![]() |
wessen beitrag meinst du? o.T.
ohne Text
|
Ich fands Cool
iki sefer yazismamizda senin düsüncelrini hemen analiz etmistim.... bu arkadasimiz hatta seni Forumda gözetlemis...
Kritik kabul etmekte gerek bazen Selam Enis |
yil 1930 lar, yer Kayseri
Milleti(Tebaayi) cagdas birer batili vatandas yapma kapsaminda(!) kayseride klasik bati müzigi konseri veriliyor, ve yörenin esnafi,haci agasi ömer agasi konsere gitmeli..
pastirma tüccari haci aga, 2 saatlik konser bitene kadar resmen ecel terleri döker,yorulur,SIKILIR, of ceker ama nafile..derken konser bitiminde haci aga dertli ve öfkeli vaziyette sunlari der: "Kayseri Kayseri olali böyle cile böyle iskence ve zulüm görmemistir" :-)) yine 30 lu yillarda bogazdan gecen vapurlarin klasik müszik calma zorunlugu getirilmistir bir ara.. Es ist komisch und tragisch,aber trotz deinem Schwachsinn hast du irgendwie Recht.. Von der "Cagdas Medeniyet seviyesi" haben wir nur formele und Äußerlichkeiten des Westen verstanden,was das Konsumgesellschaft angeht,sind wir sogar viel weiter als Europäer.. wir haben aber dabei völlig vergessen,oder hatten gar nicht gewusst,dass das, was Europa ausmacht,ihre Denkweise ist:Produktivität,Rasyonalismus,und Kritisizmus.. |
Alternativ düsüncesi yasrar kemal
ustasindan gelir onun okudugu kitaplardan ötmekten baska birsey bildigi yok..
Kart Kurt felsefesi.... Onun hayelindeki sinirlar cok belli ve disariya cok iyi yansitti. |
Ermeni soykirimi ? Kürt sorunu ? o.T.
ohne Text
|
Kürt sorunu varmi ? Ermeni soykirimi
Kim soykirimi yapti ... Ve Kürtler istedikleri gibi hareket ediyorlar Türkiyede...
Türkiyenin her yerinde bu adamlar is yapiyorlar. IBOSUNDA APOSUNA KADAR... Kendi yarattirdiklari sorunu niye Kürt sorunu olsun ki... Onlarin hep sorunu vardi .... Yani Toprak... Hadi bakalim kolay gelsin .. Ama bir yerde haklisin Abye kendimizi biz sattik en iyi tarafimizdan, yani Hülya avsar ne kadar dekotesini actiysa okadar daha güzel oldu. |
Halil kitab okuyor Trnin durumunu bilmez
O Amerikaya güveniyor yani Amerika Trye saldirdimi o zaman bir Kiro devleti ortaya cikar.. Ve halil icin bu bir Demokrasidir.
Yasar Kemalin kitablari sayesinde oda bir Samci oldu. |
dede den duyma
hikayeler aktariyorsun helilll agaaa bende sana burda suan yüzlerce hikaye anlata bilirim......
neyseee büyüklük bende kalsin |
O BARBAR BATI ÖNCE
KENDI ÜLKESINDE REFORMLAR YAPSIN
yabancilari hala gastarbeiter olarak görüyor bir hakkimiz bile yok cesaretleri yetiyorsa yabancilara secme secilme hakki versinler. ermeni lermis yahuu milyonlarca ermeninin öldürdügü müslimanlari neden kimse agzina almiyor...... avrupada hapishanelerde iskenceler yapiliyor gidib birgün hapiste yatanlara sordunuzmu oralarda ne cekiyorlar....... |
o.T.
bak sana daha önce söyledim, yazdiklarinda
icerik acisindan hakli olsanda, üslüb acisindan haksizsin. lütfen fasist kiro gibi kelimeleri kullanmayin. Bak görüyorsun iste, küfür oldugu zaman diyalog bitiyor. Adam aldırma da geç git diyemem aldırırım çiğnerim çiğnenirim hakkı tutar kaldırırım M.AKİF ERSOY |
Ben onlari zaten silinsin diye..........
topladim. yalniz silinmesi gerekenlerin icinde aslinda, seninde bir kac tane var. dava eden olsa StrGB girer.
sen, burayi kontrol etmekle görevli kisi olarak, herseyden önce biraz tarafsiz olmalisin. düsünce ve ifade özgürlügü sadece arvupalilara degil, en cokta biz türklere ve kürtlere lazim. dilerim anlasiyoruz |
Dikkatli oku belki anlarsin!
SanaDA bir öneri!
