Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

fujitsu 14.06.2004 17:47

Eniz Bir Nimet :=))

burda iste yanliz Kuran diyenlerin bir birinden farkli görüslerini acikca görüyoruz.....????

14.06.2004 17:49

ayetleri ben yazayim enis kivirya<miyo

sisti...
simdi bu ayetlerde neresinde domuz yagi var...anlatin...

Bakara Suresi 173. Ayet O, size, yalnız hayvan ölüsü, kan, domuz eti ve Allah"tan başkası adına kesileni yasakladı. Ancak, kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zorunlu olan miktarı geçmemek şartıyla ona da günah yükletilmez. Çünkü Allah, çok bağışlayan ve merhamet edendir. Sureyi Oku
Maide Suresi 3. Ayet Size şunlar haram kılındı: Ölü, kan, domuz eti, Allah"tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yuvarlanmış, süsülmüş, yırtıcı hayvanlar tarafından yenmiş olup da henüz canlı iken kesmedikleriniz, dikili taşlar üzerinde boğazlananlar ve zararla kısmet paylaşmanız. Bunlar, birer yoldan çıkıştır. Bugün kafirler dininizi söndürebilmekten ümitlerini kestiler; onlardan korkmayın, yalnız benden korkun! İşte bugün dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak müslümanlığa razı oldum. Her kim aşırı açlık durumunda çaresiz kalır da günaha eğilim maksadı olmaksızın, onlardan yemek zorunda olursa, elbette Allah, bağışlayandır, merhamet sahibidir. Sureyi Oku
Maide Suresi 60. Ayet De ki: "Allah yanında cezaca bundan daha kötüsünü size haber vereyim mi? Allah"ın la"net ettiği, gazabına uğrattığı, kendilerini maymunlara ve domuzlara dönüştürdüğü kimselerle Tağut"a tapanlar, işte bunlar, yerleri en kötü yer olan ve doğru yoldan en çok sapanlardır." Sureyi Oku
Enam Suresi 145. Ayet De ki: "Bana vahyolunanlar arasında, ölü, dökülen kan, pisliğin ta kendisi olan domuz eti veya Allah"tan başkasının adı anılarak açık bir günahla kesilmiş hayvandan başkasını, yiyecek bir adama haram kılınmış birşey bulmuyorum. Her kim çaresiz kalırsa, başka bir çaresizin hakkına tecavüz etmek ve zorunlu miktarı aşmamak şartıyla, bunlardan yiyebilir; çünkü Rabbin gerçekten bağışlayan ve merhamet edendir. Sureyi Oku
Nahl Suresi 115. Ayet O, size ancak ölüyü, kanı, domuz etini, bir de Allah"tan başkasının adına kesileni yasakladı. Her kim de çaresiz kalırsa, başkasına saldırmaksızın ve sınırı aşmaksızın yiyebilir; artık şüphe yok ki, Allah, çok bağışlayıcıdır, merhamet sahibidir.

14.06.2004 17:50

Öyle bir Ayet yok

Sadece bir yorum, buda benim yorumum degil.... Tefsircilerin yorumu....

Yagsiz et yoktur.... eti yasaklanmissa yagida icerisine girer....

Ama birde senin din algilamana kalmis bir olay... bir baskasi icin farz olmayan, ayni anda bir baskasi icin farz olmaya bilir....

Bu konuda serbestsin, istersen yiyebilirsin, ama eger sen tefsirde hata yaptiysan, cezasini cekersin

14.06.2004 17:50

Kuran veya incil inerken Labor v TIP

bölümü cok ileridi ve onun icin ayetlere SIKISTIRDILAR ;)

14.06.2004 17:51

(Öyle bir Ayet yok) yazima bak o.T.

ohne Text

fujitsu 14.06.2004 17:53

cimcikkk hanginize inanayim :=))

her ikinizde Kurandan konusuyorsunuz :=)))

4,senedir bunu sana söylüyorummm kiroooooooo hehhehehehehe

14.06.2004 17:53

Sana kalmis bir sey

Yukarida efendice acikladim, sen iter ye ister yeme....

Ben domuz yagi yemem..... Kuran etini yasaklamissa, ne etini ve etin icinde bulunan yagini yerim....

Sen baska türlü algilayabilirsin..... o sana kalmis bir olay.......

