Zitat von Bosphorus_
Sana 'kurt' dedigim yeri gosterir misin once?
Kurt propagandasini yapmak icin kurt olmaya gerek yok.
Turkiye'de ilkokul, lise ve universitede cocuklara irkcilik ogretilmedi, kardeslik ogretildi, ama bu cocuklar buyuyunce kurtlerin ne denli bu ulkeye zarar verdigi, PKK'ya destek verdiklerini, hatta PKK'ya katilip egitim aldiklari ulkeye karsi dusmanca savastiklarini gordu. Bunu, butun cocuklar buyuyunce gordu, tecrube edindi.
Ama herseyden once, sormus oldugum seye cevap vermemissiniz. Turkler kiyasiya elestirilirken, kurt'u ayni sekilde elestirmek neden fasistlik oluyor? Bunun cevabi ilk msjimdaki ACIKLAMA'da yaziyor (o kismi tekrar alinti yapiyorum):
Eger oldurulen PKK'li teroristlerin ailelerinden bahsediyorsan farkli dusunuyoruz.
Benim cocugum terorist olsa, ve ulkemizi koruyan askerlere saldirdigi sirada sirasinda oldurulse, evime ates dusmez, uzulmem. 18 yasini gecen her birey resittir, bunu almanya'da yasadigindan bilirsin. Her birey kendi hayatini kendi tercihlerini kendi belirler. Kotuluk yapanin ortadan kaldirilmasi uzulecek bir sey degil. Allah herkese akil verdi.
Turklerle ayni kosullarda yasayan, ayni egitimi, saglik hizmetini alan teroristlerin silahla isyan cikarmasi kabul edilecek, hakli gosterilecek bir sebep degil. Simdi sunu sorarim, PKK sence terorist bir orgut mudur? Buna cevabin 'hayir' ise seninle tartismamizin anlami yok. Zaman kaybi olur. Nitekim bu forumda PKK'yi acik acik savunan zavallilar var, agizlarindan kufur eksik olmuyor, dusunceleri curuk, masumiyeti ve insanligi teror lehine kullanip mazlum ayagina yatip prim yapmaya calisiyorlar.
Herkes zaten istedigi gibi yasiyor.
Ben 200 kisiyi toplayip Papua Yeni Gine dilinde ana dilde egitim almak istiyorum, Turkce egitimi reddetiyorum, devlet buna da cozum bulsun mu?
Ne parasindan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama, kurtler vergi bile odemiyor. Guneydogu'nun kacak elektrik faturalari Ege bolgesi'ne, Marmara bolgesi'ne odettiriliyor. Bu defalarca haber oldu, bir ara ben de buradan bahsetmistim. Google'da haberin ayrintilarini okuyabilirsiniz.
Guneydogu'nun kalkinmasini engelleyen PKK'dir, buna ragmen guneydogulularin PKK'yi savunmalari kendi tercihleri, kendi fakirlikleri degil mi? Bir teror orgutu bolgene zarar veriyorsa, kalkinmani engelliyorsa ne diye halen onu savunursun?
O zaman bana neden kurtlerin teror orgutunu desteklediklerini somut orneklerle siz aciklayin. Zira dedigim gibi, Turkler gibi onlar da esit sartlarda egitim, saglik vb. hizmetlerinden yararlaniyorlar. Cumhuriyet'in kurulusundan beri.
Kurtlerin elestirilmesi irkcilik da degildir, fasistlik de degildir. Kurtler kutsal millet degil, elbette elestirilecekler. Elestiri ozgurlugu diye bir sey duydunuz mu almanya'da?
Turkiye'nin kurulusunda kurtlerin rolunun olmadigi, aksine Cumhuriyet'in kurulusundan beri onlarca isyan cikardiklarini da internette istediginiz kaynaktan okuyabilirsiniz. Iddilariniz tarihle celisiyor.
Tekrar soruyum, cunku baslik direkt bununla alakali: Turkler kiyasiya elestirilirken, yasamin her boyutunda, gobekli Turk, tembel Turk, tipik Turk vb. seklinde, bunlar irkcilik olmuyor da, kurtler elestirilince NEDEN bu kadar gurultu kopariyorsunuz? Once bir fasizmin anlamini ogrenin.
|