Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Türkei-EU-Beitritt (http://localhost/forum/showthread.php?t=4404)

kamaschullah 23.03.2005 17:29

Gercekten objektiv,gercekci ve güzel

güzel bir yazi..hasan cemali kutlamak lazim..
ama asagidaki arkadaslarin fanatik cevaplarini görünce ben biraz karamsar oluyorum..
eger bu kadar ilimli ve insani bir yaklasimi ve objektiv bir yaziyi insanlar anlamiyorlarsa türkler ve türkiye olarak isimiz zor herhalde..bezan kendime soruyorum; bizler aceba her problemi savas ve kanla mi cözmek istiyoruz?? adam gibi insanca sorunlar cözülemez mi? hasan cemalin dedigi gibi bask olayi nasil hallediliyor..baskin parlamentosu bile varken adamlar kürtce konsere bile karsi cikiyor..fasist damari baya güylü olan bir halkiz sanirim..
gercekten insanlarin bu yazinin mesajina bile tepki vermesi ve anlamamasi düsündürücü..bu insanlar herhalde pkk ve askerin savasip karsilikli insan ölmesinin durmasina üzülmüs gibiler..

saygilar

23.03.2005 18:06

Ben sahsen üzülmedim, ama olmasindada

hayir görüyordum.....

Mesela Askhalil arkadasimiz burada Antepliyi disari attirdi... cünkü karsi görüse tahammülü yok... oysa ben öyle medeniyet disi falan yazilar görmedim burada... ama Aliconda öyle diyorsa öyle olsun bakalim..... herneyse...

Olay Kürt ve Türk yada Faso olayi degil.....

Olayda haksizlik var oda Türk devletine yapilan huncarca haksizliklar söz konusu...

AB ve ABD yani dis gücler icerimizde bulunan en cahil halk kesinimi mobilize ederek...

"Hey Kürtler bakin sizlere hak vermiyorlar alin silah alin bir kalasnikof vurun uzatin Türk askerini"..... bu esnada kendi amca cocugunu yada kendi kardesini vurdugundan bey haber... ayni zamandada dinden uzaklar... cünkü din ile beslenmis bir insan beyni kamil beyindir.. ama ne yazikki ancak biraz varlikli birazde iyi ortamlarda yetismis insanlara mahsus gibi bir sey....

Halile sordum... benim sahip oldugum ve senin sahip olmadigin hak hangisidir..... DAHLEN CEVAP YAZACAK..... eger günün birinde gökteki Allahindan ona Vahyii inince cevaplayacak... dahlen Vahyii yani gökten bir Mesaj gelmedi...

Ama onun yerine Halil arkadasimiz kendi mesajlarini üretiyor ve Vahyii saniyor....

Ben kebul etmem hakim bey.. her ne olursa olsun kabule etmem... Türk sinemasi gibi hal aldi bu dünscesi halil arkadasimizin......

Hatta o kadar ileri gitmekteki, bayrak yakmayi ilkellik sayiyor... nasil ilkellikse artik.....

Bugün bayrak yakan yarin insan yakar... bunun siniri nerde....

Olay Kiroluk yada Türklük olayi degil... olay medeniyet ve Cehalet olayidir... baska bir sey degil.....

Allaha uzak kalan insana zaten uzaktir... bir Terörist daglarda sabah aksam gezip duruyor... bunun nersinde rahmet yada bir güzellik var... tek amaci adam insan öldürmek....

Simdi kimse demesin kim onu oraya cikardi... kendis cikti... Muhammed gelipte arkadas sen cik daga ben sana bakarim demdiya....

Artik bu gibi Ideoloji ve batil inanclari ve Terötist zihniyetleri gecelim.....

81 yildan beri yürüyen bir düzen ve intizam var... begenmeyen baska devletin vatandasligina gecer ve orada yasar....