14.06.2004 17:54

YOK OLAN bir seyi ne hakla yasaklarsin

bu ayettendemi haberin yok...
v16:116. Dillerinizin yalan yere nitelendirmesinden ötürü "Bu helaldir, bu haramdir," demeyin. Böylece ALLAH"a yalan yakistirmis olursunuz. ALLAH"a yalan yakistirannlar basariya ulasamazlar.

simdi oldugu gibi....

14.06.2004 17:54

Ne gibi?? o.T.

ohne Text

14.06.2004 17:56

Kac kere yok demek lagzim sana

Domuz yagi diye bir kelime yok dedik.... daha ne istiyorsun.....

Benim tercihim ve bir cok Alimlerin mutabakati yememek........ sen istersen ye.... senin bilecegin olay.....

fujitsu 14.06.2004 17:57

burda sadece bu...

elazizspor yanliz Kuran diye yorum yapiyordu simdi sende geldin ve fikirleriniz bir birini tutmuyor buda beni sevindiriyor.

yani isin dogrusu her kinizde Kurani merkes gösterirsiniz ama yorumlariniz ayri...

buda sunu gösteriyorki hersey Kurana baglanamaz Peygamberin Hadislerinde büyük rölü vardir Islamin icinde ve Meseblerinde....

14.06.2004 17:58

Istedigine inan serbestsin

Bence etini yasak olan bir hayvanin yaginida yememek lagzim...... bu benim kisisel yorumum.... bana uymak zorunda degilsin....

Proflarin görüsünüde al.... faydasi olur..

14.06.2004 17:58

kivirma ortada aligilayacak bir sey yok

apacik kuran ayetleri var...okadar..sirf nasil kivirdigini göstermek icin cikarmistim bu konuyu sünnet meselesi alevilere kiz vermeyip sünnilere kucak acma ..allaha tanri deme.. diyanetin parali hocalarini övme kurani parayla satanlari pohpohlama vs vs ..hepsi ayni katagori kivirma ;)))))))):)))

14.06.2004 18:00

Ne yasaklamasi

ben Resulmuyum, ben öyle algiliyorum..... sen baska türlü algilayabilirsin....

Neden senin din algilamana uyacakmisim....

Sende efendiligi benden farkli algiliyorsun, herkese müsrik diyorsun...... bende senin pesinden geldimmi.....???

fujitsu 14.06.2004 18:00

Ehli Sünnete Inaniyorum :=))

Ve o güzel yolun insanlarinin yorumlarinada inaniyorum benimde burda aynisini Elazizspora söyledigimi bilmiyorsundur...

Ben sana uyacagimi söylemedim bir hayvan Kuranda haram kilinmissa lesse bu bütün organlari icin gecerlidir....

14.06.2004 18:02

ayetler acik ve anlasilir...

domuz eti diyor...
domuz yagi veya domuz demiyor..
bunun neresi yorum meselesi veya algilama meselesi fesübhanallah ;:)))
bu kadar kivirma..sende gizli mezhebcisin moda olsun diye kuranciyim diyorsun...sanirsam :)

fujitsu 14.06.2004 18:02

Ikinizde Kuran Diyorsunuz?????

Neden orta yolu bulamiyorsunuz??????

Bakin bizim Meseb Alimleri bu isi kac sene evvellerde cözmüs...

Siz reformcularsa daha Kuranda domuz yaginin yeyilib yeyilmemesini tartisiyorsunuz ne komikkk :=)))))))))))))

14.06.2004 18:03

Ben net

bir sekilde acikladim....

Domuz yagini ben yemem... ben öyle istiyorum.... bu benim algilayisim... Kuran yasaklamasada ben yeymiyorum.... PUNKT.
Baskalari yiyebilir, o onlarin veya senin sorunun....

Kiz konusunda... 41 inci sefer...
KARADENIZLILER IDEOLOJISI OLANA DEGIL; ADAM OLANA KIZ VERIRLER.....

daha daha neyi anlamadin

fujitsu 14.06.2004 18:04

yafff hanginize inanayim yaaa :=))

suan gülmekten yerlerde debeleniyorum Eniz seni iyi madara ediyor :=))))))))

14.06.2004 18:06

neyse simdi dogru oldu ama

ilk basta ne yazmistin..
Bunlar: Bakara 173, Maide 3, Enam 145 ve Nahl 115’tir.

