Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Foren Archiv (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=402)
-   -   Kopftuch (http://localhost/forum/showthread.php?t=4433)

hamsiye61 26.07.2004 19:01

aksamlari trage ich lederkopftuch :))

evet canim du hast uns alle durchschaut:) biz bütün kapalilar gece oldugu zaman kafamiza deri basörtülerini takiyoruz ve o disko benim su disko senin mekan mekan dolasiyoruz:)

saolsun büptün arkadaslardan cok bilgi verici seyler ögrettiler. hepinizden yinede allah razi olsun. enisden de niye mi! cünkü sunu ortaya yine koydu. bana birgün bir abim sunu anlatmisti bacim dedi her ilahiyati okuyan dogru yoldan gidiyordur demek degildir ara sira yan sokaklarada kayabiliyorsun. enis cok dogru sureler koydu ortaya ama yanlis argumentationlarla. ne yazik ki bazi arkadaslarimizi bunlari yanlis anlayarak tamamen onun sayesinde yinede allah bilir günahi onun boynuna günaha girecekler:) ama biz yaptik görevimizi ve uyardik

Size son Atasözüm bugünlük icin

Esege altin semer takmislar, esek yine esektir.

:))))yani enis istedigin sekilde burda bana kurani kerimi ayetleri bilmem bilmem neleri koy, birtek ben degil benim gibi nice arkadaslarim o zaman senelerdir yanlis okudular devlet altinda. vay be, zaten bir ay sonra izine gidecem sikayet edecem bütün hocalarimi :)))))milli egitme gidecem direk. olmaz böyle sey allahim:))))

abizettin 26.07.2004 19:07

De sene TÜRK KIZLARI ikiye ayriliyor:

1-Basi acik Tutti Frutti Kizlari...

2-Basi kapali Elletmedi Kuruttu Kizlari :-))))

hamsiye61 26.07.2004 19:09

Üce ayriliyor

3- Lederkopftuch bunu unuttun :)))

26.07.2004 19:14

Bütün konular icicedir

eger sadece Basörtüsü ise... o kolay....

Kuran örtünün söylüyor... nasil zaman ve sartlara göre sana kalmis bir sey....

Allahin senin basindaki beze veya peceye ihtiyaci olmadigi icin, mantiksiz bir kanun koymaz...

26.07.2004 19:19

Beschwere dich nicht bei mir

sondern bei den Universitäten.....

Bir seyin yapilmasini tavsiye ediyorsam, herkesten evvel kendim yaparim... das ist einer meiner preziepien....

Simdi ben anlamiyorum... bütün din Proflari anlamiyor..... medineyet toplumlari anlamiyorda bir tek sizler anliyorsunuz.....

Eger kendine o kadar güveniyorsan... cikaralim seni alimlerle TV söz düellosu yap....

Inan bana, benim cevrem ve kontaklarim genistir... seni rahatlikla istedigin Hocayla TV yarisma ortamini saglariz.....

O zaman onlara ders verirsin

26.07.2004 19:26

Es geht mir so am ... vorbei wer was

das ist mir sowas von Egal... zumal all meine Familienmittglieder Kopftuch tragen...... aber das gibt noch langen niemenden das Recht zu behaupten das es in Kuran steht....

SO EIN BLÖDSINN.... das ist mit Sicherheit, der größter Mist was auf Gottes Erde erfunden wurde.....

Herkes özgürdür ve istedigi gibi örtünür.... bu hakki Kuran veriyor.... Ali Veli veya Erbakan degil..... bu bu kadar basittir....

Sen kalkip kendi kendini istedigin kadar Allahain Jandarmasi zannet.... senin düsüncelerin sade seni, benimkiler beni ve Kuraninki herkesi baglar......

Wenn das war wäre was du sagst, dann müssten teoretisch Männer auch ein Kopftuch tragen.... lächel lächel.... und warum tun diese das nicht?????

Das nennt man Männergesellschaft....

26.07.2004 19:30

Heisst das jetzt Männer dürfen

Nackt rumlaufen.... es steht ja nichts darüber im Kuran.....

Was machen wir da jetzt, wie kommst du da jetzt raus....

