Zitat:
Zitat von Rake
arkadas senin kafan karisik sen önce kimin hakkinda konusacagina karar ver.
|
Senin mesajina ithafen yazildigini nasil da anlamissin da cevap vermissin.
Zitat:
Zitat von Rake
kürtce dil kurslari acildiysa senmi actinda simdi yargiliyorsun?
kürtce yayini senmi sundunda yargiliyorsun?
diyarbakirde kimse gitmiyorsa kurslara sana niye batiyor?
|
Nankorlukten bahsediyorum. O sikayetci oldugun ''haklarin'' yakinip durdugun seylerin getirilmesinin hicbir sey getirmediginden bahsediyorum. Simdi sen soyle, sana mi batti bu paradoksu elestirmem?
Sen once kacak kullandigin elektrik suyun parasini ode. Sonra ''onu bunu sen mi veriyorsun'' de. EVET, ben veriyorum, benim cebimden cikan paralarla, vergilerle. Okumadin mi o haberi? Bak bakalim ne deniliyor:
Kayıp-kaçağın en fazla olduğu kentlerin Urfa, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Hakkari olduğunu kaydeden Bakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi bu bölgedeki kaçak elektriğin parasını sadece bu bölgedeki abonelere yansıtırsak, bunu siyasi olarak istismar ederler. Terör örgütü ve siyasette aynı çizgideki partiler; ayrımcılık yapılıyor, diye istismar ederler. Fatura farkını etnik ayrımcılık diye gündeme getirirler."
Böyle bir uygulama yapıldığında ortaya şöyle bir tartışma çıkacağını dile getirdi: "İşte Diyarbakırlıya elektrik 46 kuruştan, Bilecikliye 30 kuruştan satılıyor derler. Bunu dedirtmek istemiyorum. Etnik ayrımcılık propagandası için kullanacakları malzeme vermek istemiyorum. Türkiye'de tek abonelik sistemi var. Buna ulusal abonelik sistemi diyoruz. Aslında bölge aboneliğine geçmeyi planlıyoruz. Kayıp-kaçağı düşürdükten sonra bölge düzeyinde abonelere dağıttığımızda arada ciddi fark kalmayacak. 2015'e kadar kayıp-kaçağı önemli ölçüde düşürmeyi hedefliyoruz, sonra bölgesel dağıtım yapabiliriz. Diyelim Güneydoğu'da bir ilde 36 kuruş, batıda bir ilde 34 kuruş olursa, bu farkı etnik ayrımcılık malzemesi yapamazlar."
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012...aturasi-batiya
Zitat:
Zitat von Rake
kürtler diyorsun üstüne bunlar aponun posterini aciyor diyorsun.
kürtler apocu olsa bugün türkiye diye ülke kalmazdi. ic savas cikar ülke bölünür bu kadar basit. türkiyede 20 milyon kürt yasiyor. ama bdpye sadece 6% oy veriliyor.
|
Sen de bunu yedin.
Yazmistim. Kürtler sadece Cumhuriyet tarihi periyodunda 28 kere, 1800'den 1937'ye kadar tam 44 kere isyan etmislerdir. Bolememe sebepleri Ataturk'un teroristlerin basini ezmesinden kaynaklaniyor, AKP'nin verdigi tavizlerden degil.
http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BC...%C4%B1_listesi
Her isyanda da yogun halk destegi olmustur.
Bu 29 BDP'li milletvekilleri kimin oyuyla secildi peki? Ben mi sectim onlari? Yoksa Karadenizliler mi secti? Ya da Egeliler? AKP Kürt politikasini oy uzerine yuruttugunden son 2 secimde Kürtlerden aldigi oyu arttirdi. Tavizler verdi bunun icin. Terorizme TOLERANS gosterdi, bu da Kürtleri memnun etti. Cunku liderleri ''Apo''yu kaale alan bir AKP'den bahsediyoruz. Insansiz hava araclari teroristleri havadan tespit etmesine ragmen ates acma izni verilmedi, kanitlari var web'de. Kim bunlara ates acilmamasini istedi? AKP. Cok begendigin Erdogan. Bu yuzden Kürtler onu cok sevdi, BDP'den vazgecip ona oy vermeye basladilar, cunku BDP anca konusuyordu anca sempatizanlik yapiyordu, AKP ise PKK lehine hareket ediyor. Yani Kürtler ilk secimde once BDP'li terorist sempatizanlari meclise soktu, sonda PKK'ya taviz veren AKP'ye oy yagdirdi. Kisacasi, Turkiye icin hic de iyi bir sey yapmadilar. Eger Kürtlerin derdi Kürt dili, egitim olsaydi, bu hak onlara verilince ragbet ederlerdi. Umursamadilar bile.
