Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

22.06.2004 12:00

Ahaaaaa ich lach mit tot

Devleti ve milleti bölmeye kalkan.... kendi sahsi ve kisisel amellerini yürütmeye kalkal.... Laik ve demokratik sistemi bozmaya kalkip..... Din Profesörü olmadigi halde kendi sahsi Erbakani dinini, islam diye monta etmeye kalkan....... Türkiyenin dis Politikasini sifirlayip, kadinlari ikinci sinif vatandas sifatina sokup.... imam Hatipler bizim arka bahcelerimizdir diyip, orada, (Osama Bin Laden gibi yezidi) Mürit yetistiriyoruz diyen.......yeryüzünün en geri kalmis arap devletlerine gidip yalaklik yapan ve Türkiyede harbiyeyi okuyan bir Gaddafiye secde edip, Türkiye rezil rüsvai eden birisi........sence ne olabilir ?????

Sana söylemiytim, bir daha söyleyim.... yuvarlak laflarla cevap vereceksen, cevabin sende kalsin....

Selamlar
Enis

kerio 22.06.2004 12:03

delillerin bunlarmi? o.T.

ohne Text

22.06.2004 12:04

Senin o bilgin dedigin Hocalar

acaba hangi dünyaya yasiyor..... bir kac tane bulara biemen etsek iyi olur dimi.....

22.06.2004 12:05

Besser als deine

den du hast ja keins :)))

kerio 22.06.2004 12:06

junger laber nicht rum

sind das deine beweise dafür dass erbakan ein ungläubiger sei?

kerio 22.06.2004 12:09

ach halts maul schwachkopf

kedi erisemedigi cigere murdar dermis.

22.06.2004 12:11

Müsrik, kelimesi mecazi anlamda

kullanilir..... Kurana göre herkes az veya cok Allaha inanir.....

22.06.2004 12:12

tesekkür edrim o.T.

ohne Text

kerio 22.06.2004 12:14

und? konumuz tc"nin müsrikleri degildi o

ohne Text

22.06.2004 12:48

hasiktir, yalanci müslüman.Senin

müslümandan baska hersey oldugun belli, yoksa ziyaretci defterinde böyle birsey yazmazdi:

Motto: ALLAHIN ve PEYGAMBERIN SEVGILI KULU OL !

&lt- kafir, kulluk sadece Allaha olur, bilmiyorsan ögren

22.06.2004 15:10

ALLAHA TANRI DENILMEZ

Sasin Hocam Ahmed Hulusinin aciklamalariyla, gecenlerde yaptigim hatadan döyüyorum.

Allah bir özel isimdir söyleyen arkadaslar haklilar... Hocam beni uyardi ve kelimelere takilan ben oldugumu anladim.... hatta bir nevi sirk kosmak oluyormus...

Allahin varligi Tanri kelimesiyle es tutulamayacagini acikca anladim.

Bazi arkadaslardan o yüzden özür diliyorum.... Aslinda bende ayni anlamda Tanriyi algiliyordum.... ama yanlis her zaman yanlistir…

Selamlar
Enis

22.06.2004 15:19

o.T.

özrün kabul edilmistir cidam

*gg*

fujitsu 22.06.2004 16:08

herkes senin gibi olsa...

seni canu gönülden kutlarim dostum Tanri tek dinli tanrilar yada cogunlu dinli tanrilar bunu TV lerde kac kez duymustum.

islamda tanri diye bir varlik yoktur....

fujitsu 22.06.2004 16:12

Yeni Bir Cemaat Kuranistciler?????

Kur?anist denilen türediler

Biz müslüman Kur?anistiz diyen misyonerler diyor ki:

21. Asrın Müceddidi Kur"anizm"dir. Kur"anizm, Hak"tan gelen yeni bilgi, ışık ve elçiliğin manevi şahsi ve global ismidir.

CEVAP
Kur?anizm yeni mi çıktı, eskiden de var mı idi? Kur?anizm daha önce niye müceddid olmadı da 21. Asırda oluyor? Kur?anizm nerede saklı idi de 14 asırdan beri ortaya çıkmadı da yeni çıktı? Bu saçmaları söyleyenin sarhoş olması lazım. İkinci büyük yanlış ise Kur?anizm tabiridir. 14 asırdır hiçbir İslam âlimi bu tabiri kullanmamıştır. Bu bir bid?attir. Her bid?at sapıklıktır. İzm?ler, liberalizm, komünizm, faşizm gibi beşeri ideolojileri gösterir. Allah?ın koyduğu nizama din denir. İzm?leri insanlar kurmuştur. Dinde reformcular, genellikle şu tabirleri çok kullanırlar:
İslam düşüncesi, İslam nazariyesi, Kur?an düşüncesi, Kur?an felsefesi, Kur?anizm.
Böyle söylemek, İslam âlimlerinin bildirdiklerine göre küfürdür.

