Zitat:
Zitat von the_last_time
Cakabeyy,
seninle sekil itibariyle saygi bazinda, ve icerigi sert bir fikir alis verisidinde bulunalim mi? Bastan belirtiyim, benim basörtüsüne karsi diyecek bir seyim yok. Benim karsi ciktigim o millitanca kökeni 1970'e dayanan tessettürdür. Hani su bir kil bile görünmeyecek anlayisi. Hem Kur'an'nin icergine ters hemde kadinlara bir zülümdür..
Oraya varmadan önce bir soru sormak istiyorum. Tessettürün serbest oldugu o yüksek medeni ülkelerde, kadinlarin basörtü hakkindan baska haklari daha varmidir? Örnegin, araba sürmek, esini kendi secmek, tahsil yapmak vs. vs.
Bazilari diyor ki, sen ne diyorsun o ülkelerin önde gelenlerinden birisi olan Sudan'da "esitlik" o kadar ilerlediki ki, sünnet sirf erkek cocuklarina mahsus bir sey olmaktan cikti ve kizlara bile uygulaniyor diyorlar. Bazen gülmek aciyi cekmenin en kolay yoludur...
|
offya bu rezillik insani yiyor. ama ne yapacaksin. mantik ve yobazlik biraz zor birada gelir. ah ah kadinlar maximal bir esege binebilir bence yoksa ayip olur. yüzmeye gidince basörtüsünü unutmasin. bence disi hayvanlarada bir basörtüsü fena olmaz biliyorsun bizim kuduran arkadaslar cabuk tahrik olur.
hatta erkeklere de basörtüsü gider. gayler fena tahrik oluyorumus.