ICH WÜSSE WIE; DIE fRAGE IST OB DU ES AUCH WEISST; ODER HIER EINFACH DURCH DIE GEGEND REDEST; DANN ERZÄHL MAL BITTE; WIE ?????????

26.07.2004 19:38

Hmmmmmm

diyorsunki
----------------------
hocalardan ALlah razi olsun, dayaklada olsa bana dinin gerceklerini anlattilar.
----------------------

Bu dayagi atan ALLAHSIZ IDEOLOJI VE KIMBILIR NEYIN BAGIMLISI HOCACIZLAR, sana Kuranimi anlattilar yoksa kendi sahsi dinlerinimi?????

Yani senin camideki geri zekali sosyo-kültürde yoksun olan bir zat, Kurani biliyormu....

Ne kadar arastirma yapti... arastirmalarinin sonucu olarak, kac tane kitap yazdilar.... dünyaca üne sahipmi.... bir Dr. veya Profmu.... yoksa klasiklesmis diyanet imamimi.....

Hac dedigin olay bir mecburiyet... onda bir marifet yokki..... eskiden Resul ve arkadaslarizaten Kabenin etrafinda yasarlardi..... ama tez gitmekte fayda var.... ama ideoloji bagimlisiysan... dahada katilasirsin...... dikkatli ol... her kendine Hoca diyene öyle fazla kanma.....

Bak ben Üniversiteyi bitireli 4 yil oldu... ve su an bile kendime ehli bir Insaat-Mühendisi diyemiyorum.... yasima göre bir coklarinda yillarca daha ileri oldugum halde.....

Din olayi oyuncak degildir... eger kendine, ben biliyorum böyledir dersen... ögrenim hayatini noktalarsin ve yeniliklere kapali kalirsin......

Selamlar
Enis

hamsiye61 26.07.2004 20:06

o.T.

Insanlar uzerine oyle bir zaman gelecek ki, onalar arasinda dini konusunda(yapilan saldirilara) sabirla karsi koyan, kor parcasini avuclayan gibi olacak.

26.07.2004 20:07

Dediklerinin hepsi dogru

cünkü benim Gästebuchuma dumadan küfür yaziyorlar...... ama bence onlarda suc yok... onlari bu hale sokanlarda asil suc...

Ne yazikki bu Allahin hurunda gecerli degildir....... ben sana akil cerdim kullansaydin derse ne yapacaksin ??????

Bunlarin bana kizmalari sadece hakli oldugum icin...... cünkü ömürlerinin yarisini bir yalanla yasadilar ve cildirmak üzereler.....

Mir ist das so egal, wie die sich keliden, en azindan adam gibi sohbet etmelerini beklerdim, ama din magandasindan ne beklenirki.....

Adamlar Unileri bile begenmiyorlar.... Uniye falan gitmek gerilikmis, önemli degimis.... das ich nicht tot lache....

Wie heisst es so schön, wenn der Bauer nicht Schwimmen kann, liegt es an der Badehose......

26.07.2004 20:16

Evet hepimiz aldatildik

sen git annene babana bir sor bakalim.... Trabzonda ders gördüklöeri Hoca hangi Üniversiteyi bitirmisti ?????

Yoksa klasik kara Hocalardan birisimiydi....

Veyagi git sor bakalim nasil nikahlari kiyildi ?????

Eskiden bizlerin oralarda yani Trabzonda.... kisilerin kendileri yerine, vekiller gidermis nikah kisdirmaya.... sanki vekiller birbirlerini sey edecekler......

Simdi bunlar Kurana uyuyormu.... elbet yillarca hikaye diniyle yasadik ve beslendik.....

Benim hayatimin 13 yilini caldilar bu hikayeler yüzünden...... Allahtan okuma hevesliydim ve arastirarak dahlen basinda bile olsam gercekleri görüyorum.....

Babama anlattigi hikayeleri Ayetlerle cürüttügüm zaman, "oglum ben ne yapayim banada öyle ögrettiler, bende sana aynisini ögretmeye calistim" lan yetindi.....

Bu böyledir...... kizlarin durumu ise cok cok daha vahin.....