Kur?anist diyor ki: Allah"ın ideolojisi Kur"anizmdir.

CEVAP

Allah ideolojisi demek de küfürdür. İde = insan zihninin bir konuda sahip olduğu düşünce, tasavvur demektir. İdeoloji = Kendi içinde bütünlüğü olan düşüncelerin tamamı. Kapitalizm, komünizm, faşizm birer ideolojidir. Allah düşüncesi, Allah felsefesi, Allah ideolojisi demek küfürdür. Yani böyle söyleyenin kâfir olduğunu İslam âlimleri açıkça bildiriyor.

Kur?anist: Asrın mehdisi ortaya çıktı. Ama o dünyayı düzeltene kadar kendini gizleyecek.

CEVAP

Aşağıda tüp bebek halinde derken, burada ise ortaya çıktı diyorsunuz. Bu konuda İslam âlimleri sayısız eserler yazmıştır. Hiçbirisi o kendini gizleyecek dememiştir. İbni Hacer-i Mekki?nin Alamat-i Mehdi, imam-ı Süyuti?nin El-Burhan ve imam-ı Şarani?nin Muhtasar-ı Tezkire-i Kurtubi kitaplarında iki yüze yakın Hz. Mehdi?nin alameti bildirilmektedir. Babasının ismi kendi ismi her şey bellidir. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:

(Mehdi?nin başı hizasında bir bulut olacak. Buluttan bir melek, "Bu Mehdi?dir, sözünü dinleyin" diyecektir.) [Ebu Nuaym]

Peygambere mi inanalım yoksa Avrupa markalı Kuranistlere mi? Dediğimiz gibi iki yüz alameti vardır. Hiçbir alameti gizli dediğiniz kimselere de uymamaktadır.

Kur?anist: Lenin, Stalin, Karl Marx ve Darwin gibi inkârcı ve materyalistler "Büyük Deccal"i temsil der. Ehl-i sünnet kabullerine uysun uymasın bu bir vakıa değil mi?

CEVAP
Dinde ehl-i sünnet ölçü değil mi? Siz ehl-i sünnet değilsiniz öyle mi? Buna intakı hak derler. Stalin?in ve Lenin?in büyük deccal olduğunu kim söyledi size? Deccalin vasfını Resulullah bildirmedi mi? Siz Resulullaha mı inanıyorsunuz, yoksa misyonerlere mi?

Kur?anist: 21. Asrın Deccalı da İsrail"den çıkacaktır.
CEVAP
Siz hep gaybdan haber veriyorsunuz. Kur?anda Allah?tan başka gaybı kimse bilmez buyuruluyor. Siz nasıl biliyoruz diyorsunuz? Sizin kitabınız ayrı mı?
Kur?anist: Şeytan Âdem?e secde etmemekle, aciz olmayan Allah?ı ?bir manada- aciz bıraktı.

CEVAP
Şeytan Allah?ı nasıl aciz bırakabilir? Müslüman iseniz, bu söz için tecdid-i iman gerekir.

Hz. İsa?ya tüp bebek diyenler
Kur?anistler diyor ki: Allah"ın ilham etmesi ve dinsel ve bilimsel işaretlerin göstermesine göre 1990?da Hz. İsa yeryüzünde tüp bebek olarak bedenlenip ve gökten ruh olarak cismine binip 2020?de ortaya çıktıktan sonra, 2060?da dünyamızı terk edecektir.

CEVAP
Hz. İsa?nın 1990?da tüp bebek olarak büyüdüğü hangi kitapta yazıyor? Bu kadar safsata olur mu hiç? Demek 18 yıl sonra dünyaya gelecek? Siz Yehovacı mısınız veya hangi misyonersiniz?

