Zitat:
Zitat von OnMyOwn
Irkcilik ile ilgisi yok, bir ülke nin bölünmesi söz konusu burada. Türkiyede sadece Kürtler yasamiyor, Lazlar, Cerkezler, Zazalar... Hic birisi kendine ait Lazistan, Cerkezistan vs istemezken sadece kürtlerin "sorunlu millet" olmalari düsündürücü. Bebek katili Öcalan iyi yikamis beyinleri. Zaten kürtlerin yogunlukta oldugu bölgelerin adi Güneydogu. Onlari oradan kovan mi var?
Kürtlerin yasadiklari sehirleri modernlestirsinler diyecegim ama kürtler gönderilen ögretmenleri öldürtürlerse cahil kalmalari son derece normaldir.......
Kürtleri hic kimse hicbirseyden geri koymuyor. Bugün Türkiyede bircok milletvekili kürt kökenlidir. Sen kürtsün buraya giremezsin olayi yok.
Sanat camiasindan hic bahsetmiyorum. Bircok Sanatci/Artist takimi kürt ve alevilerden olusuyor.
Öcalanin karin agrisi ayrimcilik degil, onun karin agrisi bambaska seyler olmali.
|
Yazinin bir cok kismi dogru. Özellikle Sanat camiasi hakkindaki söyledigin, süper bir tespit.
'' Sadece Kürtlerin sorunlu millet olmalari '' hakkinda bilmen gereken bir kac sey söylemek istiyorum.
'' Kürtler'in bölgesine baktigimizda suna dikkat etmek gerek; Türkiye 1900'lu yillarda bir cok Ülkenin saldirisina ugradi, Atatürk dönemini, Canakkale savasini falan hepimiz biliriz. Ermeniler bizim topraklarimizda yasarken birden bize karsi savastilar, sonra sanki biz yapmisiz gibi, ''Ermenilere Soykirim yapildi '' dediler.
dikkatinizi cekerim, Ermeniler Kürtlerin bölgesinde yasiyordu. bu 1
Sonra Suriye ve Iran! bu iki Ülkede Müslüman ama Sii ve Türkiye topraklarinda yasayan Türklere,Kürtlere karsi sorunlari var. hatta Suriye ve Iran'a bak, orada Türkmenler var ama nedense hic Devletin basina gecemiyorlar, neden? Cünkü Iran Türklere hükmetme izni vermiyor, Kürtlerin ise bölgesini zaten ele almis. Suriye'yi desteklemeleri, Türkiyede ki dogu bölgesini karistirdiklari icin. ''
burada söylemek istedigim, bu Türklerle Kürtlerin savasinda, Ermenilerin ilgisi yok mu?
yine cok önemli bir sey daha biliyorum; Pkk telsizlerinde ermenice konusmalar var, kürtler madem Devlet kurmak istiyor Ermenice dilini niye konussunlar? bu isi icinde Ermeniler var...
Ben burada Ermenilere saldirmak istemiyorum, sadece bu gercek, bunu göz önünde bulundurmamiz gerekir...
ikincisi'de; Öldürülen pkklilarin kimliklerinin cogunda Suriye ve Iranli olarakta cikiyor, bu isin icinde Iran ve Suriye'de var...bunuda göz önünde bulundurursak aslinda Türkiye Cumhuriyetini sadece dis Ülkelerden korumamiz gerektigini görüyoruz. Bunu yaparsak zaten Pkk olmaz, Kürtler bizi yanlis anlamaz. haksiz miyim?
Simdi, biz Türkler'e bak; Bulgaristan da katledildik, Iran'da hükmetme iznimiz yok, Dogu Türkistanlilar Cinliler tarafindan öldürülüyordu, Cecenistan Türkleri, Kirgizistan, Türkmenistan, Kirim Türkleri, Özbekistan, Kazakistan bunlarin cogu Rus Komunistler tarafindan öldürüldü ve baskilara ugradilar.
Türkiye'de yasayan Kürtler'e bak; Ermeniler'den Suriye'den, Iran'dan cekiyorlar, yaniltiliyorlar.
Yardim etmeyen Kürtler var. ayni dedigin gibi su sanat camiasindakilerin cogu Dogudan keyifleri yerinde. ama normal yasayan Kürtlerin hali perisan. demek ki biz isimizi Perisan Kürtlerle yapacagiz.
Perisan kürtler pkkli olmuyor, cünkü biliyorlar ki Türkiye, iran, suriye gibi degil.
kürtlerin bazilari artik anladi, bu isi Türklerin degilde baskalarinin cevirdigini...onlar zannediyordu ki biz Kürtler'e baski yapmak istiyoruz, ülkemizden kovmak istiyoruz.
Halbuki Bediüzzaman bile söylüyor; Türkler hadislerde övülen millet diye...ama Kürtler'in cogu Bediüzzaman'i bile sonradan tanidi, Bediüzzaman'in ana dili Kürtce olmasina ragmen

düsün yani..
Biz Türkleri herkes bilir, Ülkemizi biz hakiki Türkler yönettigimizde hic kimseye zararimiz olmamistir, ne zaman Ülkemize batililar gibi düsünenler gelir (mesela kemalizm) o zaman sorumlusu biz degiliz...
Biz on altinci yüzyilda kovulan Yahudiler'e bile sahip ciktik, kaldi ki kardeslerimize hic zarar verme niyetinde bulunmadik..