AKP'yi bu yuzden cok seviyor olmalisin.
Zitat:
Zitat von Rake
aslinda bdp bu oyu bile alamaz ama senin gibiler kürtlere hakaret ve nefret dolu olduklari icin bunlar bdpde derman ariyorlar.
|
Benim AKP icin sana dediklerimi sen bana diyorsun
Bir tane Turkiye'de yasayan adam ciksin yanlis soyledigimi soylesin, oyle degil desin.
Zitat:
Zitat von Rake
demokrasi konusunda artik karar verin derim. bir demokrasi ve özgürlük yok diyorsunuz birde fazla özgürlük var diyorsunuz. aslinda siz isinize geldigi gibi yorumluyorsunuz bu konulari.
|
Demokrasi ve ozgurluk yok dedigimi kanitlayamazsan bir kez daha yalan soyledigini kanitlamis olacaksin.
Zitat:
Zitat von Rake
bu topraklar babanin mali degil!!! kimse kimseye birsey veremez. bu topraklarin asil sahibi bu vatan icin ölenlerdir. canakkaleye gidersen yüzlerce arap kürt pakistanli filistinli ve balkandan atalarimizi göreceksin.
|
Burayi iyi okuyup en alttaki haritayi iyi incele o zaman. Kaldi ki, 1918'lerde guneydogu'da Turkler de yasiyordu. Dogu ise genelde Turk ve Azeri'ydi.
http://www.tarihibakis.com/yunan-ordusundaki-kurtler/
Zitat:
Zitat von Rake
kardesim senin kafan gercekten karismis hem kemalizmi savunuyorsun hemde chp zihniyetinden igreniyorum diyorsun.
|
Her Ataturk ilkesine bagli olan CHP'li olacak diye bir sart mi var? Sig dusuncelerine hayran kaldim
Zitat:
Zitat von Rake
hain atatörk toprak oldu...
|
Bu mesaji ozellikle alinti yapiyorum herkes kim oldugunu, nankorlugunu ve hainligini gorsun

Iste benim bahsettigim de buydu.
Zitat:
Zitat von Billy73
bospho kürtlere zamaninda bircok haklar verilmedigini inkar edemessin. ama verilseydi bir ise yararmiydi o baska konu.
bende diyordum, kürtlere güneydogu verilsin, ne yaparlarsa yapsinlar. hatte bursanin bati kendibasina bir föderal parca veyahut devlet olsun diyorum. ama bu nekadar pratik o baska mesele.
ben dogrusu hayret ettim türkler kürtlere o kadar hak verdigine. ben bunu iyi buluyorum. belki beraber yasamak olur. tamam kacak elektrik felan kullaniyorlar. ama zamaninda ezildikleride dogrudur. yani nasil amerikada kadinlara, zencilere, homolara affirmative action politikasiylan daha cok hak taniniyorsa kürtlerede öyle yapiliyor, daha iyi entegre olsunlar diye. bu politika yararli sonuca varirsa iyi birsey olur.
ama diyelim problemler cogaliyor beraber yasamak mümkün olmuyor ozaman bir türlü ayrilmak lazim.
baska problemde koyu müslümanlarlan cikabilir.
|
Ben de aynisini soyluyorum, Kurtlere zamaninda da bir suru hak verildi, halen veriliyor. Halen de ''haklarimiz yok'' diye sizlanip duruyorlar.