Kur?anist: Avrupa ve Amerika"daki tüp bebeklerden birisi Hz.İsa olacaktır.
CEVAP
Sizde hiç Allah korkusu yok mu? Tüp bebek, bir yumurta ve bir spermden meydana gelir. Bu tüp bebeğin yumurtasını kim verdi, spermini kim verdi? Yahudiler hâşâ ona piç dedi, ama sizin iftiranız Yahudiden de daha kötüdür. Hz. İsa gökten inmeyecek mi? Bu tüp bebeği nereden çıkardınız?

Kur?anist: Sperm Bankası"ndan bir erkek bir de kadın tohumu alınır. Bu tohum kiralık bir anneye aşılanır. Alın size Hz.İsa olacak annesiz ve babasız bir çocuk!

CEVAP
Hâşâ böyle doğan çocuk piç olur. Hem buna Hz. İsa nasıl denir? O spermin sahibi yok mu? O yumurtanın sahibi yok mu? Bilinmeyince anasız babasız İsa mı denir? Kur?anda açıkça onu göğe kaldırdık diyor. Sen niye tüp bebek yapmaya çalışıyorsun?

Kur?anist: Kim bilir bu halde meydana getirilip kiliseye bırakılan kaç tane çocuk vardır. İşte Hz. İsa da bu çocuklardan birisi olacak. İşte böyle haberleri ancak Allah"tan bilgi, ışık ve elçilik alanlar verebilir.

CEVAP

Allah İsa gökten inecek diyor, siz kiliseden tüp bebek olarak bir Hıristiyan tohumu olacak diyorsunuz. Siz Yahudi?den de kötüsünüz. Onların kestiği hayvan yenir, sizinkiler leş olur.

Kur?anist: Müslümanlıkla Hıristiyanlığın yani iki dinin birleştirilmesi niye mümkün olmasın ki?

CEVAP
İki farklı din birleşmez. Eğer Hıristiyanlar Müslüman olacak deniyorsa, buna iki dinin birleşmesi denmez. Hıristiyanlar Müslüman olacak denir. Global diyalogcular onları Müslüman etmek istemiyor iki dini, hatta üç dini birleştirecekler. İki veya üç din birleşince ortaya çıkan karışıma ne isim verilecek?

Kur?anist: Avrupa ve Amerikan halkı, kâfir bir millet değil, davete muhtaç bir ümmettir.

CEVAP
Yani Hıristiyanlar kâfir değil öyle mi? Davete muhtaç kâfirlerdir. Diyelim davet ettik Müslüman oldular. Ama daha önce kâfir değil miydiler? Kâfire kâfir denmez mi? Nasıl bir misyonerlik bu?

Kur?anist: Hem bu zamandaki Hıristiyan olduğu kabul edilen milletler dahi bugün tam Hıristiyan değildir. Gerçek Hıristiyanlık ile, bozulmuş Hıristiyanlık arasında beklemektedir.

CEVAP
İslamiyet gelince artık Hıristiyanlık kalır mı? (Allah indinde hak din ancak İslam?dır) âyetine inanmıyor musunuz? Gerçek Hıristiyanlık hak mı idi? Hak idiyse, hak din var iken Allah niye İslamiyet?i gönderdi? Niye hak din ancak İslamiyet?tir dedi?

Kur?anist: Meryem oğlu Hz. İsa, babasız olarak tüp bebek mucizesi ile meydana gelmiştir.

CEVAP
Tüp bebekteki sperm nereden geldi? Siz Kur?anı yalanlamakta Yahudiyi de geçtiniz. Kur?an diyor ki:
(İffetini korumuş olan, İmran kızı Meryem?e ruhumuzdan üfledik.) [Tahrim 12]
Allah ona üfledik diyor, siz ise tüp bebek diyorsunuz, Allah?ın bildirdiğini aksini söylemek elçilik mi, dinsizlik mi? Allah Ol deyince olur. Hâşâ niye tüp bebeğe ihtiyaç duysun ki?

fujitsu 22.06.2004 16:22

Modiler Nerde Forum Yetkilileri Nerde?

Forum kurallari altinda bazen artist kesilenleri is basina cagiriyorum.

Bu edebsiz sahisin kim oldugunu sizlerde iyi biliyorsunuz.

Eyer kadin nicki altinda Cidamin Berrinin fotosunu GB sine koysaydi bu edepsiz bir saniyede bu nick silinirdi.

Bu sahsiyetsiz daha gecenlerde yaptigi serefsiz iftiralarlada burda ne oldugunu sergilemisti.