Eger kadinlar arasinda itibar bulmak istiyorsa onlar gibi olmak zorunda kaliyorlar.... sen git köyede mahallede bas örtüsü olmadan gez.... seni köy kadinlari kafir diye ilan etmeseler.....

DININ EN BÜYÜK DÜSMANI CEHALATTIR.......

Selamlar

26.07.2004 20:24

Aslinda insanlar ikiye ayrilir

1.) bilen insan
2.) bilmeyen insan

Kuran ne diyor bu duruma ????

Yüce Kurani Kerim

Zümer Suresi 9. Ayetinde

"Yoksa o, gece saatlerinde kalkan, secdeye kapanıp, ayakta durarak daima vazifesini yapan, ahireti hesaba katan ve Rabbinin rahmetini uman kimse gibi olur mu?
------------- burasi cok önemli------------
De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" Ancak temiz akıllı olanlar anlar.

Yani Kuran apacik söylüyor... daha yoruma gerek varmi ??????

26.07.2004 20:26

Was ist das ein Ayet aus Kuran ????

wenn ja welches......

Wenn es von irgendeinem Typen ist brauchen wir es nicht..... das ist seine Meinung und nicht von Gott... so einfach

hamsiye61 26.07.2004 20:28

o.T.

enis birsey mi dedin :))

26.07.2004 20:42

Kuranbi kimler iyi anlar

iki alternativ verelim.... Ben Trabzonlu oldugumdan iki Trabzoblu Hoca misali verelim...

1.) Klasik bizim köyümüzün imam Hatip Hocasi

2.) PROF. DR. YAŞAR NURİ ÖZTÜRK
(İlahiyatçı, hukukçu, gazeteci-yazar, hatip, televizyon programcısı, politikacı)

Sizlerce Kurani kim daha iyi bilir... bizim köyde Saltanat süren kara Hocami, yoksa 30 yildan beri Kuran arastirmasi yapan TC en önde gelir Hocalarinda olan bir Islam Profesörümü..???

slinda herhangi bir Islam Profesörünüde alabiliriz.......

Bir yerin kirildiginda Dr. gidiyorsun veya hastalandiginda Dr. gidiyorsunda.

DIN HUSUSUNDA NEDEN BIR ISLAM DOKTORUNA / ALIMINE GITMIYORSUNDA, KARA HOCALARA PARA DAGITMA ADINA GIDIYORSUN.....

Hemayil memayil.. büyü üfürük... tecavüz...etc gibi olaylara magruz kaliyorsun....

Bosuna yüce Kurani Kerim uyarmamis insanlari....

Sakin olakai seni Allah adiyla kandirmasinlar

SONUC NEDIR

===&gt sonuc olarak sslinda insanlar ikiye ayrilir

1.) bilen insan
2.) bilmeyen insan

Kuran ne diyor bu duruma ????

Yüce Kurani Kerim

Zümer Suresi 9. Ayetinde

"Yoksa o, gece saatlerinde kalkan, secdeye kapanıp, ayakta durarak daima vazifesini yapan, ahireti hesaba katan ve Rabbinin rahmetini uman kimse gibi olur mu?
------------- burasi cok önemli------------
De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" Ancak temiz akıllı olanlar anlar.

Yani Kuran apacik söylüyor... daha yoruma gerek varmi ??????

Gidilen yol yanlis... siddet fikihiyla dolu.... Hocalarin oyuncagi haline dönmüs.... ayni Hiristiyan dünyasindaki gibi.....
Sonuc ne oldu Avrupada... tam 30 yil Mezhep savasi yapip... 7 yil bir süre carpinda hazirlanan Wesfähliche Frieden adi altinda, Münster ve Osnabrückteki antlasmalarla, DINI POLITIKADAN AYIRDILAR...........

Ama Islamin bir özelligi var... bunu kimse bilmiyor gibi.... oda Kuranin bizde ORIJINALI var tahrip edilmemis.... oysa ehli kitabin daha dogrusu Yüce ISa Resulün vaazlari (kitabi) yer yüzünde bulunmuyor.... en yakin Resul Isanin kardesi olan Markus Evangelium varsada kabul görmüyor....

