Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

14.06.2004 16:32

anladik orasini da..

yani, o zaman domuzun kulaklarini da yiyebiliriz de sene...tüh, zamaninda uzakdogudayken arkadaslar chips gibi, bir külah dolusu domuz kulagu getirmislerdi de ..günah münah ayaklarina yemediydim. yani kikirdak da mübah eyle mi... ovveyyyy keyif verici madde yasak, ama " ben aci cekmek icin icecegim" diyerekten yakalim sarma sigaralari... Bu konuda sana inanamiyorum! Ilk firsatta gidip "Pork Belly" ismarlayacagim. Günahi varsa ve eger günah " überweisen" olabiliyorsa, kime yollayacagimi bil artik. Selamlar. ::)))

fujitsu 14.06.2004 16:34

fikirlerinizde sizin gibi sapikca....

Birde adama misrik diyorsun :=)))

Adam senin gibi Kuran diyor baska sey demiyor....

Gurub derken su 19.org yi kast ettim cinsi sapik....

Yakinda 19,cuyum derse enez bakalim napcan merak ediyorum....

14.06.2004 16:35

evet migden tutuyorsa domuz kulagida ye

yani kuran domuz eti diyor..domuz ve domuzla ilgili ne varsa demiyor..
cerceve cizilmis..gerisi din disi yorumlara girer ;)

14.06.2004 16:37

evet bravo..bu yorumunu sevdim..

domuz yagi yiyinde yazmiyor..
yavas yavas kafan calisiyor..
ama diyelimki adamin biri illaki domuz yagi yiyecek..kurana göre haram islemis olmuyor öyle degilmi..cünkü yemeyin yazmiyor..yani yesinler yemesinler kuran icin farketmiyor...

fujitsu 14.06.2004 16:39

hahahahaha Ögrende Gel Kiromm :=)

Reşat Halife denilen Mısırlı mezhepsizin kurduğu 19 culuk dinindekiler, (Allah Kur?anda domuz etini haram ediyor, yağına haram demiyor. Domuz yağı helaldir) diyorlar. Domuz eti haramsa yağı nasıl helal olur ki?

CEVAP
Bu sözde birkaç hata var:

Birincisi mantık, kıyas hatası. Bir hayvan leş ise, eti pis, yağı temiz olmaz. Reşat Halifenin mantığı ile Allah sadece etine haram dedi, yağına veya pisliğine demedi diye, domuzun pisliğine helal denir mi hiç?

İkincisi, haram edilmiş hayvanların hepsini Kur?anda bulmak mümkün mü? Mesela Kur?anda köpek eti yasaklanmıyor, yılan çıyan, kartal gibi hayvanların haram olduğu yazmıyor. Kur?anda bulamadım diye Allah?ın Resulünün haram ettiği bu hayvanlara helal denir mi? İnanmadıkları Kur?an-ı kerimde buyuruluyor ki:

(İhtilaflı bir işin hükmünü öğrenmek için Kur"ana ve Sünnete bakın!) [Nisa 59]

(İhtilaflı şeyleri insanlara açıklayasın diye bu Kitabı sana indirdik.) [Nahl 44, 64]

(Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54]

(Resule itaat eden, Allah?a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157]

Allah, sadece Kur?ana bakın demiyor, Sünnete de bakın, Resulüme uyun diyor. Kur?anı o açıklar diyor. Allah?ın bu âyetlerine inanmayan Kur?ana ve Allah?a inanmış olur mu? Bunun için (Yalnız Kur?an) diyen sapıklar, kesinlikle Kur?ana ve Allah?a inanmıyorlar. Hadis-i şeriflerde hangi hayvanların yenilip yenilmeyeceği açıkça bildirilmiştir. Kur?anı kerimi açıklamak gerektiği gibi hadis-i şerifleri de açıklamak gerekir. Kur?anda, (Bilmiyorsanız âlimlere sorun) da buyuruluyor. (Nahl 43)

