Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 06.11.2014, 12:41
Benutzerbild von 1978salih
1978salih 1978salih ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Sorunun sadece iki temel konuya baglamamin tek bir nedeni var:

Filistin - Israilsiz düsünülemez.
Ortadogu topraklarini Israil icin önemi degeri " dini bakimdan" ama bu deger politik acidan kesinlikle taviz verilmeksizin uygulamadadir !

yani aslinda filistin derken, bazi kesimlerin yanlis anlamamasini istememden dolayi bilincili sekilde israili kale almayisima dayanmaktadir.

Ikincisi sorun olarak görmedigim dagitilmis KÜRT toplumudur !

yani ben kürtleri sorun olarak belirtmedim, eger yanlis anlasilma olmus ise , lütfen tekrar yazimi okuyunuz.

Benim su güne kadar tanismislis oldugum hic bir kürt kökenli kardesimle sorunum olmamistir bunu da belirteyim !

Ezel senin sorun türk devletinin onca tecrübesine ragmen neden , kürt halkina ulusuna , sirt cevirmesi ?

Cevap: Birinci dünya savasindan sonra ki türkiye nin durum ve gücü sonucunda bazi , degerlerden vazgecmek durumunda birakilan , zayif bir türkiye nin önceleri istemeyerek ve daha sonrasi siyonist ve emperyalist güclerinde DEVLET SAFLARIN DA yer almalarindan sonra , bu ayrimcilik aleniyete döktürülmüstür !

Aslinda amac cok öncelerden planlanmis, ve yakin tarih itibari ile, ISRAIL ve USA düsüncesi olan(Armageddon – Das jüngste Gericht) in onlara göre yakin bir tarih te vukuu bulacagi inanclari dogrultusunda , ve aslinda bunu sadece DINI düsüncelerinden ve Inanclarindan dolayi, emellerine ulasmak icin , cok akilli bir sekilde uygulamakta olmalarinin bir sonucu olmasidir !

senin de iyi bildigini düsündügüm en büyük emperyalist güc Amerikadir ve Amerika senatosunun >65 % i yahudi asillidir !

Ortadogu cografyasi ISRAIL in sadece Emellerine ulasmasi icin kullanilan bir vasita olarak ta gösterilebilinir.

Sonu olarak , Türk Kürt Kardestir, INANCLARI ne olursa olsun bu Milletler hep birlik icinde yasamistir.

1. ci dünya savasindan sonra PARCALANAN bu kardeslerin tekrar bir araya gelmesi, ISRAILIN ORTADOGU POLITIKASINI , rahatsiz etmektedir.

Bu yüzden dolayi da israilin korkulu ruyasi olan bu iki toplum bir birine kirdirilmak istenmektedir.

Ne güzel bir dünya, sen beni öldürceksin ben seni, diger emperyalistler ise, bizim baska islerle ugrasamamizi gördüklerinde , oyunlarina kaldiklari yerden devam edecekler.

bu mu bir Kürt delikanlisinin istegi, bumu sonuc itibari ile bir Kürt genicinin
Emperyalist karsitligi.

Türkiye Emperayalistlerin ELINDE oyuncak olmusken, SIMDIKI BEYAZ TÜRK DENILEN NE EDIU BILINMEZ KOPYACIKLAR nerde idi?

Bu soruyu kendine bir sor ve simdiki TR ile 1936-2000 TR sinin arasinda ki farkin nedenini bir düsün.

biz birbirimize sahip cikacagiz, ama kendi icimizdeki yalancilari ve emperyalistleri iyi sececegiz.

yoksa 36 sonrasi türkiye ye tekrar döndürecekler bizi !

kardesligimizi kimse bozmaz Insaallah !

selametle
salih

Zitat:
Zitat von ___EZEL___ Beitrag anzeigen
Koskoca ortadogu sorununu yanlizca Filistin veya kürtlere baglamana bir türlü anlam veremedim?
Ortadogu politikalarini emperyalistler,gecmisten beri yeralti ve yer üstü kaynaklarini sömürmek icin yapar ve her kosulda bir sorun cikarir...
Bunun adi,emperyalistlerin ortadogu halklarini,istedigi gibi sekillendirmek icin cikarilan bölgesel savaslar olur...Kürtler meselesi ise bambaska durumdur.Emperyalist dönemlerde cift uluslu devletlerin olusmasi,emperyalistlerin hep isine gelmistir...Ulus meselesi uzun bir konu buna deginmiycem....Cift uluslu devletlerde,dogal olarak hakim ulus ve bu hakim ulusun altinda yasayan ve ezilen ikinci ulus...Plan bu aslinda,bunun yanlizca kürtlerle alakasi yok,afrika ve arap yarim adasinda da durum bundan farkli degil...Kürtleri farkli kilan hak aramasina gitmesi,kendi ulusuna dayatilan asimilasyon politikasina,önce kaba,zamanlada bilimsel olarak sahip cikmasidir....Bu filistin ulusu icinde gecerli bir durum,diger arap ülkelerinde veya afrikada da gecerli bir durum....
Dünyanin herhangi bir yerinde,herhangi bir aydin durum tahlili adi altinda bir takim seyler yazabilir,dogrudur dogru degildir ben onu tartismam bile...Cünkü bir sorunu ve acilarini en iyi bilen,o sorunu ve acilarini yasayanlardir....Simdi önce sunu kabul etmek lazim,haritalar emperyalist oyundur,o haritalarda yasayan uluslarin ekonomik,sosyal yönlerinin gelismesini engellemek icindir,bu tamam....Peki soruyorum?Nerdeyse binlerce yil devlet tecrübesi olan türk ulusu,neden bu gercegi görmedi?Hatta bütün emperyalistlerin;kopyalayarak uyguladiklari,devlet yöntemleri,siyaseti ve savas taktiklerinin neredeyse yüzde 65 eski türk yönetim bicimlerine dayaniyor.Simdi emperyalistler binlerce yillik tecrübeden yararlaniyorda,bu tecrübeyi dünyaya kazandiranlar neden uygulayamiyor?Benim buna iliskin fikrimi biliyorsun,Islamiyet türk ulusunu geriletmistir,Islamiyet türklere yaramamistir demistim...Birde olaya söyle bakalim,hangi hiristiyan ülkelerinde,mezhep savasi yasaniyor cagimizda?Irlanda örnegini verme orasi farkli bir durum bana göre....Fakat islamiyetin oldugu her yerde savas ve ölüm var,sence bunda bir tuhaflik yok mu?Birde gercekten,ön yargisiz bak...Saygilar Cenk