Benden sikayetciysen support@vaybee.com yaz! Ben bastan nedenlerimi ve neleri silecegim gayet net acikladim! Belki sen basta yoktun Forumda ama yinede gelene gidene tekrar etmek istemiyorum. Tek "Türkiye Düsmanligi" icin buraya makale acanlarinkinide sildiririm! Cünkü burada belli kurallar icin yazismalar rica ettim bir kac defa! Sen cikmis "akshalil" in baska forumda seninle tartismasini buraya tasimizsin! bunu hic ve hic burada istemiyorum! Onun baska forumda problemin varsa, oranin Moderatörüne basvur. Sana yardimci olmazsa istersen düz vaybee nin administratorlarina basvur, hatta ben bile sana yardim edebilirim! AMA Foruma uymayan ve mesela tek Türkiyenin ic meselesini ilgilendiren veya "Türkiye ve Avrupa Birligi üyeligi" ilen ilgisi olmayan makale acma bu Forumda! Tamammi ? al" |
o.T.
>>>KENDI ÜLKESINDE REFORMLAR YAPSIN<<<
O zaman ciksin Türkiye Cumhuriyeti dayasin bakiyim kalan bütün üyeler: "Kendinizi Türkiyeye uygun yapmazsaniz girmeyiz ha AB"ye !!" >>> yabancilari hala gastarbeiter olarak görüyor bir hakkimiz bile yok cesaretleri yetiyorsa yabancilara secme secilme hakki versinler. <<< Statüsü gayet normal! Ayni haklari Türkiyede yabancilar görüyormu? Gitsin bir ev almaya calissin bakiyim! >>> ermeni lermis yahuu milyonlarca ermeninin öldürdügü müslimanlari neden kimse agzina almiyor...... <<< Cikip tanitsana. Niye Türkiye bunu AIHM veya diger kurumlara götürüp tanitmiyor. Nasil bazilari Türkiye Cumhuriyetini yiktigi Osmanli Imparatorlugundan SORUMLU tutuyorsa, o zaman simdiki Ermenistan"da Birinci Dünya Savasi sirasinda kurulan cetelerin katliamlarindan sorumludur. >>> avrupada hapishanelerde iskenceler yapiliyor gidib birgün hapiste yatanlara sordunuzmu oralarda ne cekiyorlar....... <<< Ciksin AIHM"ye sikayet etsinler. |
o.T.
benim kimseyi bir diyerine sikayet etmek gibi bir istegim yok. serbest tartisma ortaminda denge kendiliginden kurulur. sen benim hic günahi olmayan beitraglarimi sildin ve denge bozuldu.
yukaridaki sözkonusu halilin beitraglari hep senin Türkei EU Beitritten alinma. ve onlarin icinde bana yapilan hakaretler yok. eger onunkileri silmiyorsan, benim sucsuz günahsiz beitraglarimi hic silemezsin. ben en azindan küfretmiyorum. üstelik benim GB"den GB"ye mesajlarim saatler sonra ulasiyor. dies kommt sicher nicht von ungefähr. bu sekilde tartismayi uzatmanin anlami yok. burda hepimiz yetiskin insanlariz. bak sana ben iyiniyet ifadesi olarak bir siir ikram ediyorum. ÜSKÜDARIN DOST IŞIKLARI Ötmekte fecre karşı horozlar birer birer Geçtikçe her dakika belirmektedir seher. Bilmem kaçıncı fecri vatan toprağında, biz, Görmekle şimdi bir yaşatan vecd içindeyiz. Etrafı okşuyor mayısın taze rüzgârı; Karşımda köhne Üsküdar´ın dost ışıkları... Kimlersiniz? Ya bağrı yanık kimselersiniz! Yâhut da her sabah uyanık kimselersiniz! Dünya yüzünde, bir sefer olsun, tanışmadan, Öz çehrenizle sizleri görmekteyim bu an. Sizlersiniz bu anı ışıklarla Türk eden! Eksilmesin şu mutlu şafaklar bu ülkeden! Gönlüm, dilim, kanım ve mizacımla sizdenim Dünya ve ahirette vatandaşlarım benim. Yahya Kemal Beyatli |
o.T.
kalanini sen bilirsin!
Ben herkese ilk basta esit yaklasirim! Simdiye "akshalil" inde makalelerini sildirtim seninde baskalarininda! Ben gördügüme görebildigime göre hareket ederim! Senin "sikayet" etmek istegin yoksa, benim onun sana hakaret ettigi makaleleri görmemi, okumamami beklemen gerek. Ama cok cok defa belirttigim gibi hepsini okuyamiyorum ve okuyamamda! O yüzden kendi hakaret ettiginin düsünenlerin benim GB"me ugramalarini umuyorum. Bu yönde pasif kalmayi düsünüyorsan, kendin bilirsin. al" |
Hexenverfolgung/Barbarei(AB KAYMAKAMI)
Orhan Pamuk"la ilgili bugüne kadar sessiz kalanlara bu yazım. Orhan Pamuk"u hedef alan linç kampanyaları başlatıldığı zaman hiç ses çıkarmayanlar için yazıyorum.
