Thema: Islamiyet
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 21.08.2025, 17:30
Benutzerbild von Tabula_Rasa
Tabula_Rasa Tabula_Rasa ist offline
Neuer Benutzer

Standard

Benim inancıma göre İslam’da mezhepler yoktur! Beni Alevi geleneğiyle ananlar olabilir; Ehlibeyt sevgim sonsuzdur. Ama ben hiçbir mezhebin dar kalıbına sığmam. Ben sadece Müslümanım!

Beni Alevi diye tanımlamak isteyenlere de şunu söylerim: “Ehli Sünnet ve Cemaat” dedikleri anlayış, ilk kez Hz. Ali’ye ömrü boyunca kin ve düşmanlık besleyen Muaviye’nin ağzından çıkmıştır. Sonra gelenler ümmeti lime lime ettiler düzinece mezhep uydurdular, sonravura kıra dörde böldüler! Sonra kalkıp bu dört mezhebi göklere çıkardılar. Sanki Allah emretmiş, Peygamber öğretmiş, Kur’an yazmış gibi… Oysa ne Kur’an’da böyle bir şey var, ne Resulullah böyle bir yol göstermiştir! Bu dört mezhep hakikat değil, insanların kendi ihtiraslarının ve çıkarlarının ürünüdür!

Benim davam mezhep değil, hakikattir. Benim arayışım Allah’tır. Doğrudur. Cennete götüren dosdoğru yoldur.

Bundan yaklaşık yüz doksan beş yıl önce Alevi önderi Hamdullah Çelebi’nin savunmasını okuduğumda içimden yükselen ses şuydu: “İşte budur! İman budur, inanç budur, duruş budur!” Çünkü o da mezhep değil, hakikatin izini sürüyordu.

Bu konuda, Sünni gelenekten gelip bir zamanlar Erdoğan’la Akıncılar’da yol yürümüş, bugün ise müslüman-devrimci olarak bilinen İhsan Eliaçık’ın görüşlerini de işitmek isterdim.

Hele ki Ezel’in bunu izlemesini çok isterim. Evet, Alevileri canla başla savunuyor; ama Alevilik hakkında bilgisi eksik. Peki suç onun mu? Hayır! Suç, Sünniliği devlet okullarında resmi ders olarak öğreten, Alevileri ise yok sayan, “laik” olduğunu iddia etmesine rağmen bu ilkeyi adilce uygulamayan devlet anlayışındadır.

Alevi Savunması (Serçeşme’nin Savunması) #alevilik izlemek icin LINKI ----> TIKLAYIN"

Geändert von Tabula_Rasa (21.08.2025 um 18:12 Uhr).