Bu Ayetler acik ve net bir sekilde gösteriyorki.
Domuzun hiçbir şeyi gıda olarak kullanılamaz. Gıda dışında kullanılmasında sakınca yoktur. Arastirma niyetli.. tibbi malzeme vs.

hadi hadi iyi kiviriyorsun ..bak fujitsu gülmekden öldü ;))))))))

14.06.2004 18:07

Yorum meselesi

Kuranda damari yasak demiyor, veya cigeri yasak demiyor....

Ben simdi etin icinde olan, dikkatini cekiyorum, etin icinde olan damari ayiripta yesem haram olurmu???
Olmamasi gerek....

O halde bir domuzu parcalayip... etinden ve kanindan, lesinden sonra ineklerdeki gibi gerisini yiyelim...

Simdi bu Kuranin ruhuna uyarmi sence

14.06.2004 18:09

sen hocana inan kucagaindan inme

enisde öyle yapiyor..süleyman ates ynö diyor..muahaha yani senden farki yok..göz göre göre az kalsin bize yutturaacakti ..domuzun yaginin da yasak oldugunu...neyseki ayetlerle tirsti kaldi..kem küm yorum demeye basladi...
senin mezheb hocalarin hangi hadise göre domuzun yagini yasaklamis ..bir zahmet yazda ihya olalim ;))))))))

14.06.2004 18:10

Elbet tabi

önemli olan Temelde bulusabilmek, detayda fark olabilir.....ama bu ufak tefek farkli görüsler, yasadigin ortamdan kaynaklanir...

Birisi Basörtüsünü farz görmeyebilir, ama digeri farz olarak algilayabilir....

Önemli olan benimki mutlak dogrudur dayatmamasi....

Ben, bu benim sahsi tercihimdir diyorum, Kuranda domuz yagi var demiyorum.
Ben yemem arkadas.... hepsi bu kadar

fujitsu 14.06.2004 18:10

Olmadiiiii lafinin arkasinda dur?????

yukarda ne diyorsun simdi ne diyorsun dostum olmadi Kuranda domuz haram kilinmistir.

Yaginin ne yiyilecegini yazar nede yiyilmiyecegi ayni sey diyer organlari icinde gecerlidir.

Simdi sen yagini yedin diyelim yaaa kulagi nolcak oda yazmiyor yiyilib yiyilmiyecegi....

14.06.2004 18:12

Bende öyle algiliyorum. o.T.

ohne Text

14.06.2004 18:12

niye uymasin ??? kültür meselesi

5 ayettede acikca domuz eti diyor..domuz demiyor...bunun neresi yorumki..hersey acik..domuz eti..et baska yag baskadir...domuz deseydi o zaman tamam derdim ;) ett diyor et :) kivirma

fujitsu 14.06.2004 18:13

Eniz Ve Elazigspor....

Domuzun orasindan burasindan daha anlasamiyorsunuz hmmm sizin gibi düsünen Haydar seckinin yorumlarini nasil deyerlendiriyorsunuz her ikiniz???

Cevablarsaniz sevinirim :=))))

Haydar Seçkin

Tıp doktorudur. Müslümanlıkta yeni görüşler isimli kitabında: ?Müslümanlıkta reform artık lüzumlu? diyerek şu reformları istiyor:

Namazın farzlarını bir rekata indirmelidir. (s. 46)

Abdeste ayakları yıkamamalı, mesh edilmelidir. (s.76)

İlle de abdest veya teyemmüm gerekli değildir. (s.78)

Vücut, ruh, aile ve cemiyette kötü sonuçlar doğmasına sebep olmamak şartı ile, bir de söylediği sözü bilecek şekilde içki içmek günah değildir. (s.98)

Cemiyete zarar vermeyecek şekilde aşırı olmamak şartı ile faiz günah değildir. (s.97)

Bir rek"at namaz kılmak - yerine göre - beş vakit kılmaktan üstündür. (s.201)

Oruca, sabah ezanı vaktinde başlanıp yatsıya doğru açılmalıdır. (s.205)

Aspirin gibi bazı ilaçlar orucu bozmaz. (s.205)

İnanarak yapmak şartı ile ibadetin azı da çoğu da birdir. (s.207)