Bu âyetler, Resulullahın sözünün dinde delil olduğu gibi, âlimlerin de delil olduğunu bildiriyor. Bunları delil olarak kabul etmeyen Kur?ana nasıl inanmış olur ki? (Yalnız Kur?an) diyenler Allah?a, Kur?ana ve Onun Resulüne inanmayan tesettür düşmanı kimselerdir. Resulullahın sözünü kabul etmeyenlerin kâfir oldukları yine Kur?anda bildiriliyor:

(Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kâfirdir.) [Nisa 150,151]

14.06.2004 16:40

ben 19 cu degilim :)))

ama kuranda bir matematiksel kodlamaya inaniyorum...19 lardanda hic iliskim yok ;)
enis yanliz kuran diyor ama uygulamari halen yanliz kuran degil.. mesela..parali ruhban sinifi hocalari tutuyor..diyanet..
sünnet olur diyor..allaha tanri diyebiliriz diyor..alevilere kiz vermeyiz ama adam olan sünnilere kiz veririz diyor.. atatürkcüyüm diyor lol --bu yanlizca kuranciya benzemiyor..sadece biraz özenti :) ama isik var...

14.06.2004 16:40

biraz özel olacak ama, sen peki

yeri gelince atiyormusun izgaraya söyle birkac dilim taze yag parcasini? :)

fujitsu 14.06.2004 16:42

Sen 19,,,cuuusunnn :=)))

Bak domuz yagi isini ilk ele alanlan kimler kimler :=))

Reşat Halife denilen Mısırlı mezhepsizin kurduğu 19 culuk dinindekiler, (Allah Kur?anda domuz etini haram ediyor, yağına haram demiyor. Domuz yağı helaldir) diyorlar. Domuz eti haramsa yağı nasıl helal olur ki?

CEVAP

Birincisi mantık, kıyas hatası. Bir hayvan leş ise, eti pis, yağı temiz olmaz. Reşat Halifenin mantığı ile Allah sadece etine haram dedi, yağına veya pisliğine demedi diye, domuzun pisliğine helal denir mi hiç?

İkincisi, haram edilmiş hayvanların hepsini Kur?anda bulmak mümkün mü? Mesela Kur?anda köpek eti yasaklanmıyor, yılan çıyan, kartal gibi hayvanların haram olduğu yazmıyor. Kur?anda bulamadım diye Allah?ın Resulünün haram ettiği bu hayvanlara helal denir mi? İnanmadıkları Kur?an-ı kerimde buyuruluyor ki:

(İhtilaflı şeyleri insanlara açıklayasın diye bu Kitabı sana indirdik.) [Nahl 44, 64]

Allah, sadece Kur?ana bakın demiyor, Sünnete de bakın, Resulüme uyun diyor. Kur?anı o açıklar diyor. Allah?ın bu âyetlerine inanmayan Kur?ana ve Allah?a inanmış olur mu? Bunun için (Yalnız Kur?an) diyen sapıklar, kesinlikle Kur?ana ve Allah?a inanmıyorlar. Hadis-i şeriflerde hangi hayvanların yenilip yenilmeyeceği açıkça bildirilmiştir. Kur?anı kerimi açıklamak gerektiği gibi hadis-i şerifleri de açıklamak gerekir. Kur?anda, (Bilmiyorsanız âlimlere sorun) da buyuruluyor. (Nahl 43)

Bu âyetler, Resulullahın sözünün dinde delil olduğu gibi, âlimlerin de delil olduğunu bildiriyor. Bunları delil olarak kabul etmeyen Kur?ana nasıl inanmış olur ki? (Yalnız Kur?an) diyenler Allah?a, Kur?ana ve Onun Resulüne inanmayan tesettür düşmanı kimselerdir. Resulullahın sözünü kabul etmeyenlerin kâfir oldukları yine Kur?anda bildiriliyor:

(Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kâfirdir.) [Nisa 150,151]

14.06.2004 16:43

iste yine kivirmaya basladin...

evet köpekde yemeyin yazmiyor..istersen köpekde yiyebilirsin cinde köpek yerler..kültür meselesi...kuran köpek yemeyi yasaklmaioyr...
sünnete bak dedin..bir hadis cikar domuzun yagini yemeyin diye...hadis yok..
siksitig zaman kopy einfügene baslama..o zaman yazismam seninle...kiroocuk ;)