Nickide BirSünniHoca.

GB sinde olan bayani belkide baska arkadaslar taniya bilirler onlar gercekten o bayanin böyle seyler yazdigini sanacaklar belkide o bayanin hayati kararacaktir.

Yetkililerden derhal bu nickin ve baska nicklerlende bu sahisin baskalarinin fotolarini GB lerine koyduklari an nickin silinmeleridir.

roman 22.06.2004 18:18

?

Neden denilmeyecegini tam olarak aciklada bende tam olarak anlamaya calisayim!!!

coach01 22.06.2004 18:37

güzel

arkadas herseyi böyle arastirarak yaz emmi :))

Saygilar

xschischicoskun 22.06.2004 18:41

iyi halt ettin enis!!:-)))

aferim sana!! ic huzuruna kavustunmu bari??
iyi hocalardan! almissin cevabi ve aydinlanmissin..
hani burda hocalarin kucagina oturmayin diyenlerden biri de sen degilmiydin??..

allah özel isimmis!!
nasil yani "Istanbul", "almanya", "hasan", "sahra cölü", "dünya" gibi mi demek istiyorsun..
peki ama bu dediklerimin hepsinin tek oldugunu biliyoruz,somuttur ve algiliyoruz duyularimizla..Allaha soyut isim diyebilirsin ama özel isim diyemezsin..

önceleri tanrilar vardi.. hemde binlerceydi..sonra azaldi sayilari ve en son tek tanrili dinlere geldik..
ne diyoruz: "TEK TANRILI DINLER"

Müslümanklarinda tek tanriya "ALLAH" adini verir o kadar..tanri demek giciginiza gidiyor cünkü alisik degilsiniz, ve hemen allaha sirk kostugunuza inaniyosunuz.. korkma gözüm sirk falan kosmuyosun:-))
- her kim tanri ve allah ayridir derse, o zati muhterem bizatihi cok tanri vardir diyerek sirk kosmaktadir..cünkü allahi ayri bir kategoride degerlendirip hristiyan ve yahudi tanrisindan ayirmaktadir....

coach01 22.06.2004 19:08

kardes,

Selamlar XSchischiCoskuN,

Öncelikle sunu belirtmek istiyorum bazi tespitlerin yanlis. Mesela önceleri tanrilar vardi ve git gide tek tanriya indi. Bu cok büyük bir yanilgidir. Allah her zaman tek olan tanri idi ve her zamanda öyle kalacak. Müslümanlar öbür inanclara tabii degildir. Gelelim Allah kelimesine. Tanri kelimesini hic kullanilmaz diye bir kayde yok. Ama tanri kelimesini Allah kelimesinin alternativi olarak görmek cok yanlistir. Enis arkadasimizin dedigi gibi Allah özel isimdir.

Bizim inandigimiz Allahla hiristiyanlarin ve yahudilerin inandigi tanrilar ayni olmadigini biliyorsundur. Mesela Hiristiyanlar Baba tanri, Ana tanri (meryem) ve Ogul tanri (hz. isa) üc geninden olusur. Bunun bizim itikadimizla yakindan bile alakasi yoktur. Allaha ortak kosuyorlar bunlar.

Tanri kelimesini ne niyetle kullanman önemli. Ama yinede senin düsüncen sana bizlerin düsünceleri bize !

Okis

coach01 22.06.2004 19:11

Religion forumundayiz arkadaslar

Siyaseti niye karistiriyorsunuz buralara !!!

coach01 22.06.2004 19:17

Esra kardes,

---alinti PamukEsra----
aranizda Müslümanim diye gecinen cok, ama size bir kac Tanga"dan daha derin sorular sorucam, Abdestsiz, orucsuz bu sorulari okursaniz 40 gece sonra cok kötü seyler olabilir.
----------------------------

Esra kardes,
ne bicim yazilar yaziyorsun sen ya ??!?! Senin sorularni abdestsiz okumayana ne oluyor. Galiba sen kafayi üsüttün !!
Bide kibirli kibirli *benden baskasi bilebilirmi* yazman varya ne kadar samimi müslüman oldugunu isbaatliyor.
Burasini Carkifelek yarismasina cevirmek istiyorsun galiba !

