... bak ikinci sinif vatandas muamelesi görüyorlar.....

Hakliyimda
Selamlar
Enis

24.06.2004 11:30

Sen marstami yasiyorsun

yoksa inmisin cinmisin.......

Su anki dünyada, herkesin bir devleti, bagli oldugu bir toplum var senin yokmu??????

Bayagi analiz etmeye kalkmissin yazdiklarimi..... isin gercegi su.... ister kabul et ister etme..... senin sahsi ve kisisel kapasitene bagli bir olay bu....

Eger sen Devleti olmayanin dini olamayacagini anlamiyorsan zaten bosuna yasiyorsun....... efendice söylemek gerekirse ot gibi.......

Kuranin neresinde, bir baskasina kulluk kölelik veya boyunduruk altina gir yaziyor.

Müslümanligi tam esasiyla yasayabilmek icin HÜRRIYET SARTTIR......

Tartismamiza gerek yok...... zamanimi caliyorsun

24.06.2004 11:42

Sen neymissin be enis

tabi ben hepsini okumadim okumak ta istemiyorum.

Kuran cercevey verir diyorsun - kuarn geldigi zamanlarda Okyonuslari acamamistik baska kitalarrin cercevesi yokmuydu ?
allah lari yokmuydu?
dinleri yokmuydu?
devlet sence nedir ve ne icindir ?
Üst Düzel yönetici kurumlari nicin Alt düzey isnalari düsünmüylar onlar devletin icinde yasamiyorlar mi ?

Üst düzey yöneticeri ve Endustri yöneticilerini bir karsilastir LÜTFEN!!!!!!!.

Atatürk dediniz bitmediniz - Üniversitelere böyle soktunuz Atatürkünüzü, yeter artik (milelti nekadar cahil yerine koyacaksiniz?).

Insan gibi demoktasiyi yasatin Insanlara - Bagimsiz birakin Milleti - Cocuk parasi verin köylünün cocuklarina - dogruyu ögretin -Ana olacak bayanlara dogum zamanian önce evde kalmalarini saglayin ve maas verin alisverislerini yapabilsinler - da nice seyler var enis enis tespih sallamak tasak tutmak degil bunlar

Devletim ama yinede devletim türkiyem Bagimsiz develtim benim isanlarimi bagimladin piskoloji durumlarini bozdun alkholik yaptin ama yinede devletim türkiyemsin sigara dumanina bogdun milleti yinede türkiyemsin ÜST DÜZEYDEKI BOKCUVALLARINI ATALIM INSANLIK YÖNÜNE CALISALIM

ama sen Ahirda okumussun ENIS alinma sakin senden bi kullanilmis saman böyle olmaz.

tek1 24.06.2004 11:49

Öyleyse acikla

Öyleyse acikla ve gel bekliyorum korktum saniyorsan yanildin

bekliyorum Erkeksen simdi aciklarsin adimi soyadimi ve adressimi hadi!!

damla77 24.06.2004 11:52

Mal eine Frage.

Aranizda gercek anlamda bes vakit namazini kilan(-maya calisan) varmi.?
Yapan kendine yapar elbet ama ilgimi cekti bizim neslimizdeki oran..

24.06.2004 12:00

Bak :)

Ne yaparsan yap insanlik icin yap - namazini ister kil ister kilma ama insanlik ve bagimsizlik icin yap.

Toplumu yalnis yöne yansitma namazinla, dininle, devletinle, yöneticiliginle, edustirinle, ögretmenlerinle, hocalarinla, hacilarinla, bilginle, fahiselerinle, istersen 1000 kere evlen, istersen 10 bayanla beraber yasa, istersen hic calisma, .................

CIKAR ICIN YASAMA; INSANLIK VE BAGIMSIZLIK ICIN YASA

Bir Insan Anarayindan cikarken kimi haklara sahiptir ve bilmesi gereken seyleri de ailesinden ve okul ögretmenlerinden ögrenir ve bu ögrenim (ilimi) son nefesine kadar insanlik ve bagimsizlik icin yapmasi gerekir.

SEYTANI ICINIZDEN ATIN

24.06.2004 12:01

EVET SORUN MU VAR YOKSA GÜLECEKMISIN o.T

ohne Text

24.06.2004 12:03

kafayi üsüttün galiba

.......... böyle gavurca insani assagilamakmi sence okumak ??????

Yillarimizi bu tip konulara verdik.... ve her zamanda gervekleri söyledik.....