Orhan Pamuk"a yönelik, Humeyni"nin romancı Salman Rüşdi için yayımladığı "Katli vaciptir!" fetvasına benzer çağrılar karşısında kılı bile kıpırdamayanlar içindir bu yazım. O zaman sustunuz. Peki şimdi... Yine susacak mısınız? Devletin bir kaymakamı çıkıyor, yazılı bir talimatla kütüphanelerdeki, kitaplıklardaki Orhan Pamuk kitaplarının imha edilmesini istiyor. Kitap imhası! Duyuyor musunuz? Duyumsuyor musunuz? Türkiye Cumhuriyet Devleti"nin bir kaymakamı çıkıyor, yazılı bir emirle bu topraklarda yetişen en iyi, dünyada en çok tanınan edebiyatçılarımızdan birinin yapıtlarının yok edilmesini buyuruyor. Dehşet verici değil mi? Tüyleriniz ürpermiyor mu? İrkilmiyor musunuz? Rahatsızlık hissetmiyor musunuz? Adı, Mustafa Altınpınar. Devletin kaymakamı. Isparta"nın Sütçüler ilçesinde devleti temsil ediyor. Ve altında bakla gibi imzasıyla kütüphane ve kitaplıklara şu emri veriyor: "Son günlerde kamuoyunda tartışılan ve yazar olduğu iddia edilen Orhan Pamuk adlı yazar, yurtdışında verdiği beyanatlarda, onurunu her şeyin üstünde tutan Türk milletini rencide edici asılsız iftiralarda bulunmaktadır. Bu azınlık ırkçısının asılsız iftiralarına karşı Türk milletinin elbette meşru müdafaa hakkı vardır. Bu itibarla, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız kütüphanelerini ve kitaplıklarını tarayacak ve adı geçen şahsa ait kitaplar ayıklanarak imha edilecektir. Konunun hassasiyetle takibini rica ederim." Azınlık ırkçısı Orhan Pamuk! Ve ona karşı "milletin meşru müdafaa hakkı"nın gereği olarak kitaplarının imha edilmesi... Hangi devirde yaşıyoruz? Nazizm hortluyor mu? Biliyorum, bu soruyu sorarken, çok değil çeyrek yüzyıl önce, 12 Eylül askeri yönetim döneminde de kitapların yakıldığını, kâğıt fabrikasına gönderilerek hamur yapıldığını ya da Halit Refiğ"in "Yorgun Savaşçı"sının başına gelenleri çok iyi biliyorum. Ama bugün hâlâ mı? Hâlâ değişmeyecek mi bu kafa? Bu kafanın değişmesi için tepki göstermek lazım. Bu kafanın değişmesi için Orhan Pamuk"lara sahip çıkmak lazım. Yazarların özgürlüğüne, sanatçıların yaratıcılığına sahip çıkmak lazım. Başka türlü olmaz. Sessiz kalmak, bu kafaları yüreklendiriyor çünkü... Isparta Valisi, "Yanlış emir iptal edildi" demiş... İçişleri Bakanlığı emirle ilgili inceleme başlatmış... Yazık! O kaymakam, eğer Türkiye"de demokrasi diye bir rejim varsa, bir gün bile o koltukta oturamaz. Derhal görevinden el çektirilir, eğer biraz duyarlılık varsa... Böyle adam oluruz ancak. Bir Başbakan, bir Dışişleri Bakanı, bir Kültür Bakanı, bir muhalefet lideri, bir kelimeyle de olsa, böyle bir emri eleştirebilirse, bunun demokrasiyle, özgürlükle bağdaşmadığını eveleyip gevelemeden kamuoyu önünde söyleyebilirse, ancak o zaman adam olabiliriz. Bunlar yapılamıyorsa, milliyetçilik adına susuluyorsa, kitle kuyrukçuluğu yapılıyorsa, çekin kuyruğunu gitsin. Orhan Pamuk"a kızabilirsiniz. Eleştirebilirsiniz. Romanlarını beğenmeyebilirsiniz. Bunları yazıyla, sözle, gösteriyle de ifade edebilirsiniz. Ama linç çağrıları yapamazsınız. Katli vaciptir fetvaları çıkartamazsınız. Kitaplarının yakılması için resmi emirler veremezsiniz. Verirseniz, adam olamayız. Çok yazık! >>Dünkü gazetelerde Orhan Pamuk’un kitaplarını toplayıp yaktırmak isteyen Ispartalı bir Kaymakam haberi vardı. Kaymakam, kamu kuruluşlarındaki, yani kütüphanelerdeki Orhan Pamuk kitaplarının toplanıp yakılmasını emretmiş ama traji komik bir gelişme, Kaymakam’ın ilçesindeki hiçbir kütüphanede Orhan Pamuk kitabı bulunamamış. Hatta Kaymakam hayıflanmış, “keşke bu tamimi yayınlamadan evvel kütüphanelere