![]() |
hani yagi tek yiyiliyordu :=)))
muahahahahahahhahahahahaha
ulem partinida ekledin yagin yanina :=))) partinda kim bilir neler neler vardir kulagiysa gine aynen öyle :=)))))))) sen tam domuzu yesene... oralara kadar gelmisken....... |
sen allahdan daha mi iyi bileceksin
allah et diyor ..damar tirnak kulak kuyruk demeyi unuttumu veya domuz eti yerine domuz yemeyin deseydi dediklerin dogruydu..
allah et dedigine göre et harici herseyi yiyebilirisn.. bu kadar basit...ha yemezsin o baska ama yiyenede yanlistir diyemezsin..bilmem anlatabildimmi.... |
domuzun et haric herseyi yiyebilirsin
dis kil kulak part damar yag(leckar) kuyruk ..sadece temiz olmasina bakican ..yani yikayip citiliyecen ..tertemiz yapican..dinen sakincasi yok..sadece etini yemiyeceksin oda imtahan sebebiyle...--
nerden mi cikardim.. ayetlerden cikardim ayetleri oku istersen... |
Bak iste bende
yagsiz damarsiz et olmadigi icin.... yiyemezsin diyorum.....
Hem o zamanki zamanda eti yasaklandimi, hayvanin kendisi yasaklanmis anlasiliyordu.... Hayvanlari nediye besleriz etini yemek icin... |
Halunk Sulusoy acaba joggen yapiyo mu? o
ohne Text
|
IBN KETHIR
ibn kethir o zaman senin icin tefsir kitaplarini cöpe atsin,
sen ibn kethirin tirnagin kiri olamazsin |
yorum yok
Yok o kacar köpek desek köpeklere hakaret etmis oluruz, o anca ibn kethir ve diger alimleri alay eder durur.
|
KIVIRA KIVIRA DANSÖZ ENIS OLDUN ;)
domuzun yabaniside var...domuz aslinda evcil hayvan degildri..
sen kedi köpegi eti icinmi beslersin ? cok atiyorsun.. aynen uydurukcu hadisci sünneticler gibisin.. simdi bu uyduruk yorumlarina birde hadis bulsan veya hadis uydursan hz muhammed sos böyle dedi dersen tam harika olucak.. tekrarliyorum allah eti yasaklamis..damarini partini kulagini kemiklerini kuyrugunu KILlarini herseyini yiyebilirsin domuzun hic biri yasak degil..simdi yine kivir bakalim..iste müsrik piskolojisi ;)))) |
YA RESUL
sende acikla bakalim etin ecinde ne var....??????
Daha dogrusu et nedir.... was ist die Zusammenstzung..... Ette hic ama hic yag yokmudur.... hic ama hic damar yokmudur... domuzun etini kan degilde baska bir seymi calistiriyor.... süper benzin olabilirmi, bilirsin Prtrol Araplarda vardi. Un schon wieder entzeubert.... hadi ya uzman sen simdi, et nedir onu bir acikla..... Demek bir bütün olan et haram, aber in verschiedene Teile zerlegt haramliktan cikiyor.... wow wow wow... demek Allah bize Domuzu bin bir parca edin demek istemis.... |
sen ayetlere karsi geliyorsun
16-116 ayetinide gerceklestirip kendi kafandan bu haramdir bu helaldir diyoorsun..
et ettir kan kandir damar damardir..yüz kez yazdim buraya..yine yazicam..allah domuzun etini yemeyin diyor..yasak olan etdir..damar kan dis KIL göz kulak kemik dahil degil buna.. ama senin bu ayet hosuna gitmiyor o yüzden kasina kasina allahin ayetlerini manupile etmeye calisoyrsunki. okadar acik ayeti yorum diye kemküm ediyorsun...senin hocalarinin hocalari uydurukcu hadis alimleri bile domuzun yagi üzerine hadis uydurmamislar.ama belki sen uydurur domuzun yagini da yasak edersin ;)) ne kadar kurancioldugun belli.. hosuna gideni al hosuna gitmeyeni alma ne hos mus :) aynene alevilere kiz vermeyip sünnilere verdigin gibi cifte standartci seni ;))) |
Hmm, kimden başlasam acaba...
