Zitat:
Zitat von sive
Acikcasi filmin ilk ciktigi dönemler de ,Hürrem `in hayatini iceren 600 sayfalik bir roman
okudum, ve roman da yer alan ve yasanan konular diziden cok farkli.O yüzden diziyide izlemiyorum.O döneme ait bir cok roman okudum z.b. " Nurbanu" Selim`in esi ve Selim`inde Kanuni `nin gercek oglu oldugu tartisilir. "Kiraze" bu romanlar sadece o dönemde yasanmis Ask`lari degil , yüzlerce kaynaktan yararlanarak tarihsel gercekleri bir arada bulusturmustur.Benim en cok ilgimi ceken, o dönemdeki Padisahlar veya Sultanlar neden disari ülkelerden yahudi,hiristiyan ve kimsesiz kadin larli kendilerine es görmüslerdir?
O yüzden TR. de bir cok kisilerin gercek soylarinda gercek Türklük yoktur sanirim.
Acikcasi ben bunlari anladigim vede okudugum romanlardan ve bir kac kitaptan yola cikarak yazdim..
|
Meselâ Fatih’in babası Sultan II. Murad, Çandaroğlu II. İbrahim Bey’in kızı Hatice Hatun ve Amasyalı Şadgeldi Paşa’nın torunu Yeni Hatun’la, Fatih Sultan Mehmed, Dulkadıroğlu Süleyman Bey’in kızı Sitti Hatun’la, Sultan II. Bayezid Dulkadıroğlu Alaüddevle Bey’in kızı Ayşe Gülbahar Hatun’la evlilik yapmışlardır.
Bu durum Fatih’ten sonra değişmiş, akrabalık ilişkilerinin sakıncaları (akrabaların saraya dayanarak halka zulmetme ihtimali) göz önünde bulundurularak ailesi ve akrabası olmayan cariyelerle evlilik tercih edilmiştir.
Tarihci Yavuz Bahadiroglu
Anladigim kadariyla evlilikte hep yakin olan kisileri secmisler ve Fatih'ten sonra da Akraba'dan Aile'den olmayan birileri ile, yani cariyelerle evliligi tercih etmisler. sebebi de zaten yukarda yaziyor..
yani büyük ihtimalle Devletin fazla yikilma riskleri olmasin diye yapilmis..Türk Hükümdarlar evlenirken bile Devleti düsünerek evlenmis yani.
Iyi bir sey mi kötü bir sey mi ona herkes kendi karar versin tabii..
Ama yine de kendin arastirmaya devam edebilirsin tabii bu Konuyu halen merak ediyorsan