Zitat:
Zitat von SexyEngel
Vaybee, yaraniz ama derinmis ki hemen gocunudunuz?! Noldu isinize gelmeyince naziler gibi kapi gösterir oldunuz?!
Madem kendi insaninizi bu kadar hor görüyorsunuz, aramizda isiniz ne???
Hem Türkiye´den havlamak cok basit, Lev! Madem Almanyayi bukadar methediyorsun Türkiye´de ne isin var senin? Burda is yeri mi bulamadin? Bir bakan´da seni methediydi hani, her türk senin gibi olsa diye, yeterince yamakciklik yapamadin mi yoksa, seni yaninda calistirsaydi ya!!!
Aurum sanada gelince, sen yabanci düsmanliyla karsilasmadin diye baskasinin karsilasmadigi anlamina gelmez, belki fark edemiyecek kadar körsündür yada görmek istemiyorsundur.
Her neyse ikinizde hem türklük´den bahsediyorsunuz, hemde kendi insaniza karsi sagduyunuz bilem yok. PES dogrusu! Sizin gibi cehaletli insanlar varken düsmana ne gerek.
|
Amada duygu yüklü ifadeler kullanmissin SexyEngel. Ben Türk oldugumla, irkcilik sinirina varmaksizin gurur duyuyorum. Beni Türkiye'ye yönetten olayin bir tek adi var. Memleket sevdasi. Ancak ben olaylara siyah beyaz bakmiyorum. Almanya'da en güzel islerde calistim, ama su Türkiye'deyim ve Allah'a sükür kazancimda cok iyi. Ben orda da burda da bir is bulabilirim. Bak SexyEngel ben istesesm bugün Amerika Birlesik Devletler'ine de gidebilirdim. Bir doktorda tedavi olurken, bir doktor anne illa beni kiziyla tanistirmak istedi ve Amerika'da yasadigindan ve varlikli olduklarindan bahsettmisti.
Nazim Hikmet misali bakmayin benim sari sacli mavi gözlü olduguma ben bir Asya'liyim, bakmayin benim kahverengi sacli ve gözlü olduguma ben bir Avrupali'iyim misralari aklima geliyor. Bir yanim Almanya'nin iyi yanlarini Alman erdemlerini (Deutsche Tugenden) Türk caliskanligi ve azimligi ile birlestirdim. Isteseydim günü gün ederdim. Ayni Atatürk'ün ona asik olan padisahin kizini alipta Bogaz'da güzel bir yalida gününü gün edebilecegi gibi ama o onu yapmadi ve onurlu olan zoru secti. Trablusgarp surda, Sam burda Canakkale orda demedi canini siper ederek hem savasti hem de beyin yagi tüketerek vatanina milletine hayirli islerde bulundu.. Cen cen cene yaparak cak cak cak ötmedi. Icraatlerini konusturdu...
Almanya'da da Amerika'da da hatta Avustralya ve bir cok diger ülkelerde ben günümü gün edebilirim. Ama benim dedeme bir sözüm vardi. Oglum demisti bana Almanlar nasil konusuyor hep manik manik mi diyorlar demisti. Bana nereye gidersem gidiyim, nerde olursam oluyum dogup büyüdügüm o topraklari ve aslimi unutma ve inkar etme demisti...
Benden irkci bir Türk olamaz. Kardesim bir Iranli kizla evlenecek örnegin. Ama benden Alman'da olamaz. Benden evrensel cagdas kökenli Türk bir insan olur..
Almanlara gelince. Elbette her Hans'la Franz iyi diye bir sey cok. Ama cogunluga bakacaksin. Eger bu günlere geldiysem beni destekleyen Alman ögretmenlerimin ve arkadaslariminda sayesinde geldim. Almanya günümüzde Türklere hic bir baski yapmiyor. Dilini mi yasakliyorlar, ya da dinini mi? Sana hangi bir yasak koyorlar. Onlarin tek bir sarti var, eger Almanya'yi Almanya yapan Insan Haklari gibi degerlere (Kadin ve cocuk haklari da insan haklaridir) sözde de degil cani gönülden özde bagli olunmasini istiyorlar...
Cocuklarin burkini ile yüzme havuzlarina girmelerini hor görüyorlar, okullardan alinip cocuk gelinler yapilmasini karsi cikiyorlar, aile ici siddete, namus cinayeti isleyen hirbolara kirolara karsi karsi cikiyorlar. Ne var bunlari istemekte? Ben bir sakinca görmüyorum. Kimseyi de zorla tutmuyorlar. Buna iste medeniyet ve kültür farki derler.....
Kitap konusa gelince... Bir milletin %96,75'i hic kitap okumuyorsa ve sirf %4,25'i kitap okuyorsa, o milletin filozoflari su ben halkin cocuguyum diyen o sahis var ya Nihat Dogan'di galiba. Evet milletin filozofu Nihat Dogan olur ve ve disi exemplari da Seda Sayan olur..
Ben zoru sectigim icin Türkiye'deyim, ben Atatürk ilke ve devrimlerine cani gönülden bagli oldugum icin memleketimin gidisati kötüye gitti icin, kitapli mücadale basta olmak üzere bu milleti ic ve dis düsmanlardan ve tehlikelerden korumak icin her türlü mücadeleye canla basla katilmak icin gittim....
Dünyanin neresinde olursam oluyum, benim kalbim her zaman Angara'ya Angaraaya carpacak

Bilmem anlatabiliyormuyum?