elazizspor/kihak/zazaX ve saymaya üşendiğim bir sürü diğer nicke sahip "şahıs":
Bir ara buraya küsüp, şansını BA"da denemiştin. Sayende epey bir gülmüştüm, neydi senin o çıdam saplantın öyle? Herkesi ben sanıyordun :-) Şahsen, ciddiye alınır yanının olmadığını düşünsem de -baştan hareketlerinle diskalifike ediyorsun kendini- birçok defa sayende insanların aptallıklarına şaşırdım. Bu kadar çok insan nasıl da hemen, neti deşarj (terbiyemi takınmaya devam edeyim) olmak, insanları provoke etmek için ve kendince "sidik yarışı" içinde olan bir insanın oynuna gelebilıyor... Ama neyse, nette sapıkların (bkz. zaza) olduğu gibi saflar da olacak elbette. fujitsu/berfo/bigpuma vs... V!"nin en kişiliksiz zatı. Tebrikler, sen bu hususta zaza"yı bile geçtin ("dişi" kategorisine geçmedim henüz). Ahlaksız, görgüsüz olduğun kadar, bir de alıngansın. Bu yetmezmiş gibi de "hayalgücün" tımarhaneyi zorlayacak kadar gelişmiş. Hakkındaki düşüncelerimi çok iyi biliyorsun, tekrarlamaya gerek yok. Unuttuysan da "Mitglieder-Intern" bölümünün arşivinde "klavye magandaları" başlıklı yazımı ara. intellecta/yazgulu80 vs... Devamlı "yok say"da tuttuğum tek "cins". Hemcinslerine (rakip görür onları genelde) düşman, kendini iffetli/namuslu/bilgili kız olarak "pazarlamaya" çalışır. Ama ne yazık ki, ağzını bozmamayı bir türlü beceremez... Nedense kızgın dişi köpekleri hatırlatıyorsun bana, onlar da hemcinslerine karşı saldırgan, karşı cinseyse "ılımlı" davranır. intellecta forumlarda boy göstermediğinde, bilin ki, bir prens bulmuştur kendine. (Retorik) bir soru; namusuna bu kadar düşkün "zor bir kızın" nette hemencecik birilerine ısınabilmesi, anında canım"lara/cicim"lere/birtanem"lere geçebilmesi, tuhaf değil mi? Neyse umarım şu anki "prensini" tutmazı başarabilirsin de V! kızları/kadınları "hücumuna" uğramazlar. Geriye kalanlara geçmeden, üçünüzde en çok şaşırdığım konu, midenizin genişliği. Birbirinize saymadığınız şey kalmıyor, ama iş bir başkasını çekiştirmek, hakkında iftiralar sarf etmeye gelince, en iyi dostlara dönüşüyorsunuz. Bu arada berfo, kimden kaptın bilmiyorum, ama ben originalgueler değilim, kendince yine "dahice" bir gerekçe bulmuşsundur ya, neyse... Bir de cinsel hayatım üçünüzü hep ilgilendirmişti ya, senaryolarınıza göre Berrin"le yattım. Buyrun, birkaç tane de lezbiyen senaryosu kurun, hep yeşil limon veya tanga sıkar insanı. Geçelim diğerlerine: haydut007... Senin samimiyetliğine bir türlü inanamadım. Herkesle iyi geçinmeye çalışan, ama arkasından çaktırmadan dedikodu yapan biri olarak tanıdım seni (bana verdiğin his bu, doğru olmak zorunda değil). lakota... Keşke senin gibilerin sayısı daha çok olsaydı. Hem bilgili, hem tartışmayı bilen birisisin. Fikir ayrılıkları yaşarsan da karşındakiyle, herzaman seviyeni korudun. Donabin... Für dich auf deutsch :-) Ich weiss nicht, ob du noch Gelegenheit hast hier vorbeizuschauen, aber eins sollst du wissen, ich habe oft an dich gedacht. Hab deine mail-addy verloren, daher habe ich mich nicht mehr bei dir gemeldet. Ich hoffe von ganzem Herzen, dass es dir gut geht und du glücklich bist mit deiner Frau. Schade, dass du nicht mehr hier bist, die Sicht eines Konvertierten zu hören, war immer interessant :-) 45magnum... Seninle yıldızlarımız bir türlü uyuşmadı. Ama belli etmemeye çalıştıysam da, nedense sana karşı sempati