14.06.2004 16:46

yahudiler gibi kafayi yemissin :)

yahudilerde aynen böyle sizin gibiler..onu yeme bunu yeme sunu yeme..hatta yahidiler bu gün israilde sokaklari haremlik selamlik diye ayiriyor..kuranda yazmayan seyler din disidir..bana yine hadis sünnte alim bilmem ne kayim masallari anlatma ;)
domuz yagi üzerine hadisin varsa yaz...ama yok bundan eminim...!yoksa uydur ;))))))))

fujitsu 14.06.2004 16:47

19?cu, inat ederek diyor ki:

Elimi ve kicimi sana öptürcem yavas ol daha yeni isiniyoruz :=)))

19?cu, inat ederek diyor ki:

Domuz yağının haram olmadığını, Allah?ın elçisi Reşat Halife, 6. surenin 145 ile 146. âyetini birbiri ile kıyaslayarak yapmıştır.

CEVAP
O âyetler yeni mi indi? Resulullah efendimiz o âyetleri nasıl açıkladı? 1400 senedir binlerce İslam âlimi geldi. Hangi İslam âlimi domuz yağı helal dedi ki? 146. âyette Yahudilere eti yenen hayvanlardan koyun ve sığırın iç yağının haram edildiği bildiriliyor. Buradan domuz yağının helal olduğuna nasıl kıyas edilir ki? Ne diye Reşat Halife?nin kıyasına inanıyorsun da, Resulullahın bildirdiğine inanmıyorsun? Allah, Resulüne vahy ile bildirmiş o da bize bildirdi. Allah?a inanan vahye de inanır. Resulünün sözleri vahye dayanır. (Necm 4)

14.06.2004 16:48

malesef ben et yemiyorum

ama et yeseydim söyle hindi etinin yanina biraz taze domuz yagi atardim..kurana göre ters degil..aksini ispat edin buyrun ;) ayetler sabit !

fujitsu 14.06.2004 16:49

sen hadislere inanmiyorsunki :=))

ben sana Kurandan net cevablari cevablari suratina carpiyorum sense kiviriyorsun....

Orjinal guler gibi....

fujitsu 14.06.2004 16:50

Sana ispatliyoruz ama arkadan öhö :=)

CEVAP

14.06.2004 17:02

EVET hic bir HADISE inanmiyorum

din konusunda kuran benim tek rehberim..örnek vereceksen kurandan ver...
senin kurandan vermeye calistin tek örnek ..sünnetui hadisi nasil dine katarim sevdasi nb...ama bosuna ugrasiyorsun ... kuran
bana yetiyor da artiyor.. kuranda yazmayan seylerde demekki din disi mesul olmadigin tercihdir diyorum..
kuran bize cerceveyi cok güzel cizmis... her konuda..sacma sapan masal dinlemeye hic ihtiyacim yok...
ayrica sadece kurandan mesul oldugumuz icinde ,,,icimde hadislere inanmiyorum diye hic bir tedirginlik pismanlik yok..bilakis icim cok rahat yüzbinlerce sacma sapan masallarda zaman kaybi baska bir sey degil :))))

14.06.2004 17:11

Evet senin cevabin bu

Isin icinden cikamadinmi.... böyle gicik gicik laflar atip duruyorsun....

Medeni bir sekilde tartismak herkese mahsus degildir....

Eminim buna cevap yazarken bile, yine efendi cizgisinin disina cikacaksi, ayni Kurandada, Kuranin cercevesinden disari ciktigin gibi....

14.06.2004 17:15

Sen daha iyi biliyorsan

git Türkceyi degistir.... anladigima göre daha iyi biliyormussun.... Tarihte geri git Ademe ve Musayada Allah kelimesini anlat... onlarda anlamamislar Allahi, cünkü Allah kelimesini bilmiyorlardi..........