sorsaydım” demiş. Neyse ki bu girişim Vali’den dönmüş. Dönmüş olsa da, 2005 yılı itibariyle Türkiye’deki eğitim kurumlarından ve idari yapıdan çıkan bu Kaymakam, ilginç ve üzerinde çok düşünülmesi gereken bir örneği sergiliyor. Kitapları yakarak düşüncelere karşı düşmanca, hayatı insan odağından değil, ırkçılık açısından gören bir anlayış Türkiye’de kitap yakma noktasına kadar gidebiliyor. Ayrıca bir başka nokta da yeryüzünde Türkiye’yi kim temsil ediyor? Orhan Pamuk mu, Isparta’nın herhangi bir ilçesindeki bir Kaymakam mı? Dünya Orhan Pamuk’u mu tanıyor, Kaymakam’ı mı? Türkiye ansiklopedilerinde kim yer alıyor? Kaymakam mı, Orhan Pamuk mu? Türkiye’ye hiçbir katkısı olmayan, Türkiye’nin dünyadaki saygınlığını pekiştirmeye yönelik hiçbir faaliyeti bulunmayan, üstelik Türk dilini düşman belledikleri yazarların onda biri kadar bile kullanamayan bir takım adamlar Türkiye’de vatansever kesildiler. Bunun ölçütü de kitap yakmak. Türkiye, bu kolay vatanseverlikten ne zaman kurtulacak? Herkes vatanı çok seviyor ama hiçbir Nobel’imiz yok. Herkes vatanı çok seviyor ama patent sayımız yerlerde sürünüyor.keza bilimsel dergilerde yazilan türk makalelerinin sayisi icler acisi Üstelik bir de Nobel’e en yakın yazarlarımızı kitaplarını yakmak isteyen kaymakamlar var. Hükümetin bu Kaymakama yönelik tavrı AB sürecindeki bir samimiyet testi olacaktır. Kitap yakmak arzusuyla yanıp tutuşan kaymakamlarla AB yolunda yürünemeyeceği açıktır. Hükümet, kendi hedefini bıçaklayan zihniyeti ilçe yönetimlerinde tutarak sadece Kızıl Elma koalisyonuna hizmet eder. P.S: Eine studentin,die der letzte Roman von Pamuk "Schnee" lesen soll,wurde als Verdächtige von Polizei gesucht..in einer Befragung 60% der Bewölkerung geben an, dass sie Orhan pamuk gar nicht kennen,trotzdem dass der kaymakam Recht hat.. Hi Aliconda! Du kannst das mit Bergründung,es bestehe keine Zusammenhang mit EU gern löschen, ich schreibe auch in Politik forum. <a href="redirect.jsp?url=http://www.milliyet.com.tr/2005/03/31/yasam/ayas.html " target="_blank">http://www.milliyet.com.tr/2005/03/31/yasam/ayas.html </a> <a href="redirect.jsp?url=http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=148102 " target="_blank">http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=148102 </a> <a href="redirect.jsp?url=http://www.taz.de/pt/2005/03/29/a0169.nf/text " target="_blank">http://www.taz.de/pt/2005/03/29/a0169.nf/text </a> |
Onlar Reformlarini 500 yil önce yapti
ve hersey kendilerine göre cizilip bicildi.
Her benden sigmaz tabi, bizimde onlar gibi olmamizi istiyorlar. T.C laik bir devlet bu alamanyada varmi , yada fransada.. Hepsi sözde laik ve din oldumu hersey birakilip dinlen ugrasiyorlar. Malesef bazi konularda Islam aleminden daha cok öndeler ve biz Teorisini yapip duruyoruz. Onlar ise bizden 200 yil önde... Önde olduklari icin istedikleri gibi bizi sag sol yönetiyorlar. Reform dedigin sonunda dünden bugüne bir degisim ve cogunlugu memnun edicek birseyler " utilitarismus" denilen bir sistem. Görüyoruz ki burada azinliklar yani fakirler bu Reformlardan hic bir fayda görmüyorlar ve 10 yil sonra AB de degisler geriye gidicek. Kaldi 190 sende e bunu istersek iki yilda ala bilir yada 300 yilda hersey bize bakiyor. Onlar bize suan muhtac degiler malesef Trdeki politikacilar bunu bu duruma getirdiler ve yaptilar. Eger ISlam devletleri istemeseydi bugün Irakta ne savas olurdu nede baska birseyler .. |
Bizdeki politikacilar yanliz yemek icin
geliyorlar.. Ve biz herzaman her yerde uyuyoruz ve uyuyamaya devam da edicez.