duyuyordum. Bence en kötü huyun önyargılı olman, kendi kafanda -olmayan şeyler- belirleyen kervanına sende arada bir katılıyordun. roman/Galvani ve peren... Geçmişin nedeniyle (tahminim bu), paranoyak izlenimini veriyorsun bazen. İnan veya inanma, ama Murat için çalışmıyorum. Ayrıca yanlış anlamayı da çok seviyorsun ... ah peren, vah peren; sen de bilimin ve dinin düşman olmadığına bir türlü inanmak istemeyenlerdensin, belki de bunun nedeni çocukluğunda aranmalı. Bu arada sen de iyi dedikoducusun, hem de "yakalanınca" hırçınlaşan cinsinden :-) yenilere gelince... coach, sen cevap yazmadan, yazıları 2, hatta 3 kez okusan iyi olur. Yazılanları anlamıyorsun gibi veya kasten ilgisiz -tam tersi- cevaplar veriyorsun. enis?, senin "ben kazandım" cümlen dikkatimi çekti, galiba sen de buranın (asıl) işlevini anlamış değilsin. Burası yarış değil, tartışma platformudur. Niyetin kendini ıspatlamaksa, başka bir yerde denemeni tavsiye ederim. Ah berfo, bir şey eklemeyi unuttum. Geçen sene moderatörlüğü bırakmaya karar vermiştim, sen de hemen kendi kendine gelin güvey olmuştum. Bir yıl sonra, hayallerini yıkma zamanı geldi: Uyan artık, sen adam mısın da seni ciddiye alayım. Bir tek neden vardı, o da kullanıcılarla ilgili değildi, V! ile ilgiliydi. Üzgünüm, nette bile olsan, seviyenin ciddiye alınmayacak kadar düşük olduğu belli oluyor. Amma da yazmışım ya, neyse birazcık aklı olan bunları neden yazdığımı anlayacak... |
merci boku!!! o.T.
ohne Text
|
Nedense bizim türk milletinde...
böyle kolaya uzanan el cok yaw :)
Hazira hele... yahu sen eline bir Kitab aldin mi ??? Bir arastirma yaptin mi, bir bakdin mi, bi cabaladin mi ??? Neden hemen bazilarin Tye cikip söyledikleri abuk subuk seylere hemen inanip aha bu dogridir ve sayre diyoruz ??? Neden at gözlükleri giymis insanlar gibi ilerliyoruz ??? Hele hele su ilahiyat Prof.lardan sinir oluyorum ... su Y.S.Öler yada Atesler ne bileyim Ismail NAcar iste onlarin hepsi iste... simdiye kadar hep talkshowlarda gezinenler birde kalkip türkiyeyi dinine geri dönüs yaptirmak gibi bir görüntü ortaya koyuyorlar... Ama benim en cok sinirimi giden konu bu... bu prof.lar degildir aslinda... ben sahsen bunlarin geri zekali yada salak olduklarini zannetmiyorum... bence bunlar söylediklerini bilerek söylüyorlar... yani bunlar on tane lafadan dokuzunu dogru deyip birini de yanlis söyleyip herseyin icine ediyorlar!!! Ne demisler bir yanlis bütün dogrulari götürür mi oder so :)) hehe bu dini konularda da öyledir... demek istedigim su... Prof.leri dinlemeyin degil, hocalari dinlemeyin de degil... dinleyin bende dinliyorum ama kendi düsüncemizi ve kendi yorumumuzu gelistirmeliyiz... bu adam öyle söyledi diye hareket edemeyiz... mahser gününde ne diceksiniz ??? YSÖ dedi vallah benim sucum yok mu diceksiniz ??? Sevgili Cenabi Allah ILK önce her Insanin Aklina hitab etmis, ve oku demis, oku ki ilme sahip ... ilimli olda imanin gelissin... gerisi bunlardan ibarettir zaten!!! Akil, Ilim ve Iman dolu bir Insandan ne zarar gelir ki ??? Lütfen bana abuk subuk örnekler vermeyin simdi, cünkü yok öyle insan!!! OKUYUN, arkadaslar OKUYUN!!! Selamlar Fatih |
hehehehe....neyse milleti
birbirine düsüreceksin....ama az eylenmedim okurken....:-) und danke das du mich vergessen hast...gerci zaten sakli gizlim yok....cidam höre ich zum ersten mal....neyse....
