arkadaslar isid mensuplarin kani akarken susup simdi pesmerge ordusunu dagittigi icin bunlara bu kadar kindar olmak yanlis.
isid erbile yaklastiginda pesmerge birlikleri agir kayip vererek silahlarini birakip kactiklarinda amerika yardima gelmese bugün kuzey irak isid'in elinde olacakti.
baghdadi ve diger komutanlar en adi sekilde iskence gördüklerinde niye kimsenin sesi cikmiyordu???
abu ghuraib hapishanesinde hayvanlara yapilmayacak davranislari ve iskenceyi gören insanlarin normal olmasinimi beklediniz?
maliki sii yönetimi sünni insanlarin kafalarini keserken niye kimsenin sesi cikmiyordu?
kuzey irak yönetimi türkmenlere zulm yaparken niye ses cikmiyordu.
afad'in türkmenlere gönderdigi yardimlari pkk caldiginda niye sesiniz cikmiyordu???
yillardir sünni insanlari ezdiler. maliki yönetimi ve kürt yönetimi simdi kendi olusturudugu frankenstein ile karsi karsiya. korkularindan amerika, ingiltere ve ab'nin yalakasi olmaya razi geldiler.
yine söylüyorum ben isid'in terör örgütü oldugunu biliyorum ve tastiklemiyorum ama bu örgütü olusturan zulm bitmeden, kuzey irak ve maliki hükpmeti insan olmadan bu terör bitmez.
|