Biz Kurana geri dönmeliyiz ve Kurani yeniden arastirip, Resulün arkadaslari nasil algilamissalar öyle algilamaya calismamiz lagzim.... Alinin Velinin, Enisin, veya Öztürkün anladigi gibi degil.....
Eger sorun cikarsa beni gelin asin..... Eger bir kisi Kuranin bir tek Ayetini kabul etmezse, o kisiyi kabul görmeyin.....

Bütün din isi, aslinda pirlanta kadar temiz ve sarihtir.... yeterki, insanlar yönelsin.... elbet en ehli merkezlere

26.07.2004 20:48

Evet, war das ein Ayet aus Kuran ???? o.

ohne Text

hamsiye61 26.07.2004 20:58

o.T.

enis saol kac günden beri verdigin fetvalardan dolayi, sen olmazsan benim hayatim gitmistiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hattta kaymisti.enis. ilk önce annemi ve babami kendi annenle babanla kiyaslama oki mi!!!!ikincisi madem bilmek istiyorsun o söz kimdendir, cok bilgin var ya bul :)) sana söylemiyorum niye üzerine aliniyorsun oki. birkere ben dahil bütün kapalilar, kendi isteginle kapananlar adina konusabilirim hic ir zaman pisman degiliz basörtü taktigimiza, basörtümüzü bir namus meselesine getirdiniz hatta artik serefimizle oynuyorsunuz oki, basörtüme birdaha ama birdaha laf getirmeyiniz. cünkü basörtümüze atttiginiz her laf kendi sahsiyetimizle oynuyorsunuuz buda senin gibi ***Kültürlü*** bir sahisa yakismiyor. Biz dagdan inme insanlar oldugumuz icin kara hocalardan dinimizi ögrendigimiz icin, sen gelene kadar karanlikta kosutugumuz icin,bilmiyorduk,yakismiyor senin gibi **Kültürlü** insana. Dogru sen gercekleri söyledin simdi bizler tühhhh be ben 10 seneden beri bosu bosuna takiyorum basörtüyü diyiyemiyorum yediremiyorum kendime. enis, sen kiz olda konus!! ben erkek olmadigim icin erkekler hakkinda fazla konusmam. herkes kendi konumu icerisinde konussun. haa diger arkadaslara geliyorum. kim basörtü takmiyorsa ve basörtülü insanlara dil uzatiliyorsa yaziklar olsun. cünkü biz basörtülüler her zaman mücadele etmek zorundayiz, ishayatinda, sosyal hayatinda. bizler herzaman gerici olarak damgalanmistir. Bir basörtülü universite okumus oldugu zaman, sen hangi universitede okdun diye soruluyor, yok canim o universitde iyi degil ki, hemen karsilik geliyor!! eger birazcik bilgili olsun, hemen bazi insanlar, sen yanlis kitaplardan bilgilendin, deyip bunu hazmedemiyorlar.

Ister kapali olsun, Ister acik olsun, yeter ki Allah korkusu olsun ve saygili olsun.

Ama artik gina geldi ben ve diger arkadaslarima. Enis dogrudur küfür edilmistir ama sen kendi kendine etmisindir muhakkak. BEn benim bacilarimi bilirim onlar sahsiyetli ve namuslu ve pirlantalardir ki senin gibi SAHsiyetli bir insana birak küfürü, gbme girmeyi igrenirler.

SEnsin bizim sahsiyetimizle, iffetimizle oynayan onlar sana küfür etmis ne oldu?? Gururun mu inceldi?? Sen bizim namusumuzla, serefimizle, oynuyorsun günlerdir hicbiri sana birsey dedi mi? birkac gün önce sana bir arkadas dinsiz dedi, sen dünyalari kopardin ama ayni sirada sende benim hocalarima deyince birsey olmadi. Enis madem o mukaddes hocalarin cok seyi ögrettiler sana dünyalik insanlik alisverisini ögretmediler mi? Kendine dinsiz veya baska birsey deditirmiyorsan, sende asla ama asla deme. Ama bunu benim söylememle olmaz. Dedigim gibi Esek hosaftan ne anlar.

hamsiye61 26.07.2004 21:08

o.T.

arayan mevlasinida bulur belasinida, arada bul ben birsey demiyorum benim her dedigim kara hocalardan ya :)))

26.07.2004 21:21

Her zaman bu uslüpla yaz canimi al

bak ne güzel efendice söyleyeceklerini söyledin.....