Namazda her millet kendi milli dili ile okumalıdır. (s.257)

Dr. Seçkin, niyetini gizlemeyen, açıkça konuşan bir reformcudur. Diğerleri gibi yapacağı reformları gizlemiyor

14.06.2004 18:14

Etin icinde bulunan damar yenirmi?? o.T.

ohne Text

14.06.2004 18:14

Haribo da bize inek yagi var diye

kandiriyorlar ;)

Haribo macht die schweine froh und die muhammedaner genau so;)

fujitsu 14.06.2004 18:15

Olum sen manyakmisin beee...

kac kez dedikya Kurandan ispanlar veriyoruz kuran haram kilmis ne yagi helal dir diyor nede cükü nede kulagi...

yagini yiyorsan cükücü kulagini sictigi deligin hortumunuda yemelisin......

14.06.2004 18:16

sende doktorlari katma araya yahu ;) o.T

ohne Text

14.06.2004 18:18

Ben öyle algiliyorum

bence yenilmez...... bence o yasak bütün hayvani kapsar..... sence olmayabilir, saygi duyarim.....

Bazi benim kabul ettigim, konulari sen kabul etmiyorsun, ben bir sey dedimmi??

O halde etin icinde bulunan damarlar yenebilirmi, Kuranda damar sözü gecmiyor..... demekki etin icinden damarlari ayirirsam damarlari yiyebilirim.... sen simdi ne dersin buna...

fujitsu 14.06.2004 18:18

Süleyman Ateş Her Yorumcuya Inanmam

Yiz....

Süleyman Ateş

Muhtasar islam İlmihali isimli kitabında Kamil Miras"ın alyans hakkındaki (Altından mamul nişan yüzüğü hakkındaki) yazısını aynen Karaman gibi benimsemiş, altın nişan yüzüğü takmak caiz diyor.

Süleyman Ateş de Muhyiddin-i Arabi gibi tasavvuf büyüklerine karşıdır. Vahdeti vücut isimli tasavvufun Hint ve Yunan felsefesinden geldiğini söyleyecek kadar ileri gitmiştir. İslam Tasavvufu isimli kitapta diyor ki:

?Vahdeti vücut, Hint ve Yunan felsefelerinin Arapçaya çevrilmesi ve Müslümanların diğer milletlerle teması sonucu İslam tasavvufuna geçmiştir, İslamın öz malı değildir.? (s. 99)

Evliyanın büyüklerinden, silsile-i aliyyenin 15.si olan Şahı Nakşibend Bahaeddini Buhari hazretlerine de sataşıyor:

?O da aşağı yukarı ibni Arabi"nin fikirlerini benimsemiş görünmektedir.? (s. 04)

Kur?an-ı kerime göre evrim teorisi isimli yazısında diyor ki:

?Burada bulutları sevk eden melek, basınç değişikliği ile meydana gelen rüzgardan başka bir şey değildir. Bir hadise göre de sesleri kulaktan kulağa nakleden melektir. Şüphesiz bu melek de seslerimizi titreşimiyle etrafa yayan atmosferdir. Demek ki tabiat kuvvetleri de melek olmaktadır. Zira melekler Allah"a isyan edemeyen, yani hür irade yeteneğinden yoksun, emredildiği şeyi yapan güçlü varlıklardır. Tabiat kuvvetleri de aynı niteliğe sahip değil midir? İşte Adem"e secde eden melekler, irade yeteneğini, akıl gücünü insana boyun eğen tabiat kuvvetleridir. İnsan akıl gücünü kazanınca tabiat kuvvetlerini emri altına almış, onlardan yararlanmasını, onların korkunç etkilerini önlemesini bildirmiştir. (İlahiyat Fakültesi Dergisi c. 20, s. 143-144)

Necip Fazıl, bu ifade için şöyle diyor: ?Dehşet ki dehşet, bu adam hem meleklere itikadı elden bırakmıyor, hem de onları tabiat kuvvetlerinin aynı ve ta kendisi kabul ederek, şuursuzlaştırıyor, iradeden mahrum cemadlar olarak görüyor, küfrün böylesine hiç rastlanmamıştır.? (Rapor 3, s.34)