Sen devletten ne bekliyorsun?????? seni bakmasinimi???? tabi sende yan gelip yatacaksin..... ohhh ne güzel....... böyle bir devlet türü varsa hepimiz oraya gidelim...... burda bana gazel okuma......
Sen vergini kacirmadan verecksinki, devlette sana düstügün zaman yerdim etsin........

Sen niye hic düsünmüyorsunki, Allah Atatürk veya Avrupayi düsünen ve yasayanlari daha kazansal veya daha huzurlu bir yola soktu............. acik ve net görülüyorki, Avrupa olsun Laik Türk devleti olsun... bunlar sistem ve anlayis olarak bir cok Islam azmani devletlerinden daha ilerde....

Yani simdi Allah ne yaptigini bilmiyorda, sen biliyorsun....... neden bizim gibi düsünenler daha basarili oluyor??????

Sanan söyliyeyim...... ideoloji pesinde kosmayan her kimse hayatta huzur ve basari saglar.....

En basit örnegi Tayip Erdogandir, zamaninin bir din azmani olan Erdogan, Erbakan serefsizinin yaptigi yamuklari görüp, partisinden ayrilip, yeni parti kurdu ve devlet baskani oldu. 66 devlet gezerek kendini gelistirip olgunlastirdi ve simdi herseyden evvel devlet geliyor diyen Tayip Erdogan.... zamanin sartlarini ve gerceklerini kavramis durumda........... bundan iki sene önceki Tayip degil artik.... yerine tecrubeli ve daha olgun ve bilgin bir Tayip geldi..........bu sana bir örnek olsun.............umulurki sakinirsin.............

Hadi sen Erdoganida din disi birak, yobaz de, serefsiz de........ o bile insanlari birbirine düsürmeden ancak laik sistem kurtarir diyor.............. sen hala ahirdan bahsediyorsun....... sen bana kalmis akil vermeye calisiyorsun.......... elbette yazimi okumassindir, onu anlayabilmek herkesin harci degildir...... ilim irfan gerektirir

24.06.2004 12:08

zannetmiyorum kimse yoktur

ben bile dahil........... her namaz saatinde evde bulunamiyoruz ve bu gayet dogaldir.....

Senin bilmen gereken hayati bir husus vardir oda su.

Namaz kilmamanin affi yok, ama namazi zamaninda kilamamanin imkanlari vardir.

Ikindi namazini ögleye katarak ve aksam ve yatsi namazinida cem edebilirisin.

Umarim istedigin bilgiyi aldin, seni cennete sokacak olan bizim namazlarimiz degil..... sade ve sadece senin yapacagin insanlar arsi iliskilerden dolayi, salih amelindir.

(Bakara 69, Maide 62)

24.06.2004 12:13

VERGI VERE VERE BIR HAL OLDUK

KÖYLERIN YOLLARI ELEKTIRIKLERI OKULLARI NE HALDE ENISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS?????

ASYA TARAFINA BI BAKALIM CORAPLA OKULA GIDEN COCUKLAR VARRRRRRRRR OKULLARA DA OKUL DEMGE SAIT LAZIMMM ÖGRETMENE ÖGRETMEN DEMEGE SAAIT LAZIMMM

ENIS ENS ENIS ENISSSSS TEK ISTANBULU GÖRME SEN
AVRUPAYI DA KIYASLAMA

KARS TARAFLARINDA AGALAR OTURP FAKIRLERIN KIZLARINI SATIN ALIYORLARRRRRRRR ENIS BUMU VERGI VE BILIM BENIM ATATÜRKÜMÜN BILGISIOKULLARDAAAAAAAAAAA

öYLE ÜNI NIN ICINE EDEYIM BEN ATATÜRK MÜS BILMEM NEYMIS - INSANLARA IS VERIN VERGINIZI ALIN SORUN NEREDE OKUTUN BILIMINI SAGLAMLASTIRIN AMA YO ATATÜRK BU SAVASI YAPTI MARASAL OLDUUU DEVLET KURDU SIZEEEE BIZE DE GELSIN VERGILERRR CEBIM DOLSUNNNN
ENIS ENISSS ENIS

BIRDE KÖYLÜ COK COK COCUK YAPIN ASKER LAM BIZE - du hast doch ne knall - COCUK PARASI NEREDEEEEE VE HANGI HAKLA O COCUGU ASKERE CAGIRIYORSUN DEVLETIMMMMMMMMM