Kimse benim devletimi begenmek zorunda degil....

cimbomyilmaz 23.03.2005 18:12

Türk bayragini yak sonra demokrasi iste

hi,
wenn ich eine deutsche flagge verbennen würde wäre das nach deutschen recht verunglimpfung u. ich würde in den knast kommen. aber wir wollen ja in die eu also müssen wir unsere ehre verkaufen, unser land verkaufen, ach und am besten noch unsere frauen alle in bikinis rumlaufen lassen..nur dann sind wir euopäer...sonst nicht..
also jungs und mädels fangt schon mal an..mal gucken, ob es in 10 jahren die türkei noch geben wird....

kamaschullah 23.03.2005 18:18

wallahi benim kürt tarafim da türk

tarafimda var.meseleye hep iki taraftan objektiv bakiyorum..
tabii son zamanlarda forumda ne tartisildi konular nasil gecti bilemeyecegim ama o yazi cok dogru ve objektiv bir yaziydi..hem türklerin ve hem kürtlerin o yaziyi desteklemesi ve careyi demokrasi de aramasi lazim..sedece yazinin iyi oldugunu belirtmek istedim..tartismanizin diger boyutlarini bilemeyecegim tabii..

23.03.2005 18:19

in 10 Jahren wird es die EU nicht mehr

geben... wenn es so weiter geht gibt es bald nur noch eine veraltete EU und eine Überholte Kapitalismus....

Komonismus ve kapitalismus su aniyle iflas etmis durumda..... neue wege müssen bestritten werden....

Demokratie schon..... aber kontrolierte Freie Markwirtschaft, geburtenrate und auch das verschwinden des kapitals nach Ausland muss mehr unterbunden werden....

Vielleich wird in den nächsten Jahren eine neue Lösüng auf dem Weltmark hier zu angeboten....

In sachen Politik und auch der religion, was in sich zusammen eigentlich vereint ist, müssen neue wege bestriten werden

23.03.2005 18:27

Dostum ben ortaklik pesindeyim

öyle ayiruimci ve ben suyum sen susun diyenlere karsi acayip aletjim vardir.... ve ayni siddetle karsilik veririm.....

Yani Kürt yada türk kelimesi insani adam ediyorsa bende Kürdüm diyeydim o zaman....

Ama olay farkli boyutta.... Türk veya Kürt sorunu degil....

Su aniyle Türkiye Cumhuriyeti Emperial devletlerin önündeki en büyük engeldir... eger bu engel ortadan kalkarsa, geri kalanlari sadece bir el dolusu cahil Arap ve fakir Islam toplulugu...

Olayin daha üst boyutu din boyutuyur...
Su aniyle insanlik gizlide olsa Politik anlamda din savasi yapmakta... yani ein Kreuzzug gegen den Islam oder anders denkende Ideologien.....

Wie heisst es so schön "Muhammad Replaces Marx"..... bu ne demektir iyi biliyrosun....

Her zaman ve her yerde olayin üst boyutunu iyi bilmek ve anlamak lagzimdir....

Kürt yada Türk sorunu diye zaten bir sey yok... bunlar sadece tirnak kadar önemi olmayan yan atkiler......

Bildung ve biraz dünya gezme ile giderilir bu kansorejen hastalik

23.03.2005 18:56

bu bana biseyleri hatirlatiyo

türkiyede bu milliyetci akim olmasdaydi coktan Sovyetlere yem olurdu..
bizler var oldukca sizlere hicbir zaman müsamha etmiycez!!!

23.03.2005 18:58

Helal ispanyollara

ispanya simdiden cikma yollarini ariyo EU dan
helal olsun ispanyollara..!
ibret almamiz gerekiyo

frankenstein 23.03.2005 19:01

Türkiyede kisa zamanda cok sey....

degisti. cok olumlu gelismeler oldu hepimiz hayretle izledik.

Yapilan ve yapilmasi istenen ve düsünülen reformlarin hayata gecirilmesi icin, herseyden önce ordunun güvenlik kaygilarinin
ortadan kaldirilmasi gerekir.

eger karakuvvetleri komutani cikipta diyorsa:

bugün türkiyede 1999 daki kadar PKK li var,
vaziyet ciddiyetini sürdürmektedir.

cözüm bence PKK ve yan örgütlerin kendilerini fesedip, kanuna teslim olmalariyla mümkündür.

devlet gecmiste gerekli afyasalarini cikardi,
fakat karsilik görmedi.

Ülkemizde baris ve demokrasi hepimizin dilegi olmalidir, tektarafli uzlasma olmaz.

selamlar

aliconda 23.03.2005 19:06

Ne yapsan anlarsin Enis ???

Buraya kiskirtici ve HIC YERI olmayan konulari acma diye !!!!!!!!!!!

Bu yazinida TABIIKI yine sildirtecegim!

Forumun konusuna bak ona göre !!!

