![]() |
Üzülme!
Yüzün yerde geziyorsan, ellerin boynuna sarılı ise, içini ısıtacak haberlerin mürekkebi damlıyor olmalı ömrünün defterine. Kar yağıyorsa güvendiğin dağlara, yarının ovalarında rengârenk çiçeklerin olacak demektir. Hırçın fırtınalar sarsıyorsa sevinçlerinin zirvesini, rüzgârlar dövüyorsa umudunun yamaçlarını, bir yüce dağsın sen demek ki, az bekle, eteğinden serin pınarlar akmaya başlayacak demek ki... |
Üzülme!
Üzülebiliyorsan bir kalbin var demektir. Kalpsizler üzül(e)mezler ki. Ne mutlu sana ki, üzülebiliyorsun. Dokunan var demek ki kalbine. Ya dokunulmasaydı kalbine. Ya hüznün gönül toprağını karmasına izin verilmeseydi. Demek ki gözden çıkarılmadın. Demek ki sen hâlâ bir umut tarlasısın. |
Ne çok unuttuk, ne çabuk unuttuk
Bizden önce gelenleri ve bizden önce gidenleri Güzel atlara binip giden güzel insanları Sırf ölümünü güzel eylemek için yaşayanları Ölümünü 'düğün gecesi' gören güzel bakışlıları Ne çok uyuduk göklerden habersiz. Ne çok unuttuk semaya yüz dönmeyi Ayağımızı yere sabit belledik Elimizdekileri sahiplendik Değil elimizdekilerin, elimizin bile elimizde olmadığını hatırlamak zamanı şimdi. Çok hatırlamak ve çabuk hatırlamak zamanı. |
Bir duanız varsa, imkânsızlıklar girişiminizi durdurmasın; çünkü siz yaratmayacaksınız.
Dr. Muhammed BOZDAĞ |
Temiz kalp iki yüzlü davranmaz: Yokluğunda sevdiği güzelliğin varlığında şükrünü unutmaz.
Dr. Muhammed BOZDAĞ |
İstediklerimiz başka, yaşadıklarımız başka ise, sebebi çoğu zaman bilinçsiz istememizdir.
Dr. Muhammed BOZDAĞ |
Zitat:
|
Thomas Edison
"I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work."
|
Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların sevilmeleri ve insanların kullanılmalarıdır. Cemil Meriç
|
Bizi düşüncelerimiz sınırlamazsa hiçbir yaratık sınırlayamaz.
Dr. Muhammed BOZDAĞ |
![]() |
Zitat:
|
Zitat des Tages oder Jahres ???
ich bin seit mehr als 3 Jahren auf Twitter unterwegs ..
ich muss schon sagen: ![]() das war bisher das beste was ich gelesen habe :)) |
Aziz Nesin
"Yürekten seven kadınlar, ağlayamazsa ölürler..."
|
Karacaoğlan
Dostun bahçesine yad eller dolmuş
Gülünü toplarken fidanın kırmış Şurda bir kötünün koynuna girmiş Şu benim sevmeye kıyamadığım..... |
Unutmak yaşamak kadar elimizin altında ve unutulmak ölüm kadar yanı başımızda. Ölüm bizi geldiğimiz yere, ‘nisyan’a götürüyor tekrar. Ölüm unutuşlara gömüyor yüzümüzü; tenimizi tanıdıklarımıza yabancı kılıyor. Yaşarken ölümü anmıyoruz o yüzden. Yaşarken ölümle aramıza sahte uzaklıklar koyuyoruz. Unutulmak korkusu bu... en çok unutulacağımızı unutuyoruz.
Senai Demirci |
Aziz Nesin
Türk erkeğinin dünyanın en kıskanç erkeklerinden biri olmasının sebebi; Sevgililerine değil, kendilerine güvenmediklerindendir!
|
“Gözümüzden düşürdüklerimiz, kalbimizden düşmüyordu her zaman. Çünkü insan, gözüyle değil kalbiyle seviyordu.”
K.Tazeoğlu |
Aziz Nesin
Haritalara baktım, hiçbirinde evin yok. Ansiklopedilere baktım, hiçbirinde resmin yok. Sözlüklere baktım, hiçbirinde ismin yok. Aynada kendime baktım, seni gördüm. Benden başka yerin yok.
|
Aziz Nesin
Bilirsin günahları yazan melek soldadır. Hatta bundandır kalbin solda olması. Çünkü belkide aşk, yaşanılan en büyük günahtır!
|
Karacaoğlan
Tırnağın var ise başın kaşı kimseden kimseye vefa yoğ imiş.
|
- Barış ATAY
Evde mum ışığında oturuyoruz, öyle nefret ettik ampulden ... !
|
-Sevgisizin bencilliğine öfkelenmek gerekmez. Allah’ı hakkıyla sevene yer ve gök sevgili görünür. Allah da kendisini sevdiklerine sevdirir.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Azız Nesın
Nah kalkiniriz!
|
Muharrem İNCE
Madenciye ölüm kaderdir diyeceksiniz, kendiniz için her önlemi alacaksınız, 1500 koruma olmadan evden çıkmayacaksınız! Hani kaderdi ölüm?
|
![]() |
![]() |
İhsan Eliaçık
Kurana göre insanlar “inananlar ve inanmayanlar” diye değil, “zalimler ve mazlumlar” diye ayrılırlar!
|
İhsan Eliaçık
Kuran diyor ki “sizin en şerefliniz, en üstününüz en çok sakınanızdır”. Doğaya, çevreye ve insana, Allah’ın yarattıklarına an az zarar vereniniz en üstününüzdür.
|
İhsan Eliaçık
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye sokağa attıran hacı ile cennette
olmaktansa, kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım. |
Azız Nesın
Yıkılmasın diye dağlar, ah! Çekmiyorum. Kendimi yıkıyorum, dünyayı yıkmıyorum..
|
Aziz Nesin
Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, diyerek yaşattığınız yılanların bir sonraki hedefi siz olursunuz
|
Aziz Nesin
Hayalim; küçük bi çocuğa ‘ne kadar seviyorsun' dediğinde, açıp elini iki yana ‘işte bu kadar' derken ki o masum sevgiyi bulmaktı.
|
Aziz Nesin
Üşümek varsa bu sıcağın yokluğudur, karanlık varsa isiğin yokluğu. Eğer her yer karanlık ve sen üşüyorsan işte bu o'nun yokluğu.
|
52 milyon oyu 2 saate sayan teknoloojinizin (.....)
Madende kac isci oldugunu 24 saattir sayamadiniz--- |
Halbuki, en ziyade hasta sensin.
Sen, evvel kendine tabib ara, şifa bul; sonra başkasının şifasına çalış. |
Bu aralar ellerim hep üsür benim
Doktor kansizlik der, ben sensizlik derim! Kücük Iskender |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 23:15 Uhr. |