Zitat:
Zitat von sevtap05
tekrarlamak istemiyorum daima son olarak: dersimdeki olaylarin baslica sorumlusu seyit rizadir ve bir alinti:
Seyit Rıza 1924'te Hozat’ı işgal etmiş; çevredeki cumhuriyet yanlısı aşiretleri basmış; devlet içinde devlet gibi davranmış, kendisine yollanan onca nasihat heyetine silahla karşılık vermiştir. 1937 nevruzunda devlet güçlerine karşı ayaklanan da bölgedeki derebeyleri olmuştur.
Seyit Rıza; 30 temmuz 1937'de İngiltere’ye yazdığı iddia edilen mektubunda, Anadolu toprakları için çorak, Kürdistan bereketli toprak kelimelerini kullandıktan sonra, Sayın ekselansları diyerek devam ediyor;
“ Türk Hükümeti yaptığı anlaşmalar sayesinde dış baskılardan kurtuldu, Dersim’e girmeye kalkıştı, Türk ordusunu başarısızlığa uğrattık, direnişimiz karşısında Türk uçakları bombalamaya başlad
“sayın ekselanslarına sesleniyorum, hükümetinizin yüksek manevi etkisinden Kürt halkını yararlandırmanızı istirham ediyorum, en derin saygılarımın kabulünü rica ediyorum.
devletin kurallari vardir . her önüne gelen beylikler baskaldirirsa sonu ne olur. neyse bunlari siz daha iyi bilmeniz gerekirdi
p.s.aciklamalarinizi cocuksu buluyorum o yüzden fazla bile 
|
Sorunda bu iste,katliamlara, aci ve gözyaslarina karsi sen cocuk degilsin.
icinizdeki vicdana,cocuga ulsamadiginiz zaman zalimlesirsiniz.git devletine,sistemine ve tarihine sor "baba bu insanlari niye öldürüyorsun" de.tüm katliamlara karsi tüm insanlar cocuklasabilmeli...