Su tessettürlü fotonuda al GB den. Gercekten basörtülü olsaydin onu oraya koymazdin !!!

coach01 22.06.2004 19:21

Fujitsu kardes

hic yorulmana gerek yok. Isine geldigi gibi hareket ediyor buradakiler. Belki hoslarina gidiyor. Bizim elimizden ne gelir. Köpegin Sahibide serefsizse. Köpegi sahibine sikayet etsen ne yazar !

tek1 22.06.2004 19:25

o.T.

Alhamdulillah 3ala kulli hal ich kann auf arabisch lesen und schreiben und allahu akbar wa lillahil hamd auch verstehe ich die sprache seltsam das jeder hier im forum jeden persönlich angreifen muss, du kannst die verse so verstehen wie du möchtest, das ist nicht mein problem, ganz im gegenteil es ist dein problem wende dich an die Universität Al madina laut deiner Meinung bringt die Uni dann jedem Studenten ein falsches arabisch bei la haula wa la quata illa billah :)

P.s.: ich bin echt das könnte ich eigentlich dich fragen was ich aber nicht machen werde.

Möge allah uns rechtleiten

coach01 22.06.2004 19:29

Fujitsu kardes,

Yazini okudun enteresan bir yazi. Kaynaginida yazarsan memnun olurum.

Bunlarin (yani *kuranistlerin*) ne mal oldugunu cok iyi görüyoruz. Domuz sütü, cükü ve yagi helal diyen nasil müslüman olabilir ??

tek1 22.06.2004 19:33

Wenn sich 2 Brüder/Schwestern streiten

...Und wenn ihr über etwas streitet, so bringt es zurück zu Allah und zum Gesandten, wenn ihr an Allah glaubt und an den Jüngsten Tag. Das ist das Beste und nimmt am ehesten einen guten Ausweg."

Suratun nisa ayat 59

Seit den letzten Tagen streiten sich immer mehr schwestern und brüder. Weder stärkt das unseren Glauben noch vermehrt sich unser Wissen über Diin.

Möge allah uns rechtleiten

coach01 22.06.2004 19:41

Atatürk düsmanligi ?!?

Selamünalleyküm arkadaslar,

Yazilarda ikide bir su sözleri okuyorum *Atatürk düsmanligi* filan diye. Türk olan kimse Atatürke yani Mustafa kemal pasaya düsman degildir. Asil düsmanlik Atatürke karsi degil. Atatürk Putperestligine karsidir. Atatürk Türkiyemiz icin zamaninda büyük isler yapmistir. Bunu herkes kabul ediyor zaten. Düsmanlik neye karsi o zaman diye sorarsaniz. Kemalist ve Atatürk idolojisini yörüten insanlara karsidir. Mustafa Kemalli öyle yüceltiyorlarki onu insanliktan cikarip Insan üstü bir varlik yapiyorlar. Onlari Peygamberlerden üstün tutuyorlar. Bunlar bir yana Mustafa Kemalin sözlerini kitap haline getiriyorlar. Cok sacma bir isin pesindeler. Söylediyse söylemistir. Onlari kabul ederim etmem o bana kalmis bir mesele degilmi ? Yani simdi Kemalistim diye gecinen üstün bir TÜRKMÜDÜR ??
Asil düsmanlik Putperestlik yapan kemalist düsüncelere karsidir.

Saygilar selamlar

tek1 22.06.2004 19:52

Ilginc

Wallahi ben Atatürkü sevmiyorum ve sevenide sevmiyorum Camileri savas zamaninda At ahirina döndüren adami ben nasil sevebilirim, savasda atlarini camilere birakirlardi. Subhanallah :) Nenneler cocuklar Yaprak yaprak kurandan koparip da oraya buraya saklarlardi, sehirleri terk ettiklerinde, askerler kurani halk tan toplamak zorundalardi.

Simdi vaybee kardesler beni ne kadar kinasada küfür etsede soy sülaleme dil uzatsada, kötü olan birseye iyi demem ve dedirtmem.

Atatürk ne zaman savasdi acaba :) Halkti savasan Halkin hakkini yemeyin.

Ve halkin cogu Atatürke karsiydi ama korkudan susuyorlardi. Atatürk hic birzaman savasmak istemedi:)

Kac kere Atatürk hakkinda yazilari yolladim ama malesef kendi bildiginden sasmayan kardesler cok var.

allah hidayet etsin

oezsu 22.06.2004 20:03

GÜNAYDIN

...Enis´cim! Dilimde tüy bitmisti. Sonunda bunun kanitina vardigin icin sükürler olsun :)

Bazi arkadaslarin yorumunu katilmiyorum. Tek Tanrili Din asla ve asla Islam dini degildir!
Islam Dini Allah kavrami ile vardir ve sonsuza kadarda var olacaktir.