Mason Abduh"un düşük faizlere cevaz verdiği gibi % 3 faize cevaz vermektedir: ?Her muamelesinin faizle işlediği bir toplumda yaşayan fert de ister istemez faize bulaşır. Onun korunmak için bankalara yatırdığı paradan banka % 50, % 100 kazanırken kendisinin aldığı % 3"lü faiz aslında parasının süre içinde uğradığı değer kaybını bile karşılamaz. Zarurete binaen o da parasının faizini alır, ama içi tutmuyor, takvası müsaade etmiyorsa faiz olarak aldıklarını fukaraya, hayır kurumlarına verir.? (Tefsir dersi notları s.12)

Necip Fazıl, bu ifade için şöyle diyor: ?Deminki, İslamın madde ötesi itikatlarına tam aykırılık halinde küfür... Bu da yeryüzü muamelesine ait bir kanunun, hem mahiyet olarak bilinmemesi, hem de küçümseyici bir eda içinde tatbik imkânından mahrum sayılması bakımından küfür çapında bir dalalet....? (Rapor 3, s.35)

Evrim hakkında da diyor ki:

Hayatın, ilkel hücrelerden evrimleşe, evrimleşe önce basit canlıların, sonra daha üstün yapılı canlıların ve sonunda da insanın meydana geldiği kesin kanıtlarla ortaya konmuştur. İnsanın maymundan değil, maymunun insandan türediği de düşünülebilir. (İ. Fak. Derg. c. 20, s.131)

Görüldüğü gibi insanın Adem aleyhisselamdan geldiğine dair en küçük bir ifade bile yoktur. İlkel canlılardan evrimleşerek insan meydana gelmiş, hem de bu kesinmiş. Biraz daha ileri giderek aynı sayfada şöyle diyor:

?İnsanın şu veya bu hayvandan tekamül etmiş olması onun değerini düşürmez. Çünkü Allah kâinatı tekamül kanununa göre yaratmıştır.?

Görüldüğü gibi insanın bir hayvandan [maymundan, domuzdan, eşekten] gelmesi, onun değerini düşürmezmiş. Hemen aşağıda şöyle diyor:

?Belki de insan, bugünkü hayvanların hiç birinden değil de, doğrudan doğruya çamurdan yaratılan ilkel bir varlıktan evrimleşerek ortaya çıkmıştır. Muhakkak olan nokta insanın bir evrim geçirdiğidir.? (İ.F. Dergisi c. 20 s.131)

14.06.2004 18:18

yalan atma ayetleri yazdik öyle bir sey

yok..sen halen bir hadis getiremedin domuz yagi üzerine ;)
kuranda sadece domuzun eti yasak kilindi..cükü etli degilse yagliysa yiyebilirsin :) afiyyet olsun...
allahin yasaklamadigini sizmi yasakliyacaksiniz ?
sen öküzün tassaklarini kizartip yerken kötü degil tabi ;))))hahahhahaha

fujitsu 14.06.2004 18:20

bende yemiyorum dostum....

....

14.06.2004 18:21

banu alkan da kim yahu ?? o.T.

ohne Text

14.06.2004 18:22

Iyide etin icnde ne var

bir arastirdinmi???

Bak ve iyi dinle, sana icinden cikamiyacagin bir misal vereyim...

Domuz etinden bir parca kes, bunun icindeki damarlari ayir ve damarlari ye...... cünkü Kuranda damar diye gecmiyor dimi, yag diyede gecmiyor, tirnak diyede gecmiyor, göz diye, kulak diyede gecmiyor.....

Simdi sence bu Kuranin ruhuna uydumu????

14.06.2004 18:23

Arkadaslar joggen ist die beste lösung

mein körper braucht mich und ich brauchen ihm ;)

Foruma tecavüz etmeyin lütfen

14.06.2004 18:25

damarinida yersin partinida :)

cünkü kuranda sadece domuz eti diyor..yani et harici ne yersen ye...migden tutuyorsa kulak bile yiyebilirsin dinen bir günahi yok..migde meselesi...
bak mesela bizik fujitsi dassaklarini yemek istiyor hemen aklina tassak geliyor böyle seylerde ;))))

14.06.2004 18:27

joggen sünnilerde cok sevab....

cünkü hadislere göre buhariye göre yani muhammed hz ayse ile birlikte joggen yapiyormus...
ama bilardo yasak :))seytan isi ...

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 17:57 Uhr.