hihi ;-) |
simdi bunun religion ile ne alakasi var
süss ;)
bosal evladim bosal sprich dich aus ;) yani kusura bakma ama sen moderatorlugu birazcik beceremiyorsun..yani bir mod kendini bu kadar ortaya atmamali kendini fix punkt yapmamamli günes senin etrafinda dönmüyor yani sen bir cok defa kas yapayim derken göz cikardin..kendini cok liberal tolerant bir dine/inanca sahip oldugunu sanip moderatorluk yapiyorsun ama bilakis kemiklesmis müsrikce ve uydurmasyon bilgili takintilarin var..yeni birsey ögrenmek isine gelmiyor... demek schwimmbadda limuteee söyleyip berrinle yattin ha haha harikasiniz ya..ve demek ba da sansimi denemisim... galiba bu foruma ara sirada olsa takilan herkes egleniyor ..sen ise kendine stress yapiyorsun yaziiikk simdi acidim sana ;) bizim okuma yazmayi beceremeyen kiro fujitsu bile yillar sonra benim sayemde akedemiker gibi yazmaya basladi dini bilgiside süper oldu yakinda elazigda sih-berfo cikabilir ;)))..sen halen yerinde sayiyorsun ayrica biz birbirimizi cok seviyoruz kimseyede düsman degiliz ayni seylere saatlerce gülen eglenen insanlar neden düsman olsun ki .. bak biz cok hosgörülüyüz.. sen tanga giyebilirsin schwimmbada gidebilirsin aksamlarida discolardan cikmiyabilirsin hatta freundlarinda olabilir uzun zamandir beraber oldugun cinsel acidan tatmin oldugun erkek arkadasinda olabilir..hic bir gün oldu bunlar icin birsey dedikmi..kolay gelsin demek haricinde ;) bence sende fazla mod havalarina girip kendine stress yapma ..oturup bizim gibi hem eglen hem ögren hemde ögret... enis ve fujitsu yorumlarina katilmiyorum diger yorumlarinda hakli olabilirsin .. en iyi yönetici futbol hakemleridir..sahada varligini göstermeyip kendini unutturan oyunu bölmeyene gereksizce oyunculari sinir etmiyen süper zevkli mac cikartan hakemler en iyi hakemlerdir.. biraz mac izle ne demek istedigimi anlarsin ;) seni seviyoruz cidam bu kadar üzülme.... |
aferinleng hosuma gitti bu yazi
kafan yavas yavas calismaya basladi senin..
birde ne okuyacaklarini söyle..din konusunda okuyacaklari tek sey kuran olmali..kuran haricinde hic bir kitap baglayici olmamali.. kuran haricinde her kitaba kusku ile yaklasmali.. bütün yazdiklarina katiliyorum..bunlar cok hazira konuyorlar..kendi fikirleri pek yok..mesela bizim herkesin hor gördügü bir kiro arkadasimiz fujitsu var..herkes ona gerizekali cahil muamelesi yapar..ama bence o arkadas kurani okusa süper bir algilama yetenegi var müthis bir deha cikacaktir ondan ama ne yazikki o cevheri adam kendinisnide görmüyor..gidip cigeri bes para etmiyen hacilarin hocalarin yorumlarinin arkasina düsüyor..yani türkcesiyle elalemin cüküyle gerdege giriyor..ayni sekilde dipl.ing enis beyde bunu yapiyor o yüzden yarim yamalak bir sey cikiyor ortaya .... |
KORAN - das einzig PERFEKTE Buch...
gibt es ein zweites vergleichbares Buch ???