Bizdeki yetisen Politikaci ya kendi memfaatini düsünüyor yada diger akrabalarini zengin ediyor. Bizim Millet ne tarihle yasar nede tarihi sever yani isteyen gelip ermeni soykirimini masaya koyar ve bizde sus sus kabul ederiz sonunda. Bir desavantajimizda Müslüman olmak yani.. ve bir hiristiyan toplumuna karsi hesap vermeye mahkum ediliyoruz. Eger bizde akilli yazarlarimiz olsaydi ve halik her acidan ermeni soykirimi hakkinda bilgilendirseydiler bugün bu duruma düsmezdik. Hirvatistan ve Sirbistan zamaninda bosnaklara katliyam yaptilar bunu bosnaklar ABde dile getire bildilermi .. Hersey unutulmak üzere.. Her acidan eksiklerimiz var... kahvede oturmak futbol macini vede semra hanimi seyretmeklen olmaz bu isler. Bizim Millet daha halen uyusun, cünkü bizim kenidimizden fayda gelmedikten sonra. |
Bati barbar degil , yanlizca sömürge
makinasidir, ve diger ülkeleri sömürmek icin hersey yaparlar.
1 Mercedes = etwa 40.000 Euro = 20 Tonnen Roheisen aus Afrika = noch billiger als ein Mercedes = Mann kann daraus mehrere Autos erstellen. |
Iste
böyle Türkiye malesef!
Bunlari elestirmek sucmu ??? Kendi kendimizi cok kötü duruma düsürüyoruz. Ayni mantik bütün TÜRKIYE kültürüne öyle birebir olmuski ... Türkiye hayatinin diger ortamlarindada görülmekte! Bak mesela futbola. Her zaman Türkiye oynadiginda yabanci hakemleri sucluyorduk, bizi sevmiyorlar diye. Bende bunlara inaniyordum ... o zamanlar. LigTV"de nostalji milli maclari gösterdiler ... bir hakemlik yapmis birisi olarak baktim o maclara! %90 hakemlerde suc bulmamizin hic bir mantigi yok! Hakemler gayet normal maclari yönettiler! Ayni akli mantigi dünyaya karsi da koyuyoruz! Herseyden "disardakiler" suclu! Türkiye"nin simdiki durumundan Türkler sorumludur! Türkler dedigim bütün Türkiye Vatandaslaridir! al" |
...........
Tek tarafli düsündükten sonra hep biz hakli cikariz.Yani halil iki tarafli düsünse iki tarafin sorunlarini daha iyi anliyicak ve binlerce Türkün Kürtlen evli oldugunu daha iyi anliyicak.O herseyi biliyor ama onunda hesabina gelmiyor.Turan kelimesinin ne anlama geldigini bilmez ve biz Türküz dedikten sonra fasist kavrami bizim icin gecerlidir.
Bence yazik yazik... Tek tarafli düsünenler tek yolu biliyorlardir. Ve böyle kalicaklarda. |
Söyle bir durum vardir Türk Mantiginda
devlet yapsin bizde hazir oturalim.
Bence herkes kendi evinin önünü temizlesin ve pis birakmasi. Bizim yaptigimiz digerlerini örnek alip ve bunu medyalan yansitmak. Malesef bugün Mafya dizileri örnek aliniyor ve cocuklar birbirilerine bicak cekiyorlar. Malesef buradaki Türk cocuklar ayni isleri yapiyorlar ve onlara sahip cikmaya kalktinmi anasi babasi ötmeye basliyor ve sonra cocuklari hapiste yattimi.. Yok sehir suclaniyor yada Alaman devleti bizden herseyi aldi mantigini yayiyoruz. Hayir burada bazi kurallar var ve uyman lazim bence. Ilk önce kendini elestirdinmi basarili olursun.. Bu benim fikrim... Türkiyede cikan bir ürünle AB ülkesinde cikan ürün arasinda fark vardir. Yani ürün bin türlü elestiri sekilinden gecip piyasaya cikar... Al sana Mercedes yada BMW, bunlar bizde niye yok... Hep uyumaktan.. En iyi Adamlarimiz Amerikada Microsofta yada Nazaya calisiyorlar.... Imkan olmadiktan sonra. Biz ilk önce ev ödevlerimizi yapalim... Sonra Dünya piyasinda birinci ligde oyniyalim... |
Nein ...
ich werde es nicht löschen lassen!
Es hat tatsächlich mit einem EU Beitritt der Türkei zu tun! Dieser "Kaymakam" (Gouverneur?) erweckt den falschen Eindruck, dass die Türkei dem Mittelalter Westeuropas oder des dritten Reiches eher ähnelt als dem aufgeklärtem Humanismus, dass dem neuen Europa zugrunde liegt! Ich habe das bis jetzt auch mit unglauben verfolgt und ich finde es erschreckend nachlässig, dass viele dies ignorieren! SO schiesst die Türkei EIGENTORE oder lässt solche Leute welche schiessen! Es geht mir nicht darum, wie recht dieser Pamuk hat oder nicht! Sondern um die herangehensweise!!! al" |
Das einzige was schlecht ist ...
es ist ziemlich ziemlich lang(atmig) ...
ich habe nicht alles gelesen was du geschrieben hast! Solltest du irgendeine Beleidigung über mich losgelassen haben, habe ich es nicht einmal gelesen :-P Also ... ... das nächste mal ZUSAMMENFASSEN :-P oder nur die Links reinhauen! al" |
terbiyesiz o.T.
ohne Text
|
Malesef cok haklisin!