Ben ASLA VE ASLA bas örtüsüne karsi degilim....

Sadece bunu Allah istyor kelimesine karsiyim..... cünkü yüce Kurani Kerim böyle bir sey söylemiyor... Nur 31 arkasinda yatan sosyo-kültürel konuyu incelediginde..... orada kullanilan kelimenin örtünme amaciyla kullanildigini anlarsin...

Nur 31
"örtülerini, gögüs yirtmaclarinin üzerine vursunlar"

Ama sen bana dersenki, Enis arkadasim, bence basida icerisine alir.... ben öyle örtünmek istiyorum.... hay hay......
Senin bas örtünün birinci savunmacisi ben olurum
Cünkü bu senin en dogal hakkin.... nasil istersen öyle giyin... yeterki piyasaya ana hatlarda uy...... bunda zerre kadar cekinilecek veya düsmanlik yapilacak bir sey yok.......

Kuran sade ve sadece dinde ana cerceveyi verir..... gerisi zamanin sartlarina göre Kuranin cecevesinden beslenerek yorumlanir.....
Misal kadinlar Pantolon giyebilirmi... bu gibi cahil sorular, bunlarda binlerce var..... uffff akla hayala sigmazlar....

Piyasada bas örtüsünün kadinlara zarar vermesinin tek bir nedeni vardir... oda cogulari bas örtüsü olayi dine dayatildigi icin.....

Yani beni düsün, bas örtüsnün Kuranda bulunmadigi bilen bir kisiye kalkipta, yok senin karinin veya sevgilinin basi acik... siz müslüman degilmisin lafini duyunca, böyle birini kadin veya erkek, öyle birisini oldugunca delillerle yok ederim... yaptigimda cok olmustur.... rezil rüsvayi olanlar hic azda degiller.....

Sizlere o yüzden kiziliyor.... sizler bas örtüsünü dine dayatiyorsunuz... dinde bas örtüsü var diye algiliyorsunuz.... oysa digerleri yok diye algiliyorlar....

Eger iyi davranilmasini istiyorsan... sizlerde basi acik olanlara ayni sekilde sagi göstermelisinizdir....

Her sey karsiliklidir.....

26.07.2004 21:27

Ooooooffffffff ben ciddi diyorum

Kara Hicalarda ben yillarca laga luga okudum.... hem acayipta Kuran okuyordum.... ama hepsi Arapca ne ben nede o serefsiz kara Hoca bir sey anliyordu.... ancak Türkce okudugumda anlayip hayatima uygulamaya vasladim...... ve yillar sonra görüstügümde, o yine bir kara Hocaydi ben ise degildim.....

26.07.2004 21:44

aynen öyle

tek basina mücadele versen de, coguluk seni takdir ediyor. susmalarina bakma sen...

küfür eden yogbazlari kim takdir edebilir ki?

saygilar

26.07.2004 21:55

Eger icin dogru ise...

yazdigin sözlere bayilmamak münkün degil. cok güzel, cok begendim:

"kapanmissin... bes vakit namaz kilmissin yada haci hoca olmussun... ne fayda... eger icin dogru degilse..."
tekrar, tekrar, tekrarlamak lazim:
... eger icin dogru degilse... ne fayda...??!

ve devami söyle:

kapanmamissan, bes vakit namaz kilmamissan yada
haci hoca olmamissan... önemli degil... :

EGER ICIN DOGRU ISE.

xstudentxnrw 26.07.2004 22:05

o.T.

senin saydiklarin insan olmanin sartlari olabilir, dini sartlar allahin emirlerini yerine getirmektir. onlarinda nasil oludugun, ve hayatamizda kimi örnek alacagimizi bulabilirsin. :)

26.07.2004 23:01

hmmm

böyle seyler yazan cadilar kafayi karanliga bogmak isteyenlerden daha sempatik...
alnim ak, basim acik....
allah böylelerini daha fazla sever...
gercekten sempatikcadi! weiter so.