14.06.2004 17:18

AMAN ALLAHIM (!)

bakmiyayim su hurafe foruma diyorum yine seytan kandiriyor beni!

gözlerime inanamadim..hani bir bilen cikmasa zavalli cahil forum üyeleri kendini bilmez sahte hocalarin yazdiklarina inanacaklar!

neymis efendim Allah -Al Ilah tan geliyormus ;)) güleyimmi agliyayimmi bilmiyorum!

bu cahil kesim acaba hangi kaynaklara dayanip bu denli büyük bir yanlisi insanlara sunabilyior sasiyorum dogrusu!!

Allah kelimesindeki AL- eliften kelmektedir-elif"i aldigimiz taktdirde Lillah kaliyor-yani yine ALLAH.bütün lamlari kaldiralim HU kaliyor yani yine -O- yani ALlah.

sasirmis kardeslerimizin bu noktada bilmedikleri büyük eksik bilgi- Allah kelimesinin (rahman ve aziz gibi)bir sifat degilde bir ZAD olmasidir.degismezdir.

ALLAHin -esmaül hüsna da-yani Allahin güzel isimlerinde-sifaktlarinda gecen sifatlarda oldugu gibi anlami BILINMEZ (!) ne tanridir ne baska bir sey O"nun anlami.

cok basit bir mantiga bile sahip olan veya arapcanin gramerine saglam bir sekilde vakif olan bir insan bu durumda ALlah"i tanri ile eslestermemizin (hâsâ)mümkün olmayacagini anlar.

saygilar

fujitsu 14.06.2004 17:21

Guler Ablan Birazdan Gelir :=))

Tanga derslerine baslar :=))

Kizi ciddiye almayin evde kalmista basi agriyor :=)))

14.06.2004 17:23

yok yaaaa??? ;)))))

hay Allahim bu forum ve burdakiler beni bir gün deli eder!!

yahu sen nerden biliyorsun su sasirmis zavalli ruhun dogrulari yazdigini?karsina cikip formüle benzeyen sacma sapan uyduruk iki kelime yaziyor sen ve senin gibiler sap diye kapiyorsunuz!

vay halimize...

fujitsu 14.06.2004 17:23

arkadas........

robot gibi insan herzaman asik suratli olub sohbet edemez deyilmi birazda sakaci sekilde edilir...

hem her insani dört dörtlük yapamayizki....

14.06.2004 17:23

Derdin nedir senin???

Bir anlatabilirmisin.....

Benim dediklerime bir tek sen karsi cikiyorsun.... bütün konularda kivirtanda sensin.... yok Alevilere kiz vermiyorsunuz, yok gusl alinmaya gerek yokmusta.....

Persönlich olmayi ne zaman birakacaksin..... merak etme... senin sistemine inmeyecek kadar akilliyim........

Sen yinede benim görüslerimi almaya devam et... sana faydasi olur ve belki günün birinde Ideolojiyi birakip kendine sadece müslüman diyebilirsin....

Bir dahada Dipl.-Ing falan filanla gelme..... Ünoversiteler orada git sende al, sana alma diyenmi var????

Persönlich olmadan baska bir sey yok aklinda.......... herkes Müsrikte bir tek sensin dünyanin akillisi...

14.06.2004 17:25

halinde sorun mu var ? o.T.

ohne Text

14.06.2004 17:26

?

sanirim karistirdin.bu konu hakkinda bilmislik taslayan ama aslinda bir mok bile bilmeyen tek bir kisi var ;)) ama dedigin gibi o da ciddiye alinacak biri degil.

üzüldügüm tek nokta bu foruma katilan onca insandan derinlere inebilen ve böyle büyük hatalari yakaliyan birilerinin cikmamasi..

Allah cahillige ve hurafeye katkida bulunanlarin kökünü tamamen kurutsun artik!dayanilir gibi degil yahu!

fujitsu 14.06.2004 17:26

domuz yagi sacmaligini :))

da senin su 19,cu halifen kafasindan cikarmis neyse her nasil inaniyorsan inan senin dinin sana benimkisi bana....

fujitsu 14.06.2004 17:28

iste o kisi Guler....

gercek ismi guler Elazizsporun nisanlisi :=)))

yakinda her iki tas beyinliye nikah kilacagim yaninda lokum ve vischne suyu ikram edecegim sende davetlisin.....