Benim kardeslerim ve annem babam bile o dizileri seyredip duruyorlar.
Ister istemez bir psikolji bagliligi kuruyorlar ve onlari gayet normal buluyorlar. Onlar simdi o dizilere kapilmasalarda yinede hic kacirmadiklari icin benden elestiri duyarlar zaten. Ama bütün bunlar nereden gecer? Egitimden! Egitime cok önem verilmesi gerekiyor ... ama o parayi nereden bulacaksin? "Hortum"lardan sonra birsey kalmiyorki !?! Simdi bazilari cikip Türkiye bütün degisikleri kendi kendine yapar diyecek. AMA YAPAMAZ! Simdiye kadar yapmadi simdi niye yapsin? O yüzden Avrupa Birligine giden YOLU cok önemli ve yararli görüyorum Türkiye Cumhuriyeti icin! Ilk adimlari Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yapti, simdi son adimlari Avrupa sayesinde (dogrusu zorunluluguyla) yapiyoruz! Sonunda "bizi almasalar" bile umurumda degil! Türkiye Avrupa Birligine girmek icin bütün kurallari yerine getirmek durumuna gelirse zaten modernlesmis olacak! Hersey denetlenecek ve sorusturulacak. Türkiye Cumhuriyetinin potansiyeli cok yüksek ama kullanmasini bilmiyoruz! Modernlestigi zaman patlama yapar... ... simdiki gelisme ilen bile hic kiyaslanamaz! Derin uykuya dalmis bir Dev Türkiye ... eskinin "hasta adami" artik hasta degil ama hala "hasta" yataginda yatiyor cünkü kendisini aladatarak hasta sandigi icin! "Kalk hadi ayaga, saglikli istekli adam!" al" |
kim kime ....
ya yapma ... herseyin bir basi vardir...
onun laflari altinda kalmak istemem.... zaten bir dialog yoktu .. |
evet durum böyle...
sen ve ben durum anladik ama ya digerleri...
daha cok is var ... Birazda kendimiz yapalim...ve baskalarinin esiri olmayalim. Gecmistek gecmiste kalmis ve Tarihi bizi birakir ama biz birakamayaiz cünkü gelecekte tarih olacak. Osmanli yada Hunlu Atalarimiza güvenipte Antalyada yatmayalim. |
Selbsverständlich empfindet man sich
als Türke kein gutes Gefühl,wenn Pamuk im Ausland so was sagt und als einzelne kann man sich darüber empören,ihn protestieren usw..
das schlimmste ist hier, dass diese Reaktion unmittelbar von Staat kommt.."Wie kann man gestatten, dass eine solche Denkweise Kaymakam wird.. jedoch das hat mich nicht ganz überrascht,ich denke dass er in sein Amt weiter bleiben wird.. Dann werden wir uns beklagen und jammern, warum die Türken so wenig lesen!! na ja vielleicht reicht uns Koran und Nationalhymne schon aus.. sonst brauchen wir nichts zu lesen..es kann gefährlich sein :-)) |
HALIL HALIL...
Dalga gecmenin sirasi degil ! Tabiiki Kuran ve Istiklal Marsini okuyacagiz... ama bunun yani sira Orhan Pamuk´ta okunacak... Bilmem nerenin ilcesinin kaymakami 80 Milyonluk ANADOLU INSANINI temsil edemez... Benim icin HÜKÜMET biule yetmez bu TEMSILE...