26.07.2004 23:05

quatsch mit soße

allah kafani kullan demis, yoksa begin vermezdi insana. emir memir allahin isi degil.
allah bir polis ve diktatör yerine koymamizin sebebi: totalitär düsücenin ortagi olmak demek baska birsey degi.
allah bir hitler yada bir mussolini degil.
tam tersi: allah anlayan, affeden ve insana güvenen bir simgedir...
also nicht soviel quatsch mit soße erzählen.

27.07.2004 05:27

des habe ich jetzt net verstanden.

*doofguck*

:-)

caine 27.07.2004 08:27

pro oder contra??

ich denke, das sollte jeder für sich wissen ob er eines tragen möchte oder nicht...!!

aber ich kann aus eigener erfahrung sagen, das es sehr schwer ist, mit einem menschen, irgendwie den frieden zu halten, welcher ein kopftuch trägt, oder tragen möchte!!

aber trotz allem sag ich nochmal:

FREE YOUR MIND!!!!!!

27.07.2004 10:04

gerne...

kuran-i kerim`i peygamberimizin zamaninda ali ile birlikte insanlara tanitmaya ve dini yani müslümanligi yaymak icin insanlari aydinlatmak icin yola cikmislar...

Hz. Muhammed ile Hz. Ali mit seinen Anhängern bzw. mit den Gläuben gereisst...

jetzt kommen wir zu der abzweigung von aleviten und sunniten... :

Hz. Ali zu der Kriegszeit, hat mit seinen Anhängern bzw. Gläubigern tage und nächte verbringen müssen...
damit sie sich stärken und die kälte in der nacht nicht spüren haben sie rotwein getrunken...
daher ist bei den aleviten rotwein sevap...
nun es kam dann zum mord von Hz. Ali...
secde ederken kafasini gövdesinden ayiriyorlar ve kafasiyla top oynuyorlar...
daher ist top oynamak günah alevilerde...
Hz. Ali icin yas tutuyorlar seine Gläubiger ve namaza durmuyorlar... namazda öldürüldügü icin...
kilicini sakiniyorlar... daher kilic takilir...
und seine gläubiger verbreiten so gut es geht den glauben...

also es war sehr sehr kurz und bündig meine erklärung hoffe doch jeder konnte es verfolgen...

kafkasguezeli 27.07.2004 10:12

Yasar Nuri Öztürk Ha?

Kardesim Yasar Nuri Öztürk mü islamiyetten anliyormus?
Adam resmen Hz.Muhammed´i kabul etmiyor ya! Sen nasil olurda o´nu bilmis büyük alim diye ortaya koyarsin.. Asil köylerde piril piril kalpleriyle insanlara islamiyeti en temiz sekilde anlatanlar Alimdir..Yasar Nuri bey dini mevzulari isine geldigi gibi yorumladigini tüm islam alemi duymus..Tamam belki Prof. ünvanina sahip olabilir ama seytan iste asil böylesi okumus insanlarla ugrasmakta..ve sonuc ortada.. ADAM RESMEN SüNNETi (yani Hz. Muhammed´in hayatini) KABUL ETMiYORUM DiYOR!!! Bunun ne demek oldugunu bilmez misin? Yüce Peygamberimizi kabul etmeyen Dinimizide kabul etmiyor demektir! N´olur böylesi insanlara aldanmayalim!!!

Allah yardimcimiz olsun!!!

27.07.2004 10:13

;))

ama insan olamayan dinini nasil tam olarak yerine getirebilebilir ki...???

das meine ich damit die ganze Zeit...

;))

27.07.2004 10:15

cok haklisin...

allah afeden... allah insanlari yaratan dünyayi hayvanlari farkli dinleri herseye tek bir allah yaratmisdir...

bunlarin hepsine saygi gösterelim...

27.07.2004 10:17

sagol... ;))

evet... sanki din neden var... insanlar sapitmasin diye insanlar kötülük yapmasin gaddar olmasinlar diye...

bunu anlatmaya calisiyorum... ama beni tek anlayabilen sen ciktin... ;))

27.07.2004 10:37

sana birsey anlatmak istiyorum...