14.06.2004 17:29

Espirini yap

ama baskalirin haklarina sagyi göster.....

Bir düsün herkes senin gibi veya Elaziz gibi ikide bir isin icinden cikamadinmi, gicik gicik laflar yazarsa ne olur....

Aklinda bulunsun, bir insanin yüzüne söyleyemiyecegin lafi arkasindanda söyleme ve birisin söyledigi lafi heryerdede anlatmayada cekinme.... inkar edecekse söylemeseydi...... hayat bu kadar basittir......

Burda birau Anonym oldugi icin veryansin ediyorsun, eger karsisinda olsan, on defa daha düsünürsün ne diyecegini....

14.06.2004 17:29

Seytan kandiriyorsa seni bende

kolayca kandiririm seni ;)

Bugün seytanin Hillelerini okuyordum Interessant bir kitab.

hem bakmak istemiyorsan bakma - kandirilmak istemiyorsan kanma, bence sen bakmak istiyorsun ve kanmak istiyorsun;)

14.06.2004 17:35

hop hop biz burda borumuyuz ;)))

;))) yazdiklarimizi okursan onlara güzelce cevablar verilmis..
hemde cok derine inerek uygulamali örnekler vererek...

14.06.2004 17:36

hem inci benilen flürrrt yaparsan

horizontumu genisletirim ;)

14.06.2004 17:37

seni enise havale ediyoum :)))

ancak o seni adam eder ben yillardir seni kirocuklukdan kurtaramadim ;))

14.06.2004 17:37

sen borusandan sin länn o.T.

ohne Text

14.06.2004 17:38

aaaa okumus enis mi ?

länn onun okumuslugu kadar benim gezmisligim var lännn

14.06.2004 17:39

yani alevilere kiz vermiyen sen

sünnilere niye kiz veriyorsun halen anlatamadin ;))))
ayrica gusül lede iftira atiyorsun..
senin ne kadar kuranci oldugunu test ediyorum...
ve domuz yagi ile ilgili fikirini sordum,....
sayin cok kiymetli dipl .ing sen ise beni kirolardan karistirdin :))))))))))))))))))

14.06.2004 17:41

öyle deme YNÖ ile maillesiyor..

hatta ynö buna persönlich mektup yazmis..dipl ing. enis beye yani...
sana kim email atar ..atsa atsa banu alkan atar :)))))))))))

14.06.2004 17:42

Domuz eti yenmesini yasaklayan

ayetler hangileridir?

Bunlar: Bakara 173, Maide 3, Enam 145 ve Nahl 115’tir.

Bu Ayetler acik ve net bir sekilde gösteriyorki.
Domuzun hiçbir şeyi gıda olarak kullanılamaz. Gıda dışında kullanılmasında sakınca yoktur. Arastirma niyetli.. tibbi malzeme vs.

Inek eti, Tavuk eti ve her şey hastalıklı olabilir. Önemli olan en iyisini seçmektir ve sağlığı korumaktır. Kur"an en iyisini seçmenin yolunu gösteriyor.

Selamlar
Enis

14.06.2004 17:44

Cevabini yeni Beitragta bulabilirsin

Foruma yeni bir Beitrag ekledim, cevabini orada bulabilirsin

fujitsu 14.06.2004 17:44

yani yagida kullanilamaz?

öylemi Enizcigim?

öyleyse eyer neden Kurani sadece örnek gösteren siz yanliz kuran diyenlerin aciklamalari birbirini tutmuyor....

14.06.2004 17:44

birde ayetleri yazda bir zahmetbakalim

domuz yaginin yasak oldu8gunu nasil cikarmissin :))))iyi atiyorsun kardesim..sende kuran aticilarindansin galiba

14.06.2004 17:45

enis yanlizcca kuranci degil...

süleyman ates hocasi yasar nursi gibi kivirici kurancilardan :)))iste mesele burda :))))

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 23:15 Uhr.