Bu konunu istersen git "news" bilmem "politik" baska bir forumda ac !!!!!!

Burada YERI YOK !!!!!!!!!!!

al"

aliconda 23.03.2005 19:14

Der nächste Kandidat !!!

HALLLOOOOOOOOOOOOOOO

... muss man es manch einem einprügeln, damit er sich an die kltitzekleine Abmachung hält,
DAS KEINE FORUMSFREMDEN THEMEN HIER EINGEWORFEN WERDEN !!!!

Auch das wird gelöscht!

Kannst selbst du dich daran halten ???

al"

aliconda 23.03.2005 19:15

Wissenschaft und Interessantes

Neues Forum für dich !
Dort kannst du alles hinmüllen was du magst!

al"

aliconda 23.03.2005 19:18

KÜFÜR, HAKARET !

Sende et, sende sonucu görürürsün!

Simdi duygu sömürüsü ve inanmazlik yapma.

Enis senin isin kiskirtmaktan baska birsey yok mu ?

aliconda 23.03.2005 19:20

Was erzählst du dann in 10 Jahren

wenn die EU noch existiert?

Wanderst du nach Saudi Arabien, Sudan oder sonstwo hin aus ???

Ich hoffe ja !

al"

aliconda 23.03.2005 19:21

Bunu nereden cikardin ???

Ispanya Avrupa Birligine girdigi icin büyük avantajlar sagladi!

Simdi bütün bunlari elinin tersiyle mi itecek ????

Hadi be ... pes yani!

23.03.2005 21:39

Bunun Devami...

Helal olsun güzel yazmissin. Ugruna bir sürü insanimizin can verdigi, vatanimiz dedigimiz o topraklarda BIZIM Bayragimizi yerlerde sürenler, dillerini bizim gözümüze dürtmek isteyen kisiler, yarin kendi Ülkelerini BIZIM Topraklarimiza kurmak isteyeceklerdir!
TÜRKIYE"yi bölmek isteyen Avrupa Birligidir.
Onlarin gözleri Bogazdadir. Inanilmaz stratejik bir önemi olan Bogaz gecisi onlar icin önemlidir. Onlara kalsa sadece Istanbulu alirlar AB"ye.
Avrupa Birligi bize ne vaad ederse etsin, hangi sartlarda bulunursa bulunsun, bizden alacagi (Kültürümüzü, Kimligimizi) bize verebileceginden cok daha fazlasidir.
Her TÜRK evladi elini vicdanina koysun, VATANIMIZ icin bir cok insan VATAN ugruna göz göre göre Ölüme gitti ve biz bu Kahramanlar sayesinde variz. Ülkemiz icin gerekirse can vermek hepimizin boynunun borcu, demin de belirttigim gibi zaten tasidigimiz can bu insanlarin fedakarligi sayesinde var.

alexdasousa 23.03.2005 21:59

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN....

Bayraklari BAYRAK yapan üstündeki kandir, toprak eger varsa ugruna ölen VATANDIR.

Bayragimiza uzanan hain eller...Hicbir zaman emellerinize ulasamayacaksiniz!!! O topraklarki ugruna nice canlar verilmis sehit kanlari ile bezenmis..Sizin gibi bir avuc Vatansiz Bayraksiz capulcuya birakmayiz!!!!

xxabuzerkadayifx 24.03.2005 00:49

gut! wie wirst du das deine 20 millionen

Landsleute,die monatlich mit 100 Euro auskommen müssen,unter Vetternwirstschaft,mafiöse Bildungen und Bestechung leiden und auf EU setzen, erzählen!
also dann loss! in die Türkei! sofort morgen! und erzähl ihr wie die Europäer schlimm und bösartig sind!
es müsste ganz leicht sein, von hier aus als jemand mit einem gut ernährten Po Nationalgefühle und einen armen Stolz zu entflammen!!

und was hat der Fall mit EU zu tun?

24.03.2005 01:13

Sicher sicher... erst wenn du dort ein

Scheich geworden bist....

al zum Quadrat

24.03.2005 01:17

Neden benim son Beitragimi sildirttin

sen onu söyle ist das deine oder euer verständniss von Demokratieee....

Ammada demokrasiymis voll die Schrott..... da müsst Ihr aber noch einiges zu legen....l

Tabi Hali abin emretti sende sildirttin... warum weiss der Geier was...