MIDEM KALKTI ENIS PARMAKLARINI KLAVYEDEN CEK
SENIN UNINDEN BASLAMAYAYIM SIMDI

abizettin 24.06.2004 12:33

artik karar verin yaw! Namaz kilmadan

cennete Zulassung alinabilir mi alinamazmi?:-))

kerio 24.06.2004 12:47

üzüldüm nasilda kizarmis bozarmis

bilimsel konusacaksan konus yoksa susmak daha efdaldir.

bu konuda ki delillerinin eksikligi olayi insanlara senin sapik anlayisini dayatmaya calismandan baska birsey degildir.

kerio 24.06.2004 13:08

kel alaka

siz hepten sahiplendiniz, simdi elestirenler hain oluyor. ne de kolay öyle uc kurusa bes köfte sahiplenmek. hele su atatürk olmasaydi bunlar hangi camide namaz kilardi ve buna benzer sorular varya... (almanlar wenn das wörtchen wenn nicht wäre, wäre ich millionär.)

müslümanlar olmasaydi sen simdi rusyada natasanin tuvaletlerini yikayacaktin. istanbulun nerede oldugunu dahi bilemeyecektin, ite tasa tapip duracaktin.

simdi kalkmis müslümanlara laf uzatiyorlar onlar dine küfür ediyorlar vs. vs. vs.

artik bu ayaklari birakinda sadede gelin. yani adam atatürkü sevmiyorsa bu kinin yada nefretin yanlisligini baska argümanlarla ifade etseniz? atatürk ile ugrasanlara daha makul seyler söyleseniz? enis garibim bunlari yazanlarin trde olmadiklarina ne kadar da kiziyordur. nerde ordumuz gelsinde sunlari bir topa dizsin. yasakci zihniyetin usaklari nolacak.

kerio 24.06.2004 13:10

hehehe samanlikta okuyamamistir

kesin cünkü isik yoktu. elektrik daha cekilmemisti.

kerio 24.06.2004 13:16

bazilarinin özel davetiyeleri var

lakin arkadasin dedikleri namaz hakkinda dogrudur yani edasi acisindan, fakat kurani daha cok zikrettiginde ve namazin terkini cephede olundugunda dahi terketdilmedigini zikrettigi icin, arkadas namaza verilen önemi kurandan tam cikaramamis. namaz cok önemlidir. insan iliskileri tek basina yetmez. namaz kilipda zalim olmakta yetmez. müslüman bütünü ile dosdogru olmasi lazim.

tuerkandd 24.06.2004 13:31

BELIRTMEKTE YARAR VARDIR!!!!

ich kenne diese person NICHT!
und ich habe NICHTS mit dieser Person zu tun!
und vor allem ::
ICH BIN NICHTTTTT diese Person!
diese Person ist bestimt nicht einmal weiblich!!

aslinda foruma pek ugramam , ama dün chatte biri sormustu, bu senmisin diye.
yalnis anlasilmamasi icin yukarida yazdiklarimi tekrar belirtmekte yarar vardir!!!

tek1 24.06.2004 14:02

BEDROHUNG + BISCUIT

Keine Ahnung wer du bist oder was du willst, aber eins solltest du dir sicher sein, mich zu bedrohen war ein großer fehler von dir :) ein sehr großer Fehler.

Arkadasim hic kimse sahipsiz degildir tamammi ben degil internette kendimi emin sanan galiba sen kendini internette emin sandin?

Simdi bu yazima cevap yazicaksin, istersen özür diliyebilirsin istersen tehdidine devam edersin. ve bu senin icin agir bir ödeme olur, sen kendini heralde Türkiyede sandin :) Allooooo aufwachen wir sind nicht in der Türkei burda istedigin gibi tehdit edemezsin, biri degisik düsündügü veya konustugu icin.

Buyur bekliyorum ve emin olabilirsin pesini birakmam.

ve bu yazimdan sonra senin yerinde olsam ve seref hasiyetim olsa adimi soyadimi ACIKLAYACAKSIN!!!!!

hadi kolay gelsin :) ben ne mal oldugumu ve kimin kizi oldugumu görürsün!!

Ve su internet ayaklarini sakin ha bana yapma :) gelmem ben bu oyunlara, ama bu olay internet disinda devam edecegine ob gerichtlich oder nicht emin olabilirsin!

Möge allah dir verzeihen und inschallah mit mir sein!

tek1 24.06.2004 14:08

o.T.

Eniskaya namaz kilmaman veya kilamaman dogal degildir, sen bir erkek olduguna göre, istersen sokakta kilabilirsin veya sessiz sakin bir köse bulupta kilabilirsin, bayanlar ise eve geldiginde ya cam takheer veyahut cem tadmeen uygulayabilir. Ama bunun belirli sartlari vardir ve aliskanlik hale gelmemesi lazim. eger bir insan 5 vakit namaz kilamiyorsa samimiyetligimi bir gözden gecirirdim.