Niye Tanri denilir hic anlamam. Tevhid´in aciklamasida mi size yetmiyor. "La Ilahe illa Allah" acikladik, bir daha Papagan gibi aciklamaya gerek duymuyorum!!!
Egerki Tanri kavramini ele alirsak, bu resmen Islam disi bir düsünmeye girerizki, kendi hayalinde bir Tanri yaratmis olursun, Galakside bir yerde oturup komutlarini veren bi Yaratik, bi Varlik! Oysaki Allah kavramini kendi Öz´ünde bulasin denmis, disarlarda bir yerlerde degil!!!!!

coach01 22.06.2004 20:12

tek kardes,

Selamünalleyküm tek kardes,

Madalyonun iyi tarafi oldugu gibi bulanik tafida var onu inkar etmiyorum. Yani milleti düsmanlardan korudu sonradanda kendisi millete savas acti. Bu yanlistir tabiiki. O yönüne deginmedim. Cünkü tartisma ortami yapmak istemedim.

Bana göre simdiki Kemalist düsünce Camii yikanlardan tehlikeli insanlari düpedüz sirke itiyor. Zorla o insani ilahlastirmaya yönlendirmeye calisiyor. Hemde bunu Türk milleti adina. Yani Atatürkü sevmeyen onun sözlerini yerine getirmeyene Türk gözüyle bakmiyor bu sihniyet.
**Türk olan kimse Atatürke yani Mustafa kemal pasaya düsman degildir.** Bu sözümü düsmanlardan kuraran Atatürke karsi degiliz demek istedim. Camiileri yikan Atatürke tabiiki herkes düsmandir !!!

Bilmiyorum anlatabildimmi ?

Saygilar

oezsu 22.06.2004 20:13

Tek1

Tabikii, Atatürk´ü sevmezsin Güzelim... Daha Türk Alfabesini ögrenememissin! :)) Wallahi´mi yoksa Vallahi´mi :))) (Joke, nimm es nicht persönlich) !!!!

Kuranlarin toplanildigini kim söylemis...????

coach01 22.06.2004 20:21

Oezsu kardes,

Bazi yanlislar yapildi o zamanlari. Bunuda batilasma rüyalarini süslemek icin yaptirdilar. Kuranlari sakli sakli okudular. Ezanlari türkcelestirdiler. Iskilipli Atif Hocayi hapislerde cürütenler (haksiz yere bunu herkes biliyor) kimin düsüncesine sahip kimin ideolojisini yürütenlerdir ?

tek1 22.06.2004 22:57

o.T.

Sizin dedeleriniz ve neneleriniz anlatiyordu cok sükür benim soyum türk degil heralde bende sizin gibi wa allahu alim milliyetci sapitmis biri olurdum.

Evet islami ile ilgili olan her kelimeyi türkcelestirmemeye ugrasirim. ve cok sükür türk olmama ragmen her gencten daha güzel bir türkce konusuyorum :).

cazak allahu khairan

roman 22.06.2004 23:21

?

Sen su yukarida yazdigin sacmaliklari nereden ögrendin!!!

roman 22.06.2004 23:35

?

1923 te Cumhuriyet yerine nasil bir sistem kurulmaliydi Sence???

1923 olmasaydi ne olabilirdi???

Ve sen su an nasil bir yasamda ve nerede olabilirdin???

Iran, Sudan, eski Afganistan, eski Irak ta neden olmadinda Almanyada oldun???

coach01 23.06.2004 00:00

o.T.