24.03.2005 01:32

Das was Ihr hier macht ist purer

Rasismus.....

Medeni bir sekilde güzel bir Beitrag yazdim... zerre kadar assagilayici yada kürfür yada benzeri hic biur sey yoktu iceriginde....

Ama gel görki aliconda sayesinde olsa gerek yine sildirilmis... warum verstehe ich nicht.....

Eger küfür doluydusa yada baska Dünyali tarafindan yazilmisdiysa neden Nikimi duruyor....

Das ist Asozial Leute was hier ab geht...... das wurde schon mal gemacht.....

Ne hikmetse, her zaman Halil kardesimize soru dordugum zaman ceryan ediyor bu ve benzeri Forumda silme olaylari..... schon eigenartig yani... demekki ben bayagi olayi kavramis ve bazilarinin damarina basmisim....

Evrensel ve yeryüzünde benzeri bulunmayan sorumuzu Demokrasi ve medeniyet adina tekrarlayalim..... nasilda olsa bayrak yakma ilkel bir soruysa, buda ilkel olsa gerek.... und das zum Quadrat...

Hani diyorlar ya... HAK ISTIYORUM HAK.... ama hangi hakki istiyorsun..... dikkat bende olan ama sende olmayan....

NEYMIS BAKALIM BENDE BULUNAN VE HALIL ARKADASIMIZDA BULUNMAYAN HAKLAR..... ??????

Veya bana fazlalik olarak hangi haklar veriliyor Türkiye Cumhuriyetindede baska birisine verilmiyor...... ha daha cok medeniyet serbeti icmis olabilirim.... bu ama Genetik kaliteden kaynaklanan bir olaydir.. devletle degil.....

Ha gayret... yil 2005 bakalim 5005 yilina kadar bir cevap üretebilecekmisin Halil kardesim veya arkadaslarinda sana yardimci olabilir tabiki....

Öyle Alicondayi kafaya almakla bu isler yürümüyor.......

Resmen devlet ve millet düsmanligi yapiyorsun bu Forumda.......

Ben senden saaaaadeeeceeee tek bir tane hak söyleyebilmeni bekliyorum.... nur ein EINZIGES reicht

frankenstein 24.03.2005 09:17

ich möchte nicht Jeden tag kadayif

esen.
kannst du ausnahmensweise mal baklava
servieren?

akshalil 24.03.2005 09:25

Lass uns das Thema wechseln mein Freund

diese Frage hast du mir schon hundertmal gefragt,ich habe ebenso beantwortet..trotzden zu einer Eignung konnte man nicht kommen..-ob der Grund bei dir oder bei mir lag, kann dahin gestellt bleiben-

ich schlage ein neues Thema vor: Nämlich die gestern in EU verabschiedete Richtlinie hinsichlich der Dienstleistungsverkehrsfreiheit in EULänder..
Es soll darin Einschränkungen gehabt haben..

welche Konsequenzen könnte das besonders im Hinblick auf Beitritt der Türkei haben??..

lass uns einige Tage Studieren, auf die Fragen subtil eingehen!

frankenstein 24.03.2005 09:57

dami du gut gelaunt bist................

SCHAU MAL AN; DAS KINDCHEN HAT EINE TÜTKISCHEN MAMA!!!!!!!!!!!!!!!!!

<a href="redirect.jsp?url=http://www.frauennews.de/archiv/texte99/pkk1.htm
" target="_blank">http://www.frauennews.de/archiv/texte99/pkk1.htm
</a>

<a href="redirect.jsp?url=http://www.byegm.gov.tr/YAYINLARIMIZ/DISBASIN/1999/06/30x06x99.HTM#%204
" target="_blank">http://www.byegm.gov.tr/YAYINLARIMIZ/DISBASIN/1999/06/30x06x99.HTM#%204
</a>

frankenstein 24.03.2005 10:09

ESINKAYA HAT EINE GUTE TEMA.....

begonnen.

wieso wird seine Beiträge entfernt?

Hat vaybee eine politische meinung?

müssen vir nach seine meinung handeln?

24.03.2005 10:14

YAZILMIS bir MAKALEYI...

KÜFÜR ve HAKARET icermedigi müddetce silinmesini $iddetle Esefle KINIYORUM !!!!

ENIS ben yanindayim dostum !!!

