Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 22.05.2013, 11:04
Today

Standard DERSIM kaliamini yasayanlarin agzindan:

94 yaşındaki Ali Kaya anlatıyor:
Biz, Alacık köyündeyiz. Zaten hiçbir zaman askere karşı silah kullanmamıştık. Bizi sürgün edeceklerini söylediler. 18 yaşındaydım o zaman. Çoluk çocuk topladılar biziköy meydanına. Askerler, süngülerle saldırdı. Komutan bağırıyordu, ‘Bir kurşun kaç kuruş biliyor musunuz, süngüyle saldırın’ diye. Bu arada bir el bombası patlattı. Sırtıma bir şey saplandı, yere düştüm. İlk süngü yediğimde acı hissetmedim. Ama süngülendiğimi biliyordum. Ellerimden, kollarımdan, karnımdan, sırtımdan defalarca süngülediler beni. Bir asker, bedenimi diğer cesetlerin arasına atmak için davrandı, beni fırlattı. Canım acıdı. Galiba bağırdım. Ölmediğimi anlayınca askerler, beni Munzur’a attılar. Ölü gibi yattım. Bir süre sonra askerler gitti. Ben de çıktım Munzur’dan. Köylünün süngülendiği yere gittim. Her taraf kan içindeydi. Ailemden tam 45 kişi ölmüştü. O acı unutulur mu? Ailemden 45 kişi ölmüş, O acıyı yaşayan bilir. O acıyı ben bilirim.

silahsiz ve savunmasiz bu genclerimizi kadinlarimizi cocuklarimizi ve bebeklerimizi öldüren kemalist serefsiz zihniyeti savunanlar utansin.