...bundan sonrada bazi seyleri anlamazsan sana kalmisdir...
...sende her insan gibi benim gibi herseyi bilmen mümkün degil... ...bu bir eksiklik yada ayip degil...
...anlatacagim gercektir... umarim kendine bu anlattigimdan bir pay cikarabilirsin...

benim anneannem kürt... okumasi yazmasi olmayan bir insan... türkce zaten hic bilmez...

benim anneannem bir gecede gördügü rüyada kuran-i kerim`i üc kere hatmediyor...

ve benim anneannem acik bir insan... ne basi kapali nede namaz kilan nede oruc tutan birisi...

ama dünya iyisi hep insanlara nasiyat etmis iyilik etmis yardim etmis insandir...

söyle bana neden din var???

27.07.2004 10:45

sözüm herkese...

allah`a ibadetin sarti ve sekli yoktur... allah`a dogru kalpten gönülden giden yoldur...

sivasda ki olaya üzüldüm... ama insanlik namina üzüldüm... cem evine degil... orasi yahudilerin yada hiristiyanlarin yada putlarin yeri olsaydi yine üzülürdüm...

ibadet evi allahin evi dir... ve orada ki insanlar allahin kullaridir... buna saygi duyulmadigi icin üzüldüm...

üzüldüm insanlik namina... nasil körelmis insanlar...

ayni sey camiye yapilmis olsaydi yine üzülürdüm... benim demek istedigim...
orasi allahin evi... bu yapilmaz... ve allahin kullari...

umarim anlarsiniz... ;))

kerio 27.07.2004 11:33

kopf ab?oder gehirnlos?

sen neymissin yaws böyle?

güneste fazla kalmissin sen herhalde, dalgalar yanlis etki yapmis sende.

hem birilerinin yaptiklarindan sanane.

Allah onlarida görüyor senide görüyor.

27.07.2004 12:06

das iust die primitivste version, die...

...ich je gelesen habe!
lol

aldifreak 27.07.2004 12:23

provokation? oder..

jo menschen mit kopftuechern sind auch abartig..daher no peace..
wasn schwachsinns gelaber ey caine..

wenn du mit manchen leuten nich auskommst, solltest dich mal fragen ob es u.a. auch an dir liegt..

postest hier nachm motto, jeder der mich nicht mag ist ein arschloch..

unterste schublade

kerio 27.07.2004 12:35

din neden vahyedilmis

bunun cevabini kaynaklara dayali olarak verecek olursam, kuranda Allah meleklere dünyada bir halife yaratacagindan bahseder. halife özelliklerini geceyim ve adem ve esinin cennetteki macerasini kisaca anlatayim.

bilinen meshur kissa:
adem ve esi bir bahcede, bir dünya düsündügümüzde, adem ve esinin görevi yok gibi görünüyor. ama onlarin görevi belirli bir agactan yememeleri. yani insanligin yaratilis gayesi imtihandir. bunun yaninda tabii ki din insana iyiligi emretmektedir. iyiligin ne oldugunun ölcüsünü belirlemesini insana bildirecek ve belirleyecek bir merci olmasi lazim. eger insan belirlerse sonucu irak ve bushda görürüz.

ben anneannenin veya herhangi birisinin kendi sartlarina göre anladigi ve gördügü inancin icerigini tartismiyorum. anneanneni yüce mevlam cenneti ile de mükafatlandiracaktir insaAllah.

Ama bunu namazi bilerek terkettigi icin degil, orucu bilerek terkettigi icin degil, diger Allah"in emirlerini bilerek ve bilincli bir sekilde terkettigi icin degil, bilmedikleri icindir.

gelelim namaza ve diger ibadetlere:
inanan bir insanin Allah"ina yönelik ibadette bulunmasi bir insanin yapacagi en tabii istir. Ibadet insanin imanini pekistiren bir eylemdir. nasilki insan saglikli beslenebilmek icin, bol sebze ve meyve yiyip de hayatinin uzun vadede kalitesini artiriyor ise ibadette uzun vadede insan öz benliginin kisiliginin ruhunun saglikli olmasini saglar. nasil disleri firclamak, spor yapmak yani harekette bulunmak insana ihtiyarliginda onun birtakim hastaliklardan koruyan bir ön hazirlik ise, Allah kul olabilmek icin takvaca ibadet yapmakta insanin ruhu icin böyle yüce bir "besindir".

