Zitat von 1978salih
SEVGILI IMO,
Öncelikle , SENIN DE BAYRAMIN MÜBAREK OLSUN.
Güzel kardesim, BeniM görüsüm ve düsüncem Allah in var oldugundan yanadir!
Bunu her defasinda farkli yorumlarla, kendi aklimin yettigi kadar ve Allah in bana verdigi fikirler ve düsünce gücü sayesinde , bir nebzede olsa anlatmaya calisiyorum.
Nerde Allah? sorusuna cevaben , Allah her yerde demekle yetinmek istiyorum bugün. Senin o güzel yüreginin Filistinde zulüm gören INSANLIK icin yanmasi, bana seninde güzel bir insan oldugunun ispatini göstermektedir !
Yüce Allah eger istese yerleri ve gökleri yarattigi gibi , yine yerleri ve gökleri ayni sekilde yok ederdi.
Simdi Isyan ediyorsun Haksizliga karsi, nerde HAKIKAT olan ALLAH diyorsun?
Bunada cevaben sadece , Hakikat senin yine o Kalbine düsen ateste demek yeterli bir cevab demek istiyorum, öyleki eger hak ve hukuka eger insanlik inansa idi, kayitsiz sartsiz Rabbe Allah a yönelse idi, Allah ta kolay olani yani, barisin dünyada vuku bulmasina karsi cikmaz di velakin insanlari yaradan Allah , akil denilen nimeti de insanlarin bagimsiz kullanmalari icin bahsetmis, insanlar düsünsün hakki ve hakikati kendi ic dünyalarinda bizzat yasayarak bulsunlar diye!
Elhamdülillahi Rabb il alem iyn !
Alemlerin bütün kainatin tek ilahi ve yaradicisi eger bizlere , isareten " sizlere akli verdim ve bazilariniz bunu yanlis islerde kullanacaksiniz, ve bu isiniz icin sizlere azab verecegim, düsünesiniz ve hatanizdan cayasiniz, ve bana dönesiniz yalvarasiniz diye ! der!
ve bir baska ayet inde : sizleri farkli yarattik, akil yolu ile birbirinizle, kaynasarsiniz, sevmeyi farkliligin zengini ve cesitligin güzelligiyle bana farkli sekillerde iman edesiniz diye : der !
yani acikcasi imocan , bu isler, eger sadece senin veya benim isyanim ile olacak olsa, sadece senin veya benim duam ile dünya degisecek olsa, o halde bunca insanlik veya bunca ölüm kiyim olurmuydu !
düsünsene imo: madem ki Allah yok diyor bazi insanlar o halde ciksinlar ortaya , ve yok dedikleri Allah yerine birseyler yapsinlar, yoklugunu ispat etsinler ve sen yeminle ayni soruyu onlara da sorarsin !
Allah var be imocan : Hakk ise Allah in bütün insanliga esit yakinlikda olmasinda yatmaktadir ! Haksizlik ise insanligin ta kendi cürük düsüncesinde, ve hatta Allah a isyaninda yatmaktadir !
Israil yahudisi nasil bir dua icerisinde dir sence su günlerde? ve filistinliler nasil bir dua icerisinde ?
ikiside mazlum ikiside savasmakta ikiside HAKK diye isyan etmekte, birisinin elinde dünyanin EN GELISMIS SILAHLARI ! DIGERINDE ELINDE DÜNYANIN EN GÜZEL TASLARI !
AMA BIRI DIGERINE YOK EDICI BIR GÜC SAGLAYAMAMAKTA !
ONCA BOMBA ONCA KAN DÖKÜLDÜ AMA ISRAIL GALIP DEGIL !!! OLAMAYACAK TA !
HAKSIZLIK ASLA GALIP OLAMAZ VE EBEDI HÜKÜM SÜREMEZ !
Ve ALLAH SAHIDIM OLSUN KI , o topraklarda kan , insanlik tamamen yaradana yönelmedikce durmayacak ! bu sadece israil filistin icin gecerli degil !
bu diger savas olan ülkeler icin de gecerli !
diceksin ki kardesim, Nasil olacak bu is :
yahudisi hristiyani müslümani hindusu budisti vs.... bunlarin hepsinin inandiklari bir hakikat ve daima söyledikleri bir Hukuk var !
- öldürmeyeceksin diye HAKKI telkin ederlerken, HAKKIN AZABI NI DA GAZABINIDA , YATIKLARI HAKSIZ ALISVERISLERINDEN DOLAYI ; ÜZERLERINE CEKMEKTEDIRLER !
ALLAH i bulmus peygamberler evliyalar ulemalar ilimciler bilimciler, sadece barisin vuku bulmasi ile insanlik baris icinde yasayabilir düsüncesine ve inancina sahiptirler, ve hatta dinsizim diyen bir adam bile , HAKKI ve ADALETI SAVUNUR ! Lakin insanlik öyle bir cahil olmak icin yaris icerisine cekilmektedir ki, medya dedigimiz nimet devamli kötüye kullanilmakta devamli gercekler cerpitilmakta, ve devamli , kötülükler iyi olarak gösterilmekte, dir.
ve bir noktaya kadar bunu basaran ve kötülügü normallestiren, haksizligi legallestiren insanlik, bir vakte kadar güzel bir hayatin sonunda, haksizlik la elinden cikmaya baslayan nimetlerin pesinden , HAKKI SORGULAR !
ne tuhaf bir durum ve tutumddur bu sonuc. EMPERYALIZM KAPITALIZM VE SIYNIZM IN getirdigi HAKSIZ kazanc saglanirken , HAKKI hesaba katmadan HAKSIZLIK YAPAN INSANLIK, HAKSIZ KAZANCIN DAIMI BIR BEKASI OLMAYACAGINA DIKKAT CEKEN ALLAH I , SADECE KAYBETMEYE BASLADIGINDA, HAKSIZLIKLA ELINDEN GIDEN MALIN ARKASINDAN , ALLAH NERDEEEEEEEEEE DIYE ISYANA KALKMASI NE TUHAF DEGILMI ?
BiIsmiAllah : hakkin ve hakikatin tek sahibi yine Allah, dagilimlari dengeleri
ondan daha iyi bilen ve dizayn eden yok !
PS . VE EGERKI BÜYÜK GÜN YANI KIYAMET BUGÜN OLSA, INSANLARDAN COGU YANI INANCLI VEYA INANCSIZ OLAN AKIL SAHIPLERININ LAKI DÜZGÜN INSANLARIN COGUNUN BUNU HAKSIZLIK OLARAK IFADELENDIREBILECEKLERINI DE ACIK CA SÖYLEYEBILIRIM !
CÜNKI BENIM YASADIGIM DÜNYANIN , BEN BU GÜN BATMASINDAN YANA DEGILIM, CIRKINDE OLSA ETRAFIMDA YASANANLAR, BEN KÖTÜLERIN VEYA KÖTÜLÜKLERIN SONUCUNDA , DÜNYANIN BATMASI SONUCU YOK OLMASINDAN YANA DEGILIM, BU BANA HASIZLIK OLMAZMI ;-)
ALLAH NERDE DIYE SORDUGUN SORUYA : ALLAH SORDUGUN SORUNUN ICINDE DEMEK BENCE SANA VERILECEK EN HAKIKI GERCEKTIR !
SELAM VE SELAMETLE
SALIH
|