Es ist perfekt, weil es von Allah dem Erschaffer von Alles kommt!!! Man sollte auch andere Bücher lesen klar, ich lese gerade ein Buch für meine Abschlussprüfung :)) hehe ... Kitab insana zarar vermez, Insan kendini tanidikdan sonra!!! Aber das einzig wahre Buch ist nur der Koran!!! |
o.T.
Anas r.a. berichtete: "Der Gesandte Allahs s.a.v. sagte: Die Suche nach Wissen ist jedem Muslim eine Pflicht." (Buharry)
|
o.T.
60. Sprich: «Soll ich euch über die belehren, deren Lohn bei Allah noch schlimmer ist als das? die Allah verflucht hat und denen Er zürnt und aus denen Er Affen und Schweine gemacht hat und die den Bösen anbeten. Diese sind in einer noch schlimmeren Lage und noch weiter irregegangen vom rechten Weg.»
|
Mein lieblings Ahadith
"Abdullah Ibn "Umar, Allahs Wohlgefallen auf beiden, berichtete, daß der Gesandte Allahs, Allahs Segen und Friede auf ihm, sagte:
"Der Muslim ist des Muslims Bruder. Ihn darf er weder unterdrücken noch zugrunde gehen lassen. Wer seinem Bruder in der Not beisteht, dem steht Allah in seiner eigenen Not bei. Und wer einem Muslim eine Sorge abnimmt, dem nimmt Allah eine Sorge von den Sorgen am Tage der Auferstehung ab." [Sahih Al-Buharyy] |
Cok komiksiniz
Domuz üzerine yaptiginiz muhabbet cok komik. Elazizspor kuranda yazilanlari isine geldigi gibi yorumluyor. Allah akil fikir versin diyorum sadece. Senin takip ettigin hoca kesin Yasar Nuri Öztürk"dür. Öyle ya, sen tesettürsüz kuran okamada sakinca olmadigina inanirsin :-)
DINLE BU KADAR COK OYNAMAYIN! |
ich habe 1 Frage
Ist es wahr das die Kuffar (Die Ungläubigen) früher einen Turm zum Himmel bauen wollten, (Turmbau von Babel), und Allah (ta"ala) ihren Plan Mißlingen lassen wollte, gab er einem Teil von ihnen verschiedene Sprachen, so das sie sich nicht mehr verständigen konnten, und die ganz Schlimmen unter ihnen verwandelte er in Affen und Schweine?
Man sagt auch das die beiden Tiere dem Menschen am meisten ähneln. Beim Schwein ist es die Haut ohne Fell, und die innereien wie Leber usw. die dem Menschen ähneln, und bei dem Affen die Form. Sollte das falsch sein, möge Allah (ta"ala) mir verzeihen, ist sie richtig, dann sei der Dank Allah (ta"ala) für das zukommende Wissen. , Allah Ma3akon Habt ihr davon was gehört? Hat jemand unter euch Quellenangaben wo ich nachschlagen könnte? danke |
o.T.
ich überlege ob dieser ayat das sein könnte?
