Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 15.09.2014, 10:46
Benutzerbild von Bosphorus_
Bosphorus_ Bosphorus_ ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von guelkurusu Beitrag anzeigen

Bosphorus_ bir yerde haklisin. Ama Özalda zamaninda kürtlere bazi konularda bayagi özgürlük verdi. Neden? Halki barisdirmak icin.
Almanyadada türkce okullar var. Almanlar bunu türkler almanca ögrenmesin diye yapiyorlar, o ayri konu. Ama kimse kalkip, ülkenin bir yanini türklere vermek lazim demiyorlar.

30 yil önce olanlari konusuyorsun, ama devir degisti. Adi üzerinde 30 yil gecti. Bende kürtlerin hayrani degilim. Ama aralarinda iyi olanlari da var, pek güvenmiyorum. Yinede insanlik namina onlara bir sans tanimak lazim diyorum.

Bu olayin ardindaki fikir iyi olsa gerek. Ilk okudugumda cok sasirdim. Ama düsününce belki kötü bi fikir olmadigini düsünüyorum. Önemli olan kürtlere bir mesgale vermek. Öfkelerini dindirmek. Ve bu konu onlarin öfkelerini biraz olsun dindirmeli. Türkiye türklerin. Adi üzerinde TÜRKIYE. Ve bu hep böyle kalmali. Türkiyeyi türk yönetmeli, ve ülke bölünmemeli. Ama bazen düsmani susdurmali ki, düsman da düsmanliginda vazgecsin.
Yanlis anlasilmasin, 30 yil 'once' olanlari konusmuyorum, PKK'nin kurulusundan, daha 1-2 sene oncesine kadar olan PKK teror olaylarini kastetmistim, son 30 yil icinde olan teror. Halen de guneydogu'da polis binalari taslaniyor, Turk bayragi asamiyorsun, indiriliyor. Almanya'da Turkler alman bayragini indiriyor mu?

Almanya'daki Turkler alman hak hukukuna saygili. Oraya Turk sehri, Turk ulkesi demiyorlar, almanya diyorlar. kurtler ise Turkiye'nin bir bolgesine kurdistan diyor. Bu boluculuktur. Yani, almanya'daki Turkler boluculuk yapmiyor, Turkiye'deki kurtler boluculuk yapiyor. Bu net degil mi? E o zaman almanya sartlari ile Turkiye kiyaslaniyor? PKK uzaydan inmedi. Destegini, lojistigini Papua Yeni Ginelilerden gormedi. ROJ Tv'yi Arjantinliler isletmiyor.

Bence kurtler vs. kendi dillerini elbette konusmali, kendi aralarinda konussun, okullarda 2. dil olarak secmeli dersi verilsin kendi kulturlerini yasasinlar. Ama fazlasini istemek, devlet icinde devlet kurmaya benzer. Turkiye almanya gibi bir cografyada degil, kirilgan bir bolgede, atesin ortasinda. Ayricaliklar tanidigin zaman bunlarin suistimal edilme ihtimali, daha fazlasinin istenmesi ihtimali cok yuksek. Ataturk zamaninda isyanlari bastirmayi bilmisti.

Ezilmislikten mazlumluktan bahseden kurtler cumhuriyet tarihinden beri Turkiye'de Turklerin okullarinda okudu, hastanelerinde ayrim gozetilmeksizin tedavi gordu (doktorlari dovmelerinden, kizlarini okutmayip karilarina bayan doktor istemelerinden bahsetmiyorum bile), Turklerin aldigi hizmetlerin hepsini aldi, yani dusmanlik yapacak sebepleri yok. Sebepleri olmayinca da bonus olarak daha fazlasi isteniyor.