saglikli yani bilincli bir hayati saglamak icin ve Allah"a gercek manada kul olabilmenin recetesi bu yoldan gider.

haci hocalari bahane edip yüce Mevlanin insanlara hem bu dünyada hem ahirette varligina uygun bir sekilde hayat sürdürmelerini terslemelerinin bir manasi olabilirmi?

eger Allah insana hem bu dünya icin hem ahiret icin güzel bir söz sunmussa insanin bu sözü terslemesi akillica bir is olurmu?

bu öyle bir söz ki, Allah kuranda söyle diyor:
24 - Görmedin mi Allah güzel bir sözü nasıl misal getirdi? (Güzel bir söz), kökü sağlam, dalları göğe yükselen bir ağaç gibidir.
25 - Bu ağaç Rabbinin izniyle her zaman meyvesini verir. Öğüt alsınlar diye Allah insanlara misaller getirir.

memo2001 27.07.2004 12:52

du laberst schrott am laufende band...

Und widersprichst dir unentwegt. hem diyorsun "biliyorum bu bana kafidir" düsüncesi yanlis, ama tam bunu kendin sergiliyorsun. hem ispatlar istiyorsun, bazi arkadaslar "YaseminCan" olsa gerek, sana veriyorlar, sende gelmis banane diyorsun. wie gesagt, komm doch einfach mal nach Frankfurt, dann können wir das in aller ruhe ausdiskutieren. öncedende belirttigim gibi,senin kalbin kilitlenmis. Neymis atatürk, neymis yasar nuri öztürk falan filan..ihr kennt leider nicht im geringsten die machenschaften der freimaurer, die seit jahrhunderten versuchen den islam zu zerstören und solche marionetten wie diese zwei ungläubigen zu positionieren, sizin gibi cahil insanlarin gözlerini boyamak icin.Allah Nurunu tamamlayacaktir ve Islamin sancagi yine dalgalanacaktir, bunda hicbir süphe yok...sen o kara hocalarin ayagindaki tozu olamazsin. onlarada serefsiz diyemessin!!!Allah"in kelami senin gibi saptirmiyorlar Allah"a sükür. kardesim burda milleti kiskirtma, meydani bos buldumda sanma.Allah"a sükür dini bilgileri Allah"a olan kulluk vazifelerini yerine getirecek derece,arkadaslarin cogunda mevcut oldugunu düsünüyorum. onun icin buraya gelipte bacilarimizin serefiyle namusuyla,allakbullak müsrik tavirlarinla sacmaliklarla provoke etme. samimi söylüyorum, gel frankfurta, bide bana göster, nasil rezil etmissin bazi kisileri....cok komiksin sen ya...du hast einfach minderwertigkeitskomplex, der hinter seinem monitor dumm rumsitzt und sich so ein bizzi aufmerksam versucht zu erlangen...wurdest wahrscheinlich oft gehänselt, hattest ein ziemlich trödes leben und druck von daheim aus....hast auch nicht unbedingt eine freundin abgekriegt und kommst in irgendwelche foren um wenigstens hier etwas am virtuellen gesellschaftsleben teilzunhmen....meinem beitrag ist evtl. nicht leicht zu folgen, aber der typ ist so krank und macht so widersprüchliche einträge, vielleicht rafft er es soo....also falls du bock hast nach frankfurt um es von mann zu mann auszudiskutieren, sag bescheid die adresse bekommst du ;o)

50pepporoni 27.07.2004 13:01

selam

aldi merhaba freund,schau ma es ist nicht so das koptuch ninjas :)) böse sind oder so nur die passen unseren moderin türken nicht ins konzept.moderin müslümanligi yasamaliyiz diyorlar,yani basini ac kicini ac sacini boya küpeni tak tättonu yap sina yap bir iki dupple raki ic bira hata hic bir sey degil su yerine ic (ist ja kaum alkohol drin) fahizni yeh hak ye nede olsa gevurun hakki :)
bilmem daha neler anliyacan moderin avrupali ol
das sauberwort dazu ist intrigation dermisim :)))
hadi eyvallah

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 15:04 Uhr.