60. Sprich: «Soll ich euch über die belehren, deren Lohn bei Allah noch schlimmer ist als das? die Allah verflucht hat und denen Er zürnt und aus denen Er Affen und Schweine gemacht hat und die den Bösen anbeten. Diese sind in einer noch schlimmeren Lage und noch weiter irregegangen vom rechten Weg.» |
domuz eti yiyen insanlar
kiskanmayan hayvan domuztur derler, allahu alim benim tahminim, kafirler domuz eti yiye yiye domuzlara benzediklerinden dolayi eslerini kiskanmiyorlar!?!?!:)
|
Moderatorin erteilt ein Zwischenzeugnis
seni buranin akli basinda ve yüregi dogru yerde carpan nadir insanlardan bilirdik..
ama kendini bosuna yormussun gibi,kendini fazla kaptirma, degmez...:-)) |
hem anladik hem anlamadik;
burda dinin mantikli bir yorumunu uckurorientiert bir üslupla yapan elaziz bir kac kusbeyinli ile kedi fare oyunu oynar gibi oynuyor..eee ne de olsa mantik islam aleminde coktandir tatile cikinca asgari de olsa mantikli bir dindar bulunca ragbet görüyor.. mantikli ve cinsel vurgulu muhabbeti hemen cekiyor kurbanlari ve sado-mazosist bir iliski yasaniyor...fujitsu türünden beyinsizler ve haydut türünden saftirik dingolar oldugu sürece de elaziz kurbanlik problemi yasamaz...
Ama müsaade et de anlamayip izaha muhtac gördügüm bir hususu takdirine sunayim: hani su 45Magnum a sempati duymus olman:-)) bula bula o hala 17.ve 18. yüzyillarda akinci osmanli döneminde yasayan,ve hala malazgirt sakarya savasinin muharebe taktikleriyle mesgul milliyetci dinazor kafali herifi mi buldun sempati duyacak:-)) Dinler ötesi otorite Abuzittin Killifirca |
derdine bizde bir yag sürelim.....
Ilk baslarda seni desteklemistim su suratsiz zindik kiyakin yazilarini sildin.....
Ama sonra o sapigin fantazilerine orktak oldun ahh zaza ohh zaza gibi kivirmalarinlan kisisel ayrimcilik yaptin..... Dini TC düzenindeki gibi kafana göre yorumladin.... Bize cahil desende ama sunu hic kabullenmedin.... Her zaman kendini hakli gördün.. Buraya Tugra yüzlerce metre kopi aktardi sesin cikmadi biz kopi ekledikmi sana birseyler oldu hemen sildin???????? Bir insan iki yüzlü olmamali kizim... Ben bazi yaptiklarimin dogru oldugunu söylemiyorum yanlislarimda var yüzde yüz bir Islam cizgisi cizdigimide burda söylemedim. Ama buda bazi serefsizlere benim yöntemli karsiligim az bile bunu iyi bil.... Hakaretler sadece bana mahsus deyildir burda bazi nicklerlen efendi görünenler nick deyistirib yapmadiklari hakaretler olmadi deyil... Herseyi gördük burda Tarafsiz oldugunu göstermek istedin ama hic olmadin bazi kafirlere göz bile yumdun.... Bilemiycem ama sende cok alingansin ve herseyi üzerine aliyorsun bana buda sabah saksam küfür eden oldu ve takildigin camaatlere yapmadiklari hakaretler kalmadi bunun arkasinda kalamazdim... Bakalim forumu suan izlemeklen yetinecegim gördügüm hatalarida burada herkesin fikirlerinin altina yazacagim.... |
Senin Sayende...
Hic birsey bende deyismedi senin sacmaliklarinin hep karsisinda oldum....
Bunu sende iyi biliyorsun putperest..... |
yazdiginin icinde sende varsin????
Burda bazi sapiklarin yanliz Kuran yanliz Kuran cigriklarina kapilib kitab okumadan hemen evet bende artik yanliz Kuran diyorum.
Diyen biz deyildik herhalde..... |
kocum was soll das ???
Beni taniyormusun da böyle seyler yaziyorsun ??? Önyargili laflar atiyorsun ??? Nicin??? Sebebi ne ??? yoksa yazdiklarimdan alindin mi??? Benim ne tür kitablar okudugumu nerden bileceksin ??? kac tane kitab okudugumu nerden bileceksin ??? hört doch auf bitte...
