Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 08.11.2014, 10:21
___EZEL___

Standard

Zitat:
Zitat von CakaBeyy Beitrag anzeigen
Ulema yönetmis? Yavuz Sultan Selim'in alimligine cok güvendigi yakininda olan bir kisiyi öldürttügünü de biliyor musun? Ve IV Murad'in böyle zamanda Yavuz gibi olmaliyim diye ona özendigini?
Ayrica Osmanlinin son dönemlerinde yasamis Said Nursi de birileri ne göre kötü, alim. Kemalist ve Komünistlerin düsmanlik ettigi birisi. Bediüzzaman Said Nursiye kötü diyenin aklindan süphe etmek lazim..

Neyse Osmanliyi sen farkli okudun ben farkli okudum, zaten 10 cesit farkli anlatanlar var.

Osmanlinin yikilmasindan rahatsiz oldugumu söylemedim, sözü yanlis anlamissin.

Mesele Osmanlinin yikilmasi degil, mesele ingilizi gözü kapali begenmek.

Hani Osmanli kötüymüs ya, Osmanli yikilinca yerine gelen gücler illa iyi mi olacak?
gelen gideni aratir sözünü hatirlatirim

Benim arastirmalarima göre Rumlar Yunanistan'a gittiklerinde sikayet etmisler, Osmanli bize böyle davranmiyordu, Yunanistan'a geri dönmekle, Yunan askerine yardim etmekle yanlis ettik diye...

Biz bunlari okuyunca tabii ki Osmanlinin diger devletlerden bir farki oldugunu söyleyecegiz.

Simdi ki Hükümete gelince; Komünist olarak mi begenmiyorsun? Ülkücü olarak mi begenmiyorsun? Atatürkcü olarak mi? Kürtcü olarak mi?

Bütün dünya adina begenmiyorum diyemezsin sonucta, Almanlarin icinde bile belki Erdogani sevmezler ama Erdogani sevmeyen kisileri sevmeyen bir sürü Alman var...

iyi bir baslangic icin ortak noktalar her zaman önemlidir....

Ben Erdogani sevmeyen kisileri sevmeyen Avrupalilarin ilerde bununla kalmayip Erdogani seveceklerini düsünüyorum...

Hristiyan, Müslüman fark etmeyecek Tayyip Erdogani sevenler cogalacaktir diye düsünüyorum...
Ya at izi ile it izini karistirmak bu olsa gerek!Fasist bir diktatörün neresini begenicem ben,her konusmasi yalan ve ölüm sacan bir tran bana göre erdogan....Cok merak ettiysen ben halktan biri olarak begenmiyorum...Bütün dünya bu erdoganin diktatör oldugunu,yalanci bir sahtekar oldugunu biliyor,hatta almanyada ders kitaplarina bir köpek üzerine kafasini koyarak,nasil bir karakter oldugunu cocuklara analatiyorlar(Gerci ben bu tür bir resmi kiniyorum,ne olursa olsun onu türkiye halki secmis,halka hakarettir bu),Yani kimsenin erdogani sevdigi falan yok,bana görede son günlerini yasiyor,zaten herhangi bir olay,bir kargasa oldu mu ucagi hazir,mutlaka yurt disina cikiyor,korkunun ecele faydasi yok ya neyse....Said nursi ve nurculari kaale bile almiyorum,tarikatlar dinin degistirilmis versiyonudur bana göre,bu insanlarin müslümanlikla alakasi yok,gülen icinde öyle,süleymancilar icinde,su an irakta kan kusturan selefiler icinde öyle....Osmanli da ki ayak oyunlari bu dünyanin hicbir ülkesinde yok,ulema da biri öldürülmüsse kesin,diger ulemalar kiskirtmistir....Piri reis gibi bir insani bile öldürüyorlarsa gerisini sen düsün....Piri reisin sonu,dünya haritasini yapmakla olmustur.....

Geändert von ___EZEL___ (08.11.2014 um 10:35 Uhr).