Selamlar romanCI kardes,

Kardesim bak ben Cumhuriyetin kurulusunami karsiyim yoksa. Yoksa Cumhuriyetin kurulusundan sonraki olan olaylarami karsiyim. Yazdiklarimi iyi okursan anlayabilirsin. Hep ayni argumanlarla gelinmesinden sIkIlmaya basladim. Atatürkün yanlislarini dile getiren Cumhuriyete karsimi oluyor ? Yanlisa yanlis dogruya dogru diyelim.
Simdi nerlerdemi olurdum diye soruyorsun. Atatürk Türk milletin kaderini cizmedi. Kaderi ancak Allah cizer. Atatürk sadece bir vesile oldu o kadar. Öyle bi yüceltiyorsunuz ki Atatürkü insanlar ister istemez düsmanlik yapiyorlar. Haklidirlarda. Cünkü Cumhuriyetin kurulusundan sonra yasananlar ic acici degil. Düsmanlarin bedenlerini kovduk ama Atatürk bey efendi. Düsmanlarin ahlakini yasalastirdi bunuda bilin. Düsman bile bu kadar cabuk degistiremezdi Türkiyemizi. Ama neyse olan olmus. Tartismayada degmez. Ben su anki Kemalist düsünceye karsiyim ... Putlastirmaya karsiyim ... Yücelestirmeye karsiyim ...

Peygamberleri sevmekle Allaha ortak kosuyorsunuz diyen arkadaslarin dikkatine sunuyorum bu meseleyi. Atatürkü yüceltmek sirk degilmidir ?

Selamlar

coach01 23.06.2004 00:02

Ne sacmaliklari ? Dogru konus !

Yazdiklarimi begenmekle begenmemekte hürsün ama dalga gecmen iyi degil. Benim düsüncem bana senin düsüncen sana okis.

roman 23.06.2004 01:30

Kapasitenin ne oldugunu henüz

bilmiyorum ama Okis degil!

Senin bir oglun oldugu zaman senin baban mi oluyor?

Hic bir Hiristiyan Isayi tanri demez kutsal ruh der. Meryemide kutsal ana der.

Tanriyida Isanin babasi olarak görür Meryemide özel secilmis ( gebelik icin) Kutsal kadin olarak görür.

Sana bir soru daha sorayim iznin ile lütfen!!!

Dindar ile dinci arasinda ki fark nedir?

23.06.2004 01:57

TEK1 gözümüz senin üzerinde !

senin kim oldugunu , nerede oldugunu biliyoruz. Internet dünyasinda kendini cok da emin sanma ! Atatürke dil uzatmaya devam edersen..Wallahi de Vallahi de pisman olabilirsin. Biz Atamizi ve Ülkemizi cok seven birkac arkadasiz.!Senin ne MAL oldugunu da zaten biliyoruz. O kADAR

roman 23.06.2004 01:58

Saga sola laf yetistirmeye calismadan

önce bir nefes al rahatla, düsünmeyi ve okumayi ögren, okudugunu kavra ve sana sorulan somut sorularin dürüstlülügü gibi dürüst ol dürüstce cevap ver. Neden Almanyadasin?

Keski yasaminda iki tane olsun roman okuyabilmis olsaydin, Roman ayni zamanda ilkel türkce ile cingene ismidir de.

Sorun Atatürk ise Atatürkü tartis meseleyi anlayayim. Sorun Atatürk üzerinden din fanatikligi ve din Fasistligi yapmaksa mert ol, acik yürekli ol dincilerde din Fasizmi olurmu olmazmi onu tartisalim.

Atatürk dönemini tamamlamis ve yasamis bir insan, sen su an dünyanin neresindesin, dünyadan ve yasamdan beklentilerin nelerdir, nasil bir dünyada ve sistemde yasamak istiyorsun? O sistemde neler yapmak istiyorsun?

Bunlari yaz Atatürk ile veya baska seyler ile ucundan ucundan dokundurarak yazma acik yürekli ol.

Dinci oldugunu biliyorum, dindar olmadiginida biliyorum. Sana yazdigim hic bir kelimede alay yoktur, düsündügüm gibi yazmaktayim sana. Sende düsündügü gibi yazmasini dene, o zaman biraz daha aciklikliga cikacak dindar olmadigin. Ben 1923 ün olmasindan cok memnunum ama sen degilsin ayrica AKP nin arkasina saklanmayin, sizler ile AKP arasinda cok büyük mesafe var.

Bende biraktigin izlenim her seye kosturmaya calisirken, kapkara bir cehalet. Keski iki tane farkli kitap okusaydin, yazik koskoca bir ömür bos yere gecmekte, tanri ne yapsin bu kadar cahilligi, ona karsida cok büyük bir ayip.