24.03.2005 10:23

hakliya hakli, haksiza karsi...

wenn ich mir so überlege das ich oft mir die Seele aus dem Hals geschrien habe wenns drum ging Foren Beiträge löschen zu lassen
und hier im EU Forum u.a das echt schnell geht will ich auch WISSEN wieee hmm !!!

Ich sach auch Bidde ;-)

24.03.2005 10:27

Tartisma, Munakasa, Munazara ÜSÜLLERI

Yahu bu kanalda Tartisma, Munakasa, Munazara ÜSÜLLERINE göre kesinlikle yapilamaz diye benim bilmedigim bir KURAL mi var !!!!

AMAC HEDEF yeni birsiler ÖGRENMEK ve DOGRUYU BULMAK mi? yoksa sadece KENDINI ispatlamak babinda mi ???

Sizin yaptiginiz bu tür münakasalarin sonucunda mutlaka darilan, kirilan, hakarete ugrayan bir taraf vardir.

Bu girisimler ya o kisinin kanali terketmesiyle sonuclanir veya dar bir cercevede kendini baskalarina hakli göstermeye calismakla sonuclanir ve bu cok kisir bir olgu olur bence, cünki her insanin görüsünden ve fikirlerinden faydalanmak gereklidir.

Izledigim kadari ile burda en cok tartisilan konular, siyaset, partiler, kadinlar (sex-flirt-vb.) ve ideolojik fikirlerdir.

Hatta Islam Forumunda bazi ULEMA ve SEYHÜL-ISLAM arkadaslarimiz bu tartismalari cemaatler, mezhepler, basörtüsü, simdiye kadar islam alimlerinin 1400 yildir cözemedikleri konulari ve sonuca baglayamadiklari meseleleri cözümlenme gibi, hadisler vs...

FARKINDAYSANIZ tartismalarda her zaman SUCLU BASKALARIDIR. Özelestiri yapmak hic tercih edilmiyor. Yapilan tartismalarda her zaman hakli olan taraf, hizli yazan, daha cok yazan ve daha detayli yazan kisilerdir.

MODERATORUN fikirlerine karsi bir fikir söylemek anlasilan parmak ve göz ve beyin emegi verilerek yazinin silinmesini göze almak demektir.

Aklinizi basiniza toplayin arkadaslar ve burda yazmadan izleyen yüzlerce kisiyede saygili olarak haraket ediniz !

MODARATOR arkadas sana gelince: ICH GLAUBE DU BIST ÜBERFORDERT und UNFÄHIG die Sache hier zu überblicken !!!

Saygilarimla
KAMA AGABEYINIZ :-)

frankenstein 24.03.2005 10:42

Oooooooooooo demek suclu o.T.

ohne Text

frankenstein 24.03.2005 10:49

Nasil olu yahu? yoksa burda.......

Kürdistandami yasiyoruz?

benim Beitragimda, su ismi degistirilen hayvanlar hakkinda" kusa döndürülmüs. hemde
alayci bir sekilde. Wenn jemand seine meinung äusserl will, muss er mit seinem NICK,
nicht mit meinem.

schamlosss!!!!!!!!!

24.03.2005 10:50

o.T. o.T.

ohne Text

frankenstein 24.03.2005 10:54

Olacak ismi simdi bu? o.T.

ohne Text

24.03.2005 10:54

önce harflerin degisik oldugunu hic fark

bile tmedim ;-)

hehe

24.03.2005 10:55

yaw gine ne yaptim da ??? o.T.

ohne Text

24.03.2005 10:56

üzülme benim karsimda , ne söyle..

yecegine bilmeyen ilk sen degilsin

hihi *omuzunatiklar*

24.03.2005 10:58

:-) yahu yazdiklarim cikmadi bende TEST

yaptim... CICIM benim lafim bitmez :))))

BEN SENIN HOCANIM !!!

24.03.2005 11:01

Hocaligini görmedim daha ;-) o.T.

ohne Text

24.03.2005 11:03

Yakinda göreceksin :-)

KONUYU sen belirle :-)

24.03.2005 11:05

gelmis gecmis az KOnu olmamisti ;-)

hatirlatayim Sutra..

24.03.2005 11:05

PS: Hatirlatayim COnda bu Forumda

biraz titiz yani hani baska Konulara hemencik kiziveriyor ;-) ondan neyse bosverelim de ..

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 07:35 Uhr.