Vallah yoruldum yaaa... ciddi söylüyorum yoruldum böyle abuk subuk seyleri yazmakdan... El Insaf ya !!! Ben ne, ben sadece Kurani okuyorum dedim ve de sadece Kurani okuyun dedim!!! Biraz dikkatli okursan, görürsün Fujitsu-Siemens kardes... lütfen beni yorma!!! Eyvallah Fatih |
blödsinn o.T.
ohne Text
|
Nedense bizim türk milletinde...
sen nerden biliyorsun türk milletinin kitab okumadigini...
neden ön yargili düsünüyorsun almanya sanayi ülkesi oldugu halde 4,milyon insanin okuma yazmasinin olmadigini biliyormusun.... dostum bazi yazilarini izledim ilk baslarda baska türlü yorum yapiyordun ama su elaziz seni kafani yikadi.... bilib bilmeden sende Kurann yanlizzh kurannn demeye basladin... |
benim kafami ne elaziz, ne sen ...
ne de haci hocalar yikayabilir tamam mi !!!
Sen bunu önyargi olarak görebilirsin ama ben görmüyorum cünkü ne yazik ki bu böyle... sana yasadiklarimi, tecrübe edindigim konulari anlatma arzusunu hissedmedigim icin kusuruma bakma canim... elimde degil! Ben yazdigim her yazilarinin hesabini veririm ve benim düsüncelerim bügünden yarinda degismez oldu mu???!!! Benim dedigim... ve bunu herzaman diyorum... yanliz Kuran dogru Kitabtir... yanliz Kuran hatasizdir, yanliz Kuran tekdir... baska birsey demiyorum... baska Kitab okumayin da demiyorum... ama dedigim de su... ille de DIN ve ya "ÌSLAM" hakkinda bilgi edinmek isteyen olursa en iyi ve en dogru bilgiler Kurandadir... ISLAMI en iyi anlatan Kuran olmayacak da ne olacak ??? Hz. Muhammedin Veda Hutbesini bi okuyun... bin kere dedim... bi okuyon dann stellen sich diese naiven fragen hier nicht mehr!!! Tekrar söylüyorum, benim kafami allak bullak edecek Insan daha dogmadi :) (sanki meydan okumus gib oldum) ama yok öyle cünkü kendimden eminim!!! Tamam belki bir iki kiz kafami cart yapmis olabilirler ama o ayri bir konu :)) hehe haydi hosca kalin... Fatih |
Ach wirklich????
was Du nicht sagst..... haaaaa
Sözlük öyle diyor.... ve herkes Türkiyede Allahi, Tanri diye algiliyor ve ayni zamanda eski Resuller Allah kelimesini kullanmamis..... Simdi bunlarin hepsi yalanda senin Sözlügünmü dogru....... güldürme beni.... Bir kelimenin degerini insanlar verir, o kelimeye ne anlamda algiliyorsalar, o anlamda kalir.... Biz Türkler dilimizde ve lugatta yeri olan, Tanri kelimesini Allah diye algiliyoruz..... sen istisna olabilirsin.... ama istisnalar gaydeyi bozmaz.... yaaaaaa |
eee ?? medeni olmak icin simdi
domuzun derisinden sucuk yapip onu yemeye mi basliyacagiz? bence sen kuranda lafizci yaklasiyorsun. buda kurani anlamaya calisirken fevkalade yanlis bir metod.
burada domuz etini yemeyinden maksat amac nedir? bunun illeti nedir? bunu kavramadan sadece kelimelere takilip yorum yapmak yanlis. misal: birisine sokak süpürgesi diye itham edildigi zaman o kisi sokaklari süpürmek icin kullanilan bir süpürge mi oluyor? söylenilmek istenileni iyi anlamaya calismak lazim. domuzun yasak olmasinin illetini arastirmak lazim. bence kültür meselesimi degilmi sorunu da ortadan kalkar. |
DER TURM VON BABEL
Das ist doch eine Frage für den Babylonier!