Müslüman olmak kolaydir ama kalmasi zordur, o yüzden namazinizi aksatmamak icin bol bol okumaniz gerekir, ve Namazlari Huschu ile kilmalisiniz.

Müzik, giybet, iftira, televizyon, Cemaatten uzak durmak ve yalanlar kalplerimizi karatir ve imani zedeler.

Insallah buna dikkat etmeye calisalim.

tek1 24.06.2004 14:16

o.T.

Unser Prophet hatte erst Geschlechtsverkehr mit unserer Mutter Aisha r.a als sie 11 Jahre alt war und verheiratet war er mit ihr als sie 9 Jahre alt war.

Und warum wundert dich das? Heutzutage haben die Jugendliche schon mit 10 ihren ersten Kontakt mit dem anderen Geschlecht und sind meistens mit 12 schwanger :)

Und Schwester unserem Prophet wurde befohlen und empfohlen mit ihr zu heiraten (in seinem Traum). Der Grund für war sie so früh wie möglich zu erziehen. Aisha r.a war eine sehr gute Schülerin und hat die meisten Hadithe überliefert. Auch war sie dafür bekannt sich um die Angelegenheiten der weiblichen Sahaba zu kümmern.

tek1 24.06.2004 14:19

FALSCH PEYGAMBERLERIN HATASIZ

ok eins muss ich sagen, peygamberler hatasiz dir. Onlar insanlar imani gibi azalmaz ve yükselmez onlarin imani daima yüksektir.

und Azazil genannt heute iblis ist nicht mit einem Propheten zu vergleichen.

kerio 24.06.2004 14:25

ayrica herkesi senin gibi gayri samimi

sanma

tek1 24.06.2004 14:40

Abla

samimi bir müslümanin Evet ben kiliyorum yazmasini bekliyorsan heralde sanirim seni hayal kirikligina ugratmam gerekir. :)

Bir büyük sirkin yaninda bide gizli sirk vardir buda Ar-Riya (gösteris). Yani sanmaki kimse kilmiyor, kiliyordur elbett ama kendini ispatlama yerine birde ardi ardina sheytanin vesvesinin sayesinde riyaci olmaktan sakinmaya calisan kardesler var olduguna inaniyorum ve böyle olmasi gerekir.

damla77 24.06.2004 14:40

Neden kimse yoktur

diyorsun.? Bunu yapan bir insan yaptigini etrafindaki insanlara belli etmek zorunda degil.. Nitekimde bu yapilan yalniz kul ve Allah arasinda kalan birsey.

Insan gayet normal bir hayat sürüp kimse farkina varmadan evde namazlarini kilar. Elbet Avrupa da yasayip calisan insanlar icin bir okadar zor olabilir vaktinde kilmak.
Sebep olarak nitekimde bu öne sürülebilir, ama acaba hepimiz eve dönünce kazalarimizi kiliyormuyuz..
Allah bizi Islah etsin.. :)

tek1 24.06.2004 14:45

kaza namazi

Abla kaza namazi yoktur dinde. cem tadmeen ve cem takheer vardir, bir namazi sebebsiz yere kacirdiginda evet bu bazilarin zoruna gitsede dinden cikmis oluyor!

Peygamberimiz zamaninda Savas da bile namaz vakti girdiginde namazlarini kilarlardi MEYDAN ORTASINDA.

bu konuda seyh bin baaz in kitaplari coktur.

tek1 24.06.2004 14:49

BISCUITS BEKLIYORUM o.T.

ohne Text

damla77 24.06.2004 14:54

Bu soru ile

benim kilip kilmadigim hakkinda bir aciklamada bulunmadigima göre lütfen kisisel saldirilar, bzw. möchte ich mir keine Vorwürfe anhören.

Saygilar.

tek1 24.06.2004 14:58

vorwürfe?

la haula wa la quata illa billahil aziym. ben sana saldirmadim ve sana saldiracak hakkim da yok.

ben senin icin kötü zan etmedim ve etmemde hic bir kimse icin.

soru sormana ben aslinda cok sevinmistim, ve heralde sana bos yere abla diye hitap etmedim.

neyse bu sikayetini gb ime de yazmistin ve burdada aciklarim, yeterki senin onurunu incitmeyim.

Möge Allah mit dir sein :)

damla77 24.06.2004 15:06

Neden kendine alindin?

Es war lediglich ein Zusatz..

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 12:58 Uhr.