Sana en güzel uzuvlari vermis, düsünen, kobusan, yazabilen bir canli yapmis, buna ragmen bu kara ona karsi olmak, olsa olsa, ancak büyük bir hayal kirikligi olur tanri katinda, seni bu kadar mükemmel bir canli olarak yaratabilen kutsal güc, senin bu kadar ilkelliklerde koskoca bir ömür harcamana# inat ile bu cahillige ayak diretmene nasil olurda üzülmez. Biliyorsun ki yasam kutsal bir hediyedir tüm canlilar icin tanri tarafindan.

Her sey gönlünce olsun...

23.06.2004 02:58

GÜNAH NEDIR ?BAS ACIK GÜNAHMIDIR

Bir hastalığınız olduğu ortaya çıktığında "Ciddi mi?" sorusunu sormak önemlidir. Bu soruyu ruhsal hastalık olan günah hakkında sormak daha da önemlidir. İnsanların bazıları günahkâr olduklarını neşeyle söylerler, çünkü bunun ne anlama geldiği hakkında bir fıkirleri yoktur. Buna "sadece insanın doğası olarak" bakarlar ya da "herkes yapıyor" gerçeğinin arkasına sığınırlar. Ama bu tür sözler gerçek soru olan, "Günah ciddi bir şey midir?" sorusuna yanıt vermekten uzaktırlar.

Bozuldunuz. Bunun anlamı sizin olabileceğiniz kadar kötü olduğunuz ya da sürekli her günahı işlemekte olduğunuz demek değildir. Doğru ile yanlış arasındaki farkı bilmediğiniz ya da iyi ve yararlı işler yapamadığınız anlamına da gelmez. Söylemek istediği, günahın tabiat ve kişiliğinizin her bölümünü: kafanızı, iradenizi, sevdiğiniz şeyleri, vicdanınızı, huylarınızı ve hayal gücünüzü sardığıdır. Yürek her şeyden ziyade aldatıcıdır ve çok çürüktür.48 Sorununuzun kökü yaptıklarınız değil, kim olduğunuzdur! Günahkâr olduğunuz için günah işlersiniz.

Kirlendiniz. Kütubi sitte bu konuda hiç ödün vermez: Çünkü kötü düşünceler, ahlaksızlık, hırsızlık, cinayet, zina, açgözlülük, insanın yüreğinden kaynaklanır.49 Listede düşünceler, sözler ve davranışların da bulunduğuna dikkat edin, Bu, Allahın gözünde bütün günahların aynı derecede ciddi olduğunu gösterir. Bazı insanlar günahı sadece adam öldürmek, zina ve hırsızlık olarak nitelerler;
Ancak Kutubi sitte günah hakkında bu şekilde düşünmeye hakkımız olmadığını bize açıkça söyler. Günah, Allahın kusursuz standartlarına erişmeyen her şeydir. Kusursuza erişmeyen bütün söz, düşünce ve davranışlanmız günahdır. Şimdi şu soruyu yanıtlayın: Kim, "yüreğimi saf tuttum; temiz ve günahsızım " diyebilir?50 Siz diyebilir misiniz? Eğer diyemiyorsanız, kirlenmişsiniz demektir.

Küstahsınız. Kutubi sitte günahın yasasızlık olduğunu, Tanrı" nın otoritesi ve yasalarına bilerek isteyerek karşı koyma olduğunu öğretir. İnsanların koyduğu hiçbir yasa, sizi yalan söylemeye, hile yapmaya, temiz olmayan şeyler düşünmeye, ya da herhangi başka bir biçimde günah işlemeye zorlamaz. Günah işlemeyi siz seçersiniz.

Allahin kutsal yasalarına karşı gelmeyi kendiniz seçersiniz. Allaha itaatsizlik etmeyi siz bilerek, isteyerek seçersiniz ve bu yaptığınız çok ciddi bir şeydir. Çünkü Allah adil bir yargıçtır, öyle bir Tanrıdır ki, her gün öfke saçar.Allah günah karşısında asla yumuşak davranamaz ve bir tek günahın bile cezasız kalmayacağından emin olabilirsiniz.

Allahın günaha verdiği cezanın küçük bir parçasını (biz bazen onu anlayamasak bile) bu dünyada çekeriz, Ama büyük ceza öldükten sonra verilecektir. Yargı Gününde her birimiz kendi adına Allah a
hesap verecektir.
EN büyük günahkarlar Biz Kadinlariz!
Basini kapamayan bacilarimza cagri yapiyorum
allahdan utanin basinizi kapatin
fieminallah

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 01:45 Uhr.