Onun icin olayu büyütmeye gerek yok ! Bak sana baska bir haber vereyim buna ne dersin ? """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" """""""""" İNSAN HAKLARI DERNEĞİ TÜRKİYE"Yİ BELÇİKA İLE KARIŞTIRDI VE DOĞU VE GÜNEYDOĞU"YA GİDEN UÇAKLARDA KÜRTÇE ANONS İSTEDİ... "DERHAL İSTİKLAL MAHKEMELERİ KURULMALIDIR. YOKSA, BÖLÜCÜ KÜRT MİLLİYETÇİLERİNİN ELİNE GEÇEN BÜROKRASİ TÜRKİYE"Yİ PARÇALAMAK ÜZERE !.." İHD"li bir grup, Ulaştırma Bakanlığı"na bir mektup göndererek Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine yapılan THY uçuşlarında Türkçe ve İngilizce yapılan güvenlik anonslarının Kürtçe olarak da yapılmasını istedi. Öğle saatlerinde Taksim Postanesi önünde toplanan yaklaşık 15 kişilik grup, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin, uçaklarda herhangi bir tehlike anında nasıl davranılması gerektiğini anlatan güvenlik önlemi anonslarının, uçuş güvenliği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Keskin, Mardin, Diyarbakır, Elazığ, Van, Ağrı, Urfa ve Muş gibi illere yapılan THY uçak seferlerinde güvenlik önlemi anonslarının birçok insan tarafından anlaşılamadığını ileri sürdü. Özellikle yaşlı insanlar Türkçe bilmedikleri için anonslardan hiçbirşey anlamadıklarını iddia eden Keskin, bu nedenle kişilerin uçuş ve yaşam güvenliği açısından söz konusu illere yapılan uçak seferlerinde Kürtçe anons yapılmasının insan hakları açısından bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım"a seslenen Keskin, Türkiye"nin güneydoğusunda bulunan illere yapılan THY uçak seferlerinde güvenlik önlemi anonslarının Kürtçe de yapılması ihtiyacının değerlendirilmesini ve uygulamaya geçirilmesini gönderdikleri mektupta ifade ettiklerini söyledi. Açıklamanın ardından postaneye giren grup, mektupları postaya verdikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı. 10.03.2005 16:02:50 Inter Birlik Ajans """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" """"""""""""""" Ben AVRUPA BIRLIGI yolunda olan bir TR de ucaklarda Kürtce Anons verilmesine karsiyim degilim sahsen ! Gündem saptirmak mi oldu bu simdi ? yoksa :-) |
Her elestirinin iyisi ve kötüsü vardir
Kuran ve Ulusal Dütdürülen hic bir yere varilmaz ama .Eger sen durmadan bir Milleti elestiriyorsan ve bu da kirici bir elestirise ozaman bu adamin mantigi bellidir.
Elistiri her zaman olmasi lazim ama yapici bir elestiri yani devletin ve Milletin onurunu zedelemeden. Kaymakam kim bilir hangi kisiler tarafinda ne isler altinda o makam getirilmistir. Ve bu her sehir icin hecerli. Kitab yakmak yada toplamak Nazilerin bir polit yöntemidi.. ve alaman Milletini 10 yil egitimsiz biraktilar ama bazi yazarlarda malesef bir virus gibidirler ve bir seyleri savunurlar ama onun arkasinda olmazlar... Veni vidi vic hesabi |
Bak
bu yüzden fazla akshalil"e fazla birsey diyemiyorum!
Biz özelestiri yapip sorunlarimizi masaya yatirsak kimseye elestirme malzemesi dogmaz. Sen akshalilin yazdiklarini beginirsin begenmezsin. Dogruysa dogrudur. Bir dogruyu Avrupa bize dayattigi zaman hemen onu "yanlis" diye yorumlayip hemen karsi cikmiyormuyuz? O yüzdende zor duruma düsüyoruz. al" |
Türkiyede yasa Türkce bilme...
ve sonra her türlü haklari iste....
|
Kitapların toplanmasına inceleme
HÜKÜMET GEREGINI YAPTI HALIL ABIM :-)
Kitapların toplanmasına inceleme Orhan Pamuk’un kitaplarını toplatma kararı veren kaymakam hakkında inceleme başlatıldı. Isparta NTV 30 Mart 2005— Isparta’nın Sütçüler Kaymakamı, kasabadaki kamu kurumlarında Orhan Pamuk’a ait bütün kitapların toplatılmasını ve imha edilmesini istedi. Ancak Isparta Valiliği’nin talimatıyla kaymakamlık bu isteğini geri çekti. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu konunun incelenmesi için Isparta Valiliği’ne yazılı talimat gönderdi. İçişleri Bakanlığı, Isparta’nın Sütçüler İlçesi Kaymakamı Mustafa Altınpınar’ın, ilçede kamu kitaplıklarındaki Orhan Pamuk’un kitaplarının toplatılarak imha edilmesi emrini vermesi konusunda inceleme başlattı. Sütçüler Kaymakamı Altınpınar, Pamuk’un Ermeni soykırımına yönelik sözleri üzerine kamu kitaplıklarındaki kitaplarının toplatılarak imha edilmesi emrini vermişti. PAMUK KİTABI ÇIKMAMIŞTI Emir sonrası Sütçüler’deki kitaplıklarda Pamuk’un kitaplarının çıkmaması üzerine Kaymakam Altınpınar, “Keşke yazıyı yazmadan önce ilçede Pamuk’a ait kitap olup olmadığını araştırsaydım diye düşünüyorum” demişti. Isparta Valisi İsa Parlak ise olayın duyulmasının ardıdından devreye girmiş ve kaymakamın “yetkisini yanlış kullandığını, bu yanlış emrin iptal edildiğini” bildirmişti. |
Ich bin dagegen!
Dann kommen demnächst die Aramäer und wollen aramäisch in den Flugzeugen und wieso dann nicht auch in den Schiffen oder Zügen?