In den alten Schriften des Alten Testaments, in den fünf Büchern des Mose findest Du die Erzählung im ersten Buch "GENESIS". In diesem ersten Buch, findest Du unter Kapitel 11 "Der Turmbau zu Babel". Kapitel 11 zeigt die Menschheit, wie sie in ihrer Rebellion gegen Gott in der Ebene im Lande Sinear, einen Turm baut. Dieser Turm zeigt zwei Aspekte der Einstellung des Menschen Gott gegenüber: 1. Stolz über eigenes Können 2. vorsätzlicher Ungehorsam gegenüber Gott Gott richtet die Menschheit durch eine Verwirrung der Sprachen. Es ist nun deutlich offenbar geworden, dass Gott eingreifen muss -die Geschlechter Sems (Kap. 11,10-32) legen die notwendige Basis für das Auftreten Abrahams und für das Wirken Gottes, von dem in dem Rest der Bibel berichtet wird. Quelle: <a href="redirect.jsp?url=http://www.evangeliumszentrum.at/bs/bueb/bueb_004.htm " target="_blank">http://www.evangeliumszentrum.at/bs/bueb/bueb_004.htm </a> <a href="redirect.jsp?url=http://217.175.235.200/basisreligion/turmbau.htm " target="_blank">http://217.175.235.200/basisreligion/turmbau.htm </a> <a href="redirect.jsp?url=http://www.bryceforum.de/projekt6.htm" target="_blank">http://www.bryceforum.de/projekt6.htm</a> |
birde sunu ekliyeyim gulercigim :=))
kendince akilli saniyorsun diyer yazilarinida baska forumlarda izledim kendini saklamana gerek yok...
bir tuc lan yazi sekilini deyistire bilirsin nedense baska nicklerlen gece yarilarinda yazi yaziyorsun.... kendini saklama bir aralar sana burda baskasi orginalguler nickinlen eyyy Cidam su böylemi su söylemi demisti... o sahisa demedinki ben cidam deyilim.... fazla pembe dizi izlemissin askim seni o kiroya havale ediyorum...... mucksss pembe dizice selamlarimlan :=))) |
sen hastasin ;)
hasta olmakla birlikte asiri bilgisizligine güldügüm tek insan.
konuyu sürekli ulasamadigin namusuma getirmene ayrica anlam veremiyorum. benim degindim nokta senin KÜFÜRE dayanan büyük bir hatayi burdaki bilgiye ac insanlara sunman. kizgin disi köpegin kim oldugu da böylece ortaya cikti. (yine) kim yoksa Allah kelimesinin konusuldugu bir metne namus cinsellik gibi konularla son derece kizgin ve mahcup bir sekilde cevap verir ;) insanlara tek tek yazi göstermende ne büyük bir psikolojik boslukta oldugun gösterir. hersey bir yana,deine unwissenheit ist einfach zum lachen.in deinem fall-einfach zum lachen. mehr bist du mir net wert.und einem anderen menschen auf dieser welt bestimmt auch nicht.senin gibilerin akibeti sevgisizlik bununla birlikte gelen bunalim ve yalnizliktir. kendine (aklin) yinede dikkat et kuzum. |
:=)))))
Evde kalan böyle sinirli olur intelekta birakta icini buralarda döksün zavalli :=)))
|
hayir onun sorunu
daha da büyük.evde kalmasi zaten yillardir degismeyen bir sürec bu zavalli ruhun.
sürekli ama sürekli küfür dolu metinler yazan veya baskalarinin, güya ignore de tuttugu kisinin *gg* gbsini gizli mod"da takip eden bu kizin ciddi anlamda hasta oldugunu gösteriyor. evet cidam:prensim benibuldu,ama bu seni neden bu denli DELI ediyo?? ;))) hadi kiz darisi basina,bana hayran olan VirtualReality yi de bir türlü ayarliyamaman beni hala üzüyo *g* ab in die ecke mit dir und schäm dich nochmal für deinen ausrutscher von wegen Al Ilah-ehrlich bu gafini hic unutmicam- ne bilgisiz insanlar dolasiyor Allahim su almanya sokaklarinda!! |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 05:43 Uhr. |