Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 05.11.2012, 18:47
Benutzerbild von Der_Levantiner
Der_Levantiner Der_Levantiner ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Pelin Batu Millyet'te yazarciliga baslayacakmis bir yerde okumustum. Fisildi gazetesi mi, cidden mi öyle bilmiyorum ama baslasin bakalim, bende onu tavlamaya baslarsam, dünyanin agaclarini kalem ve deryalarini mürrekkep yapsa yine de o cok sevdigi siirleri yazmayla bitiremeyecek.

Istanbul'u hic sevmiyorum ama onun üniverste verdigi tarih dersine girip ya tarih yazarim ya da tarihi nasipimi alirim. Bu cümle her olanak yönüne aciktir..

Fatih'in Istanbul'u feth etmeye gitti ruhla girerim kapidan. EY Istanbul, ya sen beni alacaksin, ya da ben seni demisti. Fatih Sultan Mehmet!

Eh Fatih'im sen Istanbul'u aldin ve layikiyle yönetmistim, gayri müslümlere ve diger toplumlara gereken sekilde hos görü ile yaklasmistim. Ve ormanlardan agac keseni birak, dalina dokunanin "bizzat kelesini" sen keserim diye agirligini ortaya koymustum. Simdi senin tarih yazdigin o 1453 yilini kimi düzenbaz hilebazlar, bastaki ihanetci yöneticilerle el ele verip ormaninin icine sevksiz, gereksiz bir site kuruyor ve senin adini da kullaniyorlar...

Ötelerde, o ahiret gününde ben onlardan sikayetciyim ey büyük Fatih cünkü senin tarihi mirasinla alay edercesine rant elde ediyorlar. Dilegim odur ki sende onlardan sikayetci ol o en büyük hesap gününde...

Geändert von Der_Levantiner (05.11.2012 um 19:28 Uhr).