Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 30.11.2012, 14:53
CakaBeyy

Standard

Zitat:
Zitat von platoni Beitrag anzeigen
cok haklisin cakabey,
sünni, alevi, türk ve kürtlerin arasindaki o hainleri bulup desifre etmek lazim.

benim tanik oldugum bir olayi sana anlatayim.
bir alevi kendisinin alevi oldugunu saklayarak sünnilerin arasina karisip. söyle konular ortaya atip "basörtüsü müslümanlikta yoktur", "kuran'daki namaz baskadir" ve buna benzer konularla sünnileri bölmeye calisiyor.

bir yandan kendini mükemmel sekilde göstermeye calisiyor öteki yandan din ve politik konularda ayristirmaya calisiyor.

böyle serefsizlerle ne yapmak gerekiyor?
Evet, cünkü tehlikede olan tek biz degil Alevilerde...bu söyledigim tuhaf insanlar, Alevilerede baski yapiyor, illa bizim istedigimiz gibi Alevi olacaksin diye...böyle sacmalik olmaz, adam Cemevinde Aleviligini yasamak istiyorsa, karisanlar ne hakla karisiyor buna?

o is yerinde sah ismail dedigim kiside bana ayni dediklerini anlatti Hz Ömer namaz vakitlerini degistirdi, Peygamberi ellerinde oynattilar, aslinda Camiye gitmek gerekmez falan diye anlatiyordu, bende adamin düsüncelerini degistiremeyecegim icin, söylediklerini önemli bulmus ve etkilenmis gibi saygiyla dinledim..

ama dedigim gibi diger bir yandanda bizim insanimiz onlara ayrimcilik yaptiginda onada karsiyim...ben hatta bir gün, bir is arkadasimiz yemek veriyordu, herkese sormus alevi bir arkadas vardi ona sormamis , o alevi arkadasda bana geldi sordu ' seni davet etti mi ', diye bende ' evet , seni davet etmedi mi? diye sordum. oda hayir , bosver diye cevap verdi...bende ' o zaman bende yemem, benim alevi kardesime irkcilik yapanin yemegini mi yiyecegim deyince oglan sasirdi ama kendisde gördü ki ben o yemekten yemedim...
cünkü ben Sünni Alevi probleminden hoslanmiyorum ve devam edilmesi gerektiginede inanmiyorum...
bunu bozanlarin insanlari nasil kandirdigini benim veya platoninin söylemesindende baskalari rahatsiz olmasin lütfen...

böylelerine ne yapmak gerekiyor? kendilerini gizlemeseler devlet isini bilir ve yaparda , gizleneni cok dostum