Am besten sogar noch in den Dolmus"s! Dann werden die Flüge unterhaltsam verbracht werden ... bis die Sicherheitsinformationen in allen möglichen Sprachen und Dialekten vorgetragen würde, würde die Flüge schon längst in Diyarbakir, Edirne, Erzurum, Dalaman gelandet sein! Dann würde die kommen und am besten die Türkei vor dem MENSCHENRECHTSGERICHSHOF verklagen, wieso denn IHRE Sprache nicht vorgetragen wurde. AMTSSPRACHE ist die Sprache der Republik Türkei und die ist NUR "TÜRKISCH" ! al" |
ben herkesin fikrine syagiliyim ama
malesef herseyin ölcüsü olmadimi ve tek tarafli düsünen bir kisiye bende tavir koymam gerekir.
Akshalil elestirsin neden bunda zarar olmaz fayda vardir... Mann hat nicht nur rechte sondern auch pflichten und umgekehrt. Eger Kürtse ve Kürtleri cok seviyorsa ozaman Kürt insanini egitsin ve faydali olsun. Ben Kürtlerin yaptigi hareketleri elestire bilirim ve hakkimdir o nasil siz Türkler söylesiniz diyorsa....ve elestiriyorsa... herkes herkese katlansin.. Mahir |
Es sollte nur eine Amtssprache geben
und dass sollte jeder perfekt beherrschen können.
In griechenland leben auch Türken und da wird in den Bussen nur eine Sprache gesprochen oder im Norden leben Albaner und da wird auch Griechis gesprochen. Eine Amtssrpache und jede ethnische Gruppe sollte dann zuhause seine eigene Sprache sprechen. Sonra Türkmenler,Özbekler,Kazaklarda gelirse o o ozaman nereye varir bu dava |
Viele können gar nicht einmal die
Nationalhymne!
UND der Koran hat nichts mit der REPUBLIK Türkei zu tun, zumindest offziell. Der Sachverhalt, dass zB ich gegen eine "Büchereinsammlung" bin, heisst nicht, dass ich Orhan Pamuk zustimmen muss! Offen gesagt, weiss ich nicht einmal genau wofür er genau einsteht ich hatte letztens nur gelesen, dass er einfach FESTSTELLT, dass quasi ein "GENOZID" an x Armeniern begangen worden sein soll! Wenn sich der Nachfolger des Osmanischen Reiches, die Türkei und das heutige Armenien darüber streiten ist meiner Ansicht nach noch Klärungsbedarf vorhanden! Er STELLT FEST, dass dies so sei! Mit welchem Recht tut er das? Ist er Zeitzeuge? Hat er eine Zeitmaschine? Oder hat er sämtliche Dokumente und Zeugen zu rate gezogen? al" |
Kurani da okuyan yok ki,haci hocadan
duyuluyor cok zaman :-)
ama senin verdigin örnegin pek alakasi yok..yani ucakta kürtce anonsu istemenin neyi var allah askina? vatan mi bölünür..bugün yasli hic türkce bilmeyen onlarca yasli var avrupaya gidip gelen.. daha önce dedigim gibi burda farkli olandan,farkli dilden bir korku var.. ingilizce anons var da, istanbulda dükkan mekan adlari ingilizceye cevrilmis,resmen yari ingilizce bir türkce konusmak vatan bölmüyor da , neden bir kürtün kendi anadilini konusmak ve duymak istemesi insanlari rahatsiz eder ki anlamak zor gercekten! |
o.T.
Ich halte von Bücherverbrennen für falsch, Bücher sind zum Lesen da, damit man weiß, ob Orhan Pamuk, änlice Meinung wie Adolf Hitler hat, oder nicht. In Deutschland ist nämlich (Mein Streit/ Adolf Hitler verboten und Deutschland gilt als demokratisch.
Hmmmmmmm, Orhan Pamuk???????? Wie sieht denn dieser Junger aus? Trägt er eine PKK Brille? Soll er mit den Armenier befasst haben? Seid Wochen versuche ich dir Klar zu machen, dass hunderte Massengräber von den Armenische Taschnaken getötete Tütken und Kürden, noch nicht mal geöffnet worden sind. Zum Glück weiß ich bereit, dass du dies, nicht kapieren möchtest. Oooooooooooo!!!! Orhan Pamuk????????????? ich bin nun sehr neugierig auf ihn! Nobelpreis für ihn????? Ach Junger! Konzentriere dich doch auf Yasar Kemal, er soll ja schon seid Jahren in Stockholm wohnen und darauf warten. Der Guwanör hat gegen den guten Stadt Mann etwas unternommen. Kannst du nicht par Tage warten, was mit dem Passiert? Auf jeden Fall hat Tema mit EU Beitritt Zutun, Guter Beitrag ich bin beinah reingefallen. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 07:42 Uhr. |